Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 18:08

Hát, egy picit kancsal, de azért szeretjük! Posted Image Neeem, szerintem jó ;)

#202 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 19:31

nagyon jó ötleteket adtok nekem is. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok erõs vonalakkal dolgozni, csak 2 dimenziós rajzokom. A 3Ds mindig halovány

#203 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 9:23

Ezt pontosan hogy érted? Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 10:09

Úgy érti szerintem, hogy mondjuk nem megy még neki az árnyékolás, stb, ahogy pl egy papírlapra rajzolt körbõl árnyékolással, térábrázolással gömböt csinálsz. Legalábbis én erre asszociáltam a 3D-t illetõen :D De elképzelhetõ, hogy nem erre gondolt.

#205 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 15:33

Én nemrég kezdtem el lovakat rajzolgatni.Nekem a lábait a legnehezebb lerajzolnom. :mad: Mindig rosszul állnak ,ezért képrõl szoktam rajzolni ,de az nem ugyanaz. :( Képrõl rajzolva nem lehet annyira sok mindent kifejezni ,mint mikor szabad elképzelés szerint rajzol az ember.Bár egy rajz mindenkinek mást jelent ,még ha nem teljesen tiszta a forrás, akkor is mi munkánk,és dolgoztunk rajta. ;) Szerintem az a fontos ,hogy saját magunknak tetszedjen a rajz.

#206 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 17:14

Altair! Ha Dé tényleg eltalálta, amit mondani akartál, Posted Image akkor csak annyit kell tenned, hogy egy idõre a körvonalak rajzolásáról áthelyezed a hangsúlyt a tónusokra.Mondjuk miután megrajzolod a körvonalakat, figyeld meg az árnyékok formáját és azt is, hogy hány féle tónust tudnál elkülöníteni.Minden egyes tónus más formájú foltot fog kirajzolni, amiket ha a világosabbtól a sötétebb felé haladva egymásra helyezel, akkor megadja a tárgy vagy az éppen rajzolt állat térbeli plasztikáját. Valahogy úgy, mint ahogy egy domborzati térképen az azonos magasságú pontok is kirajzolnak síkokat, és végül egymásra helyezve kiadják a felszín domborzatát.Vajon elég értelmes volt amit mondtam? :confused:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 17:35

Bokorugró! Én értettem, amit írtál! ;) Ami meg a képrõl rajzolást illeti, én nem hiszem, hogy azt ne lehetne úgy megcsinálni, hogy egyedi legyen, és téged fejezzen ki. Mert teszem azt, oké, egy részletet, vagy egy figurát (lovat) megrajzolsz képrõl, de köré háttérnek, illetve a többi szereplõt, stb, te magad is megalkothatod. A nagy mûvészek is így dolgoznak sokszor, Vallejo albumaiban vannak iylen jellegû tanulmányok; õ a modelljei polaroid felvételei alapján rajzolta meg sok esetben a figurákat, de a kép összes többi részét õ maga alkotta (naná, egy sárkány mégsem állhatott modellt neki :D ), a fantáziafigurákat, a hátteret, a színvilágot... Ez csak egy kicsit más, mint ha egy újságban, vagy naptárban látott képet rajzolnál le, annyiban, hogy a modelleket is õ állította be.[ritka hülye vagyok] [ Február 05, 2005, 16:36: Az üzenetet átszerkesztette: Dé ]

#208 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 18:52

Ilyet én is csináltam.Digitális fényképezõgéppel csináltam a képeket ,majd ezekrõl rajzoltam egy képet.A képrõl rajzolással is kifejezhetjük amit akarunk ,és jó segítség a formák ,és arányok megrajzolásához.Ennek ellenére ,aki sokat rajzol képrõl egy dolgot ,hosszabb-rövidebb idõ után kép nélkül is menni fog neki.Nekem az a véleményem ,hogy segítségek nélkül szabadabban rajzolhatunk.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 5. - 19:02

Nyilván, de valahogy el kell kezdeni, és kép nélkül van, amit még a legprofibbak sem tudnak hitelesen papírra vetni, egyszerûen csak azért, mert még nem találkoztak vele azelõtt...

#210 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 12:21

Ez a rajz szabad kezes:Szerintetek milyen? [url="http://"http://img.tar.hu/dinuminu/img/10747762.jpg"]Csikó[/url]

#211 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 19:56

Nem volt ma kedvem töri tételt kidolgozni, úgyhogy inkább rajzoltam Posted Image : [url="http://"http://img.tar.hu/loxodonta/img/10761828.jpg#3"]http://img.tar.hu/loxodonta/img/10761828.jpg#3[/url](a digi gép hülyesége miatt kicsit halványabb lett az eredetinél. Mondjuk amúgy sem tudok erõs vonalakkal rajzolni :rolleyes: )

#212 Dóri

Dóri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:02

Nekem nagyon tetszik! :cool:

#213 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:04

Posted Image Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:09

lox, ez zsír! Posted Image

#215 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:22

lox Posted Image aztaa!

#216 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:29

Állat. Posted Image De a szeme nekem furcsa. Kicsi, vagy magasan van, vagy nem tudom, de furcsa.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:35

A szeme egy picit hátul van, és talán picit hosszú a feje (de lehet, h ez csak a szem rossz helyébõl adódik). De amúgy... Posted Image

#218 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:41

Atyaúristen, hirtelen mennyi üzenet. Egész elpirultam. Posted Image Pedig épp azon gondolkoztam, hogy még úgyse látta senki, beszkennelem, és felrakom úgy, hátha jobban hasonlítana az eredetire.Most hogy így mondjátok, tényleg elég fura a szeme... Észre se vettem. :rolleyes: [ Február 06, 2005, 19:42: Az üzenetet átszerkesztette: loxodonta ]

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 20:44

Sokat segít, ha az ember megnézi a félkész/kész munkáját monitoron, nekem sokszor kijönnek ilyenkor hibák.

#220 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 21:05

Tehát rajzolás közben szkennelsz/fényképezel? Hmm. Majd megpróbálom, hátha nekem is bejön. Egyébként már beszkenneltem, feltettem a képtárba, de vmiért nem engedi megnyitni. Nem értem mibaja. :confused: Ja, meg még azt akartam megkérdezni, hogy a sebességet hogy szokták a "profik" érzékeltetni? Ugyanis (bár a látható változaton nem látszik) próbáltam vmi halvány hátteret rajzolni, igazából csak foltokat és vonalakat, aztán radírral elmaszatoltam, de nem az igazi, mert helyenként nagyon ronda. Szóval van erre vmi bevett módszer?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 21:20

Én scannelek inkább. De csak ha valami nagy meló van, akkor.Utóbbi kérdésed jó, gõzöm sincs, hogy én hogy csinálnám! :D Még nem csináltam olyat, amin nagyon nagy sebességet kellett volna érzékeltetnem. De úgy hiszem, én is valami halvány, elúszó háttérrel próbálkoznék, de csak nagyon érintõlegesen, hogy ne zavarja meg a fõtémát...

#222 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 21:21

Na, má' tényleg nem értem a képtárat, de mind1. Ez a szkennelt verzió: [url="http://"http://img.tar.hu/loxodonta/img/10762987.jpg#3"]http://img.tar.hu/loxodonta/img/10762987.jpg#3[/url] (itt meg a felbontás gázos, de semmi sem lehet tökéletes...)

#223 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 21:33

Nagyon szép!gratula!Úgy látszik az én csikóm senkinek sem tetszik Posted Image

#224 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 22:05

nagyon tetszik a paci loxodonta, tényleg marha jó.Megengednéd, hogy lementsem?A feje szerintem is kicsit hosszú, de én is ezzel szoktam elúszniNekem nem az árnyékokkal van gondom, hanem...Nem is tudom már mivelSAzóval ez enyémek mindig olyan halványak maradnak, mint az elsõ verziód

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 22:07

Altair: ebben az esetben, puhább ceruza?.. :rolleyes: Amúgy nekem is sokáig ez volt a gondom, nem mertem megfogni, és rendes, erõs, sötét vonalat húzni. Aztán rájöttem, hogy az milyen jó Posted Image De csak akkor, ha már letisztult a rajz, akkor erõsítem meg, mert az erõs vonalat ugye nehezebb eltüntetni...

#226 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 6. - 22:33

Hát igen. Kösz a tippetMajd megpróbálok én is feltenni, azt majd meglátjátok, mire mentem

#227 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 0:45

Hát ez tök jó, hogy így meglódult a topic hirtelen! Posted Image Nekem csak annyi észrevételem volna, hogy talán jobb lenne, ha egy kicsit kisebb képeket pakolnátok fel, mert akkor egyben is meg lehetne nézni õket nem csak részletekben.

#228 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 0:56

loxodonta!Szerintem a szeme csak azért fura, mert egy kicsit felcsúszott a halánték- vagy még inkább a homlokcsontra és egy kicsit kisebb mint kellene. Valamint nem érzem mögötte a szemgödröt. Egyébként a fej arányait és méretét teljesen jónak látom, és a testéhez is tökéletesen illeszkedik. Posted Image [ Február 07, 2005, 00:02: Az üzenetet átszerkesztette: Bokorugró ]

#229 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 16:55

Hasu! Jó az a csikó, fõleg, hogy most kezdtél rajzolni. Rajzolgass minél többet. Én egyébként (bár lehet, hogy sokan nem értenenek velem egyet) azt javaslom, hogy eleinte képrõl rajzolj, és próbálj kiemelni egy-egy részletet, alaposan vizsgáld meg, és próbáld minél pontosabban lemásolni. Egy kis idõ kell hozzá, hogy kialakuljon egy olyan "látásmód", amikor tényleg észreveszed a különbségeket, az arányokat. (legalábbis én ezt tapasztaltam magamon)Altair, Dé: Én sem merek erõs vonalakat húzni! Elõször mindíg halványan rajzolom meg az alanyt, aztán ahogy haladok az árnyékolással, egyre sötétebb tónusokat csinálok, hogy minél szélesebb skálán tudjam ábrázolni. Így egymáshoz viszonyítgatom a az árnyalatokat, és a legsötétebb lesz végül a fekete. (hû, ezt de jól megfogalmaztam... :rolleyes: ) Mondjuk én mindíg fényképrõl rajzolok, nem merek elszakadni tõle, mert amit eddig fejbõl próbáltam lerajzolni, az miníg katasztrófa lett. :( Bokorugró: Köszi. Posted Image Jó ezt egy szakembertõl hallani! (ill. olvasni...)

#230 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 16:57

Bokorugró! Neked sincs ötleted, hogy hogy lehet szépen ábrázolni a sebességet?

#231 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 18:41

Hát..., így elsõre nekem is az a legkézenfekvõbb, hogy a hátteret vízszintesen elmázolni, de nyilván vannak még egyéb módszerek is. Ehhez inkább egy grafikust kellene megkérdezni. :( Hahóóó..., tudom, hogy van itt néhány grafikus is!(legalább is a tagok jegyzéke ezt mutatja)Bújjatok elõ!!! ;) Posted Image

#232 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 7. - 18:47

Hát, ha mindenkinek ez jut eszébe, lehet, hogy tényleg ez a megoldás... Posted Image Csak a technikámon kéne javítani... :rolleyes: Hol vannak azok a grafikusok? Posted Image

#233 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 10:27

Naddon üdik vattok! Vélemény, reakció, észrevétel: SZERINTEM érdemes egy rajzot nem egyszerre elkészíteni, mert ha sokáig nézed, nem veszed észre a hibákat, vagy azt is hibának látod, ami nem az. Szal én általában néhány órára félre szoktam rakni, esetleg elkezdeni egy másikat, vagy ilyesmi. Meg ja. Én nem igazán szeretek fejbõl rajzolni. Inkább képrõl, késõbb ha majd jól megy, sem fejbõl , hanem modellrõl. Az úgy olyan ja. Van mire hasonlítania. Bár a fassetudja. :confused: tongue.gif

#234 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 11:40

Kalevala! Igazán üdítõ volt ez a hozzászólás, köszönjük! :D :D :D

#235 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 16:12

Ja. :D

#236 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 16:58

HÁMEMOSMÉ???? Ha Devil fenn van neten mostan akkor minjárt meglátjátok az elsõ nekem is teccõ mívemet, egy ágaskodó pacc 'felsõteste'. Posted Image

#237 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 17:33

WÁÁÁÁ!!! WÁÁÁ! WÁÁ WÁÁÁÁ!!! Zsó, te Gyirmótón lovagolsz??? Ejnye, konkurencia... Posted Image Posted Image Posted Image :rolleyes: Üdv.: Szembeszomszíd... (Rodeó) :D

#238 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 17:39

Gigantikus méretû unalmamban egyébként az adataitokat nézegetem, meg a képeket, és gondoltam megosztom veletek, hogy milyen kacaj fogta el orcámat, mikor elolvastam Hux adatainál: "Ez a felhasználó nem járt erre mostanában.".... :D Meg mikor lesz ilyen BIG FÓRUMOS ÖSSZERÖFFENÉS????

#239 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 17:48

Szal, ha drága, egyetlen Devil görl felteszi nekem a képeket, akkor meglássátok õtet. Ha nem meg hát nem... Szal páá!! ;)

#240 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 8. - 17:56

Na Páá! Gyere erre máskor is! Egy élmény a jelenléted!!! Posted Image :D