Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Atv

• Please log in to reply
2238 válasz a témához

#241 zsolti

zsolti

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:09

Kedves Piaffe!Nem szeretném,hogy a véleményemet kioktatásnak vedd,de pár dolog mellett nem lehet elmennie szó nélkül a LOVAKAT (és minden féle lovat,színre,nemre,fajtára,vérmérséletre való tekintet nélkül) szeretõ embernek.Nekem ANGOL TELIVÉR kancám van,a barátnõmnek Kisbéi félvér heréltje,és van még az istállónkban egy indiántarka póni is.Véleményem szerint ha az ember a lovakat szereti,akkor nem a papírját nézi vagy a sütést a nyeregtájon,vagy a nyakán hanem a LOVAT.Amíg ez nem megy,addig lehet járni lovardába,lehet könyveket,újságokat olvasni,böngészni a neten,stb.,de lovat venni és tartani nem.Én például nem azért vettem telivért,mert arra voltam beindulva,hanem,mert megláttam,belenéztem a szemébe és már tudttam is,hogy ez a ló lesz a LÓ.Terembura,Bubus és Ando próbáltak volna téged a hozzászólásaikkal terelgetni a helyes irányba,de nem akartak Téged megbántani.Én sem szeretném,de rá kell,hogy világítsak arra,hogy súlyos hiányosságaid vannak a lovakkal kapcsolatos ismeretek terén.Amikor elkezdtem lovagolni,akkor az elsõ loveglások fáradtságait és bizony,fájdalmait úgy orvosoltuk az öcsémmel,hogy az elsõ 2-3 hónapban (nem hazudok!) 30-40 lovaglással és lóval kapcsolatos könyvet olvastunk ki.De ha nem szereted a könyveket,akkor még mindig ott van a net.Könyörgöm használd!!!Számtalan magyar és külföldi lovas link áll rendelkezésedre.Ha ezeken átrágod magad,akkor remélem megváltozik a véleményed a lovakról(akár a telivérekrõl is).Biztasson,hogy nekem is így sikerült!Addig is jó olvasást kívánok!!!

#242 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:14

Abban igazad van, hogy valóban vannak "szebb" atv-k, akik kicsit teltebbek, nem olyan poszkák. Ez azonban nem ország függõ. A galoppról lejött és nem annyira agyonhajtottak már egy kicsit teltebbek, ezek talán szemre teccetõsebbek. A félvéreknél használt csõdörök is általában a jobb formájuak közül kerülnek ki, ezekkel lehet a javítást elérni. Nézd végig - hogy hol aszt nem tudom - a kisbériben, gidránban, furiosóban használt xx méneket. Ezekre nem igen illenek a sokak által fentebb felsorolt negatív jelzõk.

#243 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:15

Szia Zsolti! Szerintem félreértetted Piaffe-ot.

#244 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:26

idézet:
Eredeti szerzõ: terembura:Abban igazad van, hogy valóban vannak "szebb" atv-k, akik kicsit teltebbek, nem olyan poszkák. [/QUOTE]Egyébként pont azt néztem pár hete egy lovas helyen, hogy két ATV közül az egyik olyan soványka volt, a másik pedig böhöm nagy állat. El se akartam hinni, hogy a nagydarab nem valami óriásra sikeredett félvér, hanem ATV. :eek:

#245 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:45

Nézzétek meg az emberi alkatokban a mai divatot, fõleg a nõkben. Minden modell olyan gebe, mint egy angol telivér, ez a divat emberben, bocs nõben. Akkor mi a baj a vékony (de izmos) lovakkal? Én a kövér embereket se szeretem. /Mondom én, aki 21 évvel az államvizsga után még beleférek az akkori zakómba./

#246 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 15:51

Szia Zsolti!Tényleg félreérthettél, mert itt nem arról van szó, hogy én útálom ezt vagy azt a fajtát, pláne nem azért mert nem ismerném õket eléggé. Itt aki valamit nagyon nem ismer, az Te vagy, merthogy nem ismersz engem és nem veszed észre, hogy ez az egész vita nem olyan véresen komoly, az egész úgy indult, hogy elkezdtük ugratni egymást. ;) Attól függetlenül az atv-ket egyébként sem kedvelem túlzottan. Aranyosak és biztosan beléjük tudnék szeretni, ha többet találkoznék atv-vel, de pl. sosem lovagolnám õket. Nem mondom, hogy olyan hûdenagyon ismerem õket, mert nem sokat lovagoltam atv-t (de azért lovagoltam már) és épp azért nem is fogok, mert nem tetszenek. Én díjlovagolok és ahhoz nem a legmegfelelõbb ló, ezt lássuk be. Én fõképp a küllemrõl beszélek. Attól õk is tényleg ugyanolyan lovak, mint a többi. Ez így van.Zapolya és többiek!Én eddig nem nagyon láttam igazán olyan atv-t, amelyik tényleg tetszett volna. Egy csikóba szerettem csak bele egyszer, fontolgattuk is, hogy megvegyük-e. Gyönyörû nagy pej mén volt. Nem volt túl nyakas, nem is magasillesztésû, de azért nem is a szokványos telivér tipusú nyak. Hát õ úgy kb. 75 %-ban volt telivér. De egy kiváló Holsteini apától és ez sokat nyomott a latba. Na õrá gondoltam nem tiszta telivérként. :rolleyes: :D És soha többet hasonlót nem láttam atv-ben (vagy majdnem atv-ben). De légyszi mutassatok olyat, amelyik elnyeri tetszésemet! ;)

#247 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 16:00

Érdekes, hogy én emberben azt szeretem, ha valaki vékony (félreértés ne essék: nem sovány), de lóban pont fordítva. Az legyen testes, tömeges. Szeretem a nagy lovakat. És végül, de nem utolsó sorban(!!!) legyen nagyon formás, arányos testalkattal.Pl. [url="http://"http://tar.hu/piaffe/tar_elemei/image014.jpg"]ilyen![/url] Posted Image [ 29 Agusztus 2002, 16:08: Az üzenetet átszerkesztette: piaffe ]

#248 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 16:01

Idézet piaffetól:"Hát õ úgy kb. 75 %-ban volt telivér. De egy kiváló Holsteini apától" Ez matematikailag nem jó. Ha az apa holsteini, akkor max 50% atv lehetett.

#249 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 16:05

Ez úgy mûködik, hogy a Holsteiniben is van ám sok telivér! tongue.gif Na jó, lehet hogy nem 75 %-ban, de írtam, hogy kb. Az a Holsteini meg elég telivérezett egyed volt. De szupi is. ;)

#250 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 22:26

idézet:
Eredeti szerzõ: terembura:Minden modell olyan gebe, mint egy angol telivér, ez a divat emberben, bocs nõben. Akkor mi a baj a vékony (de izmos) lovakkal?[/QUOTE]Nekem az anorexiás modellek sem jönnek be... Posted Image

#251 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 29. - 23:52

Mint ahogy ezek a kaszvány atv-k sem? Posted Image

#252 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 0:09

Pontosan.

#253 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 0:12

Posted Image

#254 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 9:55

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe:Ez úgy mûködik, hogy a Holsteiniben is van ám sok telivér! tongue.gif Az a Holsteini meg elég telivérezett egyed volt. De szupi is. ;) [/QUOTE]Ehhe, vajon véletlen, hogy minden modern sportló fajtának az alapja ATV? Posted Image

#255 zsolti

zsolti

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 10:32

Szia Piaffe!Szia Mindenki!Utólag is elnézést kérek Tõled és bárkitõl,aki az általam írtak miatt megsértõdött.Piaffe!Ha akarsz látni nagy és fõleg szép atv-t,akkor megpróbálom feltenni a lovam képét.Bottal 174 cm,580 kg,az tény,hogy pálca nem kell neki,de ha meg akarom állítani,akkor azonnal reagál.Egyébként még annyit szeretnék mondani,hogy a telivérekre elég jellemzõ,hogy ha elhozod egy olyan ménesbõl,ahol nem kap meg mindent,akkor ha tõled mindent megkap,nagyon hálás tud lenni.Én nem a papírja miatt vettem meg,hanem,mert láttam benne valamit.Az csak a megvétel után,a származási lapból derült ki,hogy Imperiál dédunokája és Rustan leszármazotta.Mindegy,hogy milyen lovad van,csak szeresd és élvezd a vele való lovaglást.

#256 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 11:40

Zsolti anyagához. Szerintem azért lovat venni, mert jó papírja van csak nagyon komoly tenyésztõ vesz. Én azért vettem atv-t, mert személy szerint ebbe a lóba beleszerettem. Aztán kiderült a papírjából, hogy apai vonalon Norden Dancer (a múlt század második felének talán legjobb örökítõ ménje, 2 éve Európa derbijeit 1 kivétellel Norden ivadékok nyerték), anyai vonalon meg Kincsem. De ettõl nem szeretem jobban.

#257 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 13:09

idézet:
Eredeti szerzõ: zsolti: Mindegy,hogy milyen lovad van,csak szeresd és élvezd a vele való lovaglást. [/QUOTE]Egyetértek.Ettõl függetlenül az atv-t két okból sem szeretem (annyira, hogy ilyen lovam legyen): 1.) Én díjlovaglok és az atv nem kimondottan egy díjló típus. 2.) Számomra egy szép ló látványa olyan esztétikai látványt tud nyújtani, ami semmi mással össze nem hasonlítható. (És ha a szépséghez még gyönyörû mozgás is tartozik, vagy ha az a ló még összeszedetten és elengedetten is dolgozik, az már a csúcs.) És ezt az esztétikai látványt számomra még egyetlen egy atv sem tudta nyújtani.Attól függetlenül egy atv is lehet ugyanolyan jó fej, aranyos, kedves, mint más ló, lehet vele öröm együtt dolgozni, mert okos is. Lovanként változó. És nem ítélem el azért az atv-t, mert általában olyan ideges típusnak állítják be. És akkor mi van? Nem mind olyan és ha olyan is, akkor legalább nem unalmas vele együtt dolgozni. De miért foglalkozzak egy atv-vel, ha van lehetõségem másik lóval is?Az a kép, amit tegnap belinkeltem, a csikómat ábrázolja (Árész). Nos õ az a típusú ló, amely nekem már kezdi megközelíteni azt a látványt, amirõl az elõbb beszéltem. Azonban még csak 2 éves ezen a képen és egyszer még olyan "csúccsá" is kiforrhatja magát, mint amit említettem.Amikor Dalnokot (a másik lovam) kinéztük és eldöntöttük, hogy megvesszük, egy csöpp fogalmam sem volt a származásáról (elég volt tudni, hogy van neki és lehet vele versenyezni, ez azért fontos volt), így akár egy atv is lehetett volna. Persze tudtam, hogy nem az, mert látszik rajta. És mint már említettem, nagyon fontolgattuk egy 3 éves mén megvásárlását annak ellenére, hogy tudtam kb. 75 %-ban telivér. Nem érdekelt volna, mert csak apróbb jelekbõl lehetett vélni róla, hogy van köze az atv-hez. Tehát mint ahogy Téged sem, úgy engem sem érdekel a lovam papírja. Láthatod, hogy Dalnokot is azért vettük meg, mert elsõ látásra beleszerettem. A csikó egy kicsit más tészta, mert nálunk született, de annyira mégsem véletlen, hogy olyan lett, amilyen, ugyanis mindkét szülõje gyönyörû ló volt.Szívesen megnézném a lovadat, remélem sikerül feltenni a képet! Nem garantálom, hogy tetszeni fog, sõt valószínû, hogy nem. De ha mégis tetszik, akkor nem fogom eltitkolni csak azért, mert eddig ilyen atv-ellenesen mutattam be magam.. És tényleg kíváncsi vagyok rá.

#258 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 16:20

Zsolti, Terembura! Nem lehetne esetleg ideírni azokat a származásokat, vagy mégesetlegebb beszkennelni és feltenni vhova, v elküldeni nekem e-mailben?Nagyon érdekelne mindkettõ, meg a fotóik is.Javíthatatlan ATV-rajongó vagyok ugyanis :D Bazs

#259 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 20:14

Bazs! Szívesen ideteszem a lovam származását, de a munkahelyemen van lemezen, így hétfõig mindenképpen várnod kell. Tennék képet is, de digitális gépem nincs, meg szkennelem se. De valahogy majd megpróbálom, de, hogy mikor azt most nem tudom. Viszont ha érdekelnek az atv-k, lapozd fel az angolteliver.hu, lovi.hu honlapokat. Az angolteliver.hu szerkesztõje Vesztényi Gábor, aki a Telivér címû havilapot is csinálja. Fizess elõ a lapra (biztos tud régrbbi számokat is adni), ezekben rengeteg infó van róluk.

#260 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 30. - 20:52

Még egy honlap: magyarturf.hu

#261 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 1. - 13:38

Terembura! Köszi Posted Image Ismerem ezeket a honlapokat, meg Vesztényi Gábort, és Zalai Krisztát is. A Telivér-t rendszeresen beszerzem, az épp aktuális ménkatalógussal és turfokkal együtt. (Pl van egy 1927-es turf-évkönyvem, amit egy antikváriumban lõttem Posted Image ) Valamint megvan az összes Dr.Fehér Dezsõ-féle szakirodalom, és a Telivér Méneskönyv minden kiadása 1966- és '86. között. Újabbak még nincsenek, ezeket most vadászom.Eccóval elég jól fel vagyok szerelve irodalommal, és ha ATV-t találok a közelemben, az az elsõ, hogy lenyomozom a származását. Mert ezeket is gyûjtöm. Ezért kérdeztem a Ti lovaitok származását. Persze csak ha nem titok Posted Image fanatikusBazs

#262 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 1. - 20:24

Szia BazsNem tudom hova jársz lovagolni, de ha szeretnél atv-n de nincs rá módod, és lenne lehetõséged Alagra kimenni (szombaton is lehet), segítek!

#263 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 1. - 21:07

Magánüziben válaszoltam.

#264 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 0:54

Nah, arra, hogy ki szereti a véknya lányokat, és ki nem, inkább nem reagálnék Posted Image Viszont, még egy régebbi hozzászóló (lustaságom határozottan meggátolt abban, hogy utánanézzek, ki) az angol telivérekhez hasonlította az agarakat, így, nagy általánosságban. Ez teljességgel alaptalan, max az angol agarakat lehet az angol telivérekhez hasonlítani, a többit semmiképp sem. Ha az illetõt bõvebben érdekli a téma, jöjjön át a kutyás fórum agaras topikjába, vagy vegye meg a jövõ tavasszal megjelenõ agaras könyvet, amit én szerkesztek! ( Posted Image ) A többiektõl bocs az offért.

#265 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 9:09

Szia Bazs!Megpróbáltam betenni a származási lapot, de táblázatot nem tudok bemásolni. Ha segítene valaki, akkor feltenném, addig esetleg magánban küldöm és csatolom.

#266 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 11:32

Küldd el a bazs@dpg.hu-ra. Remélhetõleg meg tudom nézni.

#267 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 11:49

Bazy!Két órája elküldtem

#268 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 11:50

Látom, már ott van:o)El tudtam olvasni, és minnyá válaszolok is, ezerrel.

#269 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 11:59

Bocs Bazs az elõzõ Bazy -ért, elnyomtam.

#270 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 2. - 13:16

Ment válasz.

#271 Lobengula

Lobengula

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 113 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 17:52

Te Piaffe!Szerintem ez a te csikód elég távol áll a széptõl: böszme dög, nagy almásláda feje van, és vastag durung lábai, és ne is próbálj meggyõzni róla, hogy valaha használható lesz valamire. Gondolom jól esik, amikor a te barátodat fikázzák, még ha nem is kell komolyan venni, és remélem, azt sem, amit te írtál, de nekem sem esik kevésbé rosszul, ahogy a telivérekrõl beszélsz. tongue.gif

#272 Lobengula

Lobengula

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 113 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 17:53

Egyébként sziasztok, régen jártam erre!

#273 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 19:26

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:Széplak xx-ek.[/QUOTE]:confused: Biztos hogy a telivérdolog úgy van, ahogy mondjátok, mármint hogy csak az lehet angol telivér (xx), aminek a szülei visszavezethetõk a törzskönyvben? Én hallottam olyat, hogy nemtudomhányadik csikója egy félvérnek is lehet telivér, ha utána csak telivérekkel fedezik...Lehet hogy hülyeség, de ezt hallottam egy olyan embertõl, aki a galoppon dolgozott évekig, és számomra legalábbis úgy tûnt, eléggé ért a telivérekhez.

#274 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 19:42

Azt az xx-et úgy írtam, hogy IV. meg VI. meg nemtudomhányadik...Én arról tudtam, hogy ha egy félvért akármivel fedeztetsz, akárhányszor, akkor az félvér marad... de lehet hogy nem így van, én így hallottam... :confused:

#275 Lobengula

Lobengula

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 113 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 19:50

Biztos, hogy nem lehet telivér félvér õsökkel. Valszeg ez a tévhit onnan jön, hogy Magyarországon vannak versenyfélvérek is, mert a háború után úgy próbálták menteni a telivér állományt, hogy felkutattak és tenyésztésbe állítottak elkallódott lovakat, õk nagyrészt telivérek voltak, de a papírjaik híján erre nem volt bizonyíték. Ezért az õ leszármazottaik a méneskönyvben a mai napig egy külön fejezetben szerepelnek, a sütésük pedig szárnyas ló helyett kengyel. Külföldön nem is kerülhetnek tenyésztésbe telivérben, és olyan fajták sem ismerik el, ahol telivér kancától törzskönyvezett csikók születnek.

#276 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 20:08

Köszi a választ, akkor ha már itt vagyunk, mégegy hülye kérdés:Galoppversenyen csak angol telivérek indulhatnak?Mert arról is azt hallottam, hogy nem. De lehet, hogy ugyanezért.Bocsi Zsubaba, én nem értettem, de másnak nem is tûnt fel, szal én vagyok csak a hüle. Posted Image

#277 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 20:11

Dehogy vagy hule! Posted Image Lehet hogy indulhatnak más fajtájú lovak is galoppon, de biztos nem egy csoportban az ATV-kkel.

#278 Lobengula

Lobengula

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 113 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 4. - 20:34

A galoppon angol telivérek versenyeznek, és nálunk velük együtt a versenyfélvérek. Volt nálunk tréningben egy Csemete nevû versenyfélvér, õ Magyarország legjobb gát- és akadálylova. Szoktak futamokat rendezni arab telivéreknek is, nálunk ilyen már régen volt. Orosházán volt nemrég egy versenynap, ott volt furioso és szamárverseny is, pénzdíjas, de fogadás nélkül. Külföldön rendeznek póni, félvér és hidegvérû versenyeket is.

#279 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 7. - 22:26

Nehogy má érdektelenségbe fullagyon ez a topic. Hajrá TELIVÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉR!!!!!!!!!!!!!!!!

#280 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 szeptember 7. - 23:02

Hajráhajrá! ;)