Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#2521 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 17:41

Lombik, hogyan tartod a lovadat? Úgy értem: istállóban, karámban, félridegen, stb.

Hozzászólás megtekintése

Legelõn, éjszaka boxban. Nyáron éjjel-nappal legelõn. Október óta tart ez a jó állapot, azóta nincs is nagy gond a szõrápolással.Elõtte a csüdigérõ-sáros karám Csömörön, az volt ám a buli! :D

#2522 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 18:01

Gratulálok minden új lótuljanak és sok boldogságotLombardo:Most már nem vagy Csömin?Én Szilvinél vagyok most. :kocc:

#2523 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 18:09

na nekem is van,vettem egy nyüves telivér dögöt.ha szar lesz eladom.

Melyiket is? Lord of? vagy az úszta meg farvizén a mezõkremenetelt?

#2524 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 20:16

Köszönöm!Igen a képen már õ van!Kiscsikó kora óta ismerem, most 2 és fél éves és én lovagoltam be, ráfoghatjuk h már be van lovagolva. Imádom, õ tényleg az én lovam, rajtam kívül csak 3 ember ült rajta és õk is csak egyszer-kétszer. Nagyon egymásnak vagyunk teremtve. Imádom, és annyira boldog vagyok! :D

#2525 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 20:17

Na tessék, itt is egy büszke belovagló. Pedig csak 15 éves.

Edited by Zsubaba, 2006 január 12. - 20:18.

#2526 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 20:43

Az hagyjan, hogy o 15, de a lo csak 2 es fel. Maggie, nem volt ez kisse... ööö... korai? :confused:

Na tessék, itt is egy büszke belovagló. Pedig csak 15 éves.

Hozzászólás megtekintése

#2527 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 21:09

Hát igen,már többször is hallottam ilyet,de nekem is nagyon korainak tûnik.... :confused:

#2528 Galupy

Galupy

Csikó

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 21:52

Hello!1x is gartulálok minden ujdonsült lótulajdonosnak!! :kocc: remélen én is eljutok majd idáig valamikor..! :rolleyes: Egyébként én ugy gondolom hogy nem korai egy 15 évesnek egy 2,5 éves ló...itt szerintem full mindegy az életkor ha tényleg annyira oda van érte mint ahogy az írásából kiderül.

Edited by Galupy, 2006 január 12. - 21:53.

#2529 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 22:11

nem azt mondta senki, hogy egy 15 évesnek korai egy 2,5 éves ló, hanem hogy a 2,5 éves ló már be van lovagolva. na az korai. pláne egy fiatalabb, esetlegesen tapasztalatlanabb (korából adódóan mindenképpen) lovas által, aki simán belerakhatott hibát is, ami persze nem törvényszerû.

#2530 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 12. - 23:37

Én is "lovagoltam be lovat 15 évesen" és én ha nem is raktam,de nem vettem észre egy hibát amit észre kellett volna vennem.Most nem írom h az edzõnek azért még nálam 1000 szer ink észre kellett volna vennie és nem 1-2 hónap után,de..Lényeg a lényeg, hogy ha visszamehetnék nem így csinálnám.Bár azon is gondolkoztam, hogy mennyivel jobb az, hogy itt az én lovam, fogalmam sincs honnan való, ki lovagolta be és hogyan.Lehet h õt is 2,5 évesen és valami nagyon kretén részeges lovász aki 100 szor több hibát tesz bele a lóba mint amennyit egy 15 éves ember tehet.Mondjuk a 2,5 éves kort korainak tartom,de egy 15 éves súlya még nem olyan vészes.Andi

#2531 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 8:40

nem azt mondta senki, hogy egy 15 évesnek korai egy 2,5 éves ló, hanem hogy a 2,5 éves ló már be van lovagolva. na az korai. pláne egy fiatalabb, esetlegesen tapasztalatlanabb (korából adódóan mindenképpen) lovas által, aki simán belerakhatott hibát is, ami persze nem törvényszerû.

Hozzászólás megtekintése

Az nagyban függ a lótól is, hogy belovagolható-e 2,5 évesen, vannak korábban érõk és késõbben érõk. Az hogy milyen hibákat követ el vel, az is függ attól, hogy mit szeretne vele késõbb csinálni. Ha eladásra lovagol be valaki, ott számít, hogy ne legyenek hibák, de ebben az esetben, nem errõl van szó szerintem. Ha magának lovagol be, akkor meg a a hibák nem hibák, hanem összeszokás.

Edited by Pendemonium, 2006 január 13. - 8:43.

#2532 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 9:32

Uni:Igen,de olyan hibák pl lehetnek amivel én már találkoztam bérlovardékban,stb lovaglásaim alatt, hogy máshol volt a csizma segítségre figyelõ és rosz ülést adott ez a lovasnak pl ha be akarta ugrasztani vágtába.Szerintem ez még a belovagló hibája lehetett, persze nem 100%.Vagy ültem lovon amitcsak hanggal lehetett beugratni vágtába, ami kocsisnál oké,de ez hátas volt.És ha nem ismerted azt az egy szót akkor nem ugrott be vágtába.Andi

#2533 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 9:49

Ha magának lovagol be, akkor meg a a hibák nem hibák, hanem összeszokás.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Pende: :yeah: Maggie!Gratulálok, nagyon jó lovazást kívánok.

#2534 Galupy

Galupy

Csikó

• Fórumtag
  • 40 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 14:51

Hozzászólás megtekintése

Bocs... Nem rég csatlakoztam be valószínûleg félreolvastam valamit.. De hidd el, most pirulok ám rendesen...!

#2535 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 15:24

Köszönöm, megint.Amikor elkezdtem belovagolni Maggiet én is korainak tartotam. Több oka van h akkor és ott elkezdtem.A megnyugtatására mindenkinek, nem lehetek olyen nehéz neki, mert nem vagyok több 40 kilónál, Maggie épp h megérzi szerintem h ül rajta valaki. (nyereggel együtt max 45). Persze sok mindent nem tudok még, de mindent amit olvastam, hallottam, kaptam információt azt felhasználtam és egy nagyon aranyos kis ló lett belõle. Õt magamnak lovagoltam be, kizárólag terep lónak. Amikor elékezdtem még nem tudtam h az enyém lesz, ezért olyanokat is megtanítottam neki h ha átölelem a nyakát áljon meg (lépésbõl ügetésbõl és vágtából is). Azt hittem h majd kisgyerekeket fognak lovagoltatni rajta. Nagyon nyugott kis ló lett. (volt) - két hónappal ezelött leestem róla úgy h rám is lépett, várta h megbüntetem, de nem az õ hibája volt és egyébkén is. Csak megsimogattam h nyugodjon meg, mert láttam h tiszta ideg, és vissza ültem. azóta elég sûrûn ijedezik. Sok mindent tanult tõlem, de azt hiszem, én is tõle. Nem hajszolom túl, nem megy minden nap 30 km-t. Tisztában vagyok vele h õ még csikó, (kisgyerek) és h tönkremehetnek nagykorára az izületei, lábai.Neki nem kell még minden nap kimenni, pihennie is kell, többet mint egy felnõtt lónak. Akié volt ezelött a ló azzal érvelt amikor mondták h korai még lovagolni, h a telivéreknek már két évesen futamuk van.

#2536 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 16:35

Nem akarok beleszolni, meg nem is az én dolgom, de ebbõl már nem egy vita is volt. Az oké, hogy 2 évesen jól futnak, de 6 éves korukra totálkár lesz a nagyrészük! Nekem is csikóm van. Sok embert megkérdeztem, ráadásúl tapasztalt emberkéket! Mindegyikük azt mondta, hogy ekkor még fejlõdésben vannak, nem lehet õket ilyen megeröltetésnek kitenni. Off-off-off...szerintem ez már ebbe a topicba való. :)

Edited by The Oldenburgi, 2006 január 13. - 16:37.

#2537 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 16:37

Oldenburgi: a mostani gazdája már tudja, szerintem eléggé vigyáz rá:-)Andi

#2538 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 16:39

Na igen, csak a gazdája mondta, hogy a telivérek 2 évesen már versenyeznek. Én arra reagáltam. :)

#2539 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 19:32

Jó, és tényleg vigyázok rá! :)

#2540 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 21:50

hát,nekem is csikóm van,még nem tudom,hogy mikor fogom/fogjuk belovagolni,majd a helyzet is adja,meg a viszonyok....A lényeg szerintem,hogy ne kapkodjunk el semmit.Jó,lehet,hogy nem volt a legjobb ötlet,hogy már ilyen korán belovagolták,de szerintem,ha eléggé vigyáznak rá,(márpedig ahogy elnézem,eléggé :ang: ),akkor nem lesznek gondok(remélhetõleg)!Sok sikert! :kocc:

#2541 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 13. - 23:57

Most akkor be van már lovagolva, vagy nem? :huh:

#2542 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 14:45

Tötõci, Mocca Maggie csikójára mondta. Mocca csikója még nincs belovagolva :)

#2543 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 16:14

Jujj,de nincs ám!!! :D Szegényem nagyon zokon venné,hogy égcsak másfél éves,de rápatanok.... :D :D

#2544 liliana444

liliana444

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 18:05

Sziasztok!Kb egy fél éve nem írtam ide :hupp: Elfelejtettem hogy mi volt a jelszavam, tegnap viszont hirtelen beugrott :)Szóval nekem is van egy pacim Blanka már lassan egy éve.Kis picilány augusztusban volt 3 éves.Nagyon nagyon büszke vagyok rá. 4 hónap futószáron mindent megtanítás után mikor felültem rá semmit nem csinált.Mint egy kisangyal olyan volt. Ennek már 3 hónapja. Viszont azóta olyan rohamos ütemben fejlõdik hogy csak lesek. Már lehet irányítani, ügetek vágtázok vele, és ami a legfontosabb ellazulva élvezettel dolgozik.Szóval mostmár nagyon össze vagyunk nõve és imádom a kiscsajt :)))Hát ennyi gondoltam megosztom veletek!

#2545 Ancsyyka

Ancsyyka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 148 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 19:37

Liliana!Mutatsz róla képet nekünk?

#2546 liliana444

liliana444

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 20:31

Az a nagy igazság hogy fogalmam sincs hogy kell ide képet feltenni.Ha siekrül megfejtenem hogy lehet képtárat csinálni mutatok képeket is :)

#2547 Maggie

Maggie

Új vendég

• Fórumtag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 15. - 18:31

Sok sikert! :kocc:

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Köszi! :)

#2548 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 15. - 21:22

Szívesen.Télleg szurkolok! :) De majd infókat kérünk! :D Anikó egyébként merre tünt?Már rég nem hallottam felõle semmit.... :confused:

#2549 liliana444

liliana444

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 9:26

Nagy nehezen sikerült képtárat csinálnom :)Itt meg tudjátok nézni a képeket Blankáról.http://kep.tar.hu/ba...6735/18925241#2

#2550 liliana444

liliana444

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 9:28

Elvileg mostmár jó leszhttp://kep.tar.hu/ba...6735/18925241#2

#2551 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 9:35

Aranyos! :)

#2552 Ancsyyka

Ancsyyka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 148 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 11:11

Télleg aranyos! :cool: Meg az utolsó kép, az a vakarózós, az nagyon tetszik :D

#2553 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 11:38

Szombaton annyira elmerültem a takarításban, hogy a kedvesem szólt rám, hogy ugyan menjek már lovagolni!Mondom oké, és eldobtam a porszívót, felmosót, mindent. :cool: Az érkezésem elõtt rakhatták be Ramónát a jártatógépbe (még nem indult el a program), így megúszta az unalmas körbe-körbe sétát. "Kimentettem" a gépbõl és kisétáltunk terepre. Éppen összefutottunk egy tereprõl visszaérkezõ csapattal, amitõl Ramikámnak igazán ugrabugrálós kedve támadt, felcsapta a farkát és táncolt. Nagyon aranyos volt, nem volt durva, amit elõadott. Viszonylag hamar beletörõdött, hogy mégsem a csapattal tartunk, és megnyugodott. Úgy sétált, mintha igazi westernló lenne: hosszú szár, fejlógatás. Ügettünk és vágtáztunk egy kicsit, aztán sétáltunk jó 20 percet. Még legelni is megálltunk egy picit (hihetetlen, hogy mit tudnak élvezni a fagyott füvön?!). Vágtáztunk még egyet, majd séta tovább. Összefutottunk még két lovassal, de ez már csak annyira tudta felizgatni, hogy ügettünk egy rövidet. Amikor ahhoz a szakaszhoz értem, ahol mindig vágtázunk, készültem, hogy ha kedve van, megyünk. De igazából nem nagyon akartam hajtani: rábíztam a döntést. És láss csodát: Rami a vágtaszakaszra nézett, és elfordult jobbra, a hazafelé vezetõ útra, s halálos nyugalommal ballagott. Kezdett gyanús lenni: nem beteg ez a ló?! Ilyet még sose csinált, komolyan nem ismertem rá. Mondjuk az nyugtatott meg egyedül, hogy tudtam, elõzõ nap is volt a jártatóban, tehát lemozogta magát... de nagyon fura volt. Hazáig sétáltunk, talán kétszer ügettünk egy picit... nagyon kellemes terep volt, séta, levegõzés, lazulás... igazán élveztem, habár kockára fagytam a végére. :dev:Ezzel szemben azt elõzõ hétvégén olyan szinten pörgött a lovam, hogy hazafelé (a lesétálós szakaszban) csak ügetni volt hajlandó, és addig is mindenhol vágtázni akart. Nem gyõztem küzdeni vele, félfelvételekkel egyebekkel elszórakoztatni. Amikor már végképp minden ötletbõl kifogytam és alkonyodott (tehát haza kellett volna már érni) fogtam magam, leszálltam és sétáltam a lovam mellett az erdõben. (Gondoltam, ez nekem is jót tesz, hiszen fogyni kéne. :gm:) Baromira nem értette, hogy mér szállok le róla az erdõ közepén, de legalább mellettem normálisan jött. Meg kellett volna büntetnem talán a pörgés miatt? Nemtom, de nem volt szívem elverni... Biztos én vagyok a lágyszívû gazdi, de ez humánusabb megoldásnak tûnt. Na mindegy, az én lovacskám hol ilyen, hol olyan. Igazi nõ. :kir:

#2554 liliana444

liliana444

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 88 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 11:56

Köszönjük a dícséreteket. :)Majd ha már tavasz lesz és jó idõ és n4m fagyott talaj csináltatok egy jópár olyan képet is amikor a hátán ülök.A fedelesben sajnos nem tetszett a fényképezõgépemnek a fény, és nem látszik semmi a képekbõl.

#2555 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 14:44

Tényleg nagyon aranyos paci! :kocc: Anikó,örülök,hogy visszatértél hozzánk! ;)

#2556 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 15:15

Amikor már végképp minden ötletbõl kifogytam és alkonyodott (tehát haza kellett volna már érni) fogtam magam, leszálltam és sétáltam a lovam mellett az erdõben.

De jó, hogy nem vagyok egyedül! Merthogy én is leszálltam múlt hétvégén Szultánról, miután "kicsit" tele volt... Még lépésben is háromszor eljátszotta terepen, hogy megugrott, aztán elkezdett tekeregni meg bakolgatni alattam. Bár minden alkalommal össze tudtam szedni, a harmadik alkalom után - miközben erõsen közeledtünk hazafelé - már nem voltam biztos benne, hogy nem zúz velem haza ezerrel, úgyhogy én is a gyalogos módszert választottam. Örülök, hogy a nálam tapasztaltabbakkal is elõfordul :)

#2557 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 15:18

Ja, azt nem írtam meg, hogy azért ahogy közeledtünk a lovardához visszaültem, mert nem volt kedvem minden kérdezõsködõnek elmondani, hogy nem sánta a lovam és nincs semmi baja, csak nem bír lépni. :gm: És tök vicces volt, mert elég magas a lovam, mégis sikerült valahogy úgy felszállni rá, hogy majd' leestem a túloldalon (túl jól vettem lendületet). :kir: Ezen elröhögcséltem hazáig. :gm:

#2558 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 16. - 17:19

:D :D

#2559 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 17:30

Most találtam egy régi fotót Ramiról és rólam.Most nézzétek meg, nem olyan az eleje, mint egy quarter horse-nak? :cool: Nekem meg a seggem akkora... :dev: klikk

#2560 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 17:32

Edited by dumdum, 2006 szeptember 16. - 6:47.