Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#241 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 10. - 18:49

Sziasztok! SOS segítség kellene! :eek: Van egy törpe schnauzer kiskutyám. Hátul pedig a faházban egerek... Kiraktunk tegnap este egérfogót, ilyen ragacsot. Viszont reggel elfelejtettük õket felvenni a földrõl és a kiskutyám beleragadt... A szakálla, két elsõ lába és kicsit a hasa is ragacsos lett. Jóideje próbálom kiszedni a szõrébõl a ragacsot, de nem megy... Próbáltam kutyasamponos mosdatással, balzsammal, melegvizes áztatással, de nem jön ki... Segítsetek! Mivel tudnám kiszedni ezt a ragacsot? Már a szõr levágásán gondolkozunk, de nem nagyon szeretnénk levágni a szõrét. Remélem van valakinek valami bevált ötlete, vagy csak tippe! A segítség sürgõs lenne. Köszönöm! :hupp:

Szerintem menj vissza a boltba, vagy valami háztartási és vegyiárú szaküzletbe, és ott kérdezz meg valakit, hogy mi oldja. Vidd magaddal a dobozt is, ha még megvan azon szerepelnek az összetevõk, talán az alapján meg tudják mondani mi az "ellenszer".

#242 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 11:32

A minap drága ebem addig-addig nyalta-nyalogatta magát, mígnem a szõre lekopott, majd a bõr kivérzett....Lekentem Neogranormonnal, majd a lónak való bio-olajjal. Van vkinek vmi ötlete, mivel kellene lekennem, amit nem nyalogat szívesen, és hámosít is, de piszkosul gyorsan?

#243 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 12:29

Elõször az okot kéne megszüntetni, amiért ennyire nyalogatta magát! (Vagy csak én nem találtam, ahol leírod?)

#244 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 15:42

Bocsánat, azt valóban nem írtam. Gyanítom kullancs helye volt a kiváltó ok, de az nem 8 cm hosszú, és 3 cm széles.... :( Killtix nyakörv van rajta...

#245 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 19:32

Lehet, hogy túl morgósan szóltam? Nem volt szándékos. :-)Én megbeszélném állatorvossal. Hasonló esetem volt már, egy szuri, és nem is nyalogatta már magát. Nem kellett hámosító sem. ;)

#246 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 7:51

Nem voltál morgós, csak tárgyilagos :) . Holnap asszem beugrunk a dokihoz...

#247 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 18:32

Õz, és más (állat)orvosok!A gerincfolyadék vizsgálatából mit lehet megtudni? (MAxi visszaesett valószínû ugyanabba, mibe nyáron volt)

#248 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:40

Sok mindent. Azt, hogy vannak-e benne gyulladásos sejtek (agyvelõ-; agyhártya v. gerincvelõ gyulladásra utalhat), van-e benne daganat(os)sejt, vagy baktérium.

#249 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 9:40

Hmmm. Köszi, mostmár emlékszem, h ilyeneket mondott a doki is, csak hirtelen annyi info-t zúdított rám, h volt ami törlõdött. :rolleyes:

#250 Guest_Wicca_*

Guest_Wicca_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 3. - 12:40

Sziasztok!Van itthon 2 kutyánk. Az egyik egy törpetacsi a másik egy kis mopsz. A tacsi(Pöcök) 3 éves szobatiszta, viszont mióta itt van a 6 hónapos Frenkie, aki még nem szobatiszta, Õ is rászokott, hogy itt bent végzi el a dolgát, és nem tudunk ellene mit tenni. Mind2-en szobacirkálók, de amikor ki akarnak menni akkor kiengedjük Õket. Kertes házban lakunk. Tudnátok segíteni, hogy Frekie-t hogy lehetne szobatisztaságra nevelni? Ugyanis úgy nem sikerült, ahogyan Pöcit. Illetve a tacsit visszaszoktatni, hogy ne a házban könnyítsen magán? Egyébként minden reggel apum kiviszi magával a munkahelyére, ahol a többi kutyával elvannak és mikor hazaérek elviszem egy sétára Õket.Bocsi, ha egy kicsit nyakatekertre sikeredett :rolleyes: . Elõre is köszönöm.

#251 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 3. - 19:38

A kicsit minden kaja, pia, után ki kéne legalább küldeni addig, míg nem végzi kint a dolgát és akkor nagyon megdícsérni. Azt látni bent, ha már keresgéli a helyet a dolga végzéséhez.De a tacsit sem árt megdícsérni ha kint végzi a dolgát.Kint lehetne velük játszani, vagy akár bent is néha külön-külön, hogy egyik se érezze magát kirekesztettnek.Mert "elromolhat" azért is, mert így akarja felhívni magára a figyelmet akár dühös lesz rá a gazda, akár nem. A lényeg, hogy így,vagy úgy, de foglalkoznak vele.Ha emiatt csinálja, ami nagyon valószínű, nem jó ötlet a büntetés, akkor "csak" levegőnek kell nézni a kutyát és nem figyelni arra amit csinál. Idővel elhagyja. Tehát akkor foglalkozni vele, mikor jó fiú.De amúgy vannak kutyák, melyeknek nehéz a szobatisztaság, pl. apósomék volt kankutyájának is 1 év (!) kellett, sajna ő is téli kutya, a hideg miatt valahogy nehezebb a gazdának is, kutyának is.De az csak az én meglátásom, így látatlanban.

#252 Guest_Wicca_*

Guest_Wicca_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 4. - 10:37

oké, köszi, feltétlen kipróbáljuk!

#253 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 13:27

Ez tényleg horror! :( Nagy mázlija volt Combfix-nek! :ang: (Tényleg ez a neve? :dev: )Nem ártana, ha félne a kocsitól...ennek több trükkje van, de sok kutyánál, csak egyenként lehetne tanítani.Neki szerencséje volt, de nem biztos, hogy a többinek is az lesz majd. Az a baj, hogy a tülekedésben egymást is simán belökhetik a kocsi alá... :(

#254 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 13:45

Hmmm: van aki korbácsot (pálcát) használ a kocsiból kinyúlva, van aki kutyariasztót, van aki szögekkel félig töltött fémdobozt (sörös, vagy üdítős) (mindegy, csak zörögjön-csörögjön) dob a kutyára persze valami madzaggal hosszabbítva, de a legtutibb (de ez sem kutyabarát) az elektromos nyakörv távirányítóval.De inkább ez, (ami egy idő után nem kell, hiszen megtanulta, rosszul jár, ha a közelébe megy)mint a kutya halála..Plusz ezekhez egy dudálás.

#255 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 14:07

Másfajta kutyabarátabb módszerhez, már 2 ember kell, egy aki vezet, egy pedig, aki képzi a kutyát, pórázon.. :cool:

#256 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 14:30

Ez egyszerû:Aki a kutyát fogja pórázon (a legjobb fojtónyakörvvel), az rögtön visszarántja a kutyát, ahogy indulna a kocsi felé és csúnya NEM!-mel, vagy FÚJ!-jal dorgálja, utána rögtön lefekteti, vagy ülteti. Ahogy a kutya megcsinálta, dícséret, esetleg jutalomfalat.Ezt mind addig, míg a kutya közömbös nem lesz a kocsi iránt.Persze ezt kutyánként kell megtanítani és a lehetõ legtöbb kocsival, ugyanis a sajátot ismeri, de nem hátrány, ha semelyikre nem ugrálnak, futnak mellette.

#257 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:37

Erre írtam, hogy kutyánként egyedileg kell, de ha már nyolcan lesztek egyszerre (úgy is lehet), az már kutyasuli! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 19:32

Kutyariasztóról jut eszembe; elképzelhetõ olyan, h attól inkább megvadul egy kutya, mint sem hogy megijedjen tõle?.. :rolleyes:Szegény Combfix. Vagyis nem szegény, hanem mázlista. :ang: Egy éve sincs, h párommal elütöttünk egy kandúrt (nem mentünk gyorsan, egy megállóba kanyarodó busz után totyogtunk, de miután tökéletes pontossággal ugrott az útszéli árok rejtekébõl a kocsi kereke alá, nem sokat tehettünk érte... :(), akit persze felszedtünk, és azonnal állatorvoshoz vittünk. Õ rosszabbul járt, a vérköpõs szörtyögésbõl végül injekció lett a szívbe. Valószínûleg kb az összes belsõ szerve és bordája kilapult. De legalább nem úgy ért véget, hogy még 20 autós átment rajta...Az ilyen véletlen esetek is rémesek, nemhogy amikor a saját keveredik óvatlanságból rossz helyre.Vigyázzatok rájuk :ang: (tudom, h amúgy is azt teszitek :))

#259 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 21:11

Az a baj Combfix-szel és társaival, hogy a kocsi elõtt ugrálnak. Így elképzelni sem tudom, hogyan lehetne hatni rájuk, hogy veszélyesnek érezzék az autókat. A dudálás, motorbõgetés, stb. teljesen hatástalan. Egyenletes haladásnál pedig fennáll a veszély, hogy az autó elõtt hempergetik egymást, és így kerülnek a kerekek alá. :( Nálunk a macskák is veszélyeztetik saját magukat, sétálnak az autók elõtt, de legalább nem játszanak, kergetik egymást. Sajnos szintén nem zavartatják magukat a dudálásra, motorbõgetésre.

#260 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 10:09

Kutyariasztóról jut eszembe; elképzelhetõ olyan, h attól inkább megvadul egy kutya, mint sem hogy megijedjen tõle?.. :rolleyes:

A kutya idegrendszerétõl és betanításától függ.Elsõ airedalemmel a kutyasuliban volt lövésállósági próba.(aki nem tudja ez úgy mûködött, hogy a gazdák mentek, körbe-körbe, a kutyák lábnál haladtak és a kiképzõ egyszercsak váratlanul elsütötte a pisztolyt)Egyedül az én kutyám kezdett el ugatni, pontosabban ugrott volna neki a pisztolynak. Erre a reakció az lett, hogy csak egyetlen kutya renitenskedett, magyarán nem állta a próbát. Ugyanis tök közömbösnek kellett volna lennie.Nos, ez a kutya mégis olyan idegrendszerrel rendelkezett, hogy Békásmegyeren durrogtathattak, sõt dobtak közvetlen mellénk petárdát, a kutya haladt tovább, mint, ha süket lett volna.De mivel a kutyariasztó nagyon magas frekvenciájú hangot ad, mely a kutya számára szinte fájdalmas, kutyája válogatja hogyan reagál rá. Egy igen domináns alkatú kutya, meg is vadulhat.

#261 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 10:34

[quote name='Ilusta' date='2007.01.01, 10:09' post='435216']A kutya idegrendszerétõl és betanításától függ.Elsõ airedalemmel a kutyasuliban volt lövésállósági próba.(aki nem tudja ez úgy mûködött, hogy a gazdák mentek, körbe-körbe, a kutyák lábnál haladtak és a kiképzõ egyszercsak váratlanul elsütötte a pisztolyt)Egyedül az én kutyám kezdett el ugatni, pontosabban ugrott volna neki a pisztolynak. Erre a reakció az lett, hogy csak egyetlen kutya renitenskedett, magyarán nem állta a próbát. Ugyanis tök közömbösnek kellett volna lennie.Ahova én jártam "anno" kutyasuliba, ott a közömbösség, VAGY a támadás volt a jó reagálás. :) Ott dícséretet kapott volna.

#262 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 11:42

Sejtem. :) De mivel én ismertem, csak örültem, hogy így reagált. ;) Nagyon jó kutya volt...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 13:02

No igen, sejtettem, h ez lesz a válasz. Mondjuk ezt gáznak találom, mert adott esetben fenyegetõen fellép veled szemben egy kutya, te megnyomkodod a riasztót, erre ahelyett, h megmenekülnél, még jobban elõsegíted, hogy széttépjen :rolleyes: Király.Durrogás - a tegnap után aktuális téma ;)Burkus egy hõs :D Az eddigi összes kutyánk, a nagy vérmes kan nj is, ha petárda, tüzijáték volt, ajtót-ablakot kaparta, hogy eresszük már be, mert itt a világ vége. Amúgy nem csodálom, tényleg rémes lehet nekik ezt hallgatni, ha még nekem, a sokkal rosszabb hallású embernek is rémes. Mondjuk szerintem az elõzõ kutyáknál el is rontották anyámék; tudod, ha egyszer beengedted... :rolleyes: Nos, Bukrusra szigorú sor várt, nem jöhetett be. De nem is akart volna. Bebújt a házába, és ott várta szépen a sorát, csendben. 1-2X kimentem hozzá az éjszaka folyamán, a legnagyobb "örömzenében", persze örült a társaságomnak, kijött a vackáról, és a közelemben keresett megnyugtató menedéket. De egy nyüsszentés nem hagyta el a száját.Mikor még az este elején kivittem a vacsoráját, akkor is már a házában volt, jöttömre elõjött, odaállt mellém, és egy mélyrõl feltörõ, zsörtölõdõs morgással jelezte számomra véleményét a mai estérõl :D Igazat adtam neki :gm: De késõbb semmi, bár azt érezni lehetett rajta, h a közömböstõl messze van, feszült volt, de nagyon jól tûrte. Büszke vagyok rá, mert még sose volt petárda-hiszti-mentes kutyám. Remélem, ez így is marad!Ilus, én is büszke lettem volna a helyedben rá :)

#264 Guest_Seabiscuit_*

Guest_Seabiscuit_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 1. - 13:11

:( Sziasztok!Nekem van egy Kaukázusim 3 éves múlt.Amikor elmegyek vele sétálni szépen megy mellettem,de rám se figyel.Ha szólok neki nagynehezen az egyik fülét hátrafordítja,de semmi több.Amikor meglát egy kutyát háát akkor katasztrófa.Folyton rájuk akar ugrálni és nem hagyja õket békén.Lehet azért mert keveset van más kutyákkal,de réggeben mindig összejártunk más ebekkel.Nem tudom h szoktassam rá h rám figyeljen!Kérem segítsetek!% :hupp:

Edited by Seabiscuit, 2007 január 1. - 13:12.

#265 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 13:26

A kau elég csökönyös, pontosabban önálló fajta. Hazájában minden emberi segítség, parancs nélkül őrzi a tanyát, nyájat, magyarán parancs nélkül támad, ha ő úgy érzi szükséges! Legyen az ember, vagy más állat! Nincs rászorulva az emberre. Sokan ezért is rémülnek meg a fajtától, mikor megveszik maciként, aztán felnőve, nekik támad, mert elég domináns, önálló a személyiségük. Ezen kutyafajtánál is az a véleményem, tapasztalt ember mellé való, nem első kutyaként, és nem családi kutya!Nem tudom hány éves, de a kutysulit tudom ajánlani, ahol TÉGED TANÍTANAK MEG ARRA, HOGYAN KEZELD, VISELKEDJ, OKTASD, HOGY ÉRED EL A FALKAVEZÉRSÉGET.Mivel a kau nem kistestű ráadásul roppant erős, egyes vérvonalak ezzel párosulva nem kevés agresszióval is, csakis a kutyaiskola. Ott szokott lenni közömbösítés, mely megtanulásával más kutyákkal szemben válik közömbössé.(Persze vannak kivételek, amik meg erősítik a szabályt..)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 13:35

Póráz, kutyasuli... :rolleyes:Burkusom még csak 1 éves lesz, ő is elég "kutyás", néha őt is elragadja a hév még. Alapvetően az a szabály, h addig, amíg a kutya nem figyel rád kellő mértékben, és nem elég engedelmes, addig nem szabadna póráz nélkül sétálni vele, más kutyák között sem (ott pláne nem). Hiszen veszélyhelyzetek is adódhatnak abból, ha nem figyel rád, nem engedelmeskedik neked a kutyád (pláne egy csöpp kaukázusi...).Én, ha egyedül tudtunk lenni, akkor szinte a kezdetektől póráz nélkül vittem a kutyát, de más kutyák társaságában eleinte csak pórázon, és ma is csak bizonyos kutyákkal engedem el, megint másokkal meg nem, vagy mielőtt belegajdulnának és elveszteném a kontrollt, pórázra veszem. Kutyasuliban meg pl egyelőre sosem engedem el, mert ott valahogy mindig kijön belőle a legrosszabb énje, és amíg itthon már igen engedelmes és jó fejű, addig ott mindig teljes lázban ég, és mindenkinek annyira örülne, hogy még :D Úgyhogy póráz, és nagyobb kontroll. Főleg, hogy mostmár lassan erőpróbálgató nagykamasz lesz, és nő a verekedés esélye is.Pórázon, valahányszor el akar lódulni a másik kutya után, határozott visszarántás és határozott tiltás, parancs ültetésre, fektetésre (már ha már ezeket tudja). Ha rám figyel, dícséret. Engedelmes gyakorlatokat is lehet vele végezni ilyenkor, megint csak ha rád figyel, dícséret. És addig nem elengedni, amíg pórázon nem biztos. Azután is első időkben csak ha kettesben vagytok. És ott is sok-sok visszahívást gyakorolni nagy dícsérettel.Ha túl nagy, és nem bírsz vele, akkor nyugodtan tehetsz rá fojtót is (nem kell szöges brutalitásokra gondolni), amíg nem szokik le róla, hogy elrántson.A respektet nem fogod nála varázsütésre elérni, azért meg kell dolgozni, főleg, ha az elmúlt 3 évben nem tetted (ez most nem "gyanúsítás", hisz nem ismerlek titeket, csak 1 mellékmondat). :) Munka az mindig van velük, hiszen a (fiatal) kutyák életeleme a játék és a társaság, de meg kell tanulniuk a gazdájuk mellett maradni akkor is, ha van csábítóbb lehetőség...[Ilus beelőzött... :) Egyébként nálunk is van a suliban kaukázusi... És van úgy, hogy a gazdi nem bír vele, pedig megtermett férfiember. Tényleg nem akárkinek a kezébe való.Ilus, írja amúgy, h 3 éves múlt. :)]

Edited by Dé, 2007 január 1. - 13:38.

#267 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 14:09

[quote name='Ilusta' date='2007.01.01, 13:26' post='435262']A kau elég csökönyös, pontosabban önálló fajta. Hazájában minden emberi segítség, parancs nélkül õrzi a tanyát, nyájat, magyarán parancs nélkül támad, ha õ úgy érzi szükséges! Legyen az ember, vagy más állat! Nincs rászorulva az emberre. Sokan ezért is rémülnek meg a fajtától, mikor megveszik maciként, aztán felnõve, nekik támad, mert elég domináns, önálló a személyiségük. Ezen kutyafajtánál is az a véleményem, tapasztalt ember mellé való, nem elsõ kutyaként, és nem családi kutya!Nem tudom hány éves, de a kutysulit tudom ajánlani, ahol TÉGED TANÍTANAK MEG ARRA, HOGYAN KEZELD, VISELKEDJ, OKTASD, HOGY ÉRED EL A FALKAVEZÉRSÉGET.Teljesen igazat adok Ilusnak. Pláne, mert már 3 éves. Kifejezetten õrzõ-védõ képzõ kutyasulit keress!

#268 Guest_Seabiscuit_*

Guest_Seabiscuit_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 12. - 20:16

Õt nem úgy kell kezelni mint egy vadállatot,a világ legaranyosabb állata.Nagyon is jól tudja h hol a helye, csak szerintem annyira izgatot a sétától h én már akkor nem is számítok.Ja és soha nem szoktam póráz nélkül sétáltatni.Még egy kérdés.Sokaktól azt hallottam h a kutyasuli megvadítja a kaukat,vagy csak én hallottam férre?

Edited by Seabiscuit, 2007 január 12. - 20:16.

#269 Guest_Wicca_*

Guest_Wicca_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 13. - 21:12

Hh, örülök hogy már jobban van Combfix (haláli ez a név :D )Nekünk van egy törpetacsink, akit Pöcöknek hívnak (fentebb már írtam róla). 2 éve volt egy balesete. Apum a garázsban kiszállt a kocsiból, és a Pöci rohant volna oda hozzá köszönteni, de anyci épp akkor állt be és nem vette észre a kutyut. Véletlen átment rajta a 1,5 tonnás Toyotával. Apum kiabált, hogy vigyázzon, mert ott a Pöci, de megijedt, ezért visszatolatott, így sikerült megint áthajtania rajta. Szegénykémenk 10 darabba tört a medencecsontja. Rögtön vitték állatorvoshoz. Õk azt javasolták, hogy altassuk el, de apciék nem engedték, így sajnos csak egy hét múlva (addig otthon szenvedett :( ), de eljutott Pestre, és ott 3× mûtötték. A popsija be lett vasalva, és a 3. mûtét azért volt szükséges, mert a nagy nyomástól szétszakadt a hasfala. Egy hétig volt fenn Pesten és utánna jöhetett haza. Egy ideig kis bicebóca volt, de mára csak a hegek nyoma lûtszódnak rajta. Neki is angy mázlija volt! :)

#270 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 14. - 19:01

.Még egy kérdés.Sokaktól azt hallottam h a kutyasuli megvadítja a kaukat,vagy csak én hallottam férre?

Nos, én Igazi Lóbaráttal ellentétben, nem vinném a kaut õrzõ-védõzni. Õket nem kell erre nevelni, tudják maguktól is! Hisz ezért lettek kitenyésztve! Egy közép-ázsiait láttam õrzõ-védõzni tök fölöslegesen, szinte nem is ugatott hergeléskor, csak ugrott a karnak. Ennek meg semmi értelme, plánme, ha utána nem tudja elengedni. Mint ahogy 1-2 staff, vagy pit sem. Tehát az engedelmességi mindenképp, de az örzõ-védõt kihagynám.De az hogy megvadítaná õket, ez nem igaz. Minden kutyát meg lehet vadítani (még egy beagle-t is!), ha rosszul, vagy agresszívan nevelik a kutyát.

#271 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 12:30

Tényleg az. És legalább annyit fog pisilni és sivalkodni éjjel, mint egy csecemõ :D :ang: *(*nyugi, akad kivétel is. ;) )Neve van már?

Az elsõ éjszaka egész jól telt, csak kétszer pisilt/kakilt, de alapvetõen nyugis volt. Mondom, ez egy tündér :D Beletettük egy összecsukható mûanyag dobozba, már tudja, hogy abban kell aludnia, és az az õ helye. Ha a kezünket belógatjuk, már nem is sír. Reggel levittem sétállni Tibivel, hát szegényke nagyon félt.Még nagyon kis fiatalka, a fogai sincsennek mind kint, meg ami kint van, azok se teljesen. Nagyon kicsi baba õ még :DA teljes neve Fakó után, (aki marad a keresztanyja) Büdivári Bundás Bogáncs. Ebbõl a Bundásra próbáljuk meg rávenni, hogy hallgasson rá. Majd kiderül, mekkora sikerrel...És akkor a következõ sor ide kapcsolódik: semmit nem tudok a kiskutya nevelésrõl, és szoktatásról.Mondjatok nekem címszavakat lécci :ang:Pl. hogy lehet a legkönnyebben szobatisztaságra nevelni? Vettem neki külön tálcát és ásványi almot, de... izééé..

Pedig a lányokra elég erõs nyomást gyakoroltam, az örökbefogadás érdekében. Nade, ha a BoKa beleszeretett, akkor biztos jó helye lesz. Kisfiú, vagy kislány, nem a BoKa, a kutyuska? :kir:

Kisfiú :yeah:Azon leszünk, hogy jó helye legyen :) De szerintem ezzel nem lesz gond :kir:

#272 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 12:56

Szia Boka!Látom nagyon lelkes vagy :D Csak így tovább, remélem akkor is ilyen leszel mikor itt-ott megrág ezt-azt :gm: De komolyra fordítva a szót szerintem az lenne az elsõ lépés, hogy elviszitek egy álllatorvoshoz aki elkezdi az alapoltásokat beadni a kicsinek. Õ nagyjából meg tudja majd becsülni a korát és annak megfelelõen mondja majd, hogy mit kell tenni.Sajnos amíg az alapoltásai nincsenek rendben addig sétálni sem nagyon tudjátok elvinni és kutyatársaságba sem igazán mehet. Persze egészségügyi sétára ez nem vonatkozik.Szerintem a legjobb lenne, ha megszokna egy nagyjából fix idõpontot a sétákra mert akkor könnyebben megtanulja 'beosztani a visszatartandót'.A szobatisztaságot nem tudom emeletes házban hogyan lehet nevelni legkönnyebben. Nálunk kertes házban az a legjobb gyakorlat, hogy ha bajt csinál akkor leszídjuk és kirakjuk a kertbe. Innen tudja, hogy bent nem, de kint szabad.Talán az egy ideiglenes megoldás, hogy csináltok neki egy kis helyet újságpapírral ahova mehet ha megszorul, talán az erkélyen?? Így legalább egy helyre megy a dolog és nem az egész lakást pisili össze.Biztosan vannak itt akiknek van még tapasztalatuk ezügyben. Kíváncsi vagyok hogy alakul majd az élet nálatok. Csinálj jó sok képet :D

#273 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 13:04

Pár kéet már csináltam, majd felrakom :)A kertben való pisi nem mûködik, lévén a kert az itteni kert az embergyerekeknek van fenntartva. Tehát oda nem kakilhat..A tálcára amin alom van, oda kéne, mert ha naponta kétszer vagy háromszor viszem le, az nagyon kevés még neki...A dokihoz meg majd megyünk a héten. Valahova, még keresnem kell címet :)Egyáltalán azt se tudom, hogy hányszor kapjon kaját egy nap? Meg inni?

#274 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 13:19

Kaja napi minimum 3x de lehet 5x is ha van otthon vele valaki aki ráér etetni.Lehet kutyakonzerv de talán még egy kis tejpótló táp is kéne mert nagyon pici még. Doki ezt is tudja majd mondani.Víz mindig legyen.

#275 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 14:09

Nálunk ez annak idején úgy volt, hogy az ebettának volt egy rongya, amire pisilhetett. Azt naponta több alkalommal kimostuk, de azért a szagát mindíg érezte a kutyakölök. Nem volt leszídva, csak ha esetleg máshova próbálta, felkaptuk és vittük a rongyához. 3. alkalommal már magától odament. Ekkor jól megdicsértük. Hamar szobatiszta lett, a kutyabébi. :yeah: A kaja a kutyakonzerv, apró darabokra szétszedve. Melette a száraztáp: Eukanuba, vagy mi a neve. Kifejezetten baba kutyáknak való.Legyen a Bundiba sok örömetek. :)

#276 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 14:16

Nekem is kölök kutyám van épp, és küzdünk a szobatisztasággal erõn felül. Az újságpapír nála is bevált, meg apum vásárollt neki kutyapelenkát valami szoktatós cseppekkel, és arra elõszeretettel pisil-kakil. És nem büdös a cucc. Szóval nem bepelenkázni kell vele, hanem lerakni a földre :gm: A kaja, én napi 3x tudom megoldani, de ha nagyon baba még, akkor minél többször mert nagyon pici a gyomra. Vannak kifejezetten kölökkutyáknak való tápk, általában "puppy" megjelöléssel, kb 20 féle, olcsótól a drágáig. Ezenkívül doki, szuri szopornyica, parvó stb nyavalya ellen. Meg következetesség, sok játék ---> bódottá :D Legyen sok örömetek egymással! :ang:Ezt most találtam.

Edited by chestnut, 2007 január 22. - 14:46.

#277 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 15:20

Don, ez jó ötlet, köszi :)Ches, ez pedig isteni link, köszönöm. Meg a gratukat, és jókívánságokat is :)Olyan tündéri ez az apróság, hogy azt hiszem nem lesz nehéz. Csak félek, mert ma már szerintem túl sokat alszik, és így az éjjel kicsit nehezebb lesz, azt hiszem :) (Választhatok: aludni, vagy dolgozni nem tudok :D )Ez még egy jó cikk ebben a témában: http://www.haziallat...cikk&cikkid=738

Edited by BoKa, 2007 január 22. - 15:24.

#278 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 9:27

Kérdezni szeretnék tõletek: Mit tennétek, ha a szomszédban lenne egy olyan kutya, aki éjszakánként órákig tud egyes-egyedül ugatni (a hálószoba ablakotok alatt) és ettõl nem tudsz aludni??? 1: nem arról van szó, mint amikor valaki/valami elmegy az utcában és több kutya is ugat pár percig 2: unalmában, félelmében vagy idõjárási hatások miatt ugathat (pl. amikor nyáron a nagy melegek voltak, akkor napközben ugye épphogy szuszogni tudtak a kutyák, ezért este "koncertezett") (ezekben a jó hidegekben sem ugatott, ha esik az esõ akkor sem ugat) 3: kisebb testû, esetleg lelkileg sérült kutya, kisebbségi érzéssel és ilyenkor éli ki magát 4: a szomszéd vagy nem hallja (másfelé néz a hálójuk ablaka) vagy nem érdekli, sosem szól rá Tervezem, hogy beszélek velük, hogy van-e ötletük ez ellen. Nekem egyetlen ötletem támadt: - mivel õk nem hallják, így nem tudnak rászólni - vennék nekik egy olyan nyakörvet, amiben pici áram van és gombnyomásra megcsípi. És nálunk lenne a távirányító. Ugatás >> csípés, kellemetlenség. Hallgatás >> minden oké. Szerintem nagyon hamar megtanulná a dolgot. Nem hiszem, hogy buta kutya lenne. Csak nem tudom mit szól majd az ötletemhez a szomszéd. Vajon elhiszi-e, hogy nem kínozni akarom a kutyáját, csak egyszerûen nyugodtan szeretnék aludni! Újpest központjában jobban aludtam, mint itt a falu szélén, pedig ott aztán volt hangzavar... :(

#279 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 9:54

Csuti! Milyen fekhelye van annak a kutyusnak? Tapasztalataim szerint, ha megfelelõ a kutyaházuk, vagy a fekhelyük, akkor szívesebben töltik ott az éjszakát. Lehet, hogy a gazda szerint megfelelõ, de nézd meg, hátha ilyen egyszerû a megoldás. (Fõleg, ha a gazdája is megértõ.)

#280 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 10:24

Sajnos - vagy inkább szerencsére- nem látni át tõlünk oda és vissza sem. :) Szóval nem tudom milyen kuckójuk van. És ismét sajnos vagy szerencsére(?) õk olyanok akik szívesen fogadnak be kóbor kutyákat is. Na olyankor aztán még inkább ugatnak éjszaka, mert ugye be kell engedniük egy idegent a területükre. Kettõ kutyájuk van -többnyire- egyébként és abból csak az egyik ilyen hülye ugatós. A másik egész normális. A mi masztiffunk, a másik oldali szomszéd bernáthegyije és rotija, az ugatós utáni szomszéd rotija, valamint a szemköztiek beagle-je mind-mind normálisan alszanak éjszaka és nem csinálnak ilyen hisztirohamokat, mint ez. :)