Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#2481 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 11:48

A túra szervezése miatt kissé pang a fórumunk. Hol vagytok? Hogy vagy PH?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 11:55

Én lovagolni voltam :kir: De már itt vagyok.Gigi, útleveles paksamétát feladtad amúgy már?

#2483 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 11:58

Én lovagolni voltam :kir: De már itt vagyok.Gigi, útleveles paksamétát feladtad amúgy már?

Hozzászólás megtekintése

Szerencséd. Megint dörög az ég.Nem adtam még fel, ma töltöttem ki, csak hiányzik a hivatalos neve a lótartó-helynek és azt nem tudom fejbõl...Hogy van Szelcsi?Te hogy mész Csévre? Mégis Csaba felé megyek asszem. Nem talizunk?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 12:29

Ja, hallom ám. Pedig annyira nem is sötét az ég, nemtom, mit arénázik itt felettünk :rolleyes: De jó, hogy ki tudtam menni. Bár sárosnak sáros volt a talaj, és elég füledt az idõ, úgyhogy nem mentem túl hosszút, olyan szûk 1,5 órát... De nagyon jó volt, Szelcsi megint aranyos volt. Bár a vágtapálya ma is tetszett neki :gm: De jófej volt. Köszöni lóasszony, jól van, remélem, marad is így. Én is Pcsaba felõl megyek, de írtam is neked a túrásban. De Szellem nélkül én sem tudom az utat, és mivel a falu 2 végére megyünk, így egy idõ után biztos, hogy el kellene válnunk. lehet, hogy szerencsésebb lenne ronival egyezkedni, csak mert én sem vagyok arra ismerõs, és a másik lovardához nem tudom, tudja-e akár Szellem is az utat.De írtam már a másikban is, hogy lehet, hogy azt kéne, hogy roni, ha van ideje és kedve, akkor menjen el azon a Vörösvárra vezetõ úton, fõleg, ha nem hosszú, és nézze meg, mutassa meg, hol lyukad az ki Vörösváron. Akkor te tudnád, merre indulj majd pénteken.Szerintem valszeg rövidebb, és kényelmesebb lenne azon végigmenni, mint bemászni Piliscsabára. Nem?

#2485 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 12:56

Én sem írtam meg augusztus 20-i élményeimet, még mindig a hatása alatt vagyok. Kb. ugyanúgy, mint Tatáron, a CART játék után. De majd most! Ugyanis mi is játszottunk, még, ha telken belül is. A tervezett program: 12 óra egy jó kis terep 2-3 órás utána kaja utána bármi majd este 8-kor (már a sötétben, csak lámpafénynél)játékos vetélkedõk, amikrõl nem tudtunk semmi konkrétat, tehát gyakorolni sem lehetett. Nos, az igazi program: 13 óra elmenni egy kocsmába (rohadt jó hely, finom kávé, italok, zene, bármi) 15,30 végre indulás terepre 9-en (Van másik már akkor jött, mikor már kiindultunk, de olyan gyorsan lovon lett, hogy csak lestem ) A terep jó volt, kb 2 óra, kis gyakorlat beleszõve 18 óra visszaérkezés, vacsora, ami kecskepörkölt volt (ettõl azért tartottam, hisz sosem ettem, csak birka izû, birkapörköltet, de megnyugtattak, ennek nem lesz kecskeíze, hisz lefaggyúzzák stb. Igazuk lett, isteni volt. Az csak a dolog rosszabbik oldala, hogy csütörtökön vágták le épp szerencsétlent, mikor ott voltam..amit mentsvárként hoztam fél kiló friss pogácsát-ha mégsem tudnám megenni a kecskét, meg persze nem csak magamnak-azt sajna felfalták egy óvatlan pillanatban a kutyák ) Van másik kreálta rakott palacsinta is nagyon finom volt! A lovak szénázgattak, mi beszélgettünk, aztán beesteledett. fél9-kor a két csapatkapitány válogatott, 2x 6 fõs csapatot. A két csapat, a mezítlábas parasztok, a másik pedig a cipõs városiak lettek. Kékharisnyával a parasztokhoz kerültünk, Van másik, úri városi lett. :) Érdekes, a parasztokhoz 3 nõnemû került, a városiakban, mint, ha Rita lett volna az egyetlen. A játékok, stafétajáték, közben szlalom, székrõl leemelés (ebben megint a kis lovak lovasainak volt elõnyük, a többiek kénytelenek voltak leszállni, mert nem érték el), ivás, sörösüveg fogás, valamint kanálban tojás vivés. Csak halkan és szolídan jelzem, hogy minden számban a parasztok nyertek. :yeah: Utána jött a fõ attrakció egy akadálypálya, aminek idejét személyenként stopperolták. Szlalom, majd négyzetben megáll, lóról leszáll-körbefut, visszaszáll, le a gödörbe vágta, közben egy akadály ugrása, karó megkerülése, szûk kapun áthaladás, majd egy fél kör minél gyorsabban, közben egy ponyván áthaladás. Cselesen a parasztoknak kellett kezdeni, így a városiak 6 lovast nézhettek úgy végig, hogy ne tévesszenek pályát. Ha a tulaj legutolsó próbálkozását nem veszem (ami neki a második volt), akkor (is) igazán büszke lehetek magunkra, a 12 lovasból a 3-dik leggyorsabbak voltunk. :yeah: (Sosem gondoltam volna, hogy a szlalomot meg tudjuk csinálni vágtában, bár a mezõn már gyakoroltam ilyesmit) Csak a tulaj fia (Szili) és a lovász Levi gyorsult le, persze pörgõsebb lovakon. De itt fõképp az vett el az idõbõl, míg mások a magasabb lovaikra visszültek és visszatették õket a négyszögbe, ha azok kiléptek. Olyan jól szórakoztam(tunk), hogy néha megszakadtunk a nevetéstõl! Pláne mikor a Zoli a szõrénült lováról akart lehajolni a sörért, aztán csodálkozott, miért csúszott le, meg, hogy fog visszaszállni, meg amikor a másik játékban Péter úgy kerülte meg a lovat, hogy fogta a szárat és a ló is forgott vele és azt kérdezte, : -Hogy a fenébe kerüljem meg?? :kir: Szóval Tatáron kívûl nem játszottam ilyen jót lóval és a társakkal! :kocc: Köszönet érte Szilárdnak és Mucinak és kis Szilinek! :kocc: Meg persze Mindenkinek aki ott volt és ilyen jó hangulat kerekedett. :kocc: Kár, hogy semmi fotó, video nem készült, érdemes lett volna. Éjjel értem haza, bár a többiek még ott "bohóckodtak" a pályán, sajgó szívvel hagytam ott õket. Otthon aztán megkaptam, miért nem maradtam még, ha olyan jó volt? ááááááá! Na majd legközelebb! Remélem lesznek még ilyen jó bulik. :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 13:02

De zsír :DEz hasonlatos móka ahhoz, amit Pcsabán játszottunk még télen-tavasszal (hó volt, a hónapra nem emlékszem :gm: ). Mondjuk én ott nem voltam ilyen élre törõ, Szelcsi bekavart, mert félt a rudaktól, de pl a négyszögben megállás és a ló megkerülése mintaszerû volt, nem hiába, tud állni az én lovam (biztos félt kijönni a rudak közül :gm: ).Bírom az ilyen ügyességi versenyes cuccokat, de úgy látom, nem vagyok egyedül ;)

#2487 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:03

Hali!Jól indult a reggelem, egészen addig, amíg nem nyújtózkodtam egyet.... Na azt nem kellett volna. Viszont most egész jó, igaz, hogy egy Donalgin, meg a lókenõcs került a megfelelõ helyekre... remélem azért már jobb lesz lassacskán :gm: Asszem a lovaglás kimarad a héten. Linda biztos örömtüzeket gyújtott! :DNálunk is dörög, meg hol esik, hol meg süt a nap. Jó hogy már jön az õsz, legalább nem reklamálhatunk a nyár miatt... :gm:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:07

Figyled meg, õsszel itt fogunk döglõdni a kánukilában :rolleyes:Linda csak ne gyújtson tüzeket, a lovarda tûzveszélyes terület, nyílt láng használata tilos! :gm:Én meg remélem, hogy a lovam békésen ácsorog a beállója alatt, és zavartalanul, bentrõl bámulja az aláhulló esõcseppeket - merthogy eddig bírta, most már itt is rákezdett a galád vize.Te meg javujjá'! :)

Edited by Dé, 2005 augusztus 23. - 14:07.

#2489 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:19

JÉn is Pcsaba felõl megyek, de írtam is neked a túrásban. De Szellem nélkül én sem tudom az utat, és mivel a falu 2 végére megyünk, így egy idõ után biztos, hogy el kellene válnunk. lehet, hogy szerencsésebb lenne ronival egyezkedni, csak mert én sem vagyok arra ismerõs, és a másik lovardához nem tudom, tudja-e akár Szellem is az utat.De írtam már a másikban is, hogy lehet, hogy azt kéne, hogy roni, ha van ideje és kedve, akkor menjen el azon a Vörösvárra vezetõ úton, fõleg, ha nem hosszú, és nézze meg, mutassa meg, hol lyukad az ki Vörösváron. Akkor te tudnád, merre indulj majd pénteken.Szerintem valszeg rövidebb, és kényelmesebb lenne azon végigmenni, mint bemászni Piliscsabára. Nem?

Hozzászólás megtekintése

Jóvan, jóvan, értem én azt is, ha kettesben akartok lenni, nem kell virágnyelven! :dev:

#2490 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:23

Köszi Dé a jókívánságodat! :) Próbálok javulni... Linda nemistud tüzet rakni! :nem: Csak úgy gondoltam, örül, hogy ebben a posványban nem kell kidugnia a patácskáit... :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:27

PH ;) Ez édes, pedig azt hittem, tud :kir:Gigi! Ne mondjál nekem ilyeneket! Tényleg nem tudom, hol kell neked másfelé elmenni, autóból jártam még csak végig a falut, és a 2 lovarda a 2 másik végén van (roniéké az innensõn, Szelleméké a túlsón), ennyit tudok... Hogy ez lovaglásban mit jelent, gõzöm sincs. :rolleyes: roni nyilván jobban tudja nálam, ezért próbáltam rávilágítani, hogy szóljon hozzá a dologhoz valami okossággal. Ha pedig meglenne az a másik út, akkor az nektek jelente gondolom én, elõnyt, nem azért gondoltam rá, hogy most fél órával többet lehessek együtt Szellemmel (ami kétségtelenül jó dolog egyébiránt, de most nem errõl volt szó).Ha kell, nyilván elkísérünk egy darabon.

#2492 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 14:30

Úgy birom Dé, hogy mindent sikerült körmondatban leírnod.... (gyengébbek kedvéért természetesen), de szeretem olvasgatni!!!Legalább a vigyorgás nem fáj... (most még). Gondolom annak is eljön az ideje... :gm:

#2493 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 18:56

Na sziasztok!Voltam dokinál, és jelentem, gazdagabb lettem 1 kicsi vesekõvel... :mad: Meg mellé egy kellemes mindengyulladással... Tegnap 6 Nospa forte sem segített, úgyhogy este megittam 1 Voltaren injekciót, és úgy végre tudtam egy kicsit aludni. Úgyhogy sajna nemhogy Kincsõhöz, de még a számítógépig sem jutottam el... :( Mára viszont sokkal jobb lett szerencsére, (lehet, hogy kipisiltem a frányát), úgyhogy holnap jó sokat Kincsõzhetek végre. :) Még a dorogi topicba nem néztem, de ha gondoljátok, el tudok menni csütörtökön valameddig, hogy felderítsem az utat. :) Gigi! Végül hányan jöttök? (Ha benne van a másikban, bocsi! ;) )

#2494 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 19:07

Roni! Hááááát nem akartam tegnap mondani, nehogy az :dev: -t fessem a falra, de én arra a kavicsra gyanakodtam.... nekem vót, már megszültem. De inkább gyereket,mint vesekövet! Az baromi vacak!!!! Ha meg kijött, annak koppannia kellett volna, meg nem látszott volna az uh-n, szóval ezzel azt akarom mondani, hogy még ne örülj elõre. Amit tudok javasolni, 7-es busz hátulja, valamint jó rázós lovon tanügetés. Na e kettõ ki kell hogy hozza. Ja, van még egy a lépcsõn való lefele ugrálás páros lábbal. Ez most mind komoly, kéretik nem röhögni. Tapasztalatom már van sajna.... Mit mondtak, hol helyezkedik el????Ameddig viszont bennt van, Algopyrin és NoSpa nélkül egy lépést se tegyél!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hú, ez gáz!!!! Sajnállak érte nagyon!!!! :(Jelentem (ha már kórházban vagyunk :D ) a Donalgin baromi jó! Olyan kis puha minden körülöttem :ang: :D és nem fáj a hátam. Ugyan totál be van állva - szép magyarul - de nem fáj. Úgyhogy most szedem ezt a kapszulát... jobb híján...Kinek kuruzsoljak még???? :rolleyes:

#2495 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 19:20

PH! Köszi a segítséget, kipróbálom. A lépcsõzés folyamatosan mûködik, holnap meg majd jóóó sokat tanügetek Kincsõn. Csak kirázza! :) Egyébként azt mondta a doki, hogy nem egyértelmûen látszik a kõ, csak sejteni lehet, de van "pangás", úgyhogy nagyon valószínû, hogy az. Röntgent is csináltak egyébként, de 2-szer, mert elõször lemaradt a lényeg... :gm: Egyébként már lent van, valószínûleg azért nem fáj most. De tényleg tök klafa, mert az elmúlt 2 napban menni is alig tudtam, ma meg egyáltalán nem is fájt! :) Jó volna, na így is maradna! :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 8:31

Ú, roni, ez gáz. :(Anyámnak csak homokja volt már 2-3X és iszonyúan szenvedett tõle, ahogy mondani szokták, 'a szülés ehhez képest semmi'. Pedig csak homok volt!..Remélem, hamar kiszülöd magadból a drágát, és nem fog ez téged hátráltatni semmiben ;)PH! Masszíroztatod is, hogy kijöjjön a beállás (hogy én is magyaros legyek)?

#2497 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 9:04

Roni!Ha kell egy kis rázós ló, gyere el, ülj fel Haramiára.Csak megjegyzem, nekem sosem volt ilyen bajom és szerintem ezen a kis lovon nem is lesz... :dev: Ezt most komoly felajánlás volt! :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 9:09

Jé, tényleg, de jó, akkor ha folytatom az eddig bevált metódust, és sokat lovagolok Szelcsin szõrén, akkor nekem sem lesz ilyen gondom? :D (Merthogy ugye õ mozgásban szerintem közelíti a kisló-varrógépet ügetésileg, ha épp rossz napja van, sajnos.)És vesekõ nélkül fel sem lehet ülni Haramiára? ;)(fujj, de bunkó vagyok :rolleyes: )

#2499 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 9:33

ha akarsz dehogynem! :D Akár megelõzésképpen... :dev: Csak ne szállj le róla fél kör után...volt már ilyen... :dev:

#2500 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 10:51

Hú, Roni, nem irigyellek, én is hallottam már elég veseköves szenvedéseit, nem tûnt kellemesnek... :( Végre nekiálltam tanulni a 31-én esedékes szigorlatomra. Tegnap összeszámoltam, hogy napi 50 :eek: példát kell megoldanom, ahhoz, hogy végezzek minddel. Helyes kis differenciálszámítások, meg optimumszámítás, meg valószínûségszámítás... Böee... De ezt a napi 50-et úgy számoltam, hogy szombaton egy darabot se kelljen megoldanom :gm: PH, Roni jobbulást, gyógyulást! :)

#2501 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 12:35

Ilusta, nagyon aranyos vagy, köszi a felajánlást! :) Csak az a bibi, hogy most sehogy sem tudok eljutni Hozzátok, pedig tényleg kipróbálnám, biztos segítene! Na, majd legközelebb! Lesz még vesekövem, ha jól vettem ki a dokinéni szavaiból... :mad: :D Egyébként most tényleg tök jól vagyok, úgyhogy nem fog ez engem hátráltatni semmiben, Dé! Nem lesz olyan szerencsétek, hogy lemaradjatok rólam a túrán! :dev: ;) Palo, kitartást Neked!!!! Meglesz és kész! :) PH, hogy vagy?

#2502 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 12:38

Én úgy tudom ultrahanggal szét lehet bombázni a köveket.Miért nem csinálják meg?Túl sok sót fogyasztasz, meg sok kalciumot és kevés vizet iszol!Tessék naponta 2-3 lityit meginni, ha kell, ha nem.

#2503 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 12:56

Állítólag hajlam kérdése is a dolog, mert azért azt a 2-2,5 litert meg szoktam inni naponta, és sósan például abszolút nem eszem. A kálcium viszont igaz lehet...Nincs nagy kõ, olyan, amit szét lehetne/kéne lõni, úgyhogy egyelõre marad a pisiléses eljárás. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 13:26

Csak ne szállj le róla fél kör után...volt már ilyen...

Hozzászólás megtekintése

Fogathatunk is, hogy nem fogok! ;)

Nem lesz olyan szerencsétek, hogy lemaradjatok rólam a túrán!

Hozzászólás megtekintése

Affrannnncba :dev:Palo! A valszám nem is rossz, az a része egész kellemes! ;-) Kitartást kívánok én is!Na, ma csak a pályáig mentem el, mert egész nap lóg az esõ lába, mondjuk nem kezdett még neki, csak csöpörészik néhol, de sose lehet tudni... Viszont kint voltam 2 órát már megint. Úgy látszik, nálunk ez lesz a standard pályán töltött idõ. :rolleyes:Bemelegítettünk úgy fél óra alatt, aztán elkezdtem dolgoztatni. Ma nem volt kedve, olyan hajtós volt, hogy csak na. Lépésben szépe kerek volt, ügetésben nem annyira, még a jobbik bal kezére sem voltam igazán elégedett, a jobb kezet meg hagyjuk... :gm: Aztán lassan valahogy összekapartam annyira, hogy gyakorolhassuk a vágtába ugratást normális állapotú fejtartással. Egészen jó volt, meglepetésemre most bal kézre feszült be, ott volt vele több dolgom.Aztán egy nagyobb pihi, majd újra elõvettem õnagyságát, mondván, munka után édes a pihenés, hát legyen még egy kis munka ;-) Kicsit erõszakoskodnom kellett az elején, mert nagyon el volt csigázva, de aztán hirtelen úgy döntött, hogy na jó, lehet, hogy nem hazudott ez a hülye a hátamon, amikor azt ígérte, hogy ha ez most jó lesz, hazamegyünk. És onnantól kezdve jó volt. :) Lépésben folyamatosan támaszkodott mindkét kézre. Ügetésben az elején még nem, ott sok 8-ast lovagoltam, meg lépés átmenetet, míg végül ellazult, és mindkét kézre szépen, tág keretben, majd a végére már egészen szépen feligazítottan ügetett alattam. Tök jó volt! És még jobb kézre is, igaz, hogy érezhetõen ferde volt egy kicsit (olyan volt, mintha külsõ állításban akarna menni idõnként), viszont folyamatos támaszkodásban ment. Jó, ha ki akartam igazítani és befelé állítani, akkor persze felvette a fejét, de egyre kevésbé, és a végén már tényleg tetszett, amit mûveltünk. A lépésbe való átmenetek, meg az állj-ok is szépen, a támaszkodás megtartásával sikerültek, jó volt.Úgyhogy volt értelme lehoznom azt a fél dinnyét, megérdemelte a kis lökött, mint a legelést is. :)

#2505 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 19:07

Ügyik vagytok, Dé! :) Ma végre én is Kincsõztem egyet, de rám hozta a frászt Õnagysága... Múlt héten ugye 2 nap egymás után ugrott elég nagyokat egy sráccal, aztán Kristóffal, és úgy tûnik, sok volt Neki.. Már csütörtökön éreztem, hogy kicsit merev, és nem nagyon sikerült elengedtetni. Aztán pénteken meg már picit nyomott a jobb elejére (csak ügetésben volt érezhetõ). Szombaton emiatt nagyrészt sétáltunk (akkor volt az ominózus egyedülmenõs terepünk ugye). Vasárnap már beteg voltam, és máig nem tudtam lovagolni sajnos. Viszont ma igen, és hát nem voltam túl boldog, mert még mindig nyom egy kicsit arra a lábára, de csak lassú ügetésben... Más jármódban nem érzem, és kívülrõl sem látszik... :rolleyes: Sokat sétáltam Vele, nem akartam megerõltetni még jobban. Utána sokáig hûtöttem, kapott még hûtõzselét is. Holnap is csak laza tempóban járunk utána Gigi útjának, nehogy aztán gebasz legyen nekem szombatra...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 19:21

Na, nehogy mán!.. Ez nem hiányozna... Csak óvatosan.Figyu már! Nálatok hol vannak a lovak? :D Csak mert ha autóval arra járok, mindig figyelem a lovardát, és csak elvétve látok valami lófélét a karámban, mármint arrafelé, ami az útról látszik. Máshol állomásoznak?Nem mostanra gondolok, amikor sár van, meg esik, hanem "rendes" idõben... :)

#2507 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 20:02

Nem lesz semmi, én is nagyon remélem... Majd kikúrálom az Állatot szombatig! :) Pedig kint szoktak lenni a lók, de nem nagyon látszanak az útról. Azok a karámok, amikben relatíve sok paci van, pont takarásban vannak. A többiben meg leginkább a fák körül tartózkodnak, ezért nem lehet Õket nagyon észrevenni. Szóval megvannak azok, csak jól álcázzák magukat! :D Szellemló egyébként jól van? Jó az a hely, ahol lakik?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 20:03

Ja, értem, ez mindent megmagyaráz ;)Szellem jól van, köszöni, él és virul, remekül érzi magát :)

#2509 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 7:33

Ilus! Roni! Ez a lövéses kõzúzási módszer nem mindig nyerõ... és ugyanúgy fáj, amikor kijön. Na persze egy lónagy kõnél nyilván muszáj szétpukkasztani... A kicsi is kijön (ha úgy dönt, hogy ki akar jönni), ez igazából teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor indul meg. Addig viszont okozhat kellemetlenségeket, jó kis vesegörcs formájában. :(Valóban javasolt a sok folyadék, sóskát és egyéb oxálsavas étel fogyasztását viszont inkább felejtsd el, és a fûszeres ételeket is mellõzd. Mondják még a paradicsomot is mint tiltólistást ilyenkor...Szabadulj meg tõle!!!!! :gm:

#2510 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 8:41

Jó nagy kõnél nem zúznak, hanem mûtenek.Nem tudom melyik a jobb, egy altatásos mûtét, vagy egy "megszülés"..én lehet, hogy az elõbbit választanám..ha lehetne. :dev: De én is azt olvastam, hogy a vese fájdalom a legerõsebb. :(

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 10:58

Mondom, anyámnak csak homokja volt, asszem 2X, de iszonyúan megszenvedett vele, mozogni sem tudott, kínlódott nagyon, míg végre kijött belõle. Pedig csak homok volt. Úgyhogy nem vicc, roni, mihamarabb legyél túl rajta. :)Na, már megint nem állhattam meg, hogy egy jót ne lovagoljak :rolleyes: Nem mentem hosszút, tekintettel a holnapra, amikor remélhetõleg fogok. De Szelcsi is olyan furcsa volt ma. És nem tudtam eldönteni, hogy csak lehiggadt, nincs akkora mehetnékje, vagy valami baja is van!.. Az elején menni is alig akart, úgy kellett hajtanom lépésben, hogy még. :rolleyes: Aztán pár ügetés után elértünk a vágtapályára, aminek az elsõ negyedét végig akartam ügetni. És végig is tudtam simán,a bszolút nem akart beugrani vágtába. Normálisan ügetett, nem kellett hajtani, de fogni sem. Aztán beugrattam vágtába. Ezen az úton nagyon szeret vágtázni, úgyhogy újabban közbe-közbe felveszem ügetésbe pár méterre, hogy ne szokja meg, hogy rohan. Ez néha kicsit nehezebb, ha pörög, de ma simán, ahányszor csak akartam... Aztán a végén a leügetõ szakaszon, totál hazafelé menetben magától visszavett lépésbe. Még mentünk egy hurkot, ahol nem volt sár, ott ügettünk (itt elég sáros szokott lenni, mert lent van az út elsõ fele, és megül a víz), egy 10 vágtaugrásnyit vágtázunk egy pici emelkedõn, majd megint ügetés. Kanyarodunk hazafelé, megint magától felvesz lépésbe (itt fel szoktam egyébként). Még hazafelé volt egy kis ügetés, és egy vágtaszakasz, szintén tök nomrális tempóban, nem kellett hajtanom, de fogni sem, szépen ment. Utána meg hazasétáltunk, illetve egy nagyot legetltünk, mert megint éhes volt, mint a fene. Aztán hazajöttünk, ahol vígan befalta az összes dinnyét, amit levittem, meg még legeltünk egy sort, aztán betettem a helyére.Nem értem. Ez valszeg tök normális, csak már úgy hozzászoktam, hogy az utóbbi idõben pörög, hogy most furcsa volt, hogy nem, ugye?.. :confused: Megnéztem vezetve ügetésben futószáron, nem nyom, úgyhogy a lába nem okozhatta, nem tudom, mitõl szedálta így le magát. Melegebb van, mint tegnap, de nincs nagy kánikula, a levegõ is jár... Én nemtom. Semmi furát nem észleltem rajta, csak hogy lustizik, mármint magához képest. Tegnap sokat dolgoztunk a pályán, lehet, hogy szimplán lefáradt agyilag?.. Nézegettem, figyelgettem, nem tûnt úgy, mint akinek bármi baja van...Remélem, tényleg csak simán hozzászoktam, hogy jobban ment mostanában, jobban kellett néha fogni. :rolleyes:

#2512 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:21

Szerintem õket is megviseli ez a változékony idõjárás.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:29

Lehet, remélem, hogy csak ilyesmi, vagy tényleg már elszoktam tõle, hogy ennyire higgadtan is tud menni. :)Eszembe ötltött egy kérdés. Van egy rovar, amit irtóra utálok. Nem csak én, a lovak is, mert õket szívja... Kicsi, sárgás színû, saját tapasztalatom szerint (mármint a lovamon tapasztaltam) kedvenc helye a farokrépa alatti terület, mert onnan nem tudja elhessegetni a ló (vsizont jól megrémisztett, hogy férges, nem tudtam, miért dörgöli irgalmatlanul a farát, amíg a farka alá nem néztem), és legfõbb jellemzõje, hogy elpusztíthatatlan! Komolyan, nem lehet megölni! Ha 60X széjjelnyomod, akkor sem döglik meg, elképesztõ egy vérszívó... csak eszembe jutott, hátha van neki neve.Gigi, te talán tudod, mirõl beszélek, arra hitted, amikor Szelcsire repült, hogy kullancs (pedig egyébként nem is hasonlít, csak a beazonosítás végett fûzöm hozzá).

#2514 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:33

hmm én még ilyet nem láttam a lovakon.A kullancs nem tud repülni. A talajról mászik fel.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:34

Mondom, hogy nem kullancs... Csak Gigi nézte annak. Éppen ezért oda is írtam, hogy nem az. :o Annál sokkal nagyobb (mármint a nem teleszívott kullancsnál nyilván), és repül... És a többi jellemzõje sem kifejezetten kullancsra vall, sõt. Ezért írtam oda, hogy nem az. Ez Giginek volt emlékeztetõ célzás. Ennyit még értek a rovarokhoz...

#2516 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:34

Kullancslégy, vagy paklincs. És tényleg egy kinyírhatatlan rohadt dög. Egyszer volt bent a kórházban egy éves-forma ügetõcsikó, mindegymár, mivel. Hõmérõzésnél vettük észre, hogy a farka alatti lágy részeken nyüzsögnek ezek a dögök. Aztán végig"bogarászva" a lovat kiderült, hogy a sörénye alatt is bújkál jónéhány. Ha jól rémlik, akkor volt kéznél vmi spray, amivel gyorsan kiirthattuk õket; "mezeibb" körülmények közt csak a szétmorzsolás (így, szó szerint!) segít. Szegény csixi, akkor már napok óta bent volt a klinikán; ezek a rovarok meg leginkább csak erdõs területen élnek, épületekbe maguktól nem mennek be... Nem lehetett leány(csikó)álom az a pár nap; az alapbetegségtõl eltekintve sem.Ilus: lapos, sárgás-barnásan mintázott, barnás árnyalatú hártyás szárnnyal bíró, ovális formájú rovarról beszélünk, olyan centiméteresnyi testhosszal. Rohadt nagyot csíp, és rohadtul ragaszkodó (ténylegesen követi az embert/lovat, ha elhessentik!). És a lapossága miatt lecsaphatatlan. Tölgyesekben igazán gyakori, egyéb, lombhullató erdõben is akad; fenyvesben és nyílt területen még nem láttam. Anyácsán ezek miatt nem tudtam nyaranta bemenni a lomberdõbe lóval. A sárgák teljesen begõzöltek tõlük, és nem tudtam nem egyetérteni velük.

Edited by Õz, 2005 augusztus 25. - 11:38.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:38

Á, köszi :) Na, már ezt is tudom. Hát ja, nálunk erdõ az van bõven, van honnan jönniük. Igen, dühlevezetõnek remek kis állatok, mire kiirtod, addigra úgy elfáradsz... :gm:

#2518 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:39

Lehet, hogy ezek is esõs idõ után rajzanak (szaporodnak), mint az igazi kullancsok?Majd télen megyek át e hegyekbe.. :gm:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:40

Nem, egész tavasztól õszig vannak, mindig, nem hiszem, hogy az esõ nagyon felcsigázná õket, elvannak ezek minden körülmények között... Mint a csótányok :gm:

#2520 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 11:43

Hoppá, közben új oldal lett... Én meg még átszerkesztettem az üzit, miközben ti írtatok; ami ezexerint jól láthatatlanul maradt. :o