Magyarok országos gyűlése
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 7:50
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 8:21
Semmi gond, ha nem akarod folytatni a vitát, elfogadom, hogy nem tudod forrásokkal alátámasztani a mondanivalódat. Én töri fakos voltam, ott úgy tanították, ha valamire hivatkozik az ember, akkor meg kell jelölje a forrást, különben komolytalan amit mond.
Pont a héten voltam otthon, rengeteget könyvesboltoztam, és azzal kellett szembesüljek, hogy az utóbbi idõben a mainstream könyvesboltokat is elöntötte a szenny, a tudományos ismeretterjesztõ könyvek meg sehol. Jó biznisz lett az alternatív történelem.
linkeltem forrást tom téged ez sem fog meggyözni, de én ismerek vagy 40 ilyen olyan egyetemi tanárt akit eltávolitotak vagy lehetetlené téve munkájukat eltávoztak az egyetemekröl s illegalitásban folytaták munkájukat aminek meg van az eredménye

Nektek is van tömeg bázisotok egy dopman nevü raper vezetése allat ( aki nyiltan népszerüsiti a bünözést a prostuticiót s a kábitószer fogyasztást ) pár ezer ember, egy kétmillios metropoliszba

ui: tom nem tok helyesenirni: na és?
gondolom felfogod sorolni "büneinket" válaszodban amiért szégyelni kellene magunkat magyaroknak , erre válaszkép berakok ide egy vers részletet ami az általános iskolai tananyag lett hála az égnek :Dsida Jenö Psalmus hungaricus /részlet/
Mit bánom én a történelmet
Hogy egykoron mi volt?
Lehetsz-e bölcs, lehetsz-e költõ
Mikor anyád sikolt?
Fáj a földnek és fáj a napnak
S a mindenségnek fájdalom
De aki nem volt még magyar
Nem tudja, mi a fájdalom!
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 9:43
Géczy Gábornál ugyanez a helyzet, matematika-fizika szakosként laikusként téved ingoványos talajra, hiszen a történelemtudomány egészen más felkészültséget kíván meg, mint a természettudomány vagy a mûvészettörténet. Az áltudományokban ezek az emberek a legveszélyesebbek, mert sokszor elég azt hangoztatni, hogy egyetemi kutató akit nem értenek meg, és az emberek azonnal szimpatizálni kezdenek vele és a mondanivalójával. Pedig ha tényleg újdonságot mond, akkor rengeteg szakfolyóirat van a világon, amiben le lehet közölni az anyagot, feltéve, ha az valóban tudományos igényû anyag (megfelel az adott tudományág módszertanának, állításokat alátámasztják régészeti leletek, stb.). Itt nem ez volt a helyzet, a magyar szó, mint a magyar nép önelnevezése a magy (mond, mese) és ar/er (ember), azaz beszélõ ember szavakból ered, a maghoz semmi köze, de a sértõdésbõl még nem lesz tudomány. Ez különösen igaz a fenntartható fejlõdésre, ahol az interdiszciplináris megközelítést kellene elsajátítani mielõtt megnyilvánul valaki a témában. A MAG érdekes kezdeményezés, de szerintem nem ad választ a jelenlegi népesség problémáira. Géczy Mátrix filmes ámokfutását már inkább nem is taglalom, ilyet egy tudós, ha szeretné, hogy komolyan vegyék, nem csinál.
'Everything that is done for us, without us, is not ours.'
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 10:27
Közzétéve 2012 augusztus 27. - 11:12

Közzétéve 2012 augusztus 27. - 11:16

Közzétéve 2012 augusztus 27. - 21:22
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 1:42
Egy biztos,sok a hozzá nem értõ ember.Azonban ne felejtsd el,hogy egyembernek abban igaza van,hogy számos diplomás történészt pattintottak ki,csak mert mást állított.Miért olyan nagy baj ez?Egy olasz törtésnészt nem rúgnak ki csak azért mert azt állítja,hogy az észak olaszok longobárdok...ami egyébként igaz,de biztos ott is akad akinek ez nem tetszik.Ezért nem linkelgetek,tudom én is,hogy jegyzetekkel kell igazolni amit állítasz,de kérdem én,mi értelme,ha diplomásokat rúgnak ki!?Akkor most Te hinni fogsz nekem,aki pusztán az egészet megéli,a harcászatban?Kétlem.Ne Géczyt hozzuk példának ide,hanem Érdy Miklóst,vagy Kiszely professzort...
Utoljára, a tudomány nem tetszik vagy nem tetszik kérdés, semmi akadálya külföldi szaklapokban publikálni. Ha ott sem megy, lehet nem az állami irányítás a hibás....
A bûvös szó: forráskritika.
Kiszely professzor a talajhidrológia doktora, a kandidátusi munkáját a langobárd emberrõl sohasem fogadta el a Tudományos Minõsítõ Bizottság, pedig a hetvenes években extra aktív besúgóként még politikai hátszele is volt. Nincs antropológus diplomája. A Petõfi ügy miatt rúgták ki, már nagyon kínos lett a hozzá nem értése.
Te is a dilettantizmust éled meg a harcászatban?
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 5:40
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 7:47

Edited by szomjas szamár, 2012 augusztus 28. - 7:49.
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 8:53
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 10:45
persze hogy vér rokoni kapcsolatban állunk Atillával ezt a magyarországon élö liberálisokon ( pl mta )kivül mindenki tisztában van , mindenki igy is ismer benünket hogy HUNGARIA
Bruhaha! Na persze, a románok meg a rómaiaktól származnak, mi? Munkásságod lassan Elena Ceausescuéval ér fel.

Közzétéve 2012 augusztus 28. - 10:57
A bûvös szó: forráskritika.
Mi alapján lehet egy forrást kritizálni? (Hacsak nem az alapján, hogy tetszik-e vagy sem.

Közzétéve 2012 augusztus 28. - 11:26
amugy igen románok a romaiktol származnak ,ök voltak mutatványosok s ló csiszárok ilyesmik azért szorultak perifériára mint moldova s havas alföld s onnan széledtek szétBruhaha! Na persze, a románok meg a rómaiaktól származnak, mi? Munkásságod lassan Elena Ceausescuéval ér fel.
azt látom történelemhez nem sok közöd van ,viszont egod az égig ér
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 12:15
Mi alapján lehet egy forrást kritizálni? (Hacsak nem az alapján, hogy tetszik-e vagy sem.
)
Hát az alapján pont nem.
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 12:32
Azért a történelem folyamán néhány nézetrõl, amit az épp aktuális hatalom erõltetett, késõbb kiderült, hogy mégse igaz. Ezért érdemes egészséges kétkedéssel fogadni mindent, és lehetõségeink szerint utánanézni. Ami, persze, ha nem épp szakember az illetõ, nem egyszerû, itt jön képbe a szubjektivitás. Ezért kérném szépen a feleket, hogy az ilyen vitákat mellõzni szíveskedjenek, mert úgyse jön ki belõle más, mint a saját álláspont merev tartása és a másik lehülyézése.
Részben egyetértek veled, de utánanézni szerintem azt is jelenti, hogy elég jól ki lehet szûrni a konteókat. Megnézed az illetõ publikációs listáját, mert az, hogy hol tudott publikálni (szaklapokban igen, vagy pont ott nem), hol adott elõ, vannak-e rá hivatkozások más, a témával foglalkozó szakemberek munkáiban, már ad egy támpontot. Hiányzó bibliográfia, nem létezõ lábjegyzetek, hamis vagy hanyag hivatkozások szintén árulkodó jelek. Ha valaki mûszaki végzettséggel nyelvészkedik vagy történészkedik szintén kétkedésre adhat okot. Ehhez nem kell szakembernek lenni. Lehet ma is a jelenlegi hatalomról meg irányított történetírásról beszélni, de aki úgy érzi, hogy itthon nem fogadják el a téziseit, próbálja meg külföldi szaklapokban publikálni, konferenciákon ismertetni, tegye a munkáját nemzetközi porondon tudományos mérlegre. Ezt annyira nem látom, a nép hülyítését annál inkább.
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 14:51
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 15:22
Közzétéve 2012 augusztus 28. - 22:31

Közzétéve 2012 augusztus 29. - 6:35
Megnézed az illetõ publikációs listáját, mert az, hogy hol tudott publikálni (szaklapokban igen, vagy pont ott nem), hol adott elõ, vannak-e rá hivatkozások más, a témával foglalkozó szakemberek munkáiban, már ad egy támpontot.
Ez azért kicsit tekintélyelvû és nagyon dilemmatikus: ha addig nem vesznek át tõle semmit, amíg nincs publikációs listája, akkor soha nem is lesz neki.
Ha saját, forradalmian új kutatásait publikálja valaki, honnan legyen neki hozzá bibliográfiája?
És ugyan már miért is kellene valakit autómatikusan hiteltelennek nyilvánítani, ha mûszaki végzettsége van? Vedd tudomásul, hogy a mûszaki emberek többsége jóval intelligensebb, mint a magolós, egymás publikációin kérõdzõ bölcsészek.

Nekem nagyon úgy fest, hogy a rendszer, amit leírsz, kizárólag a korábban kanonizált dogmák befogadására alkalmas, és minden egyéb elõtt becsukja a publicitás kapuját is. Hogy ne mondjam: amit te itt forráskritika néven leírsz, nem egyéb, mint ócska kültelki személyeskedés, ami pont a lényeggel, a leírt kutatási eredményekkel és az azokból levont következtetésekkel nem foglalkozik.
Közzétéve 2012 augusztus 29. - 10:44

Közzétéve 2012 augusztus 29. - 11:05
Szelektálni kell,tudom fura de én sem eszek meg minden könyvet,amit kiadnak.Érdyrõl nem írtál semmit...Türk népekkel való keveredés bizonyított,én errõl beszéltem nem az etnogenezisrõl,bár a mondák nem mindig hazudnak...Hunor és Magor is testvér,de ezek jelképek valójában két égtáj felõl érkezõ népek indulnak el a "közös vadászaton" a csodaszarvas után,hajszolva,magyarul egy jobb klímájú haza felé haladva.
Szerinted Érdy mibõl doktorált? Nagy sumér-magyar nyelvrokonság hívõ.
Az etnogenezis lezárulása azt jelenti, hogy kialakul a néptudat, van saját elnevezése, magyar (már írtam, hogy régi finnugor szavakból tevõdik össze), mielõtt kapcsolatba kerülne türk népekkel, gyûlést mégis a hun-türk tudatú népek gyûléseként reklámozták. Miért? Ne gyere azzal, hogy de finnugor népeket is meghívtak, mert hun-türk és nem finnugor-hun-türk tudatú szerepel mindenütt. Miért nem trendik a finnugorok? ;)
Az eredeti mondában rozsomákot üldöznek, tehát ez a monda már a szkítákkal való találkozás elõtt is létezik, mint ahogy a lovasnomád életmódra sem a türk népekkel való találkozás miatt váltottak. Pont az eltérõ nyelv volt az egyik ok amiatt nem olvadtunk bele türk népekbe. Ezek mind benne vannak a cikkekbe, amiket linkeltem.
Közzétéve 2012 augusztus 29. - 20:52
Szerinted Érdy mibõl doktorált? Nagy sumér-magyar nyelvrokonság hívõ.
Az etnogenezis lezárulása azt jelenti, hogy kialakul a néptudat, van saját elnevezése, magyar (már írtam, hogy régi finnugor szavakból tevõdik össze), mielõtt kapcsolatba kerülne türk népekkel, gyûlést mégis a hun-türk tudatú népek gyûléseként reklámozták. Miért? Ne gyere azzal, hogy de finnugor népeket is meghívtak, mert hun-türk és nem finnugor-hun-türk tudatú szerepel mindenütt. Miért nem trendik a finnugorok? ;)
Az eredeti mondában rozsomákot üldöznek, tehát ez a monda már a szkítákkal való találkozás elõtt is létezik, mint ahogy a lovasnomád életmódra sem a türk népekkel való találkozás miatt váltottak. Pont az eltérõ nyelv volt az egyik ok amiatt nem olvadtunk bele türk népekbe. Ezek mind benne vannak a cikkekbe, amiket linkeltem.
Nem olvadtuk bele,ennek ellenére Árpád magyarsága totál türk volt.Mert azt,nehezen lehet mondani,hogy a honfoglaló sírok finnugor eredetre utalnának.(sehol egy olyan sír,ahol ez az eredet kiderül...eddig persze)
Igen sokaknak nem trendik a finnugorok,amit legalább akkora hibának tartok,mint azt,hogy tagadva van a türk keveredés!Aki a sumérokból doktorált az már mindjárt gyanus,jujhj összemossa a magyarokat a sumerekkel??Nem furcsa kicsit,hogy az egyik történész diploma arany,a másik ezüst a harmadik meg bronz!?...:DD
üdv!
Közzétéve 2012 augusztus 29. - 22:13
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 7:14
Árpád viselkedése, életmódja vagy az alá szervezõdõ nép volt totál türk?ennek ellenére Árpád magyarsága totál türk volt
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 7:39

Közzétéve 2012 augusztus 30. - 7:45
Edited by shepherd, 2012 augusztus 30. - 7:48.
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 7:54

Edited by börni, 2012 augusztus 30. - 7:57.
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 8:03
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 11:03
Az általam számos feleslegesnek tartott bölcsésszak egyike az asszírológus, van aztán klasszika-filológia, mindekttõ jó eséllyel doktoálhat sumérokból
![]()
Sokak szerint - a "Magyarságtudományi Füzetek"-et forgatva tudtam meg, még a hieroglif írás is magyar.
Mivel írásos források nem nagyon maradtak (noha jóval korábban az ideszakadt rómaiak biztos feljegyeztek azokról, akiket talán rémségesen barbárnak tituláltak, ugyanígy a bizánciak), a régészet és a történettudomány csak találgathat illetve párhuzamokra támaszkodhat. Ölik is egymást rendesen. Töredékekben, foltokban fennmaradt tényekbe sokmindent bele lehet látni, képzelni, s a tudomány világában is fontos, hogy az ember hogy tudja magát menedzselni. Az, hogy ki hol, mit és mennyit publikál, nem feltétlen a szaktudás, a tekintély és a hasznosság függvénye. Mindkét terület kihalásos alapon mûködik, s mint ilyen, az ifjú titánok rátermettségénél legtöbbször fontosabb, az egyetemen ki volt a professzora, milyen családból jött, kinél ásott vagy doktorált. László Gyulát például manapság sokan egyenesen megköpködik, például azokért a csodálatos rekonstrukciós rajzokért, melyeket nem kis tehetséggel a kezében, már régészként készített. Merthogy, ha jól tudom, eredetileg festõmûvész volt, utána lett 'csak' kutató. S rendben is van, hogy pl. az 'Ötven rajz a honfoglalókról' nem egy egyetemi értekezés, de szerintem nekünk, hétköznapi embereknek nem is okvetlen kellenek magasröptû mûvek, csak az érthetõség rovására ne menjen a tartalom.
Dr. Csókay András hídépítõ mérnökbõl lett sikeres agysebészOnnan adaptálta a koponyamûtétekben használt módszerét.
Az ásatásunkra látogató lelkes amatõrök tudástára sokszor alaposabb és szélesebb, mint némely régészhallgatóé, csak hallgatom õket s ámulok-bámulok.
'Ha saját, forradalmian új kutatásait publikálja valaki, honnan legyen neki hozzá bibliográfiája?' - engem egy ilyenért annak idején a TF-en majdnem kicsaptak egy vizsgáról. Mert újat merészeltem írni, gondolni. Az egyetemi képzésben az új gondolatokat sajnos elég sokszor büntetik :( Hol itt a gondolat szabadsága...
Úgy tûnik, nem kell a Hiúzok Akadémiája, pedig olyannyira felvilágosult a világ. Itt jegyzem meg, hogy túl sok dolog magyarázatával adós még a "tudomány".
Közzétéve 2012 augusztus 30. - 21:35
Rossz hírem van, Érdy fogorvos doktor. A független kutató, orientalista és történész titulusokat magának kreálta. Egy darab Eurasian Studies Journalben (peer reviewed journalnek nem nevezném) publikált cikkén kívül a tudományos publikációinak száma pontosan nulla, hivatkozások szintén nulla. Vess egy pillantást most Raskó István professzor publikációs listájára. Kezded érteni a különbséget?
Szia!
Nekem is van egy rossz hírem! Raskó munkáinál egy lila oldal jön be, a nyomtatható verziónál egy fehér... Próbáld még egyszer, mert biztos nem üres oldalakat publikált! Ismerem egyébként a professzor munkáit, és alapjába véve nincs vele bajom, néhány dologtól eltekintve. No látod ezért nem linkeltem semmit sem, mert az a válasz,hogy nem publikált, nem adott elõ itt ott,stb.Könyörgöm,hogy adhatott volna elõ bárki is bármit,ha az MTA-nak vagy más akadémikusi történész társulatnak azok az emberek nem tetszenek, nem tagok, stb. Amerikában és külföldön ahol engedik publikálnak.

Börni!
Ezt én is így látom ! Shepherd, egy gond van! Nemhogy Árpád, de egyik magyar "hõs" se él a néptudatba, mind le vannak sz** különféle indokok miatt. (nem rokon, bajszos volt, árpád sáv, kicsi volt a lova, MTA-nem veszi semmibe, stb stb)

üdv!
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 0:31

Fodor mondjuk eléggé részletesen ír a magyar etnogenezist alátámasztó bizonyítékokról (régészet, éghajlati változások, stb.), azért linkeltem azt a cikket, talán olvasd el. Nekem például Pallasz Athéné nagyon szimpatikus, de azért valahogy elfogadtam, hogy nem fog menni õt belepasszírozni a magyar õstörténetbe.

Közzétéve 2012 augusztus 31. - 0:53
Az általam számos feleslegesnek tartott bölcsésszak egyike az asszírológus, van aztán klasszika-filológia, mindekttő jó eséllyel doktoálhat sumérokból
![]()
'Ha saját, forradalmian új kutatásait publikálja valaki, honnan legyen neki hozzá bibliográfiája?' - engem egy ilyenért annak idején a TF-en majdnem kicsaptak egy vizsgáról. Mert újat merészeltem írni, gondolni. Az egyetemi képzésben az új gondolatokat sajnos elég sokszor büntetik :( Hol itt a gondolat szabadsága...
Az általad említett bölcsész szakok nem feleslegesek, csak a felveendő hallgatói létszámot kell átgondolni. Attól, mert valaminek nincs közvetlen hasznossága, még lehet értékes.
Ha nem helyezed kontextusba az újdonságot, akkor persze, hogy probléma van. El kell ugye mondani, hogy az eddig tudottakhoz képest mit és miért hoz újat amit írsz, és hoppá, máris van bibliográfia. Az mondjuk elég gáz, ha az új gondolatokat büntetik, persze előfordulhat, hogy a feladat az éppen leadott anyag számon kérése.
Edited by forkissima, 2012 augusztus 31. - 0:54.
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 10:01
Az SZBK oldalán megtalálod Raskó publikációs listáját, hazai és nemzetközi szaklapokban publikált. Amikor azt mondtam, hogy Érdy nem publikált az Eurasian Studies Yearbookon kívül sehol, akkor azt az egész világra értettem. Érdy könyveket írt a nagyközönségnek, de az elképzeléseit nem tárta a szakmai közönség elé, pedig ugye ez viszi elõre a tudományt. Miért? A te válaszod eddig az, hogy "nem tetszenek" a felfedezései az MTA-nak. A magyar tudósmaffia markában tartja a világ hunokkal foglalkozó történészeit, régészeit.
![]()
Fodor mondjuk eléggé részletesen ír a magyar etnogenezist alátámasztó bizonyítékokról (régészet, éghajlati változások, stb.), azért linkeltem azt a cikket, talán olvasd el. Nekem például Pallasz Athéné nagyon szimpatikus, de azért valahogy elfogadtam, hogy nem fog menni õt belepasszírozni a magyar õstörténetbe.Egyébként az elmúlt bõ ezer évünk elég sok hõst termelt, õk miért nem jók? Itt van például Széchenyi István heroikus küzdelme a magyarsággal, igen aktuális tanulságokkal.
Szia!
Egy publikáció az semmi... Magyar tudós maffia!

Az, hogy sokan a magyar és a hun-türk kérdéskörben kutatók körében sokan eltévelyednek és mindennel és mindenkivel összemossák a magyarságot, csak azért van, mert egy új kutatásnál mindig vannak és lesznek vadhajtások. De azért az elmúlt 20 évben kialakult egy kép, amit ha a vadhajtásoktól megtisztítasz, körvonalazódik a magyarság István elõtti története.
üdv!
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 10:26
1000 ével ezzelöt csak ugy lettek a magyarok?Az SZBK oldalán megtalálod Raskó publikációs listáját, hazai és nemzetközi szaklapokban publikált. Amikor azt mondtam, hogy Érdy nem publikált az Eurasian Studies Yearbookon kívül sehol, akkor azt az egész világra értettem. Érdy könyveket írt a nagyközönségnek, de az elképzeléseit nem tárta a szakmai közönség elé, pedig ugye ez viszi elõre a tudományt. Miért? A te válaszod eddig az, hogy "nem tetszenek" a felfedezései az MTA-nak. A magyar tudósmaffia markában tartja a világ hunokkal foglalkozó történészeit, régészeit.
![]()
Fodor mondjuk eléggé részletesen ír a magyar etnogenezist alátámasztó bizonyítékokról (régészet, éghajlati változások, stb.), azért linkeltem azt a cikket, talán olvasd el. Nekem például Pallasz Athéné nagyon szimpatikus, de azért valahogy elfogadtam, hogy nem fog menni õt belepasszírozni a magyar õstörténetbe.Egyébként az elmúlt bõ ezer évünk elég sok hõst termelt, õk miért nem jók? Itt van például Széchenyi István heroikus küzdelme a magyarsággal, igen aktuális tanulságokkal.
UI:sajnálak
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 12:59
csak azt lásd be, hogy aki bármit is akar publikálni a hun-türk vonalon, velünk kapcsolatban annak a publikációját NEM fogadják el. És nem azért mert igaz vagy sem, hanem pusztán ideológiai okokra hivatkozva.
De kik és hol? Megint semmi konkrétum. Nem muszáj itthon publikálni, Érdy ráadásul tud angolul, miért nincsenek akkor a kutatásai nemzetközi szaklapokban publikálva? Annyit elárulok, hogy nem ideológiai okokból...![]()
Engedd már meg nekünk,hogy azok a hagyományõrzõ csapatok mint amibe én is tartozom, akik a 9-10. század magyar hadviselését jelenítjük meg, inkább az István elõtti századok vezérei és személyiségei érdeleknek jobban...
Miért, ebben ki korlátoz?![]()
Az, hogy sokan a magyar és a hun-türk kérdéskörben kutatók körében sokan eltévelyednek és mindennel és mindenkivel összemossák a magyarságot, csak azért van, mert egy új kutatásnál mindig vannak és lesznek vadhajtások. De azért az elmúlt 20 évben kialakult egy kép, amit ha a vadhajtásoktól megtisztítasz, körvonalazódik a magyarság István elõtti története.
Nem, a mindennel és mindenkivel összemosás az az áltudomány sajátja, a tudomány nem így mûködik. A magyarság István elõtti történetét nem húsz éve kutatják, hanem sokkal régebben. Csak az utóbbi húsz évben bárki kiadhat bármit, az utóbbi pár évben pedig, nyilvánvaló társadalmi, politikai okok miatt, nagyon felfutottak a mindenféle õstörténeti elméletek.
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 19:01
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 19:19
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 19:20
Közzétéve 2012 augusztus 31. - 19:31