Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Napló...

• Please log in to reply
3293 válasz a témához

#2721 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 1. - 15:14

A Lindt csokgyár szeretne hozzáférni a nyilvános adatlaphoz, e-mail címhez és ismerõslistához. Ja, hogy nem??? Akkor nem kvízezünk, punktum... :nem:

#2722 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 11:44

http://m.spiegel.de/...l...&referrrer=

Egyik baratunk istalloja....BORZASZTO......

#2723 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 11:56

Igen, hallottam tegnap a rádióban, borzasztó. Nem értem, hogyhogy nem vették észre korábban a tüzet, hogy több lovat ki lehetett volna hozni.... Úgy tudom, a szakértõk ma kezdik a tûz okának kiderítését. Semmi közöm hozzájuk, de elbõgtem magam, mikor hallottam, hogy harmincöt ló pusztult a lángok között....

#2724 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 15:17

Én ezt nem értem... Beszéltünk a fehér sportról, ahol nagy befektetéssel nagy(obb) haszon várható. Más kategória, mint a helyi tanyalovazás. Na de kérem, nem fér bele a büdzsébe a tûzjelzõ és egyéb óvintézkedés?

#2725 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 18:31

Megint csak azt lehetne leírni, amit a tûzvédelmes topikban leírtunk.. Gondolom itt is 10x annyi gyúlékony anyag volt az istállóban mint ami feltétlen kell. A takarmányt padláson tartani végtelenül kényelmes, de eléggé rizikós is.. A gerendákat, deszkákat is lehetne impregnálni, amivel szintén értékes perceket lehet nyerni. Én biztos installálnék valami sprinkler rendszert, meg lehet oldani azt is okosan 1-200ezerbõl. Csak az emberek úgy vannak vele, hogy nem hiszik el, hogy velük, náluk ilyen megtörténhet. A lovaknak meg már mindegy. :( Félrideg tartásban meg ilyen gond nem lenne.

#2726 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 18:40

Te könnyen beszélsz. Tudsz éghetetlen szénát hegeszteni.

#2727 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 19:00

Most lehet oket hibaztatni mit meg hogy nem csinaltak jol de ez barmikor barhol elofordulhat.nem hinnem hogy egy ilyen komoly istalloban hanyagul ossze-vissza hagynak mindent de egy istalloban MINDEN gyulekony.olyan elrendezesben is volt azcegesz udvar sajnos mindenhova atterjedt.iszonyatos vihar volt ejjel, erre is gyanakodnak amugy, de meg nem tudnak semmit. En egyszeruen nem itelkezek csak iszonyuan sajnalom oket foleg a lovakat.

#2728 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 19:21

Te könnyen beszélsz. Tudsz éghetetlen szénát hegeszteni.

Azt nem, esetleg automata tûzoltórendszert igen. Amúgy én sem ítélkezem, nem azért írtam, a lovakat sajnálom, meg a gazdáikat, és csak gondolkodom, hogy lehetett volna megelõzni.
Mondjuk arrafelé drága a föld, így nehéz szétpakolni az éghetõ dolgokat, ez biztos..

#2729 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 19:32

Én csak baromkodtam. Mást ezen kivül nem tudok, plusz sajnálom õket. De mindenáron nem keresem a rossz hireket. Ha segiteni nem tudok, nem akariok ezzel foglalkozni. Veled is poénkodtam. Tudom hogy nem itélkezel.

#2730 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 22:46

Beszéltünk a fehér sportról, ahol nagy befektetéssel nagy(obb) haszon várható. Más kategória, mint a helyi tanyalovazás.
Na de kérem, nem fér bele a büdzsébe a tűzjelző és egyéb óvintézkedés?

Biztos, hogy erre ez a megfelelő alkalom? Tényleg?
(hozzáteszem a körülmények, az istálló és minden ismerete nélkül ugye.........)

Amúgy pont átnéztem a "névsort"... Mindig szomorú az ilyen eset, de itt még ráadásul hihetetlen genetikájú lovak lettek oda... Én nem tudom, hogy ezek után újra tudnám-e kezdeni az egészet :-(

Edited by Saby, 2013 augusztus 5. - 23:00.

#2731 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 5. - 23:17

Csak az a furcsa - bár lehet hogy az én memóriám szelektálja a tragédiákat - hogy nekem az rémlik, idehaza az utóbbi évek istállótüzeinél a lovak többségét sikerült kimenteni, és csak néhány pusztult el közülük. Hogy egy ilyen értékes állománynál, ahol nyilván - gondolom, a német alaposság mellett - volt tûzjelzõ, tûzvédelmi terv, kiskutyafüle; hogy' a fenébe lehet hogy fordított az arány :( :(

#2732 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 7:58

Ma azt mesélték helyi ismerõsök, hogy mire be akartak menni a lovakért, már olyan forróság volt a tûztõl, hogy nem lehetett megközelíteni az istállókat. Egyébként a lovakra nem volt biztosítás sem :eek:, csak az épületre. Mindenképpen rettenetes tragédia ez az egész. Elsõsorban szerencsétlen lovaknak, de az istállótulajdonosnak és a lovak tulajdonosainak is. Ez olyan tragédia, amire senki nincs felkészülve. De én sem értem, hogyan tud ilyesmi elõfordulni, még akkor sem, ha tényleg olyan véletlen esemény, mint villámcsapás okozza. Ilyen sok és nagyértékû állat esetén hogyhogy nincs 24 órás állandó felügyelet? Nem értem, nem értem....

#2733 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 8:51

A tűz kialakulása, és a teljes házra terjedése között csak percek (5-10) telnek el, egy átlag lakóházat nézve. Ha kevesebb éghető anyag van, akkor lehet több. Egy kiszáradt gerendákból álló szerkezet, széna, szalma helyzetében is kb. ennyi lehet, amit a szél erősen fel bír gyorsítani. Lakásnál pár perc alatt beborítja a füst az egészet, ezért halnak meg sokan füstmérgezésben. Ha pl. a nappaliban van füstjelző, az ember mellette egy ajtóval alszik, akkor is kell pár perc mire felébred, magához tér, felfogja mi van. És addigra késő, poroltóval, vödörrel, slaggal már nem tud elég közel menni, egy ilyen tűz kb. 5 méterről leégeti az ember bőrét. Ezeket az emberek nem tudják felfogni, amíg nem tapasztalják meg. Ki lehet próbálni otthon is, össze kell gyűjteni a gallyakat, rakni egy 2 méteres kazlat, és meggyújtani. Aztán megnézni, milyen közel bírsz menni. Én mondjuk nagyon parás vagyok a tűztől, és nem alaptalanul. Ha istállóm lenne, akkor biztos rászánnék párszázezret/milliót a faszerkezetek impregnálására, külön takarmánytárolókra, oltórendszerre, riasztóra.

#2734 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 10:01

Igen, elhiszem, hogy nagyon gyorsan megy a dolog. :(

#2735 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 12:06

Biztos, hogy erre ez a megfelelõ alkalom? Tényleg?
(hozzáteszem a körülmények, az istálló és minden ismerete nélkül ugye.........)

Nehogymár betámadj te is, utánam Fifikusz és Õz is érti, mit nem értek...
Ha nekem lenne jónéhány milkás lovam, az az elsõ, hogy körberiasztózom. Meg körbe locsolócsövezem. Mert nyilván telne rá...

#2736 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 12:41

A hangnem nagyon nem mindegy, lehet az én szenzoraim érzékenyebbek. De szerintem még mindig nem tudod, hogy mi volt és mi nem volt az istállóban, ha jól sejtem.

#2737 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 13:08

Be sem tudtak menni a lovakert, bejaratot megkozeliteni sem...akkor hogy kwzdjek el a mentest? Pillanatok alatt tortent es terjedt... A lovak biztositasat en sem ertem amugy ilyen loallomanynal..az en 100ezres lovamon sincs, de az na....mas kategoria

#2738 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 6. - 13:19

A hangnem nagyon nem mindegy, lehet az én szenzoraim érzékenyebbek.

Igen, az, mostanában mindenkinek. Ez a rohadt meleg az oka :)

Tényleg nem tudom, mi volt bent, persze én helikopter vagyok, itthon azon parázok, hogy a kisházamtól 20 méterre vannak a bálák lerakva, tûzi õket a nap. Néha, ha rámjön, locsolgatom a bálákat, vagy mellette a füvet, pedig ló se nagyon van a közelben, ami bent, az is karámban, ha gáz van, kiugrik, na bumm.
És mégis magamban utálom, hogy van két dohányos lovasom, már rájuk is szóltam, de amúgy is tudják kezelni a csikkeket, persze hogy morgósabb vagyok én is melegben.
És locsolok, és locsolok és... Pedig itt nem vagyunk sûrûn.

Na jó, szeretem bebiztosítani a dolgokat, amennyire csak tudom. :)

#2739 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 7. - 6:52

Megint taroltak a maklári csajok.

#2740 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 7. - 21:43

Általános iskola nyolcadikban az osztályfõnököm azt mondta, ha nem komolyodok meg, egy csavargó lesz belõlem. Banyek...

#2741 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 7:25

:dev: Most épp merre csavarogsz?

#2742 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 7:31

Általános iskola nyolcadikban az osztályfõnököm azt mondta, ha nem komolyodok meg, egy csavargó lesz belõlem. Banyek...

Majd ha benõ a fejedlágya, megállapodsz. Az enyém még nem nõtt be.
Nekem Nagyanyám jósolta: "Te nem vizszintesen fogsz meghalni."
Még nem tudom, igaza volt-e.

#2743 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 7:32

:dev:
Most épp merre csavarogsz?

Itthon vagyok. :)

#2744 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 7:49

Lassan az is felér egy banánköztársasági kalandtúrával

#2745 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 8:05

Valamikor még a szocializmusban (az én korosztályom még emlékszik rá) volt egy mondás az értelmiségrõl. Úgy szólt: az értelmiségnek két útja van. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Kicsit késõbb meg az járta: Az igazi kalandvágyók itthon maradnak :)

#2746 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 8:25

Lassan az is felér egy banánköztársasági kalandtúrával

Kis különbséggel, a banánköztársaságokban jobb a hangulat.
Legutóbb tovább tartott a mosoly az arcomon, most pár nap után kezd lefagyni.

#2747 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 8:37

Kis különbséggel, a banánköztársaságokban jobb a hangulat.
Legutóbb tovább tartott a mosoly az arcomon, most pár nap után kezd lefagyni.

Gyere sörözni egyet. :) Esetleg lehetne egy fórumos összeröffenést is készíteni ide, még valamikor augusztus folyamán.

#2748 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 8. - 8:44

Gyere sörözni egyet. :) Esetleg lehetne egy fórumos összeröffenést is készíteni ide, még valamikor augusztus folyamán.

Ezt szerintem megbeszélhetjük. :)

#2749 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 9. - 11:17

én is mennék, és nem leszek saviubi, meg más sem. :D és nem beszélek az aktuális élethelyzetemrõl, hanem szeretnék sokat nevetni, fetrengve röhögni. mondjuk nekem a szeptember jobb lenne.

#2750 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 9. - 12:40

Engem ugyan senki nem hívott, de nekem kizárólag az augusztus 25 vasárnap, esetleg az elõzõ nap délután lenne jó :gm: (de miattam ne tologassátok, mert én olyan bizonytalan vagyok, mint a kutya vacsorája)

#2751 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 9. - 13:26

Aug. 25.-én gyertek inkább Nagymarosra, lovat fürdetni. :)

#2752 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 9. - 13:44

Jó. beszéljük meg, én benne vagyok.

#2753 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 11. - 11:17

Ha valaki tud konkrét idõpontot mondani augusztus végére, akkor én is beneveznék, mert pár napra otthon leszek.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#2754 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 11. - 12:19

Gyere lovat fürdetni 25-én.

#2755 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 26. - 11:41

http://modoros.blog....migrans_szemmel
HÀHÀHÀ ;)

#2756 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 27. - 9:10

"És te fogsz legjobban hiányozni, Madárijesztõ" Ezt sose értettem. A többiek le vannak...?? :D

#2757 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 27. - 13:56

Mert kell a gyújtós...

#2758 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 20. - 4:55

Kis klubunkban kora nyári történések után nem éreztem valami fényesen magam. Nem értettem, megdöbbentett, hogy akikben bíztam, akiket kedveltem, hogyan fordíthatnak hátat egyik napról a másikra, itt hagyva kedvenceiket, akiket addig "mindennél jobban " szerettek. Letaglózott, hogy nem kel ahhoz vén rókának lenni,fiatalon is lehet valaki profi intrikus, akit persze félreismertem és utsó pillanatig bíztam benne...

Abba akartam hagyni az egészet...

Külső segítséget kaptam, lehordott: "miért te hagynád abba? Előre mozdulj, ne hátra!"

És folytatódott a munka, számomra fogcsikorgatva, elvesztettem minden lendületemet, kedvemet, csak az állatokkal volt kedvem dolgozni.

És lám! 5 hónap alatt összeverbuválódott egy szuper csapat, úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzeltem, megkaptam a környék legjobb edzőjét, akinek 10 éve könyörgök :D és olyan hétvégéket töltünk itt, edzéssel, pályaszépítéssel, virágültetéssel, kirándulással, lókiképzéssel, bográcsolással, csak kapkodom a fejem, elfáradni nincs idő! Észre sem vesszük, vége a napnak , és még folytatnánk :)

Úgy érzem, mindenki így van ezzel, szivesen hosszabbítaná a hétvégeket. 

És a régiek, akik hűtlenek lettek? Gondolok rájuk, hisz kedveltem őket, eszembe jut, milyen jókedvűek lennének ők is tt. 

Edited by Kistáltos, 2013 október 20. - 4:56.

• shepherd kedvelte

#2759 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 20. - 7:46

Nagyon örülök, látod, sosem szabad feladni, minden kudarc egy új kezdet lehetősége. :ang:

#2760 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 20. - 10:33

Kistáltos.

Az emberek változnak, ha nem a személyed miatt voltak nálad, hanem a lovazás miatt, akkor előfordulhat hogy helyben, hobbiban, vagy személyben is másképpen gondolkodhatnak. Amikor elkezdtem a lovazást, azt gondoltam mindig oda járok majd, örökös lesz a dolog. Aztán már a hely is elköltözött, a lovak is mások, az emberek is.Nálad stabil a helyzet azt gondolom, te vagy a biztos pont, csak körülötted változtak az emberek.

Minden ok lesz, ez biztos. :)