Monda, köszönjük az elismerést.
Mindenki rajta szeretne lovagolni a kezdők közül, de persze még nem lehet.
Közzétéve 2014 március 23. - 22:05
Monda, köszönjük az elismerést.
Mindenki rajta szeretne lovagolni a kezdők közül, de persze még nem lehet.
Közzétéve 2014 március 25. - 0:09
Közzétéve 2014 március 25. - 0:34
Tegyél egy zablát a szádba és próbáld ki
Közzétéve 2014 március 25. - 7:25
Közzétéve 2014 március 25. - 11:03
Lehetne esetleg külön erre a tuljdonságra tenyészteni
Közzétéve 2014 március 25. - 17:37
Van ló amelyik rájön a titkára de én alapból nem engedem se enni se inni ha zabla van a szájába.
Közzétéve 2014 március 25. - 19:46
Minden lovam tud zablával enni. Bármit.
Lehet, hogy a fjordok nyelve nem olyan fordulékony
De nem zavarta, nem köpte ki, a végén alig tudtam kicincálni Igazából szerintem szopogatta, mint én a csokit, hogy tovább tartson
Közzétéve 2014 március 30. - 20:09
Az nem baj, ha tud zablával enni, inni sőt! Ha mész mondjuk 1 napos túrára, megálltok legelni, Dunában, tóban inni tud. Amúgy lehet, hogy eleinte nem tud vele enni, de egy szép zöld réten, simán rá fog jönni, hogy lehet pár perc alatt, ha hagysz neki időt Én kimondottan szeretem ha a lova(i)m isznak mindenhonnan, hisz egy túrán ez kevesebb gondot jelent
Közzétéve 2014 március 30. - 20:43
Közzétéve 2014 március 30. - 22:37
Zsuzska, nem lehet, hogy az orrszíjjal van problémája? Ismertem olyan lovat aki csak kicsatolt/meglazított orrzóval tudott enni, normál csatolás mellett ugyanúgy csak gyűjtötte a füvet mint a tiéd.
Közzétéve 2014 március 30. - 23:10
Közzétéve 2014 március 30. - 23:13
Azért próbáld meg majd, hogy a nagyot is kicsatolod, hátha (mondom: volt már...)
Közzétéve 2014 március 31. - 7:29
Közzétéve 2014 április 2. - 22:21
Viking is tud enni zablával. Is. Nyereggel is. Teherrel a hátán is. Fekve is. Teli hassal is. (sziasztok)
Közzétéve 2014 április 3. - 1:32
Teli has? Az micsoda?
Tegnap új legelőre tettem a csapatot. Vanda elkezdett a kijáróban csipegetni. A többiek már háromszor körbeették a legelőt, de Vanda kb. tíz lépéssel odébb tömte a fejét. Minek annyit mászkálni, ha helyben is van harapnivaló. Méghogy tele has!
Közzétéve 2014 április 4. - 13:51
A teli has az, amikor hazajönnek a friss fűvű legelőről, és odamennek a széna etetőhöz, amiben mondjuk nem jó fajta széna van
Közzétéve 2014 április 4. - 14:31
No végre előkerültél! Az etetőláda még mindig egyben.
Teli has.
Bejöttek a legelőről, az etetőben lucerna. A csapat megállt előtte és bambán nézve kérdezték: Ezt most meg kell enni?
Ketten nem kérdeztek, csak elkezdtek kétpofára zabálni. Vanda és egy hafi származék. A hucul keverék csak csipegetett.
Közzétéve 2014 április 4. - 19:42
Mi tudjuk mi az a telihas! Csak nem tart sokáig
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Közzétéve 2014 április 7. - 13:45
Hahó!
Épp egy hete jártam erre (szia, BoKa!) ... és de jó erre visszajönni
... mert igen, növöget már a friss fű és láthatóan minden fjord ugyanúgy működik...
és igen, minden ellenkező híreszteléssel szemben még böfögni is tudnak...
Közzétéve 2014 április 7. - 22:00
Ma volt szerencsém elkapni az egyik dokit a loviban, és kiderült, Nomikának van két kis farkasfoga, amit ki kell húzni, és az egyik oldalon élesek a fogai. Ezeket megcsinálják, aztán visszatérünk a zablával fű-répa-dinnyehéjevés témára.
Közzétéve 2014 április 8. - 7:34
Zsuzska!Ez azért nem túl jó hír Már előre sajnálom szegény lovat!
Közzétéve 2014 április 8. - 13:14
Közzétéve 2014 április 8. - 15:22
Nekem ugyan nem fjordom van, de enyémlóállat a farkasfog-kivételt elég könnyen vette Viszonylag kis fog volt, seperc alatt kint volt, úgyhogy nyugi, a doki valszeg felmérte, hogy nem kell szétverni a fél álkapcsát az állatnak
A fogreszelés se egy ördögtől való dolog, ezeknél a beavatkozásoknál a szájterpesz meg az eszközök félelmetesek inkább
Közzétéve 2014 április 8. - 21:20
Koszosabb ...
...és a tisztább fele.
Közzétéve 2014 április 8. - 21:47
Nekem ugyan nem fjordom van, de enyémlóállat a farkasfog-kivételt elég könnyen vette
Viszonylag kis fog volt, seperc alatt kint volt, úgyhogy nyugi, a doki valszeg felmérte, hogy nem kell szétverni a fél álkapcsát az állatnak
A fogreszelés se egy ördögtől való dolog, ezeknél a beavatkozásoknál a szájterpesz meg az eszközök félelmetesek inkább
Köszi Juice Fogreszelése Öreganyónak is volt bódításban néhányszor, és gondolom ez a doki is a reszelő modern formájával fog megjelenni, szóval ettől én se tartottam volna, a farkasfogat meg tényleg annyira lazán kezelte, hogy gondolom így van, ahogy írod.
Csak néhány reakció ijesztett meg.
De így már ismét megnyugodtam.
Közzétéve 2014 április 9. - 8:13
Fagyöngy tanult a héten, hogy nem is olyan rettenetes dolog bemenni a vízbe. A végén már tetszett is neki.
Közzétéve 2014 április 10. - 6:05
Ez nagyon jó! Gratulálok! Szép a pálya is. Milyen "terepakadályok" vannak még?
Közzétéve 2014 április 10. - 6:21
Közzétéve 2014 április 10. - 9:12
Vera egy nagyon igényesen kialakított pálya. Van ez a nagyobb víz, ami a képen van, mikor a lovas megy át, egy kis "vízesés indul el. Van egy "folyó" ez hosszabb, alacsonyabb vízzel, itt a lovat át kell majd küldeni, egyelőre csak nyereg alatt megy. Van egy híd kis tó felett, Van egy kanyon ami kanyarodik is, csak a ló feje látszik ki három ki/bejárattal. Egy kamion ponyva felállítva, ami alatt át kell menni. Egy boltívszerű kapu, amiről szalagok, műanyag vackok lógnak le. két farönk, amit ugrani kell. Egy árok, egy domb, szlalom, egy malom, amiről le kell húzni a slagot.
Ennyi jutott eszembe, nagy kihívás a lovaknak, lovasoknak.
Közzétéve 2014 április 10. - 9:15
De jo! Nagyon ugyes Fagyongy (es szep is).
Köszönjük. Kicsit nagy az egója, de nagyon szeretem őt. Zsuzska, mikor vettük Fagyöngyöt, akkor Nomádért indultunk, hogy elhozzuk. Az élet így alakította a dolgokat.
Közzétéve 2014 április 10. - 9:40
Canossa, ez a pálya hol van?
Közzétéve 2014 április 10. - 10:49
Canossa, ez a pálya hol van?
Dunaharaszti, PKN Ranch. Nádai Péterék .
Közzétéve 2014 április 10. - 15:39
Köszönjük. Kicsit nagy az egója, de nagyon szeretem őt. Zsuzska, mikor vettük Fagyöngyöt, akkor Nomádért indultunk, hogy elhozzuk. Az élet így alakította a dolgokat.
De jo! Nagyon ugyes Fagyongy (es szep is).
Közzétéve 2014 április 10. - 18:33
Zsuzska megmondani nem tudnám. Nomád és Szamos között gondolkoztunk. Melinda nagyon türelmes volt, mert már a futóval voltunk ott, és még mindig nézegettük őket. Az ember mind a hármat elhozta volna. Nem tudom. Ott sertepertélt körülöttünk Fagyöngy, és egyszer csak eldőlt, hogy őt hozzuk. Az élet ilyen.
Fagyöngy szülei Magor és Fahéj. Nem néztünk származást.
Edited by canossa, 2014 április 10. - 18:38.
Közzétéve 2014 április 10. - 22:37
Ezt a képet most kaptam egy régi kedves lovastársamtól, még elõzõ helyünkön készült.
Elnézve, csak megint azt látom, gyönyörû lovam van. :yeah:
Az alábbi képek most készültek Csermelynél, kiscsikók születtek:
Muti anya, mit találtál?
Nem! Nem tevének születtem!
Ki áll ki ellenem?
Közzétéve 2014 április 10. - 22:39
Zsuzska megmondani nem tudnám. Nomád és Szamos között gondolkoztunk. Melinda nagyon türelmes volt, mert már a futóval voltunk ott, és még mindig nézegettük őket. Az ember mind a hármat elhozta volna. Nem tudom. Ott sertepertélt körülöttünk Fagyöngy, és egyszer csak eldőlt, hogy őt hozzuk. Az élet ilyen.
Fagyöngy szülei Magor és Fahéj. Nem néztünk származást.
Közzétéve 2014 április 11. - 21:21
Hehe azt hiszem én is Szamosra pályáztam anno de nekünk a legkopaszabb úrfi kellett végül
Ezért illik ránk ez a mondás,hogy nem azt kaptam amit szerettem volna,hanem amire szükségem volt
Közzétéve 2014 április 14. - 20:38
Fifikusz fórumtársunk szóvá tette, szegény Mazsi, biztos rossz neki egyedül. Csődör üzemmódban nem teszem ki a legelőre, de karámja jó nagy, lótársaság meg van, sms-ben
Néha beraktunk hozzá heréltet, de nagyobbat, egyszer Marvint, Cav óriását, aki légypiszoknak se nézte Mazsit, de Mazsi le-fel rohangált a kerítésnél, hogyan meneküljön
Ma beraktam hozzá Pötyit, akivel csak kóstolgatták egymást, finom csipkedés, hogy eldöntsék, ki az erősebb. Aztán békésen szénáztak együtt.
Később beraktam még egy pónit, ő tavaly lett herélve, még emlékszik csődör létére. Ő már keményebben adta elő, kissé eldurvultak az események. Bár sérülés senkiben sem esett, azért csattantak azok a pofonok, Mazsi nem hagyta magát.
Úgy gondolom, egy mén komolyabb társaságra nem vágyik, hacsak nem kanca az illető. ;)
Szabadon élve is általában magányosak a mének, így nem nagyon vágynak megosztani a szénát senkivel.
Közzétéve 2014 április 15. - 15:34
Canossa, nagyon ügyesek vagytok, Péternél sokat lehet tanulni, ne hagyjátok abba!
Kistáltos, de jó képek!
Az a kutyusos annyira jól sikerült - csak még azt nem tudom, Ő ott a bíró, partjelző, vagy a nevető harmadik...?
Közzétéve 2014 április 16. - 10:20
Köszönjük, Melinda. Péter egy fantasztikusan igényes pályát alakított ki a ranchon. Köszönet érte, hogy használhatjuk. Vigyázunk is rá. Talán lassan valami elindul a haladás útján. Nagyon szeretem Fagyöngyöt, de néha kicsit visszaél vele. Nagy egója van. Ez nem az ő hibája, hanem a mienk, hogy sokszor nem vagyunk elég határozottak vele. Ili/Haramia gazdája volt aki mind a két lovunknak megmutatta, hogy igenis át kell menni a vízen. Magyarázott nekünk, hogy mire figyeljünk a jövőben. Nagyon hálás vagyok Neki. Utána fel kellett nekem is ülni Fagyöngyre, hogy többször menjünk át a vízen. Ili velem is határozott volt.
Edited by canossa, 2014 április 16. - 10:21.