Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2561 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 9:01

Köszike! :)

#2562 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 9:03

Na jó, felsõbb utasításra törölve. :D

Edited by vrony, 2006 január 3. - 9:55.

#2563 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 4. - 18:38

Ja! Kis érdekesség. Képzeljétek, tegnap 30 km-es teljesítménytúra bonyolódott Csomádról Gödig. A metszõ hidegben állítólag több százan vágtak neki a távnak, és térképpel a kezükben lelkesen botorkáltak a hómezõn és az erdei ösvényeken. Vagy százat én is láttam közülük, az utolsó csapattal a felüljáró után, a mezõk mellett találkoztunk. Biztattuk õket, hogy a mi nyomainkon menjenek, arra visz az útjuk, és az rövidebb is, de a térképükben jobban bíztak, bár így legkevesebb egy km-t kerültek, ami a jeges szélben és a negyven centis hóbanannyira azért nem lehetett kellemes :)Kajánul állapítottuk meg, hogy ha nekünk, lovasoknak hiányzik egy kerekünk, akor nekik legalább kettõ :)Buék mindenkinek! :kocc:Szerk oka: az új oldal miatt idéztem Pendét

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Jaja engem még le is fotóztak a Meggivel :gm:biztos engem néztek :gm:jó terep volt csak este úgy fázott a kezem hogy nem tudtam begombolni a gatyámat :)

#2564 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 11:16

jó terep volt csak este úgy fázott a kezem hogy nem tudtam begombolni a gatyámat :)

Hozzászólás megtekintése

Ki gombolta ki??? :eek: :dev:

#2565 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 14:13

Mesztic lovastárs ma ünnepli a szülinapját, ne felejtsünk el majd koccintani vele!

#2566 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 14:54

Csuti, mikor jössz "haza"?

#2567 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 15:20

Valószínûleg vasárnap! :)Tök furcsa lesz újra itt.Beindul a péntek du.-szombat de. terepezés!

#2568 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 15:25

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#2569 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 15:43

Honnan tudsz ennyi hülye smiley-t szedni? :DNe sírjá', hanem csináld meg a lovadat futóra-felmenõre! :D

#2570 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 15:47

Igenis kisasszony. :DMár megyek is, rajzolok egy futót és azon fogunk gyakorolni. Ha végeztünk, akkor meg visszaviszem a lovam a lebontott istálló lebontott boxába. :DCím inkább magánban.

Edited by vrony, 2006 január 5. - 15:49.

#2571 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 18:39

jó terep volt csak este úgy fázott a kezem hogy nem tudtam begombolni a gatyámat :)

Hozzászólás megtekintése

Ki gombolta ki??? :eek: :dev:

Hozzászólás megtekintése

rossz aki rosszra gondol :)Én :P

#2572 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 7. - 21:56

Ma valami vadász találkozó lehetett, nagyon rossz érzés volt, egész reggel, délelött ott durrogtattak. Már terveztük h bezárjuk a kutyákat egy boxba, nehogy kimenjenek, mert akkor lelövik õket. Az egyik ki is ment, csak utána mentem. Láttuk ahogy a mezõn kereszbe futnak át a vadak, majdnem elsírtam magam. Tök sajnálom õket. Aztán ott sétáltak el a tanya elött azok a .... vadászok, és kedvem lett volna mindegyikbe belelõni egyet. nagyon sokan voltak..... :hupp:

#2573 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 8. - 0:17

Ma valami vadász találkozó lehetett, nagyon rossz érzés volt, egész reggel, délelött ott durrogtattak. Már terveztük h bezárjuk a kutyákat egy boxba, nehogy kimenjenek, mert akkor lelövik õket. Az egyik ki is ment, csak utána mentem. Láttuk ahogy a mezõn kereszbe futnak át a vadak, majdnem elsírtam magam. Tök sajnálom õket. Aztán ott sétáltak el a tanya elött azok a .... vadászok, és kedvem lett volna mindegyikbe belelõni egyet. nagyon sokan voltak.....  :hupp:

Hozzászólás megtekintése

Hogy tud ez örömet okozni? :confused: :(

#2574 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 8. - 13:10

Nem tudom, de hallottam h van olyan lovas is aki szereti a vadászatot. Komolyan mondom nem is értem. :nem: :hupp:

#2575 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 8:42

Elsõ újévi lovaglás – 2006.01.07.Van, akinek reggel kezdõdik a délelõtt, és van, akinek 11-kor. Bónusz+Manusz is az utóbbiak közé tartozhat :P, mert hiába próbáltam meg korábban telefonálni, ki volt kapcsolva a telefon. Aztán õk hívtak, mikor én már javában lovagoltam. Hát így történt, hogy nem sikerült a közös lovaglás. Gabiékkal nem mentem együtt, mert õk rövidebb és lazább lovaglást terveztek, én viszont apasztani akartam Jedi energiaszintjét. Magányos lovasként keltem tehát útra.Azt hittem, az utóbbi napok esõzése elmosott minden havat. Egészen a Somlyó aljáig ezt a hitemet erõsítette az út minõsége. Csak egy-két kósza fehér foltot láttam. A Somlyó alatti út viszont merõ jégpálya volt :huh:, és az erdõ alját majdnem összefüggõ hóréteg borította. Le is kellett térnünk az útról oldalra a mezõre, mert hiába biztos lábú Jedi, aggódtam, hogy eleshetünk. A kukorica tarló nem volt alkalmas lovaglásra ezúttal, de a mellette kitaposott új úton jót nyargalásztunk. Jedi kifejezetten komótosan adta elõ a dolgokat, ahhoz képest, hogy egész héten keveset mozogtak a lovak az esõ miatt. Örültem, hogy nem kellett a tempó miatt figyelmeztetnem Jedit, és élvezhettem a napsütést.A Veresegyház felé vezetõ földúthoz kiérve durranásokat hallottam. Jedi nem foglalkozott vele, szilveszterkor sem hederített a petárdákra. Azt hittem, ezúttal is egy megkésett petárda dörrent. A kukoricás szélén vágtáztunk, a vége felé lelassítottunk. Jedi meredtem figyelte a kukoricást. Odanéztem, és megláttam a vadászokat. Kérdeztem tõlük, mire vadásznak. Az egyik azt mondta, cowboyra. Én azt válaszoltam, nem vagyok cowboy, legfeljebb cowgirl. Egy másik azt mondta, cowboy nénikre. Egy harmadik elárulta, hogy fácánra lesnek. Egy negyedik pedig megnyugtatott, hogy csak kakasra, tyúkokat nem lõnek :D A kedélyes társalgás után tovább haladtunk Veresegyház irányába. Meg sem álltunk a medvefarmig. Közvetlenül a medvék ketrece mellett haladtunk el, mert ott volt tiszta az út, de Jedi közömbösen szemlélte a macikat. Pedig ha szabadon találkoznánk velük, szükségem lenne a barna nadrágomra :rolleyes:. A medvefarm bejáratánál a portás bácsi megkérdezte, hogy csak ennyi volt, mire én felvilágosítottam, hogy nem Gáboréktól indultam, hanem Fótról, és látogatóba jöttem a Farm-tanyára. Eltársalogtam Gáborral és Marcsival, miközben Jedi szénázgatott kicsit. Marcsi éppen Gábor új lovát futószárazta, egy Szikra nevû kisbéri heréltet. Látszott a pacin, hogy jól képzett. Gábor azt is elmesélte, hogy már átugrotta a ló valamennyi villanypásztort, bár néhányat nem tisztán, ezért elszakította azokat.Visszafelé úgy terveztem, hogy az akácos úton megyek. Aztán amint megláttam, hogy az egész út fehér, elkanyarodtam a nagyrét felé. Azt hittem, hogy esetleg ott sietni fog Jedi, mert már hazafelé tartunk, de nem így történt. Csak akkor volt kicsit élénkebb, mikor a rét túloldalán, az úton, két lovast pillantottunk meg. Jól döntöttem, hogy megváltoztattam az útirányt. Hazafelé a Somlyó alatt még egy quad motorossal találkoztunk, akit elengedtem magunk mellett. Fél egy is lehetett már, vagy talán el is múlt, mire visszaértem a tanyára. Bónusz-Manuszt még ott találtam. Imre cukkolta is õket, hogy milyen régóta szöszmötölnek. Gabiék már korábban visszaértek, a nyergelõhely tele volt száradó lovakkal. Feri érkezett még a tanyára Marcsival. Felnyergelte Tequilát, és kimentek a pályára. Imrét kérte meg, nézze a lovat, nem sántít-e. Imre azt mondta, nem sántít a ló, de kellene már a hátára egy igazi lovas :D. Rögtön mondta is, hogy mi kivetnivalót talál Feri lovaglásában. Tette mindezt tréfásan, úgyhogy jót mosolyogtunk az egészen. Belami és Merci lassan elindultak gazdáikkal a terepre, én pedig hazafelé.Este, a linedance partin ért még egy kellemes meglepetés, ami a lovagláshoz kapcsolódik. Húgom azt mondta, hogy ha már itt a lehetõség a lovam „személyében”, akkor szeretné kihasználni lovaglás tanulásra. Húgomék annak idején hamarabb kezdték a lovaglást tanulni, mint én, de osztálynál nem jutottak tovább. Csak én fertõzõdtem meg teljesen az equus maniacus (by Vegeta) betegséggel. Most a húgom újra kedvet kapott a dologhoz. Én örültem ennek, és Jedi szépen megy futószáron és a körkarámban is. Nem hiába a világ legjobb lova.

#2576 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 9:01

Az elõzõ felvetett émára visszatérve..A kontrollált keretek között, képzett és engedéllyel rendelkezõ vadász által végzett vadgazdálkodástban nem látok kivetnivalót. Ha viszont idegenek kedvtelésbõl halomra lövik az állatokat :mad: (lásd olaszok az énekes madarakat), azt nagyon szigorúan bûntetném, hogy soha ne legyen kedve az illetõknek újra puskát fogni a kezükbe.Az erdõ bizonyos nagyságú állatpopulációt tud eltartani. Ennek nagyságát csak képzett szakember tudja megítélni. Neki ezért járni kell az erdõt és figyelni, olyankor is, ha rossz az idõ. Természetes ellenfél hiányában az embernek kell néha csökkenteni az állományt, vagy lelõni a sérült, beteg, vagy rendellenesen fejlõdött állatot. (Külön téma persze, hogy régen maga az ember pusztította ki az olyan ragadozókat, mint a farkas. Sajnálom a dolgot, de az sem rossz, hogy szabadon lehet járni gyalog és lóval, anélkül, hogy támadástól kellene tartanunk.)Én nem tudok arról, hogy nálunk a lórol való vadászatot ûzné valaki. A vadászlovaglás egészen más, az csak imitáció. Egy ünnep, ahol a rókalovas jelképezi a rókát és a nyomába eredõ falkát, akit az egész csapat üldöz és a végén a "rókafogás" keretében letépik válláról az oda tûzött rókafarkat.

#2577 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 9:48

Rövidprogram – 2006.01.08.Nem bírtam „lószag” nélkül. Sok tennivalóm akadt vasárnap, mégis szakítottam idõt egy kis lovazásra. Ragyogóan sütött a nap, kristálytiszta volt a levegõ, egyszerûen lovaglásra csábító volt az idõ. Imre is azzal fogadott a tanyán, hogy „Hát mégis!”. Szándékosan nem vittem nyerget, nehogy elcsábuljak egy hosszabb tereplovaglásra, mert arra már végképp nem lett volna idõm, vagy mindenhonnan elkéstem volna. Gabiék és Bónuszék is terepre mentek, de nem tartottam velük.Lepucoltam Jedit – már amennyire a téli szõr engedi. Teljesen tisztára úgysem lehet varázsolni, a fara porzott, ha rápaskoltam. Mindenesetre lónak nézett ki, nem pedig úgy, mint egy varacskos disznó, fülig panírozva sárral. Felszöktem a hátára, ehhez a mûvelethez az egyik farönköt is segítségül hívtam. Imre azt mondta, tudta, hogy rejtezik bennem némi perverzió, tizenöt kör szõrén ügetés a pályán. Megnyugtattam, hogy max három kör, jóból is megárt a sok. Ismerem jól Jedit, tudom, hogy szívesebben vágtázik, mint üget.A pályán mindenféle feladatot végeztettem a lóval. Jópofa volt, mert amikor egy picit is elvesztettem az egyensúlyom, õ alám lépett, hogy visszanyerjem. Minden apró testsúly áthelyezésre reagált. Ha hátra dõltem és lábamat elõre toltam, õ nyomban megállt, még hanggal sem kellett jelezni. Kicsit csúszott a pálya egyes részeken, és ez jó lecke volt Jedinek, mert hajlítania kellett magát. Ha nem így tett, akkor vágtában sodródott és csúszott, úgyhogy hamar rájött, mit kell tennie. Szándékosan lovagoltam kis köröket, hogy ezt tudatosítsam kis okos fejében. A pályáról befelé menet pedig sokszor megálltunk, hogy azt is jól begyakoroljuk.Eldicsekedtem a többieknek, hogy milyen ügyes volt a lovam. Imre meg ugratott, hogy nem véletlenül a világ legjobb lovát látta-e vezetve a karámok felé. Addig tébláboltam a tanyán, míg a végén sietnem kellett. Ennek az lett az eredménye, hogy ott felejtettem a kantárom. Imrére bíztam megõrzésre.Így zajlott a vasárnapi rövidprogram.

#2578 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 10:05

ibiza, én ismerek vadászó lovast. fogathajtásban versenyzik is.amúgy ha idejön egy idegen és ritka madarakat akar, akkor ott bizony szerintem itthoninak is kell segítenie benne. ráadásul amilyen az itthoni anyagi helyzet, ezért simán elképzelhetõ, hogy valakinek fizetnek, hogy olyan helyre vigye õket, ahol ennyit be tud fogni (merthogy azokat nem kilõtték, hanem befogták) és a pasi(k)nak még mindig nem nagy kiadás.

#2579 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 10:53

Uni,Sajnos jól látod a helyzetet. Közremûködõ kell, hogy az idegen megkapja a madarait. De nem csak madárról hallottam már. Erdészek, vadõrök, igazi vadászok mesélték szomorúan, hogy van, aki pénzért bármire képes, és semmilyen állatot nem sajnál ezért :mad: . Nagyon sportszerûtlen - és még nagyon finom voltam - , ha a "beesõ vadász" elé szinte odateszik a vadat, és neki semmi mást nem kell csinálni, csak várni és lõni. Abban csak az ölés a lényeg :mad: , nem a vadászat a szó igazi értelmében.Ameddig csak viszonylag kis összegû pénzbüntetést szabtak ki a vadorzókra - mert ezek azok - és segítõikre, addig annak nincs visszatartó ereje. Ha a gaztettért az illetõnek a szabadságával kell fizetnie, amit nem válthat meg pénzzel, akkor bizonyára jobban meggondolná.

#2580 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 11:03

kiváncsi lennék valóban, ha szabadságvesztéssel járna a legkisebb orvvadászat is (afrikában ezt nem büntetik komolyabban?), akkor megnézném azt a bíróságot, ahol az ügyvédje fel tudná mentetni az ilyen embert. csak ki kellene kötni, hogy óvadék ellenében se kerülhessen szabadlábra. példaértékû lenne.

#2581 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 11:40

Csuti, mi a helyzet? Visszaköltöztetek?

#2582 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 12:04

Az az igazság hogy nem.Úgy döntöttem, hogy január végéig befizetem Pendit a rácalmási lovardába. Akkor újra döntök, mert a rácalmási lovardát hamarosan lebontják.Szüleim is rábeszéltek, õk örülnek, hogy a ló miatt többet vagyok lent náluk hétvégén, sõt anyukám még szeretne is tanulgatni lovagolni!Tavasszal Pende elviszi a Pendit fedeztetni, úgyhogy addig még vagy visszahozzuk Gödre vagy ha találunk Vrony lovának új helyet Rácin akkor talán lennmarad vele.Utána pedig vendéglovasként térek vissza Gödre! :) Azért kicsit hiányzik a gödi táj és a társaságod! :) Ugye nem haragszol?

#2583 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 12:40

Hogy haragudnék? Azért persze nagyon sajnálom, mert jó kis párost alkottunk mi ketten. :)Ha Bársony visszakerül Xirenhez, sajnos én is csak vendéglovas leszek. Kénytelenek leszünk új kedvenceket keresni.

#2584 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 12:53

Hmmm...Új év, új kérdések, feladatok...

#2585 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 14:20

Kezdem kondiban felhozni Zsurmó mamát, úgyhogy megint mehetek kicsit messzebbre vele! (Ez elsõsorban Adriennek szólt, de pölö Éváékkal is mennék már egyszer Fótra vagy Veresre...)

#2586 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 15:04

Jah, fél füllel hallottam, hogy Honey átköltözött másik régióba. Igaz ez? Ménemköszönt el?

#2587 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 15:12

Jah, fél füllel hallottam, hogy Honey átköltözött másik régióba. Igaz ez? Ménemköszönt el?

Hozzászólás megtekintése

Tegnap még találkoztam vele, épp futószárazott.Majd elköltözik, hogy mikor azt nem tudom.Mi meg csak "lófráltunk" tegnap :((bár Botond új oldalát mutatta: röfögött és kakaskoditt, amikor egy karámban fel-alá vágtázgató ló mellett mentünk el)Szombaton meg mire kiértünk megúnták a lovak a karámot, és szabadlábra tették magukat (Wapival az élen). Tettek pár kört, lemozgatták magukat, aztán szépen bementek az udvarra. Büntibõl vacsiig kikötve kellett állniuk (még vagy 20 percet :gm: ), Botondnak meg futószáron kellett kõröznie (patakaparás, futószár a kötõfékre +ostor, aztán irány az út túloldala, ahol nincs kõvé fagyva és elmocsarasodva a talaj)

#2588 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 15:54

Hihi, a szabadulásról én is hallottam. :D Nemhiába, az olyanok, mint Wapi, Lesly Jedi, és még néhány szabadulómûvész gondoskodik róla, hogy ne legyen mozgáshiányuk a lovaknak. Oszt én meg nem gyõzök csodálkozni, hogy miért nem virgonc a lovam, holott egy hete nem nyúztam :rolleyes: Más..Vettem almás jutalomfalatot. Gondoltam, szombaton "munka" után megjutalmazom vele Jedit. Az elsõt kiköpte egészben. A másodikat becsempésztem a szájába két falat alma közt (õ ugyanis a legkisebb almát is háromfelé harapja), de kiválogatta a nyelvével, és két részben köpte ki. A harmadikra ugyanez a sors várt. Többel nem is próbálkoztam. Jedi pofáján valami olyasmi kifejezés ült, hogy "Ugyan menj már ezzel az ûrhajós eledellel! Rendes alma nincs?" A jutalomfalat szinte minden más lónak ízlett, akik épp a nyergelõhelyen álltak. Odaadtam hát az egész zacskóval Gabinak, osszák el majd köztük. Jedinek meg adtam még néhány rendes almát.

#2589 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 16:28

Kezdem kondiban felhozni Zsurmó mamát, úgyhogy megint mehetek kicsit messzebbre vele! (Ez elsõsorban Adriennek szólt,  de pölö Éváékkal is mennék már egyszer Fótra vagy Veresre...)

Hozzászólás megtekintése

Hajrá Filly! A tegnapi terpen memorizáltam az utat Csomád felé. Fejben már majdnem odatalálok ;)Jó lenne, ha már elmúlna a jég és a hó. Bársony nagyon tele van, le kéne már mozgatnom rendesen. Elfelejtette azt a szép kényelmes jól kontrollálható vágtáját. A rohanása is nagyon kényelmes, de korántsem annyira kontrollálható. Be kell valljam, jobban szeretem, ha én diktálom a tempót :) Szombaton csak lépés-ügetés terepet mentünk, de végül fegyelmezés lett belõle, és kétszer annyi ideig maradtam kint, mint terveztem. Kezdõdött azzal, hogy megszólalt a telefonom, így amíg elõhalásztam, és beszéltem, nem igazán tudtam a lóra figyelni. Épp befordultunk az egyik erdei útra, és Bársony a lógó szárat kihasználva úgy döntött, hogy akkor õ most sebesen hazaüget. Türelmet kértem a beszélgetõpartnertõl, összeszedtem a szárakat, és a lovacskát azzal a lendülettel megfordítva elindultunk a hídon túlra. Nem akartam átmenni eredetileg, mert csak egy kis bóklászást terveztem az erdõben, de Bársony az utóbbi idõben nagyon elkanászodott. Nincs alkalmunk pályán gyakorolni, így idõnként megkérdezi, hogy komolyan gondolom-e, amit kérek tõle. Az elsõ meglepõdés után szépen átballagott a hídon, aztán keresztül ügettünk a földeken. Itt sajnos vágtázni nem lehetett, mert a talaj felengedett, íés elég mély volt, féltettem a ló lábát. A mezõ túloldalán van egy vágtaszakasz, gondoltam, majd ott szaladunk pár métert. A talaj jó volt, de tényleg csak pár méter vágta lett belõle, mert Bársony az elsõ méterek után úgy belehúzott, hogy mindkettõnk épsége érdekében kénytelen voltam visszafogni. Mivel nem vette jó néven, hogy nem rohanhat, csillapításként - és büntibõl - (kis)köröztünk a mezõn. Aztán lépni szerettem volna hazafelé fordulva, de még nagyon benne volt a mehetnék, így lépés helyett helyben ügetett a jeges talajon. Ezt annyira megint nem tartottam jó ötletnek, így visszafordultunk, és addig mentünk ellenkezõ irányba, amig rá nem jött, hogy jobban teszi, ha lép végre. Elég sokára értem így haza, de szükségünk már ilyen terepre is. Vasárnap hármasban mentünk ki, Pisti, a tulaj fia a csikós kancájával, egy bértartó, aki még nem olyan rutinos lovas, és én Bársonnyal. Nagyon kellemes lovaglás volt, a mezõn megfelelõ volt a talaj, így végre kifuthatták magukat kissé a lovak. Bársony kénytelen kelletlen tartotta ugyan a tempót, de érezhetõ volt, hogy ha lenne módja, kilõne, és Fótig meg sem állnánk. Mondjuk késõbb majdnem így is történt. A Fóthoz közeli mezõkön jártunk már, és úgy döntöttünk, hogy belefér még egy vágta. Megbeszéltük az útvonalat, és Pisti ennek megfelelõen, kellemes tempóban el is indult. Csakhogy a csikó lecövekelt és nem futott utánuk. A mögötte lévõ lovas hiába próbálkozott, a csikó miatt nem tudta elindítani a lovát, miközben a távolság egyre nõtt közöttünk. Mondtam, hogy majd megyek én, õk csak jöjjenek utánam. Ezzel nem is akadt semmi gond, jó tempóban vágtáztunk a távolodó lovas után, mindaddig amíg Bársony meg nem hallotta a mögötte jövõ ló és csikó zaját. Ekkor begyújtotta a rakétáit és usgyi! Megnyúlt a levegõben, a háta szinte nem is mozgott úgy vágtázott. Nagyon tud menni. (Xiren egyszer írt fel valami adatot, amit Bársonyon vágtázva mért. Akkor kétkedve olvastam, de már semmi kétségem sincs felõle. :)) Az elõttünk lévõ távolság vészesen fogyott, és Bársony semmi jelét nem adta, hogy õ az elõzõ lovast utolérve akárcsak lassítani is akarna, különösen azért mert mögöttünk-mellettünk még ott dübörgött a harmadik lovas és a csikó is. (Az lehet, hogy ilyenkor ráharap a zablára? Egy vastagabb csikózablával lovagolom. Általában jól reagál rá, de néha úgy viselkedik, mintha nem lenne a szájában semmi.*) Végül azért még Fót elõtt megálltunk, fõleg, mert Pisti érzékelve a helyzetet, visszafogta a lovát. Bársonyt kénytelen voltam kikapni mögüle, hogy a sebesség miatt nehogy beléjük ütközzünk, de néhány méteren belül azért õ is megállt, így aztán Anikóék se futottak túl messze ;)Innentõl már eseménytelen volt a terepünk. Elõször éreztem meg a nap melegét, és ettõl olyan tavaszváró hangulatom lett. Tudom, hogy még korántsincs vége a télnek, de egy pillanatra már megéreztem a tavaszt.Összegezve: nagyon élvezetes volt ugyan a hétvége, de a lovasteljesítményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett.Kieg: Mielõtt valaki félreérti! Nem tépem a ló száját ilyenkor sem, de ha rohanhatnékja van, nem, vagy alig reagál a zablára, és a testsúlyra. Egyébként jól elvan a zablával, rágicsálja, stb.

Edited by Adrienn, 2006 január 9. - 16:47.

#2590 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 16:48

A tegnapi terpen memorizáltam az utat Csomád felé. Fejben már majdnem odatalálok ;)

Átjössz a hídon a 2/A felett és onnan már látszik a víztorony. Ha így sem megy, alkalomadtán segítek és elkalauzollak. :cool:

#2591 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 17:03

A tegnapi terpen memorizáltam az utat Csomád felé. Fejben már majdnem odatalálok ;)

Átjössz a hídon a 2/A felett és onnan már látszik a víztorony. Ha így sem megy, alkalomadtán segítek és elkalauzollak. :cool:

Hozzászólás megtekintése

Ó, köszi. Ha kicsit jobb idõ lesz, meglátogatnám Vegát és Fillyt. :)Sajnos Pocsékul tájékozódom. Azt hiszem mindent elmond, hogy nekem a visszaút is teljesen új út.

#2592 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 18:31

Majd elédmegyek! :)

#2593 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 9. - 21:44

Sziasztok!Honey azért nem köszönt el, mert még pár napig ebben a régióban rontja a levegõt. :gm: Aztán pénteken felpakolom Mancit a futóra és irány a Pilis. :yeah: Úgyh majd még bekukkantok addig ide. ;)

#2594 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 10:11

Sajnos Pocsékul tájékozódom. Azt hiszem mindent elmond, hogy nekem a visszaút is teljesen új út.

Hozzászólás megtekintése

Ez számomra is ismerõs érzés sajnos. Ezért nem merek álmodozni magányos túrázásról, mert ki tudja hol kötnék ki...

#2595 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 10:24

Sajnos Pocsékul tájékozódom. Azt hiszem mindent elmond, hogy nekem a visszaút is teljesen új út.

Hozzászólás megtekintése

Ez számomra is ismerõs érzés sajnos. Ezért nem merek álmodozni magányos túrázásról, mert ki tudja hol kötnék ki...

Hozzászólás megtekintése

Nem érdekes az, a lovad hazatalál! ;) (Még nélküled is. :D )

#2596 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 10:27

Én is ezt szoktam mondani, de Zap nem hisz nekem :dev:

#2597 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 10:29

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!Filly!Tegnap beszéltük a Májkival, hogy megyünk egy kanyart valamerre a környéken szombaton, ha jó idõ lesz, idõtlen idõk óta nem lovagoltunk együtt. Nincs kedvetek csatlakozni? Vagy találkozhatnánk valahol.Honey!Hogyhogy elviszed a lovat a Norbitól?

#2598 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 10:54

Csövi, azért, mert összegyûlt pár indok, ami miatt jobb lesz nekünk a Pilisben. ;)

#2599 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 11:28

Csövi, oké, majd még egyeztetünk. Remélem, a talaj jobb lesz, mint most hétvégén...

#2600 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 10. - 11:46

H!Igen, ez rögvest gondoltam, csak azt hittem, publikusak a részletek is... :) Ok, Filly, mi viszonylag korán tervezzük az indulást. Remélhetõleg javul, bár nem tudom, egész hétre fagypont alatti hõmérsékletet mondanak, olvadási esély 0. :( Valami lesz...