Gratulálok Senon gyõzelméhez! Ahogy mesélted régen, belovaglás elõtt is kocogott a futószáron lévõ Gina után, szóval lehetett sejteni, hogy ügyes paci lesz. És gyönyörû! Megnéztem ám a képgalériádban. Hatalmas, mekkora a marmagassága?
Remélem, Ginának hamar kiderül, mi a problémája, és orvosolni is lehet! Jobbulást neki! A csikójához gratulálok, ezek szerint sikerült berakatni - olvastam, hogy nem volt könnyû eset. Ki (mi) lett az apuka?
Jelenleg lakásfelújítok, szóval a lovaglás hanyagolódik. :( Viszont természetesen lovak közelében vagyok, hétvégente Szilvásváradon dolgozom lovakkal. Gyerekeket (és néha felnõtteket) sétalovagoltatok, lovastáborokban segítek, stb. Nagyjából annyit ülök lovon az utóbbi fél évben, míg kimegyek a Szalajka völgybe az egyiken, egy huculon szoktam. Nagyon ritkán van idõ felülni egy-egy fél órára lovardában, és hát az sem az igazi, felügyelet nélkül, állandóan másra figyelve (indulunk-e már, mit kell még megcsinálni, ügyelni a többi lóra... stb), szóval hiányoznak a precíz lovasórák és a terepek.
A régi idõkhöz képest, mikor együtt jártunk terepre meg túrázni, elég sokat változtattam, sokkal óvatosabb vagyok, lájtosabb terepeket megyünk, nem ülök fel akármilyen lóra, és nagyon igénylem az oktatást, hogy fejlõdjek. Szép idõk voltak azok, mikor hozzátok jártam, nagyon-nagyon sokat tapasztaltam, és rengeteg élményt gyûjtöttem. Most inkább a kevésbé élménydús tanulásra fektetem a hangsúlyt, hiszen már öreg vagyok.

Éppen a lovas munkám miatt már rég nem voltam semmiféle rendezvényen. :( Hétköznap még mindig könyvelõ vagyok fõállásban, hétvégén egész nap lovászkodok, így nincs szabadidõm, semmit sem látok, sehová sem jutok el. A netrõl tudok tájékozódni bármirõl.
Emlékszel Mysticre? Egyszer megtaláltam, de sajnos nem sok örömem volt benne, éppen vágóra akarták adni. Elhiszed, hogy rúgni-harapni kezdett? Az a kis szende Bambi! Jó, hogy terepen iramodott rendesen, de hát telivér volt a drága, mit csináljon, húzassa magát?

Szóval az új tulaja nem bírt vele, és villámgyorsan találnom kellett neki új gazdát, helyette... A papírjait bezzeg elõkerítette, így az ára mindjárt a duplája lett. Kiderült a valódi (törzskönyvi) neve is: Grammy! Két csikója a galoppon fut.
Mindig siratni fogom, hogy lemondtam róla! :(
Szöcskérõl gondolom te is tudsz ennyit, már õ is eltûnt a szemem elõl: elõször az Egeres völgyire került, de ott a mindenféle lovas alatt, iskolalóként azonnal meghülyült. Ami nem is csoda, amilyen egygazdás érzékeny jószág volt mindig. Aztán megvette egy fiatal lány, de a nyüzsgés meg a versenystressz nem segített rajta. Eladták, és fogalmam sincs, mi lett vele.
A Mátyuson én is voltam tavasszal, Szamossal mentünk egy terepet, nagyon jó volt, nosztalgiaként.
Ha megfordulsz nála, üdvözlöm!

Láttam, hogy a frízesben vagy inkább aktív, én meg a huculosban szoktam betûbetyárkodni. Mindenesetre most dobtunk a régiós topikon is.