Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2401 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 10:26

Eva!Hogy haladsz Botonddal? Nem írtál már egy ideje róla.

Hozzászólás megtekintése

Dolgozom szorgalmasan, nincs idõm írni.Jól :)

#2402 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 11:38

Eva, Csuti,A Határ-tanyára izlandiak fognak jönni. :kocc: Ha lesz mód rá, én nem fogom kihagyni, hogy lovagoljak rajtuk. Nekem Izlandon csak pozitív élményem volt velük. Roppant kényelmes volt, jó volt velük 12 napot együtt tölteni. Ha nagyon pénzes csaj lettem volna (ami ugyen nem vagyok :( ), akkor én is biztosan hazahoztam volna azt az izlandi pacit, ami ott nagy kedvencem lett. És akkor hatalmasakat túráznék vele a "háromszögben", mindenki nagy ámulatára ;)

#2403 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 13:12

Nekem az a kép nem tetszik és kész. Se a ló, ahogy ebbe az erõltetett keretbe van kényszerítve, se a lovas, se az arányuk.

Hozzászólás megtekintése

Pedig izlandiéknál ez teljesen mindennapos. Bírják is a kislovak a nagyobb embereket, még töltben is (mint a képen). Bocsi, nem olvastam tovább, Ibiza már válaszolt.

Edited by Filly, 2005 november 25. - 13:15.

#2404 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 13:13

Honey! Tõled meg bocsánat, teljesen elfelejtettem... :( 4-kor jutott az eszembe... Nem véletlenül adtam meg a mobilszámom... :(

#2405 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 13:20

FILLYYYYYYYYYYYYYYYYYnem tudok hogy szólni. magánra nem válaszolsz, a számod már ezer éve nem tudom. jeleztem fentebb, hogy írtam neked magánt, megkaptad, olvastad?

#2406 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 13:43

Oké, meggyõztetek! Vezekelek! :)Biztos aranyos, erõs és kitartó kis lovak ezek az izlandiak! A különleges jármódjukat még én is szívesen kipróbálnám!A kép alapján egy erõltetett dolognak tûnt...

#2407 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 14:45

Oké Csuti! Akkor ha megérkeznek a tanyára az izlandiak, egyik nap elkötjük õket, és töltölünk ezerrel! :D Rendeljen mindenki jó idõt hétvégére a háromszögbe! Ki szeretném használni lovaglásra. Hóhelyzet odakint?

#2408 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 17:49

Oké Csuti! Akkor ha megérkeznek a tanyára az izlandiak, egyik nap elkötjük õket, és töltölünk ezerrel! :D Rendeljen mindenki jó idõt hétvégére a háromszögbe! Ki szeretném használni lovaglásra. Hóhelyzet odakint?

Hozzászólás megtekintése

Iza! Engem ki ne hagyjatok! :rolleyes: :D Csuti, hazaérkeztem. Holnap megyünk?

#2409 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 17:58

valamelyik nap az Animal Planeten az állatrendõrséges mûsorban volt egy olyan ló aminek a nyakán volt egy lyuk, a sörényél alatt egy szabályos, nem szúrt/lõtt/vágott, hanem rendesen bõrrel-szõrrel benõtt lyuk volt, amin át lehetett látni a lovon. Az ember tenyere bele fért volna. Nagyon durván nézett ki!  :huh:

Hozzászólás megtekintése

Ezt láttam én is, de szerintem valami sérülés gyógyult meg így. Jól lehetne benne kapaszkodni. :D

#2410 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 20:53

Honey! Tõled meg bocsánat, teljesen elfelejtettem... :( 4-kor jutott az eszembe... Nem véletlenül adtam meg a mobilszámom... :(

Hozzászólás megtekintése

Semmi baj, majd bepótoljuk. Mikor is? :) Legközelebb vasárnap vagyok kinn, 13-körül érek ki. Aztán hétfõn is megyek, de fene se tudja, h mikor sikerül kiérnem. Mondjuk sötétedésig biztos ott leszek.Na szóval tessék nyilatkozni! ;) Ja, megadtad a mobod, meg is van, itthon a számítógépemben a magánok között. :D

Edited by Honey, 2005 november 27. - 10:30.

#2411 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 27. - 21:08

Állatok – 2005.11.26.Megkérdeztem Imrét pénteken, nagy gond-e, ha nem teszem aznap tiszteletem a tanyán. Azt mondta, hogy a lovak egész nap jókat rohangáltak a karámban, láthatóan elemükben voltak. Mozogtak tehát eleget. Nem is mentem pénteken, szombatra viszont szervezkedtem. Annamarival és Zolee-val is megbeszéltem a szombati lovazást. Végül mindkettõjüknek dolgozni kellett, Meszticet meg nem sikerült elérnem.Szombat reggel arra ébredtem, hogy esik az esõ. Úgy voltam vele, hogy akár cigánygyerekek potyoghatnak az égbõl, akkor is megyek lovagolni. Mire az utcára léptem a waxosban, már nem esett (nem csökkent az esõriasztó varázsereje). A tanyán Misit, a lovászt találtam, az állatsereg társaságában. Az esõ után a lovakat vitte a legelõre. Én megsimogattam az összes kutymorgót. Aztán következett az akrobata macsesz. Felmászott a nyakamba, majd a nyakam körül tett három kört, mindezt úgy, hogy hátul a hajam alá bújt, elöl meg az államhoz dörgölõzött. Amíg Jedit hoztam be a karámból, megszabadultam a nyakamban nyekergõ szõrmóktól. A macsesz nem tágított, odajött a nyergelõ helyhez. Elõször felmászott a kerítésre, ahol Jedi szagmintát vett róla. Aztán a cic’ felugrott a hátamra, míg én lehajoltam. Azután a karámfáról egyenesen Jedi hátán landolt. A lovam egy hátrándítással jelezte a macs landolását, de semmi több. A macska tehát ott ült a ló hátán, teljes megelégedéssel, míg én megpróbáltam a lószõrt tisztára varázsolni. Misi mondta, hogy a macsesz többször felugrik a lovak hátára, és amelyik hagyja, annak ott idõzik a hátán. Azt is elmesélte, hogy péntek este milyen jót rohangászott Jedi az udvaron. Amikor Misi vezette a helyére, megijedt Lejla kutyától, aki befészkelte magát a boxába. Kirántotta magát a lovász kezébõl, és kiszaladt az udvarra. Ez nyilván annyira jó mulatságnak bizonyult, hogy még nyolc kört letekert körbe-körbe.Mindezek után kiváncsi voltam, hogyan fog viselkedni Jedi terepen, bár a pucolást birkamód tûrte. Az elsõ néhány vágtánál éreztem, hogy van benne jókedv doszta, de maximálisan kezelhetõ volt. A Nagy-réten pedig nagyszerût nyargaltunk, gömbölyût, lazát, lendületeset, nagyon élveztem. Az akácos úton sem akart rohanni, pedig az már haza irányban volt. A talaj egész jó volt, mert a hó nagyrészt elolvadt. Csak egy szakaszon volt jeges, és ott meg kellet álljak, hogy kiszedjem a hógolyót Jedi patájából.Sok madarat – cinkét, tengelicet, hasonló apróságokat, meg nagyobbat néhányat – láttam, elõbújtak a jó idõre. Gondoltam is magamban, jó lenne õzeket is látni. Kívánságom teljesült, az akácos úton három õz ugrott keresztül az úton. Jedi jól megszemlélte a fehér foltos feneküket, de ennél jobban nem érdekelték az erdõlakók.Mire visszaértem a tanyára, már nem csak állatsereg fogadott. Több lovas is kijött, kihasználni a jó idõt. Amíg Jedi kicsit száradt a lólikötõben, én a BB néhány tagjával megtárgyaltam az aktuális törzsi viszonyokat. Háttérnek ott volt a kopácsolás, gõzerõvel készült a box az érkezõ külhoni négylábúaknak – az izlandiak állítólag már Németországban jártak. Jól fog járni a macsesz az új lovakkal, mert nem kell majd akkorát ugrania, ha a hátukra akar telepedni.Ezekrõl az állati jó hírekrõl tudtam ezúttal beszámolni.UI.: Mikor hazaértem, levettem a waxost, és nem sokkal ezután eleredt az esõ.

#2412 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 28. - 8:36

Csõ Mindenki!Hétvégi helyzetjelentés:- pénteken egyedül lovaztam egy jót, nem is csúszott annyira a letaposott hó, mint elõtte gondoltam. Kicsit többet léptünk, mert Pendike tele volt. Láttam két csoport õzet, egy rókát -elég közelrõl- és egy nyussz is felugrott menedékébõl, amikor pont mellette álltunk meg legelni.- szombaton Adriennel esõben értünk ki a tanyára és baromira csúszott a tanyán az összetömörödött, megázott latyak, úgyhogy elõször a lovaglás helyett a lovak karámban történõ megkergetése mellett döntöttünk. :D Nedves szõrüket még egy jó kis hempergéssel tetézték, úgy gondoltuk ezt az isten se vakarja le róluk. Bársony úgy tekert a körkarámban, mint egy gép!Elállt az esõ és röpke unszolásomra mégis nekiálltunk pucolni, nyergelni és irány az erdõ. Nem bántuk meg! Kint nem csúszott annyira, mentünk egy jó kis kacskaringósat ezen az oldalon. A lovak jól viselkedtek a reggeli futásnak köszönhetõen.Hát nagyjából ennyi.Vronyval már nagyon várjuk az Apassionátát!Iza! Oké! :)

#2413 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 28. - 8:44

Ez igaz, de az utána következõ 7végét is nagyon várom, amikor végre megint a DVV-s környéken lovagolhatok.Remélem friss hóban. :D

#2414 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 10:12

Sziasztok!Húú, de rég jártam erre, jó olvasni Rólatok, hogy mindenki jól van és lovazik ezerrel! :ang: Mi újság a Határ tanyán? Dzsigit hogy viselkedik? Szegény, biztos olyan, mint egy hordó, sajna Attilának nincs most ideje kijárni, én meg mozgásképtelen lettem... :( Csak ámulok, annyi változás van: új lovász, új lovak, új kutya... hát, be kell valljam, hiányoztok ám! :rolleyes:

#2415 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 10:14

Sziasztok!Húú, de rég jártam erre, jó olvasni Rólatok, hogy mindenki jól van és lovazik ezerrel!  :ang: Mi újság a Határ tanyán? Dzsigit hogy viselkedik? Szegény, biztos olyan, mint egy hordó, sajna Attilának nincs most ideje kijárni, én meg mozgásképtelen lettem...  :( Csak ámulok, annyi változás van: új lovász, új lovak, új kutya... hát, be kell valljam, hiányoztok ám!  :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Dzsigit olyan mint egy plüss paci, aki folyton sáros :D(egyszóval olyan mint mindig)Hallottam mi történt veled, mikorra jössz rendbe?

#2416 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 11:10

:( Háát, ez jó kérdés...Most vették le a fekvõgipszem, 6 hét után és kivettek egy csavart. Külsõ-, belsõ bokatörés, ínszalagszakadás, ráadásul idegpályát is ért a törés, lemezelés, csavarozás... Egyenlõre az is kérdéses, hogy járni fogok-e rendesen ezután! :( Az elsõ elkeseredésen már túl vagyok, csak nagyon fáj a szívem, ha ránézek a lovamra, vagy ha ilyen jó kis beszámolókat olvashatok... :(

#2417 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 11:14

Asset!Írtam neked magánüzit!Azért, ha nagyon lassan is, de gyógyulgatszt :) Kitartás!(legalább van idõd olvasni, családdal lenni :ang: )

#2418 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 20:07

Iza!Mi van azokkal az izlandiakkal?!Azonnal írj, ha megérkeztek! Annyira pofás kis pacók! :)Egyébként a tölt nagyon kényelmes jármód, fõleg ha a ló nem lépés helyett adja elõ elrohanva! ;)

#2419 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 30. - 23:23

Sziaaaaa Asset! Jó hallani Rólad. a minap épp azon gondolkodtam, hogy kb. az az idõ van, amit mondtál, hogy megszabadulsz a fekvõgipsztõl. Szerintem rendbe fogsz jönni, sõt, a hordókerülõket is jól meg fogod még szorítani idõben! Kitartás és türelem! :ang: Imre és Misi (lovász) együntetûen állítják, hogy a herélteknél Jigit lett a fõnök. Egrecírozza a többieket, rohangál, szóval elemében van. Látszik, hogy nem nyúzzátok, így hát mással vezeti le az energiáit. :D A múltkor pl. a fél ménes kiszökött az átszakított villanypásztoron, és jót rohangáltak akörnyéken :D .Az is aranyos sztori lehetett amúgy, mikor párod kiment a tanyára, meglátta a valaha szürke Jigitet, ámulva mondta "Jé, ez ilyen piszkos!", kicsit még téblábolt a tanyán, és elment haza, mint aki jól végezte dolgát. :D DC! Nem tudom pontosan, mikor érkeznek a "külföldiek". Szerintem Imre sem tudja még pontosan, mert attól függ, hogy a karanténból - ami ugye kötelezõ - mikor szabadulnak. Ígérem, ha megtudok valamit, az elsõk között értesítelek.Kicsit off, de rendben hazaértél szombaton? A srácok is aggódtak érted, hogy ennek a szegény lánynak még milyen messzire kell utaznia.

#2420 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 1. - 14:15

Dzsigit olyan mint egy plüss paci, aki folyton sáros

Az is aranyos sztori lehetett amúgy, mikor párod kiment a tanyára, meglátta a valaha szürke Jigitet, ámulva mondta "Jé, ez ilyen piszkos!", kicsit még téblábolt a tanyán, és elment haza, mint aki jól végezte dolgát.

Pedig milyen szép akkor, amikor tiszta... :gm:

#2421 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 1. - 17:21

OFF

DC! Nem tudom pontosan, mikor érkeznek a "külföldiek". Szerintem Imre sem tudja még pontosan, mert attól függ, hogy a karanténból - ami ugye kötelezõ - mikor szabadulnak. Ígérem, ha megtudok valamit, az elsõk között értesítelek.Kicsit off, de rendben hazaértél szombaton? A srácok is aggódtak érted, hogy ennek a szegény lánynak még milyen messzire kell utaznia.

Hozzászólás megtekintése

Köszi szépen, hogy szólsz, és köszi, hogy kérdezted!A srácokat remélem megnyugtattad, ugyanis én mindig úgy megyek Budakalászra, hogy rendben haza tudjak érni, tehát aggodalomra semmi ok! :) Fel vagyok készülve BKV, és MÁV-ból! ;) Különben meg Gödöllõre 2X annyit utazom, tehát rá vagyok hangolódva ezekre a dolgokra!OFF vége

#2422 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 7:49

Biztos forrásból tudom (Imrétõl), hogy az izlandiak ma érkeznek (kanca és csikója).De még "karanténban" lesznek, nem lehet egy ideig ajnározni õketTegnap lovagoltam bebebeeeeee :D Botikával botladoztunk a pályán, gyakoroltuk az átmeneteket, hajlításokat, meg a vágtabeugratást, jobbra megy rendesen, de balra nem nagyon akar, ha beugrik jó lábra, akkor is bakol egyet és visszaesik ügetésbe.

#2423 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 8:39

No igen, eleinte a "mindent a szemnek, semmit a kéznek" elv fog érvényesülni. Még a lovász is csak köpenyben mehet majd be az izlandiakhoz.Én viszont nem lovagoltam tegnap, csak kimentem lószagot szívni. Nagy nyüzsi volt a tanyán, mert még Eva és Bouget is befutott. Eva nekem is eldicsekedett rögtön, hogy õ bizony lovagolt. Én meg mondtam neki, hogy én bizony már tudtam errõl :D - Misi elmondta, hogy kik voltak kint tegnap. Jedi nagyon jófej volt pucolás közben. Mintha tudta volna, hogy a végén alma lesz a jutalom. Néha kell ilyen is, nehogy azt gondolja, hogy mikor én megyek hozzá, folyton csak munka van.Mikor befelé vittem a helyére, nem akart a boxba menni, inkább ki akart térni oldalra. Nem kellett gyõzködni, csak bevezetni. Misi azt mondta, mióta a múltkor megijedt a boxba befészkelõdött kutyától, azóta nem akar magától bemenni, mindig be kell kísérni õkelmét.

#2424 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 11:28

Hogy valami jót is írjak: most volt nálunk a doktornõ, megvizsgálta a kancámat, és úgy néz ki, hogy vemhes! :D Ha lóra ülni nem is tudok, legalább kiscsikózhatok jövõre!!! :gm: Izlandi lovak lesznek a Határ tanyán?Ki a tulajdonosa? Új bértartó?

#2425 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 11:40

Asset!Na akkor lesz miért izgulni a jövõben :DIzlandiak: nem tudom ki a tulaj, majd kiderül.Ma elmegy (Hugó-Huba)Hádész és jön helyébe egy másik ló. Szóval zajlik az élet :)

#2426 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 14:20

Filly, mégse lesz nekünk szép, fekete kötõfékünk?  :(  No meg kencénk.Írtam tegnap magánt.

Hozzászólás megtekintése

Ha dec. 10-én eljössz hozzánk a jótékonyságira még lehet. Ez is az is.Van új fenevad. 12 éves ATV. herélt B3-ig hibátlan. Nagyon szépséges.

#2427 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 14:22

Van új fenevad. 12 éves ATV. herélt B3-ig hibátlan. Nagyon szépséges.

Hozzászólás megtekintése

Hogyhíjják?

#2428 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 16:23

Ha dec. 10-én eljössz hozzánk a jótékonyságira még lehet. Ez is az is.

Hozzászólás megtekintése

Már van neki. Remélem, jó is. (És lécci, ne kavarj bele az üzletembe. Legyen elég neked a sajátod. Köszike!)

#2429 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 17:57

Ha dec. 10-én eljössz hozzánk a jótékonyságira még lehet. Ez is az is.

Hozzászólás megtekintése

Már van neki. Remélem, jó is. (És lécci, ne kavarj bele az üzletembe. Legyen elég neked a sajátod. Köszike!)

Hozzászólás megtekintése

Má bocsika, de milyen üzleted van Neked? Lovasbolt? Ha igen, nem tudtam, nem szokásom más dolgaiba ütni az orromat. A Bea nem mondta soha. Honnan kellett volna tudnom, hogy ez a Te bizniced?

Edited by don quihote, 2005 december 2. - 20:59.

#2430 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 2. - 21:07

Donqui! Köszi, de valóban megkaptam már a kötõféket és a kencét is, bár látni még nem láttam, mert nem sikerült még kijutnom azóta a lovamhoz. :( A jótékonyságira menni nem tudok, ezért nem is szóltam hozzá az eseményekhez. De a plakátot kiraktam 2 hete, ennyivel tudtam hozzájárulni a sikerhez.A Bea meg azért nem mondta, mert nem tudta és most sem tudja, h Fillynek milyen üzlete van vagy nincs. Megláttam a kötõféket a lován a régiós talin, megtetszett és úgy döntöttem, h kell egy nekem is.Filly, a Donqui nem kavar, õ nem olyan. Ritka önzetlen egy ürge és nem az üzleti haszon érdekében írta, amit írt. :) Amúgy ha nem jó a kötõfék, akkor könyörtelenül visszaszolgáltatom, de ez ellen úgysem volt neked sem kifogásod. ;) Valszeg erre nem is lesz szükség.

#2431 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 4. - 19:04

Sziasztok!Remélem tegnap nem lett senki kólás, a kis malõr miatt! :o Elnézést mindenkitõl, hogy nem tudtam beszélgetni, ismerkedni veletek, de mintegy bolond rohangáltam tiszta ruháért a leányomnak. (gondolom ezt észrevettétek :gm: ).Remélem ma mindenki lovazott ebben a gyönyörû idõben, mi sem hagytuk ki!

#2432 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 4. - 19:33

Van új fenevad. 12 éves ATV. herélt B3-ig hibátlan. Nagyon szépséges.

Hozzászólás megtekintése

Hogyhíjják?

Hozzászólás megtekintése

Godárd alias Kuku.

#2433 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 4. - 20:34

Jövés-menés – 2005.12.03-04.Szombat reggel 7.30-kor csörgött a vekker. Fürgén pattantam ki az ágyból, nem vánszorogtam, mint munkanapokon. Lovazni készültem, és ez a tény mindig fellelkesít. Mivel szûkre szabott volt a lovaglással tölthetõ idõ, nem hívtam senkit. A tanyára érkeztemkor a lótulajok még nem érkeztek ki, csak a házigazdák tüsténkedtek.A lópucolás tovább tartott az átlagosnál. Pedig csütörtökön megpucoltam Jedit. A kicsit felázott talaj viszont nagyszerû alkalmat kínál, hogy a lovak bepanírozzák magukat. Vígasztalt az a tény, hogy nem Jedi volt a legpiszkosabb. 10 óra után néhány perccel kanyarodtunk ki a tanya kapuján, hogy élvezzem egy kicsit a szabad levegõt. A reggeli szél elállt, miútán elfútta a felhõket, ezért kifejezetten hõség lett. Buzgón fotoszintetizáltam a napsütésben.Jedi mindent gyors tempóban adott elõ. No nem azért, hogy nekem minden beleférjen a rövid idõbe, sokkal inkább a virgoncság munkálkodott benne. Én nem haragudtam emiatt, mert nem akart elrohanni vagy kitörni, csak szaporán szedte a lábait minden jármódban. Tele volt energiával, én meg hagytam, hogy ledolgozza a felesleget. Jókat nyargalásztunk a jól ismert utakon. Észre sem vettem az idõ múlását, a végén úgy kellet megkérni Imrét, hogy vigye Jedit száradás után a karámba, mert nekem rohannom kellett.Szomorú dolog is történt a tanyán. Eltûnt a kis akrobata macsesz. Úúúúgy sajnálom. :( :hupp: Annyira jó fej volt. Biztos megtetszett valakinek, és elvitte magával, mert a cica rendkívül barátságos volt. Még most is szomorúság fog el, ha rá gondolok.A „külföldiek” nagyon jópofán néznek ki. Az izlandi mamának olyan nagy elöl az üstöke, hogy erõsen kell keresni a szemét. A füle is szinte eltûnik a nagy sörényben. Az õ kinézete nekem nem újdonság, mert Izlandon minden ló hasonlóan fest. A csikó viszont olyan, mint egy plüss játékállat. Többek szerint inkább tevére emlékeztet a feje, mint lóra. :D Olyan mókásan néz ki, hogy órákig lehetne bámulni. A két jövevény érdeklõdõen néz kifelé, már azt várom, mikor lehet majd szabadon szaladva is látni õket.Azt is muszály leírnom, milyen muris volt Mimóza, a pej kanca. Kriszta elkezdett vele foglalkozni, mert még belovagolatlan. Jól meghajtotta a körkarámban, majd mikor a ló elfogadta õt, vezetgette körbe. Elõkerült a zabla is, amit elég hamar szájába vett a kancocska. Olyan buzgón rágicsálta, rakosgatta a szájában, hogy nem tudtuk nevetés nélkül megállni. :D Látszott rajta, hogy szokatlan neki az érzés, de nem berzenkedett. Imre segített a nyerget is a hátára pakolni, de tovább már nem tudom a történetet, nekem itt „filmszakadás” volt, siettem haza. Akkor kezdett az esõ is szemerkélni, pedig Eva és Bouget a pályára vonultak lovaikkal.A vasárnapi jó idõt is csak részben tudtam lovaglásra szánni. A pályán fárasztottam Jedit agyilag. Gabi megkért, hogy egy kicsit álljak be az osztálylovasok közé segíteni, hátha Jedi után Boni is beugrik vágtába. Bevetettünk apait-anyait, de a leányzó Boni hátán még tartott egy kicsit az egésztõl. A ló ezt érezvén inkább nem strapálta magát vágtával.Megérkezett Józsi új lova is, Hádésszel cserélte el. A neve Lucifer. Ugrattam is Józsit, aki mostanság félkarú óriás, hogy nagyon gyanús nekem. Minden lovának neve kötõdik valahogy az alvilághoz. Lehet, hogy nem is természetgyógyász, hanem lepaktált az ördöggel. :dev: Szinte mindenki megfordult a tanyán a hétvégén, ezért mindkét nap volt nagy nyüzsgés.

#2434 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 5. - 8:45

Helló Mindenki!Pénteken kimentem a lovardába és elõkészítettem lovainkat -Pendikét és Bársonyt- a lovagláshoz. Írtó nagy sár volt a tanyán, de reménykedtem hogy kint nem csúszik annyira.Megérkezett Adrienn és már indultunk is ki. Sajnos csak egy kiskörre tudtunk menni, mert hamar ránk sötétedett, de a hó egész jól "bevilágította" az erdei ösvényeket.Másnap egy görbe este után, az apassionáta elõtt és egy sokkoló hír hatására -miszerint vasárnap kiállításon kell dolgoznom- rohantam ki lovagolni. Pici lovam feküdt a legelõn és bágyadt volt, ettõl megijedtem, de amikor terep közepén trágyázott egyet-kettõt-hármat :D, akkor már megnyugodtam, hogy nincs baj.Egyedül mentem ki, gyönyörû enyhe idõ volt, az erdõben megnyugtató csend és magány várt! Nagyon jól esett a lovaglás és Pendikével nagyon összhangban voltunk. Olyan szépen, laza száron vágtáztunk, ahogy már régóta nem! Felemelõ érzés volt!Adrienn! Mi volt vasárnap? Lovagoltatok végül Kaktusszal?Kamilla, örülök, hogy megismertelek! :)

#2435 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 6. - 10:49

Már szombaton is majdnem kinn ragadtam a tanyán, pedig nem is esett az esõ... Most már ki se merek indulni :(

#2436 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 8. - 15:54

Hétvége:Szombaton mentünk egy nagyon jó terepet Bouget-val, Botond nagyon igyekezett, próbáltuk egy kicsit elengedni õket (de én besz@ri vagyok) így dombnak fel: Botond hátulja le és iszkiri :D Igaz vicces látvány lehetett, ahogy majdnem fekszem a ló fenekén, de nem mertem megkockáztatni, egy jóízû bakolást kikönnyítve. Csak egy jókedvû oldal rúgást engedett meg magának, meg hazafelé valamit amit nem tudtam beazonosítani: olyan volt, mintha elakadt volna valamiben, de nem volt rajta csak a kantár... Vasárnap osztályoztunk Dzsigittel, kis futószárazás után felültem és sikerült felkeltenem a figyelmét, néha ugyan csatlakozott volna a mellettünk osztályt lovagolóhoz, de meggyõztem, hogy maradjon :) Nagyon gyors és fordulékony lovacska, rengeteg ésszel megáldva! Azóta sem jutottam ki a Határra, nagyon kellene egy kis lószag.Ja és iszonyet szép idõnk volt, csak szombaton hazafelé kezdett el esni, az is csak a hegy Fót felöli részén volt zavaró, mert ott nagyon fújt a szél. Meg felfedeztünk egy újabb ösvényt a hegyre fel :kir:

Edited by Eva, 2005 december 8. - 15:56.

#2437 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 9. - 14:23

Vasárnap osztályoztunk Dzsigittel, kis futószárazás után felültem és sikerült felkeltenem a figyelmét, néha ugyan csatlakozott volna a mellettünk osztályt lovagolóhoz, de meggyõztem, hogy maradjon  Nagyon gyors és fordulékony lovacska, rengeteg ésszel megáldva!

Rongyolni tud rettenetesen... :gm: Sikerült azért valahogy összeszedni? Fegyelmezetten is tud viselkedni, mert igazából egy :ang: IMÁDOM! :D

#2438 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 9. - 14:41

Rongyolni tud rettenetesen...  :gm: Sikerült azért valahogy összeszedni? Fegyelmezetten is tud viselkedni, mert igazából egy  :ang: IMÁDOM!  :D

Hozzászólás megtekintése

Persze, igaz megdolgoztatott, mert "hozzányúlni" ugye "fesõbb" jótanácsra, nem merek, így maradt a testsúly segítség. Hát ugye aki megszokta, hogy odazár a csizma és indul annak kicsit gondolkoznia kell, hogy derékkal indítson és állítson meg :D Jó kis lecke ám ez nekem! A szár csak vész esetére van, amikor hirtelen jobb helyett balra megy :dev: (munka után kimentünk a sarokra egy kicsit legelni, hogy száradjon, meg jutiból, visszafelé persze nem bírtam ki, felültem szõrén, kõtõfék/vezetõszár, markoltam is a sörényét rendesen, de csak élénken lépegetett)

#2439 asset

asset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 9. - 20:53

Eva!Ment a "használati utasítás"! :dev: :rolleyes:

#2440 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás