Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#241 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 17:50

Riderman (és a többiek is ezen a topicon)!Mea culpa! Vettem egy rettenetesen vacak startot: megpróbáltam erõszakosan lazának és humorosnak látszani, amely tulajdonságok egyike sem jellemzõ rám. Mentségemül csak  annyi szólhat, hogy most szabadultam rá a cybervilágra: ez az elsõ fórum amit olvastam, majd bejelntkeztem. Nem vagyok tisztában az íratlan szabályokkal.Ha ezt el tudjátok fogadni, és hajlandóak vagytok befogadni egy olyan "lovast" aki még nem tud lovagolni, viszont van egy olyan lova amin nem is szabad lovagolni, akkor szeretnék a jövõben én is résztvenni a topic életében.

Hozzászólás megtekintése

Én szívesen látok itt is, és nálunk is minden normális lovas embert (ennek nem feltétele a ló vagy a lovagolni tudás). Ami azt illeti lovagolni én sem tudok és a lovakhoz sem értek, de ez csak az elején zavart. ( pszt... a lovaim sem tudják ezért aztán mindig szót fogadnak.) Igazából az észt sem osztom hisz abból sincs elég. (na meg azt helyettem is megoldják mások) :D Ami az irkálást illeti, én úgy vettem észre eddig még minden fórumos (persze én is) tudott hülyeségeket írni, csak van ami lényeges van ami nem............ :gm: Írj nyugodtan a virtuális papír mindent elbír :dev:

#242 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 13:59

Megen hozzá(m) akartam szólni, de jött a hír elált az esõ :) megyek.. nyergelni........ :D

#243 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 15:38

Visszajöttem, az esõ is........ :dev:

#244 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 19:34

Üdvözlünk itthon!Az esõ meg már hiányzott. Hogy nézne ki ha ezen a tavaszon egymás után három szép nap lenne. :cool: Ja, szombaton és vasárnap is sikerült lóra jutnom. ;) B1

#245 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 12:21

Meg van-e már a kiválasztott! :ang: Tudasd! :kocc:

#246 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 9:08

Kedves Fórumtársak!Szavazzunk! Amennyiben jövö hétfõig nem irnak ide legalább 10-en, úgy vélem ezt a topicot, nincs értelme fenn tartani. Az összes hozzászólás kétharmada egyébiránt is tõlem származik.Szép hetet mindenkinek!

#247 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 10:12

Most akkor én szavaznék, de ha írok, akkor ugye mégiscsak használom ezt a topicot... Most akkor mit is csináljak? :kv: RM! Gyere át a veszprémibe, meg ott a Fejér megyei, meg a Natosé (ja, azt már bezáratta :D ) Szóval akkor most... izé... mi vaaaan? Jaaaaaa, hogy mi vigyük el a balhét? :confused: Látodmilyenvagy? :rolleyes:

#248 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 16. - 8:24

Igazad van, egy hét nem dönt el semmit (én viszem el a balhét), hiszen hónapok óta nagyon lapos a topic. :( Nincs igazán kedvem elemezgetni, miért nem neteznek errefele a lovasok, hiszen ha tehetem én is inkább a lovakat választom. Meg aztán elég áldatlan állapotok vannak erre net ügyben (is). Akik meg sokat neteznek nem nézik ezt a topicot (hiszen pár hete hívtam meg egy fórumtársunkat és megkérdezte merre is lovazok??) nyilván nem elég érdekes. Köszönöm azoknak akik vették maguknak a fáradtságot és irtak ide. A célom hogy ebben térségben élõ lovasok "egymásra találjanak, nem jött be. A megyék szerinti "megoszlás" nem jó hiszen most a hétvégén is 3 megyében lovaztam (tök jó volt) ami inkább azt jelenti három megyeszékhely is "messze" van. :confused: Majd (mint eddig) beköszönök a szomszédos megyékbe! :D TEHÁT KÉREM A MODERÁTOROKAT EZT A TOPICOT ZÁRJÁK LE. Köszönöm: RM

#249 Apró Rém

Apró Rém

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 262 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 14:31

Nem tudom, hogy jó helyre írok, de hátha.. Egy ismerõsöm kérését tolmácsolom. Õ és kollegái 2006. augusztus 10-én, csütörtökön meglátogatják a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonát, az ott gyógyuló 40 kis beteget és vezetõiket. Az anyagi támogatás mellett, programokat szerveznek nekik egy játszónap keretében.Ha esetleg valaki a környékrõl tudna nekik biztosítani egy-két lovat, hogy a gyerekek tudjanak egy kicsit lovagolni, nagyon hálásak lennének. Természetesen ha kell, fizetnek is érte.Mivel elég közeli a határidõ, sürgõs lenne!Számom: 30/525-6034 - Végh AnnaKöszi elõre is!(Kérem a moderátorokat, ha rossz helyre írtam rakják át a megfelelõ topicba)

#250 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 8:58

Apró! Bakonybélben, ha jól tudom van egy lovarda, szerintem kérdezzétek meg ott, a Bakonyban több helyen is vannak lovak. Innen Palotáról bajos is lenne, és nem is érünk rá, de közelebb biztos találnátok. (Az idõ szûke miatt necces mondjuk)Pápán is van istálló, lovarda.Sok sikert!

#251 csavargó

csavargó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 137 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 2. - 11:26

Riderman, akkor nézz be a tatabányai topikba...:) S gyere errefelé lovazni, én most verbuválom össze vagy legalábbis próbálom a környék lovasait, esetleg Várgesztes térségébe találkozhatnánk valamikor...Ági

#252 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 13. - 18:49

Bocs riderman, hogy nem ismertelek fel Kisbéren, majd máskor fel foglak ismerni remélem! :D :D

#253 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 1. - 18:49

Sebaj, Deni!Majd Bábolnán.

#254 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 3. - 0:14

Befogod fedeztetni a lovadat ebben az évben, vagy jövõre?

#255 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 7. - 11:25

Jövõre!

#256 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 19:50

Hosszas töprengés után újra írok ide.Miután a moderátorok sem zárták be a topicot és itt a tél van idõ irogatni úgy gondolom írok aztán meglátjuk................... :huh:

#257 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 20:07

Végig néztem az egészet(eddig) és ilyet nem leltem legyen hát ilyen is. (Let it be ahogy az ukrán mondja..)Igazándiból itt a megye határok szerint nem szerencsés a tagolás (van itt negyedórányira három is)Inkább megadok néhány címszót jelentkezzen aki akar:Bakonycsernye-Mór-Nagyveleg-Tés-Jásd szápár-Csetény-Csatka-Acsteszér-Réde-Bakonyszombathely-Hánta stb(a teljesség igénye nélkül) Kiváncsi vagyok mekkore itt a "népsûrûség" ? Az is kiderül mit lehet és érdemes szervezni errefele a terep jó a táj gyönyörû. (Minden fuvaros a maga lovát dícséri.. Minden tengerész hazabeszél..) Várom a hozzáreakcókat. Ûdv mindenkinek!

Tudod, én is gondolkodtam azon, milyen "lovas-népsûrûség" lehet az én tájékomon, akikrõl nem tudok. Mert nem járom be mondjuk 3o-50 négyzetkilométeres körzetben a tájat, hogy felderítsem a lovas helyeket, lovasokat. Ha mindenki netezne, aki lovas, nyilván egyszerûbb lenne. Mert ha - homályos elmondások alapján - sejtem is, hogy valahol Újdörögdön, meg Ajkarendeken vannak lovasok, (és biztos, hogy még sok helyen), egészen más úgy beállítani valahova, hogy jónapot... izé.... , mint egy fórumon már megismert, olyan helyre, ahova - esetleg - kifejezetten invitálnak. Ráadásul fel sem fedezhetsz minden lovas helyet, mert nem mindegyik fõút mentén van, hogy meglásd, és még az is elõfordulhat, hogy morcos, zárkózott, "idegeneket" nem szívesen látó, nem szívesen ismerkedõ emberek vannak ott. :(

Edited by Ágimam, 2006 december 11. - 20:08.

#258 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 12. - 17:35

Igazad van jóval többen lovaznak erre, mint azt korábban hittem, az elmúlt idõkben sok lovassal találkoztam és ismerkedtem meg. Nagy részük net és fórum mentes, mert itt néhol még a telefon is csoda (ha müködik) a betárcsázós fatengelyes net pedig nem igen használható erre a célra (sem). Az a kevés ember aki meg beleolvas el is veszti a kedvét, mert ami itt némelyik topicban megy az tragédia.Kár rá a drága telefon díjat fecsérelni. A személyes találkozások alkalmával kötött ismeretségek viszont müködnek, segítenek ha kell az elsõ szóra. Nem okoskodnak és nem oktatnak ki lépten nyomon okkal ok nélkül. Úgy tünik erre fele a többség nem a virtuális lovaglást mûveli, ja és nem szájjal. Felétek is többen vannak Ajka után lovarda is van. Kúp községben több izben láttam élõ lovasokat :D Igaz a múlkor Bodajkon ment négy lovas a fõúton, aztán még soha nem olvastam a fófumon Bodajki vagy Balinkai ember irományát, pedig léteznek. Azért én próbálok "felfedezni" minél több helyet, mert azt hiszem így egyenként tényleg csak a net marad végül a lovak és a lovaglás helyett, azt meg nem akarnám :ang: Mindenkinek szüksége lehet arra, hogy tudja nincs egyedül, ha gondja van meglehet osztani másokkal és talán még segítséget is kaphat amikor kell. :kocc: Tehát elhatároztam, hogy ezentúl idönként dobok egy-egy palackot (persze elõbb kiiszom) az állóvizbe, hátha a palack posta is talál magának címzettet :D

#259 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 0:25

Kup? Az nincs is messze. (Tán tizen-egy-két km.) Pápa felé menet többször is átutaztam ezen a falun, de én még soha nem láttam lovasokat. De egyszer megállok, rákérdezek a faluban, kik-hol-merre... :)És igen... Sok igazság van abban, amit leírtál. Eléggé paradox helyzet, hogy amíg nem neteztem, sokkal többet lovaztam... :( De ezért egyes-egyedül én vagyok a hibás, nem a net, nem a fórum, ez tény.Elgondolkoztattál...hallod!

Edited by Ágimam, 2006 december 13. - 0:26.

#260 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 20:34

Köszönöm hogy reagáltál!A jó nevû községben nem kell keresni a lovasokat mert az országút mellett van egy karám ahol egy (igen szép) paci van. Nem lehet messze a gazdája sem. :D Az nem baj hogy netezel, sõt.Az a baj hogy itt egy csomó faluban esély nincs az ADSL-re és akik a fészkes fõvárosban élnek el sem tudják képzelni hogy emberek élhetnek net nélkül is.A nyáron betévedtünk (hullafáradtan, éhesesen, szomjasan kimerülten stb) egy helyre ahol azonnal meleg kaját csináltak enni inni adtak lónak embernek és nem mondták miért nincs nálunk zabos tarisznya vagy más marhaságot.Szerintem Te érted mire célzok, valóban paradox helyzet amelyet nem tudom hogyan lehetne feloldani.Mindegy éljenek a lovak! :yeah:

#261 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 20:57

Lassan téli a táj és az idõ is, másképpen kell járjuk a terepeket. :kv:

#262 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 21:17

Van esély a fehér karácsonyra.Ha a Bakonyban lehull a hó, hát.... "hangja" van a csendnek. :)Ilyenkor lovon végigsétálni azon a tájon, valami gyönyörûség lehet. http://www.kepes-lap...eliTajak004.jpghttp://www.kepes-lap...eliTajak006.jpghttp://www.kepes-lap...eliTajak009.jpghttp://www.kepes-lap...eliTajak013.jpg

#263 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 8:08

Kedden -hosszas vívódás után- megkapták lovacskáim a patkóikat! Ergo: jöhet a tél, jöhet a hó, és jöhet Riderman is. Esetleg jöhet más is, ha van kedve kipróbálni az új futómüveket! Nekem még azóta nem jött össze egy jó lovaglás, de majd talán vasárnap.Ágimam! :) A képeid nagyon kedvcsinálóak! Mióta megnéztem, azóta várom a havazást! Különben is ez lesz az elsõ "lovaglós" telem.B1

#264 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 21:43

Én nem szeretnék patkókat. Bár errefelé nincs annyi kõ, mint felétek. Jó is a téli lovazás, különösen, ha van hó is. Tavaly én csak párszor ültem fel, inkább a földrõl dogoztunk.A Bakony... a Bakony... hejj, de szeretnék ott egyszer betyár(né) lenni.... :D

#265 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 20:29

Kedden -hosszas vívódás után- megkapták lovacskáim a patkóikat! Ergo: jöhet a tél, jöhet a hó, és jöhet Riderman is. Esetleg jöhet más is, ha van kedve kipróbálni az új futómüveket! Nekem még azóta nem jött össze egy jó lovaglás, de majd talán vasárnap.Ágimam! :) A képeid nagyon kedvcsinálóak! Mióta megnéztem, azóta várom a havazást! Különben is ez lesz az elsõ "lovaglós" telem.B1

Ma kimentem csikóstól kutyástól (jó hideg volt ) laza sétafikálás volt, de jó volt.B1 remélem jõvõ héten tesztelni tudjuk a patkókat, én ma körmöltettem, de a fagyos zuzmarás füvõn meg meg csúszott Khalifa lába mi tagadás sikos volt a terep.

#266 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 18. - 9:28

Tegnap, egy teljes hét kihagyás után, végre mi is kijutottunk! A patkók nagyon jól beváltak: meredek lejtõn, zúzmarás, fagyos fûvön olyan szépen ment le a Dárius, hogy alig ismertem rá!Az idõ inkább érdekes, mint szép volt. A látótávolság 5 km és 50méter között váltakozott és hol az esõ hullott a nyakunkba, hol csak a köd szitált. Láttunk egy rókát, három szarvast ( az egyik egy gyönyörû bika ) és és számolatlan mennyiségü õzet.Elcipeltem magammal a fényképezõ gépet, viszont az akkuk otthon maradtak a töltõn.El is határoztam, hogy legközelebb inkább kesztût fogok vinni, az hasznosabb.

#267 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 18. - 11:20

Lassanként a meleg ruha a leghasznosabb, én két farmert, négy pulóvert vettem fel a sétához. :eek: Nem volt valami meleg idõ, de nem baj csak ne essen, vagy ha igen akkor hó (ha kérhetném) :D Szép hetet Mindenkinek! :kv:

#268 GabiPeti

GabiPeti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 286 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 19. - 12:50

Kedves lovardatulajdonosok, lovasok!!!JELENLEG EGY LOVARDAKALAUZ ELKÉSZÍTÉSÉN DOLGOZOK, MELYBE SZERETNÉM ÖSSZEGYÛJTENI MAGARORSZÁG ÖSSZES LOVARDÁJÁT, LOVASPANZIÓJÁT, ÉS AZ EGYÉB LOVAS KOMPLEXUMOKAT. eHHEZ KÉRNÉM A SEGÍTSÉGETEKET, HOGY LOVARDÁTOKRÓL, KEDVENC LOVAS HELYETEKRÕL BEMUTATÓKAT KÜLDJETEK NEKEM.RÉSZLETES LEÍRÁST A http://www.nyihaha.tuti.hu/ oldalon találhattok!Üdv: Gábor Péter!!!

#269 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 28. - 10:56

Dícséretes elhatározás, és elég nagy munka!

Edited by RIDERMAN, 2007 január 29. - 17:31.

#270 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 30. - 13:42

Mikorra készül (ne) el?

#271 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 1. - 15:53

Riderman!Piszok szerencsénk volt tegnap az idõvel! :) Máma tombol nálunk az orkán!Az udvaron tárolt deszkáim egy részét az istáló tetejérõl kellett leszednem, oda fújta fel a szél. Ilyen még nem volt az elmúlt 10 évben.

#272 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 1. - 16:04

Cúgos hely ma a Bakony.

#273 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 5. - 10:31

Hát igen nagy mázlink volt Péter!Tegnap kinn voltam, mit ne mondjak elintézett a szél rendesen.A rövidebbre vett túra vége felé már a ló nyakába bújva dideregtem, amig araszoltunk hazafelé. A csikó is is mögénk bújva szélárnyékban jött, egyedül a kutyám élvezte az kiruccanást. A patakba többször beleugrott majd a hasig érõ vizben állva lefetyelt. Csak irigyelni tudom a hõháztartását. Azért azt megállapítottam mióta kijárok lovagolni, ennyi szemetet eldobálva még nem láttam, igaz miután sosem látott mértékben lopják a a fát "átláthatóvá váltak korábban bozótos helyek is. Ezen úgy felhúztam magam, hogy még a vacogás is elmaradt kis idõre.Amúgy szép (szebb) hetet Mindenkinek!

Edited by RIDERMAN, 2007 február 6. - 12:08.

#274 kemir

kemir

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 6. - 22:38

Érdekes! Erre én is felfigyeltem, ennyi szemét soha nem volt. A tahó gyökerek korábban csak az elsõ dûlõútig vitték a szemetüket, mára a lakott területektõl egyre távolabb is feltûnnek a "haladás" bizonyítékai. Ráadásul a lovam is épp olyan "El-maradi", mint én. Nem tud mit kezdeni a civilizáció mellékhajtásaival. Már messzirõl kiszúrja magának a nejlon darabokat, megfeszülve oldalaz a következõ "objektumig". Néha azt veszem észre, hogy nem bír ellazulni, mert folyamatosan talál valamit. (Pedig alapjában egy nyugis kiegyensúlyozott lény). Szegény nem tehet róla, mert amikor Mohamed kiválasztotta az öt kancát, a "gazdaságos" zacskó elviselése még nem volt szelekciós szempont.

#275 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 9. - 20:42

Szerencsére az enyémeknek is ( "hál istennek" igencsak) jók az idegei, de vasárnap még a herélt is igencsak meglepõdött amikor a szél kishiján hozzánk vágott egy sárga nájlonzsákot, ráadásul kát bazinagy traktor gumi volt vele letakarva ott ahol addig semmi sem volt. A csikó kishíján dobott egy hátast, szerencsére az "öreg fiú" nem lihegte túl a dolgot de én rendesen felkaptam az iszapot. Tudod Kemír sokszor az az érzésem Mohamed nem csak a kancákat választotta ki bölcsen, de azt is meghagyta az igazhítûeknek, hogy ne ronditsanak a tányérba ahonnét esznek. Mi un kulturánk meg elég vitatható eredményeket hoz a nyakunkba.

#276 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 12. - 9:46

Itt a tavasz!!! Süt a nap ezerrel és este fél hatig világos van! :) Szóval szép hetet Mindenkinek.Riderman! Remélem gyógyulsz már? Ezt ne vedd célzásnak. :) (Csak ha akarod.)B1 :D

#277 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 12. - 19:38

Tegnap már kinn voltunk erdõn mezõn, csodás idõben! :yeah: Péter készítheted, Dáriust itt az idõ, hogy menjünk!

#278 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 13. - 7:13

Gratula a kiskecskéshez. Képzelem milyen aranyosak.A mi rackagidánk is tüneményes, de én kénytelen voltam elzárni, mert a lovak túlzottan érdeklõdõk voltak. Annyira, hogy valamelyik rá is lépett a körmére. Azóta bezátam az anyjával az egyik bokszba. A lovak viszont nem vesztették el az érdeklõdésüket: Valamelyik mindig ott áll és lógatja befelé a nagy fejét, és ha odajön a gida boldogan szaglásszák.

#279 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 13. - 18:58

Ami engem meglepett, az a kutyám akit úgy kell a gidáktól elrángatni mertazonnal neki áll és nyalogatja õket.Már mondta is neki tekis hülye ezek nem kutya hanem kecske kölykök, az egyik koromfekete fehér csillaggal a homlokán, ha kuty a lennék megzabálnám.............. :D

#280 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 17. - 21:22

Máma alaposan rámijesztettek a lovak. Kieresztettem a rackákat legelészni, a kert egy villanypásztorral lerekesztett sarkába. Már ez is erõssen felizgatta a lovakat. Jó darabig fel-alá dübörögtek a madzag mentén, de egy negyed óra alatt kissé lehiggadtak. Nem is volt baj, amig egy óvatlan pillanatban a gidaát nem bújt a lovak oldalára. Dárius szurta ki elsõnek a dolgot és full vágtában meg is indult. Pálma meg utánna. Én meg a gida után. Persze, hogy õk voltak a gyorsabbak. Dárius még vágtában fölboritotta az orrával, majd egy vesternes fordulót véve észrevette, hogy jövök, ezért a melsõ lábaival az ellenkezõ irányba kezdte görgetni. Azt hittem vége a gigának. Elzavartam a Dáriust, de a feltápászkodó gida egyenesen az ott toporzékoló Pálma lábai közé vetette magát. Ettöl aztán a Pálma is ledobta az ékszíjat. A következõ pecek azzal teltek, hogy a lovak külöbözõ rugáskombinációkat mutattak be, lehetõleg minnél közelebb a gidához, én én hol egyiket, hol másikat zargattam el a gida közelébõl, a gida pedig menekült mindhármuk elöl, de szemlátomást leginkább elõlem, amivel erõsen gátolta, hogy biztos helyre terljem. Világos pillanataimban bevillant annak a két patkánynak, három egérnek, és nem tudom hány verébnek a képe, akiket Dárius nyírt ki. Nem volt túl szívderítõ a kép, de legalább adott némi lelkesedést a további hajszához. Végül, erõsen kifulladva sikerült biztonságba terelni a gidát. Fölbattyogtam a kötõfékekért és megkötöttem a lovakat, hogy az addig ideiglenessen katalepsziába esett családom feljöhesen a kertbõl.Ami döbbenetes, hogy az addig vadul galoppozó, ágaskodó, forgolódó lovak -amint a kötöfék éppen csak érintette az orrukat- teljesen megnyugodtak, szépen hagyták magukat vezetni, kikötve pedig a szokott méla unalommal álldogáltak. Délután fölültünk rájuk, mert kíváncsi voltam hogyan viselkednek, de feszültségnek nyoma sem volt bennük.Szóval végülis happy end lett, mert születéskori balesete miatt a gida eddig nem használta a bal hátsó lábát. Az eset óta vidáman jár rajta.

Edited by Bundasb1, 2007 február 17. - 21:23.