Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#2601 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 24. - 18:46

Komoly nagyon, ha nem lennének a szerelmeim, lecserélném a banda felét ilyenre. Nekem nagyon bejön. :D Futószáron járóiskoláztam már vele, ő is egybe le akart tudni 4 rudat :D 

Mai élmény, végre kimentem egyedül vele. Egy életem, egy halálom :D Hát semmi komoly, kezdetben tempósra fogta, de figyelt a segítségekre. Mivel picit pálcaérzékeny, csak akkor volt gond, mikor a bozót megcsipkedte :D De aztán lecsendesedett, és ment. A pocsolyánál kértem, inkább hagyjuk az ugrálást, nem ülök már olyan stabilan :D A második pocsolyánál nem akart kerülni sem, belegyalogolt szó nélkül. Már kétszeres fácánbiztos, semmitől nem riadt meg, nem ordítozott. 

Jó kis ló ez. :)

Na ez nem én vagyok: https://www.facebook...video_processed

• Monda kedvelte

#2602 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 24. - 20:32

Édeske! :)

Ma kiengedtem a lovaimat a legelőre játszani a hóesésben...az ok egyszerű volt, a karámjaikban kezdtek el rotyózni, amik hatalmasak, de momentán Zebike a vemhes kancával kívánt játszani, aki egy darabig hagyta, aztán otthagyta...Bérces meg előadta a spanyol lovas iskolát agyagos sárban produkciót...no így kerültek ki a legelőre. Ami ottan történt :) . Már nem tudom hány kör vágtát nyomtak le, majd jött a csipkelődés, ágaskodás, rugdalódzás, kergetőzés, jó 20 percig játszottak, ha nem tovább ( ekkor már kockára fagytam),  nagy élmény volt nézni, hogy melyik lovam milyen is egy csúszós talajon, ki a gyorsabb a stabilabb. Már sajnálom hogy nem videóztam, nagyon sok tanulság volt benne. Zebi alig izzadt meg, Bérces viszont aki természetesen sokkal többet ment, hisz ő hívta egy idő után a csődört játszani csurom víz lett. Miután kijátszották magukat szépen bementek száradni egy boxba édes kettesben. Lassan egy éve ismerik egymást és remekül megvannak, majdnem párosak is. Mozgásban teljesen, bár Bérces kitartóbb, Zebi olyan ráhagyom had fusson. Bérces cc 5 cm nagyobb, de ez nem is látszik ha egymás mellett mozognak. Imádni való két kis dög :) .

Edited by Csikasz, 2014 január 24. - 20:41.

• Ilusta és fafaragó kedveli

#2603 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 25. - 13:17

Sziasztok!
Nem friss ugyan, viszont most került elő, ezúton is köszi mindenkinek, aki föltette, ez a 2013-as nőtincsi bemutatónk:

#2604 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 25. - 16:07

Nagyon klassz bemutató volt! Kár, hogy nem láttam élőben! :)

#2605 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 25. - 19:45

Sziasztok!

Csináltam egy vidit kicsit nagyon béna lett de azért remélem tetszik :unsure:  :unsure:  :kir:  :kir:  (nem 11 perces csak nem vágtam le a végét :rolleyes: )

• Ilusta, Csermely és fafaragó kedveli

#2606 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 26. - 17:49

Nagyon jó kis videjóóóó!

#2607 canossa

canossa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 27. - 12:04

Vera Nagyon ügyesek voltak a lányok és a lovak is. Látom Pardon már figyeli a dolgok menetét. Gratulálok mindenkinek. Szemet gyönyörködtető. :irony:

#2608 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 29. - 14:06

Hoppá, hoppá - video-eső! :rockon:

Régen jártam erre, de öröm volt bekukkantani. :kir:

Vera, nocsak itt bujkált a keresett video - nagyon jó hogy előkerült. Remekeltek a lányok újfent, a lovakról nem is beszélve. Nekem meglepetés volt Mogyoró, még nem láttam így dolgozni -> gratula! :happy: :wub:  Ja Pardont én is kiszúrtam a végén - a kis lesipuskás! :biggrin:

Monda! Nagyon ügyes vagy - így első nekifutásra nagyon jó lett, majd lesz még jobb is, csak gyűjtögesd a képeket/vidiket a témában és feltétlenül tedd közzé!! :kv: :wub:

Lányok, többiek! Minden apró beszámolóért hálás vagyok, ne fogjátok vissza magatokat! :rolleyes:

• fafaragó kedvelte

#2609 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 23:53

IMG_6551.JPG

• Kistáltos, Kaiser, fafaragó és még valaki kedveli

#2610 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 31. - 23:54

IMG_6557.JPG

• fafaragó és Monda kedveli

#2611 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 1. - 2:52

Üdv Robi!

régen jártál erre .Szépek a lovak ! :smile2: Ez a Matyi? Hogy álltok a terület foglalással,megoldódott a dolog?

#2612 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 2. - 0:33

IMG_6560.JPG

IMG_6564.JPG

IMG_6561.JPGIMG_6565.JPG

IMG_6568.JPG

#2613 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 2. - 11:59

Jég,jég,mindenhol jég :rockon:  Reggel 6-kor megyek ki totyogok mint egy pingvin Picúr kutya ugrál körülöttem egyszer csak meglök én meg csúsztam egy picit  :kir: mondom ez nagyon jó csináld még hátha eljutok a boxhoz :P Monda meg néz ki kómásan,hogy gyereee mááár éhes vagyoook!! :PP  Aztán olyan 9 után elkezdett sütni a nap,nagyon jó idő van a betonon már alig van jég de a föld eléggé megvan fagyva,Mondát a régi karámba raktam ott csak olvadt hó van meg sár :rolleyes:  Egész héten nagyon mocsok idő volt/van de kislovam vedlik!!! Szóval csak jön a jóidő :cool:

#2614 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 2. - 19:09

IMG_6571.JPG

IMG_6573.JPG

#2615 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 4. - 13:38

Sziasztok!

Fafaragó, tuti, hogy Matyi az - de hogy megnőtt, igazi nagykamasz! :biggrin:  Robi, told csak a képeket, nagyon szórakoztatóak - őket láthatóan nem zavarják a csúszós leves-jeges-havas talajviszonyok... :ph34r: :blush: :D

Tényleg Robi, rendeződnek-e végre a területi viták, meg az "ásatási" körülmények... írd meg nekünk, ha időd-kedved engedi! :P

#2616 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 7. - 16:46

Kistáltos, Mazsi fog még meglepetést szerezni!

Hmmm. szerzett. :gm:

Igaz, kihagyás volt  a hét, először a jég, aztán a segédem beteg lett. Mazsi pocakja kikerekedett a szénától, répától, sőt a kancák is sárlani kezdtek. Erre fogom a mai újabb vadlóbetörést.  :gm:

• Monda kedvelte

#2617 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 8. - 12:50

Ma mi is rodeóztunk :sad:  Két hét kihagyás után eljutottunk edzésre..azzal nem is lett volna gond de fedelesben voltunk.Ez volt a 3.alkalom,régen voltunk már ott.Enyhén ideges volt a kicsike de annyira nem,mint az első alkalomkor.Ki is hagytuk a vágtát,mert ügetésben sem figyelt rám.Viszont nem hagytuk annyiban visszafele úton vágtáztunk egyet :rockon:  :rockon:  rövid szakasz volt de azt hiszem elmondhatom,hogy ezt a vágtát élveztem eddig a legjobban :) Mondától nagyon sokat tanulok.Mottóm lett,hogy sosem a ló a hibás.Másik pedig:mindennek meg van az oka. Mostmár kezdtek a dolgok mögé látni :smile2:  Tökéletes tanítom van.Azt a lovat kaptam akire szükségem volt :cheers:

Edited by Monda, 2014 február 8. - 12:51.

• Kistáltos kedvelte

#2618 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 13:25

Bocs, nem igazán lovas, a szamarasban lenne a helye, de az nem túl forgalmas (meg nem is ismerek ott senkit :P )... - de csúcs!!

- csak egy csonka perc :rockon: :cheers:  - és lehet, hogy holnap már nem lesz ott(?)

http://napivideo.pos...-meg-nem-lattal

• Kistáltos, Gisari és Monda kedveli

#2619 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 14. - 14:17

Az milyen fajta kutya a szamaras videóban? Mert nekem külsőre pont ugyan ilyen kutyám van (mondjuk szamaram az nincs hozzá).  :biggrin:

#2620 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 15. - 7:54

Pedig itt ép a szamár a nagyszám szerintem :smile2: a kutya csak aszisztál hozzá.Jó lenne egy pár hónapra kölcsön kapni ezt a csacsit hogy Csinos tanulnjon töle egy kis türelmet meg miegymást. :biggrin:

#2621 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 15. - 15:49

Mindig is tudtam hogy a csacsik nem olyan buták mint mondják :D

#2622 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 17. - 15:42

na ezt már nem szúrtam el :D

• Csermely és fafaragó kedveli

#2623 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 19. - 13:29

Monda ügyes vagy - na ugye?!! :P

Mondtam már Neked, hogy megérdemelted ezt a lovat - és mondtam már Mondának, hogy megérdemelt Téged???  :wub: :cheers:

...akkor most bepótolom mielőtt teljesen eláztatom a billentyűzetet..! :blush: :happy: :kir:

• Kaiser kedvelte

#2624 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 21. - 8:56

Teszek ide is két friss Mokányos képet :smile2: Bár már nem az enyém de attól még szeretem :rockon:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

• Kistáltos kedvelte

#2625 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 21. - 9:04

Mondtam már Neked, hogy megérdemelted ezt a lovat - és mondtam már Mondának, hogy megérdemelt Téged???   :wub:  :cheers:

Örülök,hogy így gondolod! :wub:  És kezdem elhinni,hogy igaz,mert mindenki aki erre jár mondja,hogy milyen jó sora van ennek a lónak :kir: Családtag na :blush:  :wub:  :D

• Csermely és fafaragó kedveli

#2626 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 22. - 18:59

Bérking nyúz: Nomád pedig most már az én családtagom :)

• Csermely és Monda kedveli

#2627 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 22. - 20:29

Gratula, nagyon kis vagánynak néz ki!

• Zsuzska kedvelte

#2628 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 23. - 6:09

Gratulálunk hozzá! Sok örömet meg minden jót nektek!

• Zsuzska kedvelte

#2629 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 23. - 7:44

"A rossz hír: ma a Nap sugarai elfeketednek, a világ víz alá merül, meghal a viking mitológia számos főszereplője (köztük Odin, Thor, Heimdall és Loki istenek), és két túlélő ember kivételével a világ összes lakója. A jó hír: a katasztrófa után a világ kiemelkedik a vízből, a föld termőbb lesz mint valaha, néhány isten túléli az apokalipszist, és a két túlélő ember ismét benépesíti a világot. A vikingek valahogy így képzelték el az egészet:"

Úgy néz ki, túléltük.

• Csermely és canossa kedveli

#2630 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 24. - 9:12

Túléltük mi is :)

Tegnap Mazsola is ellátogatott egy fedelesbe. Nálunk nincs, ő se látott még ilyet, téli edzésre a helybéli iskola fedelesét használjuk, ahova rövid, 3/4 órás túrácska után jutunk el. Mazsi vezetőlóként szépen haladt, folyamatosan böcögve a követő lovaknak, a sötét fedelesbe pici gondolkodási idő után simán bement. A munkával se volt gondja, csak néha vonta el a figyelmét a sűrű kancalétszám. De gyakorlatilag semmi komoly nem történt, mondhatni, unalmas volt ez az első fedeles buli. :D

Edited by Kistáltos, 2014 február 24. - 9:13.

#2631 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 25. - 14:35

Bérking nyúz: Nomád pedig most már az én családtagom :)

...Hm: Bréking... :P

amúgy pedig: :cheers: :kir: :wub:

• Zsuzska kedvelte

#2632 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 1. - 19:52

Tegnap nagy élmény volt a lovaskocsikázás :D

Láttunk vagy 4 őzikét akik a ködben lestek minket,meg hát a naplemente! Fantasztikus volt :biggrin:

• Zsuzska és fafaragó kedveli

#2633 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 1. - 20:14

Mazsola ma debütált voltizslóként :D

Ismerősöm elhozta a hevederét, igaz, még jól alá kellett párnázni (majd gyúrunk rá, hogy "belehízzon" :D ), kis bemelegítés után kisfia néhány gyakorlatot végzett a hátán. A lovacska úgy tűrte, mintha évek óta ezt csinálta volna. 

Tudtam, hogy jó fej, de ennyire? :D

Holnap nagy túrára megyek vele.

• Zsuzska és Monda kedveli

#2634 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 15. - 14:46

Pihenő  :happy:  Anyu vágta a sörényét erre lefeküdt a drága :wub:

• canossa és Kistáltos kedveli

#2635 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 15. - 17:53

Ez igen Monda!

Nagyon helyes :smile2: !

#2636 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 16. - 12:36

Zsuzska gratulálok, ritkán olvasgatok,de láttam van egy szép kis Nomádod!

#2637 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 17. - 11:35

Köszi Csikasz! Igen, van egy szép, okos, ügyes, cukiiii kis Nomádom :) :ang:

#2638 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 22. - 20:44

Jó néhány lóval volt már dolgom, de nagyon fura, hogy ez a kis csődör mennyire igyekszik mindent teljesíteni. Ma nem voltam otthon, csak a netről látom, lányom egyéb ló híján (mind foglalt volt) Mazsira ült. Ez a ló még képzése elején van, de olyan elengedetten megy, rögtön billenti a fülét, figyel, ha kér a lovas valamit tőle. Nagyon csípem.

524555_634051356648454_300360331_n.jpg

#2639 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 22. - 20:54

de olyan elengedetten megy,

Ismerős  :happy:  Főleg terepen  :D  Szemre való fjordúrfi :smile2:

#2640 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 23. - 22:02

Terep. :D

Ma hosszúra mentünk, gombászkirádulás volt, bár a csapat fele nem annyira szeret gombászni :D

Mazsi most nem fáradt el különösebben, mint a múltkor (én igen ).

Nagyon szorgalmasan szedte a lábát, bár egy nagyobb emelkedő kifogott rajta, a csapat elrongyolt, ő meg némi hangos méltatlankodással inkább ügetett, de a négyes sebességet nem használta :D

Egyik gombalelőhelyen leszálltam összeszedni a zsákmányt, a többieket előre küldtem a pihenőre. A szárat fogtam, Mazs pedíg, ahogy észre vette hogy elmennek a többiek, egy elegáns fordulattal a nagy seggével belelökött a kökénybokorba :D Ekkor átismételtük a parelli és suttogó módszerről tanultakat  :gm: , utána megnyugodott.

legelés helyett begyűjtött egy csomó füvet a szájába, de zablán keresztül még mindig nem tud enni, így egy órán keresztül vitte a fűcsomót és nyálzott, a végén kirángattam az útravalót. :D

Kedvenc fakóm Mazsi jelenlétében besárlott, kellette magát, de szerencsére Mazsit ez különösebben nem zavarta: a munka az munka :D

Ennyi segítségem volt a gombászásban: 

10007053_557192297730048_656144622_n.jpg