Máma alaposan rámijesztettek a lovak. Kieresztettem a rackákat legelészni, a kert egy villanypásztorral lerekesztett sarkába. Már ez is erõssen felizgatta a lovakat. Jó darabig fel-alá dübörögtek a madzag mentén, de egy negyed óra alatt kissé lehiggadtak. Nem is volt baj, amig egy óvatlan pillanatban a gidaát nem bújt a lovak oldalára. Dárius szurta ki elsõnek a dolgot és full vágtában meg is indult. Pálma meg utánna. Én meg a gida után. Persze, hogy õk voltak a gyorsabbak. Dárius még vágtában fölboritotta az orrával, majd egy vesternes fordulót véve észrevette, hogy jövök, ezért a melsõ lábaival az ellenkezõ irányba kezdte görgetni. Azt hittem vége a gigának. Elzavartam a Dáriust, de a feltápászkodó gida egyenesen az ott toporzékoló Pálma lábai közé vetette magát. Ettöl aztán a Pálma is ledobta az ékszíjat. A következõ pecek azzal teltek, hogy a lovak külöbözõ rugáskombinációkat mutattak be, lehetõleg minnél közelebb a gidához, én én hol egyiket, hol másikat zargattam el a gida közelébõl, a gida pedig menekült mindhármuk elöl, de szemlátomást leginkább elõlem, amivel erõsen gátolta, hogy biztos helyre terljem. Világos pillanataimban bevillant annak a két patkánynak, három egérnek, és nem tudom hány verébnek a képe, akiket Dárius nyírt ki. Nem volt túl szívderítõ a kép, de legalább adott némi lelkesedést a további hajszához. Végül, erõsen kifulladva sikerült biztonságba terelni a gidát. Fölbattyogtam a kötõfékekért és megkötöttem a lovakat, hogy az addig ideiglenessen katalepsziába esett családom feljöhesen a kertbõl.Ami döbbenetes, hogy az addig vadul galoppozó, ágaskodó, forgolódó lovak -amint a kötöfék éppen csak érintette az orrukat- teljesen megnyugodtak, szépen hagyták magukat vezetni, kikötve pedig a szokott méla unalommal álldogáltak. Délután fölültünk rájuk, mert kíváncsi voltam hogyan viselkednek, de feszültségnek nyoma sem volt bennük.Szóval végülis happy end lett, mert születéskori balesete miatt a gida eddig nem használta a bal hátsó lábát. Az eset óta vidáman jár rajta.
Edited by Bundasb1, 2007 február 17. - 21:23.