Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#201 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 21:13

idézet:
Eredeti szerzõ: tötõ Zsó: Magyarul csináltál egy besamelles gombapörit amit beletöltöttél a palacsintába.. Posted Image Posted Image [/QUOTE]Beszólsz b.zze? :D tongue.gif Szeretem újrafelfedezni a spanyolviaszt, na.. És legalább most, hogy mondtad, már tudom mi az a besamel. Posted Image Vagy a besamell jobb? :D

#202 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 21:15

besamel v besamell.. egyre megy :D A lényeg hogy ebben semmi új nem volt Posted Image Posted Image

#203 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 23:01

Cav ez a hortobágyi palacsinta B verziója mert eredetileg is VAGY hússal VAGY gombával készül... ;) Amúgy a túrós tésztát én úgy szoktam enni, h: tészta (még mielõtt zsírban és pörcök közt hemperegne), túró, tejföl, KRISTÁLYcukor. Nyami. Posted Image A tesóm édi volt, pici korában közölte h õ túrós tésztát kér ami úgy festett h tészta, sajt, tejföl. :D

#204 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 23:14

De a túróstészta más, amikor tészta-túró-tejföl-(pörc)-só/cukor van, meg akkor is, amikor tészta-túró-tejföl-(pörc) összesütve és azon a só/kristálycukor.Merhogy van olyan nyomi étterem, aminek az elsõ variáció a túróstészta... Posted Image

#205 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 23:42

Jólvan menjetek ám ti... valamerre! :D Azt hittem, hogy kitaláltam valamit, és megint kiderült, hogy kitalálták már elõttem... De akkoris, akkoris, akkoris újrafelfedeztem! tongue.gif tongue.gif tongue.gif

#206 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 23:46

Ja persze.. Posted Image Mellesleg menjetek a fenébe, mert holnap csinálhatok magamnak túrós tésztát.MIATTATOK!? :mad: :D

#207 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 0:19

A túróstésztában sok a kalória! Nagy lesz a segged! :D Ja, bocs, már mindegy. Posted Image

#208 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 0:22

Pfffffff nézzenek oda.. Posted Image Most erre nem tudok visszavágni, de majd még gondolkozom rajta :D :D

#209 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 0:33

Esélytelen... tongue.gif

#210 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 7:46

Annak analógiájára, hogy aki a vörösbort kólával issza, az minden egyéb gazságra képes, kiterjeszteném a mondást eképp: aki a túrós csuszát/tésztát cukorral eszi...Egy ehhez kapcsolódó történet.A fiaim családostól meg voltak hívva ebédre, azt hiszem bográcsgulyás volt, ami mellé elõre megbeszélten túróscsusza volt a második fogás.Egyetlen lányunokámnak az anyja kiszedte a tányérjára a csuszát, s megkérdezte tõle, hogy kér-e rá cukrot (mert az anyja így szerette, ezt a gyakorlatot követték otthon). A lány megkérdezte, abban a serpenyõben mi van? Pörc - volt a válasz. Kérek!Az anyja elhûlt, a lány még sohasem ette így a csuszát, nem fogja megenni. Kapott pörcöt, s mire a csuszája elfogyott a tányérról, a pörcöt még kétszer kellett pótolni. Azóta túrós csuszát pörcös tésztaként emlegeti, pedig már iskolás...

#211 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 7:48

Egyébként tudjátok mi a különbség a túrós csusza és a túrós tészta között?

#212 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 7:56

Zsubaba! Minek a túrós csuszára/tésztára a cukor mellé pörc is! Igaza van Applenek: megalázó! (A tésztára nézve...)

#213 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 8:08

Attól, hogy ti nem szeretitek azt, attól még jó. Nem értem, miért lennék ettõl gaz meg aljas (igenis magamra veszem). Az egy adag túróscsuszába kerülõ négyzetmiliméternyi nagyságú pörcdarabkák száma elenyészõ, szóval a cukortól még ehetõ.De ezen túl sóval fogom enni csak és kizárólag... :(

#214 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 8:10

Csusza: kockatésztából szokták csinálni (egyébként kifejezetten csuszatésztából illene), pörc van rajta, sós, és össze van sütve.Túróstészta: metélt tészta, túró, tejföl, cukor. Ez nincs összesütve.Én ötvözöm a kettõt. Mint a kellemest a hasznossal.

#215 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 8:15

De annál még jobb a sztrapacska!!!!

#216 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 8:19

De remélem nem cukorral?

#217 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 8:33

Azt nem cukorral, csak EZER tejföllel mög pörccel :D Posted Image

#218 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 9:06

Sztrapacska se rossz Posted Image Igen, azt én is utálom, amikor már nagyon nekikészülök egy vendéglõben, hogy most isteni csuszát fogok enni, erre kihozzák a fõtt tésztát, és rá van b.szva a túró, pörc (ami hatalmas darabokból áll, és nincs rendesen átsütve, amit én úgy nem eszek meg), és tejföl (amit ált. utólag szoktam rákérni, mert nagyon spórolnak vele).Anyum bezzeg nem csak a lábasban, de még egy tepsiben is összepirítja az egészet egy picit Posted Image

#219 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 9:21

be kell izzítani egy teflonedény alatt a tüzet. megmosni a rákokat és a kagylóbelet. kis edénybe õket oldalra. közben görgetgetni a citromokat, majd félbevágni és a tûz mellé készíteni azokat is. sajtot, almát, hagymát, paradicsomot vágni ízlés szerint. hozzá elõvenni a tonhalat és egy nagyobb edénybe tenni, feldarabolni a villával, összekeverni a levével. hozzáönteni a sajtot, almát, paradicsomot és hagymát. citromok levét a telfonedénybe eregetni (üveges citromléval még nem teszteltem). rákocskákat és kagylóbeleket betenni és pár percig pörkölgetni õket. utána hozzátenni a salátához és összekeverni az egészet. fogyasztható kenyérrel vagy anékül és a hûtõben simán eláll másnapig.2 személyre kell:4 citrom1 alma2-3 pari2 kisdobozos tonhalmaréknyi rákmaréknyi kagylóbél2 zacs újhagymajó étvágyat Posted Image

#220 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 11:39

Zsubé: túrós CSUSZTA! :D

#221 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 12:40

idézet:
Eredeti szerzõ: furioso: Zsubaba! Minek a túrós csuszára/tésztára a cukor mellé pörc is! Igaza van Applenek: megalázó! (A tésztára nézve...) [/QUOTE]Mért lenne már megalázó, ha egyszer így szereti? A káposztás cvekedlit is van aki cukorral eszi. Aki meg nem úgy szereti az meg egye másképp! Na... :D

#222 kicsi huszár

kicsi huszár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 716 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 12:51

Fokhagymás pirítós, kacsa teperõvel! Posted Image Uninak pedig üzenem, hogy nem fogok nekiállni kagylót belezni! mit csináljak a testével ??? :confused: [ Március 15, 2005, 11:52: Az üzenetet átszerkesztette: kicsi huszár ]

#223 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 12:53

Hú, errõl a kagylós rákos receptrõl nekem is eszembe jutott egy, igaz jóval egyszerûbb, de nagyon állat!Szóval a kagylóbeleket mondjuk kettesével összefogni, és bacon csíkokba tekerni, fogpiszkálóval átszúrni, és teflonban vagy sûtõben gyorsan átsütni. Isteni falatkák lesznek belõlük, és mindenféle mártással tálalhatjuk. Mmmm..., le bonheur! :cool:

#224 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 12:55

idézet:
Eredeti szerzõ: kicsi huszár: Fokhagymás pirítós, kacsa teperõvel! Posted Image Uninak pedig üzenem, hogy nem fogok nekiállni kagylót belezni! mit csináljak a testével ??? :confused: [/QUOTE]Vegyél konzerv kagylóbelet! Van mindenféle kiszerelésben.

#225 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 17:21

Szerintem a kagyló elég randa jószág, a tálban, részemrõl kihagyom, inkább azok a picurka rózsaszín rákok jönnek be.Próbáltátok már a rántotthúst savanyúság helyett szilvabefõttel? Nagyon jó.Visszatérve a lókolbira: elvégre szerencsétlen, aki azzá válik neki már 8 hogy konzerv vagy kolbász lesz. Részemrõl nagyon finom. A húsát megeszem, a tejét megiszom, ez így természetes. Bár ha saját lovat kõne fejbe kólintani, hát az már elég megrázó lenne.Még amit szeretek enni, hogy a rántottába belesütök apróra vágott gombát meg házi sonkát, és a végén belesütök savanyúságot, pl csalamádét, de ezt csak pár pillanatig. Nagyon megdobja.

#226 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 17:26

sült csirke gyümölccsel? a legjobb.nem kell kibelezni a kagylót, akinek eza macera, eheti héjastól is Posted Image a finnyások meg próbálják ki a tengeri sünit. akinek az nem ízlik, az festi magát Posted Image a kagylót nagyon sokáig nem ettem, most se szeretem nyersen, anyám imádja. én azt akarom, h legyen döglött, amit eszek, ne haldokoljon, ne éljen, legyen döglött.amúgy a fenti recept azokra az apró, rózsaszín koktélrákokra van kitalálva (kitálalva) és szerintem egyáltalán nem bonyolult. 10 perc és kész és nagyon laktató, épp csak most éhes vagyok és nincs itthon még tonhal se több, beugrik a képbe valami hagymás fõtt tojás Posted Image

#227 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 19:43

Ne legyetek rosszul ,de én például úgy szoktam enni a tejfölös tésztát, hogy cukrot rakok rá. Szerintem nagyon finom.

#228 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 19:54

tejfölös tészta =/= túrós csusza =/= túrós tészta

#229 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 15. - 19:56

Eredeti szerzõ: Altair:Próbáltátok már a rántotthúst savanyúság helyett szilvabefõttel? Nagyon jó.Az nagyon finom, szerintem is! Posted Image Viszont most ettem életemben elõször szilvából készült savanyúságot. Meglepõen kellemes volt! :eek: :cool:

#230 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 20:44

Ami éjjel kettõkor is jöhet: HALÁSZLÉ HALÁSZLÉS HALÁSZLÉVEL, MELLÉJE BAJAI HALÁSZLÉ, UTÁNA SZEGEDI HALÁSZLÉ. És ha maradt egy kis halászlé, azt is megeszem...Posted Image És ha van melléje (utána, elõtte) rántott ponty (de csak ponty, sõt, jó iszapos tóból származó, semmi hekk, meg ilyenegésséges tengeri hal, meg olyanpuccos süllõ, stb.), akkor az rántva, orly-módon, paprikás-tejfölös-hagymásosan sütve...Posted ImageAzon kívül mindent szeretek, ami "csontos"-hús. Ilyenek a malacfarok, (mindegy, hogy levesben, pörköltnek, kocsonyának), az orjaleves (kifejezetten az orjacsont miatt), és most lehet elájulni: a csirkeláb leves szerintem mennyei finom. Ezeket a husikat akkurátusan szeretem leszedegetni, lerágicsálni, leszopogatni a csontról, jó ideig elvagyok vele. (Lehet, a halat is azért szeretem, mert bibelõdni lehet vele...)Közben ez a koceka itten állt vagy fél óráig, mert teregettem, meg besóztam-borsoztam a karalyszeleteket, és fokhagymás tejbe tettem, ott érik-puhul holnapig, amikoris jön "A" (tudjátok, a lány a fórumról, aki belovagolja a csikókat...) és petrezselymes újkrumplival, fejes salátával lesz - ebédre. Úgyis megizzad majd szegény ezekkel a paccokkal...Amivel "vallatni" lehetne, az a mákostészta. Soha nem szerettem, de megettem. És akkor láttam egy filmet (ff. magyar film) a filmmúzeumban, nem tudom, mit volt a címe, de az átkosban játszódott, és úgy vallattak egy szerencsétlen embert, hogy a fejéhez tartották a pisztolyt, és mákos tésztát kellett ennie. Megette. Aztán eléraktak még egy púpozott tállal, azt is meg kellett ennie...und so veiter....A végén a kisfia talicskával tolta haza, ott feküdt benne, felpuffadt hassal...Posted ImageEgy saját/különbejáratú kórtünet: amikor nagyon jól esik valami, elkezd (de cudarul) viszketni az orrom...Posted Image

#231 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 20:54

Ami éjjel kettõkor is jöhet: HALÁSZLÉ HALÁSZLÉS HALÁSZLÉVEL, MELLÉJE BAJAI HALÁSZLÉ, UTÁNA SZEGEDI HALÁSZLÉ.  És ha maradt egy kis halászlé, azt is megeszem

Hozzászólás megtekintése

Életem eddigi talán legjobb halászlevét anyukám fõzte Kis-Tisza-i törpeharcsából, ami természetesen nem bolti volt. ;) Én valahogy úgy vagyok vele, hogy magát a levet nagyon szeretem, de halat nemigen szoktam kérni bele.Halból viszont még nem is a halászlé a kedvencem. Amibõl nagyon sokat képes vagyok megenni (és nem csak kis mérete miatt) az a paprikás lisztben ropogósra sült szélhajtó küsz (ismertebb nevén: sneci). Régebben ugyan nem tudtam, de pár éve már arra is rájöttem, hogy ezeknek a kisméretû halaknak miért is nem vágják le a fejét sütés elõtt, se után. Ezek a praktikus halasemberek. ;)

#232 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 21:14

És mért nem?

#233 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 21:38

A jelenséggel elõször Horvátországban találkoztam, amikoris elmentünk egy kisebb tengeri hajóútra a Krk környéki szigetekre, kisvárosokba egy nap és ebédkor egy tengerparti kis étteremben halat szolgáltak fel. Pontosan nem tudom milyen halak voltak, de picik. Akkor még nem értettem.Viszont aztán rájöttem, hogy mennyivel is egyszerûbb így enni! Hát hol fogjam meg szegény haéacskát úgy, hogy ne kelljen leharapnom az ujjam, s mégse kelljen már két falatban enni azt, ami fél fogamra se. :) Így hát az ember csakmegfogja a fejet, s tõbõl, ahogyan azt kell. ;) Ráadásúl esztétikailag is jobb. Hogy más oka van-e azt nem tudom, de nem hiszem.

#234 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 21:57

Én meg egészen másra számítottam...Posted Image - merthogy "szélhajtó" a neve a halacskának...Horvátországról jut eszembe, amikor a kisebbik fiam 10, a nagyobbik 12 és fél éves volt, rendesen félrediagnosztizáltak, és úgy tudtam, hogy daganatom van (nem a jobbik fajtából - bocsi!) szóval úgy döntöttem, lesz, ami lesz, én látni akarom a TENGERT. Fölpakoltam a két kölkömet, és (tudom, hogy ez a "Kedvenc ételek...." mindjárt a lényegre térek!) meg sem álltunk Ugljan szigetéig. Itt két hetet töltöttünk. Volt ott a kemping mellett egy kis halászhajó, ez minden hajnalban (úgy 3 körül) kiment a tengerre halászni (mi másért...), hoztak ezek mindent, mi tenger gyümölcse... A tulaj "szemet vetett rám", és a gyerekeken keresztül (mert azok mindig ott lebzseltek, mikor megérkezett a hajó) szóba elegyedtünk. (Abban az évben váltam, s öreganyátok akkor még olyan snájdigul nézett ki, hogy a fia nõvérének nézték...) Szóval, mikor tisztáztuk, hogy az anyja vagyok Lackónak...a lényeg a lényeg, hogy attól a naptól fogva nekünk kajára nem volt gondunk. Ettünk "naphalat", vagy mi volt az az irtó lapos, hófehér húsú, teljesen szálkamentes finomság, aztán sütöttünk pisztácia-kagylót, (ezt úgy "halászták", hogy nagy köveket törtek szét, mert annak a közepében van benn, és nagyon-nagyon drága), olyan kp. méretû, fekete, jelentéktelen volt, forró olajba kellett dobni, akkor szétnyílt, és...mennyei-finomság! Ettünk rákot, homárt (mindenféle formában, a pasi útmutatása alapján, nagyjából szaxerûen készítettem el). Hjah... régi szép idõk...

#235 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 15:05

Én is nagyon szeretem a tengeri herkentyûket:)) Fõleg a tintahalat, a kagylót és a rákokat:)))Persze, elõször ellenkeztem, h én nem akarom megkóstolni, de egy nyaralás alkalmával egy horvát néni készítette el nekünk (a néninél laktunk, vagyis az õ házrészében) a kagylót és a tintahalat. Nagyon finom volt, alig tudtam abbahagyni az evést:D

#236 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 16:54

Ági!Bocs, nem akarok kötözködni, de amire te gondolsz az szerintem a lepényhal. A naphal édesvízben él.

#237 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 18:16

egy biztos, sügérféle...

#238 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 20:02

O.k., persze, hogy elhiszem neked, ezek szerint csak mi neveztük el naphalnak, mert olyan kerek volt ... és tényleg elég lapos. A lényeg, hogy tényleg szálkamentes volt, (ez inkább a fiúkat izgatta annyira) és (legalábbis a számomra) a tonhalnál is finomabb. Tudod, az a kevés német, angol amit én is és a halászhajó gazdája is "beszéltünk", sok félreértésre adhatott okot... :guny: De a pontyon (na jó, és a csukán meg az angolnán ) kívül ez volt a legfinomabb hal, amit ettem.

#239 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 18:36

Eztet kis családomnak csináltam ma estebédre :ang:

#240 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás