Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#241 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 12:45

a fieracavallin szerintem a fríz lovak voltak a legnagyobb látványosságok a spanyolokkal szemben Posted Image olyan képeket csináltam, csak legyen végre idõm feltölteni õket. cirka 400 kép Posted Image pl. csütörtökön, amikor az elsõ fajtabemutató volt, valami okos bácsi felültetette a csókos vékonyka lányt az egyik ménre, majd beküldte a zárt pályára bemutatózni egy kanca kettesfogattal. na vajh ráugrott a mén az egyik kancára a fogatban? naná. a kislány meg csak kapaszkodott és szerintem erõst átgondolta az általa eddig ismert és ismeretlen imákat. a végén nagy nehezen lejött a mén (van fotó errõl is, csak nem jó minõségû) és többet nem mentek be együtt a pályára. okosok, ó, jeeeeeeeeeeeeeeee Posted Image

#242 Fríz

Fríz

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 21:05

Jujj, az elég kellemetlen lehetett! Nekem ménem volt és sokszor voltunk úgy a pályán, hogy ott voltak kancák is, de sosem csinált semmit! Egy rossz mozdulata nem volt alattam, és én ezt (is) nagyon becsültem benne... Lehet a frízzel ugratgatni, de csak hobbi szinten, és elég hülyén néz ki Posted Image De az élvezet ugyanolyan!! Posted Image Köszönöm Jucuusom, hogy drukkolsz nekem, rám is fér :rolleyes: Voltam vasárnap a Tattiban, a Téli Kupán. Hmmm, izgi lesz Posted Image

#243 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 22:38

Fríz, hamár itt Posted Image Hogy jutottatok ahhoz a Fríz csodához? Teljes áron, tenyészetbõl vettétek, vagy esetleg más úton. Ne érts félre, igazából csak azt szeretném megtudni hogy ha nagyon figyelek, és résen vagyok, akkor tudok-e esetleg egy olcsó(/bb) fríz-et venni. Elõre is köszi ;)

#244 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 8. - 23:10

Fríz!mikor fogsz versenyezni a Tatiban? Az ugyan is kb. 10 percre van a sulimtól, itthonról sem nehéz megközelíteni, de, ha elárulnád nekem, hogy ez mikor is lesz, lehet, hogy kimennék hozzád és megtekinteném tudományodat. Posted Image Zsó! Drukkolok, hogy tudj akár Frízt is venni. Posted Image Ha frízem lenne, és ugranék vele hobbiból, pl.: terepen, nem igen érdekelne a látvány. Posted Image Bár tudnék ugratni... Posted Image

#245 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 12:29

idézet:
Eredeti szerzõ: Fríz: Jaa, azt tudtátok, h a kaposvári világkupán volt egy fríz is Marc Peter Spahn-nal? Nagyon ügyesek voltak Posted Image [/QUOTE]Ide is be akartam tenni, aztán elfelejtettem: [url="http://"http://zsuzska.kerekperec.hu/kaposvar/pages/DSCF2249.htm"]képek Kaposvárról[/url]. Az elsõ pár képen õk vannak, hát nem véletlenül volt közönségkedvenc a páros... Posted Image

#246 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 22:48

Akárhányszor fríz lovat látok, rájövök, hogy meseszépek. Zsuzska! A képeidet itt is dícsérni tudom csak, hiszen magáért beszélnek. Posted Image

#247 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 9. - 23:41

Itt is köszi, dehát ilyen anyagból még nekem is könnyû dolgozni. :D Egyébként ebben a párosban nem csak a ló volt a lényeg, hanem hogy ez a lovas - szerintem legalábbis - hihetetlenül passzol hozzá: elengáns, szép, biztos ülés, mint ahogy a képeken is látszik, és egy jó adag exhibicionizmus, amivel még egy jó kis showt is kerít maguk köré. Élmény õket nézni. Posted Image

#248 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 0:01

Azt hiszem egy "varázs felhõt" vont a nézõk köré, ahogyan a képen is látszik. biztosan összhangban voltak olyan méértékig, hogy nem is lehet rá szavakat találni.

#249 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 0:10

Most jöttem rá, hogy kis videókat is csináltam róluk. :D Azon talán még át is jön, mirõl beszélek, bár elég rossz minõség. [url="http://"http://zsuzska.kerekperec.hu/kaposvar/friz1.avi"]Itten van az egyik[/url] (Ha valaki segítene magában, hogy kell ezeket kisebbre varázsolni, feltenném a többit is...)

#250 Fríz

Fríz

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 19:15

Zsuzska, tényleg nagyon szépek a képek, de nem csak a frízesek Posted Image tötõ Zsó! Mi a pacit Hollandiában vettük, mert apumnak voltak ott "kapcsolatai". Itthon meg én csak a Fríz udvart tudom, ami nagyon szörnyû... A pacimat egészen kiscsikó korában vettük, és megvártuk, hogy felnõjön, és megizmosodjon, aztán egy picit belovagolták és hazahoztuk. És onnantól szinte csak én ültem rajta :)Meg ült volna a Jucuus is, ha a nyáron találkozunk... Posted Image Jucuus, nem tudom még pontosan, melyiken indulok, lehet, h a következõn, ami 2 hét. De az is lehet, h a késõbbiekben, mert így suli idõben csak heti 3-szor tudok kijárni, és abból meg 1-2 csak ugróedzés... De meglátjuk, és mindenképpen szólok majd! Posted Image tötõ Zsó! Nagyon druukolok én is, h találj magadnak egy fríz pacit!! Ha szeretnéd, segíthetek bármiben! Posted Image

#251 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 10. - 19:25

Köszi de ezzel ellszállt még az utolsó reményfoltom is :D Posted Image Posted Image Nembaj ;)

#252 Fríz

Fríz

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 11. - 19:15

Jajj, dehogy szállt el!!! Az országban sztem van egy pár fríz ló, csak lehet, hogy nem tudunk az összes helyrõl. Ezért mindenütt keresni kell! Ne add fel! Te hol lovagolsz? Vagy nem tudom, neked közel van-e az Unikornis lovarda. Mert ott több fríz is van, úgy tudom. De, ha szeretnél frízen ülni, nem éri meg elmenni Kecskemétre? Bár onnan sztem nem kéne lovat venni...

#253 Nócy

Nócy

Csikó

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 11. - 20:18

Bárcsak megtehetném, hogy frízem legyen!!! Még lovam sincs, nemhogy frízem... De szerintem nem is nagyon lesz... :-(

#254 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 11. - 21:06

Már lovad, vagy Frízed? Nekem lesz, én hiszek benne és ha késõbb is, de lesz lovam.

#255 Fríz

Fríz

Új vendég

• Fórumtag
  • 18 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 11. - 23:01

Jucuus! Így kell hozzáállni! Ha nincs kitartásod, a lovaglásban nem mész semmire, pláne, hogy van vmi, amit tényleg el akarsz érni! Nekem nem igazán volt kitartásom, és hamar feladtam mindent. De rájöttem, h a lovam nem érdemli ezt meg, ezért végig szenvedtem az edzést, és úgy szálltam le a lóról, h ez már vmi! És nagyon jó érzés volt Posted Image Nócy! Te is gondolkodj így! Látod, nekem is lett egy frízem Posted Image

#256 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 11. - 23:21

Fríz, vagy nem fríz, de az enyém lesz. Amúgy én egyedül a lovaglásban vagyok kitartó, és a nyáron minden egyes alkalommal úgy szálltam le a lórol, hogy ma is többet hoztam ki belõle, ma is elértem valamit nála. Így büszke lehettem a lóra is és magamra is. Köszönet érte Dének. Posted Image

#257 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 15. - 20:56

Aki beéri egy háromnegyed frízzel és tudja 3 évig tartani, annak ajánlom õt, pont úgy néz ki, mint egy fajtatiszta fríz (ha nem bértartásban kéne tartanom, megvenném):"Fél FRÍZ csõdör csikó eladó! 2004 márciusi születésû, anyja nóniusz-fríz, apja fríz, papír nélkül 250ezerért elvihetõ. Érdeklõdni: 30/9603763. Képek: [url="http://"http://seva83.fw.hu/uj.htm"]http://seva83.fw.hu/uj.htm"[/url]

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 15. - 21:04

Jucuus! Nekeeeeem? :rolleyes: Én köszönöm, h ott lehetek néhanap Posted Image Hmmm, kicsi Patkó... Ha lenne pénzem, nem lenne mén (bár kiherélhetõ végülis), és lenne idõm is, helyem is, akkor én is vinném!..

#259 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 15. - 23:49

Mennyi mindent felsoroltatok elöttem, ami rám is igaz! Ha lenne elég pénzem, idõm és lovas tudásom, én még ménnek is meghagynám. Dé! én meg örülök, ha ott vagy. Posted Image Posted Image

#260 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 18. - 0:23

Van most egy lovas naptár, 2005ös, amiben van egy nagyon szép fríz. Posted Image gondoltam megosztom veletek. Posted Image

#261 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 29. - 21:56

Hali! Szerintem is az eggyik legszebb lófajta a fríz!Imádom hogy olyan izmosak,de mégis kecsesek....Ráadásul a szügyig lógó sörény és a földön húzott farok is megteszi rendesen a hatását Posted Image ! De Ács Feri szerint biztos a gidránnak jobban álna tongue.gif ! El tudom képzelni... Posted Image tongue.gif

#262 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 16:13

Hát ez az. Szépek a frízek, nem arról van szó, nekem csorog a nyálam, ha rájuk nézek!!!!!!!!!!A gond csak az, h. tényleg kicsit puhák, bár lova válogatja.Kedves alaptermészetû lovak. Én asszem három négy frízen ültem eddig, de mind kényelmetlen volt. Lehet, h. mindig csak kifogtam.DE A FRÍZEK A VILÁG LEGSZEBB LOVAI!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image :rolleyes:

#263 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 20:38

Ugye?! Sztem is!

#264 Vikkancs

Vikkancs

Csikó

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 21:09

Lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de mit jelent, az, hogy "puha"??? :confused: :(

#265 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 21:19

Gondolom, hogy nem olyan munkabíróak. Bár sztem ez nem igaz! Egy kocsiló nem lehet olyan "puha"! :rolleyes: [ Január 20, 2005, 19:54: Az üzenetet átszerkesztette: The Oldenburgi ]

#266 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 13. - 22:47

Bizonyára ennek az az oka, hogy túl, és és nagyon beltenyésztett lett ez a lófajta. Én még nem ültem frízen, de szerintem a fríz kényelmes, ránézésre. Haha! Lehet, hogy tényleg te fogtad ki, vagy csak rosszul ültél, esetleg a nyereg volt kényelmetlen. Én ültem egyszer egy lovon, ami be van frankón lovagolva, a ló tök kényelmes, meg minden oké, csak éppen a nyereg olyan istentelenül kényelmetlen... Szóval nem biztos, hogy a ló a kényelmetlen.

#267 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 14. - 13:45

Nyereg nélkül ültem rajta(rajtuk). Utálom a nyerget.Az egyik cool volt, okos volt, engedelmes.A legutóbbi picit mintha zizi lett volna.De akkor is, FRÍZEK!!!!!!Nekem gidránom van, õ sem semmi. Posted Image Posted Image :D :D :D

#268 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 14. - 18:46

Hát, a gidránnak kell még egy kicsit fejlõdnie, hogy fríz legyen... Posted Image :rolleyes:

#269 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 15. - 19:03

De azért grat a lovacskádhoz!!! Posted Image Posted Image

#270 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 17. - 14:58

Kössssssssszzzzz. Hát... A fríz az egyik legszebb ló a világon. Ezt ugye tudjuk.Nemtom mi van, de a kurzorom egyfolytában rezeg.A legutolsó ló amin ültem, kb 5millás tenyészló volt. Megláttam, és lezuhant az állam. Posted Image Gyönyörû sörény, hosszú, tömött, az ember keze szinte elvész benne. Hosszú farok, vastag, izmos nyak, h. a többit ne is részletezzem. Bírnám, ha az enyém is ilyen szép lenne! Jó az enyém is szép, csak másképp. Az enyém nagy, sárga, 180 marmagas, olyan a szügye,mint a kõ. Oldenburgi: Neked van lovad? Posted Image

#271 Vikkancs

Vikkancs

Csikó

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 17. - 18:32

Na, de azon az 5millás lovon milyen volt? Ez egyébként a frízek esetében egy normális ár?

#272 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 15:26

Nem, az egy eredeti holland tenyészmén volt, és eléggé...öhm... kanos volt. Kicsit kényelmetlen volt, és nemigen lehetett vele kancák közelébe menni. De azért megcsinálta, amit mondtak neki, csak figyelni kellett.

#273 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 15:27

Egyébként egy 1 éves fríz csikó másfél milla. Papírral persze. Posted Image Posted Image Posted Image

#274 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 18:07

Az 5 milla teljesen reális ár! Persze ez lótol, származástól, és mégh isten tudja mitõl függ.Haha. Csak lesz. Azt nem tom mikor! Posted Image állandóan igérgetik a szüleim, de mostmár megmondtam, h szeretném e hónapban még megkapni!!! UGYE ANYA???!!! [ Január 18, 2005, 17:08: Az üzenetet átszerkesztette: The Oldenburgi ]

#275 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 18:18

Mármint egy frízt szeretnél még ehónapban megkapni? Posted Image

#276 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 18:21

Sokak álma volt/és talán még most is egy hollófekete, csodaszép paci, hosszó lobogó sörénnyel és farokkal. Hát igen... ez pontosan ráillek a frízekre... sõt!!!!Én is kérleltem anyumékat, hogy szülinapomra vagy karácsonyra lepjenek már meg egy ébenfekete frízzel! Dehát, nem állunk úgy anyagilag, hogy ezt megengedhessük magunknak! Szerintem vagyunk így egy páran ezzel!Ha eladnám apu kocsiját, talán tudnék belõle venni egy csikót Posted Image Aztán meg fater járhatna át a városon egy fekete kézitáskával a kezében és egy fekete lóval a lába között! Posted Image :D Igérem, ha sikerül... rakok fel képeket apuról!!!

#277 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 21:45

tötõ zsó : Ha nem adják el a Benõt, se a furioso kancát, akkor lehet hogy egy fríz lesz! De nem 5 milláér! Posted Image

#278 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 22:24

Csak másfél-ért :D :D :D Najó, nemazért, nem kötekszem ám, csak fura volt hogy egy jó esetben csak "millás" lovat követelsz egy hónap leforgása alatt Posted Image De vissza van szívva ;) De honnan fogtok Ti fríz-t szerezni óccsóér? Posted Image Vagy az már nem az én dógom? :D

#279 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 23:46

Ismer valaki egy Janseen nevû (mén volt) frízt?nyakon sütött asszem 96-os születésû.

#280 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 18. - 23:55

idézet:
Eredeti szerzõ: Keselyüstök: Sokak álma volt/és talán még most is egy hollófekete, csodaszép paci, hosszó lobogó sörénnyel és farokkal. Hát igen... ez pontosan ráillek a frízekre... sõt!!!!Én is kérleltem anyumékat, hogy szülinapomra vagy karácsonyra lepjenek már meg egy ébenfekete frízzel! Dehát, nem állunk úgy anyagilag, hogy ezt megengedhessük magunknak! Szerintem vagyunk így egy páran ezzel!... [/QUOTE]Ahogyan mondod. Én már hónapok óta nyúzom a családom, hogy vegyük meg a lovat, akit lovagoolok. Nem fríz, de én szeretem, és itt is az anyagiak amik közbeszólnak. És hiába ígérek fût - fát, tudom jól, hogy amíg nem ütjük meg az 5 - öst, vag valami csoda folytán nem jutunk nagyobb pénzösszeghez (értem ezalatt, egy nemlétezõ gazdag amerikai nagybácsi elhalálozása, minden vagyonát, ménesét...stb. ránkhagyva) nem lesz lovam. Hacsak, még egy eshetõség, az, hogy suli mellett dolgozom, hogy megvegyem, aztán eltarcsam a lovat. És ez esetben teljesen mindegy, hogy a ló fríz, avagy nem.