Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2441 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 13:36

Landgraf, te nem azt mondtad a faciális buchon, hogy ma lemész? Vagy már a nézõtérrõl netezel? :)

Nem mentem le,mert más ( jobb?) programom akadt.

#2442 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 20:00

Hábocs, ennél nem lehet jobb program. :) Marhára nem vagyok megelégedve a mostani fényekkel. Eltorlaszolták drapériával az ablakokon bejövõ fény útját. Emiatt általában szórt fénybõl kevesebb van. Így aztán a tetõablakon bejövõ sáv sokkal jobban zavaró.

#2443 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 20:13

Hábocs, ennél nem lehet jobb program. :)

Van. Hidd el! ;)

#2444 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 21:00

Örni, vannak már kész képeid a VK-ról? :)

#2445 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 21:05

Le kellene akkor írni, hogy immár többféle dressage létezik, a toplovasok hihetelen képességû lovaikkal látványos programok lovaglására törekszenek, aki meg jobban használható lovat szeretne távlovaglás, military vagy hobbitúrázás céljára, az induljon el valami más úton.

Szerintem aki használható lovat akart, az eddig sem bíbelõdött sokat a piaffe-al, meg a nyújtott ügetéssel.

#2446 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 21:30

Örni, vannak már kész képeid a VK-ról? :)

Egy.

#2447 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 22:42

Szerintem aki használható lovat akart, az eddig sem bíbelõdött sokat a piaffe-al, meg a nyújtott ügetéssel.

Azért a nyújtás, rövidítés belefér sztem.

Na persze nem mint a csúzli, de valamennyire. :D

#2448 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 22:46

Érdekes, hogy ezt tetted be.
Ma voltak sokan (a büfében is :D ), nézõk.
A lovasrésze meglepett. Mindig is túl kritikusan szemléltem a magyarokat (persze csak a partszéli amatõr szemével :D ) de Ács Róbert olyan pöpec zenés kûrt lenyomott, hogy mindenki pirosra tapsolta a tenyerét.

Nem vagyok nagyon otthon a dijlovi világában, de én pl. az angol csajtól vártam valami jót, ezzel szemben az oroszok munkája nagyon tetszett.
Hát a pontozás néha érdekes volt, de ez más tészta.

A seggmelegítõt többen is megjegyezték mellettem, szerintem az évezred találmánya volt.

Egy.

#2449 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 22:55

Pénteken a perdülések ilyenek voltak... mi a baj vele?

#2450 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 9:10

Zsófi és Ács Robi miért nem indultak Kentucky-ban?

#2451 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 10:43

Zsófi és Ács Robi miért nem indultak Kentucky-ban?

Gondolom azért, amiért te sem. :D

Pénz, pénz, pénz!

#2452 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 12:20

Ács Robi miért nem indult Kentucky-ban?

Jó kérdés, jelentkezett is és minõsült is - és a szakbizottság meg is támogatta.

#2453 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 19:09

Tanbeszéd a logikáról. Annak hiányán keresztül. :gm: A Pátyott rendezett OB pénteki délutánján állok az épülettel ellentétes oldalon, a négyszöget szegélyezõ korláton kívül, a hosszú falon, közel a sarokhoz - azon az oldalon a négyszög másik végénél ült egy család. Kb a hatodik lovas lova lépésben, keresztben, az épület felé sétálva megriadt valamitõl, és elkezdett hátrálni felém. A "felém", az csak olyan irány, mintha Kamcsatkában lenne, mert én ugye 15 m négyszög + 2 m szegély + 1 m még távolságra álltam. Tehát, hacsak nem egy mániás-mandíneres a ló, aki a mezõn is a farkas felé rohanva fut el a farkas elõl, akkor nem az én oldalamon valamitõl ijedt meg, hanem ellenkezõleg. Ezek után a levezetõ felkérte az én oldalamon ülõ kis kompániát, hogy menjen át a másik oldalra. Hozzám meg jött a rendezõ, és azt mondta, a lovasoknak az a kérése, hogy ne fényképezzek onnan, hanem az épület felõl, de ott se közelrõl. Az egész történetben a logika csak annyi, hogy a hangosanbeszélõt hallva addigra már átjöttem az épület oldalára, mert tudtam, hogy én leszek a következõ. :D (Emiatt kissé ingerülten is reagáltam, szó szerint azt mondtam: hát már nem vagyok ott, nem? :gm: ) No de ezek után 10 perc múlva megjelenik egy fotós, és odamegy, ahol azelõtt én álltam! Sõt, megközelíti a korlátot! Sõt, bebújik alája! És nem szólnak neki. :D Az épület felõli oldalon pedig, ahol én a "de ne közelrõl" korlátozás hatálya alatt vagyok, két fényképezõs is odamegy a korláthoz, majd egy kis társaság is elõrébb szivárog... És nekik sem szólnak. :D Oszt késõbb valaki ugyan mondta, hogy a ló attól ijedt meg, hogy az épület oldalán egy csikorgó kerekû babakocsit tolt egy ifjú pár (de én erre nem figyeltem fel, mert a ló seggét néztem).

Edited by Ernest, 2010 október 11. - 19:11.

#2454 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 21:14

vazz, ernest ezt én akartam leírni! :D az a hozzátartozói babakocsi még másnap is nyikorgott...

#2455 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 11. - 21:52

Pláne jó. :) Már csak azért is meg voltam sértõdve, mert ha van egy ló környezetében két élõ ember, s egyik én vagyok, az biztos, hogy a lú elõbb ijed meg a másiktól, mint tõlem.

#2456 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 8:24

Én meg úgy jártam, hogy egy szintén ijedéses eset után a hangosban megkérték a népet, hogy ne álljon a korláthoz közel, pláne nem fényképezővel (lehet ugyanaz az eset, mint Ernesté :rolleyes: )- szóval ezek után újabb csapat bukkant fel a tó felől és lelkes fotózásba kezdtek- én meg a szám után a boxnál hangosan szidtam a hülye népet, hogy miért nem ért a szóból... oszt pont melettem állt a gazdi, aki a lelkes fotós volt... :D biztos beloptam magam a szívébe ;) javítás oka: helyesírási hiba :-/

Edited by Spanishereit, 2010 október 12. - 8:26.

#2457 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 8:34

Pláne jó. :)
Már csak azért is meg voltam sértõdve, mert ha van egy ló környezetében két élõ ember, s egyik én vagyok, az biztos, hogy a lú elõbb ijed meg a másiktól, mint tõlem.

Jaja, amennyire félelmetes és veszélyes figura vagy, egyetértek. :D

Sheriff!
Ez nem túl valószínû. Elõször is én nem minõsültem, nem jelentkeztem, nincs olyan qvalitású lovam és tudásom se, hogy ott legyek. De Zsófi és Robi fel voltak tüntetve indulókként a világjátékok honlapján. Jó lett volna õket is látni az élõ közvetítésben. Valamit épp mondott róluk a Szebényi Dani, amikor bekapcsoltam a tévét, csak nem értettem. Gondoltam itt biztos tud valaki válaszolni a kérdésre.

#2458 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 8:55

Én meg óvasstam a szakbizottsági jkv-kban. Azon tûnõdtem a performancékat nézve, hogy én a piaffe-ot kivenném a GP-bõl. Egyszerûen nem jó ez semmire.

Edited by Ernest, 2010 október 12. - 9:02.

#2459 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 9:05

Azon tûnõdtem a performancékat nézve, hogy én a piaffe-ot kivenném a GP-bõl. Egyszerûen nem jó ez semmire.

Nem vagyok jó semmire? :hupp:

#2460 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 9:12

Te az emberiség pozitív oldalán állsz, de ezeknek a lovak a "helyben ügetése" szerintem nem. (pedig én magasiskola barát volnék, de valahogy mindig a reménytelenség érzése fog el, ha nézem a versenyeken ezt a feladatot)

Edited by Ernest, 2010 október 12. - 9:14.

#2461 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 12. - 9:21

:)

#2462 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 13:59

ja, az helyben ügetés volt? :D Némelyiknél azt hittem, az helyben lépés. :D Az egyik lovashölgynél pedig azt hittem, csak erotikusan masszírozza a ló oldalát, a ló meg élvezi. Ezenkívül nem csináltak mást. :gm: De ilyen csak egy volt, (és a lovas maga is jól mulatott rajta) azért voltak szép piaffok is. (Bár félve írom e sorokat, mert szerintem Örni és Landgraf rögtön meg is tudná magyarázni, miért nem voltak jók azok sem. :gm: )

Edited by Kistáltos, 2010 október 13. - 14:00.

#2463 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 17:48

Hát, én biztosan nem. :) Elég nekem valami keveseket tudni a hétköznapibb mozgásokról.

#2464 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 20:27

ja, az helyben ügetés volt? :D
Némelyiknél azt hittem, az helyben lépés. :D
Az egyik lovashölgynél pedig azt hittem, csak erotikusan masszírozza a ló oldalát, a ló meg élvezi. Ezenkívül nem csináltak mást. :gm:
De ilyen csak egy volt, (és a lovas maga is jól mulatott rajta) azért voltak szép piaffok is.
(Bár félve írom e sorokat, mert szerintem Örni és Landgraf rögtön meg is tudná magyarázni, miért nem voltak jók azok sem. :gm: )

Ha Neked tetszett,akkor nem mindegy,hogy mit mond a másik?! :D

#2465 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 13. - 20:35

De. :D De egyéb véleményeket is szivesen hallgatok.

Edited by Kistáltos, 2010 október 13. - 20:36.

#2466 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 14. - 20:45

schockemöhle megveszi totilast /német cikk/

Edited by Unicorn, 2010 október 14. - 20:45.

#2467 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 14. - 23:30

Az új-zélandi cikk :)

#2468 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 7:39

Azért az érdekes lesz, hogy az új (feltehetõen német) lovasával bemutatott produkciót majd hogy fogadja a német közönség. :D

#2469 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 10:20

Én nem bánnám, ha azzal a szándékkal vették volna meg, hogy "vissza" lovagolják, bár valószínûleg nem így van.

#2470 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 11:45

Az elülsõ lábaknak ott kell talajt érniük, ahova mutatnak.

Posted Image

;)

Kéremszépen, én lenni nem érteni...
Az elsõig még oké, de a képen a piros vonalkák. Az elsõn a felkar, a hátsón meg az alkar : ezeknek kéne párhuzamosodniuk és oda mutatni, ahova ér a talajon. Vagy hogyisvan ez?

#2471 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 11:50

Az elsõig még oké, de a képen a piros vonalkák. Az elsõn a felkar, a hátsón meg az alkar : ezeknek kéne párhuzamosodniuk és oda mutatni, ahova ér a talajon. Vagy hogyisvan ez?

Néha én sem értem. :D :D :D

#2472 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 12:18

Néha én sem értem. :D :D :D

De marha segítõkész vagy máma :kir: :kir:

nuttella! Ha gondolod este otthonról szúrok be még más képeket is, úgy sztem érthetõ lesz ;)

#2473 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 12:34

a piros csikokról? :gm:

#2474 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 13:29

Úgy van ez, hogy vannak szabályok, amelyeket másképp értelmezünk ha szeretünk valakit, és másképp ha nem :)
Itt van ez a szabály:
"4.5. Nyújtott ügetés. A ló a lehető legtértnyerőbben mozog. Anélkül hogy elsietne, a hátulsó lábakból eredő kifejezett lendület által a lehető leghosszabbat lépi. A lovas megengedi a lónak, hogy száron maradva, - anélkül, hogy a szárra rádőlne - növelje a keretet és tértnyerően menjen. Az elülső lábaknak ott kell talajt érniük, ahova mutatnak. Az előremozgás során az elülső és a hátulsó lábak mozgásának párhuzamosnak kell lennie."
Gal és Totilas esetében ez úgy értelmezendő, hogy az alkarok a hátsó szárakkal párhuzamosak legyenek és az alkarok mutassanak oda ahova a ló lép.
Természetesen másképp értelmezendő ez mindenki más esetében, mivel ez alapjám már Klimkét is kivágták volna mint a macskát szarni:
http://rides.webshot...034043855PzpROC - innen.
(Igen, róla is lehet olyat kockázni, ahol megvan a párhuzamos, mint ahogy az álló óra is pontos napjában kétszer.)

Félreértés ne essék, Klimke nekem is jobban tetszik, mert ritkábban jut róla eszembe a hülye járások minisztériuma, de a díjlovaglás öncélúsága már nála sem volt kérdés (szerintem).

Edited by Barefoot, 2010 október 15. - 13:30.

#2475 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.802 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 19:04

Az elsõn az alkar, a hátsón a hátulsó lábközép (szár) van piros vonallal jelölve. Szerintem.

#2476 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 19:16

Baróra vetted a lényeget :gm:

#2477 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 20:42

a piros csikokról? :gm:

Én kérek elnézést.

#2478 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 18. - 13:16

Egy pár Balatonvilágosról és Kaposvárról készült kép felkerült a díjlovas honlapra a galerijába.

#2479 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 20. - 19:42

Hello Díjlovasok! bocs,hogy ide bepofátlankodok,de érdekelne van -e Dabas környékén olyan lovas barát,aki ebben a szakágban trenírozna frízeket. tudom,most hurrog mindenki,hogy a fríz az nem arra való,de nem is versenyekre járnánk velük,ez által ,nem is akarok milliós edzõkhöz szerzõdni....... :gm: Ha van válasz,azt elõre is köszike! ;)

#2480 Spanishereit

Spanishereit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 10:44

Holnap 7kor kezdõdik a verseny Pátyon.... :dev: :eek: :hu: