Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dél-pesti régió

• Please log in to reply
12497 válasz a témához

#241 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 19:04

Kicsit látszik rajta, h nem érzi a legjobban magát, nincs kedve dolgozni. Bár, ezt meg is értem.Most én is nyomi vagyok, a derekam csípõdött be, nagyon csinos csillagokat látok már, szenvedek össze-vissza. De legalább most én vagyok az, akit kiszolgálnak :DJa,éséséésss a doktornéni kinézte a lovamat. Aszonta, hogy nemmondomrtvulgáris-milyen-jó-ló, és elfogadná :kir: Nekem meg dagad a mellem :D

Edited by andus, 2006 április 19. - 19:18.

#242 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 9:17

Ez igen, gratula! :kocc: Mondom, en is megbamultam, amikor lattam (a kepeken is), nem hiaba. :) Jajjdemar bar az enyemre is mondanak! :rolleyes: Hosszas halogatas utan most szombaton vegre megyek es megnezem ujra. :)

#243 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 9:28

Csinálhatnál képeket is, mi is hagy láthassuk már a Kiválasztottat ;)Mikor jössz Tordasra legközelebb?

#244 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 13:09

Nemtom. Hm lassuk csak...A most hetvege kilove, mindket nap uton leszek.A kovetkezo hetvege elvileg jo. Lehet, hogy valamelyik nap kimegyek. De mostmar nincs kedvem lovardazni, mindenkeppen terepre kene kimenni... :kv: Szerinted ossze tudunk hozni valamit?Ja, kepeket csinalok, most viszek fotogepet is. :)

#245 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 14:03

Elvileg szerdán már rá kell -illetve rá lehet- ülni Orionra. Nem tudom, milyen lesz a kedve -bár, 3 hét "szobafogság" után nem várok nyugdíjas lovaglást :rolleyes: Jövõ héten pontosítunk. Nem tudom, ültél-e már Lackón, de terepre -ha nyugis lovaglást akarsz- vele gyere.

#246 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 15:18

OK! :) Lackon meg nem ultem, de orommel megyek vele, ha kolcsonadjak.Amugy nem kell nagyot menni (marmint csak miattam), eleg, ha friss levegot szivhatok vegre, akar setalva is.DE ha megyunk par gyorsat is, asse baj. :dev:

#247 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 15:27

Választási lehetõség szokott lenni általában. Lackóval nem igazán lehet gyorsat menni, épp ez a lényeg :kir: de önmagát felülmúlva meg tud táltosodni :)

#248 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 6:50

Ez is jo, az is jo. Most kb. barmilyen tereppel beerem. :D

#249 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 7:23

Lovazik valaki Dabas, Hernád, Örkény, Táborfalva közelében?

#250 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 7:38

véletlen kétszer küldtem el[SIZE=1]

Edited by igazi lóbarát, 2006 április 21. - 7:38.

#251 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 13:10

Megsem lesz fenykepezogepm, valami kozbejott. :hupp: Viszont lesz videokamera!!! :kir: Mozgokepes beszamolot hozok Nektek T.furedrol. :yeah:

#252 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 13:13

Az is valami :D

#253 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 13:55

Ja, jobb hijan... :guny:

#254 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 20:53

Annyira szép idõ volt ma... ennek örömére fürödtünk. Orion is, és én is :) Leginkább akkor érezhettem a hónaljamba csordogáló víz finom érzését, mikor a fejét akartam lemosni... az egekbe emelte ;) Száradáshoz pedig lesétáltunk a karámokhoz legelni. Enyhén felcukkolta magát a kis drága, ágaskodott, topogott, de végül csak rájött, hogy a fû jobb, mint hisztériázni -ami persze jogos, jószerivel 4 heti boxfogság után. Egy idõ után Orion úgy döntött, átveszi az irányítást, rángatott maga után, elég sok idõbe tellett megbeszélni vele, hogy ideje elindulni visszafelé. A visszaút is elég 'rögös' volt, nem tudom mitõl, de folyton megijedt, ugrált, és feszülten figyelt. A kecskéknél pedig bekövetkezett az, ami még most sem tudja feledtetni a mai nap "szépségét": meglátott egy lányt aki etette a kecskéket, és megtorpant... pont a lábfejemre sikerült rátehénkednie. Patkóstul, szõröstül, bõröstül. Mostanra már cipõt fel tudok venni -leteszteltem, mert elcsalogattam Páromat egy kis esti sétára-, de nagyon szép bíborosbanjátszólilában pompázik a lábacskám :)

#255 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 7:00

Juuuujjj... :huh: A labfejesdit ismerem. A kislabujjamra lepett egy lo patkoval ket egymast koveto napon ketszer... Hat, mar azt vartam, mikor esik le a kislabujjam... Fekete volt, szoval nagyon aggodtam, de vegul fennmaradt. :gm: Szoval Orion jobban vala? Tobbiek, mi lesz a program 6-an?

#256 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 7:41

Megyünk Szilvihez, nem? :)Az én "kis" drágám meg növésnek indult - megint. Nemtom, milyen méretnél fogja abbahagyni, de még biztosan nyomatja egy darabig, nagyon látszik rajta, hogy az egyik felének utol kell érni a másikat. :D Hogy milyen módon fogok feljutni rá a maga idejében, még nem tudom. Hordozható mozgólépcsõ, zsebtargonca..?

#257 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 7:42

Orion?! Hajjajj... nagyon jól van, legalábbis úgy tûnik :D Komolyra fordítva a szót, majd szerdán kiderül.Én csak annyit tudok, hogy a leányvári étteremben találkozunk. (Már most szóltam kedves Páromnak, hogy ki ne menjen a fejébõl, és ne szervezzen más programot :gm: )Orionra nekem sem könnyû felmásznom. A leghosszabb kengyel sem elég hosszú, így marad a kislépcsõ. Amit még nem tudunk kultúráltan használni együtt, a procedúra úgy néz ki, hogy õ megáll egy helyen, onnan nem hajlandó közelebb jönni a lépcsõhöz. Ekkor én elkezdek szép lassan araszolni az említett tárgy irányába, és szééééép lassan felemelem, és odateszem a ló mellé. Nos, ha kellõen ügyes voltam, vagy Orion van jókedvében, nem megy arrébb. De az esetek 90 százalékában vagy 3-szor megismételjük a folyamatot :D A legjobb az, ha van vki a pálya szélén, "nézõ". Akkor befogom segítõnek.

Edited by andus, 2006 április 24. - 7:48.

#258 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 9:15

Ja, ettermezunk? OK. :D

#259 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 9:05

"Több állat elpusztult abban a nagy kiterjedésû istállótûzben, ami vasárnap dél körül keletkezett Gyálon - közölte a Fõvárosi Tûzoltóság szóvivõje az MTI-vel.Nagy kiterjedésû tûz pusztított vasárnap nem sokkal déli 12 óra után az új M0-ás autóút mellett Gyálnál, ahol egy 500 négyzetméter alapterületû istállóban több állat is elpusztult - mondta Molnár Péter. Hozzátette: a nagy kiterjedésû tûz továbbterjedt a száraz, avaros talajon és további két tanyaépületet is veszélyeztetett. Utóbbiakat a tûzoltók idõben érkezett beavatkozása megmentette. A tûz keletkezésének okát vizsgálják - közölte a szóvivõ. MTI 2006. április 23., vasárnap 14:50"Tudtok errõl valami újabbat? Ez vajon az a lovarda, ahol Korsós Balázs is oktat?

#260 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 10:56

Teljesen új az infó, a múlt héten nemigen voltam otthon. :hu: Utánanézek.Utánanéztem. Nem az a lovarda, hanem valószínûleg -tehát nem biztos, csak a füst irányából ítélve- az itt Lovaslady néven fórumozó hölgyé. :(

Edited by maugly, 2006 április 25. - 11:06.

#261 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 12:39

Maugly!Úgy tudom, tavaly óta mások vezették a tanyát, nem Lovaslady, nemrég pedig láttam meghirdetve eladásra. Onnan elég messze van másik tanya, ezért gondolom, hogy talán mégsem az égett le. Megpróbálok én is utána nézni.

#262 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 12:42

Közben megnéztem az MTI oldalán, ott Gyálról van szó. Az Index.hu-n meg Soroksárról és az M5-rõl. A többi adat szóról szóra stimmel. Inkább hiszem az MTI-set, de majd megkérdezem a gyáli zsandárdandárt. Õk csak tudnak róla, ha volt a hétvégén tûz.

#263 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 7:31

Tegnap felülhettem végre Orionra. Nagyon rendes volt, csak egy kicsit hisztizett, gyors cirkuszi bemutatót tartottunk, aztán lenyugodott. Sétáltunk, ügettünk egy kicsit. Ennek örömére le is szálltam róla, mert sajnos nem gyógyult meg. Így pedig nem akarom terhelni. Mondták a lovászok, hogy nem eszi meg a gyógyszert, inkább otthagyja a zabot is, amibe belekeverték. Ez amúgy óriási, nem értem, miért az 5. napon szólnak, hogy mi az ábra, kell egy másik cucc...Tehát Toj, sajnos elmarad a terep.

Edited by andus, 2006 április 27. - 7:34.

#264 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 12:46

Hello Andus,Sebaj, majd legkozelebb. ;) A fo, hogy Ori gyogyuljon meg. Kerdes: mit csinaltak a lovaszok a tobbi gyogyszeres zabbal, amit mar 5. napja nem evett meg?En most fel vagyok toltodve, vasarnap voltam T.fureden a "lovamnal". :yeah: Vegulis nem azt a fiut valasztottuk, akirol meseltem nektek a regios talin, hanem egy 1 evvel idosebbet, de attol tartok menthetetlenul belezugtam. Marmint az idosebbe. Ugyhogy vegulis jol alakult a dolog. :ang: A videofelvetelt meg digitalizalni kell, majd szolok, ha fent lesz valahol a neten. Nem lett tul hosszu, nem a videozassal voltam elfoglalva. :D Lehet, hogy lesz 1-2 foto is, idovel... Ja, es ezt a paccot korabban is el lehet hozni, juni-juli korul, ugyhogy esze-veszetten elkezdtem keresni neki helyet a kozelben.

#265 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 14:50

Várjuk, várjuk :DA zabot gondolom kidobták. Azt mondták, egész nap állt elõtte, hozzá sem nyúlt. Tegnap, hogy ott voltam, pont etetés volt, és furcsán nem volt semmi más szaga a zabnak, és a ló egybõl rávetette magát. Csak kíváncsiságból, de rákérdeztem, hogy beletették-e a cuccost... szerintetek? :mad: A lovász válasza egy kérdés volt: miért még van gyógyszere? Úristen, én ott lehidaltam. Ma felhívtam Csabit, mondtam neki, hogy eszembe jutott, van kint Orionnak egy üveg méz. Tegye azt is a kajába. Erre közli, hogy tegnap megette a gyógyszeres zabot.

Edited by andus, 2006 április 27. - 19:29.

#266 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 19:33

Nos, hogy ne merüljön feledésbe: kezdjük má' el összeírni, ki jön május 6-án összeröffenni Leányvárra...

Edited by andus, 2006 április 27. - 19:33.

#267 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 19:59

húú én tuti ott leszek 6.án..sõt valószínû hogy akkor még ott lesznek az én lovaim is...szóval egy lósimogatással egybekötött forumtalira készüljetek!!!!! :D

#268 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 20:03

Há' még jó... Te leszel a gazdasszonka :gm:

#269 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 6:26

Jajenmegyek, enmegyek!! :kocc:

#270 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 6:28

Hjaj, ez a gyogyszeres zab... :rolleyes: :) Most vagy Ori veszi hulyere szegeny lovaszokat vagy... ;)

#271 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 7:23

Én is megyek! :)

#272 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 1. - 15:48

Helyzet-jelentés :)Rájöttem, hogy még kb. 2 hónapja kivittem egy üveg mézet a lovakhoz. Megkértem a lovászt, hogy azzal együtt adja a lónak gyógyszert. Szerencsére sikerült a csel, és megette a maradék gyógyszert. Ma fel is ültem rá megnézni javult-e az állapot... Sikeresen felmásztam Orion hátára, de még jó, hogy Párom nem lovagolt, és ott volt segítségnek. Még épp csak elrugaszkodtam, Orion már ment is ki alólam hatalmas vehemenciával. Azt sem igazán akarta megvárni, míg kengyelt állítok. Azt pedig meg sem próbáltam, hogy egyedül menjünk be a pályára (a díjlovasok hagytak kemény 1,5-es kaput), így be lettünk kísérve. Mit ne mondjak, jó kedve volt a lovacskának, nehezen akart csak sétálni, egyfolytában pattogósan ügetett, de fel lehetett venni. Mikor megnyugodott, és szépen tudott lépni, gondoltam, ügetek mindkét kézre fél-fél kört, hogy megnézze Párom lentrõl, nyom-e még valamelyik lábára. Hát, örömmel vettem tudomásul, hogy nem :) Végre... annyira örültem. Több, mint egy hónapot állt a ló, de végre jól van. A mai munka ennyi is lett volna, ezek után léptünk sokat. Már hosszú száron ment, mikor is eszembe jutott, hogy szoktatni kellene zajokhoz, ingerekhez (ugye a fedeles jó tulajdonsága, hogy elég inger-szegény környezet). Felvettem a szárakat, és kértem Párom, hogy kapcsolja be a rádiót. Számításom bejött, Orion megijedt. Egy-két kört hepciáskodott, majd Kedvesem közölte, hogy akkor tetézzük a dolgot, és mikor háttal voltunk az ajtónak, elkezdte kihúzni azt (jó nagy hangja van). Orionnak se kellett több, elkezdett ágaskodni, ugrálni, fordult vissza a hang irányába, és ezerrel megindult az ajtó felé ügetésben. Eszméletlen mekkora egy hisztis ló ez. Mindentõl megijed. Nem is értem, hogyan versenyeztek vele. :rolleyes: A terep külön csemege lesz, elég sok autó, motor, traktor jár erre, nem is beszélve a kiugró fácánokról, õzekrõl... :P Tehát, most, hogy végre jobban van a lovam, minden nap ráülhetek már. Persze fokozatosan megy vissza munkába, még 1-2 hétig inkább csak sétálok vele...Az összeröfivel kapcsolatban: nekem 6-án este 6-ig sulim van :(

Edited by andus, 2006 május 1. - 15:55.

#273 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 3. - 6:32

Upsz. Es ha esetleg vasarnap lenne a tali? Vagy marad a szombat? Tobbiek?Andus, jo hirek, tovabbi jobbulast a nagy sarga lonak. :cool:

#274 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 3. - 20:40

Hirtelen gondolattól vezérelve ma elõször kimentem egyedül terepre Negannal (most elõször lovagoltam rajta terepen), Párom lovával. Nagyon-nagyon jó volt, bár kismillió szúnyog és légy próbált belerondítani az idillbe, nem sikerült nekik :) Vágtánál csak úgy suhantunk, de simán fel lehetett venni. Eközben Kedvesem lesétáltatta Oriont, de nem ült fel rá :) Említette, hogy kicsit hisztis volt a kicsike, rásunyított, rátámadott minkét lóra, akik a fedelesben voltak... :)Ja, és megvettük Orionnak a fülvédõt. Hátha kicsit segít.

Edited by andus, 2006 május 3. - 20:41.

#275 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:43

Sziasztok!!!Mi a helyzet a szombat estével??? tudtok jönni?vagy napoljuk el????

#276 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 15:57

Hát, ha rajtam múlna, én elnapolnám... mert akkor tudnék menni. Így viszont nem tudok.

Edited by andus, 2006 május 4. - 15:58.

#277 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 16:20

ok akkor találjunk ki egy másik idõpontot...mondjuk valami lazábbat mert én épp most görcsölök a szakdolgozattal....a helyszín fix... :kir:

#278 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 7:36

Apropo helyszin: ez az a Leanyvar, ami Piliscsev mellett (elott, alatt, mogott, utan) van?Mirol irod a szd-t?

#279 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 11:51

Hello!!!!Nos a Leányvári Fogadó az 51es fõút mentén van Kiskunlacháza és dömsöd között!!! át kell menni Kiskunlacházán és a 44es kilóméter jelzõ után jobb oldalt lesz egy étterem... ja a szakdogámat logisztikából írom.... de már kéééész!!!akkor mi legyen talizzunk egyet holnap is... vagy napoljuk el...????

#280 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:06

Én még mindig tartom magam az elõzõ véleményemhez...