Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#2641 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 9:25

Ok, megpróbálom a napokban összerakni a listát, és akkor maradjunk a jövõ hét hétfõben. Akkor is csak a délelõtt jó? Jaaa, most nézem, hogy nekem hétfõn délre kell suliba mennem! Úgy látszik én sem látok tisztán :dev: Most már kifutottunk az idõbõl, meg le is beszéltelek róla titeket, úgyhogy akkor szerintem maradjon a jövõ hét hétfõ, ha az mindenkinek ok.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 11:00

Teeee csaaaaj!.. :kv:Felõlem még lehet változtatni, most hétfõn még fixen ráérek :) Bár, mire elkészül a lista, meg minden... :rolleyes: :cool:No, elhoztam az útlevelet. Úgyhogy most már tudok válaszolni Gigi kérdésére, hogy szép-e. :DSzépnek nem szép (csak amennyire egy okmány szép lehet), de elég korrekt. Jó vaskos olvasmány, lehet bele jó sok cuccot írogatni, állatorvosnak vannak szép rubrikák fenntartva, meg bizalmi alapon kb 3 oldalnyi hely van a tulajdonosváltások regisztrálására is :dev: Hát, nálunk ez üresen marad, asszem ;) Különben meg tényleg jó, szépen megcsinálták, nem wc-papírra van nyomva, tokja is van... Pofás.Gigi, gondolom, nem olyan sokára már neked is megérkezik.

#2643 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 13:25

Palo! Ha megírnád végre azt a listát, akkor nekem még mindig jó a hétfõ..... :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 13:47

Kicsit más. KÉpzeljétek, rájöttem, hogy megvan még a tsz, ahol a lovamat tenyésztették :) Csak már nem tsz, hanem rt. Tutibiztos, hogy el fogok menni megnézni õket valamikor....Hahaha, vagyis nem megyk én sehová, most találtam ezt a tavalyi cikket a neten: bang. :(

Edited by Dé, 2005 szeptember 9. - 13:57.

#2645 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 18:19

Ez pont olyan, mint amikor én a Tornádó nevû kedvencemet kerestem... végre megtaláltam az összekötõ embert, aki még láthatta, meg tudhatta, hogy hova került. Felvettem vele a kapcsolatot, küldtem fényképet is, errefel szegény meghalt :( Sosem tudom meg, mi lett egykori kedvencemmel!!! :( :hupp:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 18:22

Ó, hát ez is kellemes...Az a baj, hogy szétszalajtották a lovakat, pedig úgy megnéztem volna õket, egy cikk miatt kezdtem el keresni, amit ördögdora küldött nekem, és abban ez a tenyészet volt, fotókkal, olyan Szelcsi-forma kellemes lovakkal. 2003. januári cikk volt, tök bizakodó. Erre 2004-es archivumban meg már a felszámolást olvasom...Mindegy, lehet, hogy azért majd még felhívom õket (az rt még megvan), hogy merrefelé mentek a lovak (mének fõleg érdekelnek), meg hogy nincs-e valami archívumuk. Olyan jó lenne tudni valamit a kis öreglányról, titkon arról ábrándozom, hogy akad náluk egy csikókori vagy fiatalkori fotó, de az biztos nem lenne :)[írástudatlan vagyok]

Edited by Dé, 2005 szeptember 9. - 18:23.

#2647 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 18:25

Fotó????? Hát ne reménykedj! Na azt biztos nem fogsz találni! :( Sajna!Megnézem mit írt Dóra! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 20:25

Azt nézheted, mert postán küldte :) Már ha a cikkre gondoltál. De ha gondolod, megmutatom majd. Vagy bescannelem, erre is gondoltam már, aztán betenni a fajtás topicba. De mivel a tenyészet megszûnt, nemtom, mennyi értelme van belinkelni...Pedig annyira nagyon kíváncsi lennék 1-1 korábbi képre Szelcsirõl, látni milyen volt fiatalon, egészségese(bbe)n... De hát valószínû, hogy ez hiú ábránd, valóban :)

#2649 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 20:38

Sziasztok!Lehet,hogy off:Szentendrén és környékén keresek lovardát,gyerek lovagoltatásra alkalmas lovakkal,ideális esetben pónival.Segítségeteket elõre is köszönöm,hihike :)

#2650 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 10. - 9:20

Hihi!Itt nálunk a Zablakertben vannak gyereklovak, pónik is.Van úgy, hogy egész óvoda jön, lovagolni stb.Tahitótfaluban vagyunk, bent a szigeten, Kisoroszi felé. Szentendrétõl nincs messze, 13 km, én is Szentendrén lakom.Zablakert

#2651 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 11. - 19:47

Hihike!Pilisszentivánon kifejezetten csak pónikkal dolgoznak! Nagyon eredményesek!!!! Egyik legjobb pónis társulat, akiket valaha láttam. Tudom, hogy nem pont Szentendre környéke, de ha belefér az idõtökbe, feltétlen nézzétek meg!!!! Üdv, PH

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 7:10

Jé, banyek... Csomót gondolkoztam, hogy ismerek-e pónikkal ellátott lovardát a környéken... És teljesen megfeledkeztem a szentivániakról, pedig hát igen, én is tanusíthatom, ha vannak, és jók is, bár terepen találkoztam velük párszor, meg egyszer kértünk futót a "fõnöktõl", szóval én személyesen nem lovagoltam náluk. De amit láttam (a gyerekeket ülni a pónikon, ahogy tették, meg az oktató normális stílusa), az tetszett. :) Te honnan ismered õket, PH?...Na, jól elvertük a pénzünket már megint, mi, Palo? :dev:A karabínerrel lehet,hogy hülyeséget csináltam amúgy, mert a gurtni vastagabb dolog :kv: De segáz, megoldom a kérdést :cool:Ja, meg megsimogattam Bessykét, meg a csikókat is. Jó nagyra nõtt már Fantasy, és PH is rácsorgatta a nyálát, mert foltos :)Úgyhogy voltak ám élmények ma. Most megyek vadászatból okosodni tovább asszem.

Edited by Dé, 2005 szeptember 12. - 11:03.

#2653 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 13:41

És ne feledd a sakálforma kutyát!!!! Az milyen kis helyes volt! Libi-lobi füleivel!!!!Azé, az a foltos nagyon bejött..... :yeah:Én a póniversenyekrõl ismerem õket, merthogy állandó nagy konkurrencia!! nagyon ügyesek a gyerekeik! TÉnyleg érdemes meglátogatni õket!!! :)Ésnemisigaz, hogy elvertétek a pénzeteket, csupa értékes dolgot kaptatok hihetetlenül olcsó áron! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 13:45

Igen, a kutya is kell :ang:Áhá, értem. Hát, amennyit láttam, az engem is meggyõzött, egy csapat gyerekkel jöttek szemben terepen, mind szõrén, úgy odaragasztva a pónikhoz... Ügyesek voltak tényleg.Igaz :D

#2655 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:38

És ne feledd a sakálforma kutyát!!!! Az milyen kis helyes volt! Libi-lobi füleivel!!!!Azé, az a foltos nagyon bejött..... :yeah:Én a póniversenyekrõl ismerem õket, merthogy állandó nagy konkurrencia!! nagyon ügyesek a gyerekeik! TÉnyleg érdemes meglátogatni õket!!! :)Ésnemisigaz, hogy elvertétek a pénzeteket, csupa értékes dolgot kaptatok hihetetlenül olcsó áron! ;)

Hozzászólás megtekintése

én is szeretek vásárolni, értékes dolgokat, hihetetlenûl olcsón :yeah: ;)

#2656 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:41

Most egy jó darabig megint nem megyek lovasbolt közelébe, az valószínû. Mondjuk másmilyen bolt közelébe se, de az már mellékes, meg már kezdem megszokni. :DHát ez a suli... Nagyon nem hiányzott. Csak egy órám volt, de az is súrolta a tûréshatáromat. Nyitva volt az ajtó, ahogy közeledtünk a terem felé és már messzirõl látszott, hogy bent ül a tanár. Nézem, nézem, gúvad a szemem. Nem fogjátok elhinni. Hát nem az a nagyon kedves néni ült bent, aki szigorlaton jóóól meg....atott??? :eek: Nem akartam elhinni! És kénytelen leszek bejárni, mert közölte, hogy kizárólag azt kérdezi, ami az órán elhangzott. :nagysóhaj:

#2657 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:43

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy tényleg nagyon jó cuccokkal lettem gazdagabb, köszönöm PH, meg a fuvart is, pont beértem. ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:45

Most egy jó darabig megint nem megyek lovasbolt közelébe, az valószínû. Mondjuk másmilyen bolt közelébe se, de az már mellékes, meg már kezdem megszokni. :D

Hozzászólás megtekintése

Akkor dolgozni se fogsz? :DSulihoz sok erõt, kitartást, meg a nénihez is, a drágához.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 19:40

Szelcsinek délutánra jobb lett a kedve, délelõtt elég melankólikus volt, még csak nem is nagyon háborodott fel, hogy az új futószárazó hevederét húzom meg, pesdig nem szereti a hevederhúzást annyira nagyon. Most, amikor lementem 7 körül, már messzorõl nézte, hogy jövök, és mire elõvettem a kezelõs cuccost, és a kötõféket, már az ajtóban állt s várt rám :) Lekezeltem, elmentünk sétálni, ami jó volt, ma elég béékésen tûrte a sorsát, hogy csak sétálgat, de szaglászott, nézelõdött, fakérget rágott, szóval elvolt. Aztán etetésig legeltünk, mi mentünk be utoljára, de még az istálló elõtt a lovak dobogása sem izgatta fel, türelmesen kivárta, amíg bevezetem. Ja, meg körbefûnyírózott rendesen, hát persze, hogy megint azok a fûszálak kellenek, amik alattam vannak :)

#2660 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 9:47

Donqui! Nem i rigykedünk, csendben tûrjük a másik lovasboltról szóló üdvrivalgást! :D :kocc:Dé! Hála! Örülök, hogy jobb formáját mutatta az állat, mire beesteledett gondolom sejtette, hogy a munkáról aznap is sikeresen lemardadt, így már csak a jórésze juthat neki... vagy örült az új cuccának! ;)Palo! Szivesen! Abszolút univerzális vagyok, a vevõket még el is fuvarozom! Ingyé! Na most jöjjön mindenki vásárolni! :D Szerintem ezt az ötletemet biztos nem nyúlja le senki!!!! ;)Mé! A pedagógus (tisztelet a kivételnek!!!!!!!!! Pl. Vgigi :D ) különös fajta! Elmondanám, hogy az egyik gyermekem egyik tanítója épp szabadságon van.... elment nyaralni! :D Milyenmá????? :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 10:39

Olyan meleg van itt, hogy nem volt kedvem még sétáltatással sem kínozni az állatot, így csak leugrottam, lepucoltam, lekezeltem, és betettem a helyére. Kimondottan csalatkozott. Állt velem szemben a túloldalon, és nézett ki a karámból, hogy na, hát ennyi?.. Majd este sétálunk, amikor már nincs ilyen dög meleg.Biztos örült az új cuccának, szerintem ezzel álmodott :dev:Aztán elmentem kettesben a kutyámmal sétálni inkább, mert a lóval 3asban való sétáláskor viszonylag sokat kell kiabálnom, hogy hülye kutya, hagyjad már a lovat, húzzál elõre, hogy lássalak :gm: Így kettesben jó volt, megjártuk az erdõt. Bírom azt, amikor elmerülsz a gondolataidban, és csak mész-mész, hagyod magad mögött a dombokat-völgyeket, észre sem veszed, pedig ha a menetre koncentrálnál, már rég lihegnél és pihenõért könyörögnél :)

#2662 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 13:40

Akkor dolgozni se fogsz? :D

Kösssz, hogy eszembe juttattad. :o :D Sajnos azt fogok :(

#2663 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 14:22

Olyan meleg van itt, hogy nem volt kedvem még sétáltatással sem kínozni az állatot, így csak leugrottam, lepucoltam, lekezeltem, és betettem a helyére. Kimondottan csalatkozott. Állt velem szemben a túloldalon, és nézett ki a karámból, hogy na, hát ennyi?.. Majd este sétálunk, amikor már nincs ilyen dög meleg.Biztos örült az új cuccának, szerintem ezzel álmodott :dev:Aztán elmentem kettesben a kutyámmal sétálni inkább, mert a lóval 3asban való sétáláskor viszonylag sokat kell kiabálnom, hogy hülye kutya, hagyjad már a lovat, húzzál elõre, hogy lássalak :gm: Így kettesben jó volt, megjártuk az erdõt. Bírom azt, amikor elmerülsz a gondolataidban, és csak mész-mész, hagyod magad mögött a dombokat-völgyeket, észre sem veszed, pedig ha a menetre koncentrálnál, már rég lihegnél és pihenõért könyörögnél :)

Hozzászólás megtekintése

Dé baba! Az erdõben vigyázzál a farkasokkal. :yeah: ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 15:08

Nálunk nincsenek farkasok ;) Egy elszabadult falka kutya van, de velük is csak igen ritkán futok össze szerencsére (már jónéhány hónapja nem láttam õket, lehet, már nincsenek is), akkor is lóval eddig még, ami nem veszélytelen, de jobb, minthaa kutyámat tépnék széjjel, a lótól félnek (eddig féltek)... Egyébként meg az én kutyám a nagy farkas :kir:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 15:18

Paranormális jelenségnek voltam tanuja kb 10 perccel ezelõtt...Paint Horse nevû felhasználó jelenlétét jelezte ki a fórum fõoldalának alja.Ez több dologra utalhat:1. PH gyerekei mégsem ülnek lovon ma 16:00-kor, hanem valami otthon, vagy a bótban tartotta a kedves anyukát. Vagy csak így, hogy nem tudtam kimenni, már elment az egész pereputty kedve a mai lovaglástól :gm:2. PH ismerõse megunta a tanfolyást, és beült egy gép elé netezni, mitöbb, hazatért.3. Egyéb csalárd bitorlók kaparintották meg PH virtuális személyazonosságát. Ki érti ezt?.. :dev:

#2666 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 16:55

Nálunk nincsenek farkasok ;) Egy elszabadult falka kutya van, de velük is csak igen ritkán futok össze szerencsére (már jónéhány hónapja nem láttam õket, lehet, már nincsenek is), akkor is lóval eddig még, ami nem veszélytelen, de jobb, minthaa kutyámat tépnék széjjel, a lótól félnek (eddig féltek)... Egyébként meg az én kutyám a nagy farkas :kir:

Hozzászólás megtekintése

Ja, tényleg, Lobó a farkas. Tényleg a Te kutyád? aranyos. Vele voltál sétálni? A Piroska sem jött veled szembe az erdõbe? ;) Ha nem, akkor nemis igazi erdõ a tiétek. :P

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 17:05

Mit ittál, mondd?.. :P

#2668 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 18:25

Én sem vesztem ám el, csak tegnap lerobbant a kocsim, kifolyt a hûtõvíz, a rendõrök szóltak. Érdrõl reggel fél 7-kor indultam és Budakeszin araszoltam több, mint egy órát, majd a rendõrök szóltak, hogy gáz van. Kocsi le, telefon a suliba, hogy valaki kezdje el az órámat, rohanás gyalog. 6 órát lenyomtam, majd a nyolcadikos fiúkkal felszerelkezve vissza a kocsihoz, ahol õk segítettek megtalálni a hûtõvíz tartályát. M7 kivezetõszakaszáig bírta, majd felforrt a víz, motor leállt, begurultam egy benzinkúthoz. Férjemet aktuális tárgyalásáról kiszedtem és apóssal megspékelve magamhoz rendeltem. Vontatás, após szétkapta, összerakta, stb...még alakul a dolog! :cool: Úgyhogy Flancikámat csak képrõl, majd talán csütörtökön kijutok. Egyébként jól megrúgták, sebes a lába... :( PH, kössz a tanáros hozzászólást!!! Ez az egyetlen, ami pozitív és mostanában történt velem...

#2669 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 18:57

Dé! Ez jó! Mármint a paranormális jelenségre utalásod!!!! Nyissunk X-File-t (bár már megtettem) :DVajh ki lehetett itt helyettem????????????? :rolleyes: Én nem, leírtam magánban neked a mai történéseket a lovardában, hát sajnálhatod hogy nem voltál!!!! Ennyi barmot egyrakáson!!!!! És mind csodaedzõ!!!!!gáz! Nagyon!!!! :/Gigi! Hûtõvízzel vigyázni, az én motorom már megsült így eccer... (neménvoltam!!!)Donqui! Tényleg, mi van veled???? Túl sok mesét olvasol!!!! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 19:53

Gigi, na, hát szép, akkor neked is remek az életed... Jobbulást az autónak, Flancinak meg méginkább :)És az új sárgával mi újság? Mûködik?Jajj... :( Járnom kéne az ismerõsödhöz PH, edzõre van szükségem. Erre most anélkül jöttem rá, hogy lovon ültem volna 3. hete :D De tényleg, viszont áthidalhatatlan távolságok vannak a lovardátok és köztem, úgy érzem... :hupp:A mait is megnéztem volna, de hát... :)Menjen le a benzin ára, legyen meg a jogsim, és valaki toljon egy autót a seggem alá, és már ott is vagyok.

#2671 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 20:57

Az új sárga nagyon szupcsi, baromi kedves és úgy tûnik, sikerül beilleszteni a csapatba. Jó, hogy Szelcsi gyógyul...hány éves õ, Dé? Lehet, hogy ha lightosabbra veszed a túrázásokat, nem lesz baj máskor...én néha gondolkodom rajta, hogy a Flancival nem kellene már másfél órás túráknál többet mennem. Nehogy megharagudj, hogy okoskodom!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 7:26

16 éves.Nem haragudtam meg, csak azért ütött szíven, mert páran elmondták már itt, hogy vegyem lightosabbra a túrázgatásokat. Elmondtam, de szívesen elmondom megint, hogy idén összesen 2 db hosszabb lovaglásom volt, az egyiken te is ott voltál végig, a másik a Piliscsévig vezetõ 5 órás út volt. Ja, nem, bocs, 3, mert elmentem egyvégtében (nem egyvágtában) Piliscsabára, meg vissza egyszer még hónapokkal ezelõtt. Mindegyiket jól felkészítve tettük meg. És ami a legszebb, te pontosan jól tudod, milyen tempóban, milyen vérmérséklettel mentem végig a távot: öreglányos tempóban, szinte végig lépve az utat. Csévig sem volt ez másképpen. Azon kívül leírtam már legalább 5 helyen, hogy _tudom_, hogy hol és hogyan érte a sérülés a lovamat, _láttam_, amint belebucskázott a lábával a vízmosta gödörbe, úgy, hogy rajta sem ültem, 10 perccel az istállóba érkezés elõtt. Nem az 5 órás út megfeszített tempójától lett baja, nem attól, hogy a hátára mertem ülni, nem attól, hogy naponta 10 órát nyüstölöm a lovamat, aki végülis csak egy sporteszköz, ha elromlik, majd veszek másikat!..Tudom, hogy mennyi az, amit a lovam lába elbír. És sokkal kevesebbet, sokkal finomabban megyek vele, mint mondjuk 2 évvel ezelõtt, amikor ide került, és még nem ismertem ki annyira, mit és hogyan szabad vele csinálni.Egy rossz lépés meg sajnos bármikor bekövetkezhet, ami neki tökéletesen elég, amint a mellékelt ábra mutatja, akkor is, ha ki sem hozom a karámból, vagy ha csak egy órás kört teszek vele az erdõben sétálva. Ne aggódj, nem attól lett eddig mindig sánta, hogy ellovagoltunk valahová.Úgyhogy emiatt iganis bánt, és megköszönöm a bizalmat. Te láttál lovagolni, azt gondoltam, hogy annyi ebbõl lejött, hogy kímélem a lovamat, és nem rohanok sehová soha. Csak egy példa. Ha veletek tudtam volna tartani lóháton Tinnyére, a nagyon csábító meseerdõs rohamvágtát egészen biztosan, elbizonytalanodás nélkül kihagytam volna. Nem azért, mert nem szeretem megereszteni a lovat, nem szeretem, ha az arcomba csap a szél, és rohannak mellettem a fák, hanem mert sokkal több veszélyt rejt magában, mint ha 5 órát sétálok vele.Ennyi. De végülis én vagyok a gyökér, hogy egyáltalán még ráülök.Ne haragudj, de ez most rosszul esett, tõled meg fõleg...Tudom, idegbeteg vagyok, hagyjam már abba, unalmas vagyok, ne agonizáljak már. Magamnak is el szoktam ezeket mondani mostanában. Kezd elhúzódni életemnek ez a baromi rossz idõszaka. Elég nehéz kimásznom belõle, és ez, valljuk be, frusztrál. Tudom. Elnézést is kérek, ha ingerültebb vagyok sokszor.De most, hozzáteszem, nem ingerülten írtam a soraimat ott fentebb, remélem, Gigi, nem is úgy olvastad õket (ha mégis, olvasd el megint, úgy, hogy nem azok :)). Viszont a téma érzékenyít engem, rengeteget gondolkoztam rajta már, elhihetitek, hogy mit csinálok rosszul. De semmit, legalábbis ebben a kérdében. Sokakkal beszétem már errõl. Egy nagymamit sem kötözöl oda a karosszékhez, és engeded ki csak a wc-ig, azért, mert izületes. Azon a 3 perces úton a szobától a mellékhelyiségig is meghúzhatja bármijét. De ha egyébként szellemileg friss, és máskülönben jól van, akkor a kezébe lehet adni egy botot, vagy egy járókeretet, és azt mondani, jól van, nagyi, menjél el az ötyébe, de vigyázz magadra!.. Lehet, hogy meghúzza magát, ahogy hazafelé ballag, és lehet, hogy utána egy hétig feküdnie kell, vagy jajgat. De ettõl még nem kell ültébe parancsolni, amíg õ azt nem mondja, hogy elég.Ha egyszer azt fogom látni a lovamon, hogy nem esik neki jól elindulni, nem esik neki jól, ha ráülök, akkor békén fogom hagyni. De amíg kívánja a mozgást, addig nem fogom megvonni tõle, azzal rosszabbat teszek. És mivel tudm, hogy nem a távolság az, ami veszélyes rá (nem erõltetõ tempó mellett), hanem egy rossz lépés elég ahhoz, hogy meghúzza magát, így azt hiszem fel tudom mérni, hogy mit engehetek meg magunknak.

Edited by Dé, 2005 szeptember 14. - 7:58.

#2673 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 10:36

Mit ittál, mondd?.. :P

Hozzászólás megtekintése

Szódavizet :kocc:

#2674 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 10:38

Dé! Ez jó! Mármint a paranormális jelenségre utalásod!!!! Nyissunk X-File-t (bár már megtettem) :DVajh ki lehetett itt helyettem????????????? :rolleyes: Én nem, leírtam magánban neked a mai történéseket a lovardában, hát sajnálhatod hogy nem voltál!!!! Ennyi barmot egyrakáson!!!!! És mind csodaedzõ!!!!!gáz! Nagyon!!!! :/Gigi! Hûtõvízzel vigyázni, az én motorom már megsült így eccer... (neménvoltam!!!)Donqui! Tényleg, mi van veled???? Túl sok mesét olvasol!!!! :D

Hozzászólás megtekintése

Szeretem a meséket. Ott mindíg a jók gyõznek. :yeah:

#2675 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 11:09

Dé!Most utólag megmondom, hogy valami hasonlóra számítottam reakciónak...gondolkodtam is rajta, hogy elküldjem-e, de aztán úgy gondoltam, hogy vagyunk olyanban, hogy leírjam, amit gondolok, s ha nem tetszik, majd átbeszéljük. Tudom, hogy mentünk, milyen lightosan, tudom, hogy rosszul lépett, és ezért történt, ami történt. Én is csak néhány túrát csináltam Flancival, aki nincs olyan kondiban, mint Szelcsi, de mindannyiszor lelkiismeretfurdim volt, hogy szabad-e. Ezt osztottam meg Veled. Én feltettem magamnak is a kérdést, és neked is. Ha úgy gondolod, többet nem teszem. Szerintem sok volt Flancinak Csév is, ami kb.100 perces túra volt és Tinnye is. Lehet, hogy nem azok a hosszú utak jelentettek sokat, hanem az, hogy minden nap mentetek egy kicsit, de az is lehet, hogy nincs igazam. Ne haragudj meg rám, mindkettõtöket szeretlek és ezért írtam.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 11:19

Gigi, a dolgok kicsit másképp mûködnek, mármint szerintem, és ebben az esetben legalábbis. Ha nem mozgatom minden nap (vagy mondjuk úgy, rendszeresen, mert minden nap nem mozgatom, pihenõ neki is jár), akkor eleve nem megyek el vele egy hosszabb útra, mivel nincsen beolajozva, akkor nem bírja. Ha heti párszor veszem csak elõ, mondván, hogy jaj, szegény ló, nehogy mozogjon, mert még lesántul, akkor 1. mivel tele van, sokkal nagyobb az esélye, hogy rohan, hisztizik, és emiatt lesántul, 2. mivel nincsenek folyamatosan, egyenletesen terhelve az izületei, ezért sokkal nagyobb az esélye, hogy lesántul. Napi 1-2 óra normális tempójú lovaglás nem megterhelõ, az kell, az egy olyan minimum, ami egy járásképes lónak kell. Ugyanúgy, ahogy neked is szükséged van a napi mozgásra. A doki direkt mondta, hogy ha sánta se álljon le, a napi sétának meg kell lennie. Ez a probléma egész egyszerûen nem olyan, amivel olyan módon kellene, lehetne kímélni, hogy a szükséges minimumnál kevesebbet viszem ki. Akárhol, akármikor léphet egy olyat, hogy megtörténik a baj. És erre igazából véve sokkal nagyobb az esély, ha nem oda figyel, és félretáncol, akár csak a karámban, mert mondjuk tele van, mert nem mozgatom meg rendszeresen. Nem megy õ annyit, amennyit õ szeretne, nem arról van szó, hogy szeret menni, hát menjen. Nem. Erre már jó régen megtanítottak, hogy attól, mert neki kedve van, nem biztos, hogy jó is, ha megy. Nem, annyit megyünk, amennyit én akarok, én pedig mindig igyekszem reálisan felmérni, hogy mikor mennyit, és mibõl.Nekem nem volt lelkiismeret furdalásom egyszer sem, amikor elindultam valahová, mert tudtam, hogy a ló fel van erre készítve, és amiatt nem fog lesántulni, mert hosszabb a táv, vagy mert õrült mód megyünk. Egy fokozatos és egyenletes terhelésnek pont ez a lényege. Úgyhogy az, ha minden nap megy egy kicsit, az pont, hogy nem árt, hanem az a normális... És sokkal kevésbé veszélyes, mint elõkészítetlenül elõvenni.Nem haragszom, csak nem esett jól. De ettõl még én is szeretlek ;)[elírások miatt]

Edited by Dé, 2005 szeptember 14. - 11:57.

#2677 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 15:25

Hát, lehet, hogy igazad van...mondjuk a Flanci kissé más természet, õ alapból alszik, nem megy, csak ha nagyon muszáj. És igenis essen jól, mert aggódásból és szeretetbõl írtam, nem bántásból. Egyszerûbb lett volna, ha nem mondok semmit, de elhatároztam, hogy nem leszek konfliktuskerülõ. És pont azokon próbálom ki, akik ezért talán nem utálnak meg (pl.Te), vagy azokon (munkatársak), akik nem érdekelnek. Meguntam magam, hogy nem vállalom fel a véleményem. Mondjuk az uram nem hiszem, hogy így gondolja... :gm: neki eléggé õszintén elmondom, mi a bajom. Szóval örülj és szeress! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 15:42

Örülök és szeretlek, és valóban nem foglak ennyitõl megutálni :DHát, Flanci valóban más természet, és mondjuk az õ lábproblémája is elég más, mint az én lovamé, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ezt megbeszéltük, és valszeg nekem van igazam (ha meg mégsem, majd egy orvosi vélemény ezt közli velem) ;)Ma kapott új cipõket a lóállat. Úgy volt, hogy én fogok lábat fogni, már úgy készültem, de elvették az örömöm :D Na jó, annyira azért nem bántam, nehéz dolog az, de egyébként élvezem, úgyhogy tényleg vártam már :) De így legalább hesegethettem a legyeket, az is volt elég.

#2679 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 17:57

Csak szeressétek is egymást, én is szeretlek Titeket! :D Kincsõ egy angyal, de komolyan. Nem tudom, mi történt Vele, lehet, hogy kicserélték idõközben. Teljesen kezes, nem hisztizik, arra megyünk és addig, ahova és ameddig én akarom, nem ijedezik, még a lóevõ motorok sem lóevõek már... Ma is mentünk egy jó másfél órát (Eredetileg Palot akartuk meglátogatni, de mivel elszórakoztam az idõt a lovardában, mire elindulhattam volna, már pont elkerültük volna egymást. Felhívtam Gigit is, de Õ meg nem volt a Flancinál (nem tudtam, hogy ma napközis - Mármint nem a Flancos! :) ) Sebaj, majd legközelebb.) Pedig ma nagyon látogathatnékom volt. Gigi! Akkor hogy legyen a vasárnap? Jön Kopasz is, ha nem baj... ;) Ja, pénteken meg Petimmel fogok lovagolni!!!! :yeah: Már tavasz óta nem volt rá alkalom, viszont most beszéltem Kristóffal, és kaptam egy lovat, hogy tudjunk egy jót terepezni együtt!!! Már alig várom.. :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 18:05

Jó neked, én már lassan megkukuol itt a lovaglás-mentesítéstõl. A hátam, derekam az már teljesen be van állva és idõnként begörcsöl, úgyhogy újabban nekiállok tornázni... :o Muszáj, mert ló híján nincs, ami kilazítson.Ló persze tök jól elvan nélkülem. :dev: