Ugrás a tartalmakhoz

Díjlovaglás

• Please log in to reply
3415 válasz a témához

#2361 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 1. - 19:20

Pontozásos sportágakban a bíróknak van igazuk.

Más sportágakban pedig a mérõszalagnak, az órának vagy a kapufának. Azt pedig mindenki magasról leszarja, ha David Villa csipõprotézist kap ötvenévesen - egyáltalán ki fogja akkor tudni ki õ? A versenysport nem egészséges. Nem arról szól. Kár ezen rugózni, csak felidegesíted magad. Ha meg Totilas véletlenül nem rokkan meg, az még bosszantóbb lesz :D

#2362 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 1. - 20:31

Más sportágakban pedig a mérõszalagnak, az órának vagy a kapufának. Azt pedig mindenki magasról leszarja, ha David Villa csipõprotézist kap ötvenévesen - egyáltalán ki fogja akkor tudni ki õ? ja és David Villa a saját testével bizniszel. Itt meg egy másik élõlényével,akit kurvára nem kérdeznek meg semmirõl...a kiindulási helyzet más. A versenysport nem egészséges. Nem arról szól.Az FEI szabályzatának 100§-ának 1. pontja: A ló jóléte mindenek elõtt való. Nem én,hanem az FEI.Kár ezen rugózni, csak felidegesíted magad.Nem szoktam felidegesíteni magam. Azon már rég túl vagyok. Az alap problémám a "példakép" gyártással van. Ha meg Totilas véletlenül nem rokkan meg, az még bosszantóbb lesz :D Egyébként mutattak Salineroról is fantasztikus hát röntgent. Anky is ott van a VB-n. Westernben... ;)

Mindettõl függetlenül az angol csaj ott és akkor szerintem jobbat, nekem jobban tetszõt, lovagolt,mint E. Gal.

#2363 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 1. - 22:57

És jövõ hétvégén Kaposvár...

#2364 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 10:13

Ez lett a zenés kûr vége:
http://www.alltechfe...n...er=3&id=178

Sajnos nem láthattuk.

#2365 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 10:36

Erõs a gyanúm, hogy ezek nem fogják lovaikat igénybevenni Kaposvárott a jövõ héten. :( Pedig Bigwood, Hoketsu, Gmoser, Wert már ismerõsek itt. Nem, mintha képes lennék felfedezni bárhol is egy startlistát...

#2366 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 10:52

Én is kerestem, de nem a neten neveznek, hanem e-mailben. Így minden ott derül majd ki. :rolleyes:

#2367 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 12:35

Emlékeim szerint volt már, hogy ezt a nehézséget áthidalták... Most is például a lovasakadémia honlapján ott van a versenyszámok kezdési idõpontja, ha ez a valós, nevezések alapján meghatározott dolog*, akkor csak egy tüsszentéssel több lett volna felrakni a startlistaféleséget is. *mert ezek benne vannak a kiírásban is, tehát vagy csak hasraütés, vagy a kiírásba a nevezések lezárása után írták bele, aminek értelmét még keresem.

#2368 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 12:44

Az a program a nevezések lezárása elõtt jóval már ott volt. Mint írtad, a kiírásban is. :rolleyes: Szóval maradt a hasraütés... ? :D Nem baj, így is, úgy is ott leszek. :gm:

#2369 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 2. - 15:50

Légy ott. :) Mi a töknek van startszám meghatározva, ha nincs felrakva? Épp elmaradt nyilvántartásomat pofozgatnám, simonpusztai díjlovas versenyrõl, oszt van a képeken 7 ismeretlen lány, a startlistán meg nyolc induló neve. :D Érdekes, ma sokkal kevésbé tetszett Titolas nyújtott ügetése, mint bármikor eddig. Sokkal harmóniátlanabbnak láttam az elsõ láb és a hátsó láb közötti ellentétet. Pedig nem akarom bántani szegényt. A történelem majd helyére teszi a jelenséget, zsákutcának vagy mérföldkõnek vagy egyiknek se nevezvén. Azért a díjlovaséletet perifériáról nézve és némi fényképezõgépeket szorongatva volt egy pár évtized, mikor azt mondhattam, hogy a laikusok a sebes ügetést tartják az egyetlen nézendõ értéknek a sportágban, és énnekem az meg nem nagyon szokott sikerülni, bár a többi igen, és egy programban van vagy 15 féle feladat... És most úgy tûnik, hogy a szakemberek is csak ezt pislogják? Bár, ha megszorítunk egyet, azért bevallja, hogy a hátsó láb, ugye... De aztán kiderül, hogy mégis. Hiszen a többib bemutatandóban tán támadnak versenytársai. Most a perdülése sokkal kevesebb egységbõl állt, mint az a windsori felvétel az év végén, elõtte egy kerek képû lány alatt a passage sokkal jobban tetszett, a végén a kommentátornak is mentegetnie kellett a produkció egyes elemeit, stb. No, de nem akarok ezen rugózni, csak ezeket nem értem.

Edited by Ernest, 2010 október 2. - 16:22.

#2370 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 9:14

Tervezett program:

http://www.lovasakad...p...3&Itemid=93

Lesz majd frissítve jobban is, reméljük a szakág honlapján is!

#2371 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 10:25

Köszönjük, a jószándék fontos. Bár errõl a lapról beszéltünk Borcsával. :)

#2372 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 15:22

Nevezettek listája

Úgy tûnik Grand Prix Spec. és Freestyle nem lesz. :(

#2373 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 16:19

Ennek csak fele valós félelem, nem? :) A GP kûr az a szombati GP helyezettjeibõl adódik, hiszem én. Á, jön Skowronska. Valami miatt kedvelem a rendõrlányt. Most megtudtam egy másik topocban, hogy angol stílusú lovaglásban az ember nem a seggén ül, és alighanem egyúttal a combjaival satuba kell fognia a lovát...

Edited by Ernest, 2010 október 4. - 16:25.

#2374 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 17:56

Nem nagyon értem mirét ne lenne GP speciál és FS, ott van a naptárban...

#2375 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 18:14

Okés, akkor remélem lesz. Én csak azért gondoltam, hogy nem lesz, mert két induló ha van...

#2376 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 19:38

Most megtudtam egy másik topocban, hogy angol stílusú lovaglásban az ember nem a seggén ül, és alighanem egyúttal a combjaival satuba kell fognia a lovát...

Ezen én is jót derültem :)

#2377 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 22:46

A spanyol versenyzõ kürje :)

#2378 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 23:01

Aranyos a vége :D

#2379 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 4. - 23:10

Aranyos a vége :D

:kir: :kir: :kir:

#2380 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 10:20

mééééég videóóóót!!!! :D

#2381 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 11:21

Most megtudtam egy másik topocban, hogy angol stílusú lovaglásban az ember nem a seggén ül, és alighanem egyúttal a combjaival satuba kell fognia a lovát...

Igen, ezért is van annyi magabiztos de annál bizonytalanabb ülésû jóember :dev:

#2382 Hókusz

Hókusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 13:09

Pár vidi még a GP freestyle -ról:

E.G

Laura BECHTOLSHEIMER

S. Peters

Edited by Hókusz, 2010 október 5. - 13:14.

#2383 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 14:41

kösziiiii nekem a 3. tetszett a legjobban...

#2384 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 16:00

Hm. Nektek Anita Ekberg csak egy nagy mellû, szõke tehén? Hát mégis mi kellene még Totilas helyett? Úgy fikázzátok itt, mint valami selejtet. Az igaz, hogy a hátulja minõségben elmarad az elejétõl, de ha az is ugyanolyan kimagasló lenne, akkor az összes díjlovas abbahagyná, s követné Anky-t, s átállna westernre. Valami brutális az, hogy milyen szép ez az állat, s mit mûvel az elejével. S a többi testrésze sem piskóta azért. S nem csak a nyújtott ügetése fantasztikus, de a piaffe, a passage és a végtaperdülések sem nagyon kifogásolhatók. Sõt! Hogy kellenek a hõsök, a példaképek? Kell a médiának nyáladzani való? Na és? Megkapta. Egy ilyen versenyen a világ legjobb bírái bírálnak. S nem egyedül, hanem csapatban. Aki itt gyõz, az méltán érezheti magát a világ legjobbjának. Még akkor is, ha a paci.hu úri közönsége fanyalogva fogadja a teljesítményét. :D Ide nekem ezt a lovat, s még Ernest és Landgraf bírálatait is ki fogom bírni! :)

#2385 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 17:54

Szerintem magát a lovat senki nem "fikázta". Asszem, félreértetted Landgrafékat.

#2386 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:13

Hm. Nektek Anita Ekberg csak egy nagy mellû, szõke tehén?

Hát mégis mi kellene még Totilas helyett? Úgy fikázzátok itt, mint valami selejtet. Az igaz, hogy a hátulja minõségben elmarad az elejétõl, de ha az is ugyanolyan kimagasló lenne, akkor az összes díjlovas abbahagyná, s követné Anky-t, s átállna westernre. Valami brutális az, hogy milyen szép ez az állat, s mit mûvel az elejével. S a többi testrésze sem piskóta azért. S nem csak a nyújtott ügetése fantasztikus, de a piaffe, a passage és a végtaperdülések sem nagyon kifogásolhatók. Sõt!

Hogy kellenek a hõsök, a példaképek? Kell a médiának nyáladzani való? Na és? Megkapta.
Egy ilyen versenyen a világ legjobb bírái bírálnak. S nem egyedül, hanem csapatban. Aki itt gyõz, az méltán érezheti magát a világ legjobbjának. Még akkor is, ha a paci.hu úri közönsége fanyalogva fogadja a teljesítményét. :D Ide nekem ezt a lovat, s még Ernest és Landgraf bírálatait is ki fogom bírni! :)

Sheriff!

Van egy tibeti mondás: Ragadj meg minden alkalmat arra,hogy hallgass! :)

(Hozzáteszem,hogy az engem elszomorít,ha egy végzõs lovagló tanár a nyújtott ügetésben a ló ELEJÉT nézi... :(

4.5. Nyújtott ügetés. A ló a lehetõ legtértnyerõbben mozog. Anélkül hogy elsietne, a hátulsó lábakból eredõ kifejezett lendület által a lehetõ leghosszabbat lépi. A lovas megengedi a lónak, hogy száron maradva, - anélkül, hogy a szárra rádõlne - növelje a keretet és tértnyerõen menjen. Az elülsõ lábaknak ott kell talajt érniük, ahova mutatnak. Az elõremozgás során az elülsõ és a hátulsó lábak mozgásának párhuzamosnak kell lennie.
A feladat végrehajtása során a ló jó egyensúlyban mozog, és az összeszedett ügetésbe való átmenetet puhán hajtja végre, úgy, hogy a hátulsó lábak több súlyt vesznek fel. - részlet az 2010-ben érvényes Magyar Díjlovagló Szabályzatból.
Egyébiránt Ori-nak igaza van. Félreértettél engem.)

#2387 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:19

Hát, nagyot csalódtam benned, kedves Sheriff, azt hittem eddig, te nem tartozol abba a csapatba, akik szerint a világnak csak olyan véleménye lehet, ami az övékkel szögben nem tér el, és minden más csak rosszindulatú fikázás. Nem is tudom, értelme van-e írni többet. Az idomító lovaglás meg hátulról indul. Ezen egyszerû mondatból egy egész világ következik... Közben Landgraf is írt (én elõbb kezdtem, csak feltartottak). Tökéletesen egyetértek vele.

Edited by Ernest, 2010 október 5. - 19:22.

#2388 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:34

Az elülsõ lábaknak ott kell talajt érniük, ahova mutatnak. Az elõremozgás során az elülsõ és a hátulsó lábak mozgásának párhuzamosnak kell lennie.

Posted Image

;)

#2389 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:39

Posted Image

;)

A gerincoszlopot kihagytad... :)

#2390 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:42

Á, félreértitek. A seriff egyszerûen csak cilindert szeretne eztán viselni, és megtette az elsõ tétova lépést. :D

#2391 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 19:50

Á, félreértitek.
A seriff egyszerûen csak cilindert szeretne eztán viselni, és megtette az elsõ tétova lépést. :D

Hááát Rómában Kamcsatka felé is el lehet indulni!-by Dallos Gyula. :D :D

#2392 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 20:17

http://rides.webshot...034043855Jtyzvy
Nem lehet hogy egyszerûen csak rossz sportágat választottatok? :)
Nekem amúgy ebbõl a társaságból csak Fuego tetszik. Seggébe dugott patájával is ügyesebb mint a hátas elefántok és van benne tûz :D

#2393 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 20:32

http://rides.webshot...034043855Jtyzvy

Kár, hogy nem nyújtott ügetés....

#2394 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 20:46

Miért csak nyújtott ügetésben egészségtelen? Amúgy az. Ennek a videónak: a negyvenharmadik másodperce.

#2395 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 20:47

Nekem a spanyolok már Soto óta tetszenek! :D

Tévedtem,nem passage,hanem a 43. mp volt.

ez meg a 41 mp... :D :D

a téma kb. eddig érdekelt. :)

Edited by LANDGRAF, 2010 október 5. - 20:57.

#2396 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 21:05

A földetérés elõtti pillanat...

#2397 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 22:07

Igazad van.

#2398 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 6. - 10:00

Nem én vagyok az, aki a tavayi és az idei év legsikeresebb díjlováról, az idei világbajnokról lesajnálóan, negatívan (ne hívjuk fikázásnak, ha az nem tetszik) nyilatkozik. Aki rövidesen nyomorékké válóvá gondolja. Aki az utókorra bízza, hogy genetikai tévútnak minõsítse. Nem akarok, s nem is tudok veletek errõl vitázni. Nem értek a díjlovagláshoz. Egyszerûen csak elalélok, amikor ezt a lovat nyújtott ügetésben vagy passage-ban látom. Világszép, elegáns, gyönyörû. Rossz hallgatni azonban, ahogy a világ díjlovaglásának jelenlegi elsõ számú favoritjáról, egész egyszerûen csodájáról beszéltek itt. A tenyésztõje milliárdos lett, mert Totilas sikerei után még a boxából kitalicskázott lószart is nagy pénzekért vették meg tõle, nemhogy Totilas vérrokonait. Az egész világ a ló lábainál hever. Megnyert az idén mindent. Õ a világbajnok. S nem éppenhogy, hanem 84 %-os teljesítménnyel, ha jól emlékszem. Ti meg olyan magas lóról nyilatkoztok felõle, mintha csak egyéb fontosabb teendõitek miatt nem érnétek rá, hogy minduntalan tönkreverjétek versenyeken ezt a nyomorék, felemásan mozgó, a szpíker által is mentegetni szükséges bogót. Ti értitek magatokat? Ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor az ember azt valószínûsíti, hogy õ megy a rossz irányba. De ha nem így van? Csak azért dõljek a kardomba, mert Landgraf és Ernest más gondoltok egy lóról és a teljesítményérõl, mint én? Nem dõlök! Még akkor sem, ha Landgraf szomorkodni kezd miattam, hogy végzõs hyppologus létemre nem vagyok tisztában a hátsó lábak szerepével a lovaglásban. Tisztában vagyok. S azzal is, hogy Totilas a világ jelenlegi legjobb díjlova. Még ha nem is vagyok díjlovas. Úszó sem voltam a legutóbbi olimpia idején, mégis pontosan tudom, hogy Phelps volt a világ legjobb úszója akkor. Egyszerûen csak az eredmények alapján szûröm ezt le. Mert a verseny erre való. Megmutatja az erõviszonyokat. Aki gyõz, az a jobb. Az lehet, hogy egyszer-egyszer valaki kiugrót teljesít, de máskor mindig a futottak még kategóriába tartozik. Ekkor vitatható, hogy tényleg õ-e a legjobb? Ha azonban egy versenyzõ szarrá ver mindenkit, megnyer mindent, éveken át, akkor nincs mirõl beszélni, vitatkozni. A verseny a teljesítményt méri és kész. Totilas eredményei vitathatatlanná teszik kvalitásait, oszt annyi! Ti meg hiába helyezitek elé x-et vagy y-t, engem nem tudtok meggyõzni. Én nézem a lovat, ahogy bejön a pályára, s már attól padlót fogok. A királyok tudtak így színre lépni. Ez a ló tudja, hogy kicsoda. Valószínûleg nincsenek önértékelési problémái. Tetszik nekem, na!

#2399 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 6. - 10:13

Sheriff, keress rá a párosra angolul és németül a neten, és meglátod, hogy nem csak Örni és Landgraf mennek az autópályán rossz irányba. ;)

#2400 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 6. - 10:27

Sheriff! Semmi baj nincs azzal,hogy ezt Te helyesnek látod. A fejlõdés(ed) mindenképpen üdvözölendõ. :)