Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2681 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 10:29

Fagyizni hidegben is lehet. ;)

#2682 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 10:31

Ja, melegben nem is jó, mert elolvad a fagyi... :o

#2683 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 10:37

Aranyosak vagytok, köszi :)Csuti, sokszor volt igen erõs sejtésem, hogy épp merre járok, de - rövidítendõ az utat - nem mertem letérni, mert nagyon sötétedett, és a mezõket teljesen beborította a köd. Ha véletlenül elvétem az irányt, sosem jutunk haza. A GPS nagyon csábít, de így elméletben olvasva reménytelennek érzem a használatát. Amíg valaki nem nyom a kezembe egy ketyerét, és nem mutatja meg, h. mit hogyan kell vele, addig marad a tévelygés :) Pende, a Dunához hol szoktál átkelni a 2-esen? Vrony, te csak ne virgonckodj, mert összeakasztjuk a bajszunkat ;) :D

#2684 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 10:40

Csak azért ilyen nagy a szám, mert 7végente Csuti velem lovagol. :D

#2685 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 10:58

GPSMár találkoztam vele. Nem mondanám magam technikai analfabétának, de ez a szerkentyû (talán a ritka használat miatt?) eddig mindig kifogott rajtam.Már kétszer is elvittem magammal a tájékozódási versenyre és többször terepre, de nem sikerült hasznát vennem. Talán egyszer fordult elõ velem, hogy nem kapcsolt ki valahol út közben. Mikor meg használtam volna, nem volt türelmem nyomogatni, hogy megtaláljam a megfelelõ menüt. Így jobbára a magam feje után megyek, ha már minden kötél szakad, akkor egy keresztezõdés elõtt lépés, hosszúszár, aztán amerre a ló indul az a helyes irány (bár kételkedtem benne, bejött múlt nyáron, azt hittem vissza visz a kiindulási pontra) :D

#2686 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 11:07

Pende, a Dunához hol szoktál átkelni a 2-esen?

Hozzászólás megtekintése

Legtöbbször ott, ahol kocsival is, de végül is mindegy, mert párhuzamos a Dunával és az hosszabb. Nem szokott probléma lenni, az a taktikám, hogy minél elõbb kimegyek a kocsik elé, persze féktávon kívüli kocsikra gondolok, mert akkor kevesebbet vagyunk veszélyben, legfeljebb anyáznak. A lovakat nem szokta zavarni a forgalom, de együtt ácsorogni az út szélén az inkább.

#2687 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 11:24

Hali!Filly. Lovagoltok hétvégén?Sajnos, nekem most kimarad, szombaton suli, este buliba megyek, a vasárnapi felkelés meg nemigazán megy... Bár lehet, kimegyek kora du. egy laza Veres-Fót lovaglásra.

#2688 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 12:36

Ez a kép nem a veresi medvefarm elõtt készült?

#2689 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 13:13

Hozzászólás megtekintése

De igen! Meg is válaszoltam 'ott'.

#2690 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 13:18

Hozzászólás megtekintése

De igen! Meg is válaszoltam 'ott'.

Hozzászólás megtekintése

Láttam :)

#2691 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 13:44

Csövi, szombaton dolgozom (este meg buli :D), vasárnap délelõtt jön hozzám egy gyerek, akit lovagoltatok, de koradélután akár össze is csattanhatnánk valahol :)

#2692 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 16:11

koradélután akár össze is csattanhatnánk valahol :)

Mint Ranger Mauglival a Lomposban? :D

#2693 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 13:38

DC! Jó ilyeneket olvasni! :kocc: Hozzánk, a Határ-tanyára, mikor jössz lovagolni? Össze kéne beszélni! Ha jössz szombaton denszelni, megtárgyaljuk.  :)

Hozzászólás megtekintése

Renben Iza! Ottleszek a linedance-en, majd megbeszéljük! :kocc:

Nélkülem is lehet arra menni, jó kajahelyek, meg fagyizó van a Dunaparton, ha nem magas a víz, akkor még fák is vannak, amikhez a lovakat lehet kötni. Ha emelkedik a szint, ne hagyjátok ott õket!)

A partra annyit jártunk fagyizni, hogy az egyik ilyen helyhez kitettek egy táblát, hogy "kérjük, hogy a lovakat ne kössék az oszlophoz" vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontosan a szövegre, mert már nem járok annyira a part mellett.

Edited by Dreamcatcher, 2006 január 21. - 13:46.

#2694 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 12:57

Eseménytelen – és a világ legjobb, legszebb és legbátrabb lovai - 2006.01.21.Annyira átlagos volt a szombati lovaglás, hogy annál átlagosabb már nem is lehetett volna. Teljesen szokványos módon zajlottak az események. Kezdõdött az egész a ló-pucolással, szerszámozással, közben védõital fogyasztással. Az utóbbi tevékenységet ugyan mostanában hanyagoltuk, be kellett tehát pótolni. Az sem volt szokatlan, hogy ketten késve érkeztek, megvártuk õket. Amíg várakoztunk, Jedi valahogy kioldotta a kikötõszárat (szerintem kifigyelte, mit kell meghúzni). Imre meg odaszólt nekem: „Hová megy a világ legjobb lova?” Szöktem is menten a lovam nyomába, és duplán kötöttem meg.Csomád irányában indultunk, hátha jó talajt találunk. Az éjjel esett hó ellepte a tájat, de ahhoz nem esett elég, hogy a jégfoltokat teljesen befedje. Még el sem értünk a Kurjancs lábához, amikor az egyik lovas derékfájásra panaszkodott, és visszafordult. Végül is ez sem volt valami nagy esemény. Hatan maradtunk. Discozombinak integettünk, majd bevetettük magunkat az erdõbe.A csomádi kocsma látogatása és ott forralt bor fogyasztása épp régi megszokott tevékenységünk, nem hagyhattuk ki ezúttal sem. A bor ízlett, mint mindig. Hazafelé kis kitérõvel, a fenyves erdõn keresztül mentünk. A rétre kiérve Lesly és Blacky kicsit elrohant a lovasával, de ez is teljesen átlagos dolog.Imre többször ugratott útközben amiatt, hogy Jedit a világ legjobb lovának nevezem. Mondta lovának: „Riókám, errõl a címrõl lecsúsztunk, te már nem lehetsz a világ legjobb lova”. Aztán Gabihoz szólt: "Édesem, nézd csak! Velünk van a világ legjobb lova. Mi bajunk lehet?” Zárójelben jegyzem meg, hogy másnap Zsolti megspékelte a sztorit azzal, hogy Belami a világ legszebb lova, Rió pedig elviheti a legbátrabb címet. És bölcsen mosolyogtam, mert a világ legjobb lova címben mindez eleve benne van.Mire a tanyára visszaértünk, a nap elolvasztotta az összes havat, nyoma sem maradt.

#2695 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 14:13

Tanu-LÓ – táncoló lovas és lovagló táncos – 2006.01.22.Az ígéret szép szó….be is tartottam! Elhívtam Kirust, hogy próbálja ki a lovaglást. Jó párost alkottunk. Én a lótulaj, aki táncolni jár, és Kirus, aki nagy zene és táncrajongó, és most kipróbálta a lovaglást. Mondtam is neki, nem lehet igazi cowgirl – hiába is tud fergetegesen country-t táncolni – ha nem ült még lovon. Szombaton lájndenszelés közben megtárgyaltuk a részleteket.Vasárnap reggel az idõ is kiválóan alkalmas volt lovaglásra. Rohantam a tanyára, hogy lemozgassam Jedit, mielõtt Kirus megérkezik. Jedi alapvetõen megbízható, de a békesség kedvéért nem akartam virgonc kedvében egy kezdõ lovas feneke alá tenni. Amikor Józsi, az „ördöglovas” kiért a tanyára, az elsõ megjegyzése az volt, hogy milyen jó kedvében van Jedi. Kirus elég könnyen eltalált a tanyára, mikor odaért, épp bevezettem Jedit a nyergelõ helyre.Amíg kihoztam a futószárat, Kirus ismerkedett a világ legjobb lovával. Azért kellett futószár, mert a körkarám használhatatlan a fagy miatt. Felszállt Kirus a lóra, beállítottuk nagyjából a kengyeleket, és mentünk a tanyával szembeni mezõre. Kiküldtem Jedit körre, de nem ment szépen, folyton ügetni kezdett. Kirus nagyon lazán vette a dolgot, mintha erre termett volna. De azért leszállítottam, és egy kicsit meghajtottam Jedit a körön, hogy lehiggadjon. Mikor újra felszállt Kirus, akkor meg Jedi nem akart menni. Folyton megállt és bebattyogott hozzám, ha beszélgettem és nem rá figyeltem. Noszogatni kellett, mert majd elaludt a futószár végén. Egy kis idõre azért felébresztettem, mert a vágtát is kipróbáltattam Kirussal. Miután leszállt, én pattantam a nyeregbe, hogy megmutassam, milyen szépen hallgat Jedi a szavakra. Jó kedve volt ismét a lovacskának, de szépen végrehajtotta, amit kértem tõle.Jutalmul kapott Jedi almát. Mikor visszavittem a karámba, invitáltam Kirust, hogy tartson velem. Bementünk, és jól megsimiztük mindegyik lovat. Kirus le volt nyûgözve Botond méreteitõl. Pláne mikor közöltem, hogy a lány, aki lovagolja, nem sokkal magasabb õnála.Amikor a vendégem elment, én még a tanyán maradtam, és Bónuszékkal belemerültünk a zablák és kantárok tudományába. Mire elindultam hazafelé, már erõsen befelhült, ami elõre jelezte a közelgõ hóesést.

#2696 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 14:43

Tegnap kimentünk egy kis nyomi-terepre :D Vega (épp kiújult gerincsérvvel) és Bende (ismerjük tüdõproblémáját :() valamint Filly (szintén fáj a háta, de orvosnál nem volt, nehogy megtuggya, mi is a baja...) és Zsurmó (valami idült köhögése van). Zsurmó egyébként egy szimuláns dög. Tavaly már egyszer eljátszotta, hogy pucolásnál-nyergelésnél köhögött veszettül, de amint felültem rá, már nem. Na, tegnap elõadta ugyanezt :mad: Amúgy tényleg köhög, kap is rá gyógyszert, és szerintem Vegáék eddig nem hittek nekem, hogy kinn, munka közben egyet se köhög. Tulképp ezért is mentem tegnap Vegával, hogy lássa a saját szemével. Ledöbbent, de be kellett látnia, hogy Zsurmó kinn, lovaglás közben tényleg nem köhög. De amint visszaértünk és lenyergeltünk, megint elkezdte :confused: Nem jön túl mélyrõl a köhögés, és száraz, nem taknyos a ló, de számomra teljesen érthetetlen...Amúgy másfél órát bandukoltunk, kis ügetéssel, 3-4 rövid vágtával. Fantasztikus volt! :) Bende ugyan bepánikolt az õzektõl és bevitte Vegát a susnyásba, Zsurmó meg Bendétõl ilyedt meg :D De szerencsére sikerült pár normális talajú földutat lelnünk. Ennyi. :D

#2697 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 23:04

Olvasva a sok beszámolót, no meg némi szabadidõhöz jutva becsatlakoznék, ezúttal a régiós topikba. Múlt héten nekem is többféle formájú lovagláshoz volt szerencsém, amit elsõ sorban az idõjárás változatosságára értek.Kezdhetjük rögtön a mával. Rögtön reggel kiderült, hogy a patkolókovács, akit 12-re vártam 1/2 12; 11-re jön. Nosza több sem kellett, elõtte egy kis lovazás! -8-at mutatott a hõmérõ az autóban. Gondoltam is, hogy mostanában kezd eluralkodni az egyhangúság a terepeken, most végre történik valami, a -8 legalábbis ez a kategória. Egyébként gyönyörû idõ volt, napsütés 1000-rel. Felõlem ilyenkor lehet hideg, még mindig jobb, mint a köd vagy az esõ.Hét elején még a nagy köd próbált zavart okozni. Jelentem, nem sikerült neki. Egy kedvezõ hozadéka azonban volt, a dér. A Somlyó szinte úgy nézett ki a távolból, mint egy jéghegy. Szerencsére nem a Titatanicról szemléltem… A nagyon szeles helyeken talán 2 centis zúzmarák is voltak. Legalább ez enyhítette a jeges szél nyújtotta élményt.A változatosság gyönyörködtet. Kivétel persze van. Szerdán például az 1-2 centis hónak nem tudtam örülni, hiába volt napsütés. A gondot a jéggé keményedett hólabdák okozták, amelyek a beszorultak a patkóba és hátul kinyomták a szilikont. Nem volt nagy élmény állandóan leszállni, jeget kaparni és szilikont visszanyomkodni. Mint mindig, megint csak magamat okolhattam, hogy az erre a célra félretett anyagot otthon hagytam.Csütörtökre hó sehol. Napsütés viszont volt. Ez volt a helyzet szombaton is. Talán 11 körül nyergelhettem, éppen akkor, amikor arra haladt a Határ Ranch különítménye. Mint utóbb megtudtam Csomádra. Akkor persze az úti céljukat nem tudtam, sõt a kilétükre is csak 99%-os valószínûséggel tippeltem, de az azért nem olyan rossz. A hó kezdetben megint okozott gondot, de mire visszaértem a tetõkrõl patakokban folyt az olvadó hó vize.A legérdekesebb élmény vasárnap ért. Amikor itthonról indultam 3 fok és napsütés volt. Mire kiértem, ez fél óra, már beborult. Mire felnyergeltem, hideg áramlatok érkeztek és kezdett nagyon lehûlni a levegõ. Kint már jeges szél fújt és mire beértünk, megállapítottam, hogy tanúja lettem az ígért lehûlés megérkezésének. Érdekes volt, mert 1-2 órán belül nagyon lehûlt a levegõ. Most is találkoztam lovasokkal. Az egyik csapat csak kivitte a lovait futtatni. Fura volt, amikor a ködben feltûnt vagy 8 ló, lovasok sehol. Aztán jöttek a gazdáik ezúttal saját lábon, gondolom a rizikósabbakat vezetve, de a többiek csak úgy jöttek mellettük. Ketten le is szakadtak a csoporttól, de óvatos távolságból figyeltek, majd szaladtak a többiek után. A másik csapat lóháton jött, õket nem ismertem. Azt tippeltem, hogy 2-3 órásat mentek. Õket láttam a múlt héten is, ha minden igaz.Legszívesebben mennék holnap is -1000 fok ide vagy oda. Mert lovagolni mindig jó.

Edited by discozombi, 2006 január 23. - 23:06.

#2698 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 23:39

Mit tegyek, mit tegyek, ha reggel 8-kor felhívnak azzal, hogy a dél körülire tervezett megbeszélés elmarad? Nem hosszú és nem küzdelmes vajúdás után sikerült eldönteni. Megyek lovazni! Mit nekem mínuszok, ha egyszer süt a nap, lovon az ember helye!Magamra kaptam egy garbót és egy hosszú ujjú pólót – ennek még lesz jelentõsége! – a lovas-télikabát alá és irány a 3szög! Gyors nyergelés és irány a táj!Általános elképedésemre nem kihalt és üres pusztaság fogadott. Lovassal ugyan nem találkoztam, de lovas kocsival igen. Szépen szedte ügetésben lábait két sötétpej, gyönyörûen csillogtak a téli napsütésben. Találkoztam vadászokkal, erdõkerülõkkel és a helyi kecskepásztorral, valamint nyájával. Ilyenkor mindig van alkalom a beszélgetésre. Gondolom, unalmas lehet egész nap egyedül. A mai hírek szerint egymás után ellenek a kecskék, többnyire menet közben. Ilyenkor a gidával gyalog vissza kell menni a tanyára.Azt hittem vészesebb lesz a hideg. Valóban nem olyan nagy kaland ez a tél, elvégre január van. Csak meleg ruha kell és semmi gond. Persze mindig van, aki a belsõ fûtést ajánlja! Ha nem kocsival mentem volna - ugyan hogyan másképp? - elfogadtam volna a törkölyt, nagyon finom illata volt. Igazi szõlõbõl készült! Csak sétálgatni lehetett, mert a talaj mindenhol a betonhoz hasonlított inkább, mintsem az anyaföldhöz. Majd’ egy órát mentünk, de nem lett volna ellenemre egy hosszabb túra sem. Máskor.Nem volt ellenemre a hazatérés sem, mert nagy lovas kedv ide vagy oda, azért nem rossz melegedni. Ekkor, illetve hazainduláskor ért az elsõ meglepetés. Nem találtam a pólómat. Kerestem égre-földre, még a kutyát is kikérdeztem. Gondoltam tetszett neki vagy játéknak nézi. Végül nem volt mit tenni, póló nélkül mentem haza. Gondoltam, nem sok idõ, ráadásul kocsival csak kibírom. A második meglepetés otthon ért. A pólóm itthon maradt az ágyamon. Ha ezt már kint a terepen tudom, biztos megfagytam volna!

Edited by discozombi, 2006 január 25. - 8:14.

#2699 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 14:24

Veresegyházi lovasok is vagytok itt jelen?? ha igen kukkantsatok ide!

#2700 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 14:53

DZ, az orrlyukad nem fagyott be? Nekem csak ez a problémám :(

#2701 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 16:39

Hozzászólás megtekintése

Ezzel a problémával még nem találkoztam. Da amint lesz ilyen gond és kitalálok valami ellenszert, elárulom. :D

#2702 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:10

Hozzászólás megtekintése

Egyszer egyik túrás barátnõm kitalálta, hogy szerkeszt a kesztyû mintájára orrtyût is. Nem tudom, mire jutott a találmánnyal, szabadalom biztos nem lett belõle :rolleyes:

#2703 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:32

Hozzászólás megtekintése

Egyszer egyik túrás barátnõm kitalálta, hogy szerkeszt a kesztyû mintájára orrtyût is. Nem tudom, mire jutott a találmánnyal, szabadalom biztos nem lett belõle :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Vagy felvette és megfulladt... :gm:

#2704 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 21:11

Sziasztok Bius vagyok!A segítségeteket szeretném kérni egy PAULUSZ BENCE nevû millytaris fiatalembert keresek Veresegyházán lakik.Egyébként ti hány évesek vagytok?ugrók,díjlovaglókhoz van szerencsém,vagy vegyes??? :confused:

#2705 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 11:03

Helló Mindenki!Tegnap egy röpke negyed órára visszatértem a háromszögbe! :)Kimentem ugyanis a nyalósómért és a bõrápoló cuccaimért Gödre.Már sötétben értem ki, de a kutyák egybõl megismertek és össze-vissza ugráltak, annyira örültek nekem. Jó érzés volt!A 2/A-ról epekedve néztem a felüljárónkat és néztem volna a tájat is, ha nem ment volna le a nap... :)

#2706 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 8:13

Bius!Hát persze: fõként díjlovisokhoz (ez én lennék), urgókhoz (ez is én lennék, csak még nem sikerült rajta maradnom a lovon amikor ugrott), a többiek a militari egy speckó ágát mûvelik: western sztájlban, vagy angol nyeregben nyomják és túráznak-terepeznek, árkon-bokron-hídon-hóban-fagyban-kánikulában (asszem itt is olyanok vannak mint Üllõn, csak kevesebb a profi versenyzõ) :DEngem itt is megtalálsz :)(drukkolok a fevételihez, mi tegnap túl estünk rajta, nem sírták el magukat az ifjak)

#2707 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 9:15

Szia Bius!Örülök, hogy idetévedtél, de tegyél meg egyet, szépen kérlek: a hozzászólásaid közt egyet sem láttam, ami a Bemutatkozás topicban történt volna, így örülnék, ha oda is írnál valamit! :)Ennek szokás-jellege van, de szerintem jó szokás.Másik: ha elolvasod, hogy Régiók, akkor máris tudhatod, hogy egy-egy ilyen helyen mindenféle õrült lovas megtalálható, hisz nincs felosztva az ország lovas(szakág)-területek szerint! :)Még egy tipp: nézd meg az adatlapokat, sokminden kiderül, és talán te is kedvet kapsz a részletesebb kitöltésre! :)

Edited by Dreamcatcher, 2006 január 28. - 9:18.

#2708 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 10:25

Hátulról elõre – 2006.01.29.A fránya vírusok kifogtak rajtam. Az elõzõ hétvégén még legyûrtem õket, de hétfõre már nem maradt a hétvége inspiráló hatásából, ezért idõlegesen a vírusok gyõztek. Nem hagytam magam, minden fronton támadást indítottam. Szombatra már odáig jutottam, hogy untam a pihenést, a gyógytea már a fülemen jött ki lassan, a gyógycukortól is csömöröm lett. Muszáj volt vasárnap lovagolni menni. A hangom ugyan még nem tért vissza teljesen, és énekelni nem tudtam.Szombat este sokáig tévét néztem, mégpedig a „Nevem Senki” címû filmet. Igazi, hamisítatlan spagetti-western, Ennio Morricone zenéjével. Többször láttam már a filmet, de sokadszorra is élveztem. A vadak bandájának vágtatása a prérin szerintem fergeteges jelenet. Ennyi kabboj egy rakáson! A film miatt vasárnap késõn keltem. Már fél 11 volt majdnem, mikor a tanyára értem. Szerencsére nem érkeztem késõn, a csapat készülõdött a terepre. Ott volt Mesztic is, akinek örültem, mert mióta visszaadta Imrének a lovát, azóta nem láttam. Ferivel is rég lovaztam együtt. Józsival, az ördöglovassal balesete óta nem lovagoltunk egy csapatban. Elõször fûztem Ferit és Meszticet, menjünk külön, de Feri még kímélni akarta Tequilát, Mesztic pedig ismeretlen lóval (Katicával) nem akart külön úton járni. Így hát kilencfõsre gyarapítottuk a csapatot.Ha nagy csapattal megyünk, én Jedivel hátul szeretek menni. Ha nem ismerem a lovasok tudását, nem tudom, hogy mennyire tudják tartani a jókedvû lovakat. Azt pedig Jedi sem kedveli, ha hátulról tolakodnak. A tó vendéglõ felé mentünk ezúttal, és én hátul ballagtam, mögöttem csak Feri volt Tequilával. Amíg a vendéglõig jutottunk, Gabival kétszer visszafordult Bóbita, sõt egyszer Fókusz is a rajta ülõ leányzóval. Akkor úgy döntöttem, átvesszük Jedivel a vezetést. Élre álltunk, mellettünk Fókusszal, akivel Jedi nagy haver. Jól mentünk így elöl, csak néha Kinga elõre törtetett Blacky-vel. Ez nem volt szándékos, de nem tudta megfogni a lovat, a tanácsainkra meg nem hallgatott. Amikor elõre rohant, mi is nehezebben tartottuk a lovainkat, mert teli volt mind. Hazafelé egyszer magával is húzta a Móni-Boni párost, de a kislány ügyesen megoldotta a dolgot, és lemaradt Kingáéktól. Kicsit mérges is voltam Kingára, hogy miatta kell figyelmeztetni másnak is a lovát.A Kurjancson túl, a Csomád közeli mezõkön találtunk néhány jó helyet, ahol vágtázni is tudtunk. Egyébként fagyos volt minden, sok helyen csak a lépés jöhetett szóba. A fenyvesben is jó volt az út, és nagy kerülõt sem kellett tenni miatta, mert találtunk egy helyet, ahol át lehetett kelni az út melletti erdõn. Kevesebbet tudtunk menni összesen, mint jó talajviszonyok között, de ez is jól esett.A tanyára visszaérkezés után még sokáig idõztem a tanyán. Meg kellett várni, míg a lovak teljesen megszáradnak. Dicsekedtünk, kinek van szebb, jobb lópokróca. Jedi a kikötõhelyen mindig töri a fejét valami huncutságon. Legutóbb kioldotta a kikötõszárat, ezúttal pedig a nyergemet rámolta le a keresztrúdról. Lucifer is próbálkozott a szabadulással, de nem jó kötéllel, így nem sikerült elkötnie magát. Jedi azonnal meghempergett, amint bevittem a karámba. Jót nevettünk rajta Józsiék barátaival, ahogy kereste a fürdéshez legmegfelelõbb helyet. Józsi nem vitte be Lucifert, mert még lovagolt rajta két csemetéje és a barátaik. Józsi meg szaladt a ló mellett, mikor ügettek. Jó edzés volt ez neki, jobban leizzadt, mint a lova.Délután még volt idõm pihenni is, és komolyan állítom, hogy a mozgás jót tett a közérzetemnek.

#2709 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 14:49

Nagyon boldog vagyok, a talaj felett lebegek 10 centivel és pillangókat fogdosok! Az történt ugyanis, hogy fél év keresgélés után találtam végre egy helyet és tegnap I. Mini Manó, alias (Johnny) Walker Õkirályi Fensége felköltözött a Háromszögbe! :yeah: Kaskantyún kábé 1 perc érdeklõdés, szaglászás után szépen besétált a futóba, a 160 km-t hisztike nélkül tûrte, majd megérkezett Bogyó Peti birtokára. Itt leszállni ugyan nem akart (nem mert hátrafelé lépkedni), úgyhogy ki kellett szedni a kettes futó középsõ elemét, hogy meg tudjon fordulni, de a külön karámot egy vele egykorú másik méncsikóval boldogan elfoglalta. Ma reggel átköltözött végleges helyére, másik 6 felnõtt herélt és 2 vele egykorú méncsikó mellé a 9 hektáros legelõre :DÉs persze a lényeg: 3 km-re van tõlem!!! :yeah:

Edited by Filly, 2006 január 30. - 15:04.

#2710 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 0:57

Szia Filly!Hazaértem, és mihamarabb megnézném Walkert. A fotókon nagyon szép, jó kis quarteros hátsója van ;)

#2711 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 10:04

Filly! Nagyon-nagyon szép a lovad, szívesen megnézném én is élõben. :)

#2712 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 15:53

Hétközben délelõtt, hétvégén elõre megbeszélés alapján vezetek tárlatot hozzá :ang:

#2713 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 16:08

Ok. Mit szólnál egy olyan verzióhoz, hogy találkozunk valahol, aztán Fóton Zappal (és Évával?) is, úgy megyünk vendégségbe Walkerhez? Elõre megbeszélt idõpontban, természetesen ;)

#2714 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 16:45

RókajátékRégiónkban a helyzet változatlan. Igaz, miután beültem a kocsiba és elindultam hazfelé, 10 perc telt el és kisütött a nap. Mivel napsütésben napok óta nem volt részem, bevallom, egy kicsit bosszankodtam. De csak egy kicsit, mert így is tudtam lovagolni.A helyzet változatlan, mert nagyon kemény, fagyott a talaj, mint a múlt héten végig. Igazán jót menni csak néhány helyen lehet, ahol a még õsszel zöldellõ bõ fû tompítja a kemény talajt. Az erdõben is található néhány alkalmasabb hely, mint arra a Határ Ranch különítménye vasárnap rámutatott. Velük vasárnap futottam össze. Akkor õk be én kifelé menet tartottam.A legszebb élmény pénteken ért. Gyönyörû napsütés, igaz kellemetlen hideg és az elmaradhatatlan szél, amelyik Kurjancstól északra mindig fúj a Dunáról. A napsütés úgy látszott, hogy nem csak bennem ébresztett életkedvet, hanem abban a rókapárban is, akik önfeledten hancúroztak az akácos és a mezõ határán. Kergetõztek, rohangáltak. Mindebben cseppet sem sikerült õket megzavarnunk. Simlis szokása szerint nagyon messzirõl kiszúrta õket, mint mindent és mindenkit, akik nem a terep állandó tartozékai. Én, mint mindig késésben voltam hozzá képest, de a látványt így sem mulasztottam el. Valószínûtlenül vörös, szinte piros volt a bundájuk. Hasonlítgattam is Simliséhez. Kis túlzással õ is beállhatott volna közéjük, legfeljebb a méret nem stimmelt volna, de – ugye, mint tudjuk - nem az a lényeg. Az ötletet aztán elvetettem, mert ha egy csökkent látású vadász is így gondolkodna – gondolkodnak ilyen esetben, vagy csak annyira, mint a bika a vörös posztó elõtt? - nem sokat adnék egyikünknek sem, beleértve jómagamat a barna kabátomban és chapsemben. Elõbbit egyik nem régiós fórumos barátnénk egyszer pirosnak titulálta. Nos, ha õ lenne az a bizonyos vadász, tuti nem élnék már… És nem biztos, hogy a kabát színe miatt.Érdekes, hogy az egyik róka olyan határozottan futott felénk, hogy nem csodálkoztam volna, ha megszólal és mond valamit. Persze nem így történt, mert mintegy száz méterrel elõttük kitért és befutott az erdõbe. Ekkor értettem meg azt a nyulat, amelyik pár perccel ezelõtt egészen fura módon valószínûtlenül közel indult csak futásnak, amikor megközelítettük. Nyulakkal szinte minden alkalommal találkozunk és nyílt terepen jellemzõ, hogy még messze járunk, amikor elinalnak. Ezúttal azonban sokáig lapult és kivárta, amíg néhány méterre megközelítjük. Lehet, hogy õ már kezdettõl fogva tudta, hogy rókák karmaiba szaladna, ha elõlünk, a másik irányból érkezõ veszélyforrás elõl azonnal az ellenkezõ irányba futna.A szombat és a vasárnap sajnos komorabbra sikerült, de kizárólag az idõjárás miatt. Napsütés nélkül megint. Ennek ellenére természetesen továbbra is elrégiózgatunk, ha kell akár az idõk végezetéig.

#2715 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 18:31

Adrienn, úgy gondoltad, hogy átlovagolsz Csomádra (Éva és Zap is), ott a kocsmánál tali, aztán együtt ellovagolunk Fótra csikót nézni, és aztán haza? :D

#2716 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 18:41

Mi az nekem, ellovagolni Csomádig? :D :kocc: Konkrétan úgy gondoltam, hogy mi találkozunk valahol félúton Fót felé - eljössz elém egy kicsit, na! -, a Határ tanyán megnézzük az izlandiakat és Heniékkel együtt megyünk Walkerhez. Ha nekik ez túl közel van, akkor õk is jöjjenek elénk :)Nos?

#2717 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 18:50

Nekem nagyon tetszik az ötlet! :yeah:CSÖVI! Nem szállsz be te is? Elénk lovagolhatnál, aztán meg vissza, megnézni a csikót :gm: :D

Edited by Filly, 2006 január 31. - 18:51.

#2718 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 7:50

Tök jó ötlet, csak annyi a bibi, hogy a lovak két hete nem mentek. Így szombatra futószárazást+"osztályt" terveztem, ha vasárnapra gondoltatok, akkor jó.

#2719 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 10:00

Remek ötlet! Lehet olyan kérésem, hogy ne ezen a hétvégén kerüljön sor a Nagy Közös Walker Nézésre, mert nem tudnám megoldani, hogy ott legyek? Hanem inkább jövõ héten szombaton, ha nektek is megfelel. Nem valószínû, hogy én lóval mennék, majd követnélek titeket autóval, hacsak nem kapom kölcsön Wapit, az Aranytündérbogárcsillagvirágszálat. :)

#2720 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 12:20

Én sem a mostani hétvégére gondoltam, mert egyrészt nem érek rá, másrészt Bársony patkótlan, és nagyon fagyott a talaj. Jövõ hét szombaton lesz Silveradon Dallos Gyulával a "Beszédes esték", ahová mi lemennénk, és úgy tudom, Filly is (Filly, velünk?), de vasárnap akár Walkernézhetünk.