Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#2521 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:43

Tudni milyen szerrel lehet õket leírtani a lóról?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:46

Õz, elolvasva.Ilus: kis kezeddel nagyokat ütöl :dev: Vagy ujjacskáiddal, talpacskáddal szépen elmorzsolod, hosszan, jólesõen...Egyébként annyira nem tûnik durvának, mondjuk az én lovam amúgysem lesz idegbajos a rovaroktól... Egyedül azon ravasz egyedek zavarják különösebben, akik bemásznak a farokrépa alá, a lágyrészre... Azt érthetõen nagyon utálja. A krámoknál szerencsére ritkán fordulnak elõ. Terepen meg elhajtom õket, amennyire tudom...

#2523 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:51

Ilus: vagy bármiféle rovarirtóval, ami melegvérûre nem ártalmas... (BioKillel, pl) Istállóba, lovardába (úgy általában erdõn kívülre) maguktól nem mennek (a bögölyökkel ellentétben), csak ha már vhol máshol rászálltak a lóra, és elbújtak annak vmi alkalmatos tájékán. Szóval mindig csak azt a konkrét X darabot kell kinyírni, ami ténylegesen ott van a lovon. Az meg irtószer nélkül tényleg megoldható kézzel is. Csak jó brutálisnak kell lenni velük, különben túlélik.

#2524 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:54

Én is elolvastam..Így már emlékszem, de csak 1 példánnyal találkoztam az erdõben, hála.Az is a ló nyakára repült.Micsoda randa élõlények vannak! :gm:

#2525 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 12:00

Jaaaj, ilyennel már én is találkoztam, de csak néha. (szerencsére) Általában engem vettek célba, és tényleg nem lehet elhajtani õket! Én is néztem már, hogy mi a franc ez a dög... Lóban még nem láttam.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 13:05

Inkább lovon, bele azért nem mászik úgy, mint a kullancs, vagy legalábbis nem annyira látványosan. Le lehet róla seperni (csak visszajön).Kimostam az ínvédõimet, most épp utóázást végeznek Betadine-os vízben. :) Lassan tisztaság-mániás leszek, de szigorúan csak a lovamra nézve (magam körül kupi van, körülötte rend és tisztaság kell, hogy legyen) :D

#2527 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 16:25

Ma és tegnap lónézõben voltam fórumosoknál...az egyik ismerõsöm megbízott, hogy vegyek a gyerekeinek lovat. Örömmel láttam neki a keresésnek. Nagyon klassz lovakat néztem meg, és úgy tûnik, lassan megszületik a végleges döntés. Majd a részletekrõl beszámolok késõbb, ha érdekel Benneteket.

#2528 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 16:51

Lábakat alaposan megnézni!!!!!!!!!!!!! :gm:

#2529 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 17:03

Lábakat alaposan megnézni!!!!!!!!!!!!! :gm:

Hozzászólás megtekintése

Hogy vagytok?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 17:53

Még a több10ezer Ft-os állatorvosi vizsgálat sem zárhat ki mindent, nemhogy a nézegetés... Persze, meg kell nézni (mi is megnéztük, láttuk, hogy szar, aztán megvettük - így köll... :))Kérdés tõlem is áll, mizu?

#2531 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:08

Még a több10ezer Ft-os állatorvosi vizsgálat sem zárhat ki mindent, nemhogy a nézegetés... Persze, meg kell nézni (mi is megnéztük, láttuk, hogy szar, aztán megvettük - így köll... :))Kérdés tõlem is áll, mizu?

Hozzászólás megtekintése

Ki is próbáltam õket...olyan szupi volt. Legszivesebben én megvennék minden lovat. Mindegyik tetszett valamiért.Ma Szigetszentmiklóson voltam, tegnap Apajon. Közben a gyereklónak a tulajdonos Accordot választotta, aki már versenyzett is, kicsit drágább, mint a másik kettõ, de teljesen egészséges és ismerem a gazdiját. Õ pedig úgy döntött, hogy nekünk adja el, mert jó helyen szeretné tudni kedvencét. Szóval jövõ héten utazik a lovacska új gazdáihoz. de lekíséri a régi gazdi is, megtanítja a gyerekeknek, hogyan kell bánni vele.A mai lovak közül kettõt viszont egy unokatesómnak néztem meg. Az egyik tiszta Flanci, kisbéri és nagyon megy! :kocc: Sárga kanca és 4 éves. A másik szintén sárga kanca, nagy cula magyar fv., õ nyugis teljesen, nagy öles léptekkel. De õ is irtó édes...én imádom az ilyen nagy lovakat.Hétfõn jön meg az unokatesóm, és elviszem, hogy õ is kipróbálhassa. Teljesen be vagyok indulva, szegény Flancit is hanyagolom.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:12

:)Ez tök jó, emlékszem még, milyen izgi volt, amikor mi is mentünk lónézõbe, meg kipróbálni!.. Tök bírtam a témát! :D

#2533 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:16

:)Ez tök jó, emlékszem még, milyen izgi volt, amikor mi is mentünk lónézõbe, meg kipróbálni!.. Tök bírtam a témát! :D

Hozzászólás megtekintése

Jöhetsz velünk jövõ héten!ha ezt tudom, elvittelek volna...tök jó lett volna! Szóismétlés, de nincs jobb ötletem.OFF:Megnyitott a Stop Shop Érden!! Bocs, csak úgy örülök neki, meg kkellett osztanom veletek!OFF vége

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:19

Köszi az invitálást, még nemtom, hogy alakul a meló, ha esetleg jól, akkor szólok :)

#2535 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:51

Én még sosem voltam lónézõben :hupp: De tényleg jó lehet! Mindig csak az élménybeszámolókat hallgatom...Most nehogy azt gondoljátok, hogy meg akarom én is invitálni magamat. :dev: De tényleg nem, mert nem nagyon érek rá az elkövetkezendõ napokban. :(

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 7:07

Miért, a saját lovadat sem nézted meg? :rolleyes: Vagy õt már ismerted, vagy hogy is vót ez?.. (pedig úgy rémlik, már mondtad is... de csak arra emlékszem, hogy a gazdája milyen érdekesen lovagolta, meg ilyenekre)

Edited by Dé, 2005 augusztus 26. - 9:01.

#2537 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 10:11

Palo szerelmes lett, és megvette! Na! Nem emléxel???? :DNemtom, hogy hogy vagyunk, merthogy egy hete nem voltam az istállóban. Irtóra hiányzik... lehet, hogy ma kilibbenek egy fél pillanatra, már csak szippantani egyet a levegõbõl. Hétfõn biztos megyünk a kicsikkel, addig meg csak álmodozom... Lindussal biztos nincs gáz, mert Attila szólt volna rögtön, nem is bánom, hogy még ráhúztunk egy hét pihit.... Jövõ csütörtöktõl meg minden megy a régi kerékvágásban, merthogy kezdõdik a suli... (sajna).Én már egész jól vagyok. Kicsit még érzem, de azért nem vészes. :) Jövõ héten már kis átmozgatás lóháton jót fog tenni! Legfeljebb valami önkéntes jelentkezõt megkérek, hogy dobjon már fel... :D (és szedjen le a végén!!! :D :D )Lónézõ! Dejó! azt én is szerettem. Pláne, ha még próbáltatok is! Kis ingyen lovaglás, mindig jól jön ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 10:56

Szégyen, de tényleg nem emlékszem mr erre a részre... De ez rám jellemzõ sajnos. :(Hogy lehet csütörtökön elkezdeni egy tanévet, atyavilág?! :huh: Banyek, én meg hétfõn mán azért felhívom a pasit, hogy mikor kezdek dolgozni... Nemakar. :nem: Nem lusta vagyok, csak parázok, hogy mit kell csinálnom, és hogy mi minden fogok elrontani.Na, jó, hogy javulgatsz te is, meg tán Lindus is.

#2539 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 11:15

Jajjmá... miért rontanál el mindent????? Legyél túl rajta hamar! Biztos jó lesz!!!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 12:22

Nem leszek túl rajta mahar, csak fél év múlva :D Na jó, az iroda az csak töredéke :cool: De mostmár csak hétfõn telefonálgatok, nem rontom el a hétvégémet ilyenekkel, hogy melóre gondoljak ;)Nemsokára szedjük is a sátorfánkat Szelcsivel, este majd írok, meg gondolom, Gigi is, csak õ már hamarabb otthon lesz! :)Bár, ahogy ismerem, este 8-ig legalább ott fogja õrizni Flancit :ang:

#2541 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 14:32

Hát igen, nem akartam konkrétan lovat venni, amikor már nézegettem, hogy jóóó kis lovacska ez. Sõt, eszembe sem jutott, hogy valaha is megveszem. :D A csaj nagyon el akarta passzolni valakinek, én meg nem akartam, hogy elkerüljön a közelembõl. Erre csak azt a megoldást találtam, hogy megvettem. :guny: Nyugi Dé, jobb lesz az a gyakorlat, mint a suli!

#2542 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 17:01

Az biztos!!!! :) Bár az az igazi jó hely, ahol nincs idióta fõnök.... :rolleyes: és mostanában sajnos eléggé sok helyen van... úgyhogy csak imádkozz, hogy egy normális egyedet kapjál ki!!!! :gm:

#2543 Sacc

Sacc

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 17:49

Sziasztok!Tudom, hogy erre van másik topic, csakhogy elég ritkán látogatott. Szép pónicsõdört keresek, fed.engedéllyel.Kérem írjon, aki ismer ilyet ebben a régióban, vagy Esztergom környékén, esetleg Bp. északi részén.Köszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:04

Szép pónicsõdört tudok, de hogy van-e fedengedélye?.. PH, nyilatkozz!Valamit rólad? Errefelé lózol, tartod a lovad, lovaid, pónikancád?..

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 19:06.

#2545 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 30. - 7:10

Hali! Igen, a szép pónicsõdör stimmel, de egyenlõre nincs fed engedélye, meg nem is eladó! Amúgy minden stimmel! ;)Déééééééééééééé! Hallom mi történt!!!! Látom nem mesélsz róla... azért megkérdezem, hogy vagy(tok)? :(Linda tegnap höhögött, amikor odamentem hozzá :) tök ari :) Mostmár kivárom, amig elkezdõdik a suli, addig a törpék had élvezkedjenek :)Tegnap Dávid morgós napjában volt, fájt a feje is kicsit, de azért csak eljött lovagolni... mire a vágtára került a sor, úgy láttam, nem fáj a feje, sõt a "vágta" szónál széles vigyorra húzódott a szája... hiába, a lovaglás a legjobb gyógymód mindenre!Amikor leszállt, mondta is, hogy milyen jól meggyógyítottuk Attila bácsival!Persze, kezdõdik a suli... hátha valami kórral indítunk :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 30. - 7:19

Egyelõre? És mikor lesz neki? Elkupecolni nem is akartam volna Simot :DElõször azt olvastam, hogy köhögött a Linda, nem höhögött, már kezdtem megijedni. De aztán továbbolvasva gyanús lett, így visszamentem az elejére :)Hát igen, a lovaglás az gyógyír, ezt tudjuk...Attila bácsi, ez vicces :dev: Attila bácsi rajtunk is segített a hétvégén, meg láthattam a családot is :) (Vali aszonta, ismerõs neki a fejem, nem is hittem volna, de tényleg :))Mit meséljek?.. Megvagyunk, nem vészes, tegnap megnéztem, hogy üget. Mire a doki hazajön vidékrõl, hogy végre kivizsgálja, tuti el is múlik :o Pedig legalább ez jó lenne az egész dologban. No de mindegy, majd meglátjuk, hogy lesz, mint lesz. Szelcsi amúgy kicsattan, felvillanyozta a csévi kiruccanás. Tetszett neki ott, oda sem akart jönni hozzám a karámban szombaton délután, amikor ki akartam hozni lepucolni, meg megnézni, hogy jár. Sõt, bújt Szellem mögé, hogy neeee... Na, mondom, ez kész, oda a kötõdés, ami köztünk kialakult. :)No, meg hát zajlik az élet, majd mesélek neked magánúton.Ma is megnéztem mozgásilag a drágát, hát, nem fogok még felülni rá holnap, az tuti... Mondjuk most kicsit örülnék (vagy mi), ha kitartana a sántasága, amíg a doki hazajön, legalább meg tudná nézni... De annak is örülnék nyilván, ha elmúlna :)

Edited by Dé, 2005 augusztus 30. - 10:33.

#2547 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 30. - 16:37

Most mit :D -gsz? Nem nekem bácsi, hanem a gyerekeimnek. Úgy látszik öregszik tényleg, bácsiztatja magát! :D Nekem ha valaki azt mondja, néni, fejbecsapom, az biztos! :DIgen, hallottam, azért kérdeztem, hogy mi van veletek... De ezek szerint nem túl komoly (hála!!! :ang: )Nézem máris a magánt... PH

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 8:56

Na, ma is legeltettem egy sort, jó móka ez így, de amúgy most nincs is nagy kedvem lovagolni, úgyhogy nem bánom igazán... Nem a lovam miatt nincs kedvem, csak úgy egyszerûen lefárasztott az élet. :) Úgyhogy õ most legelget, meg nézegetem a lábát, aztán kiböjtöljük a hétvégét, meg a dokit (remélem, benéz majd).Épp legeltettem, aminek a felét kb telefonálással töltöttem PH nénivel ( :dev: ), a kutyám idõnként belenyalt a telefonba, meg a telefontokommal akart apportírozni... De PH néni ( :dev: ) is kutyázott közben, szóval interaktív kutyás találkozót tartottunk :gm: Meg kiveséztük az élet nagy problémáit. Pl hogy mi a fenének tartunk mi lovat. ;)

#2549 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 9:48

:D Vigyázz Dé!!!! A nyakadba fog kerülni!!!! nénizzél csak... majd rád uszítom A bácsit és akkor aztán kapsz! :dev: Legutóbb a Dévid szemtelenkedett, és a szalmakazal tetején találta magát! :D Na csak úgy viccelgess!!!!Egyébként ha nem mondod, hogy a kutya liheg..... :D :D marhára nem értettem, hogy mi az a szocsogás a telefonban... aztán kiderült, hogy a kutya nyáladzik ezerrel :DNem is mondtad, hogy épp legeltetsz... :nem:De milyen vicces lett volna, ha a jószágok bele vakkantanak meg nyerítenek a telefonba! Az lett volna totál interaktív!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 9:55

Hogy került fel oda Dévid oly hirtelen? Ilyen erõs a bácsi? :DHát, igen, gondoltam, hogy behallatszik, és tán nem fogod érteni, hogy kicsoda-micsoda liheg bele a telefonba, így inkább szóltam, hogy ez a kutya, mielõtt másra gondolsz :dev:Nem mondtam? Lehet :cool: Szelcsike ott harapdálta a friss, nedves füvet, nyamm, nekem is nyálam csordult (na jó, bevallom, én lihegtem :gm: ) a látványtól. Egye, amíg még van... :rolleyes: Meg most mást nagyon úgysem tudok vele csinálni. Kiülök azt nézem. :)

#2551 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 15:26

De jó dógotok van nektek!Nekem most sikerült hazaérnem és jelentem túléltem életem elsõ szigorlatát. :)És ha egyéb gondok nem gyötörnének, akkor boldog lennék...Most így röviden, tömören ennyi. :kv:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 16:29

Akkor sikerült is, megvan??? Drukkoltam ám!!! :ang:Gratula!

#2553 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 19:04

Palo! Gratula! :)De milyen egyéb problémák??? :rolleyes: Ezt nem hiszem el, hogy mindenkinek baja van!!!Dé! Igen, olyan erõs, csak úgy feldobta és kész... csak úgy nyekkent a kölök! :DRONI!!!! S.O.S. ben kereslek!!!! Ha erre jársz!!!! Nyomatok egy magánt!!!Na puszka, PH

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 19:06

A baj nem jár egyedül... Úgyhogy mindünket meglátogatja úgy tûnik...Jó erõben van akkor az ismerõsöd, nem kekeckedünk vele :cool:

#2555 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 19:11

Igen, valószínûleg a fórumon fertõz valami, mert nemigaz, hogy mindenki nyávog valamiért!!! :gm:Hát, pont ezt mondom, hogy csak vigyázz, hogy kikkel viccelõdsz! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 1. - 10:17

Hát, ez valami rossz idõszak nagyon. De nem csak a fórumon fertõz, lehet, hogy én vagyok a gócpont, mert körülöttem lévõ nem-fórumosok is nehéz idõszakon mennek keresztül néhányan... Nem jó ezt se nézni, se átélni, de hát ez van... :(Ma új, kényelmes módját találtam fel az egyedül elvégzendõ sántaságvizsgálatnak. Futószáron már unja a lovam, ha nézegetem, és nem megy rendese, így nem látom rendesen, hogy mi van (ostort sose viszek, mert szenil vagyok, meg nem szeretem). Ha futok vele, ugyan tudunk egymás mellett futni, hogy elvileg lássam is, de elég nehéz koncentrálni, hogy én fel ne bukjak, és még õt is végigpásztázzam. Úgyhogy elõttünk elindítottam ügetésbe, ez meg nagyon okosan ügetett egy jó nagy körben körülöttem, normális tempóban, nem kellett futkosni, nem kellett hajtani, tudtam "gyönyörködni". Egyébként olyan szép volt, amit láttam, hogy küldtem is sms-t a dokinak, hogy jöhet bátran, mikor hazajött, lesz még itt mit nézni :cool: Nem vészes, de azért tartjuk a formát. Na, de ott tartok, hogy a lovam üget szépn körülöttem. Majd egyszercsak, úgy a 3. körnél fogta magát a dinka, át másik kézre, és ilyen fityiszt mutató jelleggel, zászlós faroktartással, vigyorogva rámbámulva elügetett a földútra, majd el a másik lovarda felé. Hát, mondom ez gyökér :D De télyeg tiszta aranyosan adta elõ, ilyen játékos, bibibííí jellegû marháskodás volt ez a részérõl. Rászóltam, hogy álljon mán meg lehetõleg, és megállt szépen a karámjukon túlra érve, és visszaballagott hozzám. Hát, mondom, ez tiszta lökött :)

#2557 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 1. - 10:22

Gyere gazdi, kapj el ha tudsz! Tök aranyos!!!!!! :D Csak épp a nyelvét nem dugta ki, és patáival két füle mellett nem intett szamárfüleket!Megnéztem volna!!!!Nálam is folytatódik a rossz passz. Valaki már kirángathatna belõle, mert kezdem unni. De nagyon.Apropo, szept.1. van. Dé! Mi a helyzet a melóval?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 1. - 10:24

6-án kezdek. Még jövõ hétfõn be kell iratkoznom a fõsulin a félévre, aztán keddtõl megyek dógozóba.

#2559 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 1. - 11:25

És mi leszel, ha nagy leszel??? Biztos mindenki tudja rajtam kívül... sorry, de mintha én lemaradtam volna errõl az apróságról :pirulós szmájli:Mellesleg látom, hogy csak rád számíthatok, itt senki nincsen ??? rajtunk kívül???

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 1. - 11:32

Idegenforgalmi közgazdász, és ifo közgazdász tanár leszek, ha eljutunk már odaáig végre... Így a felénél nem lenne már affinitásom otthagyni, ha mmár ennyit rászántam, de õszintén szólva nem olyan jó, mint képzeltem. De most legalább nem kell bemennem ebben a félévben.Gondolom a jobbak kihasználják a maradék idõt, és lovagolnak :)Bááár... inkább suliban vannak? :( (Gigi órát tart, roni órát vesz, stb...)