Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2521 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 16:15

Filly, 26-án a Szálenderbõl átmegy egy csapat lovas Csomádra, a kocsmához, és vissza. Közben,  a pihenõ alatt szalonnasütés, forraltborozás, beszélgetés lesz. Kuriózumként jön Öreg Bölény is Szigonnyal! Csatlakozhatnál te is, ha épp ráérsz!Tíz körül tervezük az indulást.

Hozzászólás megtekintése

Én is megpróbálok elmenni,de nem biztos,hogy tudok,mert karácsonyi buliba kell mennem :( De megoldom!Egyébként ez ugyanolyan lesz,mint a múltkori?

#2522 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 22:25

Nah most jött a hír,hogy eltudok menni!!! :yeah: megoldottam!! :yeah:Már csak azt kéne tudnom,hogy mikor,hol mettõl meddig stb. :)

Edited by Szendepende, 2005 december 23. - 22:26.

#2523 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 1:31

Szendepende, az összes általam ismert információt leírtam Fillynek. Ha ezen kívül másra is kíváncsi vagy, kérdezd meg közvetlenül Istvántól, õ szervezi az egészet. :)

#2524 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 9:25

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

#2525 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 10:32

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Hozzászólás megtekintése

Én is!!

#2526 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 11:21

Szendepende, az összes általam ismert információt leírtam Fillynek. Ha ezen kívül másra is kíváncsi vagy, kérdezd meg közvetlenül Istvántól, õ szervezi az egészet. :)

Hozzászólás megtekintése

ja,én azt hittem régiós tali lesz!Megkérdeztem és én is megyek.Köszönöm!Na de szintén boldog karit mindenkinek!Ja és Adrienn nem tudod kik jönnek még a fórumról?Te jösz?

Edited by Szendepende, 2005 december 24. - 14:25.

#2527 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 25. - 0:41

Cicamica (Szende)! Persze, hogy megyek, sõt, Bölény is jön, Szigonnyal. De a Fillynek írt üzenetbõl ez is kiderül ;) Örülök, h. te is jössz. Egész sokan leszünk :) Más fórumosról nem tudok, ez csak Szálenderes kiruccanás lesz. Persze, ha Izáék éppen a csomádi kocsmába tévednének abban az idõben, amikor mi ott sütögetjük a szalonnánkat, az jó lenne!Iza, hallod?

#2528 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 25. - 9:20

Oda megyünk ahol múltkor is voltunk? :huh:Ja de akkor most a Csuti nem jön,mert elment a Pendivel,nem?Annyi mindent nem tudok... :( :confused: :guny: :)

#2529 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 25. - 10:06

Megszakítom picit a szervezést, hogy Kellemes ünnepeket kívánjak nektek!Jó sütögetést, és jó tocsogást is kívánok mellé! ;)

Edited by Dreamcatcher, 2005 december 25. - 10:06.

#2530 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 25. - 17:59

Köszönjük :kocc:

#2531 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:18

Nesztek!Posted ImageÉn itt lovagoltam tegnap elõtt! :)És Pendike köszöni szépen, jól érzi magát!

#2532 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:30

Nagyon aranyos volt Pendike. Kiraktuk a karámba és fél percen belül láthatóan nagy örömmel vetette bele magát a homokfürdõbe.És ternmészetesen egybõl sikerült neki meghódítania az én Mollymat. Kb. fél óra alatt sikerült Mollyt magábahabarítania.Azóta Molly éli a reménytelen szerelmesen életét. Két hisztis picsa egymásratalált.

#2533 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:31

Csuti!Ez most fájt :( (végignéztem a összes képet)Fóton le van fagyva minden, a lovak fegyelmezettekk, de mint egy kézigránát...Jó mulatást és sok ilyen szép napot, mint a képen is volt (esetleg egy kis friss hó? ha lesz kérek szépen egy fotót!)Adrienn!Sajna lemaradtam Csomádról, csak most olvastam, remélem jól sikerült!

#2534 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:39

Szia Éva! Örülök, hogy tetszenek a képeink! :DA kézigránátérzést ismerem, nem túl jó. :rolleyes: Tegnap nálunk is kõkeményre fagyott minden, úgyhogy a falu focipályája melletti füves területet vettük birtokba egy kis ügetés-vágtára, a gondnoknak nem nagy örömére. :gm: Adrienn! Milyen volt a csomádi kirucc?

#2535 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 8:52

Elsõ KarácsonyEz volt az elsõ év, amikor azt mondhattam karácsonykor, hogy van lovam, és neki is adok ajándékot. Az ajándék pedig nem volt más, mint egy lópokróc.Pénteken korán szabadultam az irodából, és tûztem ki a tanyára, pokrócostul, nyergestül. Igyekeztem a pucolással, mert még mindig korán sötétedik, hiába növekszik a napok hossza. Elindultam Jedivel egy Somlyó-kört tenni. Ez még épp belefért abba az egy órába, ami napnyugtáig hátravolt. Általában rövidebb idõ alatt is meg lehet tenni ezt a távot, de sok helyen csúszós volt a talaj, különösen az erdei utakon. Szerencsére a mezõn és a tarlón jókat lehetett nyargalászni. Jedi nagyon óvatos volt, nagyon puhán közlekedett. Nagyon figyelmes is volt, minden apró mozdulatra reagált. Közösen megoldottuk, hogy egyszer sem csúsztunk meg egész úton, pedig voltak sárkányos szakaszok. Ilyenkor mindig duplán megdicsérem, mert Jedi a világ legjobb lova – szerintem.Mivel az út utolsó harmadában csak léptünk, szinte teljesen száraz volt a ló, mikor beértünk. Nyereghelyen kellett csak lecsutakolni, utána pedig letakartam a hátát az új pokróccal. Ezzel fel is avattam a karácsonyi ajándékot.Karácsony elsõ napján újra meglátogattam Jedit. Ezúttal elkísért a fél családom – szüleim és egyik húgom. Vittünk Jedinek almát, de nem kapta meg rögtön. Úgy gondoltam, tenni is kell valamit a jutalomért. Egyik barátom meg is jegyezte, hogy nincs túlságosan elkényeztetve a lovam. Én azt válaszoltam neki, hogy ez nem is áll szándékomban. Felnyergeltem Jedit, és indultunk a pálya felé. Eva már ott volt Botonddal, tõle érdeklõdtem a talaj minõségérõl. A válasz rövid volt és velõs: sz.r (közte az elsõ magánhangzó). Úgy döntöttünk, átmegyünk az út túlsó oldalára. Onnan ugyan hiányoztak a pályaelemek, de legalább nem süppedtünk csüdig sárba. Nagyon enyhe volt az idõ, emiatt a korábbi jégfoltok megolvadtak, de a vizet a fagyos talaj nem szívta magába. A tanyán is csak úgy lehetett közlekedni, hogy a szárazabb szigetekre ugrál az ember. A lovak persze élvezik a sarat, mind úgy néz ki, mint a varacskos disznó – már ami a kültakarójukat illeti.Viszonylag keveset dolgoztunk Jedivel a pályán, mert nem akartam a família nem lovagló részét sokáig várakoztatni. Hiába mozgattam két nappal korábban, Jedinek tele volt a hátsója. Úgy adta elõ a vágtát, mint a rózsaszín párduc, elejét-hátulját magasra dobva. De ezen kívül nem csinált semmi rosszat. Épp csak kimelegedett a kis munkától, de a karácsonyi pokróc azért a hátára került, ha csak annyi idõre is, míg teletömtük almával. Eva is hamarosan visszajött a tanyára, mondván Botond nem túl lelkes egyedül. Gondolom késõbb, mikor megérkezett Bouget, akkor Wapi bátorításával még ügyeskedtek egy kicsit. Én ezt már nem vártam meg, vártak egyéb karácsonyi elfoglaltságok.Így telt az elsõ lovas karácsonyom.

#2536 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 9:29

KarácsonyHirtelen ötlettõl vezérelve, kivettem egy nap szabit péntekre.Jól tettem. Ez volt talán életem legnyugisabb karácsonya, ami arról szól amirõl szólnia kell egy karácsonynak. Sikerült kivédeni a szokásos idegbajt, kapkodást, sikerült nyugodtan, komótosan készülõdni-elkészülni, még a lovakra is jutott bõven idõ (bár az mindig kicsit kevés ;) ).Pénteken-szombaton-vasárnap és hétfõn is a tanyán evett a fene, ha rövidebb-hoszabb idõre is. Pénteken csak némi lábápolás sikeredett, Botond elõzõ nap kapta meg az influenza elleni védõoltást, így lovagolni nem lehetett. Szombat délelõtt Bouget-val szaladtunk ki, kicsit osztályoztunk: lépés-ügetés-állj-átmenetek, a talaj fagyott volt, de így is hamar elfáradtam, a csak testsúly segítségeket gyakorolni egy "óriáson" nem olyan egyszerû :DVasárnap délután Zapolya vitt ki, kicsit lassított a tanya elõtt, hogy kiugorjak és ment is tovább Üllõre. A jó idõnek köszönhetõen dagonya fogadott, a pálya felolvadt, csak csúszkálni lehetett, így átmentünk a másik oldalra, de Botondnak nagyon mehetnéke volt, nem figyelt, szétszórt volt, látta Jedi jókedvét. Botika határozottan jelezte nem tetszését a pálya munkával szemben, miután Jedi bement, már csak bakolni próbált, figyelni nem, hát hamar feladtam, nem lett volna értelme felborulni lovastul a dagonyában.Hétfõn Bouget-val és Andrissal mentünk ki, de ismét fagyott talaj várt ránk, Wapira Andris ült, Bouget vezette száron. Keresgéltünk olyan helyet, ahol dolgozni lehetne velük, de sajna, nem sikerült igazán, mindkét ló fegyelmezetten, de érezhetõen feszülten közlekedett, jót tett volna nekik egy igazi terep, de sajnos ez nem jött össze. Idén már nem is fog. A héten csak arra lesz idõm, hogy kezelgessem Botond lábát, világosban kiérni nincs lehetõségem, a hétvégén meg megyünk szilveszterezni Mindszentre. Jövõre.iBIza!Nem találkoztam Imrével, a kulcsod nálam van, este megyek ki, ahogy sikerül (talán 6 körül kiérek).

#2537 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 9:33

Botond elõzõ nap kapta meg az influenza elleni védõoltást, így lovagolni nem lehetett.

Miért? Ilyenrõl még nem is hallottam.

#2538 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 9:58

Botond elõzõ nap kapta meg az influenza elleni védõoltást, így lovagolni nem lehetett.

Miért? Ilyenrõl még nem is hallottam.

Hozzászólás megtekintése

Mirõl?A lóinfluenza elleni oltásról (vagy nem így hívják? hülyeséget írtam?) vagy hogy nem lehet lovagolni? Nem "szoktuk" (annyi tapasztalatom nincs ugyan) lovagolni õket aznap meg másnap, ha kapnak valami szurit.

#2539 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 10:04

Igen azt nem értettem, hogy miért nem lehetett lovagolni oltás után. Soha nem hallottam még ilyenrõl, de lehet én vagyok a tudatlan. :D

#2540 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 11:25

Jajj, elfelejtettem: kaptam hiper-szuper pataharangot (már használatba is fogtam), olyat amilyet szerettem volna, meg fényvisszaverõt is, hogy ha ránksötétedik is látható legyen a ló!Kíváncsi leszek, mit szól majd hozzá Botond és akivel találkozunk útközben :dev:

#2541 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 22:24

3 hét állás után 3 napja mentem ki elõször Zsurmóval. Egyik megszokott útvonalunkat jártuk, de gondoltam, nem megyek ki a mezõre, mert felbukkant egy csábító kis utacska, remek talajjal - párhuzamosan a mezõvel, olyan 30 méterrel beljebb. Nosza hát, vágtázzunk egyet! Alig pár vágtautrást tettünk meg, amikor egy hatalmasan rohadtnagy dörrenés hallatszott. Zsurmó lefosta a bokáját - én is egyébként -, megiramodott, de pár lépés után vissza tudtam fogni és szépen vágtáztunk tovább. Pont a magasles háta mögött voltunk, amikor elsült a fegyver... Rohadt mázlink van, hogy nem mentem ki a mezõre, mert lehet, hogy minket lõtt volna le a vadász :eek: :huh:

#2542 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 27. - 22:31

3 hét állás után 3 napja mentem ki elõször Zsurmóval. Egyik megszokott útvonalunkat jártuk, de gondoltam, nem megyek ki a mezõre, mert felbukkant egy csábító kis utacska, remek talajjal - párhuzamosan a mezõvel, olyan 30 méterrel beljebb. Nosza hát, vágtázzunk egyet! Alig pár vágtautrást tettünk meg, amikor egy hatalmasan rohadtnagy dörrenés hallatszott. Zsurmó lefosta a bokáját - én is egyébként -, megiramodott, de pár lépés után vissza tudtam fogni és szépen vágtáztunk tovább. Pont a magasles háta mögött voltunk, amikor elsült a fegyver... Rohadt mázlink van, hogy nem mentem ki a mezõre, mert lehet, hogy minket lõtt volna le a vadász  :eek:  :huh:

Hozzászólás megtekintése

Van olyan golyó, ami átjut akkora zsírtömegen, amivel Zsurmó rendelkezik? :gm:

#2543 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 0:04

Lehet, hogy van, de olyan viszont tuti van, ami a te arrogánsan vigyorgó fejedet skalpolja le! Hö!

#2544 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 9:29

Tegnap este olyan szép volt minden a Határ körül, hogy csuda, erre ma esik :(Nem lesz ez így jó, a lovak tele vannak, mennének, de ilyen talajon, meg meló mellett nem jön össze.Aki ráér és kíváncsi, nézze meg Bouget adatait :dev:

#2545 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 9:36

:yeah:Csak nem Rosi csinálta?Nagyon király. :yeah: :yeah:

#2546 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 9:44

:yeah:Csak nem Rosi csinálta?Nagyon király. :yeah: :yeah:

Hozzászólás megtekintése

De bizony :D

#2547 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 9:59

Nagyon nagyon irigykedem ám. :D

#2548 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 13:00

Oaaaanyira találó ez a rajz Laciról! :yeah: Jó szeme van ennek a Rosinak.Azért azt lássuk be, hogy akárkirõl nem lehet ilyen rajzot készíteni, ehhez megfelelõ alany kell :D

#2549 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 28. - 13:13

Lehet, hogy van, de olyan viszont tuti van, ami a te arrogánsan vigyorgó fejedet skalpolja le! Hö!

Hozzászólás megtekintése

jól megmondtad neki :yeah: :kocc: :D

#2550 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 31. - 11:05

Na mi van DVV?

#2551 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 31. - 16:16

Pende: "Na mi van DVV? "Semmi különös. Én pl. jókat lovazok a gyönyörûséges havas tájban. Tegnap pl. Bölény kivitt (azaz ki akart vinni) a lovardába, de jól elakadt a kocsi a hóban. Én begyalogoltam, felnyergeltem, aztán lóval meglátogattam, hogy ne unatkozzon szegény. Annyira örült nekem, hogy még az is kicsúszott a száján, hogy milyen jól nézünk ki a lóval. (Bársony a széltõl kicsit zizi volt, így elég akciósan közeledtünk felé ;) )Szerencsére a lovardában pont kint volt a kovács, és amikor végzett, a terepjárójával kimentette a Mondeot. Mint este a párom mesélte, majdnem a mentõk is ottragadtak egy buckában. Hazafelé szintén nem volt egyszerû az utam, mert az a kocsi is elakadt, amelyik hazahozott volna. Viszont maga a lovaglás csodás volt. Olyan a gödi erdõ, mintha a mesék ezüst erdeje lenne. Vastag hópamacsokal borított fák, érintetlen, fehéren kanyargó ösvények, nesztelen csend mindenütt. Imádom. Persze volt vágta is a szûz hóval borított mezõn, miközben a porhót kavarta körülöttünk a szél. Szóval giccsesen szép terepet mentünk :)Ja! Kis érdekesség. Képzeljétek, tegnap 30 km-es teljesítménytúra bonyolódott Csomádról Gödig. A metszõ hidegben állítólag több százan vágtak neki a távnak, és térképpel a kezükben lelkesen botorkáltak a hómezõn és az erdei ösvényeken. Vagy százat én is láttam közülük, az utolsó csapattal a felüljáró után, a mezõk mellett találkoztunk. Biztattuk õket, hogy a mi nyomainkon menjenek, arra visz az útjuk, és az rövidebb is, de a térképükben jobban bíztak, bár így legkevesebb egy km-t kerültek, ami a jeges szélben és a negyven centis hóbanannyira azért nem lehetett kellemes :)Kajánul állapítottuk meg, hogy ha nekünk, lovasoknak hiányzik egy kerekünk, akor nekik legalább kettõ :)Buék mindenkinek! :kocc:Szerk oka: az új oldal miatt idéztem Pendét

Edited by Adrienn, 2006 január 1. - 12:32.

#2552 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 1. - 12:08

Téli táj – 2005.12.29.Szeretek télen is lovagolni, különösen, ha havas a táj. Amikor kedden elkezdett havazni, örültem, mikor szerdán esõ esett, szomorkodtam. Aggódtam is, hogy milyen lesz csütörtökön a talaj, amikor én szabadságon vagyok. A tanyához kiérve már láttam, hogy hó nem sok maradt, viszont az esõ lefagyott a földre. A hó nem zavart volna, mert Jedi téli cipõt (hókivetõt) kapott a lábára. Viszont a jég sem tántorított attól, hogy egy jót lovagoljak. Bíztam benne, hogy a mezõkön, tarlókon lehet majd haladni.Egyáltalán nem bántam meg a csütörtöki lovaglást. A Somlyó aljában és többi erdei úton jégpálya volt, de óvatosan mentünk. Néha kicsit megcsúszott Jedi hátsó lába, de ez volt az összes negatív tényezõ. A Nagy-réten, a melette lévõ kisebb mezõn, a medvefarm melletti gyepen jókat tudtunk vágtázni. Ahhoz képest, hogy Jedi teli volt energiával, nagyon jól viselkedett. Szép lassú vágtákat tudtunk menni, és ez jól jött a mostoha talajviszonyok miatt. Ismét megállapítotam – hogy Imrééknek legyen igaza – hogy Jedi a világ legjobb lova.És igen, a fények! Ragyogó napsütés volt, remélem az arcomon elõcsalogatta a szeplõket. A fákra fagyott esõcseppek, mint parányi gyöngyszemek csillogtak a napfényben.Nagyjából két órát lovagoltam. Ebben benne volt a Farm-tanyán, Gáboréknál tett kis pihenõ. A házigazdát otthon találtam. Megkínált borral, azzal köszöntöttük egymást utoljára az óévben. Kicsit beszélgettünk – mi másról, mint a lovakról. Nem sokáig idõztem, és így még azelõtt hazaértünk, hogy az újabb felhõk csatasorba sorakoztak az égen. Abban bíztam, hogy az újabb csapadék nem folyékony halmazállapotú lesz.A tanyán nem tolongtak a lótulajdonosok. Egyedül Bouget készülõdött terepre Wapival. Még alig pihent egy kicsit Jedi a nyergelõhelyen, amikor már láttam õket visszajönni. Bouget azt mondta, hogy útjukat állta egy kecskenyáj, és a hõs, bátor Wapi, nem kevésbé bátor gazdájával nem kockáztatta a melletük való elhaladást. Aznap õk ultrarövid programot mentek.

#2553 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 1. - 16:45

Ilyen még nem volt – 2005.12.31.Nagyon sokszínû volt a Szilveszter napja a tanyán, szerintem mindenki nagyszerûen érezte magát.Számomra az volt az elsõ momentum, amikor Manusz felhívott, és közölte velem, hogy csalódott bennem, mert nem vagyok a tanyán. Megnyugtattam, hogy röpke percek kérdése az egész, és nem kell tovább nélkülözniük a társaságomat. Mire a tanyára értem, õk már túl voltak a lópucoláson, de nem maradtam le én sem nagyon a készülõdésben.Hárman indultunk ki, hogy felfedezzük a hóval borított környéket. A Kurjancs felé vettük az irányt, hogy a vasúton átkelve jó nagyot lovagoljunk. Bár erre csak nagyjából két óránk volt, tartalmasan töltöttük el. Fergetegesen jókat vágtáztunk az érintetlen hóban. Mivel nem járt elõttünk ló – nem volt patanyom a hóban – úttörõnek érezhettük magunkat. Kacagtunk, kurjantgattunk, mikor a lovak magastérd-emeléssel ugrándoztak a szél által összefútt hóbuckákon. Az egyik ároknál, ahol átkeltünk, Merci nem jól mérte fel a távolságot, és megbotlott, orral a hóba. Nem esett el, de a pofája tiszta hó lett, olyan muris látvány volt. Az sem volt semmi, mikor Belami a nagy hóban valami evickélõ-úszó mozdulatot adott elõ, vágta vagy ügetés helyett. Visszafelé a fenyveserdõ valami varázsos volt. A gallyakról kaptunk néhány adag havat a nyakunkba. Általában mi mentünk elöl Jedivel. Jedi egyenletes, nem túl gyors, de lendületes ütemet tud diktálni. Néha Melinda elõre került Mercivel. Merci néha hajlamos elsietni, de aznap kisangyalként viselkedett, kapott is dícséretet. A sort Zsolti zárta Belamival, bár néha Belami kedvett kapott elõre nyargalni. Végig magunk voltunk, egyetlen lovast sem láttunk. Akkor találkoztunk három kimerészkedõ lovassal, amikor már kb. 5 perc sétára voltunk a tanyánktól.A tanyán délre volt megbeszélve a találkozó, de már hamarabb kezdtek gyûlni a lovasok. Szép számmal összejöttünk, és bánhatja, aki nem volt ott. Fel sem sorolom, kik voltak ott, annyi nevet kellene leírnom. Gabiék zsíros „deszkát” készítettek, Imre pedig a védõitalt kínálgatta körbe. Volt természetesen a nevünkhöz illõ BB pezsgõ. Persze a pezsgõt nem a Bagi Bandáról nevezték el, de ez minket cseppet sem zavart. A forralt bot is jól esett a hidegben.Amikor haraptunk néhány falatot, következhetett a nap talán legizgalmasabb eseménye – a lovas síelés (talán skijöringnek hívják). Felszerszámoztam Jedit, és a nyereg hátsó hevederkarikájához (western nyereg, ha valaki nem értené) hozzáerõsítettünk egy futószárazó hevedert. Icsi felcsatolta a síléceket, megmarkolta a kötelet, és már indulhattunk is. A tanyával szembeni mezõre mentünk ki, a kocsiknál pedi felsorakozott mindenki nézelõdni, fényképezni. Gafoka kihozta lovát, Sikerest is, mondván „Nézzd Siki, és tanulj!” Elõször lassan kezdtük, lépésben majd ügetésben. Teszteltük, hogyan lehet jól megfordulni. Nagyon jól ment, ezért belehúztunk Jedivel. Vágtattunk, ahogy a csövön kifért – és ahogy az útviszonyok engedték. Baromijó móka volt, mindenki ujjongott. Jedi úgy húzta a síelõt, mintha világ életében ezt csinálta volna. Nem zavartatta magát, és rögtön csinált mindent, pedig délelõtt még aggódtam, mert a terepen minden szánkót gyanakodva szemlélt. Ezzel a lovam ismét tanúbizonyságát adta sokoldalúságának.Zsuzsi (Mormota) megkért, hogy felülhessen Jedire, és én szívesen tettem eleget kérésének. Zsuzsi babát vár, de Jedi miatt cseppet sem féltettem. Szerintem teljesen tisztában van vele a ló, hogy ki ül a hátán, és annak megfelelõen viselkedik. Zsuzsira is vigyázott, és olyan szépen összeszedetten ment, mintha iskolafeladatot hajtanának végre. Szép látványt nyújtottak. Jediben van kellõ menõkedv – elég összezárni a csizmát az oldalán, helybõl indul vágtába – mégis könnyen kezelhetõ, ezért Zsuzsi is nyugodtan megbízhatott benne. Icsi meg kiabált párjának, hogy „Gyere ide, te gyerekgyilkos!”A kis bemutató után következett Imre év végi értékelése, a tábortûk köré ülve. Sorba vette a lótartókat, és mindenkirõl mondott valami tréfásat, csipkelõdõset, aminek persze megvolt a maga igazságalapja. Én is megkaptam a magam bosztását, kiemelve grafomán hajlamaimat. Imre ezt úgy mondta, hogy látta az öt perces lovaglásomat, amirõl aztán 15 percig olvasott a neten. Ez persze igen erõs túlzás, de neki elnézem.A következõ mûsorszám a szõrén lovaglás volt. Ez persze így önmagában nem lenne szenzáció, de fõleg olyanok ültek fel, akik amúgy nem jeleskedtek ilyesmiben. Nehezítésként a lovakon csak kötõfékfej volt, és ki sem hoztuk õket a ménesbõl. Jedi itt is remekelt, mert Icsi szerint õt lehetett a leginkább irányítani, és még vágtáztak is a karámban. A többi ló néha bezavart, Jedi inkább velük akart tartani, és néhány sliding-stop-ot is elõadott. Mondtuk Icsinek, hogy a gyerekprojekt már sínen van, ne bánja a mogyoróit. István könnyítésnek kapott kantárt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy leforduljon a ló hátáról. Neje mondta, hogy nem aggódik, az életbiztosítának õ a kedvezményezettje.A tûz körül újra összegyûltünk, jöttek vendégek is. Honey csak benézett lovával, és megtudtuk tõle, hogy elhagyják a DVV háromszöget. Bogyóék egész nap szánkóval járták a környéket. A lóra kis hámot tettek, ez húzta az elsõ szánkót, amihez a másodikat kötötték. Öten vagy hatan fértek így fel. Havasak, de vidámak voltak, mikor megérkeztek. Bubu, Litó és még néhány látogató növelte a kétlábúak létszámát. Kezdõdhetett is a hócsata, melyben a lovak már nem kaptak szerepet. Jutott mindenkinek a fehér labdákból. Volt, hogy csapatokra oszlottunk, vagy épp mindenki külön kûzdött. Aztán összefogott a csapat egy-egy ember ellen, aki aztán össztûzben részesült. Ilyenhez nekem is volt szerencsém. Kipirultunk, kifáradtunk, csudajót hancúroztunk.Ezután én indultam haza, mert elõ kellett készíteni az otthoni terepet az esti bulihoz. Így is csak kb. félórával jöttem el hamarabb, mint a többiek. Õk segítettek a lovak ellátásában, hogy az év utolsó napján a lovak rendben nyugovóra térjenek.Ha az új év legalább olyan jó lesz, mint az elõdje, akkor biztosan lesz ok az örömködésre a következõ Szilveszterkor is.

#2554 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 8:20

BUÉK DVV-sek! :kocc: Öröm hallani/olvasni, hogy milyen jókat lovaztok! Én még nem fogom élvezni a gödi havas tájat a hétvégén, mert nem mertük ma hazahozni a Pendit, mert nem tudtuk, hogy reggelre lefagy ez a fránya sok esõ vagy sem.Valószínûleg szombaton vagy vasárnap hozzuk vissza. (Béla ugye nem baj?)De mi is jókat lovagoltunk Rácalmáson! :)

#2555 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 8:51

BUÉK!No mi is vissza tértünk Mindszentrõl, ahol egy árva hókupac sem volt.A Mihály tanyán és környékén dagonyázni viszont vígyan lehetett a mínuszokkal süvítõ szélben, korom sötétben, láthatatlan utakon, persze hogy nem hagytuk ki :D Még pénteken meglátogattuk a csehót, ahol bebizonyosodott, hogy öregszem: már a lányomnak udvarolnak, nem nekem :o Szombaton az elõzõ estét próbáltuk kipihenni, jellemzõen szilveszter éjszakájára már alig maradt energiánk bulizni, a társaságunk nagyobb része el sem tudott jönni a hóakadályok miatt, így szûkre, csendesre sikeredett a buli. Vasárnap ugye a babona szerint cselekedtünk: amit az év elsõ napján csinálsz, azt fogod tenni az év további napjain is, mentünk hát lovagolni a napsütésben:D A lovakat nem zavarta a sár, jég, határozottan vágta neki a feladatnak. Furcsa dolog ám a csikókon ülni, akik ugye felnõttek, megerõsödtek, de nekünk csak csikók maradnak, hiszen mamájukat, apjukat lovagoltuk még évekkel ezelõtt, ott lábatlankodtak túráin során, nyúztuk, szeretgettük az apróságokat, most meg túlnõve szüleiket a tágas legelõknek hála, szorgalmasan, jóindulatúan, készséggel fogadnak minket. Vasárnapra sikerült átvenni a ritmust, a nyugalmat, mire haza kellett indulni. Hát igen, egyre ritkábban adatik meg, hogy kilépjünk a hétköznapokból, végig guruljunk az ismerõs tájakon, hogy a végén az ismerõs szikeseken, a Tisza gátján, vagy a Kurca mentén pihenjünk, regenerálódjunk, napokat lóháton töltsünk, és a szekéren énekeljünk, pusztítsuk az Unikumot, Vilit...

#2556 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 10:40

B.U.É.K. háromszögesek, remélem mindenkinek jó éve lesz!

#2557 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 14:59

BUÉK DVV-sek! :kocc: Öröm hallani/olvasni, hogy milyen jókat lovaztok! Én még nem fogom élvezni a gödi havas tájat a hétvégén, mert nem mertük ma hazahozni a Pendit, mert nem tudtuk, hogy reggelre lefagy ez a fránya sok esõ vagy sem.Valószínûleg szombaton vagy vasárnap hozzuk vissza. (Béla ugye nem baj?)De mi is jókat lovagoltunk Rácalmáson! :)

Hozzászólás megtekintése

Szerintem nagyon jól érzi magát ott Pendi, tõlem még maradhat is. Na meg BUÉK! :kocc:

#2558 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 2. - 15:13

Örülök, hogy így látod! :) Akkor még töröm a fejem, hogy mi legyen... Vrony örülne ha továbbra is maradna a lovának játszótárs. És így télen úgyis csak hétvégén tudok lovazni... Viszont a gödiekkel meg egy kicsit kitolás...

#2559 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 8:29

Pont ezt akartam javasolni. Én nagyon örülnék, szülinapi ajéndéknak nagyon jók lennétek. :DMaradjatok mééééééééééééééééég!!! :térdenállvakönyörgõsszmájli:

#2560 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 3. - 8:55

Való igaz tegnap volt: Boldog Szülinapot!