Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Íjászat

• Please log in to reply
308 válasz a témához

#201 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 7. - 18:45

Feribá ez nekem már magasröptû. Nem értem.Túlvagyok a mai versenyen Budakalászon. Eszméletlen nagy buli volt! :yeah: Jó társaság, jó szervezés, szép környék, rég nem látott ismerõs, vártnál jobb, de mezõnyátlagnál nem jobb ( :D ) szereplés, gyönyörû idõ, szebbnél szebb nyeremények, finom ebéd és rengeteg értékes ember. Nagyjából ennyiben lehet röviden megfogalmazni mi is volt ott. Azt hiszem a július 8-ai (ha jól emlékszem) második felvonásra is elmegyek. Bûn lenne kihagyni. :) További felhívták figyelmemet egy 28-ai Komáromi versenyre. Állítólag remek, és nehéz pálya, nagylétszámú résztvevõ várható. :) Sopron milyen volt???

#202 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 7. - 19:08

Eddig csak olvasgattalak Titeket, de tegnap óta már lõdözgetek is :yeah: (A hatékonyságomat egyelõre hagyjuk, a jószándék megvan. :D )Artin, ha lesz még kedvetek nyáron lómenhelyirányba kanyarodni, (csak ne Regöly felé :D ), akkor a gebék mellett már íjászkodási lehetõség is vár. :) Hátha így már idekeveredsz... ;)Egye fene, lesz kecsap is. :D

#203 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 8. - 9:11

Hinnye!Ezt nézzétek meg: http://www.szip.hu/m...d...ew&eid=1071 :yeah: Annyira buli lenne elmenni. :)(sajnos a link nem mindig hoz be jót elsõre. A II. Szittya Ünnep kiírását akartam belinkelni.)

Edited by Artin, 2007 április 9. - 19:16.

#204 bozzy

bozzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 352 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 30. - 11:07

Tavaly szeptemberben újraélesztettem az íjászatot Budajenõn.
Az akkor csatlakozott gyerekek szezonzáró fellépése most szombaton lesz a helyi borünnep keretében.
Néhány fotó a csapatról.
Sóskútról lovasíjász barátaink tartanak bemutatót; Zsámbékról Maus Ilus hozza el a pónijait az apróságoknak.
A bornap részletes programja itt olvasható.
A Csodaszarvas Íjászbarlang gazdája kitelepül az árukészletével - íjaival s minden egyéb hasznos holmival -.
Kitûnõ alkalom mindenki számára - kipróbálni különféle gyártók íjait, - megnézni hol íjászkodunk (télen s nyáron) - megkóstolni remek borokat Villánytól Tökön át Egerig.
Gyere!

#205 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 június 5. - 8:12

5 éves fiúcskának születésnapra keresek használt, olcsó gyerekíjat, esetleg pár vesszõvel is... :D

#206 bozzy

bozzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 352 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 17. - 15:40

Szeptember 29-én Komáromban a Csillag erõdben íjász verseny lesz.
A részletes kiírás itt olvastható.

#207 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 4. - 18:03

Ezt mindenképp meg kell néznetek! :)

#208 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 22. - 19:20

Eztet meg aztán pláne! :) (Hun vagytok, íjászok???)

#209 Guest_nagydalton_*

Guest_nagydalton_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 24. - 16:23

Úúú, nagyon komoly, biztos sokat gyakorolta.

#210 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 29. - 12:30

Csókolom! Ezt olvasom egy íjászverseny beharangozóján: Célok: Eleven 3D Ez mit jelent: hízott malacokra kell lõni? Avagy? (Egyébként a most jövõ hétvége, Budakesz.

#211 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 29. - 12:38

Célok: Eleven 3D

Ez mit jelent: hízott malacokra kell lõni? Avagy?

Engedd meg, hogy válaszoljak rá, mivel családom másik fele íjász (csigás íjjal, világbajnok huggal és csigás íjjal szintén EB-s apjukkal rendelkezem) :)
Eleven 3D azt jelenti, hogy: Eleven egy márka, Pest legvégiben található íjászbolt és edzõterem, és a tulaj által biztosított 3D-s = élethû gumiállatokra kell lõni, ha jól tudom célonként 2-szer (de majd hugom megkérdezem, bár illene tudnom, mert nem egyszer voltam már velük versenyen...na, mind1)
Így röviden ennyi ;)

Ha esetleg valakit érdekel, akkor egy kis reklám Gáborunknak :D -> Eleven Íjászközpont

Edited by melonni, 2007 október 29. - 12:39.

#212 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 29. - 13:36

Köszönöm! Szóval ezért szerepel a programban az Eleven szó vagy tizennyolcszor. :) (További kédéseim: ez az eleven ez az angol 11, vagy a magyar virgonc? És miért vannak a húgodnak csigák az íján? Elevenek? :D )

#213 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 29. - 20:44

Inkább a magyar, mivel nem sokszor hallottam még ilevönözõ íjászokat (eleveneket annál inkább). :D

#214 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 30. - 14:23

(További kédéseim: ez az eleven ez az angol 11, vagy a magyar virgonc? És miért vannak a húgodnak csigák az íján? Elevenek? :D )

Ennyire azért a mélyibe nem szoktam belemenni, de nagy valószínûséggel a magyar "virgonc" szóból ered az egész megnevezés - mivel sokat mennek versenyekre, rendezvényekre, szerveznek, résztvesznek stbstb. szóval eleven életet élnek :D
A hugom íjának csigái, hogy mennyire elevenek azt õ tudná megmondani :D mindenesetre jó hasznát veszi(k) az ideg kihúzásakor! ;)

#215 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 30. - 14:34

Köszi nektek, jóval okibb lettem. Bár ez abszolut értékben még mindig nem túl sok. :) Azért a hugod a könnyebbik utat választotta. :)

Edited by Ernest, 2007 október 30. - 14:35.

#216 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 30. - 14:39

Hát, én ennyit tudok :ang: Könnyebbiket? :D azt hiszem igen! bár nem tudom mire érted, de van itthon minden fajta íjból, tradi, reflex stb. és õ maradt a csigásnál, amit nehezebb kihúzni, bár kikönnyít a végén, de könnyebb vele célba találni, ahogy én elnézem a versenyeket; sokszor még piszkálom is vele, hogy "indujjá má' tradival, aztán úgy hozzál haza érmet, kupát!" De, nem, csak a csigás, meg a csigás! :-/ :) Persze szépen lõ, meg ügyes, de...de... ;)

#217 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 3. - 17:30

Na, láttam csigákat, de ahogy hozzá nem értõként szemlélem, ez egy borzalmas fegyver a közönségeshez képest.

#218 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 3. - 18:18

Na, láttam csigákat, de ahogy hozzá nem értõként szemlélem, ez egy borzalmas fegyver a közönségeshez képest.

Láttam csigákat :) ez jó...hol, merrefelé jártál, milyen versenyen "csekély értelmû medveapja" :D ?
Fele családom ma Lábatlanban nyomul, kiváncsian várom az eredményeket :) este mindig megy a naaagy élménybeszámoló :)

#219 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 3. - 18:22

3D vadászverseny Budakeszi, a büfében Balaton-szelet és Coca-Cola. :D

#220 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 3. - 19:13

Akkor az szinte nem is büfé volt, hanem egy egész bevásárlóközpont! :) (egyébként általában jó zúzós pörkölteket szoktak fõzni, meg gulyást...) büfével még nem találkoztam;

#221 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 3. - 19:17

Akkor az szinte nem is büfé volt, hanem egy egész bevásárlóközpont! :) (egyébként általában jó zúzós pörkölteket szoktak fõzni, meg gulyást...) büfével még nem találkoztam;

És van néha nyílhegy a pörköltben? :gm:

#222 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 3. - 19:36

Ehh, nem arra értettem, hogy nyílhegy és netán üvegszál darabkák is fellelhetõk a pörköltben :) csak volt pár verseny ahol, sokszor jobban meg kellet volna válogatni kit raknak a kondér mögé! De, hát én sem vagyok "Laci bácsi" csak egy jó hosszú, folyamatosan lõdözõs, hegymászós túra verseny után nem a legfinibb ha mocsingokat kell kutatnom...(legyen az hegy, vagy csak csont) :)

#223 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 3. - 19:52

Ehh, nem arra értettem, hogy nyílhegy és netán üvegszál darabkák is fellelhetõk a pörköltben :) csak volt pár verseny ahol, sokszor jobban meg kellet volna válogatni kit raknak a kondér mögé! De, hát én sem vagyok "Laci bácsi" csak egy jó hosszú, folyamatosan lõdözõs, hegymászós túra verseny után nem a legfinibb ha mocsingokat kell kutatnom...(legyen az hegy, vagy csak csont) :)

Idõnként TE is változtatod tollas veszõk helyeit hossztengelyük mentén, álnok módon felhasználva a rugalmas alakváltozások istenét? :)

#224 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 4. - 11:33

Ajaj, asszem erre pihennem kell egyet, míg egyáltalán kitalálom milyen válasz adható erre (szóval nem értem :D ) Viszont tegnap jött haza egy bronz és egy aranyérem! :) Mesélték, hogy olyan sz*r volt az eleje...egyik versenyzõ fogta magát és elkezdett távmérõzni (ami tilos versenyen!) És még neki állt feljebb, hogy nem mondta senki, hogy nem lehet (csupán azért, mert alap!) Csalnak itt is rendesen...szánalom;

#225 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 17:14

Azt kérdeztem, Te is nyilazol néha? :)

#226 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 18:30

Hahó! Valaki nem jár közületek véletlenül az újonnan nyílt Orom Íjászcentrumba?

#227 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 4. - 19:11

Jaj, így már értem :) hát nem, én nem íjászkodom; Nekem a comb és farizomzatom erõsebb, mint a karjaim :D vagyis én lovagolok, de azt hiszem maradok is ennél :) (igazából nem égetem magam, hogy a nálam 6évvel fiatalabb hugom egy karrántással kihúzza az íjat amit én hosszas ,életveszélyes mozdulatokkal tudok csak véghezvinni) :rolleyes: Orom íjászboltot mi nem ismerjük, úgy tudom, hogy tradicionális irányzatra mennek inkább rá...így inkább az Eleven.

#228 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 19:13

Orom íjászboltot mi nem ismerjük, úgy tudom, hogy tradicionális irányzatra mennek inkább rá...így inkább az Eleven.

Ha megnyitod alinket, láthatod, hogy nem boltról van szó, hanem gyakorlópályáról. :) Itt a XII. kerületben van, az Ördög-orom alatt. Edvi Illés út.

Edited by Méz, 2007 november 4. - 19:14.

#229 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 19:23

Van ennek az Orom Íjászcentrumnak zárt terme? Ezt nem találtam meg a lapon. Meg az árakat sem, pedig érdekelne. Valami jó helyet kéne már találnom télire, ami közel van, és normális társaság látogatja. :)

#230 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 4. - 19:28

Megnyitottam és rá is kérdeztem mivel 3íjász ücsörög most a konyhánkban és egyik járt már ott. Tradicionálisak inkább...ennyit tudok, a gyakorlópályát én is látom :) Elevenben is van, csak ott beltéri, vagyis terem (nekem mondjuk ez a homokfalas jobban tettszik) :) attól függetlenül, hogy mi máshova járunk elnézünk, általában újra vevõk vagyunk...lõni meg jó az écsi homokbánya (amíg ránk nem omlik) bár én csak kísérõ vagyok ;)

Artin, ha Budapesten keresel tényleg ajánlani tudom az Eleven íjászközpontot.
Elég vegyes a társaság - tradi, csigás, reflex .
Bérletet is válthatsz stbstb. íjon kívül nem kell hoznod semmit, vesszõfogó is van bõven...meg ami kell :)

Edited by melonni, 2007 november 4. - 19:29.

#231 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 19:31

Én nem íjászkodom, talán rendes íjjal jó ha kétszer lõttem, meg segítettem egy lovat betanítani íjász alá. De ez a hely itt van alattunk, aztán gondoltam hátha összefuthatok itt fórumossal. No meg az is nagyon izgatja a fantáziámat, hogy ki az a srác, aki lóval jár ide íjászni, és hol tartja a lovát.
A hely közvetlen erdõszélen van, sõt, inkább már az erdõben. Biztos lehetne terepíjászkodni is. :)

Van ennek az Orom Íjászcentrumnak zárt terme? Ezt nem találtam meg a lapon. Meg az árakat sem, pedig érdekelne. Valami jó helyet kéne már találnom télire, ami közel van, és normális társaság látogatja. :)

Nincs zárt terme. Lehet írni nekik, biztos szívesen válaszolnak, mi mennyibe kerül.

#232 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 4. - 19:42

Egyszer olyan szívesen kipróbálnám a lovas íjászatot!! csak félõ, hogy valakit még a végén lelõnék a cél helyett; de nekem nagyon tettszik az íjászat ezen fajtája. Addig is azt hiszem marad a képek nézegetése :rolleyes: annyit tudok róla, hogy az elsütést a vágta lengõ szakaszában kell véghezvinni ésss, ennyi :)

#233 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 21:02

Melonni! Az Elevenrõl hallottam, meg vásárolni már vásároltam náluk, de õk kevésbé tradisok, én meg avval lövök. Meg ha minden igaz helyileg se a legjobb nekem. Az Orom közelebb lenne, de ha nincs ott terem, akkor buktam. A lopvasíjászat kapcsán: Lengõ szakasz alatt nem tudom mit értesz, de egyes elvek a felsõ holtpontot javasolják, egyesek meg azt, hogy mindegy, úgyis kiállod. :) Amúgy jó dolog, én szeretem.

#234 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 4. - 21:06

Azért ez kicsit erõs túlzás. :D Egyébként lebegõ szakasz.

#235 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 5. - 9:31

Mondtam, hogy nem értek hozzá! Azt a két betût meg nézzük már el nekem :rolleyes: "lengõ-lebegõ" de azért leesett, hogy mirõl beszéltem!! :D Jólvann Artin! akkor sikeres keresést ;) ez kb. olyan mint nekem anno. a megfelelõ lovarda megtalálása :) (hát, nem egybe jártam végig, annyi biztos!) :)

#236 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 5. - 17:04

El van nézve. Csak vicces volt. :)

#237 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 24. - 18:14

Elsõ generációs Kassai íj a minõségi idõkbõl eladó kihasználatlanság miatt, nagyon jó állapotban. 45#, 30". Ára:30000Ft Kérésre képeket tudok küldeni.

#238 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 25. - 7:04

Akkor küggyé. Nekem. Azaz az Uracskámnak. ("Hosszúkéz" jeligére)

#239 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 5. - 16:16

Addig siránkoztam, hogy nem csinálnak a hazai íjkészítõk olyan íjat amit én elképzeltem, míg végül megcsinálták:
http://www.grozerarc...im/crim_trh.htm
Most kereshetek más kifogást :)

#240 mgbg

mgbg

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 3. - 11:34

Találtam egy képet egzotikumnak :)