Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#241 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 7:43

Ezzel pedig lassan szembesülni kell: bent vagyunk az eu-ban, a minõségi munakerõ elvándorol. Mármost vagy elviselitek az öreget, vagy ki kell nevelnetek magatoknak az új kollégát. Esetleg hirdethettek, keresgélhettek hetekig, hónapokig, amíg akad valami értelmesebb ember, aki véletlenül épp akkor és ott válik munkanélkülivé.

#242 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 8:01

Esetleg hirdethettek, keresgélhettek hetekig, hónapokig, amíg akad valami értelmesebb ember, aki véletlenül épp akkor és ott válik munkanélkülivé.

Ez eddig nem jutott eszünkbe. Kösz.

#243 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 11:27

Ugy nez ki, hogy meghalt a laptopom. A kerdesem az lenne, hogy van-e mar olyan tablet pc ami kivaltja, vagy inkabb vegyek egy laptopot? A Delleket nezegettem, kb. max 500 fontot tudok raszanni. Elore is koszi.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#244 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 16:52

Eva, köszi

#245 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 27. - 19:00

Ugy nez ki, hogy meghalt a laptopom. A kerdesem az lenne, hogy van-e mar olyan tablet pc ami kivaltja, vagy inkabb vegyek egy laptopot? A Delleket nezegettem, kb. max 500 fontot tudok raszanni. Elore is koszi.

Híreket, fórumokat, könyveket olvasni jó a talket, de ha írni is akarsz a fórumba, akkor csak mint bohóckodás jöhet szóba. Tehát laptop. Dell, Toshiba, amik tutik, többibõl csak a nem alapkategóriásakat.

Edited by lóállatjóállat, 2012 július 27. - 19:02.

#246 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 13:34

Híreket, fórumokat, könyveket olvasni jó a talket, de ha írni is akarsz a fórumba, akkor csak mint bohóckodás jöhet szóba. Tehát laptop. Dell, Toshiba, amik tutik, többibõl csak a nem alapkategóriásakat.

Koszi szepen!

#247 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 13:37

Nincs mit. Látom, feltaláltam a talketet. Jól hangzik. Mindenesetre egyelõre talket=tablet.

#248 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 17:34

A Dell, az tuti, az egyik legjobb. Az Acer és a Sony is jó. Vannak már tabletek is olyan jók, a különbözõ tartozékokkal pedig akár laptopként is funkcionálhat. Ilyen tartókkal, billentyûzettel például.

#249 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 17:41

Jó. Az Acert azt hagyjuk ki, nagyon hagyjuk ki. Nem, nem jó. Attól, hogy valaminek marketingje van, attól még sz@r. Nem akarok itt javításra visszadobott %-okkal dobálózni. Szóval Acert, Fujitsut SOHA.

#250 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 18:00

Jó. Az Acert azt hagyjuk ki, nagyon hagyjuk ki. Nem, nem jó. Attól, hogy valaminek marketingje van, attól még sz@r. Nem akarok itt javításra visszadobott %-okkal dobálózni. Szóval Acert, Fujitsut SOHA.

Elég sok ismerõsöm Acert használ évek óta, semmi gondjuk nincs vele. Jó, mondjuk minden márkában van jó is, rossz is, Dellrõl is hallottam már rossz tapasztalatokat. Amikor én kerestem laptopot, a laptopok között jártas ismerõseim lebeszéltek a Toshibáról, ugyanígy a Lenovoról is. Ha már itt tartunk, a HP is jó, de tény, hogy a Dell a legjobb.

#251 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 18:30

Acer szar. (informatikai cégünk van) Dell jó általánosságban, aztán persze spec. igényekre hol egyik márka kínálatában, hol a másikban találsz jót. tömören :)

#252 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 19:08

Azért a Toshibával kapcsolatban azt jegyezzük meg, hogy ha egy toshiba elromlik, akkor a szervizben felnyúlnak a polcra, levesznek egy azonos típusú javított alaplapot, beteszik, és viheted isten hírével, a tiedet meg elküldik Magyarországra javítani, és a legközelebbi ügyfél azt kapja. (Ha sikerül megjavítani.) Nem tudom, melyik gyártónak van még ilyen supportja...

#253 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 19:32

A Toshiba billentyuzetet nem szeretem, most is azon gepelek, kihagynak a betuk, es eleg sok felhasznalo panaszkodik ugyanerrol. Az Asus tablet pc-jeit neztem (a legjobb Android tablet gyartonak tartjak jelenleg), tableteket nyilvan nem neztem pc-t kivaltani, de a tablet pc-krol nem tudtam, hogy vannak-e mar olyan jok, hogy helyettesitsenek egy laptopot, de kerdeses mennyire lehet meg a csatlakozott billentyuzettel egyutt is hosszu szovegeket, grafikonokat szerkeszteni, most egy evre elmegyek M.Sc-re es eleg intenziven es sok mindenre kell a gepet hasznalnom, igy vegul maradok a laptopnal. Ma neztem oket sulyra boltban es a Dellek nem nehezek. A mostani laptopom Sony, az elozo is az volt es meg 8 ev utan is remekul szuperal apukamnal, de ez harom ev utan ugy tunik KO. A Dellnek viszont nem tudom, hogy milyen a supportja, bar kozvetlenul adnak el itt Angliaban, tehat talan jo.

#254 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 28. - 19:45

Az ACER-t ismerõseim sem tartják túl jónak, én nem ismerem. Az ASUS-t igen. Nekem HP-m van, mert odakinn ennek volt a legjobb a háttere, de nem kell hozzá, soha nem volt bajom vele és nagyon bejött. Mivel rajzolok, a tablet nem megoldás, gondolom neked se a gépelések miatt. Ha váltanom kéne, talán ASUS. Ezek csak tanácsok, rágd át a szakik tanácsait, próbáld ki a boltban, úgyis azt veszi az ember, ami megtetszik.

#255 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 29. - 7:45

...A Dellnek viszont nem tudom, hogy milyen a supportja, bar kozvetlenul adnak el itt Angliaban, tehat talan jo.

Support. :) Kb egy éve nálunk egy Dellnek a töltõje tönkrement, ettõl aztán nemsokkal utána az akkumulátora is (nem volt egy mûszaki fürkész a gép használója, ennyi elég volt hozzá), majd alighanem keresztbeállt valami a fejében annak a chipnek is, ami a gépben még felügyeli ezeket a folyamatokat (errõl kiderült késõbb, hogy nem, csak lehetett volna még az is). Ahogy így eszkalálódtak a problémák, meg már majd negyvennél tartottunk árajánlatokban, kicsit belenéztem a netbe. Rengetegen írtak a világ minden tájáról arról a darab légüres térrõl, ami a Dell supportjának helyén van. Sokaknak ugyanis új töltõ és új akku vásárlásától nem oldódott meg a gondjuk! Lehet, hogy más típusoknál százszor annyi a fejfájás, azt ugyan nem tudom.

#256 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 7:35

Eva, köszi

Nincs mit, kiegészítésként:

Érettségi eredmények átlaga: szintén max.: 100pont
- ez azt jelenti, hogy az 5 érettségi eredmény százalékának átlaga (matekból lehetett gyûjteni 100 pontot, ha 98 pontod lett, akkor az 98% stb...)
2 Felvételi tárgyának a pontja, ami szintén max: 100-100: szintén a százalék számít.
Nem tudom, hogy régebben érettségizetteknél hogyan van.

A felsõoktatást nem kicsit lealacsonyították: 240 ponttól lehetett bekerülni és igen sok szakon ennyi volt a belépõszint. Nem tudom, hogy a többi idén továbbtanulni szándékozó mit érzett, amikor kiderült, hogy az is bekerült (államilag "támogatott" helyre) aki nem tanult és minimális pontszámot ért el. Kíváncsi vagyok, hányan fogják aláírni a hallgatói szerzõdést és ki mikor fogja eltörölni, illetve, ha ez nem sikerül, akkor hogyan fogják "behajtani" a végzõsökön...

#257 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 17:54

Félig elektromos kérdés, félig orvosi: Létezik, hogy többszöri könnyebb áramütés tönkrevágja a szívizmokat és késõbb okoz infarktust? Vagyis hogy több kisebb infarktus volt és most ért el olyan szintre, h mûteni kell. Most hallom a tévében, 15 éves leányt rázott meg a mosógép, még segítséget hívott, de már késõn érkeztek. :( Eddig mosolyogtak rajtam, mikor kipakolom a mosógépet, elõtte áramtalanítom. Nem hiába...

#258 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 17:57

Ezt úgy tudom neked igazolni, hogy tanultuk. Ezért is kell az áramütöttet kórházba vinni. Megfigyelésre benn tartják, de így is fenn áll a veszély, hogy később baj lehet belőle, évekkel később. lehet hogy ez nem meggyőző, de az ország egyetlen külföldi munkavégzéshez oktató főorvosa nem hiszem hogy nagyot tévedhet. De érdekes, az biztos. Majd mindjárt bemásolják neked a wikiből. :)

Edited by shepherd, 2012 július 30. - 18:08.

#259 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 18:08

Gondoltam. :( Tudod, hogy van ez, macsó pasik szerelgetnek otthon összevissza, aztán büszkén beszámolnak, "úgy meb@szott, hogy zsibongott a fülem tõle!" Persze sose rohannak orvoshoz, mert minek, jól érzik magukat, meg büszkék magukra :o Ezt évekig eljátsszák, aztán egyszercsak itt a baj.

#260 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 18:10

Remélem nincs baj, csak kérdezted.

#261 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 18:19

Hát, végülis de.

#262 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 19:04

Simán keletkezhet vérrög áramütéstõl, és az késõbb ér olyan helyre, ahol bajt okoz. Vagy ritmuszavar is lehet késõbb. Volt valahol ilyen balesetes könyvem a gépen, most megmutatnám, de nem találom. Amúgy 5000Ft egy FI relé, ha lett volna felszerelve, akkor a lány még ma is élne. Meg azt a kókler villanyszerelõt kéne elõvenni aki szerelte a házat, vagy ha mondjuk nem földelt hosszabbítóba volt dugva a gép akkor azt, aki nem olvasta el a hátulján, hogy csak földelt aljzatba dugható..

#263 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 20:10

Létezik, hogy többszöri könnyebb áramütés tönkrevágja a szívizmokat és késõbb okoz infarktust?

Szerintem nem valószínû. Az izmokat nem. Az idegrendszert talán. Persze feltéve, hogy az áramkör keresztülmegy a hapsi szivén. Mert mondjuk ha csak az ujja meg az azonos kezi csuklója a két pont, akkor max a vérrögös verzió lehet...

Amúgy 5000Ft egy FI relé, ha lett volna felszerelve, akkor a lány még ma is élne.

A FI relé szép és jó mindaddig, amíg vadonatúj készülékeid vannak. Ha huszonéves Hajdú bojler meg hasonlók mûködnek, akkor már van vele a bosszúság. Fõleg ha csak egy van belõle, és ha az lemegy, elsötétül az egész lakás.

Meg azt a kókler villanyszerelõt kéne elõvenni aki szerelte a házat, vagy ha mondjuk nem földelt hosszabbítóba volt dugva a gép akkor azt, aki nem olvasta el a hátulján, hogy csak földelt aljzatba dugható..

Nem biztos, hogy kókler volt. Lakások százezreiben ott van még az eltemetett 1-es vagy jobb esetben 1,5-ös aluminium MM kábel, huszonéves meglazult, elégett kötésekkel. A lakók meg bedugják az automata mosógépet meg a split klímát meg a többit, és fogalmuk sincs róla, hogy a hálózat nem ahhoz volt méretezve, és hogy az alu vezetékek kötéseire 3-4 évente illõ lenne ránézni, mert kúszik az anyag. Valahogy ez nincs benne a köztudatban.

#264 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 20:17

Ha már lemegy az FI, nem véletlen megy le. A hibás boylert fel kell újítani, vagy lecserélni. Beszéltem már pár villanyszerelővel, akik meg voltak győződve a f@szságokról. Pl. hogy minek a földelés, az oszlopnál úgyis le van földelve, jó a nullázás is, minek az FI, ha le van nullázva és testzárlatos lesz úgyis levágja az automatát. Na, az ilyenektől lehet pl. remek lakástúz egy beledöglött egértől, vagy akármi.. Megszakadt nulla miatt meg áramütés. A régi hálózat is gond, nálam is az volt, amikor a vízforralótól elkezdett füstölni a fal. :D Most már az összes vezeték új, réz, mindenhol földelés, FI relé. Hasznos is volt már, amikor egy viharban beázott a villanypásztor hosszabbítója. Mióta fent van, akkor egyszer ment le, tévesen soha.

#265 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 21:32

Ha már lemegy az FI, nem véletlen megy le. A hibás boylert fel kell újítani, vagy lecserélni.

Hát persze, Rotschildéknál így megy. ;) Magyar embernek nem biztos, hogy vannak erre felesleges tízezrei. Sõt, nem is biztos, hogy egyáltalán érdemes erre ennyit költeni. Most ha van egy bojlernek vagy mosógépnek vagy akárminek 30-40mA kúszóárama, az még megfelelõen kiépített földelõ hálózat esetén nem okozza a burkolat földpontenciáltól való mérhetõ elemelkedését, és nem is kerül havi szinten párszáz forintnál többe, ami ugye messze nem összemérhetõ egy új készülék árával. Hát még, ha nem is csak egy készülékrõl van szó.

#266 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 21:40

cav mint rotschild :) a laptop-témára vissza: asusom van, pár hónapos csak (máj közepe), de nagyon meg vagyok vele elégedve, nem is tudnék hirtelen rosszat mondani rá.

#267 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 22:49

Laptoppal kapcsolatban nem csak gyártófüggõ, hanem modellfüggõ is. A belül lerakódó por teszi õket tönkre pár év után ami nagyban függ az üzemeltetés körülményeitõl. Vagyis egy új modellrõl több éves használat után derül ki, hogy tervezett avuláson túlmenõen a por abban a modellben hajlamos-e olyan kritikus helyre lerakódni, hogy tönköli az egészet, ezért ha egy gyártónak van egy tartós modellje, még nem garancia, hogy a következõ is úgy sikerül. Viszont ha 3-4 évig bírja a mindennapos használatot reggeltõl estig, akkor ha jól emlékszem a számításaimra az asztali pc-hez képest jórészt kikeresi az árát áramfogyasztás különbségben.

#268 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 1:14

Hát persze, Rotschildéknál így megy. ;) Magyar embernek nem biztos, hogy vannak erre felesleges tízezrei. Sõt, nem is biztos, hogy egyáltalán érdemes erre ennyit költeni. Most ha van egy bojlernek vagy mosógépnek vagy akárminek 30-40mA kúszóárama, az még megfelelõen kiépített földelõ hálózat esetén nem okozza a burkolat földpontenciáltól való mérhetõ elemelkedését, és nem is kerül havi szinten párszáz forintnál többe, ami ugye messze nem összemérhetõ egy új készülék árával. Hát még, ha nem is csak egy készülékrõl van szó.

A magyar ember tökös gyerek, kibírja az ipari áramot akár heréken át is. :D

A kúszóáram az más, ne keverd ide. (a szigetelõanyag felületén alakul ki, éppen ezért áll pogácsákból a távvezetéken a szigetelõ, hogy megnövelje a kúszóutat)
Most, hogy belegondoltam, a boyleren nekem sincs FI, mert még lusta voltam felszerelni, ott pihen az óra mellett vagy 2 hónapja. Az kapcsolt mérõn van, a lakás többi részétõl külön. Reggel felszerelem, aztán megmondom lecsapja-e. Ha igen, akkor felújítás lesz. Hajdú boylerhez egész olcsón lehet kapni mindent. Ha egy mód van rá, nem áramütéstõl szeretnék meghalni.

#269 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 5:07

Most, hogy belegondoltam, a boyleren nekem sincs FI,

Errõl jut eszembe, vajon az anódos korrvédelemnek mekkora árama lehet? Gondolom mikroamperes nagyságrend...

Hajdú boylerhez egész olcsón lehet kapni mindent. Ha egy mód van rá, nem áramütéstõl szeretnék meghalni.

Hát persze, egy Hajdú boilerhez van minden, hiszen ma is gyártják még. De próbálj meg mondjuk egy Vjatka mosógéphez bármit is venni... Vagy akár egy Devecserbõl kukázott Eudorához...

#270 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 7:34

moon, nekem napi 10-12 órákkal is még megy a 2 éves MSI gépem, pedig mindenki fujjolt rá. többször volt belül is kipucolva a por (praktikus egy IT otthon), de lovardákba járok vele, rengeteg porral találkozik. az asusnak zártabb a klavija, ami szerintem nagyban javítja az esélyeit annak, h kevésbé porosodjon belül, de nem teljesen zárt. a hûtõje is egész jó eddig, a teljesítményével nincs gond.

#271 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 9:10

Kozben kiderult, hogy a kepernyovel van baj, allitolag ez a modell hirhedt (meg jo, hogy a hozzaerto elado ezerrel ajanlgatta, mar masfel ev utan volt a ventillatoraval gond), de garancia lejart, igy nem csereli a Sony ingyen, az uj kepernyo es a szereles a szerviz szerint pedig kb egy also kategorias laptop araba kerul. Azzal vigasztalom magamat, hogy rengeteget utazott es rengeteget hasznaltam. Az is kiderult, hogy az egyetemen nem hasznalhatok semmilyen nem angol dugos elektromos keszuleket biztonsagi eloirasok miatt, ugyhogy uj laptop. A szervizesek meg az Asust nem ajanlottak. :D Ha lefujom portaszito folyadekkal a gepet az er valamit? Eddig fogkefet hasznaltam meg speci porrongyot.

#272 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 9:14

Én Cavval értek egyet. Igaz, nálam a FI relé is 31 éves, nemcsak a Hajdú bojler. És 25 évig tartottam egy Minimatot is mellettük. A Minimat egyszer levágta a FI relét, a szerelõ leszedte a mosógép házát, és mondta, eltört egy gumicsõ...
Ezért a plusz biztonságért gyönge kellemetlenség az, hogy a Fi relé sötétbe borítja a lakást - Murphy értelmében általában sötétben vág le.
Hát ma Magyarországon egy biztonságosnak ítélt készülék védõvezetõ-árama nem lehet nagyobb 3,5 mA-nél, bár emlékszem rá, hogy nagykonyhai hõkészülék védõvezetõjének megszakításával szikráztatni is lehet már (ott van akár 10 mA is, megengedve is).
Egyébként évek óta kötelezõ új szerelésnél/felújításnál 30mA-es FI relét szerelni kiegészítõ védelem gyanánt dugaszolóaljzatokhoz és kültéri eszcájgokhoz.

...nem angol dugos...

Hát nincs a pasidnak két kisebb csavarhúzója és egy bicskája? Go to ottani Keravill, buy ün dugó, nyissz, pucol, csavaroz...

Edited by Ernest, 2012 július 31. - 9:18.

#273 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 9:38

Az is kiderult, hogy az egyetemen nem hasznalhatok semmilyen nem angol dugos elektromos keszuleket biztonsagi eloirasok miatt, ugyhogy uj laptop.

Azért egy dugót levágni, és egy angol szabványút rászerelni nem egy olyan nagy tett... kijelzõt meg kell gubizni használtat. Itt Magyarországon rengeteg márkafüggetlen szervíz van, ahol a polcokon sorban állnak a mindenféle ilyen-olyan javíthatatlan hibával bontásra ítélt bányagépek, biztos van ilyen Angliában is, csak meg kell keresni.

Én Cavval értek egyet.

Én is egyetértek vele, csak a lehetõségek határt szabnak. Nálam példul minden "ócska és régi." 15-20-25 éves boiler, mosógép, mosogatógép, tévé, mikro, gázkészülékek stb stb. Mind mûködik, de el vannak öregedve. Példul itt a lézernyomtatóm, éppen 20 éves, elaggott benne a gumi, minden második-harmadik nekifutásra tudja csak felszedni a papírt. De ha felszedi, gyönyörûen kinyomtatja, mert egész életében 16000 lapot szolgált csak ki, az egy lézernek pipafüst, most dobjam ki és vegyek egy újat csilliókért??? A Dáriusz kincse is kevés lenne itt mindent kicserélni... 6-800e Ft tuti ott maradna a hülyeáruházban, hát hol van nekem ennyi felesleges pénzem? És ha van, akkor miért pont erre költsem, a helyett, hogy mondjuk befizessek egy mongóliai lovastúrára?

Egyébként évek óta kötelezõ új szerelésnél/felújításnál 30mA-es FI relét szerelni kiegészítõ védelem gyanánt dugaszolóaljzatokhoz és kültéri eszcájgokhoz.

Sokminden kötelezõ, példul a csodás najmódi mûanyag villanyóraszekrény is. De ezért még nem rohanok a Mentavillbe. A szar összeégett drótokat kicseréltem, az olvadó biztosítókat kidobtam (mert a francnak van kedve velük szarakodni), az összes többi meg le van ejtve, mert nem fontos. Na jó, még egy földelõszondát egyszer még leverek, mert nálam is csak nullázás van... de még ezen gondolkozok, hogy vajon kell-e egyáltalán, hiszen a vízvezeték rá van kötve a földel hálózatomra, az meg ólom csõbõl van itt csinálva az utcáig, elvileg meglehetõs jó földelést jelenthet.

#274 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 12:21

moon, nekem napi 10-12 órákkal is még megy a 2 éves MSI gépem, pedig mindenki fujjolt rá. többször volt belül is kipucolva a por (praktikus egy IT otthon), de lovardákba járok vele, rengeteg porral találkozik.
...

Örülj neki, a legtöbb user elhiheted soha nem takaríttatja ki se a laptopot, de még az asztali pc-t sem, így 2-3 év a kihordási ideje mire komolyan elromlik benne valami az áramkörökre rakódott porzárlattól.
Másik még a beépített hûtõ ventillátorok eleve silány minõsége, melyet még siettet a siklócsapágyakba került por is. Hûtés nélkül meg pár hónap és annyi.

#275 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 19:00

Hát nincs a pasidnak két kisebb csavarhúzója és egy bicskája? Go to ottani Keravill, buy ün dugó, nyissz, pucol, csavaroz...

Azért egy dugót levágni, és egy angol szabványút rászerelni nem egy olyan nagy tett... kijelzõt meg kell gubizni használtat. Itt Magyarországon rengeteg márkafüggetlen szervíz van, ahol a polcokon sorban állnak a mindenféle ilyen-olyan javíthatatlan hibával bontásra ítélt bányagépek, biztos van ilyen Angliában is, csak meg kell keresni.

Tele a garazs ilyesmivel, sot speci szikek is vannak itthon :) , nem ez a gond. Kepernyot is kapunk kb 80-90 font hasznaltan, a munkaero garanciat ado szervizben viszont eleg draga, az ismerosunk raadasul olyan hosszu eletet mar a processzornak sem josol. De a tenyleges problema nem ez. Mint kiderult, az egyetem azzal indit, hogy atnezi es leteszteli az osszes, az oktatotermekben vagy az egyetemi lakasokban hasznalni kivant (es engedelyezett - most eppen az elektromos gyumolcspresemert harcolok) keszuleket, ha kapnak matricat, csak akkor lehet oket hasznalni. A modellszambol sajnos azonnal kiderul, hogy a gepet nem angol dugoval gyartottak, es itt bukik a tortenet.

#276 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 19:05

Mint kiderult, az egyetem azzal indit, hogy atnezi es leteszteli az osszes, az oktatotermekben vagy az egyetemi lakasokban hasznalni kivant (es engedelyezett - most eppen az elektromos gyumolcspresemert harcolok) keszuleket, ha kapnak matricat, csak akkor lehet oket hasznalni. A modellszambol sajnos azonnal kiderul, hogy a gepet nem angol dugoval gyartottak, es itt bukik a tortenet.

Ne má... erre van energiájuk, hogy minden egyes hallgató minden egyes laptopjának meg gyümölcscentrifugájának a modellszámát leellenõrizgessék a gyártónál, hogy milyen dugóval szerelték vajon a gyárban? :eek: És utána kommandóscsapatok ellenõrizgetik, hogy nem dugtál-e be egy olyan telefontöltõt, amin nincs rajta a matricájuk? Atya-gatya! Ekkora pihentagyuságot még életemben nem hallottam!
De én ezt már csak sportból is kijátszanám valahogy. (Mert nézetem szerint aki hülye szabályokat betart, az maga is a szabályhozó színvonalára degradálódik.)

#277 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 22:27

Nem csak a modellszamot ellenorzik le, hanem tenylegesen letesztelik a keszulekeket, beleertve a hosszabbitokat is, ezt szerzodesben rogzitik. A kozosseg biztonsaga a legfontosabb (itt iskolakba se setalhatsz be ha nem jar oda csaladtagod csak speci engedellyel), az ez ellen szandekosan vetoket nem fasza gyereknek, hanem idiotaknak tartjak, eloszor megbirsagolnak, masodjara kizarnak es jo esetben csak az eves szallasdijat, rosszabb esetben a tandijat is bukod. Minden hazban van az epuletert felelos diak, aki rendszeresen ellenorzi a szabalyok betartasat, a matrica nelkuli keszulekeket elkobozzak. Ugyhogy marad az uj laptop.

#278 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 31. - 23:35

ez azért nagyon hardcore, kb kínáról gondoltam volna ilyet, angliáról sose. értem én meg megértem, de ezt túlzásnak érzem. az ok, h ha kárt okozol, akkor viszed a balhét. nanáhogy. meg a bünti is jogos. de könyörgöm, ez max lebaszná a biztit. nem? szal olyan nagy kárt akkor se tud okozni egy elektromos készülék, ha nagyon szar. én pl jobban figyelnék a helyükben egy átlagfogyasztásra, az jobban zavarna, pláne, h a versenyeken rengetegszer van, h a sok LKWban a légkondi miatt egy laptop már túlterheli a rendszert és mindenkit levág. nem egyszer, hanem 10szer egy este. meg a felelõtlen használat vízközelben, ilyenek. de hogy ha nem angolos izével gyártották... agyukra ment a tea :D

#279 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 5:51

A kérdés az, hogy ha egy házilag átdugózott cucc az életvédelmi teszten megfelel, akkor az mennyiben veszélyezteti a közösség biztonságát? Vagy mi egyéb kifogás támasztható még vele szemben? Ilyen túlszabályzottság még Németországban sincs. De persze mit is várunk egy néptől, ahol melegen isszák a sört. :) (megjegyzem Kínában sem ufók gyártják az angol piacra szánt készülékeket)

Edited by Kocalovas, 2012 augusztus 1. - 5:54.

#280 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 1. - 9:10

Lehet, hogy mégis van szempontjukból logikus magarázat. Lehet, hogy az Angliában forgalmazott laptop megfelelel olyan elõírásoknak, amiknek a hazánkban gyártott nem felel meg. Ez nem egy pusztán elméleti lehetõség.