Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Filmek, filmsorozatok

• Please log in to reply
2848 válasz a témához

#201 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 25. - 18:17

Most néztük meg Dé-vel az Apám beájulna c. filmet. Nos nagyon nagyot csalódtam benne. A szereplõk nem voltak jól megválogatva. Egyedül Kern András alakítása tetszett, de õ csak mellékszereplõ volt sajnos.A történetnek csak annyi köze volt a könyvhöz, hogy két lányról szólt, akik körbeutazták a földet egy nyár alatt, és néha némi egyezést lehetett felfedezni a könyvvel, de ennyi.A könyv nagyon tetszett, és nagyon lelkesedtem ezért a filmért, de kár volt :( Idõközben rájöttem, hogy volt még egy nagy baki a filmben, amire Dé hívta fel a fegyelmemet. Egy Rómában játszódó jelenet után a fiatalok :D kimentek a diszkó elé. Amire ki volt írva, hogy Siófok Posted Image Viszon Krisz állítólag látta már a Magyar vándort... :rolleyes: [ Január 25, 2004, 17:47: Az üzenetet átszerkesztette: Devil_girl ]

#202 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 25. - 19:15

Akkor még jó hogy nem is gondoltam a film megnézésére.Azt meg hogy? Mármint a Magyar Vándort?Csak nem ismeretségek stábban? Amúgy kétleném a dolgot. (Vagy netán külföldön már bemutatták? -nem hinnémÉs mit minditt róla?)A Gyûrûk Urához annyit hozzátennék, hogy a napokban beszélgettem el róla valakivel, aki szerint a filmnek nem is az volt a célja, hogy egy az egyben visszaadja azt amit a könyvbõl ki lehet olvasni, hanem, hogy bemutassa azt amit a rendezõ kivett a történetbõl. Valamilyen szinten evvel az elképzeléssel nekem egyet kell értenem.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 25. - 21:09

Dev! Nem az volt kiírva, h Siófok, de a disco neve valami Palace mentommi volt és közben a házfalon, vagy kerítésen, vagy mi az, full lejött, h az a balatoni Palace... Akár csukott szemmel is megismerem a helyet, évek óta arra nyaralok. De az végülis nem érdekes, nyilván drágább és körülményesebb lett volna ezeket felvenni kint külföldön. Engem az zavart, h a Gáspár katát ott ajnározták, közben semmi extrát nem tudott nyújtani, sõt néha kifejezetten ripacskodott.Mondom én, h nem láthatta a Krisz a Magyar Vándort!!! :D áLOTR: én is megszállottja vagyok könyvnek, mindennek, az egésznek, ennél megával ragadóbb és igazibb kitalációval még életemben nem találkoztam!.. És ami a traveszti elfeket illeti, egyet is értek... De a többivel nem, meg kell védenem Peter Jacksont. Ez egy film, az meg egy könyv, a kettõ között akkora szakadék húzódik, hogy ihaj, képtelenség is lett volna teljes mértékben visszaadni a könyvet, nem is lehetett elvárni!!! De ami a mélységet illeti, szerintem megvolt benne. Nyilván látni és olvasni más dolog, így a mélységek is máshogy jönnek ki, de én éreztem benne ugyan annak a csíráját, ami a könyv is. És nekem nagyon tetszett, most a ROTK-n még sírtam is, nem egyszer. A bakiktól és mellényúlásoktól eltekintve, amik minden filmben megvannak, szerintem a lehetõ legjobbat hozták ki belõle!.. És a forgatókönyvben nem csak a rendezõ elképzeléseit kell meglátni, hanem azt is, hogy melyik részek vihetõk úgy filmre, hogy élvezhetõ legyen... Pl Bombadil Toma kihagyásáért az összes lábujját végigcsókolgatnám a rendezõnek és mindenkinek... Szóval én azt hiszem, ez egy olyan film volt (illetve 3), ami igenis egy érett és jó alkotás, amennyire a képi világ és tegyük hozzá, a nézõcsalogatás kényszere engedi, hû maradt a könyvhöz és a kultuszhoz is. És érdekes módon, pl az Apám beájulna esetében is kifejezetten irritáltak a könyvtõl való eltérések, ezek a LOTR esetében nem zavartak igazán. Engem megfogott az egész.

#204 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 25. - 22:53

Vesszen a TV2! Posted Image Az ember itthon fekszik lázasan, haldokolva, és mit kell néznie? Na jó, nem kell... Volt ugye az Óvakodj a törpétõl, Goldie Hawn-tól mondjuk nem is lehet mást várni csak egy ilyen bugyuta vígjátékot, de azért voltak legalább benne jó poénok, meg karakterek. Na de amit tegnap este elkövettek, az valami katasztrófa. A Savate c. vadnyugati filmrõl van szó, az egy az egyben egy hányadék volt klisékbõl összeállítva. Olyan bunyós van-damme koppintás, csak sokkal szarabb, és laposabb a történet. Aki látta, tudja mirõl beszélek, aki nem látta, messzirõl kerülje el, ha bármikor újra mûsorra tûzik. Komolyan nem értem, hogy kik azok, akik ilyen szemetet szponzorálnak, és hogy lehet az, hogy profitot hoz? Akkor már inkább ezer Goldie Hawn, a hamiskás-butus-szõkés mosolyával, és a betûkirírót játszó nénikkel (az király volt. :D )

#205 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 0:08

Szeretnék jót is írni, ma sikerült a Filmmúzeumon kifognom egy jó filmet, a Fehér ló és a Srác, vagy ilyesmi volt a címe, biztos lesz még, most volt kb. harmadszor, csak eddig lemaradtam róla. A fiatal srác egy vasgyárban dolgozik villanyszerelõként, tanfolyamra jár, kiváló dolgozó elismerést kap, ahogy azt kell, és elvárt abban az idõben. Az álmai netovábbja pedig egy fehér ló, akinek a hátán elszáguld a szabadságba. Pontosan egy szürke arab ló! Van pár kép is, hogy azon a lovon vágtázik a srác, aki ült már arab lovon szõrén, vágtázott már vele teljes egyetértésben, és elvarázsolta azzal a mágiával, ami csak az arab lovakra jellemzõ, az ne csodálkozzon, ha könnyes lesz a szeme sarka a végén...

#206 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 3:58

Dé!Esetleg a premier elõti vetítésrõl nem hallottál? Egyébként attól, hogy valakit nem bírsz, még nem feltétlen hazudik.Egyébként neki nagyon tetszett, majd megkérdezem tõle, hogy is volt ez pontosan, bár egyszerûbb, ha Ti írtok neki. De ha talizok vele, akkor megkérdezem.

#207 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 14:35

Dev! Tényleg létezik premier elõtti vetítés, de azokat általában 1 nappal a bemutató elõtt szokták megejteni (ez a MV esetében jövõ hét szerda lenne). Azért feltételesben, mert konkrétan ennek a filmnek még nem néztem utána, és mivel magyar, lehet hogy eltér az átlagtól.

#208 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 17:38

Pedig ma még taliztam is vele, de ezt már elfelejtettem megkérdezni tõle. Posted Image Egyébként van amikor nem van amit egy héttel elõtte levetítenek. De nem tom.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 19:55

idézet:
Eredeti szerzõ: Devil_girl: Dé!Esetleg a premier elõti vetítésrõl nem hallottál? Egyébként attól, hogy valakit nem bírsz, még nem feltétlen hazudik.Egyébként neki nagyon tetszett, majd megkérdezem tõle, hogy is volt ez pontosan, bár egyszerûbb, ha Ti írtok neki. De ha talizok vele, akkor megkérdezem. [/QUOTE]Bocs, de ezt a hozzászólásodat legkevésbé sem értem; se nem utálom a Kriszt (NEM IS ISMEREM!), se nem mondtam, hogy hazudik. De hallottam a premier elõtti vetítésrõl. És akárhol láthatta. De ha jól emlékszem, te sem értetted, hiszen még nem vetítik. Klb nyugodan okádjál le...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 20:02

sorry, 2X rakta be [ Január 26, 2004, 19:03: Az üzenetet átszerkesztette: Dé ]

#211 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 20:11

idézet:
Eredeti szerzõ: Dé: Mondom én, h nem láthatta a Krisz a Magyar Vándort!!! :D á[/QUOTE]Úgy rémlik ezt Te írtad. Mellesleg a saját stílusodat is nézdd meg.Egyébként meg látta, megkérdeztem.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 20:43

De még elõtte beszélgettünk errõl... Meg a mondatom végén azért ott van ez is: :D (az "á" nem tudom, miért van ott). Mindegy, zárjuk ezt rövidre, nem úgy gondoltam, ahogy értetted. Posted Image És jöjjetek, örvendjetek, 4 Golden Globe a LOTRnek! Posted Image

#213 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 26. - 21:14

idézet:
És jöjjetek, örvendjetek, 4 Golden Globe a LOTRnek! [/QUOTE]Innen már egyenes az út az Oscar-ig! Posted Image -Remélem. Posted Image

#214 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 28. - 22:35

Most nem fogok túl nagy sikert aratni, de ez egy baráti fórum ahol véleményeket lehet megosztani a többiekkel, én is ezt teszem. Nem olvastam egyik Gyûrûk Ura könyvet sem, és nem láttam a trilógia elsõ 2 részét sem, a király visszatér-re pedig csak véletlenül kerültem be. Látványilag tényleg nagy film volt, jól megcsinálták (hozzá kell tegyem, kb. 20 percet ki kellett hagynom a filmbõl A PÓK miatt...). Így hogy csak a legalapabb szitut ismertem és az elõzményeket, részleteket nem, számomra nem sokat mondott a történet. Igen tudom, az én hibám, minek nézek olyan filmet amihez nem értek, stb. Ja és nem csípem Frodót. Ami még szerintem durva volt, hogy 201 percig húzták, nyújtották mint a rétestésztát, az embernek tyúxem nõtt a seggére mire végre kiírták hogy The End. Szal ne értsétek félre, engem nem fogott meg, ti szeressétek, olvassátok, nézzétek meg 20x, biztos találnánk olyan kedvencet nálam amitõl ti nem ájultok el. Peace. ui.: a zenéje se rossz.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 28. - 23:07

Artin! 11 jelölésbõl csak összejön valami... ;) Titok! Ez természetes, ha nem lennék tájékozott a témában, nyilván nekem se jött volna be a film!.. De pl ismerek olyat is, aki szintén véletlenül látta a 3.-kat és utána döntött úgy, h megnézi a másik 2-t Posted Image De akkor a könyvet el se olvasd, mert egy csomó mindent kihagytak a filmbõl és úgy lett 201 perc! :D Jó, persze, olvasni teljesen más... Az biztos, h hangulat kell hozzá. Sokak nem szeretik. És ez nem baj! Posted Image

#216 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 28. - 23:46

Akiknek megvan a Két Torony bõvített full extrás változata, azoknak tudom ajánlani Gollam "különszámát", ami el van rejtve a DVD-n. A legelsõ diszken be kell menni a jelenetválasztó menübe, annak a legutolsó oldalán kiválasztani az "Of Herbs And Stewed Rabbit" menüpontot (nem kell elindítani, csak rávinni a kurzort). Meg kell nyomni a lefele nyilat, és ha megjelent a képernyõ alján az Egy gyûrû, az entert. Aztán lehet röhögni Gollam rendhagyó köszönõ beszédén, amit az MTV Movie Awards díjátadó ünnepségén adott elõ. (Magyarra sajnos nem szinkronizálták, de talán az angolul nem tudóknak is elég vicces lehet).

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 28. - 23:53

Ezt meg fogom nézni! :D Hát igen, ez a hátránya, ha nem babrál az ember a jelenetválasztással... :rolleyes:

#218 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2004 január 29. - 8:45

Olvastam, megnéztem, ennek ellenére nem fogott meg. Mégpedig azért, mert egy kicsit túl van lihegve. Tényleg nagyot alkottak technikailag, a történet is tetszett mindig, csak annyira kikiáltották szuperfilmmé, mintha mindenre megoldást találna benne az ember.Inkább kétszer megnézem a Sztalker-t, ott nincsenek orkok, nincsenek varázslók, de nekem többet mond el. Mások vagyunk.

#219 jegytelenpej

jegytelenpej

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 172 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 29. - 10:48

idézet:
Eredeti szerzõ: Mongol:Inkább kétszer megnézem a Sztalker-t, ott nincsenek orkok, nincsenek varázslók, de nekem többet mond el.[/QUOTE]Bár tetszett, amit írtál, mégis felmerült bennem a kérdés. Egybe lehet-e egyáltalán vetni a kettõt. Szerintem aligha. Amikor lélekzetelállítóan látványos jeleneteken és trükkökön van egyedül a hangsúly, az ember ezek mellett egyéb mondandók jelentésén mélázni nemigen ér rá. (Értsd: nem.) Az álomgyárban pedig nem gyõzik egymást túllicitálni e megafilmekkel. Így a Gyûrûk Ura filmtrilógia (is) csupán a mindennapi kenyerünk mellé rendelt cirkusznak szánt micsoda. Minderrõl szegény Tolkien tehet persze a legkevésbé. Stilizálni a legnehezebb. Abban részt kell vennie a nézõnek. A többihez meg bõven elég a bámész tömeg.Errõl az egészrõl nekem rögvest az jutott az eszembe, amit egyszer régen apám mondott a rajzmûvészet kapcsán. "A legnehezebb egy vonallal megrajzolni valamit. Megfogni a dolog lényegét egy laza, elegáns mozdulattal." Vagyis, amikor az ember már satíroz, árnyékol, szórópisztollyal cizellál, etc. - amitõl persze mindenki "elájul" - az nem nagy kunszt.S amikor nem is olyan sokkal késõbb megláttam "élõben" egy egészen picike Picasso tollrajzot, amely elsõre csupán egy firka volt, és egy cirkuszi mûlovarnõt ábrázolt, rögvest meg is értettem, mire gondolt. Felejthetetlen felfedezés volt.Egyébként még az sem biztos, hogy "Mások vagyunk". Talán csak más korosztály. :cool: (Ps.: Egyébiránt megragadva az alkalmat, mindenkit üdvözöl a visszatérõfélben lévõ, már nem is annyira nettelen jegytelen) Posted Image

#220 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 29. - 11:10

De jó, hogy megint itt vagy Jegytelenpej! Posted Image

#221 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 29. - 12:07

Szia Jp! Posted Image A Gyûrûk ura nem is hálivúdi film. A rendezõ és a stáb nagy része Új-zélandi, és a fõhõsök között is csak elvétve lehet amerikai színészt találni. Persze ettõl még lehetne "hálivúdi", de szerintem nem az.Szentségtörõ módon megkockáztatom, hogy a történet Peter Jackson tálalásában nekem jobban tetszett, mint ahogy a könyvben szerepelt. A gyûrûk ura nálam is a nagy kedvencek közé tartozott mindig, még a régi, zöld, keménykötésût olvastam, aminek olyan jó szaga volt (a mai könyvek miért nem olyan jó szagúak?). Tolkien csodálatosan tudott írni, és nagyon jó nyelvész volt és hatalmas volt a fantáziája. A filmekben valahogy új életre kelt egész Középfölde. Szeretem a könyvet is, meg a filmet is. (Azért a tünde pasik lehettek volna jobbak :D ).

#222 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2004 január 29. - 14:49

Szerintem ez korosztályos kérdés, mert vannak jóval gyerekesebb dolgok, amiket Te nem néznél meg, én viszont többször láttam.A gyûrûk ura nem kimondottan mese.

#223 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 29. - 17:53

Tök érdekes így olvasgatni hogy ki mit gondol ezekrõl... és köszi hogy nem hurrogtatok le! Posted Image

#224 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2004 január 29. - 17:56

Hurrogtunk már le valakit.Nekem ismerõsöm sincs olyan. :D Posted Image ;)

#225 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 30. - 2:55

idézet:
Eredeti szerzõ: Huxley:tartozott mindig, még a régi, zöld, keménykötésût olvastam, aminek olyan jó szaga volt (a mai könyvek miért nem olyan jó szagúak?). [/QUOTE]Mûanyag, mûgyanta, hasonló szemét. :-/ A régi könyvek még természetes anyagból voltak, természetes szaguk is volt. Egy bõrkötéses, fûzött, normális papírra készült könyvet érdemes kézbe fogni. Pontosabban, már kézbefogni is érdemes. Amit ma csinálnak, az csak fastfood, összeszorítják, megkenik mûgyantával, ráhajtanak egy vékony kartont kívülre, és mehet. A belseje meg mintha klotyópapírra nyomták volna. De sajnos sokszor annyit érnek a rajta levõ betûk is.

#226 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2004 január 30. - 8:56

Cav! Teljesen igazad van. Nekem vannak nagyon régi könyveim, a legrégebbi 1789-es, de teljesen más érzés kézbe fogni, lapozgatni. Illatuk van, olyan a tapintásuk, mint a selyemnek.A nyelvezetük olyan, hogy az ember olvasásuk közben óhatatlanul ott találja magát a kúriákban, a birtokon, vagy a halász ladikjában.Jól esne olvasás után valakivel így beszélgetni, olyan dolgokról borozgatás és pipafüst mellett.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 1. - 0:07

idézet:
Eredeti szerzõ: Mongol: annyira kikiáltották szuperfilmmé, mintha mindenre megoldást találna benne az ember. [/QUOTE]Pontosan ez az, amitõl el kell tudni vonatkoztatni! És az is igaz, h ez azért nem egy hollywoodi szuperprodukció, mégha ténylge technikailag ütõs is, és tény, h sokan csak erre buknak, meg túlmisztifikálják a dolgokat stb... De ha te már értetted elõtte, akkor érteni fogod a filmen is, amit érteni kell, és ki tudod zárni a túllihegést is!.. ;) Egyébként most futottam csak bele abba, amit Artin fentebb írt, h nem bírt felkelni, amikor már mindenki más ment kifelé; ezzel én is pont így voltam, barátnõmmel végigültük a végefõcímet (tény, h az maga szép volt, meg a zene is gyönyörû, de nem csak ezért), mi voltunk az utolsók, akik kimentek, azt is csak azért, mert már sötét lett... Posted Image Mások vagyunk, igen, de pont ez benne a jó :D

#228 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 3. - 23:38

Épp a TCM-en nézem az Óz a nagy varázsló c. filmet angolul. Imádom egyszerûen ezt a filmet. Így hogy már legalább tizedszerre látom, mindent értek is.

#229 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 4. - 2:36

Tök jó neked, hogy van TCM-ed! Posted Image Kénytelen vagyok beérni a Filmmúzeummal, meg a Duná-val. Azt hiszem kezdek megcsömörleni a sok "mûvész" filmtõl. Mostanában vetítenek egy csomó filmszemlén ilyen-olyan díjat kapott filmet, amik egyébként baromira nem szólnak semmirõl, legalábbis nekem nem mondanak semmit. Biztos azzal van a baj, hogy nem elég érett a mûvészi felfogásom? :D Nos, nem tudom. Én a jó filmet úgy képzelem, hogy bizonyos szempontból populáris. Tehát az ember nem magának csinálja, meg a hozzá hasonló felfogású kb. 20 embernek. Vagy 200, vagy akármennyi. Pedig szeretem az elvont filmeket, furcsa történetekkel. Amiket már itt is emlegettem, meg pl. legutóbb a Swimming Pool címût láttam, az is bejött, meg picit régebben a Táncos a sötétben-t, ami egyébként baromi melankolikus és lehangoló, de ettõl függetlenül tetszett. Nem tudom, ha ez az új magyar filmirányzat, amiket az utóbbi napokban láttam, akkor baromira le vagyok hangolva. :-/

#230 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 5. - 20:06

Tegnap megnéztem a Minden reggel címû filmet.Alapvetõen nem szeretem a filmeket, nem köt le, unom, nem nekem való. Nem is voltam moziban jó rég.De ez most nagy volt, ez különleges volt. Lényegtelen történet, állóképek sora, tárgyak, zene, egész vásznat betöltõ arcok. Lehet, hogy elvetemült mûvészfilm, nem tudom. De megfogott. Hatott. Jó volt.Volt, aki azt mondta, hogy teljesen beidegelt tõle, nyomasztotta, nem tetszett. Én nem éreztem nyomasztónak. A vélemények tehát nagyban különböznek, de ez nem is baj, természetes.Ajánlom tehát megnézését. (Cav, a Te hozzászólásod kapcsán írtam, így Neked külön ajánlom) Egyébként nem arra kell számítani, mint ami a mai filmekben megszokott. Mondhatni antifilm. A maga korában is az volt. De épp ez tette lehetõvé, hogy nekem tetszen. Posted Image

#231 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 8. - 21:09

Nézzétek meg a Szamszárát!A dilemmához: szerintem hazament - akárhol is legyen az Posted Image (de azt hiszem a faluban)

#232 Packo

Packo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 167 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 9. - 16:37

nekem a kedvenc filmem a Gyûrûk ura, a konyv rabja voltam mikor elkezdtem olvasni, de csak egyszer olvastam el mégpedig 13 éves koromban kb egy hónap alatt, köny film mindkettõ szerintem nagyon jó, én nagyon szeretem a benne lévõ szereplõket és a magyar hang sem lett olyan rosz mint általában. A kedvenc szerplõm benne Legolas-Orlando Bloom, de minden szerplõt kedvele, mert szerintem mindenki nagon jól etudta játszani a saját szerepét, szerintem Gollam az egyik legjobb animáció, amit eddig láttam, nem tudom tudjátok-e Andy hogy találta ki Gollam hangját, ugy hogy vasalás közben a torkára ment egy szörszál és azt probálta felköhögni, és igy lett a Gollam hanja mikor monja a nevét, szerintem aranyos. Posted Image .Na de errõl ennyit másik nagy kedvencem Johnny Depp, szerintem õ nagyon jó színész.a Harry Potter nagyon tesztett mármint a könyv, bár szerintem a film nem lett valami nagy alakitás, a köny jóval jobb volt.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 13. - 22:46

Úgy esett, h a mai napon végül én is megnéztem a Magyar Vándort, bár nem a fórumos csapattal, hanem barátnõmmel a Kossuthban ócsóér' Posted Image Úh leírkálom a benyomásaimat róla, ha már úgy ide vetett ez a cudar élet...Beültünk, kürtös kalácsot szopogatva (én mindig azt eszek, nem popcornt, nem bííírok ellenállni a kürtös kalácsnak!), film indult. Az elsõ 20-30 percben, na jó, inkább 20, komolyan féltem, mert eléggé olyan kezdett lenni, mint a Szemlén általam látott Indiai Csreszenye c alkotás, és ez rossz dolog! :D De aztán szerencsére belelendültek! Nekem tetszett a film, a zene jó volt, tényleg minden szállodában volt valami meglepivendég, némelyiken nagyot röhögtünk (Korda Gyuri bá vitte a pálmát). Meg a karakterek is jók voltak, külön a szívembe zártam Elõdöt és Kondot, utóbbit elõször persze én is utáltam, de a végére nagyon megszerettem! Ja, meg persze Szabó Gyõzõ is bejátszott. Szervét Tibort meg eleve imádom, úh nincs mit hozzáfûznöm :D Ja, a lovak is jók voltak, csak picik Posted Image (tudom, tudom, direkt!) A vágásban találtam kivetni valót (Reviczki hol fogta a kupát, hol a trón karfáján volt, meg a tankos csávó 2X dõlt hátra, meg ilyenek... de nem volt gáz egyik sem, csak észrevettem), de hát jajj, majd akkor kritizálok, ha tudok jobbat!!! Egy dolog volt fura; az Anonymus-os rész, ahhoz képest, h ugyanolyan mellékszereplõ volt, 1-poénos alak, túl sokat foglalkoztak vele, és amikor lelkendezett, h kitalálta, mit fog írni, azt hittük, lesz még szerepe, közben meg ennyi volt belõle. Nem hiányzott a sztoriból, csak nem volt egyértelmû, legalábbis szerintem. Ja, mégegy; akkor most a végén mi volt, öngyi lett a hét vezér, v mi volt az a leugrás? :D Az nem volt 100% vili, h mér ugrottak le, olyan "na fejezzük be valahogy" jellege volt.Minden esetre igazi rossz dolgot nem találtam benne, jó film volt, igaz, ismételten olyan darab, amit mi értünk, de le ne fordítsa senki angolra, mert a külföldi nem érti! De hát nekünk készült, no meg rólunk, ne is akarja senki exportálni!

#234 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 13. - 23:29

Hali Dé!Én is láttam a filmet, és szerintem a pacik nagyon husik voltak benne :D Egyetértek veled abban, hogy ne vigyék ki, mert ez tényleg olyan MIÉNK! A végén nem önyik lettek, hanem hepajok voltak, hogy megtalálták a magyarokat, és utánuk mentek. Figyelted, hogy a Gyõzõ mindíg lemaradt, és mindíg lólengett a lován?!Lényeg ami lényeg, hogy nagyon ari kis film. Hallottam egy beszélgetést a rendezõvel, és állítólag a mozik a küszöböt rágják, mert egy vígjátékhoz képest ez hosszú. De azt is tegyük hozzá, hogy ez nemakármien vígjáték. Ez történelmi vígjáték, és a miénk!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 13. - 23:37

Jó, tom, h nem öngyik lettek :D , csak ha onnan leugranak, akkor aztán mehetnek a magyarjaik után, mert meghalnak! de legalább boldogan... Posted Image Jó, ez csak az én személyes kekecségem, amúgy értettem én a csíziót!Ja, nagyon helyre kis lovacsok voltak! Ja, Gyõzõ az elvolt a lovon rendesen, azaz persze nem õ, hanem a dublõrje... De akkor is! Azért rossz lehet egy vágtázó ló farán csüngeni... :rolleyes: Igen, igen, ez a miénk! Olyan is, de épp ez a szép benne :D

#236 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 13. - 23:43

idézet:
Eredeti szerzõ: Dé: Azért rossz lehet egy vágtázó ló farán csüngeni... :rolleyes: [/QUOTE]Úgy, hogy a ló közben néha bakolgat is. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 13. - 23:49

Ja, az olyan aranyos volt, úgy röhögtem :D (jó, onnan nézve biztos nem volt olyan édes)

#238 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 14. - 0:14

Tény, hogy a lovacska nem sunyított bakolás közben. Gondoljunk csak bele, hogy milyen kellemetlen lehetett a forgatáson, amikor a paci bakolt. Itt a sérülésekre gondolok, ami ha nem látható, de egy férfi ember életét kissé megváltoztathatja... Posted Image Észrevettétek, hogy a stáblistának az elején kiírták a pacik nevét? Ez is tök édi! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 14. - 23:24

Igen! :D És a honlapon vannak videók is, megnéztem 1-2t, pl amikor Szervét Tiborék szõrén lovagolnak... Asszem, ezek a Magyar Gábor lovai voltak, vilyesmi, de õ volt a koordinátor, mindenesetre nem gyenge lovacskák voltak, nagyon jófejek voltak!.. [ Február 14, 2004, 22:55: Az üzenetet átszerkesztette: Dé ]

#240 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 14. - 23:42

Magyar Gábor. Magyar Attila az õrt játszotta.A lovak meg olyanok voltak, amilyennek a lovaknak lenniük kell, ennyi!Ja és el kell dicsekedjek vele, hogy én találkoztam ám személyesen a film egyik sztárjával, nevezetesen a Kajtor nevû zsábi paripával! Posted Image [ Február 14, 2004, 22:44: Az üzenetet átszerkesztette: Barefoot ]