Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#2681 Arizona

Arizona

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 13:39

Szija Viki,

sajnálom, hogy veled nem volt alkalmunk hétvégén személyesen beszélni és elköszönni, talán elkerülhetõ lett volna ez a helyzet.
Nem gondoltam, hogy a távozásunkból ekkora botrány lesz, így az sem merült fel bennem, hogy errõl bármit is írjak a fórumra nyilvánosan.
De van itt néhány dolog, ami tisztázást igényel.
1. és legfontosabb: a kör-email nem kör-email, hanem 3 db mail volt, és nem Beától, hanem tõlem származott.
Feltételezem, ismertek annyira, hogy 0 rosszindulat vagy sunyiság áll mögötte. Adriennel, Fakóval jóban vagyok régóta, Évát meg csak szimplán megkedveltem, ezért jeleztem, hogy mi ezeket találtuk vasárnap.
Eredetileg nektek is el szerettem volna küldeni, de mivel Nikol nem volt túl barátságos, mikor a távozásunkat bejelentettük, feltételeztem, hogy célozgatásnak vennétek, így meggondoltam magam.
Állatorvosnál rákérdeztem,h ez a helyzet igényelhet-e újabb hajtást, és azt javasolták, hogy ejtsük meg. Ezért szóltam nekik, hogy ha õk is úgy gondolják, jelezzék nektek, amennyiben szeretnének egy újabb kört (egyébként nem döglött férgek voltak).
Összegezve: a 3 mail nem ellenetek és nem is rágalmazás céljából íródott.
Arról meg végképp szó nem volt, hogy esetleg ne adtátok volna be. Ez nem is értem, honnan jött, mivel ennyi állt a levelemben, melyben kiemelném az ismétlés-szót:

Szijasztok,
nem tudom, már észrevettétek-e, de mi a mieinknél ezeket találtuk ma több, mint 2 héttel a féreghajtás után.
sztem nektek sem fog ártani egy ismétlés.
Pusz,
Szilvi

Soha semmi gondom nem volt veletek, mindenkinek mindig is jószívvel ajánlottam a Vegas-farmot. Nagyon jó érzés volt a külföldön töltött egy év alatt, hogy tudtam, jó kezekben van a lovam, és olyan emberek látják el, akikben megbízom.
A költözés oka részemrõl nem titok: az elmúlt 6 évben volt szerencsém alaposan megismerni ezt a lovat, és úgy ítéltem meg - amivel egyébként Nikol is egyetértett -, hogy nem az a társaságkedvelõ típus, viszont kényelemszeretõ és jóétvágyú, neki így 15 éves korára más jellegû életmód megfelelõbb lesz.
(Broncon sokáig élt kukszlis (kisházas) karámban, illetve legelõn, ahol szintén ilyen kisházak álltak, úgyh neki ez nem lesz újdonság.)

Emellett igencsak rosszul esett, hogy mikor rákérdeztem, van-e lehetõség a napi kétszeri etetésre egy helyett, miután a nagy hideg és a férges állapot sokat kivett belõle, a kelleténél jóval erõsebb hangnemben közöltétek, hogy elegetek van a problémázásomból. Erre bizonyára még emlékeztek.
Az sem volt kisebb meglepetés, mikor Nikol szombaton azt vágta a fejünkhöz, hogy valójában alig vártátok, mikor állunk már odébb. És abban a kontextusban nemcsak Beára vonatkozott a kijelentés.

Meglepõdnék, ha különösebb gondot okoztam volna nektek ettõl a néhány kéréstõl és az általam hozott extra táp etetésétõl eltekintve, azelõtt meg aztán végképp, mivel problémám sem volt.
Most is tartom, hogy kulturáltan és nem számonkérõen jeleztem felétek az utóbbi néhány hét során, hogy nem tetszik, ahogy a ló kinéz, tegyünk ellene valamit, de mindig azt a választ kaptam, hogy most néz ki jól.
Nekem errõl más volt az elképzelésem, ennyi az egész.

Az anyagiak:
mivel hó vége elõtt egy héttel jöttünk el, nem okoztunk anyagi kárt, sõt otthagytunk egy teljes heti bértartást a felmondási idõ elmaradásárt cserébe, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ebbõl talán az a 4000 forint is kijön, amibe a Honey lelovaglása került.

Nem Bea vett rá a költözésre, és köszönöm szépen a cirkuszi uszkár - hasonlatot, de önállóan is el tudom dönteni, hogy mit akarok. Egymástól függetlenül döntöttünk így, de praktikussági szempontok alapján jónak láttuk együtt költözni.

De ha már szóba jött ez az idomított kutya-hasonlat, akkor végezetül annyi, hogy Pál barátotok ordenáré és kontroll nélküli viselkedése kritikán aluli volt, ahogy elhordott minket mindenféle kurváknak, és kishíján nekiment a Beának, majd ehelyett megelégedett azzal, hogy "csak" bezárta a jogos tulajdonunkat a vendégházba.

Õszintén sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, és nagyon nem örülök neki, mert nem ilyen visszhanggal szerettem volna eljönni.

Köszönöm szépen az eddigieket, az elmúlt néhány héttõl eltekintve mindennel elégedett voltam.
minden jót nektek,

Szilvi

#2682 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 14:04

1. és legfontosabb: a kör-email nem kör-email, hanem 3 db mail volt, és nem Beától, hanem tõlem származott.
Feltételezem, ismertek annyira, hogy 0 rosszindulat vagy sunyiság áll mögötte. Adriennel, Fakóval jóban vagyok régóta, Évát meg csak szimplán megkedveltem, ezért jeleztem, hogy mi ezeket találtuk vasárnap.
Eredetileg nektek is el szerettem volna küldeni, de mivel Nikol nem volt túl barátságos, mikor a távozásunkat bejelentettük, feltételeztem, hogy célozgatásnak vennétek, így meggondoltam magam.
Állatorvosnál rákérdeztem,h ez a helyzet igényelhet-e újabb hajtást, és azt javasolták, hogy ejtsük meg. Ezért szóltam nekik, hogy ha õk is úgy gondolják, jelezzék nektek, amennyiben szeretnének egy újabb kört (egyébként nem döglött férgek voltak).
Összegezve: a 3 mail nem ellenetek és nem is rágalmazás céljából íródott.
Arról meg végképp szó nem volt, hogy esetleg ne adtátok volna be. Ez nem is értem, honnan jött, mivel ennyi állt a levelemben, melyben kiemelném az ismétlés-szót:

Szijasztok,
nem tudom, már észrevettétek-e, de mi a mieinknél ezeket találtuk ma több, mint 2 héttel a féreghajtás után.
sztem nektek sem fog ártani egy ismétlés.
Pusz,
Szilvi

Azt hiszem, engem közvetlenül csak ez a rész érint, erre reagálnék. Nem éreztem rosszindulatúnak a jelzést, sõt, köszi, hogy szóltál Szilvi! No para, a kis genyók biztos jó sokan tolonganak a kijárat felé, aminek limitált az áteresztõ képessége...!
Figyeljük a kakát, aztán akciózunk, ha kell :)

Kétségtelen, hogy pont egy ilyen zaklatott helyzetben félreérthetõ a dolog, de szerintem ezt a témát "kipipálhatjuk".

#2683 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 14:55

Csatlakozom Évához. Semmi baj a leveleddel Szilvi, csepp rosszindulatot sem véltünk benne, a vihart korántsem ez váltotta ki. Ahogy látom, ez ennél jóval összetettebb.

#2684 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 15:14

Szilvi! Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Egyáltalán ne érezd magad rosszul a levél miatt. Senki sem bántódott meg miatta. A vita egészen másról szól. Sajnáljuk hogy elköltöztél de reméljük jól érzitek majd magatokat az új helyen.

#2685 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 16:29

Najó, ha már elkezdtem, - bár most az jönne hivatalosan - mégsem megyek át pü-be, nektek is kell a szórakozás. Úgyhogy: Parádé! ;) Szilvike, Az email belekeverése a következõképpen történt. Elolvastuk este a hozzászólást, majd kiderült, hogy a kukac-portré email-en is elment, több helyre. Ekkor nálam kiment egy biztosíték, de lehet, hogy kettõ is (Pende, tudod, a küszöbön túl). Így aztán az emailt is neki tulajdonítottam. Nyilván. Ha ezt te küldted korábban, akkor email stornó, tényleg kipipálhatjuk, mert téged valóban jóindulatúnak gondollak, azoknak a soroknak pedig tényleg nincs köze Bea megjegyzéséhez (a férgesség, mint "a költözés sok oka közül az egyik")...ami viszont jogosan akasztott ki, ezt most is tartom. Nekem sem jutott volna eszembe ide írogatni ordítva és köpködve, ha ezeket az ominózus szavakat nem olvasom tõle. Az uszkárért elnézést kérek, a felzaklatott hangulatomban használt hasonlat jelentése annyi volt: igen erõteljesen befolyásol téged, és itt nem csak a költözésre gondolok...õszintén sajnálom, hogy kibékültél vele. A ló takarmányozását illetõ szakmai kérdésekrõl ne vitázzunk, fent írtam, mi a helyzet. Nézz utána kicsit a tömegtakarmányok és az abraktakarmányok etetésének, fõként hobbilovak esetében. Soha nem volt még probléma a nálunk élõ lovak kondíciójával, soha az életben nem jutna eszembe egy szem zabbal, vagy egy szál szénával is kevesebbet adni bármelyik lónak, mint amennyi kell neki, hidd el. De nálunk egyszer van abrakolás naponta, és ezen nem fogunk változtatni, viszont a korlátlanul zabált szálas mellett ennek nincs is jelentõsége, azt hiszem, ezt is nemegyszer átbeszéltük. Az olyan aggodalmaidra, miszerint "Zóna sovány, mert ki tudod tapintani a bordáját", eleinte nagyon türelmesen válaszolgattunk is. Elfelejted, hogy úgy általában véve nagyon türelmesen válaszoltunk minden kérdésedre, pedig azok nem úgy hangzottak, mint aki már 6 éve lovat tart. De ettõl még kedveltünk, így aztán nem volt nagy teher. Aztán egyszer csak Bea, miközben szokásához híven nagyítóval keresgélte pucolás közben Honey testén az újabb "jeleket", rosszindulatúan nekem szegezte, hogy "most már nagyon gányul néz ki a ló és mikor lesz már a féreghajtás"...miután talán csak tõle vártuk még a féreghajtó árát és a parazitairtás a következõ hétre volt tervezve. Én akkor vettem egy mély levegõt, és nem szóltam semmit. Mint ahogy a korábbi hasonló megjegyzéseire sem (ezeket majd a 2. részben, ha az érintett megjelenne ;)), mert bármennyire is nem úgy tûnik most, alapvetõen utálok balhézni. Abban a pillanatban elhatároztam, hogy akármi lesz, ez volt az utolsó dolog, amit Bea itt kimondott, a következõnél kiszavazzuk és el kell hagynia a farmot. Erre Te kijössz a nyergesbõl és nagy, aggodalmaskodó szemekkel megkérdezed, hogy a Zóna nem kaphatna-e reggel is abrakot, mert 15 évesen már lehet, hogy szüksége van rá, majd rácsodálkozol egy bélféregre, amit akkor láttál elõször. Akkor a válaszom valóban nem volt türelmes. Sõt a Nikolé sem, de azért ezt megelõzte az elõzõ hét napi átlag két hívása, ami a rettenetes férgek elfajuló uralmára, a sürgõs féreghajtásra, a kóros soványságra és további hülyeségekre vonatkozott. Amihez persze mindig hozzátetted, hogy de hát te nem értesz hozzá, azért kérdezel. Ez mind nem is baj, kérdezz, de ha minket kérdezel, tõlünk várd a választ. De nem, te inkább a Beától kapott válaszokat preferáltad. Ha jól emlékszem, még aznap kölcsönösen bocsánatot is kértünk egymástól, Te amiért úgy tûnt, mintha azt gondolnád, nem gondoskodunk a lovadról megfelelõen, én pedig amiért nem voltam elég türelmes (nem ilyen bunkó, mint tegnap a régiós topicban, mielõtt valaki agresszív, idegbeteg fúriának gondolna, csak nem elég türelmes). Azt hittem tényleg így is gondolod, mert 2 nap múlva hívtál Bogi miatt, hogy lenne-e hely még egy lónak, szóval akkor nem úgy tûnt, hogy épp költözõ félben vagy. Utána tudtommal nem volt semmilyen konfliktus, megtörtént a féreghajtás, kértünk, hogy légy türelmes, felfelé lassabban mennek a kilók, 3-4 hét múlva valószínûleg újra olyan kövér lesz, mint volt (egyébként tényleg túlsúlyos volt, ezt most is tartom ;), bár én alapjában tényleg véve szeretem a gömb alakú lovakat). És komolyan szarul érzem magam, ha bármelyik beteg, ha lefogy, vagy akármi rossz történik vele, akkor is, ha nem az én lovam. Ezt is tudod jól. Na mindegy, majd „követitek a változást” és fotókkal dokumentáljátok. Az anyagiak. Senki nem mondta, hogy ne lakják le a lovak a maradék egy hetet. A két hetes felmondási idõ úgy mûködik, hogy mondjuk, szólsz a hónap közepén, hogy el akarsz költözni, aztán hónap végén mész. Vagy még nem tudsz menni esetleg bármi miatt, de onnantól kezdve csak annyi napot kell kifizetni, amennyit pluszban ott van a ló. Ennek az a célja, hogy a tervezett bevétellel számolni tudjunk, mert sajnos a lovardát nem hobbiból tartjuk. A lovaglás és a bértartás viszont két külön dolog, így nem is értelmezhetõ, amit írsz. De azért Bea ezt is jól kiszámolta. Pált is Bea zaklatta így fel, ahogy elmesélte, úgy tûnik van érzéke hozzá, hogyan okozzon rövidzárlatot mások agyában ;) Ügyes. De nem voltam ott, úgyhogy ehhez nincs közöm, bár azért nem pont így hallottam. A vendégház kulcsa meg ott volt, ahol mindig, és amit minden bértartó tud. Na. Jó, hogy mi beszélgetünk errõl, de az egész nem is rólad szól. Sose haragudnék rád, mert a jóindulatú emberekre, fõleg ha ilyen hiszékenyek is, nem lehet. Sajnálom, hogy nem mással lettél jóban, annyi jófej ember van itt. Legyetek jók, Menyecske-hegy nagyon szép, majdnem azt a tanyát vettük meg 4 éve ;) Zónát tényleg nagyon szerettem, Csiccsónak hiányozni fog, õ is az egyik pótanyja volt. Bea meg vagy elõkerül, vagy sajnos, kedves publikum, vége a mulatságnak. Ha elõkerülne, mindjárt kapna is egy házi feladatot: soroljon fel az életébõl 3 olyan dolgot, amivel elégedett volt.

#2686 Arizona

Arizona

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 17:21

szija megint, örülök, hogy meg tudtuk beszélni, és nem marad rossz szájíz, mert nagyon bántott volna. uszkár megbocsájtva. ;) Sosem állítottam, hogy nagy lószakértõ lennék, a lószeretettel ezt nem adják egy csomagban. :) ezért beszélek mindig több emberrel, többek véleményét kérem ki. A tiéteket, Zoliét, állatorvosét, lovas ismerõsökét, aztán gyököt vonok belõle. Az elmúlt néhány évben nem volt ilyen kemény a tél, az idei egy kicsit megviselte a lelkivilágom, és úgy éreztem, nem szeretném, ha továbbra is ridegtartásban élne az öreglány. Mindenkinek megvan a maga dilije. Nekem ez. :) Beával és Pállal kapcsolatban annyit fûznék hozzá, h mivel ott voltam és végighallgattam az egészet, õszintén mondhatom anélkül, hogy védeném, Bea erõsen visszafogta magát, korrektül szólt Pálhoz, aki 3 mp alatt úgy felhúzta magát, és olyan agresszívan üvöltözött, h ha nincs rajtam sapka, lobogott volna a hajam a slungtól. Számomra hatalmas megdöbbenés volt, mert nem ilyen embernek gondoltam. az ajtó: Pál hangosan mondta Nikolnak a telefonba, hogy rohadjanak meg, bezárom a házat, és nálam lesz a kulcs! Majd valóban be is zárta. De aztán nagy volt a jövés-menés, õk meg terepre akartak menni, nem hagyhatta úgy. azt nem tudom, Beáról miért vagytok ilyen rossz véleménnyel. Teljesen jogos, ha valaki eljön olyan helyekrõl, ahol piás a lovász vagy ahol csavart talál a zabban... Gaforkát ismeritek, õ 6 év alatt 6x költözött a lovával, pedig ha valaki nem faxnis vagy problémás, hát akkor az õ. Na, akkor remélem, ezennel napirendre térünk a dolog felett, és mindenki boldogan éli tovább mindennapjait. :)

#2687 Arizona

Arizona

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 17:37

Egyébként örültem volna, ha ezeket az okokat a szénával meg a többi dologgal kapcsolatban elõbb elmondtátok volna nekem is. Hozzám nem jutott el, hogy terveztetek mégegy féreghajtást. még egy apró megjegyzés: az, hogy valaki 6 éve ismer egy lovat vagy 6 éve lovat tart, nem ugyanaz. Ettõl még nem válik automatikusan szakértõvé is, ezért bízza másokra. Ahogy én is. :)

#2688 hugi

hugi

Új vendég

• Fórumtag
  • 12 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 23:24

Az sem volt kisebb meglepetés, mikor Nikol szombaton azt vágta a fejünkhöz, hogy valójában alig vártátok, mikor állunk már odébb. És abban a kontextusban nemcsak Beára vonatkozott a kijelentés.

Az anyagiak:
mivel hó vége elõtt egy héttel jöttünk el, nem okoztunk anyagi kárt, sõt otthagytunk egy teljes heti bértartást a felmondási idõ elmaradásárt cserébe, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ebbõl talán az a 4000 forint is kijön, amibe a Honey lelovaglása került.

Csak egy kis emlékeztetõ Neked a szombati "bejelentésetekrõl": nem egészen így hangzott, de nyilván én emlékszem rosszul. Azt mondtam, hogy valahol örülök is neki, hogy nem nekünk kellett ezt meglépni, mert már gondolkoztunk rajta (fõleg Beán, mert Veled csak azóta voltak kisebb problémák, amióta sok idõt töltöttél vele), és az is elhangzott, hogy ellentétben a barátnõddel Veled semmi személyes problémám nincs, megértem, ha "házikót" akarsz a lovadnak, Te lovad, Te dolgod,. Maximum kissé fárasztó volt már az elmúlt pár hétben a sok nyavalygás, hogy a lovad össze van szakadva (800 kg helyett már csak 775 kg), !kitapintható! a bordája... Én úgy emlékszem normálisan megbeszéltük, hogy hova mentek, miért és még Te kérdezted is: "akkor nincs is harag?". Miért lenne? Odaadtam a lovak papírjait és azóta nem is beszéltünk. Ennyi volt az egész.

Az anyagiakról csak annyit, hogy a bejelentéseteket követõen, ha emlékszel rá, rögtön hozzá is tettem, hogy gondolom akkor 1-jén mentek, de Ti azt mondtátok, hogy: "nem, holnap". ok, a Ti döntésetek. Ne érezd már úgy, hogy azt a pénzt Te, vagy a Bea önként itt hagytátok. Szerinted, ha bérelsz egy lakást, de 1 héttel a hó vége elõtt máshova költözöl, visszakérhetsz bármit is? Vagy, ha veszel 1 kiló kenyeret, és csak Egy ló lovaglása teljesen más dolog, egyrészt, már bocs, de semmi közöd hozzá, másrészt nem kell összekeverni a bértartással. Ez a szolgáltatás igénybe vehetõ, nem kötelezõ. Én bizalmat adva a kedves gazdinak, elõre dolgozom, mert utólag fizeti mindenki, és Bea önkényesen matekozik egyet, majd a fejemhez vágja:”az nem jár Neked! ...és különben is az lenne a korrekt viselkedés, ha visszaadnád a 9000 Ft-ot. Mit gondolsz magadról? Szerintem még mi vagyunk jó fejek, hogy otthagyunk 1 heti tartásdíjat….” (szó szerint idéztem)
Komolyan úgy érzed, igaza volt?! Soha nem kértem, hogy had lovagoljam a lovát, õ kért rá, és õ nem tartotta be, amit megbeszéltünk. Csak, hogy leegyszerûsítsem: a munkámért nem kaptam meg a fizetésemet. Nem az összegen van a hangsúly, hanem a drága barátnõd reakcióján.
Errõl csak ennyit, ez úgyis Beácska és az én dolgom.

Ezzel szeretném is lezárni ezt a témát, legalábbis Veled. Most is úgy gondolom, hogy nincs Veled semmi baj, ha normális emberekkel vagy (pl. akiknek e-mailt küldtél).
Azért még egy utolsó tanács:
ha máskor a tulajtársaknak szeretnél segíteni hasonló képekkel és észrevételekkel, akkor nyugodtan használj olyan felületet, amit többen látnak (pl. ez itt), hogy mindenki értesüljön róla, jelen esetben akár még mi is. Úgy egészen másképp néz ki a dolog, és nem lesz félreértés.
Szia!

#2689 Arizona

Arizona

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 27. - 10:03

Örülök, hogy mindannyian elmondtuk meglátásainkat az üggyel kapcsolatban, azt hiszem, nem tudunk már ennél többet hozzátenni. Ámen. :)

#2690 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 27. - 11:44

Dr. dr. Mézes Beáta parazitológus, takarmányozástan és tartástechnológia adjunktussal majd akkor fogok vitatkozni, amikor elvégzett egy állatorvosi és egy agrártudományi egyetemet valahol a világban, valamint legalább 15 évet praktizált saját ló tenyészetében. Erre hála a jó égnek, vajmi kevés az esély. Így csak egy utolsó kukacoskodás, aztán abbahagyom, ígérem.

Szerencsére a modern féreghajtó szerek az alkalmazást követõ 10-12 héten keresztül megvédik a lovakat a visszafertõzõdéstõl. A magunk megnyugtatása végett a féreghajtás után ugyan 2 héttel el szoktuk vitetni a trágyás földet a karámból, amit viszont a mostani nedves, trutymós idõben nem lehet megoldani. Nem mellesleg egy ilyen markolós, teherautós mutatvány 80-100.000 forint, és ennyi pénzért nem fogunk havat és hólét hordatni egyik helyrõl a másikra, mert nincs értelme. Amikor majd olvadás után megszikkad a föld, ez is meg fog történni, a gyanús lovak állapotát pedig kb 2 hét múlva végzett parazitológiai vizsgálattal csekkoljuk le. Ezt így szoktuk mindig, így fogjuk ezután is. Az ellenõrzõ vizsgálat és a lovak általános kondija szerint valószínûleg nem járunk nagyon téves úton. Szóval a kukacok miatt nem kell aggódni, jó kezekben vannak és szólunk úgyis, ha mégis tartósabb ellenállásba ütköznénk a velük vívott csatában. Ezt csak azért írom ide, nehogy elkezdjetek gyûjteni egy Talajcserélõgépre ;)

Az egész bértartási kérdésrõl meg két dolog jutott eszembe.
Az egyik: most akkor ki a bértartó? A bértartó vagy inkább a bértartó?

A másik: a bértartási szolgáltatás nagyon komoly bizalmi kérdés, hiszen szeme fényét bízza idegenekre a tulajdonos. Természetes, hogy eleinte, amíg a bizalom kialakul, ilyen-olyan okok miatt többet aggódik a gazdi, esetleg itt alszik a karámban, szokatlan idõpontokban jelenik meg, vagy különbözõ trükkös kérdésekkel tesztel. Nincs ezzel semmi baj, ha a szolgáltatás rendben van, ezek a tünetek úgyis elmúlnak. Aki pedig ellenõrizget hosszú idõ múltán is, az jobb, ha tényleg csomagol, mert nincs értelme egymás agyát stimulálni folyvást.
Igen nagy szerencsénk van, hogy itt tényleg nagyon jófej gazdik vannak, és nyilván lehet másképp, vagy ha úgy tetszik jobban is lovat tartani (például alpesi legelõn, 300 hektáron), de õszintén és meggyõzõdéssel állítom, hogy a saját körülményeink keretein belül maximálisan próbálunk eleget tenni a számunkra megelõlegezett bizalomnak.
Sajnos azonban a bizalom egy nagyon sérülékeny dolog, és ha egyszer elvékonyodik kicsit a héja, akár rosszmájú külsõ behatásra, már sokkal könnyebben szétpukkan az egész. Onnan összerakni meg gyakorlatilag lehetetlen, de még a sérülés is nehezen heged be. Ezért húztam fel magam annyira Bea gonoszkodásán, a szakértelmet és gyakorlati tapasztalatot nélkülözõ, alaptalan és önfejû célozgatásán.

Egyébként örültem volna, ha ezeket az okokat a szénával meg a többi dologgal kapcsolatban elõbb elmondtátok volna nekem is. Hozzám nem jutott el, hogy terveztetek mégegy féreghajtást.

Szilvi, nem szoktunk sem a széna minõségrõl, sem egy halom egyéb kérdésrõl veletek beszélni, hiszen azért vagyunk mi, hogy ezzel ne nektek kelljen foglalkozni. A két széna között egyébként garantálom, hogy nem vennél észre különbséget, ne valami drasztikus dologra gondolj. Nap mint nap adódik probléma, jelentkezik megoldásra váró feladat, eldönteni való kérdés, amelyeket nem osztunk meg a bértartókkal, mert õk a szabadidejüket töltik itt, nem a problémáinkra kíváncsiak. Ez az egész itt a fórumon fel sem merült volna, ha nincs az a mondat. Hogy te pedig mindent elhiszel...arra csak azt tudom mondani, hogy sajnos rossz tanácsadót választottál, és ezzel ezt a kérdést tényleg lezártnak tekintem. Csók

Edited by vegeta, 2009 február 27. - 11:46.

#2691 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 28. - 11:56

Kedves Farmtársak! Átmenetileg elautótlanodtam, de nagyon szeretnék ma délután kijutni Vegasra, ezért kérlek, ha valamelyikõtök tud, markolja fel habtestem valahonnan a 13.kert és Fótot összekötõ útvonalak egyikérõl... Plíííz :rolleyes: A telefonszámom, amin egyzetetni tudunk: 30 / 319 1074 Ahova viszonylag gyorsan el tudok jutni: Mexikói út, Hõsök tere, Újpest központ-ez picit hosszabb ~20 perc. Elõre is köszi, PÉ

#2692 cukor

cukor

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 2. - 12:55

Elejétõl kezdve olvasom a féreghajtás kontra bértartás/ sz*arkeverés témában megjelent irodalmi remekmûveket. Napok óta dilemmázom azon, hogy kommentáljam, vagy inkább bölcsen befogjam, végül nem bírtam a véremmel és csak neki estem a klaviatúrának. -Szerény véleményem szerint a teljes téma nem ide kívánkozik, sõt etikátlan ezt ekkora nyilvánosság elõtt kipellengérezni, mert bármilyen irányú igazságok húzódnak meg a háttérben, mindenképpen jó hírnév rontó és méltatlan. Szóval egy ilyen vita lezavarásához inkább a telefont, vagy még inkább a személyes kontaktot, netán a magán levelezgetést tartom megfelelõnek. Ám mindenki a saját szerencséjének a pogácsa... -Hozzáfûzni kívánom még továbbá azt a -szintén szubjektív- véleményemet az esethez, hogy nem kevés olyan tanyát van szerencsém ismerni, ahol bértartási szolgáltatást nyújtanak és meglehetõsen sok megtapasztalásban volt már részem annak ellenére, hogy a lovas múltam jó indulattal is minimálisnak nevezhetõ, de viszont mezõgazdász üzemmérnök volnék gyárilag. Nos, egy szónak is száz a vége: -Nem találkoztam még ennyi elhivatottsággal és szívvel-lélekkel végzett, kitartó és hozzáértõ munkával ellátott lovastanyával sehol. Meggyõzõdéssel állítom, hogy a lovaink a lehetõ legjobb tartás technológi körülmények között élnek a Vegason olyan emberek gondozásában, akik az életüket tették rá erre a vállalkozásra. Ennél több nekem nem kell, mert ennél többet emberi mértékek között nem lehet kívánni. Ennyi.

#2693 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 21:59

Sziasztok! Ez itt a reklám helye (de inkább a lovaké). Ajánlom minden olyan lovas figyelmébe, akik a ló-lovas kapcsolatot fontosnak tartják. Mészáros Gyula minden hónapban jön oktatni Fótra, Norbinál a pályán vannak a foglalkozásaink. Eddig 2 alkalom volt, szóval még nyugodtan be lehet kapcsolódni. Lehet jönni lóval (4500,-), v lótlanul is részt lehet venni(? ,-). Következõ: márc.8. vasárnap 10-tõl Aki kedvet érez, csatlakozzon be! Szeretettel várjuk! lovasok.hu -n megtalálható a programok között a kitûzött idõpont. Vagy közvetlenül az mgy.hu-ra is fel tudtok menni. Ápr.12. az azutáni idõpont. Nézõként nem tudom mennyit kell fizetni, pénzt hozzatok. Csuti, Adrienn, remélem találkozunk!

#2694 mzperiksz

mzperiksz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 174 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 19:04

Ha valaki jönne vasárnap Mészáros Gyula okításra, akkor 1 órával korábban kell kelnie, mert 10 helyett 9-kor fog kezdődni!
( :hupp: , tette volna inkább későbbre )

#2695 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 20:17

Te 'FAN' :D van ennek a dolognak saját topikja is :D

#2696 Arizona

Arizona

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 12:35

Hogy ne untassuk tovább a témával a nagyközönséget, inkább majd magánban írok még pár sort az utolsó hozzászólással kapcsolatban. Ide csak annyit, hogy eddig sem tettem, és továbbra sem állítom, hogy a Vegas-farmmal bármi probléma lenne. Az, hogy én másféle tartási formára cseréltem a rideget, nem minõsíti az eddig kapott szolgáltatást. Remélem.

#2697 kamikazee30

kamikazee30

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 11. - 8:54

Sziasztok Vegas Farm Lakók!!! Kérdésem lenne, hogy most szombaton van-e kedvetek a tanyán bulizni egy kicsit... indok: 30 éves lettem én..., persze ez nem annyira szörnyû, de azért emlékezetes! Amit ígérek: csokis muffinom és sztem a szokásos õrület. Szóljatok vissza, mert a Lányoknak tudni kéne. Puszi, Anita

#2698 moncsó

moncsó

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 11. - 18:43

na hali!!! ha lessz buli a csitrik bizti valamilyen mennyiségben ott lesznek ezt garantálom csak el kell dönteni hogy lessz e valami!!!!! i Noncsi(antalka)

Edited by moncsó, 2009 március 11. - 19:11.

#2699 Brownie

Brownie

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 11. - 21:40

Én sem maradok ki a buliból! :)

#2700 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 15:01

Mi is megyunk Bouget-val. Jarhato az ut mostanaban arrafele?

#2701 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 17:05

Az elsõ szakaszt( mikor szórtak oda építési törmeléket???) leszámítva túlélhetõ :) (mi nem megyünk sajnos, egyéb program betervezése ürügyén: drukkoljatok ;) )

#2702 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 12. - 18:33

Voltál kint? Ezek igen kitartó kiskrapekok, jól érzik magukat odabent :D

#2703 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 13. - 13:45

Igen, mostmár nem tûrt tovább halasztást a mehetnékem, meg különben is, ki tudja mikor lesz legközelebb alkalmam rá :confused: Hát a következõ lópucolásokért nem foglak irígyelni, azt meg is állapítottam :D (hát igen, ezek a szécsifiúk már most a bolondot járatják az anyjukkal, mind... :rolleyes: De legalább van most itthon segítségem, azért is tudtunk kimenni.)

#2704 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 13. - 14:16

Sebaj, majd lovaglas helyett pucolok :)

#2705 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 13. - 14:35

BoKa, ha még olvasod! Kitartás, sokat gondolunk rád, naponta emlegetünk itthon. :) :ang: Nyugi, én majd lovagolok helyetted is ;)

#2706 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 13. - 15:41

Még olvasom, mi mást tehetnék :D (bár állítólag már nem sokáig, de ezt már hallom elég régóta, szóval...) Lovagolni... Te jó ég. Egyre lejjebb adom az igényeimet. Már azzal is megelégszem, ha átölelhetem Vik nyakát, és összeszõrözhetem magam... Nemrég azt álmodtam, hogy újra egy egységet alkottunk, és tök jó volt :kir:

#2707 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 8:34

Tegnap volt Wapi szuletesnapja, 10 eves lett. Este csak nagzon keson ertunk ki, hogy a szulinapi almait odaadjuk neki. Bouget keresgelte a sotetben, de annyi mar a szurke lo, hogy alig ismerte meg. Megkapta az almat, puszit az orrara, majd visszaengedtuk a karamba. Ekkor fedeztuk fel, hogy Viking is odajott a kijarathoz (csak o, a tobbi lo maradt a szenazoknal), hogy miert, nem tudom :dev: termeszetesen o is kapott almat es nemi ustok vakargatast (bar nem szereti, mert mindig osszekocolom). Szoval Wapi 10 eves lett, kivancsiak lennenk, milyen ugri-bugri kiscsiko lehett, mikor megszuletett. Most mar komoly dolgozo felnott lo azert a szulinapi almat duplan megerdemli :)

#2708 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 18. - 19:34

Kedves Viking és Farm Lakók! Örömmel tudatom, hogy ma megszületett a jövõ nemzedéke :D Szóval Vikcimanó, készülõdj, mert hamarosan mind a 3 gézengúzt elcsábíthatod a lovazás világába :ang:

#2709 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 8:34

Gratulálok BoKának és kis/nagy családjának! :kocc: Az ikrek születési súlyán pedig ledöbbentem! :eek: Atyavilág! Gondolom az utóbbi hónapok nem lehettek egyszerûek fizikailag! És a következõk sem lesznek azok, gondolom, csak más okokból. :) Hajrá!

#2710 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 8:41

Én is gratulálok :) :ang: Részleteknek örülnék magánban.

#2711 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 11:20

Tudja valaki, hogy van Becsi? (Valószínûleg nem jutok ki egyhamar, ezért érdeklõdöm itt. :( )

#2712 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 11:37

Miért, baja van? :eek:

#2713 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 11:39

Üllõn volt, mikor legutóbb kinn voltam (kb. két hete), mert mûteni kellett a tályogot az orrában.

#2714 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:00

Én is gratulálok BoKának a legifjabb farmlakókhoz! :ang: Hogy hívják a csemetéket?

#2715 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:02

Nemere és Kornél :)

#2716 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:05

Szegény Becsi, nem is tudtam! Jobbulást neki! :ang: És szegény Andyka is.

#2717 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:15

Mult szombaton pont kint voltunk Doraban csikonezoben, ha tudjuk beugrunk megnezni, meg repat is adhattunk volna neki.... (Adrienn, kaptal reszleteket?)

#2718 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 12:22

Igen, köszi :)

#2719 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 25. - 11:24

Köszönjük mindenkinek a gratut :) Hétfõn jöttünk haza, a napi program egyelõre a káosz uralására tett kísérletek, amúgy jól vagyunk :) Becsinek jobbulást.

#2720 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 25. - 12:43

Hát, BoKa én is gratulálok :D :kir: :kocc: Kitartást, és majd írj, ha sikerült úrrá lenned a káoszon :D kiváncsi lennék a technikákra :dev: :D ;)