Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#2641 zdenka

zdenka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 21:09

Sziasztok.Visnyei Andreának hívnak,tulajdonképpen a bemutatkozásokba kellene írnom ezeket a sorokat.Hogy miért mégis ide?A lovakért,mint itt mindenki,oda vagyok mióta az eszemet tudom.De a társaságukat csak felnõtt fejjel élvezhettem/remélem õk is élvezik az én társaságomat/Gyerekkoromban elhittem ha megeszem a kelkáposzta fõzeléket,írok még 2 oldalt a szorgalmiba...stb akkor megkapom az olyan nagyon áhított LOVAT!Nem tudom miért nézik hülyének a gyerekeket.Hát ezér tetszett meg egy írás két kiscsajról/Vega,Hugi/akik önerõbõl szerezték meg elsõ lovukat/Römi/.Erre a topikra Vega neve miatt kattintottam,kiváncsi voltam mit írhat aki csak úgy haza állít egy lóval/én csak macskákat és kutyákat vittem haza,egyszer egy kisgyereket is/.Na és jól itt ragadtam.Most a 24. oldalon tartok,nézegetem a képeket túrákról,lovakról.Olvasgatom a történeteket Rólatok,sokan olyanok mintha ismerném õket.Hát/tal nem kezdünk mondatot/örülök hogy itt lehetek,üdvözlök mindenkit,jó készülõdést a farsangi bulira.Megyek vissza a 24 oldalra.Ui.:Ha lesz vagy van gyereketek mindig be kell tartani amit igértek neki,Én ehez tartom magam.

#2642 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 22:22

Szia Andi :) Jó olvasgatást! Miért éppen zdenka? Nekem kutyát ígértek. Azóta sincs, de már úgyis macskapárti vagyok :(

#2643 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 21. - 8:19

Nekem nem ígértek, így nem volt csalódás. (Viszont nem is ettem meg a kelkáposzta fõzeléket, és ez a "jó" szokásom azóta is megmaradt. :dev: ) Ismertem Alsónémedi környékén egy lovas oktató hölgyet, akinek a valódi keresztneve volt Zdenka :)

#2644 Mietta

Mietta

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 21. - 13:19

Sziasztok! Nekem már csak gyakorolnom kell Vazullal ;) :kir:

#2645 zdenka

zdenka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 21. - 13:31

,,Miért pont zdenka?"Egyszerûen csak tetszik,jó ló név lehetne.Akivel jó terepeket lehetne menni,mélázgatni a hátán,aki bárhonnan hazavisz :) .Szerintem sokat elárul valakirõl,hogy milyen nevet ad a lovának.Minden lovamat kész névvel ismertem meg,változtatni nem akartam,de addig becéztem amíg nem tetszett a végeredmény.Pl.:Mercédesz=Merdzsómackó,Jimmy=Jim=Dzsin/tonic/.Merdzsómackó csikója nállam született.Õt én nevezhettem el,Hannibál lett a neve.Dr Lechter után a Bárányok hallgatnakból.Nem tudom mit árul ez el rólam,Dr Lecter csak a gonoszokat ette meg :dev:

#2646 Brownie

Brownie

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 21. - 18:50

Helló mindenki itt Kata beszél a Molnároké (Gyengébbek kedvéért a legidõsebb csitri :D ) Szóval a mi produkciónk Nemmondommegkivel iszonyú jó lesz ;) Már alig várom a farsangi bulit és remélem, hogy sokan készültök meglepetésekkel ;) , hogy minél izgalmasabbá tegyük ezt a móka versenyt! HAJRÁ HAJRÁ MINDENKINEK!!!!! MINDENT BELE!!!

#2647 Mietta

Mietta

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 21. - 19:18

A mi produkciónk is elégé furi lesz . :D (amit tudunk megteszünk) :D

#2648 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 10:23

Szegény Fakó! :D

#2649 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 19:27

Kedves farmlakótársak! Tudnunk kéne lassan, hogy hány fellépõ lesz a farsangi darabban, hogy tudjuk, mikor kezdõdjön, szóval, szerdáig szóljon mindenki, aki részt akar venni a hobbi-versenyen. Aki meg betojt a feladat nehézségétõl, azt szeretném megnyugtatni, hogy nem vérre menõ verseny lesz, nem kell nagydíjjal készülni. Igazából, ha semmivel sem készültök, akkor is lehet lovagolni, ha hoztok zenét, akkor arra, ha nem, zene akkor is lesz a mutatvány közben. Tényleg nem muszáj semmi extra: 4-5 perc folyamatos lovaglást, vagy kézen vezetést, egyebet valszeg mindenki tud produkálni, legalább két jármódban. Aki meg ennél jobban készül, az jobb lesz. De a lényeg úgyis a jelmez: a lovason, esetleg a lovon is, ettõl lesz vicces. Meg attól, ha jó sok jelmezes lovas lesz. Fõleg a tiszteletkör ;) Vannak, akik persze ennél akadtak el. Mondhatnám, hogy Fóton a filmgyárban van jelmezkölcsönzõ, de szerintem felesleges pénzt kiadni rá. Akkor már egyszerûbb megoldás például a lámpabúra, a királykislány, az õstermelõ, a fekvõrendõr, a pedofil pap, a hûtõmágnes, a sztriptíz táncos, a galandféreg, a tevekupec...ezekhez minden háztartásban lehet kelléket találni, nézzetek körül. De egyébként bármilyen jelmez jól mutat, ha lovon ül :) Szóval gyertek, minél többen! Akikrõl eddig tudok: Éva – Vikcimanó Éva(p) – Szõlõ Heni – Wapi Csuti –Döme Kata - ? Noncsi – Vénusz Adri – Báró Mia – Vazul Anikó – Csillag Eni - ? Andika – Becsi Pál – Póker DZ? Patrik? Szilvi? Adrienn? Fakó? Stb?

#2650 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 9. - 17:07

Szegény Fakó! :D

Nem igazán értem a kapcsolatot. A cikkben a fakó szó mint melléknév szerepel és kissé nehezemre esik összekötni így a két jelentést. :eek:

DZ? Patrik? Szilvi? Adrienn? Fakó? Stb?

Én megyek és készülök is rövid mûsorral :)
Adriennenek is megvan már a jelmeze ha jók az infoim ;)

#2651 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 9. - 17:24

Csináljatok majd sok fotót! :(

#2652 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 9. - 17:56

Khm. Fakó, az én jelmezemet inkább hagyjuk. A korábbi terv nem jött össze, mást kitalálni és megvalósítani meg végképp nincs idõm sajnos. Amúgy sem vagyok az a kereatív típus, anno gyerekek farsangja is a rémálom kategória volt számomra :o Úgyhogy majd én leszek a lelkes közönség, aki a többieket látva persze iszonyúan fogja sajnálni, hogy a könnyebbik utat választotta. De legalább lesz valaki, aki segít öltözni, lovat tartani, leesett cuccokat feladni stb ;)

#2653 hugi

hugi

Új vendég

• Fórumtag
  • 12 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 9. - 22:26

De legalább lesz valaki, aki segít öltözni, lovat tartani, leesett cuccokat feladni stb ;)

1. Ez sajnos kevés! Segíteni a szervezõk is tudnak, sõt ilyet bárki kérhet, ha a programjához szükséges
2. a farsangi mulatságon kizárólag jelmezben lehet megjelenni! Emellé pedig már igazán nem kell sok, hogy porondra is lépjetek. :D
Úgyhogy Adri szedd össze magad, még van pár napotok a "Hercegnõddel"! hajrá! :yeah:

#2654 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 10. - 9:47

Az jelmeznek számít, ha felveszem a rózsaszínû gumicsizmám? :gm:

#2655 moncsó

moncsó

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 10. - 19:46

szioasztok!!!!! Vega csak annyit akarok mondeni h a KATA A FAHÉJJAL fog jönni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! amugy meg mindenkinek hajrááááá

#2656 hugi

hugi

Új vendég

• Fórumtag
  • 12 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 11. - 23:39

Na kérem szépen:

a szombati jelmezbál "színpadi" része 14:00 körül kezdõdik a pályán. A bemutatók sorrendjét sorsolással döntjük el.
Utána: zenés-táncos-JELMEZES mulatság + eredményhirdetés, díjkiosztó.
Étel, ital a szokásos: mindenki hoz valamit (sok mindent). Kellene még néhány cd is (minél több, hogy legyen mibõl válogatni), mert fogytán a muzsika.
!Az esti álarcos bál nem függ az idõjárástól!

#2657 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 12. - 8:17

Meggyesnek nagyon boldog szülinapot! :kocc: :ang:

#2658 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 12. - 10:47

Vazze' most még álarcot is csinálhatok??????? :dev:

#2659 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 15. - 8:08

Itten van a beszámolóm a farsangról, ami krály volt! :yeah:

#2660 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 9:43

Na, jöhetnek a képek :) Legalább képen lássam legnagyobb fiamat :( :hupp: Persze Miksa mikorra máskora betegedjen le, mint mikor ki tudnánk menni? :( (meg persze, noná hogy én is elkaptam tõle...)

#2661 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 10:12

Hamarosan lesznek képek, Viking, Szőlő, Döme, Wapi amint meghallották a "zenét" egyből tudták, hogy mi a dolguk :D Mindegyikük nagyon jól viselte az összes cicomát: lámpa, irányjelző, rendszám, Vikingnek még jutott lobogó amcsi zászló is. Bár a Tanya Banyák megjelenése kissé zaklatottá tette, nem szimpatizált a sárga-narancs lobogó mindenfélével, illetve a lószállítóban várakozó birka hangja is távozása ösztönözte, viszont iszonyú jól vette (mondhatni nagyon szorgalmasan, gondolta élre áll) a tiszteletkört és minden egyebet :D Szerintem nagyon élvezik a felhajtást, tudják, hogy buli van (ami nem tart sokáig és sok-sok finomság jön utána). Sajnálom, hogy nem tudtatok kijönni, bár jobban jártatok, mert nagyon-nagyon hideg volt! Jobbulás és vigyázz magadra!

Edited by Eva, 2009 február 16. - 10:14.

#2662 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 10:49

Régen röhögtem ennyit mint szombaton. Szerencse, hogy ennyi õrült tanyázik a "Plastic Sisters" nevû formáció tanyáján. :D Nikolnak külön köszönöm a kölcsönlovat. :) Nagyon jó képek vannak nálunk, majd felrakosgatom õket valahová.

#2663 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 13:56

Sajnos csak az elõkészületeket tudtam lefotózni, mert a továbbiakban minden energiámat az vitte el, hogy ne haljak fagyhalált!
nesztek farsang

#2664 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 15:34

Jucc, köszi a képeket! :yeah: Tökjók! Pókernek baromi elõnyös ez a focistaprofil :kir: Van valami ebben az állítólagos Gazdi-Állat hasonulásban, nem?!

#2665 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 16:00

Szerintem óriásiak voltak :D Az ötlet és a kivitelezés is :yeah:

#2666 Mietta

Mietta

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 17:32

Szerintem is nagyon jó volt ez a farsang! Igaz nagyon hideg volt de sebaj ennyi még nem árt senkinek! Kicsit szerencsésnek érzem magam mert a Plastic Sisters dedikálta az emléklapomat . :dev: :gm: Na meg aztán amit Vegától halhattunk éneklést simán esélyes lenne a Megasztárba! Hajrá Vega :yeah: Hajrá Vega :yeah:

#2667 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 17:46

Vegasztár :P

#2668 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 9:01

Úgy emlékszem, hogy tegnap este már belinkeltem, de úgy látszik, hogy nem sikerült: képek a farsangról.

#2669 pudleinere

pudleinere

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 340 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 10:31

Köszönjük a képeket! Ügyi-bügyi Fotó Sajt :D

#2670 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 10:39

Nagyon jók! :yeah:

#2671 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 11:51

Itt van a következõ eresztés.

#2672 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 12:05

Nagyon jók a képek, látszik, hogy jó volt a hangulat :yeah:
És a másnapi jelek alapján a buli is egész jól sikerülhetett :dev:

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy Anikónak megköszönjük a tortát, amit Bölény szülinapjára készített. Gyönyörû, cukormázas, virágos-gyöngyös-feliratos mûremeket. Nagyon-nagyon jólesõ meglepi volt, az ünnepelt is egész meghatódott tõle, amikor hazavittem neki. Üzeni, hogy alkalomadtán majd személyesen is megköszöni. :ang:
(Ráadásul nem csak szép, hanem finom is volt! A tányért hétvégén viszem vissza!)

#2673 cukor

cukor

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 18. - 21:10

Nagyon szívesen készítettem! Isten éltesse Öreg Bölényt! :)

#2674 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 19. - 19:57

Nagyon jók a képek :yeah: Ki volt a nyári mikulás? Szerintem õ a legelvetemültebb :D Fakcinak boldog Zsuzsanna napot :kocc:

#2675 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 22:11

Kedves Bértartók! Ez itt olyan lesz, mint egy magyarázkodás, mert az is. De a ti lovaitokról van szó, ezért leginkább rátok tartozik. Folytatása a Szentendre-Pilis régiós topicban Honey rágalmaira reagáló válaszomnak, megelõzendõ, hogy bogarat ültessen a fületekbe, mert attól elég sz*r lenne itt a hangulat. Szóval: Néhány ló valóban lepasszolt egy kicsit az elmúlt 2-3 hétben. Nagyon rossz érzés, de egészen egyszerûen amiatt van, hogy "sok minden összejött": több új ló érkezett, valamint az idei tél kezdete elég rendesen változékony volt, a melegebb, csapadékos idõjárás kedvez a parazitáknak, így aztán férgesek is voltak (csináltattunk parazitológiai vizsgálatot, több lótól származó trágyamintákból). Aztán majdnem tavasz lett, a lovak elkezdtek vedleni, de hirtelen beütött újra a tél, nagy mínuszokkal. Emeltünk az abrakadagon, kaptak kiegészítésképpen kukoricát is, de sajnos a nagy hidegek miatt több széna fogyott, mint amivel számoltunk, és amennyivel az egyébként megbízható forrásunk rendelkezett. Így, amíg a másik helyrõl az új széna megérkezett (mert azt nyerges kamionnal hozták, ami a sár miatt akkor éppen nem tudott volna bejönni), szükségmegoldásként a régi helyrõl hozattunk 20 db nem olyan magas minõségû szénabálát (mert az IFA-val jött, ami mindenhol tud közlekedni). A nem olyan magas minõség ebben az esetben ezt jelenti, hogy több savanyúfüvet tartalmaz, és kései kaszálás, aminek a tápértéke valóban alacsonyabb. Szóval ezek a dolgok összességében okozhatták, hogy a rosszabb takarmányértékesítõ lovak az elmúlt 2-3 hétben veszíthettek a kondíciójukból. De már itt az új széna, megvolt a féreghajtás, és átmenetileg kapnak lucernalisztet, kukoricát, hamar összekapják magukat. (csak legalább Bendegúz fogyott volna...) Üdv: vega ui: bocsánat, hogy nem a farsangról írtam vidámabbat, bepótolom, ha jobb kedvem lesz. Nagyon jól éreztem magam akkor, igazi idióták laknak itt, szerencsére. Vannak videók, próbálok valamit összevágni belõle, aztán feltöltöm. Kiss, Vicky, from Plastic Sisters :D

#2676 cremaster

cremaster

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:01

Kedves Tanya tulajdonos! Felhívom figyelmét, hogy az FVM 345/2/+%§ b pontja alapján az ön által bértartott füstölni való kolbász alapanyag minősége kifogásolható, férgek rágják és hülye az állatorvosa is. kérem változtasson ezen a helyzeten mert a már elszállított alapanyag -ld szentendre és tsai topic- feldolgozása során élelmiszerhigiéniai problémák merültek fel. Kiderült hogy ön a már megdarált húsba egy bizonyos bértatójának földi maradványait is beledolgoztatta. ennek folyományaként fekáliával és helmintesekkel fertőződött a szalámipép. Nincs avilágon annyi nitrites pác-só amennyi ezt elfedné. tisztelettel: cremaster externus ( persze mint kívülálló!)

#2677 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:05

Drága Vega, nálunk is van nehány lú aki kicsit ledobott hasonló okokból, én pont ugyanazt teszem amit te, féreghajtás, ( pedig az enyimek is 3 havonta vannak hajtva)két különbözõ szerrel, egymás után két héttel, plusz kapnak lucerna és kukorica pótlást...s ami a legszarabb Flash az arabom úgy néz ki mint egy etióp, pedig éjjel boxban lakik. Ö pluszba olyan szerelmes, hogy egész nap nem hajlandó enni. Az ellenpélda meg az ugyanazt evõ rengõ hájú többi ló. A kecskékrõl nem is beszélnék, mert azon szépen kiborúlnék, az idei 6 gidából eddig egy maradt életben, több éve kecskézek s egyálltalán nem értem, a doki sem... Fel a fejjel! :ang:

#2678 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:11

Ez mind haggyán, de még a küszöb is alacsony! :D

#2679 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:12

Áruljátok mán el mivel tömitek az én lovamat hogy ilyen dagadt! :D Úgy látszik jól hasznosítja a kukacokat. Cremaster! :gm: Vega! Írjál lécci vidámságosat inkább! :)

Edited by Csuti, 2009 február 25. - 11:28.

#2680 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:51

Na. Ebből is látszik, milyen a jó ló, milyen lovat kell venni/tartani :D :gm: Vikingnek meg se kottyannak se a repkedő minuszok, se a gyengébb takarmány, se semmi, ő csak gurul :D (na jó, a férgeknek nem örülünk, de ők meg a féreghajtónak nem - remélhetőleg ;) ) Ja, meg elolvastam Vega a válaszodat a másik topikban. A lényeghez nem szólok hozzá, minek tenném, igazad van, csak annyit szeretnék mondani, hogy ez a személyeskedő hangnem nem méltó hozzád. Tudsz te ennél jobbat, okosabbat, nemesebbet, magasabbat, ütősebbet csulabubus nélkül is :)

Edited by BoKa, 2009 február 25. - 12:29.