Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel

• Please log in to reply
5286 válasz a témához

#241 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 25. - 18:53

Most jöttem a létavértesi military versenyrõl. Eredményeket nem tudok, mert hamarabb jöttem el, mint ahogy vége lett volna, ugyanis már nagyon éhes voltam, és nagyon fáztam, pedig elõtte sütött a nap... majd süvített a szél.Piaffe a délelõttöt lópucolással, illetve sörényfonással töltötte, én meg délután mentem. Piaffe azt mondta, Balázs végül 7 lóval indul, kettõvel az érkezésemig már végigment. Én egyszer láttam, akkor is a távolból, ugyanis a végén már két pályán futott a verseny a sok résztvevõ miatt. Egy darabig Piaffe-val voltam, majd ismerõsökre akadtam, aztán õ is, így szétváltunk, utána meg már nem láttam, de majd találkozunk holnap. Egyszer mintha Olajat láttam volna elsiklani elõttünk (csak fénykép alapján sikerült beazonosítani, ha jól tettem), de ez már csak az indulásom elõtt vagy fél órával volt.A lovakat (a gidránokat)Piaffe szép sorban bemutatta nekem, aztán Balázst is szemügyre vehettem melegítés közben. Nem láttam pontosan, mert a túralovaknál voltam, ugyanis találkoztam egy extúra-vezetõ csoporttársammal, akirõl most derült ki, hogy ott dolgozik, aztán vele futószáraztunk egy lovat. Jobban mondva én csak néztem, mivel a születendõ csikómnak a féltestvére volt a ló. Szóval melegítés közben Balázzsal szép szabályosakat ágaskodott a paci (nem tudom, hogy épp melyikkel volt), aztán hátrajött oda a lóval, ahol mi voltunk, gondolom, hogy nevelés céljából, de háromszor, vagy négyszer ott is ágaskodott a ló.Nem tudom, hogy esetleg Olaj fog-e még a mai napon hírekkel szolgálni, ha nem, akkor talán én holnap, alvileg akkor lesz a terep.

#242 olaj

olaj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 421 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 25. - 20:51

Ikácska!Nem vagyok én kígyó, nem szoktam siklani! Egyébként láthattál, másfél órára kiugrottam a versenyre, s így Balázs lovaiból is csak kettõt láttam. Sóhaj nagyjából azt nyújtotta, amit vártam tõle a marócpusztai felülés és látottak alpján. Az én skálámon a lépés 9, az ügetés 7, a vágta 6, a lovagoltság 9, összbenyomás 8 pont. Kicsit indiszponáltnak tûnt a ló, de megtudtam Tippmestertõl, hogy most esett át egy betegségen. A másik ló (talán Bíborosnak hívták?) nem keltette fel bennem a vágyat, hogy felülhessek rá, agyilag eléggé zokni volt. A mozgása viszonylag jónak tûnt, de a viselkedése sokat rontott az összbenyomáson.Holnap kint leszek egész délelõtt, remélem többet látok...

#243 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 25. - 21:09

Olaj!
idézet:
Ikácska! Nem vagyok én kígyó, nem szoktam siklani! [/QUOTE]Ezt gondoltam, nem is néztelek annak. :D De elég rohamtempóban mentél.
idézet:
Egyébként láthattál, másfél órára kiugrottam a versenyre, s így Balázs lovaiból is csak kettõt láttam. [/QUOTE]Akkor láttalak.
idézet:
Sóhaj nagyjából azt nyújtotta, amit vártam tõle a marócpusztai felülés és látottak alpján. Az én skálámon a lépés 9, az ügetés 7, a vágta 6, a lovagoltság 9, összbenyomás 8 pont. Kicsit indiszponáltnak tûnt a ló, de megtudtam Tippmestertõl, hogy most esett át egy betegségen. [/QUOTE]Ehhez nem tudok hozzászólni. Nem is értek hozzá ilyen mértékben, meg nem is láttam.
idézet:
A másik ló (talán Bíborosnak hívták?) nem keltette fel bennem a vágyat, hogy felülhessek rá, agyilag eléggé zokni volt. A mozgása viszonylag jónak tûnt, de a viselkedése sokat rontott az összbenyomáson. [/QUOTE]Volt olyan ló, amit Piaffe Bíboros néven mutatott be, és azt is elmondta, hogy ha minden igaz, ez az a ló, ami nem saját nevelés, hanem Debrecenbõl került hozzájuk.
idézet:
Holnap kint leszek egész délelõtt, remélem többet látok... [/QUOTE]Akkor lehet, hogy találkozunk, bár én inkább a késõ délelõtti órákra szeretnék megérkezni. És ha elsiklassz :D elõttem, majd szólok. De akkor is, ha csak ellépegetsz. ;)

#244 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 25. - 21:11

Olaj!Ezek szerint eredményeket Te sem tudsz? :confused: [ Április 25, 2003, 21:14: Az üzenetet átszerkesztette: ikácska ]

#245 olaj

olaj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 421 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 29. - 16:16

idézet:
Eredeti szerzõ: ikácska: Olaj!Ezek szerint eredményeket Te sem tudsz? :confused: [/QUOTE]Sajnos szombat dél körül nekem is el kellett mennem, úgyhogy örömmel venném, ha valaki beszámolna a végeredményrõl! [ Április 29, 2003, 16:17: Az üzenetet átszerkesztette: olaj ]

#246 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 14:43

idézet:
Eredeti szerzõ: olaj: Sóhaj nagyjából azt nyújtotta, amit vártam tõle a marócpusztai felülés és látottak alpján. Az én skálámon a lépés 9, az ügetés 7, a vágta 6, a lovagoltság 9, összbenyomás 8 pont. [/QUOTE]Olaj!Ezek a számok milyen pontozás alapján születtek? Legalább azt áruld el, hogy a skála mettõl meddig terjed? :D (Egyébként én a helyedben így nem pontoztam volna. Ugyanis félreérthetõ, miszerint akár díjlovas bírói szemszögbõl is próbálkozhattál, de úgy elég érdekesen mutatnának ezek a számok. tongue.gif )
idézet:
A másik ló (talán Bíborosnak hívták?) nem keltette fel bennem a vágyat, hogy felülhessek rá, agyilag eléggé zokni volt. A mozgása viszonylag jónak tûnt, de a viselkedése sokat rontott az összbenyomáson. [/QUOTE]Mint ahogyan már Ikácska is említette, az a ló valóban nem saját nevelés. A csapat fekete báránya volt. A terepszakasznál pl. az egyetlen ló volt, amelyik ügetésben indult a startboxból. :D De nagyon jó képességekkel rendelkezik. Mi van Olaj, talán félsz a kicsit problémásabb lovaktól?Hmm. Eredményeket szeretnétek? Az az igazság, hogy azzal én sem nagyon tudok szolgálni, ugyanis még Balázs sem tudta számon tartani. :D A lényeg, hogy két csillagban (ez volt a legnagyobb szám) Roletti 4. helyezést ért el, a többi ló pedig szintén 4., ill. 5. helyen végzett. Kivéve Sáfrányt, aki ezen a versenyen nem szerepelt túl jól, nem végzett platzon és Imát, aki a harmadik napon egy kisebb húzódás miatt már inkább nem indult. A szükséges minõsítése úgyis megvan, nem lett volna értelme kockáztatni, bár az állatorvosi ellenõrzésen átmehetett volna.Egyébként Balázs karrierjében talán ez volt az eddigi legeredménytelenebb verseny. [ Május 01, 2003, 14:45: Az üzenetet átszerkesztette: piaffe ]

#247 olaj

olaj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 421 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 1. - 21:31

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe:Ezek a számok milyen pontozás alapján születtek? Legalább azt áruld el, hogy a skála mettõl meddig terjed? :D (Egyébként én a helyedben így nem pontoztam volna. Ugyanis félreérthetõ, miszerint akár díjlovas bírói szemszögbõl is próbálkozhattál, de úgy elég érdekesen mutatnának ezek a számok. tongue.gif )[/QUOTE]Aranybogár! Kötözködsz? Ki mondta, hogy díjlovas bírónak készülök? Ha annak készülnék, sokkal alacsonyabb pontok születtek volna! A pontok a saját tízes skálám alapján keletkeztek (10 az én lovam :D ).
idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe:Mi van Olaj, talán félsz a kicsit problémásabb lovaktól?[/QUOTE]Kicsi bogár! Maradjunk annyiban, hogy láttam már egy-két problémás lovat életemben (talán többet, mint Te), és kevés alkalommal hátráltam meg. Csak éppen arról van szó, hogy az ember nézze meg, mire fecsérli az idejét, energiáját és testi épségét! Én már öreg vagyok az ilyesmihez, meghagyom az ilyen lovakat a nálam sokkal nagyobb tudással rendelkezõ 19 éves díjlovas csajoknak Posted Image !

#248 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 3. - 0:36

És miért idõ- és energiafecsérlés felülni egy jó képességû lóra? Rendben van, ha azt írod, hogy nem ülnél fel egy semmirevaló lóra, amelyik mellesleg még agyament is, de ebben az esetben nem errõl van szó.A másik meg, hogy harmincegynehány évesen miért öreg az ember ahhoz, hogy felüljön egy kicsit problémásabb lóra?

#249 olaj

olaj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 421 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 3. - 14:18

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe: És miért idõ- és energiafecsérlés felülni egy jó képességû lóra? Rendben van, ha azt írod, hogy nem ülnél fel egy semmirevaló lóra, amelyik mellesleg még agyament is, de ebben az esetben nem errõl van szó.A másik meg, hogy harmincegynehány évesen miért öreg az ember ahhoz, hogy felüljön egy kicsit problémásabb lóra? [/QUOTE]Piaffe!Egy ló nem akkor jó, ha "csak" jó képességû. A "jó ló" kifejezés magában foglalja a jó képességet, kezelhetõséget, együttmûködõkészséget, szervezeti szilárdságot, és még ezer más dolgot... Hiába tud egy ló 1,60-at ugrani, ha nem akar! És hogy maradjunk a topic eredeti témájánál: a Romániából behozott két gidrán kanca közül Penta a nagyobb képességû ló, én mégis többre értékelem a "gyengébb" képességû, de szorgalmas, becsületes, jól lovagolható Palomát.

#250 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2003 május 3. - 15:00

Olaj!Nyilván nem érdemes foglalkozni egy olyan lóval, amelyikkel soha nem fog elboldogulni az ember, hiába jó képességû. Ezt aláírom. De amíg fel nem ülsz egy lóra, honnan tudod, hogy tényleg nem érdemes küszködni vele? Ha egy ló nem alapból hülye, csak esetleg nem megfelelõen bántak vele eddigi életében, még nem jelenti azt, hogy egy jó lovas ne tudhatná kijavítani azt.Nem tudom mit mutathatott be Neked Bíboros, hogy ennyire rossz véleménnyel vagy róla, de én nem tudok olyan megnyilvánulásáról, amit láthattál, hogy ismeretlenül így le kellene mondani róla. Ezzel szemben viszont tény, hogy Tippmesternek és Balázsnak sem a szíve csücske. És Balázs is abban a pillanatban felhagy Bíboros lovaglásával, ha úgy érzi, hogy nem éri meg kockáztatnia miatta a testi épségét. De egyelõre nem így van.

#251 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2003 június 26. - 20:33

Hová tûnt Tippmester? :confused:

#252 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2003 június 26. - 23:06

Ez jó kérdés. Eleinte azt hittem, hogy nem ér rá. Na de ennyire?! :confused:

#253 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 15. - 21:56

Nekem hiányoznak a marócpusztai beszámolók!

#254 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 15. - 22:08

Nekem is hiányoznak és érdekelne,hogy tud-e valaki valamit Mekka sorsáról,kihez került,versenyeznek-e vele ill milyen szinten tart.Köszi.Andi

#255 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 31. - 17:32

Mekkáról senki nem tud semmit?..

#256 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 március 31. - 23:30

Marócpusztára végül a második csapat el se jutott tavaly ilyenkor, nem? Nincs kedvetek újra szervezkedni, hogy legalább így kapjunk újabb híreket? Posted Image [ Április 05, 2004, 00:10: Az üzenetet átszerkesztette: Zsuzska ]

#257 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 1. - 1:29

De nekem lenne,csak valahogy ugy,hogy ne essen közel az érettségihez,vagy az érettségi után:))Andi

#258 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 1. - 11:15

idézet:

Eredeti szerzõ: Zsuzska:

Marócpusztára végül a második csapat el se jutott tavaly ilyenkor, nem? Nincs kedvetek újra szervezkedni, hogy legalább így kapjunk újabb híreket?   Posted Image  

Kedvem az lenne, nagyon is! Szervezkedjünk! Egyébként bulit is szervezhetnénk, mert a honlapukon van egy felhívás, hogy 10 fõs társaságokat vendégül látnak hétvégére, szállás+kaja+pia 10ezer forintért fejenként, nem tudom, hogy lovazás benne van-e az árban.

#259 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 3. - 21:10

Menjünk!!!! (csak ne vizsgaidõszakban, ha kérhetném Posted Image )

#260 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 3. - 21:43

én meg,hogy ne érettségi idõszakban:))

#261 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 3. - 21:52

Az egybeesik, nagyjából ;) (május közepétõl július elsõ hetéig, nem? )

#262 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 3. - 23:07

Hajrá, menjünk! Posted Image Ezen a hétvégén military verseny van nálunk, Balázst láttam is messzirõl, Tippmestert nem. Ha holnap összefutunk, megkérdem, van-e valami szabad hétvége még május közepe elõtt.

#263 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 4. - 3:14

Ink érettségi,vizsga után..legalábbis engem onnantól érdekelne...

#264 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 4. - 21:46

Találkoztam Tippmesterrel, azt mondta, szervezkedjünk csak, és mehetünk. Posted Image Azt ígérte, a fórumra is felnéz, ha összerakta a gépét.

#265 Tippmester

Tippmester

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 5. - 22:28

Sziasztok! Még megvagyunk! Boccs a hosszú hallgatásért. Tavaly egész eredményes évet zártunk, 3 lovunk minõsült a korosztályos VB-re Franciaországban. Ott Angersben Nimfa 14., Sóhaj 17., Regölõ 20.lett. Mindhárom lovunk a középsõ hrmadban végzett. Ez azt gondolom nem olyan rossz a világ legjobb fiatal militarylovai ellen. Apjuk Gidrán XI törzsmén tavaly a legeredményesebb military-ló örökítõ lett ithon, az ugróörökítõk között is a TOp 10-be került. Ez azért szerintem -tekintve a fajta kis létszámát és a konkurrens fajták egyedszámát- azt hiszem nem rossz.Mekkát eladtam, Bpest mellet várja csikaja világrajöttét.A gidránokról éppen most jelent meg egy cikk a Pferde-Heute-ban. Jelenleg ezerrel készülünk a 2005-ös Angliai felnõtt EB-re. Van még kérdés? Baráti üdvözlettel : Tippmester.

#266 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 5. - 22:32

Tippmester :Tudom,hogy eladtad:-(Pedig engem is nagyon-nagyon-nagyon érdekelt:-(De legalább versenyeztetni fogják?Nem tudod?Magánszemélynek?Gratulálok az eredményekhez,tényleg szép!Andi

#267 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 13. - 11:36

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsuzska: Találkoztam Tippmesterrel, azt mondta, szervezkedjünk csak, és mehetünk. Posted Image Azt ígérte, a fórumra is felnéz, ha összerakta a gépét. [/QUOTE]Nem szeretnénk szervezkedni? Tippmester! Van az elkövetkezõ idõszakban olyan hétvége amikor nincs verseny vagy egyéb program és azt a szabadot szívesen megosztanád velünk?

#268 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 15. - 12:05

[url="http://"http://alag3.mfa.kfki.hu/vendeg/inetto/oez/allatkert/125_2515.JPG"]Ismeretterjesztés Budapesti Zoo - módra; avagy új típusú gidránok[/url] Posted Image

#269 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 15. - 19:58

Most mi van?! Ezek fekete kosorrú gidránok. Ugye nem vagy rasszista?! :D

#270 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 15. - 21:17

Minden gidrán sárga, de nem minden sárga ló gidrán....Nekem is volt élményem gidránnal, és nem is volt rossz! Szegény ugyan az egyik szeme hiányzott(Kalóz), de azért szeretetre méltó volt. Néha kicsit bakolgatott(2 órás terep után is), de alapjában véve jó ló! Még meg van...azt hiszem!

#271 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 19. - 8:56

[url="http://"http://pcszerviz.uw.hu/pics/lovas/index.php?g=sogor&p=0&frpg=1&f=#pic"]Vajon Õ igazi Gidrán ? [/url] :D

#272 ditlzon

ditlzon

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 20. - 10:18

Ezt egy fejbõl szerinetm nem nagyon lehet megállapítani. De ha a gazdája ezt írta a box ajtajára, akkor talán az!

#273 Flóra_1

Flóra_1

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 21. - 18:58

A barátnõmnek is van egy gidránja.

#274 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 21. - 21:01

És nekem is van egy Gidránom!

#275 Tippmester

Tippmester

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 8. - 22:01

A hír az, hogy a héten William Fox-Pitt járt nálunk. Elõzõ hétvégén nyerte meg a badmintoni militaryversenyt( CCI ****). Pár hónapig Õ lovagolja Angliában Gidrán Sóhajt. Na pörgessük meg ezeket a hozzászólásokat!( Keressetek rá a William Fox-Pitt névre.

#276 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 8. - 22:10

Gratula! Posted Image Minek köszönhetõ az együttmûködés, és mi a célja?

#277 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 9. - 19:38

Gratulálok,sok sikert Sóhajnak!

#278 Paris

Paris

Csikó

• Fórumtag
  • 602 hozzászólás

Közzétéve 2004 június 5. - 15:55

Üdv mindenkinek!Nem tudom valaki járatja-e közületek a lovas-magazint, de a föntiekbõl arra következtetek, hogy nem! 2 okbol is. Egy:A tavaly augusztusi számban mutatták be Marócpusztát, NAGYON pozitivan! Kettõ:Az idei juniusi számban pedig leirták, hogy Gidrán Sóhaj, az elhullott Gidrán XV fia külföldre megy, egy hires millitary versenyzõ istállójába! Õ maga nem rég járt Maróc-pusztán, és annyira megtetszett neki minden, beleértve a lovak küllemét, igen a KÜLLEMÉT!!! hogy lehet, hogy ezzel a gidránoknak végre alkalmuk nyilik a külföldi szereplésre, a világhirre, és hogy végre észrevegye a világ, hogy milyen tehetséges, nagyszerü sport-lovak, millitary lovak ezek!

#279 Paris

Paris

Csikó

• Fórumtag
  • 602 hozzászólás

Közzétéve 2004 június 5. - 15:56

Bocs az elõzõért, el voltam tévedve! Szóval bocsi!

#280 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2004 június 14. - 14:50

Zsuzska!Nem tudom jó e az infóm?Én azt hallottam az együtmûködés,részben a Gidránok külföldön való népszerüsítésének is köszönhetõ.Én csak bízom benne,ha így is van sikerûl.Hisz ezek a lovak többet figyelmet érdemelnének mint amit jelenleg kapnak!