Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2481 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 7:15

Elnézést, egy kicsit OFF, de hátha itt találok megoldást. Díjugratásban versenyzõ gyermekem mellé keresek díjlovas edzõt, legalább heti egy alkalomra. Elsõsorban Gyõr-Moson-Sopron megyeiek jelentkezését várom, de minden megoldás érdekel. Részletekrõl magánban. Elõre is köszönöm! :)

#2482 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 11. - 14:25

Ács Róbert a kaposvári eredményeivel elsõ helyre került a Világ Kupa kelet-európai ligájában.

#2483 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 11. - 16:32

Ács Róbert a kaposvári eredményeivel elsõ helyre került a Világ Kupa kelet-európai ligájában.

:yeah: :kocc: :guny:

#2484 kisbambee

kisbambee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 658 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 1. - 19:29

Nem tudom kit mennyire érdekel, én is csak meglepõdtem, mert nagy kérdés volt hogy ki lesz Moorlands Totilas új lovasa miután Paul Schockemöhle megvette.
Itt egy videó, ma került fel. Interjú a tulajdonossal, nomeg bemutató az új lovassal. :ang:

#2485 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 1. - 20:58

Köszi a linket :)

#2486 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 11:41

de furi magasra van fáslizva a két eleje. vagy csak nekem tûnik annak?

#2487 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 12:05

Nekem meg az ütötte meg a szemem, hogy õk Németo új reménységei :D , pedig eddig mintha nem csípték volna Totilast. A fáslihoz sajna nem értek

#2488 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 17:53

Én már vártam, nagyon kíváncsi voltam, hogy ki lesz az új lovasa és örülök hogy nem kellett csalódnom! :yeah: Sok sikert nekik! ;)

#2489 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 18:32

Én is szurkolok majd!! Meg azért nekem bántotta a szemem, hogy már szinte gnómnak lett beállítva Totilas, pedig lássuk be akirõl ez az õsz hajú bácsi a sírás határán meghatódva beszél, az csodaló ;) (vagyis én úgy vagyok vele, hogy ha valaki, akkor õ ért hozzá)

Edited by Lótuszvirág, 2010 december 3. - 18:34.

#2490 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 18:36

Így van! És ez a ló tényleg egy kisebb fajta csodával ér fel! Mellesleg... Anky lovát a Salinero-t néztem vmelyik nap, egy igen friss videón. Hát mit mondjak?! Nem tetszett amit láttam... :(

#2491 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 19:26

Megint csak azt felejtitek el, hogy akik kinyitották a szájukat, azoknak sose magával a lóval volt bajuk ;)

#2492 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 20:18

Mit megint, hát írtam én már ebbe a topikba :D ? Nem kötözködök, csak azért nnna Viszont ha lesz valamilyen nyilvános éves szereplési terve igazán szervezhetnénk egy Totilas túrát. Mondjuk ha összegyûlnénk egy kisbusznyian. Én legalábbis szívesen megnézném élõben. Esetleg ha vannak még jelentkezõk...

#2493 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 22:01

Mit megint, hát írtam én már ebbe a topikba :D ?

Úgy általánosságban írtam :)

#2494 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 6. - 11:19

Nem tudom, hol volt gnómnak beállítva, de ezen a fórumon biztosan nem. Mindenki elismerte, hogy a ló kivételes adottságokkal rendelkezik.

#2495 szentkirályi lovaslány

szentkirályi lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 44 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 7. - 21:40

Sziasztok! Szeretnék megtanulni díjlovagolni, 9 éve lovagolok, azért döntöttem a díjlovaglás mellett, mert egy pár éve elkezdtem ugratni és hát volt két komolyabb esésem ami után sem a családom sem én nem akartam ugratni. Még a mai napig úgy érzem, hogy nekem bizonyítanom kell és nem csak hobbiból lovagolnom. Imádom a lovakat és nagyon szeretek velük dolgozni. Azt szeretném kérdezni, hogy egy díjlovas edzõt tudnátok e nekem ajánlani, kecskemét vagy bács-kiskun megyek közelében? Vagy esetleg, hogy hogy kezdjek hozzá. Sajnos még olyan lovat nem kaptam,aki az alap díjlovas idomítottságot tudja, de igyekszem, mert tudom, hogy saját lóval az igazi. Várom ide válaszotokat vagy magánban! Elõre is köszi

#2496 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 7. - 21:50

Fülöp Noémi

#2497 szentkirályi lovaslány

szentkirályi lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 44 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 13:34

[/b]Fülöp Noémi[b]

és p pontosan hol oktat?

#2498 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 15:01

Hetényegyházán :) Ha komolyan érdekel a dolog, magánban elküldöm a telefonszámát.

#2499 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 15:58

Hello Mindenki! Segítséget szeretnék kérni,vagy tanácsot! Sejtem,hogy a fríz nem a díjlovak díjlova,de érdekelne,hogy Dabas környékén foglalkozik-e valaki ezzel a szakággal,és hogy helyben oktatná -e a lovamat? Egyáltalán alkalmas-e a lovam rá? Elõre is köszike! ;)

#2500 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 16:52

Arányait tekintve nem sok frízes díjlovas lehet, de fórumos is van köztük, Rusty2000.

#2501 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 18:43

Arányait tekintve nem sok frízes díjlovas lehet, de fórumos is van köztük, Rusty2000.

Azt tudom,meg azt is,hogy nem is jön be a díjlovasoknak a fríz,mint díjló,de nem nemzetközi versenyre tanulnánk........csak bizonyos fellépésekre,tehát egy pár alap dolgot kéne a lónak megtanítani szép lassan...... ;)

#2502 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 19:27

Azt hiszem, hozzászólásom második felét nem olvastad el. :)

#2503 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 19:31

Azt hiszem, hozzászólásom második felét nem olvastad el. :)

Tudom!
Olvastam!
Megkeresem,mihelyst be lesz jelentkezve! ;)

#2504 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 20:11

:)

#2505 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 2. - 20:37

Itt a Totilas az új huszárral:
http://www.youtube.c...feature=related

#2506 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 11:49

Sheriff, keress rá a párosra angolul és németül a neten, és meglátod, hogy nem csak Örni és Landgraf mennek az autópályán rossz irányba. ;)

Úgy látom, egyre többen megfordulnak az autópályán. :guny: ;) :D
Egyszer már fordultam én is egyet, emlékezzetek Paulusra és Saulusra a Tükörben! Némi elégtétellel tölt el most, hogy nem kell Totilas korábbi megítélése miatt megfordulnom, mehetek tovább ugyanabba az irányba, amerre elindultam.

Ez a ló továbbra is lenyûgöz. S az új lovasával is igen jól fest. Kíváncsi vagyok, hogy töretlenül folytatódik-e a diadalmenete? Amikor ezt a fekete csodalovat nézem, bizony hajlok atta a véleményre, hogy a díjlovaglás nem csak más, hanem több is, mint a reining. Egyszerûen nem érnek fel Totilashoz McCutcheon, Flarida, McQuay vagy Schmersal Kentuckyban látott lovai sem. Pedig a világelit reininglovairól van szó. Soha nem díjlovagolnék, a westernlovaglás szerelmese (tehetetlen áldozata :kir: ) vagyok. De Totilas látványától valami megmagyarázjatatlan emelkedettség vesz erõt rajtam. Olyan, amit westernló láttán még soha nem éreztem. Fura.

#2507 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 12:54

A csódalóig jutottam, aztán szalajtott egyet a gondolat és átugrott Overdose-ra....

#2508 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 13:09

Úgy látom, egyre többen megfordulnak az autópályán. :guny: ;) :D
Egyszer már fordultam én is egyet, emlékezzetek Paulusra és Saulusra a Tükörben! Némi elégtétellel tölt el most, hogy nem kell Totilas korábbi megítélése miatt megfordulnom, mehetek tovább ugyanabba az irányba, amerre elindultam.

Nem az a baj Sheriff,hogy nem érted amit mondok,hanem az,hogy belefáradtam abba,hogy elemi lovagláselméleti dolgokat magyarázzak! belefáradtanlegyintõsszmájli

#2509 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 13:37

Van az úgy, hogy nem a legtökéletesebb nõ a legvonzóbb... ;)

#2510 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 13:45

Lassan én is. Mármint hogy oldalanként többször leírjam, nem a ló megítélésérõl folyik a vita. Nem igaz, hogy ennyire felfoghatatlan.

#2511 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 13:48

Lassan én is.

Lassan te sem vagy már vonzó? :D

#2512 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 16:56

Posted Image

#2513 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 4. - 18:01

:D :D :D

#2514 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 9:07

Lassan én is. Mármint hogy oldalanként többször leírjam, nem a ló megítélésérõl folyik a vita. Nem igaz, hogy ennyire felfoghatatlan.

Hát akkor mi a rákról? Ha a genetikai kukajelöltség nem a lóról szólt, akkor mirõl? Ha a túl magasra emelt elsõ lábak nem a ló lábai, akkor kié? Ha meg arról lenne szó, hogy Edward Gal rosszul lovagolta, javaslom, hogy vizsgáljátok meg a ló és lovasa pontszámait a tavalyi versenyeken! Olyan toronymagasan vertek szarrá mindenkit, hogy komolyan mondom megrogyok attól, hogy ez sem elég nektek. Mégis mi a túró kellene ahhoz, hogy elismerjétek a ló és lovasa kvalitásait?

Még mindig milyen magasan a díjlovas szakma felett tudtok állni, kinyilatkoztatni, lemondóan legyintgetni? :guny: Ez csodálatos. Az a hülye Paul Schockemöhle meg - akirõl eddig azt lehetett hinni, hogy azért talán ért valamit egy díjló értékének megítéléséhez - mennyire rá fog fizetni szegény. A szerencsétlen volt képes kifizetni a lóért minden idõk talán legnagyobb vételárát. Rath meg hiába ujjong itt nekünk, hogy Totilas így eszméletlen, meg úgy utolérhetetlen, egy nagy rakás nyomoroncság az amin ül, vagy legalábbis rosszul van lovagolva, képezve. Szerintetek! Hiszen berajzolgattátok ide a vonalakat szépen, ami ugyan a világon semmire nem jó, de nagyon olyan tõle a közzétett vélemény, mintha szakmai lenne. Még egyszer mondom: egy ló akkor értékes, akkor nagyon jó, ha a versenyeket sorozatban, nagy fölénnyel nyeri. Tavay Totilas és Gal fölényesen nyertek mindnet. Vita nélkül. Esélyesként indulva, s kétséget nem hagyva a teljesítményük felõl. Akárki, akármit is mond, állít, rajzolgat róla. A német vevõ tisztában volt ezzel, nem véletlenül vagy részeg állapotban vette meg a lovat. Csak és kizárólag a versenyeredmények számítanak. A 2010-es világbajnokságon a nagydíjat 84,04-el nyerte, a Grand Prix Musical Freestyle-t 91,800 %-al. Mirõl beszélünk akkor, ha nem errõl? :mad: :mad: :mad:

Ez pont olyan, mint ha a legutóbbi NRHA reining futurity gyõztesének 227-es pontszámát kritizálnám. Nehogy már egy három éves ló csak ennyit tudjon, amikor többet is lehetne. Hiszen 240 a maximális pontszám. Ja, hogy még soha egyetlen ló sem ment jobbat futurityn? Kit érdekel? Hogy a világbajnokságot is kevesebb ponttal nyerte McCutcheon? És? Majd húzok én is pár vonalat a ló lábaira pirossal egy fotón, s kész! :mad: :mad:

Ernestnek sincs igaza! Lehet más a véleménye, mint az enyém. El is mondhatja. Védheti is. De a 91.800 % nem támasztja alá azt a véleményt, amelyik az utókor döntésére bízza Totilas genetikai selejtté minõsítését. Totilas eladása a díjlovas világ moguljának ugyancsak nem azokat a véleményeket támasztja alá, amelyek fanyalogva méricskélik a ló lábainak szögállását, kifogásokat keresnek a lovas munkájában, stb. Ezt a lovat nézni kell, csodálni! Lovagolni úgysem fog egyikünk sem hasonlót sem. Dõljünk hátra a karosszékünkben, s csorgassuk a nyálunkat! Ni egyebet tehetünk? A kákán csomót keresni teljesen felesleges. Nincs rajta! :)

#2515 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 9:32

Mirõl beszélünk akkor, ha nem errõl? :mad: :mad: :mad:

Hát én biztosan nem errõl.

#2516 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 10:15

Én sem.

( FEI 100§ 1 pont. A LÓ JÓLÉTE MINDENEK ELÕTT VALÓ. Én ehhez tartom magam és magasról leszarom, konkrétan gyenge, és igencsak verseny centrikus gondolkodásnak( egoista?),érvelésnek tartom azt,hogy egy ló milyen verseny eredményeket ért el. NEKEM a lovaglás és a ló NEM ezt jelenti.)

Edited by LANDGRAF, 2011 január 5. - 10:26.

#2517 Ezüstke

Ezüstke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 871 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 12:25

Sziasztok! Kieffer Action vagy Lusitano díjlovas nyerget vennék! Nem szép álapotú öreg nyeregre gondolok, max 2-3 éves hibátlan legyen!

#2518 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 13:27

Totilas kva látványos. Tényleg. De azt hiszem , értem Landgraf-ot. Cassius Clay is extraklasszis a maga nemében. Mégis agylágyulást kapott ennek következtében. Monty híres rodeóbajnok volt fiatal korától. Mégis majdnem tolószékbe került negyvenévesen ennek következtében. Sorolhatnám.

#2519 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.555 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 13:52

FEI 100§ 1 pont. A LÓ JÓLÉTE MINDENEK ELÕTT VALÓ[/color].

Itt álljunk meg egy pillanatra.
Mielõtt Totilas ürügyén egymást lekaszabolnánk, gondolkozzunk el :
- Maga az él-, versenysport milyen viszonyban van az egészségmegõrzéssel, a komfortérzéssel, a jóléttel ?

#2520 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 5. - 14:01

A jóléttel esetleg, fõleg bizonyos sportágaknál (tenisz, foci pl.). :dev: Amúgy igazad van, csak akkor mondjuk ki, hogy van egy kiképzési skála azok számára, akik versenyt akarnak nyerni, és van egy másik azoknak, akik egészséges, jól használható lovat akarnak. Most abba nem mennék bele, hogy a sportoló a saját egészségét teszi kockára, a lovas meg egy másik lényét, aki ellenne szalagok nélkül is.