A farm, ahol élünk
Közzétéve 2009 február 25. - 13:39
sajnálom, hogy veled nem volt alkalmunk hétvégén személyesen beszélni és elköszönni, talán elkerülhetõ lett volna ez a helyzet.
Nem gondoltam, hogy a távozásunkból ekkora botrány lesz, így az sem merült fel bennem, hogy errõl bármit is írjak a fórumra nyilvánosan.
De van itt néhány dolog, ami tisztázást igényel.
1. és legfontosabb: a kör-email nem kör-email, hanem 3 db mail volt, és nem Beától, hanem tõlem származott.
Feltételezem, ismertek annyira, hogy 0 rosszindulat vagy sunyiság áll mögötte. Adriennel, Fakóval jóban vagyok régóta, Évát meg csak szimplán megkedveltem, ezért jeleztem, hogy mi ezeket találtuk vasárnap.
Eredetileg nektek is el szerettem volna küldeni, de mivel Nikol nem volt túl barátságos, mikor a távozásunkat bejelentettük, feltételeztem, hogy célozgatásnak vennétek, így meggondoltam magam.
Állatorvosnál rákérdeztem,h ez a helyzet igényelhet-e újabb hajtást, és azt javasolták, hogy ejtsük meg. Ezért szóltam nekik, hogy ha õk is úgy gondolják, jelezzék nektek, amennyiben szeretnének egy újabb kört (egyébként nem döglött férgek voltak).
Összegezve: a 3 mail nem ellenetek és nem is rágalmazás céljából íródott.
Arról meg végképp szó nem volt, hogy esetleg ne adtátok volna be. Ez nem is értem, honnan jött, mivel ennyi állt a levelemben, melyben kiemelném az ismétlés-szót:
Szijasztok,
nem tudom, már észrevettétek-e, de mi a mieinknél ezeket találtuk ma több, mint 2 héttel a féreghajtás után.
sztem nektek sem fog ártani egy ismétlés.
Pusz,
Szilvi
Soha semmi gondom nem volt veletek, mindenkinek mindig is jószívvel ajánlottam a Vegas-farmot. Nagyon jó érzés volt a külföldön töltött egy év alatt, hogy tudtam, jó kezekben van a lovam, és olyan emberek látják el, akikben megbízom.
A költözés oka részemrõl nem titok: az elmúlt 6 évben volt szerencsém alaposan megismerni ezt a lovat, és úgy ítéltem meg - amivel egyébként Nikol is egyetértett -, hogy nem az a társaságkedvelõ típus, viszont kényelemszeretõ és jóétvágyú, neki így 15 éves korára más jellegû életmód megfelelõbb lesz.
(Broncon sokáig élt kukszlis (kisházas) karámban, illetve legelõn, ahol szintén ilyen kisházak álltak, úgyh neki ez nem lesz újdonság.)
Emellett igencsak rosszul esett, hogy mikor rákérdeztem, van-e lehetõség a napi kétszeri etetésre egy helyett, miután a nagy hideg és a férges állapot sokat kivett belõle, a kelleténél jóval erõsebb hangnemben közöltétek, hogy elegetek van a problémázásomból. Erre bizonyára még emlékeztek.
Az sem volt kisebb meglepetés, mikor Nikol szombaton azt vágta a fejünkhöz, hogy valójában alig vártátok, mikor állunk már odébb. És abban a kontextusban nemcsak Beára vonatkozott a kijelentés.
Meglepõdnék, ha különösebb gondot okoztam volna nektek ettõl a néhány kéréstõl és az általam hozott extra táp etetésétõl eltekintve, azelõtt meg aztán végképp, mivel problémám sem volt.
Most is tartom, hogy kulturáltan és nem számonkérõen jeleztem felétek az utóbbi néhány hét során, hogy nem tetszik, ahogy a ló kinéz, tegyünk ellene valamit, de mindig azt a választ kaptam, hogy most néz ki jól.
Nekem errõl más volt az elképzelésem, ennyi az egész.
Az anyagiak:
mivel hó vége elõtt egy héttel jöttünk el, nem okoztunk anyagi kárt, sõt otthagytunk egy teljes heti bértartást a felmondási idõ elmaradásárt cserébe, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ebbõl talán az a 4000 forint is kijön, amibe a Honey lelovaglása került.
Nem Bea vett rá a költözésre, és köszönöm szépen a cirkuszi uszkár - hasonlatot, de önállóan is el tudom dönteni, hogy mit akarok. Egymástól függetlenül döntöttünk így, de praktikussági szempontok alapján jónak láttuk együtt költözni.
De ha már szóba jött ez az idomított kutya-hasonlat, akkor végezetül annyi, hogy Pál barátotok ordenáré és kontroll nélküli viselkedése kritikán aluli volt, ahogy elhordott minket mindenféle kurváknak, és kishíján nekiment a Beának, majd ehelyett megelégedett azzal, hogy "csak" bezárta a jogos tulajdonunkat a vendégházba.
Õszintén sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, és nagyon nem örülök neki, mert nem ilyen visszhanggal szerettem volna eljönni.
Köszönöm szépen az eddigieket, az elmúlt néhány héttõl eltekintve mindennel elégedett voltam.
minden jót nektek,
Szilvi
Közzétéve 2009 február 25. - 14:04
1. és legfontosabb: a kör-email nem kör-email, hanem 3 db mail volt, és nem Beától, hanem tõlem származott.
Feltételezem, ismertek annyira, hogy 0 rosszindulat vagy sunyiság áll mögötte. Adriennel, Fakóval jóban vagyok régóta, Évát meg csak szimplán megkedveltem, ezért jeleztem, hogy mi ezeket találtuk vasárnap.
Eredetileg nektek is el szerettem volna küldeni, de mivel Nikol nem volt túl barátságos, mikor a távozásunkat bejelentettük, feltételeztem, hogy célozgatásnak vennétek, így meggondoltam magam.
Állatorvosnál rákérdeztem,h ez a helyzet igényelhet-e újabb hajtást, és azt javasolták, hogy ejtsük meg. Ezért szóltam nekik, hogy ha õk is úgy gondolják, jelezzék nektek, amennyiben szeretnének egy újabb kört (egyébként nem döglött férgek voltak).
Összegezve: a 3 mail nem ellenetek és nem is rágalmazás céljából íródott.
Arról meg végképp szó nem volt, hogy esetleg ne adtátok volna be. Ez nem is értem, honnan jött, mivel ennyi állt a levelemben, melyben kiemelném az ismétlés-szót:
Szijasztok,
nem tudom, már észrevettétek-e, de mi a mieinknél ezeket találtuk ma több, mint 2 héttel a féreghajtás után.
sztem nektek sem fog ártani egy ismétlés.
Pusz,
Szilvi
Azt hiszem, engem közvetlenül csak ez a rész érint, erre reagálnék. Nem éreztem rosszindulatúnak a jelzést, sõt, köszi, hogy szóltál Szilvi! No para, a kis genyók biztos jó sokan tolonganak a kijárat felé, aminek limitált az áteresztõ képessége...!
Figyeljük a kakát, aztán akciózunk, ha kell

Kétségtelen, hogy pont egy ilyen zaklatott helyzetben félreérthetõ a dolog, de szerintem ezt a témát "kipipálhatjuk".
PÉ
Közzétéve 2009 február 25. - 14:55
Közzétéve 2009 február 25. - 15:14
Közzétéve 2009 február 25. - 16:29
Közzétéve 2009 február 25. - 17:21

Közzétéve 2009 február 25. - 17:37

Közzétéve 2009 február 25. - 23:24
Az sem volt kisebb meglepetés, mikor Nikol szombaton azt vágta a fejünkhöz, hogy valójában alig vártátok, mikor állunk már odébb. És abban a kontextusban nemcsak Beára vonatkozott a kijelentés.
Az anyagiak:
mivel hó vége elõtt egy héttel jöttünk el, nem okoztunk anyagi kárt, sõt otthagytunk egy teljes heti bértartást a felmondási idõ elmaradásárt cserébe, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Ebbõl talán az a 4000 forint is kijön, amibe a Honey lelovaglása került.
Csak egy kis emlékeztetõ Neked a szombati "bejelentésetekrõl": nem egészen így hangzott, de nyilván én emlékszem rosszul. Azt mondtam, hogy valahol örülök is neki, hogy nem nekünk kellett ezt meglépni, mert már gondolkoztunk rajta (fõleg Beán, mert Veled csak azóta voltak kisebb problémák, amióta sok idõt töltöttél vele), és az is elhangzott, hogy ellentétben a barátnõddel Veled semmi személyes problémám nincs, megértem, ha "házikót" akarsz a lovadnak, Te lovad, Te dolgod,. Maximum kissé fárasztó volt már az elmúlt pár hétben a sok nyavalygás, hogy a lovad össze van szakadva (800 kg helyett már csak 775 kg), !kitapintható! a bordája... Én úgy emlékszem normálisan megbeszéltük, hogy hova mentek, miért és még Te kérdezted is: "akkor nincs is harag?". Miért lenne? Odaadtam a lovak papírjait és azóta nem is beszéltünk. Ennyi volt az egész.
Az anyagiakról csak annyit, hogy a bejelentéseteket követõen, ha emlékszel rá, rögtön hozzá is tettem, hogy gondolom akkor 1-jén mentek, de Ti azt mondtátok, hogy: "nem, holnap". ok, a Ti döntésetek. Ne érezd már úgy, hogy azt a pénzt Te, vagy a Bea önként itt hagytátok. Szerinted, ha bérelsz egy lakást, de 1 héttel a hó vége elõtt máshova költözöl, visszakérhetsz bármit is? Vagy, ha veszel 1 kiló kenyeret, és csak Egy ló lovaglása teljesen más dolog, egyrészt, már bocs, de semmi közöd hozzá, másrészt nem kell összekeverni a bértartással. Ez a szolgáltatás igénybe vehetõ, nem kötelezõ. Én bizalmat adva a kedves gazdinak, elõre dolgozom, mert utólag fizeti mindenki, és Bea önkényesen matekozik egyet, majd a fejemhez vágja:”az nem jár Neked! ...és különben is az lenne a korrekt viselkedés, ha visszaadnád a 9000 Ft-ot. Mit gondolsz magadról? Szerintem még mi vagyunk jó fejek, hogy otthagyunk 1 heti tartásdíjat….” (szó szerint idéztem)
Komolyan úgy érzed, igaza volt?! Soha nem kértem, hogy had lovagoljam a lovát, õ kért rá, és õ nem tartotta be, amit megbeszéltünk. Csak, hogy leegyszerûsítsem: a munkámért nem kaptam meg a fizetésemet. Nem az összegen van a hangsúly, hanem a drága barátnõd reakcióján.
Errõl csak ennyit, ez úgyis Beácska és az én dolgom.
Ezzel szeretném is lezárni ezt a témát, legalábbis Veled. Most is úgy gondolom, hogy nincs Veled semmi baj, ha normális emberekkel vagy (pl. akiknek e-mailt küldtél).
Azért még egy utolsó tanács:
ha máskor a tulajtársaknak szeretnél segíteni hasonló képekkel és észrevételekkel, akkor nyugodtan használj olyan felületet, amit többen látnak (pl. ez itt), hogy mindenki értesüljön róla, jelen esetben akár még mi is. Úgy egészen másképp néz ki a dolog, és nem lesz félreértés.
Szia!
Közzétéve 2009 február 27. - 10:03

Közzétéve 2009 február 27. - 11:44
Szerencsére a modern féreghajtó szerek az alkalmazást követõ 10-12 héten keresztül megvédik a lovakat a visszafertõzõdéstõl. A magunk megnyugtatása végett a féreghajtás után ugyan 2 héttel el szoktuk vitetni a trágyás földet a karámból, amit viszont a mostani nedves, trutymós idõben nem lehet megoldani. Nem mellesleg egy ilyen markolós, teherautós mutatvány 80-100.000 forint, és ennyi pénzért nem fogunk havat és hólét hordatni egyik helyrõl a másikra, mert nincs értelme. Amikor majd olvadás után megszikkad a föld, ez is meg fog történni, a gyanús lovak állapotát pedig kb 2 hét múlva végzett parazitológiai vizsgálattal csekkoljuk le. Ezt így szoktuk mindig, így fogjuk ezután is. Az ellenõrzõ vizsgálat és a lovak általános kondija szerint valószínûleg nem járunk nagyon téves úton. Szóval a kukacok miatt nem kell aggódni, jó kezekben vannak és szólunk úgyis, ha mégis tartósabb ellenállásba ütköznénk a velük vívott csatában. Ezt csak azért írom ide, nehogy elkezdjetek gyûjteni egy Talajcserélõgépre ;)
Az egész bértartási kérdésrõl meg két dolog jutott eszembe.
Az egyik: most akkor ki a bértartó? A bértartó vagy inkább a bértartó?
A másik: a bértartási szolgáltatás nagyon komoly bizalmi kérdés, hiszen szeme fényét bízza idegenekre a tulajdonos. Természetes, hogy eleinte, amíg a bizalom kialakul, ilyen-olyan okok miatt többet aggódik a gazdi, esetleg itt alszik a karámban, szokatlan idõpontokban jelenik meg, vagy különbözõ trükkös kérdésekkel tesztel. Nincs ezzel semmi baj, ha a szolgáltatás rendben van, ezek a tünetek úgyis elmúlnak. Aki pedig ellenõrizget hosszú idõ múltán is, az jobb, ha tényleg csomagol, mert nincs értelme egymás agyát stimulálni folyvást.
Igen nagy szerencsénk van, hogy itt tényleg nagyon jófej gazdik vannak, és nyilván lehet másképp, vagy ha úgy tetszik jobban is lovat tartani (például alpesi legelõn, 300 hektáron), de õszintén és meggyõzõdéssel állítom, hogy a saját körülményeink keretein belül maximálisan próbálunk eleget tenni a számunkra megelõlegezett bizalomnak.
Sajnos azonban a bizalom egy nagyon sérülékeny dolog, és ha egyszer elvékonyodik kicsit a héja, akár rosszmájú külsõ behatásra, már sokkal könnyebben szétpukkan az egész. Onnan összerakni meg gyakorlatilag lehetetlen, de még a sérülés is nehezen heged be. Ezért húztam fel magam annyira Bea gonoszkodásán, a szakértelmet és gyakorlati tapasztalatot nélkülözõ, alaptalan és önfejû célozgatásán.
Szilvi, nem szoktunk sem a széna minõségrõl, sem egy halom egyéb kérdésrõl veletek beszélni, hiszen azért vagyunk mi, hogy ezzel ne nektek kelljen foglalkozni. A két széna között egyébként garantálom, hogy nem vennél észre különbséget, ne valami drasztikus dologra gondolj. Nap mint nap adódik probléma, jelentkezik megoldásra váró feladat, eldönteni való kérdés, amelyeket nem osztunk meg a bértartókkal, mert õk a szabadidejüket töltik itt, nem a problémáinkra kíváncsiak. Ez az egész itt a fórumon fel sem merült volna, ha nincs az a mondat. Hogy te pedig mindent elhiszel...arra csak azt tudom mondani, hogy sajnos rossz tanácsadót választottál, és ezzel ezt a kérdést tényleg lezártnak tekintem. CsókEgyébként örültem volna, ha ezeket az okokat a szénával meg a többi dologgal kapcsolatban elõbb elmondtátok volna nekem is. Hozzám nem jutott el, hogy terveztetek mégegy féreghajtást.
Edited by vegeta, 2009 február 27. - 11:46.
Közzétéve 2009 február 28. - 11:56

Közzétéve 2009 március 2. - 12:55
Közzétéve 2009 március 4. - 21:59
Közzétéve 2009 március 5. - 19:04
(

Közzétéve 2009 március 5. - 20:17

Közzétéve 2009 március 6. - 12:35
Közzétéve 2009 március 11. - 8:54
Közzétéve 2009 március 11. - 18:43
Edited by moncsó, 2009 március 11. - 19:11.
Közzétéve 2009 március 11. - 21:40

Közzétéve 2009 március 12. - 15:01
Közzétéve 2009 március 12. - 17:05

Közzétéve 2009 március 12. - 18:33

Közzétéve 2009 március 13. - 13:45

Közzétéve 2009 március 13. - 14:16

Közzétéve 2009 március 13. - 14:35

Közzétéve 2009 március 13. - 15:41

Közzétéve 2009 március 17. - 8:34

Közzétéve 2009 március 18. - 19:34

Közzétéve 2009 március 19. - 8:34

Közzétéve 2009 március 19. - 8:41