Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2601 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 13:24

Köszi, próbálom kishazánk fiait/lányait reklámozni,akik saját erõbõl saját lóval (némelyek magyar fajtával)érnek el igazán szép eredményeket (nem feltétlen a bíráknál), de elterelõdik a szó... valahogy mindig :(
na de aki megnézi Ernõt vagy Kristófot vagy Ági képeit Prefével legalább lát szépet, mások meg vitázzanak csak :kir:

Nekem a sóskuti program is nagyon tetszett, mi van azzal a lóval? (elfelejtettem a nevét)

#2602 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 13:34

szerintem az sem mindegy, milyan alkatú lovas milyen lovon ül...
nézzétek a 2 Action csikót:
http://www.horvath-l...u...um=8&page=2

#2603 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 13:51

Nekem a sóskuti program is nagyon tetszett, mi van azzal a lóval? (elfelejtettem a nevét)

Zümmögõ

Gyúrnak a szezonra, nagydíjban ha minden jól megy :-)) Remélem látjuk õket együtt! És új lova is lesz a kollégának, ha igaz, az mán valami nagytestû (hátha számít)

Edited by Spanishereit, 2011 január 19. - 13:55.

#2604 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 13:54

Nem mondom, "BefogadnámMamut"! :D

Szép. :yeah: Lehet tudni, hogy milyen eredményei vannak, és hanyadik a FEI ranglistán? (Nem értem a németet.)

#2605 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 14:09

Gondolom sokan néztétek már a legfrissebb hannoveri árverésen szereplõ(vagy a már elmúlt aukciók) lovakat. Én speciel meg voltam lepõdve, hogy a nagyrészük 170alatti, nem túl jó mozgású 5év körüli csikók(mármint én nem láttam olyan sok csikót, amibõl akár sok munkával is lehetne élvonalbeli díjló. Lehet csak a tudatlanságom/képzetlenségem miatt. Továbbra is ki lehet javítani. Tanulni akarok tõletek :D ). Persze értem én, csikó, fejlõdik, nõhet még. De meg akarnék kérdezni egy tenyésztõt, hogy akkor most azért adja el ezeket a csikókat, hogy menjen az üzlet, vagy hogy szelektáljon a tömegbõl? Régebben még hallottam a díjlovaglásban a sárga nem nyerõ szín hagyományt(fõleg ha 180alatt van a magassága, no akkor méginkább mínusz pont volt a jutalom), holott mintha élne még a jó lónak nincs színe szólás. De mégis lassan több sárgát látok sûrû egymásutánban a négyszögben. Most mintha a szürkék tüntek volna el. Divat van már itthon is lassan a weltmeyer, sandro hit, vagy jazz csikókból. Jó, elhiszem hogy nagy eredményeket értek már el ezek a mének, nomeg az utódok, node mintha Totilas apja is "valami" trakehneni lenne. Én a ritka hollókat keresném ha tehetném(nomeg lenne némi kezdõtõkém :rolleyes: ). Úttörõ szeretnék lenni, hogy valahol, egy eldugott faluban, egy parasztbácsinál,vagy tenyésztõnél találok egy szépreményû csikót, és kellõ munka után felismerjék végre a szakágban is, hogy nem csak a tömegcikk lehet a nyerõ. :yeah: Hogy lehet amúgy, hogy a bírók akár nyíltan,akár fû alatt, a közönséggel ellentétben(mármint, mondjuk közönségdíjas lesz valaki, de am lepontozzák) is pontozhatnak le lovasokat?Mármint, én csak nemértem, hogy mûködik ez.(nem vagyok szerves része a versenyéletnek). Nincs fellebbezés? Vagy csak nekem vannak még vadregényes illúzióim a tiszta versenyrõl, a hozzáértõ bírókról, a becsületes lovasokról? :rolleyes: Meg még egy grátisz kérdés. Van magyar díjlovas tenyésztõ? Mármint aki speciálisan csak erre a szakágra tenyészt? Ha megerõltetem a buksim, akkor se jut eszembe így munka után. Csak kíváncsiságból. Talán ha lenne speckón, csak díjlótenyésztõ, lenne választék, nem mennének a potenciális vásárlók a hannoveri aukcióig, ha itt is találnak megfelelõt. Vagy esetleg a nagy díjlovas ezzel is foglalkoznak? Hogy eladnak, képeznek?

#2606 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 14:14

Vedd meg ezt, ez nem drága:
http://www.gestuet-s.....Crst Heinrich
Bár nem tudom, hogy parasztbácsinál van-e....az kizáró ok? :D

A legutóbbi hannoveris dvd-n én sem találtam egyet sem (és amúgy sem szokott sok jó lenni)

Totilas anyja meg oldenburgi kancacsaládból valósi.

#2607 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 14:19

Hidd el, ha lesz olyan sok pénzem, vennék valami szépet. De lehet, hogy nem pont kintrõl. De ugye nem fogsz megharagudni rám? :rolleyes: :gm: Mégiscsak téged hívogatnálak az elején hogy oktatgassál már minket, ha épp rámérsz. :D

#2608 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 14:26

( régebben volt: ha 5%nál nagyobb eltérés a bírók közt , akkor a szám végén a vezetõbíró tájékozódik az okáról és ír feljegyzést. A dolog természetesen lehet objektív: más szögbõl látta hogy.. stb . Volt, hogy megkérdeztem a vezetõbírót, hány feljegyzést írt? Sokat változott a világ, már nincs ilyen. Má elõírás...) (bocs: cirka 2éve)

Edited by N.C., 2011 január 19. - 14:39.

#2609 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 14:30

Gondoltam, hogy régi történetek ezek. Mind a lippek, mind az andalúzok negatív diszkriminációja ha jól tudom régi sebek. Csak nem tudtam, hogy jelenleg milyen szabályok vannak érvényben a bírókra vonatkozóan, azért kérdeztem. Manapság van még aki bepróbálkozik spanyol, vagy lipicai lóval?Ha igen, milyen eredménnyel? Változtatott a lehetõségükön a bírók szabályozása? Az elmúlt 1-2 évben nem nagyon követtem az eseményeket sajnos. :rolleyes:

#2610 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 15:00

Annó ebbe a két ménbe voltam belezúgva. Nem azért mert feketék, és ezért esetleg hasonlítanának Totilasra (továbbra se vagyok totilasfan,sose voltam) hanem mert tetszett a két ló kisugárzása. Fõként az idõsebbik méné. :rolleyes: Okawango ( a Sixtus csikókért oda vagyok :rolleyes: ) és 00' Inter-I stallion.

Edited by kisbambee, 2011 január 19. - 15:01.

#2611 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 16:25

és 00' Inter-I stallion.

Komoly karizmai lehetnek a hölgynek, nem szívesen kerülnék vele szembe egy kocsmai verekedésnél :D

#2612 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 17:46

Aaaaz biztos. De nekem a paci jobban bejön mint a hölgy. :gm:

#2613 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 18:09

Humorosan próbáltam utalni rá, hogy marhára nem tetszik ahogy lovagol. Így a ló se mutat valami jó képet azzal a rugdosós cirkusszal a videó vége felé ;)

#2614 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 18:36

Értettem én a pojént,csak próbáltam én is hozzátenni. :ang:

#2615 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 18:57

Ok, bocsi, csak az ilyenektõl mindig ledobja az agyam az ékszíjat

#2616 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 19:07

bambi, manapság is van lip meg andalúz a négyszögben. én ausztriában látok sokat, ott nem negatív megkülönböztetést érzek, sõt, de sokszor csinálnak nekik külön részt (abteilung), ha legalább ketten-hárman vannak, így korrektebb a dolog, hiszen természetesen nekik más a mozgásuk.

#2617 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 19:12

Komoly karizmai lehetnek a hölgynek, nem szívesen kerülnék vele szembe egy kocsmai verekedésnél :D

Rosszul vagyok, ha ilyet látok. Szerencsétlen állat, ez állatkínzás.

#2618 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 19:29

Köszönöm a választ. Itthoni viszonyokat nem tudsz esetleg? Biztos több felé jársz versenyeken mint én. :)
De mennyivel korrektebb az elkerített rész. Szerintem.

bambi, manapság is van lip meg andalúz a négyszögben. én ausztriában látok sokat, ott nem negatív megkülönböztetést érzek, sõt, de sokszor csinálnak nekik külön részt (abteilung), ha legalább ketten-hárman vannak, így korrektebb a dolog, hiszen természetesen nekik más a mozgásuk.

#2619 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 19:58

Korrekt, ez a külön rész. Hiszen valóban más mozgáskultúra. :) Hu, hát a második fekete szépség nekem se jön be így, a csajnak meg nem kellesz járni edzõterembe. :gm: Bár ez a lovas hibája...

Edited by Merénylõ, 2011 január 19. - 19:59.

#2620 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:06

Orsi!

Lippek díjloviban csak Neked!

a két linkelt videóhoz komment: idõnként engedhetnének a kezükkel...egy picit.

#2621 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:09

Köszi. :)

Még egy gyöngyszem.(bár a ló lenne a lényeg, elsõ nézésre haragudtam a ló oldalának a darálásáért :rolleyes: )

#2622 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:12

Kitûnõ szemed van! :dev: ( A szarabbnál szarabb felvételek megtalálásához. Ilyet ne nézz,mert csak romlik a belsõ képed a helyesrõl! )

#2623 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:14

:kir:

#2624 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:19

A lovas nem nagyon izgat, a kis arab meg határozottan aranyos, és tetszik. Bocs. Rontom kicsit a belsõ képem. :gm: De most amúgy mi a baj? Talán a két fekete nem volt szép? (leszámítva a lovasok mentalitását) :rolleyes:

#2625 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:29

a kis arab meg határozottan aranyos, és tetszik.

Tudod milyen lóra mondják, hogy "aranyos"? Ha jót nem tudsz rá mondani, de nem akarod megsérteni a gazdáját. :dev:

#2626 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:31

A lovas nem nagyon izgat, a kis arab meg határozottan aranyos, és tetszik. Bocs. Rontom kicsit a belsõ képem. :gm:
De most amúgy mi a baj? Talán a két fekete nem volt szép? (leszámítva a lovasok mentalitását) :rolleyes:

A lovaglás a ló és lovas harmóniájáról szól. Nekem. Ha csak a lovak érdekelnek,azzal nincs semmi baj,akkor találsz a jutubon olyan felvételeket,ahol CSAK a lovak vannak. Szabadon,lobogó sörénnyel vágtatázva a mezõn,tengerparton,prérin vagy éppen a bánattudja hol... ;)

#2627 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:31

Gonooooosz. :dev:

#2628 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:34

én mondjuk 14 másodpercet megnéztem az arabosból. :D

#2629 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:35

Gonooooosz. :dev:

Az Franke...én az õszinte vagyok! :D

#2630 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:40

Meg ilyenre, ilyenre, és ilyenre is.

Hát ezektõl a levágott farkaktól a hideg kiráz. :dev:

#2631 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:41

Keményen õszinte vagy (fiatalosan szólva). :gm:

Az Franke...én az õszinte vagyok! :D

#2632 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:42

Na azoktól engem is... :gm:

#2633 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:43

Na azoktól engem is... :gm:

Te egy nagyon együttérzõ vagy.:)

#2634 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 20:59

Kitapintottad a lényeget, látom :)
Amúgy a ló farka nálam is tabu. Barátomnak mániája az igazítás, mert hogy saras lesz, meg hogy néz má ki. Idõnként fel is ajánlja, hogy vág belõle, olyankor azt szoktam mondani, hogy csak annyit amennyit a sajátodból.

#2635 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 21:09

én mondjuk 14 másodpercet megnéztem az arabosból. :D

Most miért, néha tök szépen lobogott a leányzó haja. :)

#2636 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 22:10

Én egy frízzel versenyzek, de nem örülnék, ha külön kategóriában kéne mennem, mert neki nem olyan a mozgása mint a többinek. Mert azért a fríz sem az a tipikus modern díjló. Az arabosban engem is megfogott a haja :D

Edited by Rusty2002, 2011 január 19. - 22:11.

#2637 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 22:17

Az nem levágva van, te, hanem felkötve. :)

#2638 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 22:22

Az nem levágva van, te, hanem felkötve. :)

Utolsó videón a legtöbbnek vágva van pl.

#2639 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 22:27

Tényleg, pedig végignéztem. Úgy néz ki, szelektíven látok. :D

#2640 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás