Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 10:26

Gigi! Téged azért moderáltak ki, mert velem barátkozol! :D (Csak vicceltem kedves moderátorok ;))Majd elmesélem életem történetét ma a kocsiban, jó? :)Én még esõ elõtt sikeresen lefutószáraztam a lovamat, felülni nem akartam, mert totál beállt a nyakam, és fáj a fejem is. Így meg legalább láthattam, hogy egy kis izomlázon kívül nem lett baja a tegnapi rosszalkodás után. Szerencsére. :ang: És ma annyira drága édes bogár volt, tisztára, mint aki jóvá akarja tenni bûnét. Mikor végeztünk, szokás szerint elengedtem legelni. De õ inkább feljött velem, és amíg pakoltam, addig jött utánam, nézelõdött. Aztán, amikor kihoztam a pucolóst, megállt szépen a helyén magától, így lepucoltam. Aztán bejött utánam az istállóudvarra és megállt ott, ahol a kecskék sója szokott lenni, jelezvén, hogy õ most sóra vágyik. Kihoztam neki az övét, aztán nyalogatta egy ideig. Aztán megunta, kijött velem, és be a helyére. Kis lökött. Szeretem, amikor ilyen kötõdõs.

#2402 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 18:31

Mondtam ugye, hogy törölni fognak, de engem is töröltek, veled együtt, biztos azé, mert veled barátkozom, meg Gigivel! :DNincs neked enyhe agyrázkódásod,????? Ez a fejfájás.... a tegnapi zuhanás után.... jobb lenne, ha megnézetnéd!!!!!!Nah, ma volt doki Lindánál. Most épp örülnöm kéne, mert javult az állapota, csak lejtmenetben betonon sántít kicsit. VIszont megnyugtatott a doki, hogy ne örüljek nagyon, mert tökéletes úgysem lesz sosem, csak legfeljebb valami jó kis állapotot tudunk fenntartani állandó kezeléssel..... Alapítvány felhívott, hogy köszönik, de inkább adnának nekem ingyen egy másik szerencsétlent, minthogy vigyék az enyémet... Szép?! :/Hát holnap lovazok egyet egy négylábún, aztán szerintem hét vége felé megpróbálok Lindussal sétikálni kicsit meg aztán lassacskán dolgozni vele. Az a terep is jó lenne, de valahogy nins 40fok, amikoris el akartam kezdeni vele..... lemozgatás nélkül meg... hát nem akarok elhullani idõ elõtt! :D Gigi mondj valami jó ötletet!!!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 19:04

Mondtad, de hagyjuk ezt a témát :)Én is gondoltam rá, de elvagyok, amíg nem köhögök, tüsszentek, vagy hajolok le :D Holnap már lóra akarok ülni, úgyhogy nem megyek sehová :rolleyes:Aranyos ez az alapítvány... Mármint gondolom nem õk tehetnek róla, hogy nekik is van már elég rozoga lovuk, de hát... :rolleyes:Remélem, Lindus a lehetõségekhez képest minél jobban lesz :)

#2404 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 19:22

Ha alkalmas lesz arra, hogy még néhány sétát tudjunk tenni anélkül hogy a temetõben végezném, akkor elgondolkodom még a dolgon.... Olvastam a Bottyán Alapítvány oldalát is itt a fórumon meg azt a sok véleményt a szívtelen lótartóról aki a használhatatlan lovát inkább "elteszi" egy ilyen helyre... hát nem tudom. Én nem érzem magam lelketlennek azzal, hogy olyan megolást próbálok keresni a lovamnak, ami neki is és nekem is jó. És ha ez a megoldás egy ménes lesz, akkor oda megy, ha egy tanyasi kert, akkor meg az lesz. De ha az lesz a legjobb neki, hogy az én felügyeletem alatt maradjon, akkor meg az lesz... Na persze azé szeretnék lovagolni is.... De lehet hogy megnyerem a lottó5-st akkor meg elkérem az Alapítvány lovát is... :DReméljük valahogy jóra fordul a dolog... Hátha télen ... télen lett beteg... hátha télen fog meggyógyulni... majd szuggerálom sokat! :)

#2405 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 19:49

Sziasztok!Na, véglegesen megérkeztem, és már nem is megyek sehova a nyáron. :) :( Viszont mire megjöttem, Édesanyám szervezett nekem jó kis programot. Holnap még azt csinálok, amit szeretnék, szerdán viszont jön uncsitesóm (akit egyébként imádok, és már 1 éve nem láttam), és itt lesz egészen vasárnapig. Így Vele kell lennem az idõm nagy részében, anya ugyanis dolgozik. Annyi engedményt kaptam, hogy 2órát minden nap kint lehessek Kincsõnél, de slussz. Ez a drága ember ugyanis nem annyira szereti a lókat, úgyhogy nem lehet összekötni a kellemest a hasznossal.. :( Úgyhogy úgy néz ki, számomra ugrik a közös túra.. :hupp: Ti mentek?

#2406 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 20:09

Az mind semmi, de lassan vége a nyárnak, jön az unalmas iskolaszezon.... pfúj!

#2407 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 20:20

Jaj, PH, ezt még csak hallani se akarom! Nekem nem annyira lesz uncsi... Szecskáztatás, szalagavató-õrület, aztán a legszebb: az érettségi... :mad: :rolleyes: Nemakarom!!!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 6:15

Roni,most Dorogról beszélsz?.. Tekintve, hogy az jövõ héten van... Egyéb közösségi ünnep várhatóan nem lesz, nézz ki az ablakon... Én is max csüt.ig érek rá, nemtom, addig mennyit javul az idõ. De egyébként sem maradtunk semmiben. Tudod, nehéz velünk programot szervezni :DJa, és a "szecskáztatás"=csicskáztatás? :rolleyes: :D

Edited by Dé, 2005 augusztus 16. - 6:15.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 10:25

Azt hiszem, kicsit le kéne állnom, befeküdni egy szanatóriumba, kedves ápolók közé a nyugiba egy idõre... Kezdek komolyan megbuggyanni. Rég nem voltam így kiakadva. És az a baj, hogy ezt a lovam is érzi, hát hogy ne érezné, amikor feszült vagyok, ezért õ nem megy normálisan, amitõl én már el is bõgöm magam... Már õ is tök hülyének néz... Ha nem ülök rajta, úgy tekereg körülöttem, lesi minden mozdulatom, szerintem fél, nehogy valamit csináljak, de tényleg... Olyan, mintha szemmel akarna tartani. Szeretem nagyon. És nem akarok neki rosszat okozni azzal, hogy ilyen dekoncentráltan próbálom a pályán egrecírozatni, semmit nem érek el vele. Katasztrófa volt a mai lovaglás. De tudom, hogy ez miattam van, õ nem tehet róla.

#2410 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 11:32

Ph, mondtam Dé-nek is, hogy van olyan hely, ahová csikókat várnak ménesbe, rideg, vagy félrideg-tartásba, nagyon olcsón...itt is van a fórumon egy ilyesmi hirdetés. Ha Lindust befogadnák oda, szerintem jó lenne, nem?

#2411 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 14:37

No háj! :) Ma jó napom van, végre lovagoltam egy jót! Kedves edzõm idegeit megtéptem egy kicsit :dev: de nembaj van még neki.... bocsiiiiii...Húúú olyan lovat kaptam, ollllyan vágtája van, hogy még én is jól éreztem magam!!!! Mint a hintaszék, puha süppedõs, kényelmes... iszonyat jó volt! (Az hogy én béna vagyok, az egy külön témakör), most a lovat dícsérem ezerrel!!!! Nem tudom mihez hasonlítani, mert az ögetése is annyira puha!!!!! Nagyokat lép ugyan, szinte elszállok a nyeregbõl, akkorákat, de valami hihetetlen, mintha egy szivacson járna. Meg is nézem legközelebb, lehet hogy szivacsok vannak a patája helyett! :DDé! Inkább ne lovagolj, sétáljatok az erdõben, legeltess., pucolgass. Aztán ha megnyugodtál ülj fel és dolgozzatok. Ha te nem vagy agyilag ott, mit vársz a lótól. Hihetetlenül megérzik a hangulat változást....Gigi, Roni! Ma beszéltem az orvossal (leültem, a rosszhírekhez), de igazándiból nem mondott sok rosszat. Azt hogy csontosodás mutatható ki a röntgenen, ami nem egy jó folyamat kezdete, azt ugye már tudtam. Kérdeztem tõle a tovbbiakat, nem sok jóval kecsegtetett, viszont óva intett a ménestõl, kvázi a pihenéstõl. Azt mondta, hogy inkább dolgozzak vele, merthogy ennek a lábnak inkább az tesz jót. Mint nagyanyám aki ha mozog nem fáj a lába-dereka stb, ha meg leül utána alig tud felállni! :DÚgy gondolom, ameddig nálam van, kezelem a lábát, dolgozgatunk, viszont ha találok neki egy megfelelõ helyet, szívesen továbbadom... Na persze nem mindegy kinek meg hova.... :( Hát most ezek a kilátások, végülis ez az én szempontomból annyiban nem rossz, hogy lovagolni kötelezõ (viszont persze ésszel), meg a szokásos mesék is elhangzottak különbözõ lovakról akik a kezelésekre reagálva több minte egy éve dolgoznak, tünetmentesek stb.A férjem meg kitalálta, hogy ilyen izületes ****okra az embereknek is javasolnak valami mágneses gyapjús dolgot, hogy azt keressem fel, és próbáljuk ki. Mivel én már mindent hajlandó vagyok kipróbálni, ha valakinek van ötlete, hogy hol lehet ilyet szerezni, szívesen veszem.No pá egyenlõre. Dé! Relax!!!!!

Edited by Õz, 2005 augusztus 16. - 14:42.

#2412 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 17:02

Mostmá azt a szót sem lehet használni???????????? De legalább pont annyi csillag van, amennyi a szó volt! :DNem ezért írok már megint...Roni! Képzeld, ma bemegyek nálunk az istállóba és szemben áll velem a ló, ajtaján papírfecni, "Kincsõ". Nagyot köszöntem neki, azt hittem a tied keveredett hozzánk, de aztán felhomályosítottak, hogy mégsem.... vagy igen? :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 20:26

PH, én meg bementem Jucuussal délután a Káróba, Csepelre :D Elbeszélgettem a fõmuftival, meg vettem tõle egy új gatyát. Lassan átmegyek ilyen "vásárlóterápiás" cicukába, csak én lovasba fogok járni :gm: De legalább nagykerbe, így párezerrel olcsóbban jutottam hozzá az új pantallómhoz (így is bûntudatom van, mert sok volt, viszont valamit fel kell vegyek, és sajnos ezt szeretem). Meg aranyos volt a pacák, eldumáltunk - rólad is :dev:Sokkal jobban nem lettem azért lelkileg, de legalább csináltam valami mást, és rötyögtünk egy sort Juccal, jó volt :ang: Aztán este még Gigivel is találkoztam ;)Ami Lindus lábát illeti, amíg az anyagiak engedik, mindent érdemes megpróbálni, aminek értelmét látjátok, szerintem... Ha azt mondja a doki, hogy van esély...Ha így nézett ki az a Kincsõ, akkor az volt, de csak szólt volna a csaj, ha költöznek. Ugye? ;)

#2414 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 20:47

Dé! Nem, nem a dorogi összeröffenésrõl van szó!!! Dehogy!! Olyan nem történhet, hogy arra nem megyek! (No jó, történhetne, de nem fog! :D ) Csak Gigivel beszéltünk még feltételesen egy másik közös lózásról, arra mondtam, hogy részemrõl nem fog összejönni sajna. ( Már ha egyébként lenne... ) Lehet, hogy a szecskáztatás=csicskáztatás, nem tudom... :confused: Hát az való igaz, hogy a szecskáztatás alatt tulajdonképpen csicskáztatjuk a gólyákat, szóval elképzelhetõ... :) PH! Kincsõ tudtommal még Cséven tartózkodik... :rolleyes: Legalábbis amikor ma eljöttem Tõle, még ott volt, nagyon is! ;) Szóval a "Ti" Kincsõtök szerintem nem = az én Kincsõmmel. :) Azért aranyos vagy, hogy köszöntél Neki. Remélem a legjobbakat Lindussal kapcsolatban. Hátha... Mindenesetre :ang: -t Neki!Muszáj elmesélnem, hogy ma milyen überlovacskám volt nekem. Vagy jó órát idomítottunk, tök szépen ment, jól elengedte magát. Aztán pont addigra végzett az egyik srác a lovával, úgyhogy megkérdeztem, nem ugrana-e néhány nagyobbacskát Kincsõvel. (Arra a magasságra gondolok, amit én már nem merek/akarok bevállalni, mondjuk 1m fölött. :) ) Szóval fölült, én meg pakoltam az akadályokat. Elõször csak X, majd meredek, egyre magasabb, végül kb. 120-nál mondtam, hogy többet nem emelek, lábmegóvási célzattal, mert még ment volna Nyuszinak. Aztán kettesugrások, X-meredek, meredek-oxer. Az utolsó oxert jól széthúztam, és nem is volt túl alacsony, úgy repült fölötte ez a kis ló, hogy csak néztem... Nagyon büszke voltam Rá, kapott is utána jó sok répát és almát. Már csak nekem kéne összeszednem magam és a bátorságomat, hogy ezt együtt is átélhessük..

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 20:58

Hm, ez érdekes, én a szecskáztatást nem hallottam még, nálam a "szecska" az csak apróra vágott valami :D Miért, mit csinálnak ilyenkor a gólyákkal? (Mindig tanulok valami újat :))Jó, hogy ilyen ügyesen megy Kincsõ, sajnos én ezt most nem mondhatom el magunkról, de ez most az én hibám sajnos... Asszem maradunk a terepezésnél, meg az új kedvencemnél, a duplafutószárnál. És a PH által javasolt sétálgatásnál is, azt is szeretem. Csak már unom ezt a lejtmenetet, haladhatna néha elõre is a szekerünk mostmár Szelcsivel, régót tart ez a rossz idõszak, hol jobban, hol kevésbé... Már ami a pályamunkát illeti. Egyébként egy :ang:Emlékszem, amikor egyszer ugrottam 1 métert Szelcsivel. Csak ránéztem az akadályra (sima meredek) és tériszonyom lett, el sem tudtam képzelni, hogy azt valaha megugorjuk. Aztán egyszer rávitt a kíváncsiságom ;) És jó volt. De vele ugye nem lehet. Meg én nem is vagyok az a nagy ugrólovas, néha rámjön, akkor ugrálok vele kisebbeket, én beérem ezzel is, meg a terepakadályokkal, ha jönnek. De izgi volt az a méteres is, még mindig élénken emlékszem rá :D De Szelcsinek is tetszett, utána egyszer kanyar helyett fogta és megugrotta (nekem meg ne kérdezd, hol járt az eszem, de az ugrás felett már legalább arra rákoncentráltam, hogy kövessem, de ugrani azt nem akartam volna... nemtom, mire figyeltem a ló helyett...). És mindenki azt hitte, direkt csináltam! Mondom persze, ilyen szûk fordulón, szinte helybõl, 1 métert egy rossz lábú lóval... :rolleyes: Izgi vót.

#2416 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 22:24

A szecskáztatás úgy mûködik, hogy a 4 végzõs osztály "kap" 1-1 gólya-osztályt. Szeptemberben kezdõdik a dolog, és általában mikuláskor van a szecska avató. Addig különbözõ feladatokat kell adni a "kicsiknek". Nyusziugrásban végigmenni a folyosókon, a szecskáztató osztályt különbözõ módon dicsõíteni (plakát, "Éljen a 12. x !!" kiabálással...)... Aztán a szecska avatóra egy mûsorral kell készülniük a gólyáknak, ami után van egy nagyok által szervezett, vicces vetélkedõ, és akkor már az iskola " hivatalos " tagjaivá válnak. Mindig választunk Ms. és Mr. Szecskát is. :D Szóval nagyjából errõl szól a dolog, csak ez is sok meló, mire kitaláljuk a jó kis szivatásokat... ;) Én is örülök, hogy ilyen :ang: Kincsõ, de az a baj, hogy csak bent. Illetve kint is, ha van másik ló is. Mert egyedül ugye... :rolleyes: Kéne valami jó módszer, amivel el tudnám Vele feledtetni ezt a "Nem megyek egyedül egy lépést sem!" szindrómát.... Valami ötlet esetleg? :confused: Aranyosak lehettetek Szelcsivel a váratlan ugrás felett.. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 6:41

Áhá, mostmár értem. :) Hát, nem lettem volna nálatok gólya :D Valahopgy nagyon ráz a hideg az ilyen jellegû avatós-dolgoktól :)De konkrétabban mit csinál kint Kincsõ?.. Nem tudom, Szelcsivel sosem volt ilyen gondom, egyszer volt egy olyan idõszaka, hogy idnként, ha laza száron sétáltunk, akkor meg akart fordulni egy-egy hirtelen gondolattal. De visszafordítottam, meg rászóltam kicsit, azt kész, mentünk tovább, le is tett a dologról hamarost.A lényeg, hogy határozott legyél vele, és hajtsd elõre mindig, ha pedig úgy bunkó, hogy mondjuk ugrál alattad, akkor fegyelmezni. Nem tudom, te használsz-e pálcát, én nem, én megmalmoztatom, ha valami problémám van vele, az elég szokott lenni. Meg hátraléptetem (most, hogy már lép hátra egy ideje :D). Ha pedig mondjuk azzal szórakozik, hogy bevágja a stoppot, és semmi életjel, akkor nemtom, el kell verni, jobbat hirtelen én sem tudok. De tényleg érdekelne, hogy mit csinál kint egyedül.

#2418 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 8:54

Nem, nem az a Kincsõ. Hacsak le nem dörgölték a csillagot a homlokáról! :D Eddig azt hittem ez egy ritka lónév.... namindegyPedig Linda is nagyon szeret ugrani. Hát most nem fog. Arra emléxem, hogy az a pár ugrás, amit csináltunk, mennyire élvezte!!!!! Szépen és jól ugrik!!! :) Csak épp most ezt elfelejtheti örökre...Nem biztatott a doki, én mégis a kezelések mellett vagyok, mert ha meg elhanyagoljuk, az kinek jó?! Most szerencsére épp javuló félben van, ha szerencsém lesz, akkor tünetmentes is lehet megint egy ideig, akkor lehet vele jönni-menni, aztán gondolom megint lesz sántikálós periódus, és igy tovább....És mégis mit beszéltetek rólam a Káró-ban?????? Úgy érdekelne. upppsz, ahogy nézem kilyukadt az oldalam! :DMelyik pacák volt? Fiatal, vagy idõsebb?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 9:00

Hát, sajnos ez benne van, hogy periódikus lesz a dolog, úgy, ahogy pl Szelcsinél is a lába, néha kijön, akkor azt ki kell várni... Bár szerencsére nála a rossz periódusok elég ritkák, remélem, ez így is marad!!! Én igyelszem vigyázni rá. De hát ez nem mindig elég, ahogy Lindára is hiába vigyázol, mert nem olyan a probléma, hogy mondjuk megerõltetéstõl jön elõ...Semmi vészeset, ne félj ;) Csak hogy neked sem férnek el nagy raktárkészletek a boltodban, ezért sok dolgot akkor rendelsz, amikor igény van rá. De ezt én is tudtam, meg õ is, tehát semmi pletyka nem volt benne :D Meg ilyeneket, "üzleti" dolgokról esett szó, semmi személyes, hogy "hú, de _buta_ ez a Vera" vagy ilyesmi, ne aggódj ;) Meg beszélgettünk a rózsaszín, meg lila izzasztókról és egyéb cuccokról, és mondtam, hogy az nálad is van! :dev:Az idõsebb hapsi volt ott, a nevérõl amúgy dunsztom sincs :cool:Hinnye. Esik. Elált, lementem lóhoz, gondoltam, sétáljunk egyet, ebben a sárban életveszély lenne lóra ülni, de egy jó kis erdei séta az jól esne. Kihoztam, a felét átvakartam, hát nem eleredt megint?!.. Vissza a karámba, a beálló alatt fejeztem be a pucolást, de aztán eljöttem. Most meg megint csak épphogy szitál az esõ... Pfujj, de utálom ezt az idõt. Mármint amúgy nem, szeretem a borús, esõs idõt, szép (nem amikor olyan nyálas, hanem ez a mostani, depis idõ), de lovaglás szempontjából kész...[kijavítottam a csúnya szót, nehogy PH megbántódjon :P]

Edited by Dé, 2005 augusztus 17. - 9:17.

#2420 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 9:05

:D Dé! Megint csúúúúnya szavakat hasznátá!Az elõbb el akartam menni kakaóért magamnak... asszem csinálok inkább egy kávét! :D Ezt az idõt! Én is utálom!!!! Már sosem fogok kijutni terepre szerintem Simoval. :(

#2421 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 10:22

:D Dé! Megint csúúúúnya szavakat hasznátá!Az elõbb el akartam menni kakaóért magamnak... asszem csinálok inkább egy kávét! :D Ezt az idõt! Én is utálom!!!! Már sosem fogok kijutni terepre szerintem Simoval. :(

Hozzászólás megtekintése

Én megyek érted bármikor!!!! Séta Lindával? Úgyis csak vezetni akartad. Azt meg lehet rossz lábbal, sárban is, nem?

#2422 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 12:37

Gigi! Péntek? Esetleg séta elõtte bennt, majd ki a mezõre egy 10 percre? :rolleyes: Na persze ha szakad az esõ, annyi nekünk!!! :(Dé! *****-at kell tenni a csúúúúnya szavak helyett!!!! Nem tanultad még meg???? :dev:

Edited by Paint Horse, 2005 augusztus 17. - 12:41.

#2423 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 13:36

Gigi! Péntek? Esetleg séta elõtte bennt, majd ki a mezõre egy 10 percre? :rolleyes: Na persze ha szakad az esõ, annyi nekünk!!! :(

Hozzászólás megtekintése

Oké, de csak délelött.

#2424 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 13:44

Reggel??? :rolleyes: :confused: :o :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 18:45

Na, elõször sikerült egy jót sétálni lovammal, mikor is megállapítottuk, hogy hát íg frissen esõ után jól csúszik minden. Aztán délután még egy lovaglásra is futotta a lányokkal közösben. Kimentünk a tarlókra, olyan szép volt minden! Már kisütött a nap is, csak jó párás volt a levegõ, de nem baj, klassz volt. Végül úgy mentünk a tarlókon végig (szép hosszú egyenesek, jól esik ez a hegyi lovasnak :D), hogy egymás mellett sréhen, vagy teljesen, mert az 5 lóból 3 elég huncut kedvében volt. Ahogy elkezdtünk ügetni, ekkor még libasorban, a vezetékló irdataln nagy ugrálásba kezdett, és ezt végig folytatta is, bárhol mentek (tehát nem rám, azaz Szelcsire akart rúgni), így aztán nem is vágtáztunk, csak ügettünk, nehogy túl jó legyen a kedve a végén... A másik 2 ló, akik vezetékló nélkül mentek, utálják a lovam, mindkettõ ránk rúgott, mikor meglátott akár a szeme sarkából is, nem is kellett követési távon belülre mennem hozzá. Úgyhogy végül az élre törtünk, vagyis viszonylag, mert mint említettem, úgy egymás mellett mentünk nagyjából. Szelcsinek nagyon tetszett a téma, de vágtába ugrani csak 1X akart hazafelé irányban, egyébként felvette egy tûrhetõ ügetéstempót, és azzal mentünk végig. Abból azonban nem nagyon tudtam lelassítani, és azért kellett fogni, bár nem tépni, vagy ilyesmi, de hosszú szárról most nem szólt a dolog ;) Tisztára belelkesedett az öreglány a nagy sík láttán, de aranyos volt. De amikor már léptünk, kint a tarlón is, meg aztán bent is, akkor persze odaadtam neki a szárat, bár így i biztos remekül ráizmozott ma is a csodás alsó nyakélére :rolleyes: :o Sebaj. Majd megoldjuk a kérdést. Viszont legalább jól éreztük magunkat öreglánnyal :)

#2426 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 20:35

Dé! Hát azt nem tudnám megírni, hogy mit csinál kint Kincsõ... Merhogy odáig már nem tudunk eljutni. Úgy kezdõdött a dolog, hogy amikor odaköltöztünk Kingáékhoz, mindig valakivel együtt mentünk csak terepre. (Ugye akkor még Kincsõ nagyon friss volt. ) Aztán mikor már megismertük egymást, próbálkoztam Vele egyedül. Elõször nem nagyon akarta a dolgot, de különösebben nem ellenkezett. Aztán sikerült elérni, hogy ki tudjunk menni kettesben, bár messzire nem akart sosem menni, de egy idõ után azért néhány visszafordulási kísérlettel sikerült többször eljutnunk a sorompóig. (Meg a másik irányba is kb. ilyen távolságra.) Aztán elkezdtem kijárni a barátommal terepre, úgy, hogy én mentem Emese Arabesque-ével, Õ pedig mögöttünk Kincsõn. Ez így ment egy darabig, aztán megint jött volna, hogy egyedül menjek ki... Viszont akkor már egyszerûen nem volt hajlandó elmenni a szélsõ karámoknál tovább. Pedig szerintem nem történt semmi, ami miatt ez indokolt lett volna. Már egyáltalán nem érzem magam határozatlannak Rajta, és azért az esetek döntõ többségében az történik, amit én akarok. Én hordok magammal pálcát, használom is, ha kell. Egyébként fölöslegesen nem püfölöm vele Kincsõt, csak ha már tényleg muszáj. Amikor elkezdõdött ez a hülyesége, tettem fel sarkantyút is, hátha... De semmi. Próbálkoztam kiskörökkel, hátralépéssel, finomnak nem nevezhetõ csizmával, pálcával, de semmi... Csak azt értem el, hogy bõgtem, egyrészt a tehetetlenségtõl, másrészt, mert nem akartam bántani már Õt... :( Aztán kitaláltam, hogy ha nem akar kimenni, rendben, nehezítsük meg a benti munkát, hátha az segít. Az egyik ilyen nemmegyekki-hisztinél fogtam, leszálltam, bementem azonnal a körkarámba és vágta. Kb. 20percig. Addig, amikor már minden ütemben meg akart állni (Közben azért a lábára meg a biztonságára figyeltem.). Aztán újra felültem rá, és újabb próba. Semmi eredménnyel...Egyszerûen nem megy egy árva lépést sem. Forog maga körül, már-már piruettezik, aztán, ha már nagyon tele a mindene a dologgal, akkor kis bakolás, eleje emelgetés... Nem akarom ráhagyni a dolgot, de szerintem annak sincs értelme, ha elverem minden egyes alkalommal... Ráadásul meg sem tudnám tenni... :hupp: Bent viszont egy kisangyal, az ég világon semmi probléma nincs vele... És terepen sem, ha legalább még egy ló van vele. Nem félõs, nem ijedezik, robbantani is lehet mellette, kis túlzással... Szóval abszolút tanácstalan vagyok... :confused: Szerintetek mi lenne a megoldás?

Edited by roni, 2005 augusztus 17. - 20:37.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 20:49

Hát ha visszaviszed a körkarámba, az nem megoldás... Hiszen õ otthon akar maradni, tök mindegy, mit csinál, sõt, vágtázgathat a körkarámban, az tök jó... Ez semmiképp sem célravezetõ. Ha elindultál vele, akkor el is kell mennetek, ha elsõre a szomszéd fánál nem tovább, akkor odáig. De olyan nincs, hogy õ elérje azt, hogy visszavidd a "helyére" addig, amíg meg nem tette amit kértél!.."Forog maga körül, már-már piruettezik, aztán, ha már nagyon tele a mindene a dologgal, akkor kis bakolás, eleje emelgetés..." -> na, erre tökéletes a malom! Forog? Akkor nesze, forogj, de akkor arra és úgy, ahogy én akarom! Mondjárt nem fog neki tetszeni! És malomból bakolni, elejét emelgetni sem tud. Csak egy pár kört maga körül, a nyakát jól meghajlítva, hogy kicsit beleszédüljön! Baja nem lesz tõle semmi, nem is bántottad, de nem kellemes neki, ha van egy kis esze, akkor tanul belõle (közben meg még a nyaka is lazul :D a weszkósoknál ez gimnasztikai gyakorlat - persze nem olyan "erõvel", elánnal, mint ha fegyelmeznél, nyilván, de itt most sajnos fegyelmezni kell). Utána elõrehajtod. Ha megy elõre, dícséret (meg persze kontakt a lábbal, nehogy azt higgye, hogy ennyi volt). Ha nem, vagy ha újra kezdi a hisztit, akkor megint...Én ezt tudom neked mondani. Nálunk ez bevált, én sem szeretem csépelni a lovat, meg Szelcsi felhúzza magát a pálcától, úgyhogy nekünk ez bejött, ha valami gas van, malom. Nem kell kicentrifugálni, és közben letépni a fejét. De tempósan forogjon maga körül. Hol erre pár kört, hol arra...Az, hogy feladod, vagy akár fegyelmezési céllal, de visszaviszed oda, ahová õ vissza akar menni, azzal semmit nem érsz el!..És elsõre elégedj meg azzal, ha tényleg csak egy kisebb sétát tudtok tenni nem nagy távolságban, mondjuk ha van a lovarda környékén valami nagy mezõ, azt sétáljátok körbe, vagy ilyesmi. Mindig egy kicsivel többet.

Edited by Dé, 2005 augusztus 17. - 20:51.

#2428 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 21:06

Ezt már próbáltam, de mikor befejezzük a malmot és elõrehajtom, vagy nem megy egyáltalán, vagy max. 1-2 lépést, aztán kezdi elõrõl az egészet. Természetesen nem szoktam 1-2 után feladni, volt, hogy fél óra alatt nem jutottunk tovább 3 méternél.. :( Ha véletlenül sikerülne elindulni, akkor meg minden erejével azon lesz, arra fog koncentrálni, hogy minden egyes elágazásnál visszaforduljon. (Ezt csinálta akkor is, amikor legalább még ki tudtunk menni kettesben.) Nagyon szeretném, ha sikerülne errõl leszoktatni, de egyelõre iszonyú reménytelennek tûnik a dolog... :nem:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 21:20

Akkor passz... Nem vagyo jó távgyógyító :) Helyszíni meg pláne :D Sajnos... :rolleyes:

#2430 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 21:25

Nem baj, azért köszi. Attól függetlenül majd megpróbálom persze, hátha mégis mûkszik ez a távgyógyító dolog. ;) Majd beszámolok. Viszont azt szeretném kérni, hogy, ha a dorogi túráig nem történik valami csoda, nem tudnátok kijönni elém? Bár ugye még nem tudjuk hol talizunk, lehet, hogy amúgy is arra megyünk.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 10:48

Én azt tanácsolnám, mint motiváló erõ, hogy Dorogig inkább vedd rá Kincsõt, hogy legyen okos, és menjen ki egyedül ;) Ne másokra hagyatkozz ;) Persze, ha nem megy, akkor nyilván nem maradsz ott a kapuban a lecövekelt Kincsõ hátán. De mennyivel nagyobb dicsõség lenne, ha egyedül jönnél el a találkahelyig!..Ma megint terepeltem. Tök jó idõ van, kicsit még mindig párás, nehéz a levegõ, de amúgy nagyon jó.Elõször kiemntem a tarlók szélére, arra az útvonalra, amit mi Szelcsivel szoktunk használni. Ügettünk-vágtáztunk, nagyon kultúrló volt. Aztán lebattyogtunk a tegnapi hosszú-hosszú egyenes tarló részre, ahol tegnap jártunk elõször. Leértünk, elindultunk lépésben a síkon, majd ügessünk. A földnek ez a fele kicsit hepe-hupás, van benne 2 enyhe emelkedõ és lejtõ. A túlsó fele, amin hazafelé jövünk, az sík egyenes, tök klassz. Ez a fele viszont 2X is lehetõséget adott a lovamnak, hogy lendületet vegyen egy beugrunkvágtábaéselvisszükagazdit kísérlethez... Illetve az utolsó emelkedõn én ugrattam be, de gondoltam, majd olyan szép röviden vágtázunk fel, mint az erdõ melletti úton, amit már ismerünk. Hát nem. ;) De megfogtam. Viszont így ez a szakasz elég veszekedõsre sikerült, amit nem szeretek, meg õ sem, le is izzadt némiképp, úgy sejtem, idegbõl. Úgyhogy megálltunk, álltunk, álltunk... Ez be szokott jönni, kicsit összekapja magát és megnyugszik. Utána már ismét hosszú száron szépen leballagtunk az alsó részre. Vittem fényképelõt, hátha megint látunk õzeket, mint tegnap, de ma nem volt 1 sem :( De azért magam körül a tájat lefotóztam. A nap persze akkor ment el, így kicsit sötét lett, de azért látszik a képeken, hogy hol jártunk.No, visszafelé az út majdnem feléig elsétáltunk, hogy teljesen lenyugodjon mami, aztán felvettem a szárakat (itt nem kockáztatok egy csatfogást egyelõre :dev: ), és elindultunk ügetésben. Nem csinált semmi rosszat mostmár, pedig ráadásul hazafelé voltunk. Ugyan kicsit sietett az elején, de szépen megnyugodott ebbõl is, és a végére egész kultúrtempóban mentünk végig a nagy csábító síkságon. Meg is dícsértem. Aztán felléptettünk az erdõ széléhez (nem akartam más jármódban felmenni, nehogy azt jegyezze meg, hogy csumi be az erdõbe), majd bementünk. Még mentünk egy hurkot, az alsó részen, ahol nem volt nagy sár, ügettünk, a felsõn pedig még vágtáztunk egyet szépen. Innen pedig már hazasétáltunk. Jó volt, de ezt a nagy földet még szoknia kell a lovamnak. Szerintem elõtörnek ilyenkor belõle a régi emlékek, hiszen õ is síkról jött, és menne, menne... De hát nem lehet. Amíg még be nem szántják, és a talaj is engedi, még fogok lejárni vele, hadd szokja, hogy ott is nyugodtan kell menni, no hiszti. Végülis a felsõ utat is nagyon hamar megszokta, igaz, ott azért egyik odlalról behatárolja az erdõ, nem ennyire nyílt, csak a másik oldalt. De bízom benne, hogy szépen lehiggad, már ma is hazafelé sokkal jobb volt. Kis lökött.Ott a hegyek, erdõk alján szoktam én vele cirkálni sûrûbben, a földek szélén.Ez a visszafelé út.Ez meg az odafelé út, kicsit dimbes-dombosabb.És megint az erdõszélek a túloldalon.

#2432 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:19

De jóóóó neked!!!!! Az enyém hazáig meg sem állt volna!!! :DMa megint 4 lábú lovon ültem. És 2-bõl nem én voltam aki letaknyolt!!!!! Hurrá! Ezt is megértük!!!!! Na persze az enyém is ugrott egy szépet, de megdícsérhettem magamat, mert ééééééén ott maradtam a tetején! Szegény másik emberke leszédült. Még jó hogy nem láttam, mert attól már majrézok, ha valaki leesik....Kamilla szépen dolgozott, kezdem megszokni a hatalmas lépteit... Nem felejtette el a hátralépést sem, csak egy pöcc és már csinálja is!!!! Ügyik voltunk legutóbb!!!!! :)Holnap viszont Linda fog következni!!! Gigi! Jössz reggel fél 9 körül, vagy magamban sétikáljak???? :rolleyes:Dé! Megrendeltem a légyfüggönyödet!!!! 1-2 hét múlva itt van. Mondjuk addigra lehet hogy nem lesz légy, de jövõre jól jöhet még! :DPuszka, PH

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:30

Hát, ja, végülis örülhetek, mert ha rosszindulatú lovam lenne, elvihetett volna hazáig szépen... Csak az a bajom, hogy ilyenkor ugye fel van spannolva, figyelget, stb, úgyhogy fej megintcsak az égnek áll... De álljban és lépésben terepen is le tudom venni, ha kell, de nem szoktam, csak ha fegyelmezek, ill. össze kell szednem valamiért.Arról beszélgettünk tegnap hazafelé lovagolván a lányokkal, hogy végülis ha több, mint 10 éven át csumi vágtázni "tanították", akkor valóban nincs sok meglepetés abban, hogy azt akarja csinálni. Hiszen azt hiszi, ez a dolga. A feje talán ugyanígy van, soha senki nem mutatta meg neki, hogy ne égimeszelõzzön, mert az nem jó. És ennyi idõ alatt kellõen kifejlõdött az ehhez a tartáshoz szükséges izomzata is biztos. Csak arra elszek kíváncsi, lenyugszik-e valaha tartósan. Mert vannak idõszakok, hogy tényleg semmi gondom vele, mintha kiszivattyúzták volna belõle az adrenalint, még a legcsábítóbb mezõkön is félálomban megy. Van amikor meg nem lehet egyszerûen lelovagolni, annyira be van lelkesedve hónapokig, bármit csinálok vele. Ez van most is. :rolleyes: Mondjuk az nem baj, hogy van kedve, örülök is neki, jobb, mintha melankólikus lenne, vagy rossz közérzetû, csak hát mégis... :)Attilának ilyen ugribugri lovai vannak? :D Én nem is tudom, mikor bakolt alattam utoljára ló... Ja, de, Szellem egy kicsikét, mikor rajta ültem. De hát már nemtom, mit kezdenék egy nagyobb, olyan istenes ugrással, õszintén szólva :)Köszi a függönyt! Idén már én sem hiszem, hogy használni fogom, de jövõ tavasszal ott fog állni készenlétben. A másik cumó, amit kértem, az még mindig süket?..

#2434 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:44

Igen, PH, megyek. Fél 9-re?roni!Szerintem elöször vezetve vidd ki Kincsõt, úgy értem, ne ülj fel! Kíváncsi vagyok, úgy is csinálja-e a hisztit. Vagy valaki vezesse, Te meg ülj rajta, az még jobb lenne. Én eléd mennék, ha tudnám, hogy kell, illteve hogy kell Dorogra menni. Egyelõre még nem néztem meg a térképet.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:51

Gigi, egy téképet tettem be neked a túra topicjába (feletetted lévõ hozzászólásba), mondjuk nem elég részletes, de az útirányokat látod rajta!

#2436 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:17

Gigi! Köszi, aranyos vagy! :) Azt már próbáltuk, hogy vezetem, még akkor, amikor Csabán a homokos úton bevágta a hisztit. Miután nem volt hajlandó továbbmenni, leszálltam, és úgy mentünk tovább. Nem volt semmi gond, szó nélkül jött utánam. Aztán, amikor visszaültem, megint jött a hiszti. Ezt megcsináltuk kétszer, aztán elmentem egy másik irányba, és úgy mentünk haza, hogy azért mégse az legyen, amit akar. Megpróbálom akkor majd most is, majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy jönni fog. És úgy is, hogy vezetik.. Csak egyedül nem... Holnap megpróbálok Vele kimenni, meglátjuk mire jutunk. Azért, ha nem sikerül a dorogi túráig, nagyon megköszönném, ha valahogy el tudnál jutni elénk. :)

#2437 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:26

Dé belinkelt egy térképet, nézd meg a túrás topicban! Hol vagy Te? Piliscséven?Flancival mi eléggé jól megértjük már egymást, mondhatnám, hogy problémamentes, de azért tegnap jól megviccelt. Épp egy kolléganõmmel beszélgttem telefonon, Flanci hátán, mikor teljesen megõrült. Elkezdett rodeózni alattam, a telefont alig bírtam elkapni, közben a farkával õrülten csapkodott. Nem volt nehéz rájönnö, hogy bögöly van a farán, de fentrõl nem láttam, így gyorsan elbúcsúztam, leszálltam és leütöttem (jó véres volt). Nagyot sóhajtott és láthatólag megkönnyebbült. Na de ekkora cirkuszt csinálni egy bögöly miatt!!! :rolleyes: :D

#2438 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:38

Igen, mi Cséven vagyunk, a 10-es útról már látni a lovit, kb. 500m-re van tõle. Csabáról Paloval kényelmes tempóban 1 és negyed óra alatt értünk át. Neked Csaba 1 óra körül van, nem? Tõlünk Dorog meg nagyjából 2 óra szerintem. Szóval ez összesen Neked bõ 4 óra Dorogig. (Szerény véleményem szerint. Egész pontosan nem tudom, de nagyságrendileg ennyi.) Dorogtól vissza még Csévig ugye megint 2 óra kb., azaz, ha esetleg szeretnéd, nálunk altathatod Flancit, van üres box. Így akkor Nektek durván 6 óra lovaglás a dorogi pihi-fürcsivel. Követhetõ voltam? :) Szegény Flanci.. :( Kincsõt meg megcsípte 2 darázs a hasán, most kap kalciumot, meg kezelem a csípéseket, mert elég csúnyák...

#2439 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:43

Igen, mi Cséven vagyunk, a 10-es útról már látni a lovit, kb. 500m-re van tõle. Csabáról Paloval kényelmes tempóban 1 és negyed óra alatt értünk át. Neked Csaba 1 óra körül van, nem? Tõlünk Dorog meg nagyjából 2 óra szerintem. Szóval ez összesen Neked bõ 4 óra Dorogig. (Szerény véleményem szerint. Egész pontosan nem tudom, de nagyságrendileg ennyi.) Dorogtól vissza még Csévig ugye megint 2 óra kb., azaz, ha esetleg szeretnéd, nálunk altathatod Flancit, van üres box. Így akkor Nektek durván 6 óra lovaglás a dorogi pihi-fürcsivel. Követhetõ voltam? :) Szegény Flanci.. :(  Kincsõt meg megcsípte 2 darázs a hasán, most kap kalciumot, meg kezelem a csípéseket, mert elég csúnyák...

Hozzászólás megtekintése

Nekem nem érdemes Csabára menni!!! Azt lehetne, hogy átmegyek hozzád Csévre, onnan megyünk Dorogra. Szántóra át tudok menni, aztán valami utat kellene találnom a 10-es mellett és akkor nem tudom elrontani. A legjobb az lenne, ha egyik nap átmennék Csévre, aztán Dorog, nálad altatnám, aztán másnap vissza. Ez jövõ hét vége?Közben azt nézem, hogy még Szántóra sem kell bemenni, csak a 10-es úton...valahogy

Edited by vgigi, 2005 augusztus 18. - 13:46.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:56

Épp egy kolléganõmmel beszélgttem telefonon, Flanci hátán, mikor teljesen megõrült. Elkezdett rodeózni alattam, a telefont alig bírtam elkapni, közben a farkával õrülten csapkodott.

Hozzászólás megtekintése

Egyszer ilyen velem is volt, sétálok hazafelé Szelcsivel fent a bányánál a mezõn, mikor felhívtak. Beszéltem fél percet, majd pont, mikor letettem, a lovam ding, megkuttyant, és elindult velem rotyó vágtában az erdõ felé (hazafelé). Persze csatot fogtam csak, úgyhogy telefonnal a kezemben markoltam a szár után, elfordítottam és megálltunk. Máig nem értem, mi volt az, bögöly nem hinném, inkább valami átkapcsolás az agyában :gm: