Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszög

• Please log in to reply
5438 válasz a témához

#2361 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:53

Én megmondtam Szendének, tegye azt, amit az apukája jónak lát, hiszen az apja egy nagy tapasztalattal rendelkezõ lovas. Az ember úgyis inkább az apjára hallgat, mint másokra. Én is ezt tenném. :) Vagy a saját fejem után mennék? :D

Hozzászólás megtekintése

Amikor Szende kiérkezik a lovardába, Linda láthatóan pozitív rötyögéssel fogadja és feléindul, ellentétben velem, aki mindig csak akkor foglalkozom vele, amikor kezelni vagy körmölni kell. Ha én közelitek felé, úgy kell levadászni. Szerintem Linda szereti Szendét és szivesen szolgálja, amolyan játszópajtások. Az, hogy karcsúbb mint a többi póni nem probléma, nem sovány, bordái nincsenek kint és a horpasza is telt. A hátán talán segít majd a tél, amikor kevesebbet lesz lovagolva, nem érzékeny neki, csak inkább szépséghiba, olyan amit meg lehet szólni.

#2362 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 11:56

Pende! Nem veri õket a lidérc?! :D Ez pontosan mit jelent?  Mielõtt Imre otthagyta õket a karámban, még kétszer felhívott, hogy tombolnak a lovak, hogy õk miért nem kapnak enni, és mehetnek be, és ugye BIZTOSAN megyünk, különben éhenhalnak és megfagynak a lovaink.  :D Hát lókínzóknak látszunk mi? (Igen, még késõ este sem hagyjuk békén "szegény ártatlan" lovakat.  :D ) Most már ilyet nem mondunk, hogy ne kapjanak vacsit és maradjanak kint, mert mi van, ha pl. lerobban a kispolszki? Belegondolni is rossz!  Mehetünk ki gyalog.  :D

Hozzászólás megtekintése

Kb. azt amit az Imre mondott, hogy tombolnak. Nem az a bajuk, hogy még este is melóznak, hanem, hogy a többiek bementek, és õk meg ott lettek hagyva.

Edited by Pendemonium, 2005 november 17. - 11:57.

#2363 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 19:04

Eva! Ma kirpóbáltam azt a vékony ösvényt, amit a múltkor ajánlottál és tök jó volt! Nem csak egy sima, nyíl egyenes ösvény fel a hegyre, hanem kacskaringós, lejtõkkel, emelkedõkkel, kidõlt farönkökkel, árkokkal, szóval nagyon tetszett! :kir: Viszont Honey nem fáradt el, pedig sunyi módon abban reménykedtem, h már nem lesz annyira mehetnékje, mire felérünk. Nem jött be. :D Nem is tudom hány kört mentünk a szántóföldön, mire hajlandó volt kulturáltan vágtázni és nem rádõlni a vállára, ahogy szokta. Tele volt nagyon. Rengeteg körben váltsot lovagoltam vele, meg vágtába beugratást, aztán felvételeket, sokszor egymás után. Megérte, mert utána nagyon szupi volt, szépen meg lehetett hajlítani mindkét kézre. Rá kellene szoknom, h mielõtt egyenes szakaszon vágtázom vele, hajlítgatom a szántóföldön, mert így mindig úgy kezdjük a vágtát, h jól összeveszem vele, mert vinne mint a cukrot és teljesen ferde, egyenes vonalon pedig esélyem sincs ilyenkor, nagyon fifikás a drága.Egyébként annyira szupi idõ volt ma! Végre sütött a napocska és nem volt köd, a kis ösvényrõl lenézve egy egészen új kép tárult elém. És mire elindultunk már a szél sem fújt annyira. Ilyet akarok máskor is! A nyereg egyébként egyenlõre jól szuperál, nem töri sehol és a hevederhelyen sincs gond. Szõr még nincs a seb helyén, de ettõl függetlenül nem tört fel szerencsére. Viszont az öreg úgy feltömte a nyerget, h alig tudtam becsatolni a hevedert, pedig teljesen leengedtem a másik oldalon. :D (normál állapotban mindkét oldalon kb középre van csatolva) Be is fér az öklöm a markamra alá. :cool:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 21:17

Jó nektek, nálunk ma olyan szélvihar volt, hogy végül nem mentem ki, mert lefújt volna a lóról (tényleg), pedig csodás idõ volt ezt leszámítva (ez viszont elég bosszantó volt)...Csomagot nem kaptál még?

#2365 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 17. - 21:39

Fóton is fújt még mikor kiértem, de nem volt azért viharos. Aztán vhogy elállt, vagy csak a menetszéltõl nem éreztem? :D Képzeld még nem kaptam! :( Pedig már olyan kíváncsi vagyok rá, h megeszi-e. Remélem holnap megjön és akkor szombaton megkóstoltatom vele. :) Egyébként ez a földrõl történõ oldallépés tanítása engem is érdekelne. Kapok rá receptet? ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 18. - 8:06

Kisregény ment.

#2367 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 18. - 12:16

Béla! Voltatok tegnap? Milyen volt? Lili is felült rá? Jól van Pendike? :)

#2368 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 18. - 12:20

Hozzászólás megtekintése

Ki az a "Béla"? BLÖÖÖEEE :huh: Voltunk, egy egész rövidet mentünk, mert már elég hamar sötétedik. Pendi jól van, keveselte a menetet. Szende csak a Lindára ült, nem tudja mi a jó! :confused:

#2369 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 18. - 12:33

Bocsi! :DSzóval tele van? Azt hittem lemozgatod nekem, de akkor lehet hogy körkarám lesz belõle terep elõtt...

#2370 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 19. - 22:00

A mai lovaglásom részben nyálasra sikeredett. :D Jó nagy terepet mentünk Honeyval, úgy döntöttem ideje megint felfedezõútra indulni. Elõször is elidõztünk egy keveset a szántóföldön, most itt kezdtem a vágtát vele, de semmivel sem tartott így sem kevesebb ideig, mint csütörtökön, mire hagyta magát normálisan lovagolni. Mikor ezt sikerült elérnem nála, akkor tovább mentünk Veresegyház felé. Elmentünk egészen a Medvefarmig, happy voltam, mert egybõl odataláltam, pedig csak egyszer jártam ott Dáliáékkal. Nem mentünk be a Medvefarmhoz, mert meg akartam nézni, h hova vezet az az út, ami a farm mentén halad párhuzamosan. Viszonylag hosszú szakasz volt, végig ügettünk, de egyszer csak egy nagy susnyásba értünk, itt volt az út vége. Mivel más megoldás nem volt, ezért visszafordultunk és elmentünk megint a farmig, ahol balra kanyarodtunk, a farmra merõlegesen. Itt futottunk össze Katáékkal, akik nemrég költöztek el a tanyáról a lovaikkal a saját, új lovardájukba. Beszélgettünk egy keveset, aztán õk hirtelen villámfokozatra kapcsoltak és vágtában elviharzottak. Néztünk egy nagyot, h most jól itthagytak minket, de nem mentünk utánuk, mert én jobban szeretek a tanulatlan lovammal inkább összeszedett vágtában közlekedni. Ismét büszke lehettem rá, mert eszébe sem jutott megindulni a többiek után, pedig tényleg közvetlenül az orra elõl tûntek el. Annyira kis önálló, megbízható, ennek úgy örülök! :yeah: Sokáig Katáék nyomában haladtunk, láttam is õket magunk elõtt a távolban. Aztán megérkeztünk ahhoz a részhez, ahol a legutóbbi felfedezõutunkon balra kanyarodtunk. Most azt az útvonalat választottam, amerrõl akkor jöttünk, mert emlékeztem rá, h benn az erdõben jó, mély homokos talaj van és szerettem volna egy nagyot vágtázni. Igen ám, de ebbõl az útból gyakorlatilag semmit sem lehetett látni, mert a lemenõ nap közvetlenül velünk szemben helyezkedett el és akkora fényáradatot bocsátott ki magából, h 3 méternél távolabb már semmit sem láttam az útból elõttünk. Nagyon izgi volt, vágtáztunk bele a nagy semmibe, de vhogy mégsem féltem, hiszen tudtam, h az út minõségével semmi gond nem lehet, akadályba nem ütközhetünk. Vágtáztunk tehát a fénytenger felé, én teljes mámorban úsztam, annyira szép volt, akárcsak a filmekben, rábíztam magam a lovamra, csak arra figyeltem, h ne gyorsítson be. Egyszer csak a fényben megjelent egy szürke alak közvetlenül elõttünk, ezzel nem kis meglepetést okozva nekünk. Ilyenkor látszik, h ha kell, milyen gyorsan elõjön a tudomány, mert úgy felvettem vágtából álljba a lovamat, h magam is csodálkoztam rajta. :D Bezzeg amikor elõre megfontolt szándékkal szeretném csak lépésbe felvenni... Szóval így éppen elkerültük az ütközést Katáékkal, bár valószínûleg õk láthattak minket, hiszen a napnak háttal haladtak, csak hát mi nem láttunk többet annál a bizonyos 3 méternél tovább. :) Jót derültem a szituáción, aztán mentünk tovább ismét vágtában. Jó hosszú ez az erdei szakasz és enyhén emelkedik az út, hosszan lehet vágtázni rajta. Nem sok idõbe tellett, mire megint látni véltem valakiket az úton, elõttünk. Lassan kitisztult a kép és észrevettem, h 2 lány az, az egyikük hevesen integetett, h álljak meg. Mivel még elég messze voltak (ahogy egyre lejjebb ment a nap, úgy egyre nagyobb és nagyobb szakaszt láttam be az útból), ezért mi mentünk tovább, kiszámoltam, h majd hol fogom felvenni a lovamat lépésbe, hisezn minek állnék meg hamarabb a kelleténél. A lányok azt hihették, h nem tudom megfogni a lovat, mert az egyikük keresztbefordult az úton, ezzel mintegy természetes torlaszt képezve rajta, bár, h igazából mi célja volt ezzel, azt most sem értem. Láttam, h erõsen aggódnak, úgyh felvettem Honeyt lépésbe és akkor mondták, h 3 éves csikókkal vannak és elég nehezen bírnak velük, az egyik ráadásul minden idegen lóra rúg. Mosolyogtam és mondtam, h az enyém is annyi idõs. :ang: A békesség kedvéért félre kellett állnunk az útról, h õk elmehessenek, ezért aztán felmászattam a lovamat az út melletti meredek domboldalra és ott megvártuk, amíg elmentek. Utána vágta tovább, ez volt a harmadik alkalom, h lépésbõl pöccre beugrott aznap. Ugye milyen kis okos? :ang: Utána már semmi érdemleges nem történt, a hegy aljától végig léptünk, meg is száradt a szõre teljesen. Mikor felértünk a Somlyóra, épp akkor készült a nap aznapra végleg eltûnni a hegyek mögött, úgyh ezt muszáj volt még végignéznünk. Bevallom még engem is meghatott a látvány, pedig nem vagyok egy romantikus alkat, de tényleg nagyon szép volt, ahogy az utolsó fénysugarak még megcsillantak a város épületein, de a hegy aljában már felszállófélben lévõ köd lassacskán fátyolt borított a tájra. Szép volt és ugyanakkor hátborzongató, ahogy a fény helyét egyszercsak átvette a titokzatos félhomály. Mire az istállóhoz értünk, már majdnem teljesen sötét volt, így aztán nem vittem vissza Honeyt a karámba, hanem bevezettem a bokszába. Odaadtam a jól megérdemelt jutalomfalatját és a vitaminját, aztán lepucoltam nyereghelyen és a teljes sötétségben elindultam a buszmegálló felé. Nem mondom, picit tele volt a gatyám, mert szó szerint az orromig sem láttam, arrafelé nincsen közvilágítás és elég rossz volt, h azt se tudtam merre megyek, csak haladtam amerre gondoltam, h jó lesz. Nagyot nem tévedhettem, mert kiértem a mûúthoz, ahol már volt 1-2 lámpa is és egybõl biztonságban éreztem magam. Nagyon hideg volt ma, rettentõen fáztam, biztos mínuszok lehettek, mert a pocsolyák már fényes nappal is be voltak fagyva és terepen a jó kis homokos talaj is helyenként keményre fagyott. :( Nagyon nem szeressem a hideget! :nem:

#2371 Dália

Dália

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 18:23

Nagy a csönd errefelé mostanában!!! :confused: Tegnap és ma is nagyon jót lovagoltunk!Talán a tegnapi eseményteljesebb volt mint a mai! Ketten indutunk el (Zsolti&Én Magorral és Garnizonnal)ja és persze az új szerzemény Brandy a kutya.Át mentünk a macifarmra elég rázos volt mivel Brandy folyamatosan a Garnizon lábánál jött és ezt annyira nem "csípi" ami enyhe kifejezés ,egyszóval egész úton vadászott a kutyára.A medvefarmon beért minket a fóti csapat és együtt mentünk tovább a csárdába.Jól éreztük magunkat, de lassan el kelett indulni mert kezdett sötétedni!! Hazafelé velünk tartott a Bettike és a Lajos. Visszafelé is kiszurt magánakegy lovat a kutya de most azt hiszem ,hogy már megbánta!! Az "áldozat" Magor volt de õ már nem csak vadászott a kutyára hanem egy rugással szó szerint kiütötte! Már hazafelé baktattunk amikor egy nagy csattanást hallottuk,ami a ló patája és a kutya fejének találkozását jelezte! Brandy hanyatt vágódott a lábai égnek álltak és nem mozdult!! :huh: Azt gondoltuk ,hogy itt a vége a kutyának! Erre Betti mondta: "még lélegzik" Kb. 2 percig nem mozdult ,valami csoda történhetett mivel egyszercsak felült. Szegény nem tudtta ,hogy hol van!! Pár perc múlva felált és szaladt tovább! Hihetetlen ,egy nyikanása sem volt!! A hegy tetején elváltunk Bettiéktõl és mentünk haza!! Jaj majd el felejtettem mondani, hogy a kutyán semmi sérülés nincs!!Ma is jött velünk de valószínüleg nem emlékszik semmire mert még mindig nem tiszteli a lovat sem a lábát!!! Egyszóval mozgalmas hétvége volt!! :kocc:

#2372 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 19:16

Este – avagy BB meg a Litó – 2005.11.18.Különös, varázsos hangulata van a holdtöltében lovaglásnak. Szerdán volt telihold, de csak péntekre szerveztük a túrát. Két nap alatt még nem fogy sokat a hold, és péntek lévén nem kell a másnapi munka miatt sietni.7 órai indulást terveztünk, és háromnegyedkor már szinte mindenki kész volt. Ekkor futott be a tanyára Eva és Zapolya. Imre rögtön mondta nekik: Gyerünk lányok, gyorsan pucolás, nyergelés, csak rátok várunk. Õk meg nem gyõztek szabadkozni, hogy nem jönnek, nyugodtan induljunk el. Persze Imre csak ugratta õket, mert Litóra vártunk. Negyed 8-kor meg is érkezett. Néhányan nem ismerték õt, így kölcsönös bemutatkozás kezdõdött. Én is odamentem hozzá, kezébe nyomtam a lapos flaskát, és bemutattam: Jack Daniels. Jól megismerkedtek.Nem sokkal ezután útra keltünk, Litó meg a hét fõs Bagi Banda (Dália használta így elõször, megtetszett, nem éreztem bántónak, szerintem jól hangzik, ezután csak BB-ként fogok rá hivatkozni). Azt reméltük, hogy nyitva lesz még Bócsán a kocsma. Csodálatos volt a holdfényben lovagolni. A tejfehér fény megcsillant a lovak szõrén és hosszú árnyékot varázsolt társul mindenkinek. Jól haladtunk az úti cél felé.Már közel jártunk Bócsához, amikor megtörtént a baleset. A mezõ szélén, az úton vágtáztunk, de Józsi Hádésszel oldalra ment, ki a mezõre. Valószínûleg egy gödörben botlottak meg, én csak azt láttam, hogy borulnak. Hádész alá került Józsi, én meg ordítottam, hogy álljunk meg. Mesztic azonnal lepattant Fókuszról. Én leugrottam Jedirõl, megfogtam Fókuszt, közben a férfiak már mentek is a bajba jutott segítségére. Egy darabig pihegett Józsi, mire olyan állapotba került, hogy visszaüljön a lóra, és besétáljunk a lakott részre. A felesége érte jött kocsival, és hazavitte (késõbb a röntgennél csuklótörést állapítottak meg). Mindenkit rosszul érintett a baleset. A nagy ijedtségre még inni sem tudtunk, a kocsma már bezárt, a flaskám kiürült.Átvariáltuk a lovakat. A BB 6 fõsre apadt (meg a Litó). Imréék megpróbáltak telefonálni, hátha akad valaki, akinek éppen fél 10-kor támadt lovagolhatnékja. Eleve kudarcra ítélt próbálkozás volt. Litó átült Hádészre. Ezzel Katica megszabadult a lovasától, és Mesztic vezette õt száron. Nemhiába, ügyes ez a Mesztic, bár Fókusz nem mindig viselte olyan lelkesen a helyzetet. Csomádon szomorúan vettük tudomásul, hogy nincs forralt bor. Helyette rumos kólát és teát ittunk – ki-ki vérmérséklete szerint. A kocsmában Litót cukkoltuk, hogy kapott egy profin belovagolt wesztern lovat, aztán még csak nem is tetszik neki. (A hitelesség kedvéért hozzáteszem – hogy senki se értse félre – Hádész önfejû és tudatlan, és a mozgása sem épp harmonikus.)Éjjel 1 órára értünk vissza a tanyára, kissé átfázva. Baromi jó lovaglás lett volna, ha az a sajnálatos esemény nem árnyékolja be. Szerintem nem tévedek túl nagyot, ha azt állítom, ez a lovaglás Józsi számára lesz a legemlékezetesebb.

#2373 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 19:36

Nagy csapat – vasárnapi kiruccanás Szõdligetre – 2005.11.20.12 lovas egy helyrõl – ez nem semmi. Ennyien gyûltünk össze ugyanis a túrára, pedig még Feriék és Mesztic sem voltak ott, Józsi pedig a balesete miatt még egy darabig nem is jön. A nagy létszám miatt Annamari barátnõm nem is ülhetett Katicára, helyette a tanya „birodalmi lépegetõje”, Botond lett a hátasa.Igazából nem is tudok semmi érdekesrõl beszámolni. Ragyogóan sütött a nap, a szél is csak délután élénkült meg egy kicsit, ezért nem fáztunk nagyon. Kellemes tempóban mentünk, a talaj is felengedett. Vidám volt a hangulat. Imre többször hívta „Jack bácsit, emiatt néhányszor elõre kellett törtetnem, hogy kezébe nyomhassam a flaskát. (Hát persze, hogy újratöltöttem, a többiek nagy megelégedésére.)A Hordó kocsmában már ott volt Bubu (Béla), vele együtt épp tizenhárom lovas zsúfolódott a kocsmába. Sajna a kocsmárosné helyett férjura szolgált ki, de semmi harapnivalót nem tudott adni. Szerencsére István, aki kis családja miatt jött oda kocsival, hozott három pizzát. Se perc alatt befaltunk, nem volt érdemes sokkal tovább ott idõznünk.Hazafelé kicsit szétszakadt a csapat. Zolee Fáraóval elõre ment, külön tõlünk, mert egyszerûen tajtékosra hergelte magát a ló. Gabi nem akart erre a sorsra jutni Boleróval, ezért õ meg jól lemaradt hátra. A 10 fõs középmezõny együtt maradt.Kellemesen elfáradtunk, jó túra volt.

#2374 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 8:14

Likacsos az agyam, elfelejtettem beszámolni egy tagnapi eseményrõl! Rendeztünk ugyanis Szõdliget felé menet, az egyik mezõn egy kis versenyt. Elõször nem akartam részt venni benne, de aztán mégis rászántam magam. Jedi is érezte rögtön, mirõl van szó, mert nem akart egy helyben megállni, amíg a többiek felsorakoztak a célvonalnál. Aztán Imre elindította a mezõnyt. Jedi nagyon jó rajtot vett, és rajt-cél gyõzelmet arattunk :yeah: . Mögöttünk a Zsolti-Belami páros loholt, Zsolti nagyokat kurjantott. Szerintem ez Jedit is inspirálta. Egy kicsit szerencsénk is volt, mert Boleró (Gabival) nem jól kapta el a rajtot, és csak a Botond-Annamari párost elõzték meg. Mercinek meg a szár beakadt a nyereghez, ezért nem tudott Meli olyan gyors lenni vele. Fáraó Zolee-val a középmezõnyben végzett. Szerintem amúgy mindenki ügyes volt, a cél után hamar sikerült a lovakat visszavenni. Merci, Boleró és Fáraó még egy darabig cepedlizett utána, de õk sem sokáig.

#2375 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 10:08

Jedi is érezte rögtön, mirõl van szó, mert nem akart egy helyben megállni, amíg a többiek felsorakoztak a célvonalnál.

Hozzászólás megtekintése

Nem a startvonalnál? kötekedõszmájli :D

#2376 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 10:15

Jedi is érezte rögtön, mirõl van szó, mert nem akart egy helyben megállni, amíg a többiek felsorakoztak a célvonalnál.

Hozzászólás megtekintése

Nem a startvonalnál? kötekedõszmájli :D

Hozzászólás megtekintése

Nem! :P A célnál lesték, hogy ki lesz az elsõ - õk voltak a "célfotó". A startnál csak az Imre volt a versenyzõkön kívül, aki indította a mezõnyt.

#2377 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 16:03

Hozzászólás megtekintése

Ki az a "Béla"? BLÖÖÖEEE :huh: Voltunk, egy egész rövidet mentünk, mert már elég hamar sötétedik. Pendi jól van, keveselte a menetet. Szende csak a Lindára ült, nem tudja mi a jó! :confused:

Hozzászólás megtekintése

Én nem teszem magam a pendére!Az egy vadállat!!!!!:D :nem: ;)

Edited by Szendepende, 2005 november 21. - 16:04.

#2378 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 16:04

Mesélj, mi történt?Pendike egy tündér.

#2379 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 21. - 19:11

Mesélj, mi történt?Pendike egy tündér.

Hozzászólás megtekintése

Ugye, az vagyok! :ang:

#2380 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 22. - 8:48

Egyébként -sziasztok- mi is lovaztunk pénteken és szombaton.Péntek délután nagyüzem volt. Viktor-Szigony, Adrienn-Bársony, én-Pendi terepre mentünk. És hoztunk magunkkal két lányt, akik pedig futószáron tanulgattak addig a Sábán.A terepet rövidre kellett fogjuk -lásd sötét-, csak egy órás volt, de jól sikerült. Mindhárom ló jófej volt. Mentünk egy hosszabb vágtát, aminek a végét még meg is hajtottuk egy kicsit, had menjenek a lovak.Hazafelé az erdõ félhomályában volt csak egy kis malõr, Pendi megijedt 2 nagy kutyától, akiket akkor sétáltattak, ettõl elkezdett hátrálni. Bele a Bársonyba és egy kicsit az árok felé. Aztán Bátor Bársony elõretört és megoldottuk. Jó kis terep volt!Szombaton -kissé fáradtan és másnaposan- mentem ki lovagolni Adriennel. Eleinte aggódtunk, hogy nem fog felengedni a keményre fagyott talaj, de szerencsére ahol a nap már sütötte min. fél órát, ott már jó volt. Pendin éreztem az enerdzsit, ezért egy extrahossszú vágta mellett döntöttem, de erõm nem volt ahhoz hogy nagyon meg is engedjem, ezért egy közepes tempóban tettük meg az erdõmenti vágtaszakaszt. Persze ettõl meg nem fáradt le a picike televér. Aztán találtunk egy nagyon szép erdõt a büdösteleptõl nem messze. Utána pedig újra eljátszottuk a tolatást egy hirtelen felbukkanó kecskenyáj miatt. :D És ki beszélgetett a kecskepásztorral a szép sárga kancáján? Discozombi! Megálltunk csevegni egy kicsit, de a hideg szél továbbhaladásra késztetett minket. Hazafelé kicsi lovam még jobban felhúzta magát, így jobbára ügetésben és lépésben tettük meg a hazautat. Meg kell hagyni nem voltam a toppon ill. a helyzet magaslatán. :rolleyes: Na hát nagyjából ennyi.(Amikor megijed valamitõl azért hátrálunk, mert megfordulni nem hagyom -ugyebár ösztönbõl menekülne-, de végül csak pár métert hátráltunk, szóval nem olyan húdenagy parának kell elképzelni. Csak ez beleillik egy beszámolóba, hiszen mirõl írhatnánk, ha csak a lényeget írnánk le vagyis azt hogy jót lovaztunk na. :D )

#2381 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 22. - 10:21

Tanusítom :yeah: :DVasárnap Kaktusz ment ki Bársonnyal. Amint mesélte, rangsorvitáik akadtak, ezért hazaút közben megfordult és még ráhúztak egy jó órát.Le kellene már mennünk lovastól Broncoba! Mindkettõjükre ráférne egy kis fejtágítás, nekem sem ártana, és egyébként is - Bronco hiányunk van!

#2382 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 22. - 20:06

Simi-simi – 2005.11.22.Egyik kedves ismerõsöm azt mondta, hogy én még a nagy semmirõl is képes vagyok egy egész oldalt írni. Csak azért, hogy neki legyen igaza, megpróbálok néhány sort ide kanyarintani.Felhívtam Imrét, hogy szándékomban áll kidugni az orrom a tanyára, de csak 6 óra után. Közölte, akkor már nem lesz ember a tanyán, de az öltözõ kulcsát ott találom.Munka után autóba vágtam magam, meg sem álltam Fótig, ott is csak a piros lámpa miatt, aztán meg a tanya mellett. Elõször csak a nagy csend és a szállingózó hó fogadott. Aztán elém tekergõzött Schwarz, és követelte, hogy megsimogassam. Illedelmesen leült a hátsó lábaira, csóválta a farkát és hálásan nézett rám gomb szemeivel. Kinyitottam Jedi boxának a felsõ ajtaját, õ is üdvözölt. Az öltözõ elõtt meg a kis akrobata macsesz ugrott a nyakamba, és bevitette magát. Felnyaláboltam a pucoló szerszámokat és néhány szem almát.Kivezettem Jedit a nyergelõ helyre. Nekiálltam lepucolni. Ahogy egyre hosszabb lesz a téli szõre, azzal arányosan növekszik a pucoláshoz szükséges idõráfordítás. És még így sem lesz tökéletesen tiszta. (Azt olvastam valahol, hogy a szõrükben lévõ por védõ funkciót is ellát. Emiatt hagytam is a szõrében egy keveset.) Szerencsére Jedi melankolikus hangulatban volt, tán épp a vacsoráját emésztette még. Én pedig értékeltem, hogy ilyen nyugodt lovat pucolhatok. Azért megállapítottam, hogy a patáját igazán tarthatná maga is, ne nekem kelljen azt is. Ehelyett szabályosan a kezembe nehezedett. Amikor a sörényét, farkát is kifésültem, „telitömtem” a fejét almával. Minden alkalommal rácsodálkozok, hogyan tud olyan aprókat harapni az almából. A legkisebbet is legalább három falatban eszi meg, közben tartani kell neki.Ennyi volt mindössze a mai lovas program. Legalább szívhattam egy kis lószagot, oda dörgölhettem az arcom Jedi nyakához (mint egy plüss állat!), dögönyözhettem kutyát, macskát, szóval jó volt, na!

#2383 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 22. - 20:29

Az öltözõ elõtt meg a kis akrobata macsesz ugrott a nyakamba, és bevitette magát.

Hozzászólás megtekintése

Az nagyon király macsesz, nekem is a nyakamba mászott. :D

#2384 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 23. - 8:20

Az öltözõ elõtt meg a kis akrobata macsesz ugrott a nyakamba, és bevitette magát.

Hozzászólás megtekintése

Az nagyon király macsesz, nekem is a nyakamba mászott. :D

Hozzászólás megtekintése

Mikor merészelte ezt tenni veled? Tán csak nem jártál felénk a tanyán?

#2385 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 23. - 13:28

Kétszer is, és nem voltál jelen. Igazolatlan! :DLátjátok , hogy nem nehéz a Szende a Lindára!

Edited by Pendemonium, 2005 november 23. - 16:21.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 23. - 21:10

De megváltozott ez a gyerek! :huh:( :dev: )

#2387 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 9:49

Látjátok , hogy nem nehéz a Szende a Lindára!

Hozzászólás megtekintése

Fú, ez borzalmas. :rolleyes: Hó, hó, hó! Holnap is legyen!

#2388 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 15:24

Ne legyen, mert nincs hókivetõ a vas alatt, amiben nincs sarok :(

#2389 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 15:32

Igen, a sarkot már én is kezdem hiányolni, így gondolatban, mert tuti csúszkálni fogunk. Elég enyhe az idõ, így csúszni fog a hó, a havas fû meg minden. :) De talán a homokos utak jók lesznek! Már várom, a holnapot!

#2390 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 16:13

Látjátok , hogy nem nehéz a Szende a Lindára!

Hozzászólás megtekintése

Fú, ez borzalmas. :rolleyes: Hó, hó, hó! Holnap is legyen!

Hozzászólás megtekintése

Akkor én is borzalmas vagyok?! :huh: :eek: :( :nem:

#2391 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 16:39

Nekem az a kép nem tetszik és kész. Se a ló, ahogy ebbe az erõltetett keretbe van kényszerítve, se a lovas, se az arányuk.Azért ahogy Te ülsz a lovon, az nem szörnyû! Sõt! ;) De ülhetnél nagyobb lóra, szerintem. :)

#2392 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 24. - 19:24

Ma felavattam Honeyt havas talajon, de úgy is mondhatnám, h felavattuk a havas tájat, oda-vissza igaz :D Életében elõször ment ma lovas alatt hóban, épp ezért fel voltam készülve rá lelkileg, h párszor "padlót" fogunk majd. Élénken élt még emlékeimben, ahogy tavaly télen ügyetlenkedett a hóban, esett-kelt folyamatosan. A többiek folyton azzal cukkoltak, h "jééé, lábon van a lovad?", mert képes volt egyálltó helyében szénaevés közben is megborulni. :kir: Videón is meg lett örökítve, nem volt nehéz dolgom, alig pár percet kellett várni a pottyanásra. Hát szóval béna a lelkem nagyon. :) Aztán a fél év a hegyi legelõn érezhetõen sokat használt neki, a csúszós, agyagos talajon már nem esett el, de azért erõsen tartottam a téltõl, h mi lesz, ha leesik a hó és azért még most sem vagyok teljesen nyugodt. Ma egyszer sem estünk. :yeah: Nem mondom, megcsúsztunk párszor, pár másodperc erejéig eltûnt a hátsója alólam, de olyan szépen megtalálta az egyensúlyát, h csak lestem. Fõleg ott vált csúszóssá a talaj, ahol autóval jártak korábban, ott, ahol ez nem volt jellemzõ, szuperul lehetett menni. A füves részeken sem csúszott. Ügettünk és vágtáztunk, ugyan úgy, mint hómentes talajon szoktunk. Szerencsére már elég jól ismerem az utak minõségét, így sejtettem, h hol rejtõzhet fagyott pocsolya a hóréteg alatt, így azokat a helyeket nagy ívben elkerültük, de itt-ott azért még így is ért meglepetés. Ez az egy rossz a hóban sztem, h nem látod mi vár rád alatta. :rolleyes: Picit aggódtam amiatt is, h Honey tele lesz és nem tudom majd idõben megfogni a csúszós talajon és emiatt esünk, de nem volt vészes. A héten még nem mozgott, ez érezhetõ volt, de nem vágta be a hisztit, úgyh ezzel sem volt gondom. Úgy éreztem, h ezt a mai terepet õ is élvezte. Nagyon jó, igazi ránckisimító lovaglás volt, síri csönd mindenfelé, sehol egy ember és annyira szép volt a táj ebben a fehér takaróban! Sajnos hétvégére el fog olvadni és csak a sár marad helyette, de biztos lesz még alkalmunk hóban lovagolni, sõt sztem még szidni is fogjuk a sok havat. ;)

#2393 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 8:48

Nekem az a kép nem tetszik és kész. Se a ló, ahogy ebbe az erõltetett keretbe van kényszerítve, se a lovas, se az arányuk.

Hozzászólás megtekintése

Csuti, Az izlandi lovak nem nõnek nagyobbra. Ettõl függetlenül nem puhány jószágok, némelyikhez kifejezetten férfikéz kell és simán viszik a legnagyobb ember súlyát is. Izlandon a túravezetõnk legalább ekkora ember volt :D , de nem volt semmi problémája a lovaival. Az erõltetett keret sem igaz, mert nem ismered a tölt és a versenyporoszka jármódot. Az izlandi ló csikó korától töltben közlekedik, nem kell erre tanítani, és nagyon sok izlandi tudja a versenyporoszkát. Mindkét jármódban, de különösen a töltben a ló feligazítja a fejét és kikapcsolja a hátizmait a mozgásból. Ehhez a lovas csak segítséget nyújt, nem rángatja égbe a fejét. A tölt egy roppant kényelmes jármód, mert síma, pont azért, mert a hátizmok nem vesznek részt benne, és nincs lebegõ fázis (négyütemû jármód). El sem tudnék képzelni jobbat hosszú távon. (Kár, hogy a mi lovaink képtelenek erre ;) ) Amelyik izlandi ló tudja a versenyporoszkát, azt dülöngélés nélkül és nagy sebességgel teszi. Ezt nem tudom, milyen érzés, mert azt nem próbáltam.Szóval ne ítéljünk egy képrõl, ha nem ismerjük a "hátteret".Mindezt csak azért írtam le, hogy megvédjem az izlandi ló renoméját. :)

#2394 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 8:54

elnézést, hogy ide jövök, de itt szokott rendszeresen olvasni:Filly, írtam neked magánt, nem kaptad meg? mert akkor megírom megint, mert érdekel :)

#2395 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 9:41

Csuti... Szóval ne ítéljünk egy képrõl, ha nem ismerjük a "hátteret".Mindezt csak azért írtam le, hogy megvédjem az izlandi ló renoméját.  :)

Hozzászólás megtekintése

Nékem tök mindegy, hogy milyen ló, nekem az a kép nem tetszik. Ugye ezt azért szabad?! :DÉs ha ilyenek az izlandi lovak, amilyennek leírod, akkor inkább nem lovagolnék rajtuk. Asszem ennek nem is sok az esélye.

#2396 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 9:44

De ülhetnél nagyobb lóra, szerintem. :)

Hozzászólás megtekintése

NEM!!!!! :nem:

#2397 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 9:46

Nékem tök mindegy, hogy milyen ló, nekem az a kép nem tetszik. Ugye ezt azért szabad?! :DÉs ha ilyenek az izlandi lovak, amilyennek leírod, akkor inkább nem lovagolnék rajtuk. Asszem ennek nem is sok az esélye.

Hozzászólás megtekintése

Azért ha megérkezik eljössz megnézni?(ha jó a memóriám és izlandinak készül a box, de az is lehet, hogy fjord jön???)

#2398 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 9:49

Filly, mégse lesz nekünk szép, fekete kötõfékünk? :( No meg kencénk.Írtam tegnap magánt.

#2399 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 10:11

Eva!Hogy haladsz Botonddal? Nem írtál már egy ideje róla.

#2400 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 25. - 10:12

Éva! Miután kiderítetted pontosan, hogy milyen lóról van szó és olyan, ami érdekes/ritka/valami, akkor megnézem! :DErrõl jut eszembe: valamelyik nap az Animal Planeten az állatrendõrséges mûsorban volt egy olyan ló aminek a nyakán volt egy lyuk, a sörényél alatt egy szabályos, nem szúrt/lõtt/vágott, hanem rendesen bõrrel-szõrrel benõtt lyuk volt, amin át lehetett látni a lovon. Az ember tenyere bele fért volna. Nagyon durván nézett ki! :huh: