Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#2441 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:57

Igen, jövõ hét vége, 27-én megyünk Dorogra. Most jut eszembe, hogy Kristóf (lovarda vezetõje) mondta, hogy az a homokos út, ami a lovardához vezet, egészen Vörösvárig megy. Ez konkrétan úgy hangzott, hogy egyvágtában el lehet menni Vvárig. Egyébként az az út tényleg nagyon jó. Végig erdõben, olyan talajjal, mint a Szentiváni út. Ha esetleg ki tudod deríteni, hogy arra Tõletek hogy lehet eljutni, akkor érdemes lenne azt választani. Pont a lovarda udvarában ér ki. Akkor most attól függetlenül, hogy merre jössz, megbeszéljem Kristóffal az ottalvásotokat holnap?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 14:02

Nem akarok moderátort játszani, de nem akarjátok ezt az érintett topicban megbeszélni? ;) Már csak azért is, hogy legalább a többiek is tudjanak róla, ki, honnan, merre indul...És roni, amúgy nem mondta a Kristóf, hogy milyen hosszú az az út (idõben)?

#2443 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 14:07

Nekem jó, akkor beszéljünk a másikban róla. Nem kérdeztem Kirstófot, mert amikor errõl volt szó, még nem volt miért megkérdeznem, de holnap ezt is megteszem, ha kell. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 14:14

Ok, köszi, ez az infó érdekelne engemet, ettõl a túrátóltól függetlenül, mint hasznos információ :)

#2445 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 14:17

Rendben, akkor holnap este szolgálok vele. :D

#2446 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 14:44

Dé a moderátor!!! :DNem, nem bakolt a ló, legalábbis az enyém nem, csak megugrott elõrefele. A másik az majdnem hasraesett a saját lábában, ott az volt a probléma, mire a manus leesett csúszott nem láttam, de ettõl az enyém meg megijedt. Eleve vágtáztunk, úgyhogy ez a behemót nyakába a lábát és uzsgyi. De szerencsére csak két nagyot hoppogott, aztán simán megállt... Csak mint érdekességet írtam, hogy végre nem én voltam a szenvedõ alany :) :yeah:Gigi! Holnap fél9 oké. Jöhetsz háromnegyedre is, addigra már csak sikerül összetápászkodnunk magunkat!!!!! :) Kis pálya és utána sztem kimehetünk. Bár 2 hete nem ültem rajta! :D Nem lesz uncsi az elsõ 5 perc!!!!! :D

#2447 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 11:48

Ma voltunk PH-nál! De majd õ elmeséli.Utána lemostam a lovam lábait, majd rájöttem, hogy intim testrészeit igen régen tisztítottam, így erre is sort kerítettem :rolleyes: Nagyon élvezte. :yeah: Tudjátok milyen, amikor hátraengedi a füleit, félig becsukja a szemeit...nagyon tetszett neki. :D

#2448 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 12:10

Szóval én meséljek... :) Nohát nekünk sikerült 3/4 9-kor a pályán lennünk, úgyhogy az elsõ 10 percet a szokásos sétikálással töltöttük. Nagyon meglepõdtem, mert LInda olyan volt, mintha csak tegnap ültem volna rajta utoljára, semmi hiszti, meg rángazás.... úgyhogy a 10 perc után, pont megjelent Gigi, és már mentünk is kifele. Illetve elõtte magamhoz vettem a futószárat, meg a szárakat betettem a kengyel alá, nehogymá azt higgye a jószág, hogy itt csak legelésre megyünk. Nem tudom mennyit mehettünk, mert nekem igen melegem volt, ahogy suhantam Linda mellett gyalog (tudjátok ki ült volna fel így elsõre.... :D ) De aztán végre elértünk egy szép zöld mezõre, ahol Gigi is leszállt, a lovak meg legelhettek. Nem mondom hogy rávetették magukat a zöldre, de azért csipegettek... Linda inkább csak magába tömte és az a gusztustalan zöld lé meg csak folyt kifele a szájából. Néha kipucoltam a bemeneti nyílását, akkor újabb adagot nyomott magába. :D Egyébként odafele semmit nem csinált, csak jókedvûen nézegetett Flanci mögött, és láthatóan nagyon jól érezte magát, hogy õ most igazi tereplóként vonulhat. :)Hazafele nyeregbe dobtam magam, egy életem egy halálom alapon :D Háááát ... annyira nem volt nyugis, dobálta kis fejét föl le, én meg próbáltam kordában tartani, de mivel sok lehetõség nem volt, így ballagtunk Flanci mögött. A végére viszont kezdett kritikussá válni a helyzet, így inkább leszálltam, nem akartam rotyó vágtában megérkezni az istállóba, úgyhogy az utolsó pár métert megint mellette baktatva tettem meg. Az megnyugtatta, így szépen kultúráltan haladt.Aztán cseréltünk lovakat, Gigi ment Lindussal, én meg Flancival egy kört a fedelesben, mindketten elcsodálkoztunk, hogy milyen furcsa más lovon ülni... szerintem olyan mint egy másik kocsiba beülni. Minden megvan, csak kicsit máshol, és kell hozzá egy kis idõ, mire mindent megatalálsz! :)Mindennel együtt nagyon kellemes élmény volt, mindenképpen folytatni kell, Linda is jól érezte magát! Remélem Gigiék is... :rolleyes:Hali, PH

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 12:32

Na, végre, PH lovon terepen, mégha csak egy keveset is! :yeah: De mindent el kell kezdeni valahol ;) Ügyik vagytok.Lindus így begazolt hazafelé, mit csinált?Ma én is lólábat mostam, mert amíg kint voltunk, olyan meleg volt, hogy elterveltem a lómosást, de mire végeztünk, beborult, így azt nem vállaltam be, de ha már így kitaláltam, a lábait, meg a szügyét én is lemostam lóállatnak.De elõtte még kint töltöttünk 2 órát a mezõn, a pályán.Nem akartam hátramenni vele, féltem, hogy megint csak olyan "jó" élményekkel térünk vissza, mint pár napja. Nem tudtam, mennyire fogok tudni koncentrálni, mennyire vagyok még lelki defektes ahhoz, hogy meggajdítsam a lovamat is...De végül mégiscsak a pályán kötöttünk ki. És nagyon szépen ment! :kocc: A bemelegítõ részt kicsit átvariáltam, ugyanúgy mentünk hosszú száron, de levettem az idõbõl, meg több feladatot kértem tõle, és több kézváltást, mint szoktam (a vége felé, hogy azért a rossz hátulja is be legyen már melegedve). Szinte folyamatosan ügettünk laza száron 20-25 percet. Aztán lépésmunka jött, immár száron. Elhatároztam, hogy mostantól addig meg sem próbálom a vágtát, amíg össze nem tudtam szedni lépés-ügetésben tényleg normálisan, mert klb nem fog leszokni errõl a kellemes fejfelvevésrõl (gyanítom, így se :gm: ).Úgyhogy eltelt még fél óra, mire elérkezettnek láttam az idõt a vágtához. Lépésben már szépen száron volt, ügetésben nem folyamatosan, de laza volt, és akkor esett ki, ha én nem figyeltem eléggé. Sõt, még a rosszabbik jobb kezére is egész folyamatosan dolgozott, pedig ott baromira tud ellenszegülni; veszi fel a fejét, viszi be a vállát, nagyon gáz bír lenni. De ma igazán megdolgoztattam, a végére ezen a kézen is szépen ment hajlításban, állításban, ügetésben is. Úgyhogy erre a kézre ugrattam be elõször. Pár beugratást csináltam, ügetésbõl is, majd a végén lépésbõl. Jól ment, bár mindig kellett kis idõ, mire "visszahelyezkedett", és engedhettem újra. A másik kézre meg kicsit hosszabb idõ is eltelt, egész felspannolta magát megint, és már alig várta, hogy erre a kézre is mehessen. Úgyhogy szépen lépés, ügetés megint, és akkor ugrattam be, amikor visszatért a figyeme és a fegyelme is. Itt is eljátszottunk ezzel újra és újra, pár beugratás erejéig. Lépésbõl is szépen megvolt. Meg egy ugrásváltásra is futotta. Azt is már jó rég nem kértem tõle, de szépen megcsinálta. A vágtában jól leizzadt, mert akkor volt a tûzõ napos fülledt idõszak, úgyhogy hosszú száron leügettem, majd sétáltunk egy nagyobbat (a kis szünetekhez képest). Aztán még egy kicsit, úgy 10-15 percet gyötörtem, újra mindkét kézen lekértem lépésben, és ügetésben is, csak pár kör erejéig, hogy ilyen sikerélménnyel menjünk be. És szépen csinálta, jobb kézre is, persze ott nehezebb volt elengedtetni, de legalább nem volt olyan ellenkezés már az elején sem. Úgyhogy jól megdícsértem, lesétáltam, aztán bementünk legelni, lábat mosni, aztán be a karámba, mára békében hagyni a lovamat :)Ebbõl látszik, hogy ha sikerül összeszednem magam és odafigyelni, és a lovat is jó pillanatában kapom el, akkor még a munkára is egész könnyen rá tudom venni ;)

#2450 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 13:44

Na látod!!!! Ügyes vagy!!!!Persze lehet hogy ma valami front volt, ami kiûzte a bogarakat mindenkinek a fejébõl. :DIgazából nem volt "begazolva", csak tudta hogy megyünk haza és amikor meglátta az ismerõs részeket, akkor már rongyolt volna "Hurrá itthon vagyunk" csatakiáltással. Na akkor szálltam le! :DAz a baj vele, hogy 11 évesen nem sok terepben volt része és számára még egy mozgó fûszál, egy felbukkanó tócsa, egy belógó bokor mind mind félelmetes. De majd megszokja! Szerintem teljesen jó úton járunk!!!! :)És végülis azzal, hogy leszálltam, és mellé álltam sétálni, elfelejtette a rongyolás gondolatát, szépen nyugiban tértünk vissza. Szerintem ezzel is jó élményt adtunk neki a késõbbiekre!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 13:50

Biztos, hogy meg fogja szokni. Ha nyugodt lovakkal jár ki fokozatosan egyre messzebb (mint Flanci ;) de gondolom, Attilának is akad erre alkalmas lova, mármint kísérõlónak), akkor szépen megszokja. Mindent megismer fokozatosan, és jó lesz... :)Hát ja, örömteli volt ez a javulás a munkánkban, csak nem tudm, meddig fog tartani :rolleyes:Fú, de miután ilyen jól elõkészítettem a vágtát, hogy milyen szépen emnt vágtában, ott is letette a fejét, ütemesen és egyenletesen ment, meg minden. tetszett, bár mindig ilyen lenne. (bár a vágtáját amúgy is szeretem, az aránylag jó, de most még jobb volt)

#2452 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 14:30

Azt beszéltük Gigivel, hogy egyenlõre maradunk ennél a távolságnál, és én megpróbálok egyre több idõt lóháton megtenni, sõt odafele ülök inkább fel, és úgy megyünk ki.... még párszor megjárjuk ezt oda -vissza és szerintem egész jó lesz, akkor meg mehetünk messzebb kicsit .... fokozatosság!!!! :rolleyes:

#2453 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 15:08

.... fokozatosság!!!! :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Mer' én nem ezt írtam, mi?.. :cool: ;)Akartam a héten Pcsbára menni lovammal, de nem jött össze. Segáz, jövõ héten úgyis kell ;)(Dé voltam)

#2454 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 19. - 18:16

Pedig má épp azt hittem, hogy Szellem ereszkedett le közénk, hogy áradozzon a nyeregrõl... Mé, te is ezt tartod, nem?! Fokozatosság, semmi kényszer,jó érzéssel befejezni. Ez az alfája és omegája a dolognak. Sztem... :rolleyes:

#2455 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 10:02

Mé, te is ezt tartod, nem?! Fokozatosság, semmi kényszer,jó érzéssel befejezni. Ez az alfája és omegája a dolognak. Sztem... :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Én pont az ellenkezõjét! :gm: :gm: :gm:

#2456 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 11:34

Most miért????? Nemértem.... :hupp:

#2457 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 12:05

Mé, te is ezt tartod, nem?! Fokozatosság, semmi kényszer,jó érzéssel befejezni. Ez az alfája és omegája a dolognak. Sztem... :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Én pont az ellenkezõjét! :gm: :gm: :gm:

Hozzászólás megtekintése

Csak vicceletem. :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 12:33

Hozzászólás megtekintése

Persze, hogy ezt tartom, azért írtam az elõbb is, mire te leírtad ugyanazt, amit én elõtte, erreföl írtam, hogy én is ezt írtam... :)

#2459 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 15:25

Nagy újságolnivalóm van! Ma EGYEDÜL mentem a lovammal terepre!!!! :D :yeah: Hosszú idõ után végre sikerült, úgyhogy most nagyon boldog vagyok. Elõször gondoltam, egy életem-egy halálom, próbálkozzunk az erdõ fele, hátha. Az elsõ meglepetés ekkor ért, ugyanis Kincsõ egyetlen szó nélkül bement. Kb. 30-40 méter után jött a hiszti, hogy márpedig innen nincs tovább. Kb. 2-3 perces malom után sikerült elérnem, hogy de van. Onnantól minden hiszti nélkül, szép, nyugodt lépésben sikerült megtennünk azt a kb. 10perces kört, amit terveztem. Közben persze sok dicséret, szóval+simivel. Aztán mikor beértünk, kapott egy kis dinnyehéjat, és ment az unokatesómmal a pályára egy kicsit dolgozni. Aztán utána visszaültem, hogy próbáljuk meg mégegyszer. Itt annyi volt, hogy az erdõbe csak egy kiskör után sikerült bemennünk, de onnantól zökkenõmentesen zajlottak a dolgok, még hátra sem nagyon figyelt. Viszont az elõbbi sikereken felbuzdulva, nem arra vettük az irányt, mint elõször. Sõt! Utána, amikor már a lovarda közelében voltunk ismét, kipróbáltam, hogy sikerül-e elindulnom Vele az ellenkezõ irányba.. Sikerült!!! Teljesen természetesen kanyarodott arra, nem izgatta a többi ló. Aztán átmentünk a lovi túloldalán levõ nagy rétre, ott is tettünk egy jó kört, immár hosszú száron. Teljesen lenyugodott a Drága, gyakorlatilag semmi problémánk nem volt. Végül udvariasan elengedtük a vonatot magunk elõtt, és egy kis legelés után visszaballagtunk. Ez úgy kb. 35-40 perces történet volt. Viszont nagyon-nagyon elégedett vagyok a lovammal, és büszke vagyok Rá!! :ang: Remélem így is marad a dolog, és nem csak jó napja volt! :P

#2460 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 15:54

Nagy újságolnivalóm van! Ma EGYEDÜL mentem a lovammal terepre!!!! :D  :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Gratula!!!! :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :kir:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 16:49

Naugye :) Ügyesek vagytok, maradjon is így! ;)

#2462 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 19:21

Köszönjük szépen!! :D Igyekezni fogok, hogy így is maradjon a dolog. ;) Még a végén el tudok menni egy darabig valaki elé, aki Csév felé közeledik majd. :kv:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 19:28

Na, mivel tegnap ugye Cseszneken voltunk István, a király elõadáson, és csak ma jöttünk haza, így este jutottam csak le a lovamhoz (délután muszáj volt aludnom kicsit). Úgyhogy abba az egy órába nem akartam semmi komolyat belesûríteni, így felszereltem a duplafutószárazás kellékeivel a drágámat. Így voltunk kint egy órát, kis nyaktornáztatáson. Néha befeszített egy-egy másodpercre, de egyébként nagyon szépen dolgozott! örültem is neki. De kell csinálnom két egyforma hosszú és elég hosszú szárat gurtniból, mert a kölcsön-futószár az elég hosszú, de az enyém nem :o Úgyhogy mondjuk vágtánál érdekes, amikor a rövidebbik van kívül. Állandóan cserélgetni meg olyan macera. Valahonnan varázsolok majd 2 jó hosszú gurtnit, varrok rá fogantyút meg elölre karabínereket, aztán csumi.

#2464 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 10:31

Dé! Vgigi! :DRoni!!! Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyik vagytok!!!! Tényleg remélem, így is marad! Most rájött a koma, hogy nem eszi meg senki akkor sem, ha egyedül van.... ! Szuper!!!!!Dé! Redõnyös!!! Gurtni! Olyan hosszút amilyet csak akarsz. VAgy zsinórgyár a Váci úton! Ott is guriga számra veheted a gurtnit! ;)Tûzoltókarabíner PH-nál, azt még varrni sem nagyon kell!!! Itt is tájékoztatok mindenkit, hogy tegnap 1db rossz mozdulatot tettem, azóta majdhogynem 4kézláb mászom... Iszonyatosan fáj a hátam. Pont a gerincem melletti jobb oldali izom csinált valamit, mert baromira fáj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kitudegyjómasszõrt???? :rolleyes: Most kéne! Azonnalra!!! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 12:46

Nicoflex kenõcs mellett egy közepes masszõr is megteszi, csak annyit kell tennie, hogy jól belédmasszírozza a krémet napi párszor ;) Ja, és utána jól kezetmos, mert különben kiég a szeme, ha belenyúl :D Meg fürdõ. Nekem a nyakam volt beállva most pár napig, azt is de tudom utálni...Tudom, majd keresek valami redõnyöst, vagy valamit... Vagy esetleg háztartási boltot, hátha ott is van gurtni ( :confused: )...Ma voltam egy jó kis, majdnem 2 óra hosszás terepen. A mászatón 2X is megállt a lovam. Furcsa volt. De nem zihált, meg semmi kimerültségi jelet nem mutatott, a tényen túl persze, hogy megállt. Mondjuk jó fülledt volt az idõ, biztos ez volt az oka. De aztán elindult, és szépen felsétáltunk, ahogy szoktunk. Lefelé menet meg leesett a sapim, úgyhogy leszálltam, és ha már, akkor vezettem egy jódarabon, mielõtt visszaültem volna. Aztán hazaértünk végül, ahol még nem volt vége a megpróbáltatásainak, mert apukámat is feltettem a hátára megint. Kisétáltunk a pályára, aztán egy kicsit az erdõbe is, aztán vissza haza. Jó volt, faterom kezdi egyre jobban komálni a témát ;) Ügetni is akar, de mondtam, hogy ahhoz azért fel fogom tenni futószárra. Most, hogy már ülöget, és egyedül kell irányítania a lovat, rájött, hogy mégsem olyan sima ügy ez ;) De egész ügyes, Szelcsi meg tök aranyos vele.

#2466 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 13:11

PH! Köszönjük! ;) Ma megint olyan egy dög vagyok, hogy csak na. Aludtam délig, és arra ébredtem, hogy úgy fáj a derekam-hátam, hogy alig bírtam felkelni. (Szerintem a vesém szórakozik, de ezt nem szeretném tudomásul venni... :hupp: ) Most egy Nospa után egy fokkal már tûrhetõbb, de nem tudom, hogy lesz-e ebbõl ma lózás.. Mondjuk pont mára esedékes a pihenõnapja, úgyhogy ezzel nyugtatom magam. Azért ha sikerül összeszednem magam estig, még kiviszem ennek az überlovacskának a dinnyehéjat, amiért tegnap önfeláldozóan vagy 8kg dinnyét magamba tömtem. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 13:14

Hát, ha fáj, akkor nem vagy dög, arról nem tehetsz!.. :rolleyes:Én is dinnyehéjaztam tegnap meg ma is, de igazásg szerint nem volt túl jó a dinnye, így önfeláldozóan nem ettem meg, csak a tetejét, úgyhogy igazán jót lakomázhatott a lovam a majdnem egész dinnyébõl ;)Máskülönben, nem lehet, hogy a sok dinnye miatt szórakozik a veséd (már ha tényleg az az)?..

#2468 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 13:25

Nagy valószínûséggel az sajna. Viszont szerintem nem a dinnye a hunyó, hanem én. Volt egy gonosz felfázásom nemrég, amire kaptam gyógyszert, csak hamarabb abbahagytam (doktorbácsi engedélyével), mint kellett volna, ezért egy hét múlva visszajöttek a problémák, amire már nem szedtem gyógyszit, hanem csak mindenféle homeopátiás izét+teát. (Alapevtõen sosem szedek gyógyszert, csak ha már nagyon muszáj.) Ezek néhány napja elmúltak, viszont nem biztos, hogy valójában, lehet, hogy csak a tüneteket nem érzem... Már tegnap, amikor elmentünk sétálni Petivel, majd leszakadt a hátam bal oldala, de ma reggelre sokkal rosszabb.. :( Már mind a 2 oldalon fájt.. Most nem érzem, gondolom a fájdalomcsillapítótól, de ez nem biztos, hogy megoldás. Még adok magamnak 2 napot, ha nem múlik, el kéne menni orvoshoz, asszem... :rolleyes: :nem:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 13:31

Hát, menj is dokihoz!..Én sose fáztam fel, de most ebben a hülye nyárban sikerült, amikor azt se tudja az ember, mit vegyen fel, úgy jön-megy az idõ... Szóval most sikerült felfáznom, de elég keményen! Nekem a vesém nem fájt, csak hát ha pipiltem, az elég kellemetlen volt... Kijött a dolog délután, este már a dokinál ültem, tisztára beparrtam. De beszedtem egy doboz antibiotikumot, é azóta minden oké. Szerencsére. Ezzel nem szabad viccõni, úgyhogy futás az orvoshoz! ;)

#2470 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 13:40

Igenis, értettem! :D ;) Tényleg el kell mennem, úgy érzem... Na, majd holnap. Ügyeletre nincs kedvem menni.. :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 14:07

És betegnek lenni kinek van kedve?.. :rolleyes: :)

#2472 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 14:19

:) Igazad van, ahhoz sincs kedvem! Úgyhogy mostantól nem is vagyok beteg! :D ;) Megyek is Kincsõhöz!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 6:50

Na, roni, sikerült tegnap Kincsõzni?.. :)Ma nem sok esélyt látok a lovaglásra - itt legalábbis zuhog... Úgyhogy örüljön mindenki, aki tegnap lóra tudott ülni. :)

#2474 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 7:36

Örüljön mindenki, aki ma meg tud mozdulni! :gm:

#2475 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 8:05

PH! Jobbulást! :ang: Vagy a Linda van jól, vagy Te? Össze kellene hangolnotok...Az idõ ramaty. Mi ma mentünk volna lónézõbe egy ismerõsömnek, de egyik helyen sincs fedeles, így le kellett mondanom. És állítólag csütörtökig ilyen lesz. :( Lovaglás szempontjából gáz, de egyébként én nagyon szeretem ezt az esõs, borongós idõt. :) Még ezen kívül egy nap szabi, holnap, aztán meló ezerrel! Szegény tanárok...engem is sajnáljatok! Meg a gyerekeket is... :gm:

#2476 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 8:13

Szerdán már nem fog esni... :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 9:05

Gigi, én sajnállak :( Nekem még ez a hét itt van, dédelgetem magamban szerényen. De aztán fel kell hívnom az irodás pasit, hogy akkor mikor is kezdjek?.. De nincs kedvem ;)PH, igazad van! Gyógyulj meg hamar!Én is szeretem az esõt... És rájöttem, hogy jó, hogy ma esik. Amúgy sem tudtam volna eldönteni, mit csináljak a lóval. Pályára nem akartam volna menni, a környket meg már kívülrõl tudom. Talán elnéztem volna Piliscsaba felé. De hát esik. Így kaptunk egy nap pihenõt. De azért én lementem a lóhoz. Elõször csak lepucoltam. Aztán körbenéztem magunk körül. Ezután lapátot, villát ragadtam, és kitakarítottam a beállót. Aztán bementem az istállóba, és a jászolt is kitakarítottam. És annyira jól esett. Úgy szeretném már, ha a kert végében lennének a lovak, és minden nap nekem kéne ellátnom õket, úgy rendesen. Komolyan. Biztos debil dolgaim vannak, de én szeretem csinálni, jól esik.

#2478 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 16:06

Na Dé! Én biztos beleborultam volna a taligába!!!! De ez a lógél tök jó! Feltámadtam, és már mozogni is bírok. Azért még pár napig megkímélem magamat a lovaglástól, pedig jólesne.... csak fel kéne rakni rá, valami daruval! :DGigi! Sajnállak nagyon, megint jön a melós periódus. Aztán az órarendet úgy állítsátok össze, hogy én is beleférjek! ;)

#2479 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 17:59

Gigi! Sajnállak nagyon, megint jön a melós periódus. Aztán az órarendet úgy állítsátok össze, hogy én is beleférjek! ;)

Hozzászólás megtekintése

Rendicsek! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 22. - 19:06

Visszavágyol a padba, PH? ;)Na, csak nem bírtam ki lovaglás nélkül a mai napot :rolleyes: Délután szépen elállt, helyenként a nap is kikukkantott a felhõk mögül. Vártam fél 6-ig, hogy valami legyen; vagy kezdjen el esni, és ne menjek, vagy szikkadjon egy egész keveset a sár... Az utóbbi lett. Egy órás terepre futotta, egyrészt, hogy ne közvetlen vacsi elõtt toppanjunk haza, másrészt, meg hibáa volt benne a sarok elöl-hátul, azért meg kellett gondolnom, hová megyek így frissen esõ után ;) De jó utakat választottam, szépen tudtunk közlekedni, sokat ügettünk, és 2 jót vágtáztunk is, ebbõl egyet a télre való "joker" úton, amit akkor használunk, ha minden jeges. Ez egy alig használt erdõsáv, az elsõ mezõn, ahogy elindulunk otthonról, mellette húzódó egyenes út, szinte végig herével van borítva, így sár mérsékelten van rajta, viszont a vizes füvet a sarkak kitûnõen kompenzálják.Ráadásképp Szelcsi nagyon aranyosan ment, komolyan, egy árva rossz mozdulata sem volt. :ang: (bár mielõtt kimentünk, mérges lettem rá, mert az egyik hátulját 2X is kirántotta a kezembõl, miközben épp sarkaztam, valami légy, vagy bögöly miatt... :o de ezt abszolút feledtette velem, meg hát amiatt sem gurultam ám be, csak rászóltam, hogy elég mán) Szóval hurrá. Most meg, hogy végeztem, hazajöttem, lefürödtem, megint szakad... :rolleyes: