Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Filmek, filmsorozatok

• Please log in to reply
2848 válasz a témához

#2681 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 7. - 21:06

na,akkor hide and seek :gm:

#2682 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 9. - 21:05

Most fejeztem be Az Út (The Road) címû film nézését, még nem tudom, hogy tudok-e aludni, de nem bánom, hogy megnéztem, ilyesztõ egy film, és mégis beszívárog az ember bõre alá, és végig borzongja azt, mégis kíváncsi lesz a végére. Szeretem Viggo Mortensent, õ a fõszereplõje a történetnek, az apokalipszis útjain jár a fiával egy olyan világban ahol a nap nem kel fel többet, és az emberek ragadozókká válnak és a saját fajtájukra támadnak. Ebben a pusztulásra ítélt világban szeretné az apa eljuttatni a fiát egy jobb világ reményében az óceánhoz. Az Út? "van aki végigjárja és, van aki elbukik" Mitõl ember az ember, és meddig maradhat az??? Ezeket a kérdéseket boncolgatja, kegyetlen egy történet ez...

#2683 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 9. - 21:33

Brutális és nyomasztó... nem tudom meg tudnám-e nézni mégegyszer.....

#2684 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 10. - 8:12

Cormac Mccarthy elég jó könyveket tud írni :)

#2685 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 13. - 19:16

Az élet háza Ez a film az, amit idõközönként elõveszek, és megnézem, nagyon szeretem, szerintem a szinészek java életük egyik legjobb alakítását nyújtja benne. A film néha humoros, néha szomorú, és olyan jót lehet sírni rajta....

#2686 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 20:39

A Forráskód (Source Code) nagyon tetszett. A címe félrevezetõ, nem számtech témájú.

#2687 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 20:45

A battlesíp sajna elég felejtõsre sikerült.

#2688 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 25. - 20:58

Harci Birka? :dev:

#2689 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 7:10

http://port.hu/alatr...mp;i_topic_id=1

ma este az m1-en életrajzi film, élettörténetem színes, szélesvásznú földolgozása kalandos-történelmi-kosztümös (kúrós-kardozós :D ) médiafölfogásban....

#2690 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 8:13

ma este az m1-en életrajzi film, élettörténetem színes, szélesvásznú földolgozása kalandos-történelmi-kosztümös (kúrós-kardozós :D ) médiafölfogásban....

A kardozás elõtte vagy utána volt?

#2691 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 15:50

..elõtte, utána, és must újjításképp a közbennel is kísérletezünk :D

#2692 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 16:01

Akkor volt olyan jelenet ahová bekardoztad magad, volt olyan ahonnan kikardoztak. A jelenet közbeni kardozás különbözõ változatokban jelenik meg elõttem, mivel több szereplõs, különbözõ felállásban. A képzelõ erõ fontos momentum egy film esetén. Mikor lesz este, hogyan etessek, hogy semmi lényeges eseményrõl le ne maradjak éned megismerésében?

#2693 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 16:31

IP TV??? :hu: NINCS!!!??? :eek: vedd fül :P (ezt a filmet én már 4x láttam a TV-n....szuperlyó! :ang: - nem vagyok Vigo Mortensen rajongó, de a sztori, a dramaturgiája az egész átmoszférája...lenyûgözõ :yeah: )

#2694 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 29. - 20:25

Most jöttem be. A jószágok hátsó felét többet látom, mint a TV-t. Ha nézem is, nem sokat látom. Olyan jókat szoktam közben aludni.

#2695 Alatriste commandante

Alatriste commandante

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.123 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 22. - 9:59

Az egyetems fimmûvészet parnasszoszi csúcsin egyedülálló kívételes remekmû!!!

Ma este!!!!

..csak ajánlani tudom.... :ang:

#2696 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 30. - 16:17

Bepótolom én is, amit tudok (mást úgyse tudok :D ) filmek, könyvek dömpingje. A tetovált lány volt a kezdet, hát, várakozásommal ellentétben nem szerette a gyomrom, pedig az alapötlet jó lett volna. Hasonmás: érdekes fikció. Csak mind a kettõ után olyan baromságokat álmodtam, pl. kettõ van belõlem, az egyik a mûtõasztalon és õrzöm a saját szívverésem . :D Szelídebb vizekre evezek: A nagy vágta, az 1944-es, a kölyök Mikey Rooney-val , Srek 4. scifi-horror :D és ami nagyon jó kis anim. film, Wall - E. Na, ezek most jobban tetszettek.

#2697 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 30. - 22:11

A tetovált lány volt a kezdet, hát, várakozásommal ellentétben nem szerette a gyomrom, pedig az alapötlet jó lett volna.

Melyik verziót nézted?

#2698 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 31. - 7:20

Millenium -sorozat, mond ez valamit? van más rész is ebbõl, de Öcsém azt mondta, az gyengébb. Majd ráfanyalodok.

#2699 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 31. - 7:24

Úgy értem, hogy az amerikait vagy a svédet? Mert én csak a svédet láttam, az istenkirály :) És azt mondják, hogy az amerikai azért elmarad tõle. Csak ezért kérdezem :)

#2700 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 31. - 7:26

Úgy értsem, Svédországban játszódik? Azt. Akkor nem nézem meg az ámerikait. :)

#2701 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 20:09

Na, vége lett a trónok harcának idénre. Legnagyobb hibája a sorozatnak, hogy nagyon sok helyszínen játszódik és minden helysznre csak pár perc jut. Az meg egy vicc, hogy egy sorozat évad 10 részbõl áll. Nem olvastam a könyvet ezért nem tudom, de úgy sejtem a jégzombi vonalat majd a sárkánytûz tudja megoldani.(?)

#2702 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 20:11

Ott még a könyv se tart! :D De elsõre az obszidiánnak is jó hasznát veszik majd ;)

#2703 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 10:43

Látta valaki ezeket a sorozatokat?

Farscape - 4x22 rész + lezáró egész estét film
jó poénok, érdekes történet, felesleges nyál nélkül, látványos és sci-fiííí - nyamnyamnyamm :)
Trailer

Nemsokára jön a Falling Skies második évad.
Ûr invázió után a Föld romhalmazzá vált, a túlélõk csapatokban harcolnak az idegenek és egymás ellen miközben próbálnak túlélni, pozitívuma a látványosság, negatívum a két lövöldözés között sokszor nyálas kliséket felvonultató bugyuta szappanopera konfliktusok amitõl "családi" megjelölést kapott, de azért még nézhetõ, bár szerintem a második évad után kasza.

Fringe - 5 évad x akták szerû sci-fi érdekesen megoldott párhuzamos univerzumok, látványos és a konfliktusok is életszerûek - nézõs!

Firefly - ûrwestern -sci-fi, túl jól sikerült, hogy második évad legyen belõle, de azért egy egész estés lezáró filmet is kapott a 15-ik rész után.

stb...

#2704 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 15:44

Fireflyt imádjuk :) (A lezáró film nem akkora durranás.)

#2705 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 17:08

Igen, a Firefly alap. A nagy film sajnos felejtõs, nem adja vissza a sorozat hangulatát. A Fringe-ben csak az elsõ pár részig jutottam, de lehet, hogy nekikezdek még egyszer. A karakterek érdekesek voltak, csak a sztorik sikerültek gyengére (tudom, késõbb beindul és jó lesz).A Farscape-et elkaptam párszor, amikor a tv-benment, de sosem bírtam végignézni egy részt sem. Lehet, hogy az elejétõl kéne kezdeni. :D

#2706 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 18:53

A Farscape-et elkaptam párszor, amikor a tv-benment, de sosem bírtam végignézni egy részt sem. Lehet, hogy az elejétõl kéne kezdeni. :D

Azt tényleg az elejérõl, különben nem lesz érthetõ, mert az elõzõ részekben megismert infókra is támaszkodik. Igazából csak szükségbõl kezdtem neki, mert képek alapján nem tetszettek a benne szereplõ idegenek, amolyan star-trekes karót nyelt uncsi gombnyomogatást vártam, de mert végigértem a Stargate összessel és elvonási tüneteim voltak, ezért elkezdtem és kellemes meglepi volt.

Az induló felállás sztori, hogy John Chrichton ûrhajós egy mini ûrsikló teknõ berepülését végzi a föld körül amikor egy keletkezõ féreglyuk áthajítja az Univerzum túlfelére ahol éppen az ottani ûrgárda, a Békefentartók éppen folyó konfliktusába csöppen. Irányíthatatlan lélekvesztõjében rögtön balesetet okoz, melyben meghal az ottani fõgóré öccse, amitõl Chrichton egycsapásra üldözötté válik. Felkerül az - konfliktust kihasználva éppen szökni próbáló - ûrfegyencek organikus hajójára, majd lelépnek sarkukban az üldözõkkel.
A hajón összegyûlt lények kulturális és habitusbeli különbözõsége sok poén forrása, még a dual audio magyar szinkron is jól sikerült, olykor eléggé szabadszájúra sikerült beszélgetésekkel.
Az ûrhajóval sok világot bejárnak, melyek ábrázolása-konfliktusai elég életszerûre sikerültek, itt sem mindig a jók élik túl...
Az egészet keretbe foglalja, hogy Chrichton hazatérés kutatása és a szép számmal felbukkanó fõellenségek féreglyuk-kutatás igényei is összefügnek egymással, hogy végül szép nagy galaktikus felfordulás kerekedjen az egészbõl.
Akinek tetszett a Firefly, vagy az SG illetve a BSG, annak ajánlom a Farscape-t a dualaudios szinkronnal.

Ja(v), az elsõ és talán még a második szezon fõcímzenéje szvsz borzasztóan rosszra sikerült, az után már tûrhetõ.

Edited by moon, 2012 június 10. - 19:30.

#2707 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 10. - 19:03

Legjobban azok a részek tetszettek, amikor a Földre visszatér a barátaival, és az emberek (tudósok-riporterek) a saját kulturális-szocializációs értékrendjük szerinti, az idegenekkel szemben elutasító - megbotránkozó vagy toleráló véleményüket a szakterületeik szerinti érvekel racionalizálják meg maguknak illetve a tévénézõknek.

#2708 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 13. - 21:51

A Prometheus mekkora egy *** volt. Mondjuk nem is tudom, miért lepõdtem meg, az elsõ két Alien film óta nem született igazán jó darab a sorozatból. De azért mégis ennél valami jobbra számítottam, mondjuk olyasmire, ami több, mint egy átlag agyatlan akciófilm, ha már sci-fi, és ha már az Alien univerzumban játszódik. :(

#2709 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 18. - 13:24

Moziban látványos volt, de nem ez lesz a legmaradandóbb alien rész. Indult a Falling Skies második széria!

#2710 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 24. - 18:23

A 4400-at nézte valaki? Nem egy nagy szám de azért nézhetõ.

#2711 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 24. - 19:46

A 4400-at nézte valaki? Nem egy nagy szám de azért nézhetõ.

Én néztem anno, mert a Cinemaxon volt és mi szeressük a Cinemaxot, de az a sorozat az érdektelenség mintaképe. Ami engem lekötött az a Neve: Senki. Talán mást is. Van még olyan, hogy Jericho vagy Heuréka, ha már sci-fi.

#2712 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 25. - 10:01

Nekem tetszett a 4400, sajnáltam is, amikor lapátra tették a sorozatot. Látszott rajta, hogy néha nem tudják, hogy mit akarna, de a szereplõk miatt végig érdekes maradt.

#2713 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 13:55

Én néztem anno, mert a Cinemaxon volt és mi szeressük a Cinemaxot, de az a sorozat az érdektelenség mintaképe. Ami engem lekötött az a Neve: Senki. Talán mást is. Van még olyan, hogy Jericho vagy Heuréka, ha már sci-fi.

Az Eureka-ba belekezdtem, de abbahagytam, túl vontatott volt.
Egy sci-fi attól sci-fi, hogy térben mennek valakik valahová az ismeretlenbe és idegen világok, technológia, idegen lények, esetleg ûrhajó vagy valami.
Namost a válság miatt divatosak lettek az idõutazós sci-fi sorozatok, mert minden megspórolható általában a földön mászkálnak ide-oda az idõben, olyan valahogy a sci-fik között, mint a sörök között az alkoholmentes.
Terra Novát el is kaszálták, most indult a Continuum, de ebbõl se lesz szerintem nagy durranás.
A posztapokaliptikus sorozatokba legalább van valami fantázia, itt lenne most a Falling-skies, deezt meg úgy oldották meg, hogy pár perc érdekes sci-fi jelenetet után jön 20 perc brazil szappanopera, a múlton keseregnek, hogy kinek lenne most szülinapja, percenként közlik egymással, hogy ki-kit szeret vagy utál, aztán nagy temetést rendeznek a halott kiscsákónak és belerakják egy sekély gödörbe amibõl kiállnak a lábujjai.

Most meg elkezdtem egy réges-régit, Space: Above and Beyond asszem ûrháború 2063, ha esse válik be kezdhetem elõlrõl a BSG-t vagy Stargate-t, vagy ha kell bele humor is, akkor a farscape-t..

Nekem tetszett a 4400, sajnáltam is, amikor lapátra tették a sorozatot. Látszott rajta, hogy néha nem tudják, hogy mit akarna, de a szereplõk miatt végig érdekes maradt.

Aránylag a vége is jó volt, de szerintem ebbõl elég is volt 4 évad.
Végül az Odyssey 5-öt nem sikerült végignézni nagyon megbicsklós lett a közepe táján.

#2714 lóállatjóállat

lóállatjóállat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 16:50

Meg is ehették volna a kiskölköt. Mindegy. Engem a vígjátékoknál zavar, hogy vígjátéknak van beharangozva, az elsõ ötödrésze valóban az is, humorával szórakoztat a film, a fennmaradó idõben meg egy csapnivaló drámának sem beillõ limonádé. Nem mind ilyen, de sok.

#2715 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 12:01

Jack az óriásölõ
A trailer alapján igencsak látványos filmet rittyentettek az égig érõ paszuly sztoriból! :)

#2716 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 12:34

Jack az óriásölõ
A trailer alapján igencsak látványos filmet rittyentettek az égig érõ paszuly sztoriból! :)

Egy másfél perces elõzetes mindenkinek sikerülhet. Ettõl még könnyen meglehet, hogy a film maga egy vizuális közhelygyûjtemény.

#2717 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 14:46

Ne legyél elõre negatív, égig érõ fa sok mitológiában van, de paszuly az szerintem magyar népmese. :)

#2718 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 10. - 18:28

Ne legyél elõre negatív, égig érõ fa sok mitológiában van, de paszuly az szerintem magyar népmese. :)

Hát ippengséggel pont a magyaros motívumokat nem vitték túlzásba az elõzetes alapján. :) Amúgy Joseph Jacobs 1854-ben írt English Fairytales címû könyvében szerepel a történet. Bár lehet, hogy õ egy magyartól hallotta...
Azért ez szerintem elég banális kis mese, egy tíz perces rajzfilmet elbír, de egy egész estés mozit...? Hát majd meglássuk...

#2719 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 11. - 10:50

Ez egy olyan mese, amely sok nép kultúrájában megtalálható, nem valószínû, hogy magyar lenne az eredete, egyesek szerint viking, vagy germán, de senki sem tudja pontosan. Az elsõ írott verzió (The Story of Jack Spriggins and the Enchanted Bean) 1734-ben jelent meg egy angol mesegyûjteményben. Az elõzetes alapján ez is egy szokásos nyári egyszer(vagy egyszersem)nézõs darab. :D

#2720 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 13. - 19:10

Keresek valami nézhetõ horrort. Nem Fûrész, vagy Emberi százlábú-szerû agyfájásra gondolok, hanem valamiféle könnyed félhetõre.
Pár napja megnéztem a Halott madarakat .
Ez egynek elment.