Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Eger és környéke

• Please log in to reply
1565 válasz a témához

#241 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 19. - 13:31

FIGYELEM! Július 17-19!!!!

Reklámoztam orrba-szájba, aztán a viharriasztás miatt én sem mentem el az éjszaki lovas show-ra. :( Egyébként megtartották, félig-meddig esõben.
Én húztam haza az esti buszommal, bevittük a lovakat is, épp idõben.
Majd musztangot megkérem, írjon beszámolót a show-ról. Érdekes dolog ám utólag olvasni e topikban, hogy régebben átfutó vendég volt itt, alig pár írása van, most meg "állandó lakos" (egész nyáron) a régióban - csak nem ér rá fórumozni. :D Egyébként kollégák lettünk idén. :) Mikor ide írt, biztos nem gondolta, hogy így lesz. :kv:

#242 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 13:42

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Posted Image
Na itt a kis csacsi. Még csak a harmadik napos koráról vannak képeim, így be kell érnetek elsõ kirándulása az udvaron képeivel. Azóta már legalább egy fejjel magasabb.

#243 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 18:37

Jaj, de gyöngyörû, és értelmes a nézése :)

#244 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 25. - 11:27

Ma egy lovas vizsga volt, mint a rajtengedély-vizsga "kicsiben", a Karap Tanyán. Jó volt látni, milyen ügyesek a fiatalok és a kevésbé fiatalok, akik indultak rajta. Jól megszervezett volt, a résztvevõk kaptak oklevelet és külön e célra legyártatott emléktárgyat, az idõjárás optimális: nem tûzött a nap, csak az oklevélosztásra sütött ki; a lovarda frissen feláztatva az éjjeli esõ által enyhe fokban, csak hogy ne porozzon... Nem is tudtam, hogy Petinek az idõjárásra is van befolyása :D Hogy átélni milyen volt, azt majd Lucelia leírja, nagyon jól csinálta, gratulálok neki ezúton is! :)

#245 Luceila

Luceila

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 2. - 16:39

Oh, köszönöm szépen! Én nagyon élveztem ezt a kis "vizsgát", bár az írásbeli részt szívesen kihagytam volna. :P Magamat ismerve roszabbra számítottam izgulás terén, de mikor lóraszálltam, szinte minden aggodalom elmúlt. Igyekeztem csak a lóra koncentrálni, úgyhogy az akadálypálya lekûzdése után jöhetett is a "díjlovagló" program bemutatása. A feladatok csak úgy ösztönösen jöttek, mikor a vágta elé értem, teljesen meglepõdtem, hogy -ilyen hamar vége? Tuti kihagytam valamit!- és vártam is h a "vizsgabiztos" mikor csönget, hogy kezdjem újra, de szerencsére semmit se hagytam ki. :kir: Úgy összesen szerintem nem volt rossz, bár ment már jobban is, de elégedett vagyok magammal. Amúgy Reprajt, jó lett volna még vmi bográcsozás (neked hamubasült krumpli :rolleyes:) a vizsga után, nem? Bár elég sokan voltunk, úgyhogy nem lett volna egyszerû megoldani, de én még maradtam volna, jól összejött a társaság. :kocc: Zsebi! Nagyon aranyos a kis csacsi-paci! Én beleszerettem a színébe!

#246 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 6. - 10:40

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Keresek olyan dokit a környéken aki rendelkezik mobil endoszkópos vizsgáló berendezéssel, garat,gége,légutak... vizsgálata céljából. Eddig mindenki Üllõt javasolta. Nem tudom, létezik-e mobil tüdõröntgen, vagy amiatt már tényleg Üllõre kell menni? Esetleg tud valaki közelebbi állatklinikát, ahol vizsgálnak lovakat is? Vagy esetleg van-e a közelben homeopátiával, vagy gyógynövényes vizsgálattal, kezeléssel foglalkozó doki, allergia, kehesség témakörben? elõre is köszönöm a segítséget.

#247 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 18:52

Hát, Ági, úgy tûnik, senki sem tud környékbeli megoldást. Melyik pacinak van problémája? Ginának? Remélem, nem komoly! Én kérdeztem állatorvos ismerõsömet, tolmácsolom a szavait. Tüdõröntgen igazából lovaknál nem mûködik, úgy, mint az embernél, hanem endoszkóppal szokták megnézni a légutakat. Kizárólag Üllõt javasolja, mert még ha találnál is véletlenül mást, aki megcsinálja a vizsgálatot, sem a végeredmény, sem az eljárás biztonságos lefolyása nem garantált; a tapasztalat Üllõn van. Bocs a késõi válaszért! Írhatnál gyakrabban is, hogy mi van veletek, mi a helyzet Ginával, lesz-e már csikója, jobban van-e már... !

Edited by Repülõrajt, 2009 augusztus 30. - 18:59.

#248 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 1. - 10:29

Köszönöm a válaszodat. Gina néha nagyon jól van, néha pedig csak szuszog és nehezen kap levegõt. Nem mondanám csak úgy egyszerûen hogy kehes, de szeretném kivizsgáltatni, hogy hátha mégiscsak valami gyógyítható dolog lappang a háttérben. Az orvostudomány mellett szeretném kipróbálni a gyógynövényes dolgokat, de ahhoz kellene egy hozzáértõ doki, aki fel tudja térképezni a bajt, és kitalálni a megfelelõ növényeket. Nem akarok kisérletezgetni a diófalevélfõzettel, mézes kamillafõzettel, neocitránnal, és egyéb mindenki által mondogatott növényekkel. Reménykedem, hátha, így a net által a környéken elõbukkan valami gyógynövényes szakember, addig is beszélek Üllõvel, hogy mikor, mennyi egy ilyen vizsgálatosdi... Szoktam olvasgatni a hozzászólásaid, abból látom, hogy Felsõtárkányban lovazol, vagy máshol is? Jó, hogy te sem hagytad abba a lovazást. Ginának augusztus 14-én volt egy éves a csikója. ( nézd meg az adatlapomat ) A születésétõl kezdve egy tündér, gyönyörû kis ló. Már lassan túlnövi az anyját. Nagyon gyorsan nõ, még jó hogy van nagy mozgástere, meg pár hetes korától már vittem ki terepre Ginával. Terepen olyan gyorsakat vágtázik, hogy a galoppon megirigyelhetnék :) A fríz már 4 éves múlt márciusban. Nyáron már vittük díjlovas versenyre is, ahol a 4-6 évesek kategóriájában elsõ lett. Nagyon büszkék voltunk rá. Szeptemberben visszük a szemlére. Tavaly nagyon jó eredményt ért el. Remélem most is tetszeni fog a bíróknak. Biztos láttad már a szemle reklámját lovas helyeken, ahogy téged ismerlek, talán még ott is leszel majd. :) Te mindenhol megfordulsz ahol van valami lovas esemény. Nagyon más tanyákra nem járunk itt Eger környékén, félévente egyszer meglátogatjuk a Mátyus tanyát. Itt a fórumon se nagy a mozgás. Remélem a valóságban azért nagyobb a forgalom a lovas helyeken.

#249 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 1. - 17:13

:) Gratulálok Senon gyõzelméhez! Ahogy mesélted régen, belovaglás elõtt is kocogott a futószáron lévõ Gina után, szóval lehetett sejteni, hogy ügyes paci lesz. És gyönyörû! Megnéztem ám a képgalériádban. Hatalmas, mekkora a marmagassága? Remélem, Ginának hamar kiderül, mi a problémája, és orvosolni is lehet! Jobbulást neki! A csikójához gratulálok, ezek szerint sikerült berakatni - olvastam, hogy nem volt könnyû eset. Ki (mi) lett az apuka? Jelenleg lakásfelújítok, szóval a lovaglás hanyagolódik. :( Viszont természetesen lovak közelében vagyok, hétvégente Szilvásváradon dolgozom lovakkal. Gyerekeket (és néha felnõtteket) sétalovagoltatok, lovastáborokban segítek, stb. Nagyjából annyit ülök lovon az utóbbi fél évben, míg kimegyek a Szalajka völgybe az egyiken, egy huculon szoktam. Nagyon ritkán van idõ felülni egy-egy fél órára lovardában, és hát az sem az igazi, felügyelet nélkül, állandóan másra figyelve (indulunk-e már, mit kell még megcsinálni, ügyelni a többi lóra... stb), szóval hiányoznak a precíz lovasórák és a terepek. A régi idõkhöz képest, mikor együtt jártunk terepre meg túrázni, elég sokat változtattam, sokkal óvatosabb vagyok, lájtosabb terepeket megyünk, nem ülök fel akármilyen lóra, és nagyon igénylem az oktatást, hogy fejlõdjek. Szép idõk voltak azok, mikor hozzátok jártam, nagyon-nagyon sokat tapasztaltam, és rengeteg élményt gyûjtöttem. Most inkább a kevésbé élménydús tanulásra fektetem a hangsúlyt, hiszen már öreg vagyok. :D Éppen a lovas munkám miatt már rég nem voltam semmiféle rendezvényen. :( Hétköznap még mindig könyvelõ vagyok fõállásban, hétvégén egész nap lovászkodok, így nincs szabadidõm, semmit sem látok, sehová sem jutok el. A netrõl tudok tájékozódni bármirõl. Emlékszel Mysticre? Egyszer megtaláltam, de sajnos nem sok örömem volt benne, éppen vágóra akarták adni. Elhiszed, hogy rúgni-harapni kezdett? Az a kis szende Bambi! Jó, hogy terepen iramodott rendesen, de hát telivér volt a drága, mit csináljon, húzassa magát? :) Szóval az új tulaja nem bírt vele, és villámgyorsan találnom kellett neki új gazdát, helyette... A papírjait bezzeg elõkerítette, így az ára mindjárt a duplája lett. Kiderült a valódi (törzskönyvi) neve is: Grammy! Két csikója a galoppon fut. Mindig siratni fogom, hogy lemondtam róla! :( Szöcskérõl gondolom te is tudsz ennyit, már õ is eltûnt a szemem elõl: elõször az Egeres völgyire került, de ott a mindenféle lovas alatt, iskolalóként azonnal meghülyült. Ami nem is csoda, amilyen egygazdás érzékeny jószág volt mindig. Aztán megvette egy fiatal lány, de a nyüzsgés meg a versenystressz nem segített rajta. Eladták, és fogalmam sincs, mi lett vele. A Mátyuson én is voltam tavasszal, Szamossal mentünk egy terepet, nagyon jó volt, nosztalgiaként. Ha megfordulsz nála, üdvözlöm! :) Láttam, hogy a frízesben vagy inkább aktív, én meg a huculosban szoktam betûbetyárkodni. Mindenesetre most dobtunk a régiós topikon is. :D

#250 Kiki

Kiki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 636 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 2. - 20:33

Reklámoztam orrba-szájba, aztán a viharriasztás miatt én sem mentem el az éjszaki lovas show-ra. :( Egyébként megtartották, félig-meddig esõben.
Én húztam haza az esti buszommal, bevittük a lovakat is, épp idõben.
Majd musztangot megkérem, írjon beszámolót a show-ról. Érdekes dolog ám utólag olvasni e topikban, hogy régebben átfutó vendég volt itt, alig pár írása van, most meg "állandó lakos" (egész nyáron) a régióban - csak nem ér rá fórumozni. :D Egyébként kollégák lettünk idén. :) Mikor ide írt, biztos nem gondolta, hogy így lesz. :kv:

szevasz
jó volt az estishow,de szarrá áztunk,megsztem túl sok volt benne akarusszel lovaglás,sajna képeket nem csináltam mert,lemerült gépem,,
hát na annyira lefoglalt a "kedves"fönõkünk munkával,hogy örültem ha lovazhattam:D
nem egyáltalán nem is sejtettem,hogy ezt a nyaramat szilváson töltöm,,,
de megérte :yeah:
ui:köszönettel tartozom ezért neked is :ang:

#251 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 6:24

Pedig én komolyan azt gondoltam, hogy szidol rendesen, amiért ilyen munkához segítettelek :D :gm: Mindenesetre örülök, és megkönnyebbülés számomra, hogy mégsem bántad meg. :) (A profilodban jól mutatna egy kép Sólyommal, nem? :ang: )

Edited by Repülõrajt, 2009 szeptember 3. - 6:24.

#252 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 12:02

Sziasztok! Végre végre itthon a gépem, így elérhetõ vagyok már én is. Borzasztóan irigykedem a sok itt lovaglok ott lovaglok-on. Itthon vigyorog a két ló meg egy fél, és én meg még arra sem találok megoldást hogy rájuk üljek. Bár szavam sem lehet, párszor amíg késõbb sötétedett egy-egy órácskára kijutottunk futószáron feleveníteni mindkettõnk tudását kedvenc paripámmal. Hát én sokkal többet felejtettem mint õ. A pónikával is dolgoznék ezerrel, de most betegek a gyerkõcök, délben meg még dög meleg van, akkor meg nem akarom kínozni, a gyerekek alszanak, olyankor van csak szabadidõm. Lovagolni is mennék, de mikor :( A lovaséletben mizujs Eger környékén? Itt Balatonban szaporodnak a lovasok, úgy látom jövögetnek a túristák.

#253 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 19:06

Jó sokáig el voltál "tûnve", Zsebi! Remélem, a villámok megkímélik már az idén a gépedet. :) Mi meg azért irigykedünk rád, mert ott van neked a két és fél lovad. Azért az elég jó alaphelyzet! Gyógyulást a gyerekeknek! Aztán kapd össze magad, jön a tél, a rövid nappalok, a sáros-jeges csúszós talaj, szóval míg ilyen szép az õsz, szánj rá egy-egy órát a lovaidra!

#254 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 20:01

Aztán kapd össze magad, jön a tél, a rövid nappalok, a sáros-jeges csúszós talaj, szóval míg ilyen szép az õsz, szánj rá egy-egy órát a lovaidra!

Már alig várom a hûvösebb deleket, csak akkor tudok idõt szakítani, bárhogy tologatom a dolgaim. Rettentõ nagy logisztikát igényel a családi ügyletek flottul mûködése, minden tiszteletem azoké az anyáké akik ezt csuklóból teszik. Néha bizony összefutnak a tennivalók a fejem fölött.

#255 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 20:18

Posted Image
Egy kis ízelítõ milyen nagy már csacsi-paci. És barnul ezerrel. Meg csipked a szentem. Felvettem a lábát és belecsípett a derekamba. A fiam már ült is rajta, rettentõ szelíd kis jószág. Meg a szomszéd kislány is kipróbálta a hátát. Semmi kifogása nem volt ellene.

#256 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 20:26

Azért remélem, tudod, hogy még kisgyereket sem szabad csikóra ültetni? Egyébként most már határozottan lóformája van, nem csacsi. :)

#257 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 20:33

Azért remélem, tudod, hogy még kisgyereket sem szabad csikóra ültetni?
Egyébként most már határozottan lóformája van, nem csacsi. :)

Hát persze! Párom tartotta a gyerkõcöket, és csak álldogáltak egy pár pillanatig. De egy gyereknek ez olyan nagy élmény! :ang:

#258 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 8:15

Ági! Hogy sikerült a fríz szemle? Esetleg csinált valaki képeket? :)

#259 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 11:23

Ági! Hogy sikerült a fríz szemle? Esetleg csinált valaki képeket? :)

Szia,
nagyon jól sikerült a szemle. Senon gyönyörûen mozgott, és nagyon jó eredményt ért el.
Képeket sok mindenki csinált: galildiko.hu ez a hölgy adott névjegykártyát, az õ honlapján biztos lesz sok fotó, aztán a friz.hu-h is biztos lesznek képek.
A szervezés is jó volt, ment minden szépen sorba. Amúgy mindegyik ló nagyon kulturált volt, még a csikók és a mének is teljesen jól viselkedtek.
Egyszóval teljesen szuper nap volt. Kár hogy egy évben csak egyszer van ilyen. :)

#260 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 20:37

Gratulálok! :) Nagyon ciki, néztem az illetõ hölgy honlapját, de nem ismerem fel Senont, ezekbõl a nevekbõl nem jövök rá, õ melyikük? :o (A fríz honlapon szerintem még nincsenek feltöltve képek, legalábbis a galériában nem találtam, a fõoldalon még a nevezési lap van. Vagy nem néztem szét jól.)

#261 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 10:39

A Gál Ildikós honlapon: 4 éves lovak: Shanou fan e Beijemastate a neve. Nagyon ügyesen csinálja a hölgy, hogy minden egyes versenyrõl úgy rak fel képet, hogy a nevek szerint csoportosítja, és nem csak úgy ömlesztve. Egyik-másik képen jól mutat, de nem mindegyiken. Remélem van még neki több fotója is és abból lehet rendelni. A friz.hu-n még tényleg nincs rajta.

#262 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 15. - 19:16

Nagyon szép. És megint csak: milyen magas! (Annyira elszoktam a nagy lovaktól... Most huculogolok, a legnagyobb lovunk meg egy arab-póni keverék :D )

#263 Kiki

Kiki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 636 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 16. - 23:31

Nem bántam meg,,, tod még nem :gm: :gm: (Elfelejtettem,hogy kell feltölteni :( )

#264 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 17. - 16:37

Amúgy meg jössz-e szombaton a szüreti felvonulásra? (Örülök, hogy még mindig nem bántad meg. Majd jövõre. :gm: ) Milyen feltöltés, profilkép? Vagy a hiányzó képeket akarod nekem átküldeni? :ang: :dev:

Edited by Repülõrajt, 2009 szeptember 17. - 16:39.

#265 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 18. - 16:03

Amúgy meg jössz-e szombaton a szüreti felvonulásra?

Hopsz, teljesen idõben megtudtam, hogy nem is holnap lesz, hanem jövõ hét szombaton. Még jó, hogy megkérdeztem...

#266 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 25. - 19:38

Eltünt mindenki a környékrõl?
Egy kis ízelítõ, milyen óriáspónibébink van:
Posted Image

#267 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 26. - 20:09

Mármint melyikre gondoltál, mint óriásbébi? :D Túléltem a szüreti felvonulás napját, de nem éltem volna túl egyébként, ha nincs segítség. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik ma önszántukból és térítésmentesen kijöttek nekem segédkezni, feláldozva szabadidejüket, benzinköltséget és fittséget. Kicsit sok van rámterhelve, hogy már más nem dolgozik. Holnap valószínûleg nem lesz ilyen segítségem. :(

#268 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 7:39

Szombaton Szarvaskõben Csipkebogyó fesztivál! Lesz sok finomság!

#269 Kiki

Kiki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 636 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 19. - 18:31

Halihó!Voltam Szüretin van sok jó képen,na meglettek a képek,de el is tûntek,de myvipen asszem kint vannak most még letudod,mentei õket!Voltam most hétvégén fent,hát érdekes dolgok vannak ottan :D

#270 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 10:15

Csakhogy én nem vagyok myVIP-n, úgyhogy tessék elõkeríteni azokat a képeket. :) Téged ki fotózott, mint Egyetlen Lovas Felvonulót? Mire gondolsz érdekes dolgok kapcsán, csak nem a konfliktusomra Tamással?

#271 Kiki

Kiki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 636 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 15:13

Keresem a képeket! Hát Betty Pasija fénképezettXD nem arra gonoltam,sokkal durvább dolgokra,,de mindegy,,,,,

#272 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 11:28

Kedves Eger környéki fórumozó lovasok, segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben: Idén decemberben szeretnék a falumbeli gyerekeknek szervezni egy mikulásnapot. Szerzek télapót, krampuszokkal, kivilágított szánnal, puttonnyal... És amit még nagyon szeretnék, hogy megelevendjen a mese egy kis része miszerint a télapó rénszarvasokkal repül... szóval szeretnék legalább egy darab szarvasra hasonlító állatot is odavinni nekik. ( majd azt mondom, hogy a többi rénszarvas éppen alszik :ang: ) Mivel lovas tanyákon szokott lenni állatsimogatós részleg, nem egyhelyen láttam már õzikéket is. Szóval arra gondoltam,hogy hátha tud valaki közületek egy olyan tanyát Eger közelében, ahol van nagyon szelíd, nagyon barátságos emberekhez szokott õzike, és kölcsön is tudnák õt adni. Elõre is köszönöm a segítséget ági.

#273 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 20:21

Sajna Pityu, az öreg szarvas már távozott az élõk sorából. :( Pedig neki aztán gyönyörûséges nagy agancsa volt, simán elment volna rénszarvasnak a gyerekeknél... (hogy aztán a biológiatanáruk hosszú évek munkájával rendbehozza a gondolkodásukat :D ) Most muflonok vannak, de azok nem barátságosak. Õzet, vagy másik szarvast nem tudok sajnos a közelben. Cserépfalun tudok, de az nincs túl közel.

#274 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 22:09

Hát Gyulám mondja Mogyorósdon is van egy vak pasi, ha még van, aki tart ilyen állatokat. Ha gondolod megkérdezhetem komolyabban él-e még az ipse, és szerzek egy telefonszámot. Ennyit tudok csak segíteni.

#275 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 16:12

Valaki meséljen valamit. Nem igaz, hogy ennyire csendes és eseménytelen környéken lakunk. :) Én nem tudok egyebet mondani, mint hogy egy hónapja lóközelben sem voltam, hála a balesetek/betegségek/idõjárás/nemérekrá tényezõk együttállásának. Bizonyos szüreti felvonulós képeket MÉG MINDIG várunk mustangtól, ha lennél szíves feltölteni valahová, hogy csodájára járjunk!!! :)

Edited by Repülõrajt, 2009 november 19. - 16:13.

#276 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 16:23

Helló! Dettó ugyanez a helyzet, csak engem az idõjárás tart vissza a lovardától. Ló az itthon is van, úgyhogy ebben nincs hiány. Már Peti jelezte hogy lassan kész a fedeles, így ha kiszárad alatta hogy a szavait idézzem: "belecsapunk a lecsoba" :D

#277 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 19:35

Juuuj, tényleg, a fedeles! :yeah: Annyira szokatlan a körzetben az ilyen, hogy el is feledkeztem róla. Amúgy a magam részérõl én elõször megvárom, hogy a pacik hogy reagálnak a fedelesre - valaki más alatt. :gm:

#278 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 21. - 10:21

Ha jól olvasom a huculosban próbálod a fedelest? De jó neked. Mesélj milyen! Reményeim szerint a jövõ héten én is próbálom, bár nálunk ez pillanatonként változik.

#279 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 21. - 11:04

Lehet, félreérthetõ voltam, de nem próbálom a fedelest, szerintem még nincs is kész. Terepre megyünk.

#280 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 21. - 14:39

Fú, az még jobb. jó lovaglást! :)