Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fotó

• Please log in to reply
17489 válasz a témához

#201 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 0:38

Érdekes ez a kép. Az egyetlen ami engem zavar, hogy torzít nem picit teljes ráközelítésnél, bár gondolom ezt nem lehet elkerülni. Szal Posted Image Fõleg hogy annak az ezüst Mitshubishinek még a rendszámát is le lehet olvasni! :eek: Meg most vettem észre egy durva hibát a képen. Ugyan azon a helyen van egy autó és egy busz. Ez vajon mitõl lehet??? Maga a képminõség (gondolom ez itt a lényeg) számomra megdöbbentõen jó. [ December 17, 2004, 23:40: Az üzenetet átszerkesztette: Artin ]

#202 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 0:43

Megvártad, míg teljesen betölti a közelítést? Mert én akkor nem vettem észre, hogy torzítana. Amúgy meg tök gagyi, a kocsin levõ matricát már nem lehet kiolvasni, homályos. :D

#203 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 1:00

A [url="http://"http://www.tpd.tno.nl/smartsite1050.html"]félemberek[/url] , félbuszok és egyéb furcsaságok mindig az összeillesztéseknél jelentkeznek. A gép lekapott egy képet, amin volt egy busz, tovább forgott, lekapta a következõt, de mire megint exponált, addigra a busz már elment, és jött egy autó. Az összeillesztésnél ezért látható egy fél busz és egy fél autó.

#204 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 1:40

Hux:Én már hallottam ilyenrõl uncsi tesómnál..Nagyon durva..Angora:Hát akkor hajrá:)Én asszem nem akarok a Práterbe menni.Inkább szeretnék gyakorlati alapon tanulni.ill még 1 tanfolyamot el szeretnék végezni.Utánna max ilxen mesterkurzust=nem mester szint csak specializálódott egy témára..A papír jó lenne,de nem a legfontosabb.Nekem elég ha jó fotósok azt mondják:jók a képeim.Remélem eljutok erre a szintre.A

#205 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 14:14

Én nem emlékszem ilyen extra nagy vizsgálatra.. Elmentem a háziorvosomhoz kitöltötte a papírokat, aztán bevittem a suliba..Szóval ez a baromi nagy szórás nem igaz.. Sok rosszat tudok errõl a suliról mondani, de pont ezt nem..

#206 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 14:28

Zsuzska! Szerintem mevártam. Jobb lent felé van egy parkoló. Abban nekem úgy tûnik mintha nem egészen lennének arányosak az autók, de lehet hogy tévedek, nem láttam még ilyen szögbõl ilyen nagyítással egyet sem élõben. :D

#207 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 0:41

mano83:Hát akkor már tényleg nem tudom..Én ezt hallottam és igy ebben a variációban kicsit fura volt nekem...

#208 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 16:45

Az elõzõ oldali kérdésembõl igencsak az jött le hogy marhanagy hülye vagyok a fényképezéshez :D :D :D Ami úgy is van, nem tanultam soha, de nagyon érdekel, úgyhogy kaparok hogy tudjak venni egy jobb gépet, és asszem találtam egy elfogadhatót.(asszem a zsebpénzemnek annyi Posted Image )Találtam egyet, ami nem tûnik rossznak: Fényérzékelés 1/2.7 inches, Fujifilm CCD, 4.23 Millió pixel felbontás Képrögzítés 2272 x 1704 képpont 1600 x 1200 képpont1280 x 960 képpont640 x 480 képpont640 x 480 képpont (video - 30 képkocka/mp mono hanggal)320 x 240 képpont (video - 30 képkocka/mp mono hanggal) Kép formátum Tömörítve: JPEG, tömörítés nélkül: CCD-RAWVideo: AVI - Motion JPEGAudio: WAVE format Tárolható képek száma16MB xD-Picture kártya Felbontás/tömörítés Tömörítetlen Fine Normal Basic Video 2272 x 1704 1 8 16 - - 1600 x 1200 - - 25 - - 1280 x 960 - - 33 - - 640 x 480 - - 122 - - 640 x 480 - - - - 13mp 320 x 240 - - - - 26mp Memória xD-Picture Card memória (3.3V, 16MB - 512MB) Objektív Fujinon 10x zoom lencsék, F2.8-F3.1 Zoom tartomány Optikai: van, 10x (37 - 370mm-nek megfelelõ)Digitális: van, plusz 3.6x Élességtartomány Normal széles látószög: kb. 90cm - végtelenigtelefotó: kb. 2.0m - végtelenigMacro (közelfényképezés) széles látószög: kb. 10cm - 2.0mtelefotó: kb. 90cm - 2.0m Élességállítás TTL kontraszt típusú, autofókusszalManuális: van Fénymérés TTL 64-zónás mérés / Multi, Spot, Átlag Érzékenység Auto: ISO (ISO 64 - 320-nak megfelelõ, körülményektõl függõen)ISO 64/100/200/400Manuális: ISO 64/100/200/400-nak megfelelõ(CCD-RAW esetén ISO 64/100/200) Expozícióvezérlés Programautomatika, záridõ elõválasztás, blende elõválasztás, manuális expozíció, elõre beállított programok (portré, tájkép, sport, éjszakai) Expozíció korrekció -2.0 Fé - +2.0 Fé, 1/3 Fé lépésekben (Manuális módban) Rekeszérték F2.8 - F8.0 10 lépés széles látószögbenF3.1 - F9 lépés telefotó esetén (manuális/auto választható) Zársebesség 1/4 mp. - 1/2000 mp. (expozíciós módtól függõen) Rekesz elõválasztás Van Záridõ elõválasztás Van Fehérszín egyensúly Automatikus, 4 elõre beállított mód Manuális mód, 8 pozíció állítható be (P, S, A, M) Keresõ 0.33" 115,000 Pixeles elektronikus keresõ kb. 100%-os lefedettséggel LCD kijelzõ '1.5-inch, Képarány: 4:3, 115.000 pixeles alacsony hõmérsékletû poliszilícium TFT, kb. 100% lefedettséggel Vaku Beépített vaku vezérlõ szenzor Vakuzási módok Automata, vörösszem-effektus csökkentése, mindenkori (derítõ) vakuzás, kikapcsolt vaku, hosszú idejû szinkron, vörösszem-effektus csökkentése + hosszú idejû szinkron Vaku munkatartománya Wide: kb. 0.3m - 5.0m (kb. 0.3m - 2.0m makró)Tele: kb. 0.8 - 4.5m Külsõ vaku Nem csatlakoztatható Sorozatfelvételi mód Van Video mód 30 kép/mp, 640x480 vagy 320x240 felbontásban, Motion JPEG (AVI) formátumban (mono) hanggal együtt Önkioldó kb. 2 mp./10 mp. Visszanézési mód Egyképes dia-bemutató, többképes (9 képenként) és zoom megjelenítés (4.0-14.2x zoom visszajátszás módban) Külsõ csatlakozó Csatlakozóaljzat a külön megvásárolható AC-5VHS hálózati adapterhez, Speciális USB kábel,Speciális audio/video kimenet 2.5mm-es jack Áramellátás 4xAA méretû alkáli elem,4xAA méretû Ni-MH (Nikkel-fémhibrid) akkumulátor (külön megvásárolható),AC-5VHS hálózati adapter (külön megvásárolható) Alaptartozékok LR6 AA-méretû alkáli elem 4 db16MB xD-Picture CardAudio-Video kábel (kb.1.5m) USB kábel Mini-B (kb. 1.2m)AR-FX5A közgyûrûCD-ROM FinePix AX szoftverrelHasználati útmutató (RÉSZLETES magyar nyelvû)Objektív sapkaVállszíj Opcionális tartozékok xD-Picture Card memória (16MB - 512MB)Hálózati adapter (AC-5VH/AC-5VHS)AA (ceruza) méretû akkumulátor és töltõFujiFilm akkumulátor (2HR-3UF)FujiFilm akkumulátor töltõ, akkumulátorral (Európai vagy nagy-britanniai típusú dugóval, BK-NH/BK-NH2)Fotós tokTok (SC-FXS5)xD memóriakártya olvasó USB portra (DPC-UD1)xD/SM memóriakártya olvasó USB portra (DPC-R1)xD/SM memóriakártya PC Card adapter (DPC-AD)xD kártya - Compact Flash kártya adapter (DPC-CF) Mûködési Hõmérséklet 0 - 40 C, páratartalom: 80% vagy kevesebb (lecsapódás nélkül) Méretek 112.7(W) x 81.1(H) x 79.3(D) mm Tömeg kb. 480 g elemekkel és xD-kártyával együtt Egyéb PictBridge, FinePix fotó mód, WEB kamera, akkumulátorok lemerítése Bejelentés dátuma 2004. szeptember FinePix S5500 Posted Image Amire nekem kéne, tökéletes. Még talán többet is tud. De beszéltem tesóm haverjával, aki az iparmûvészeti egyetemen fotós szakon van, és dolgozik, õ segíteni fog nekem belemászni a fotózás világába. De a neten is olvasgatok már, szóval tágítom a fejem minden lehetõséget kihasználva :D :D Várom hogy mit gondoltok!!!! Posted Image

#209 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 18:52

tötõ Zsó:Jól hangzik!Hajrá,aztán szolj ha már megvan:)Unokatesómnak ilyenje van és õ szereti:)Andi

#210 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 19:25

Jajjj asszem akkor rámegyek :D Annyira örülök most :D Kábé két perce beszéltem tesóm haverjával, és õ is azt mondta hogy ennyiért szuperjó.Csak nagyon félek hogy vagy nem tudok szerezni, vagypedíg kiderítik hogy 120.000 Ft. Posted Image Pedíg a honlapon (www.digicam.hu) a nagyobb kártyával (512 MB) 87.000 Ft.SZóval annyiért még megéri szerintem... Csak lenne így :rolleyes: :cool:

#211 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 19:32

Kitörõ, tomboló örömmel jelentem, hogy a tötõ Zsó által emlegetett gépet ma megkaptam!! Én picit megijedtem tõle, annyi mindent tud, hogy vétek az automata funkcióban használni. Én meg még az abszolut automata túristagépeknél jobbat nem fogtam a kezemben. Majd gyakorlok.Ellenben a 16 MB-os kártya semmire sem elég, és aksit sem kaptam hozzá, mi több, karácsonyra sem fogok kapni, úgyhogy lehet gyûjtögetni, meg spórolni az elemekkel.Röviden: :cool:

#212 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 19:40

Posted Image :D Posted Image Mondd hogy mi tetszik rajta, mi nem annyira légyszíííí! Posted Image 16MB-os? az a legkisebb. De biztos nem drága a nagyobb, párezer forint talán? Posted Image Ahol én most néztem, ott a legnagyobb kártyával 87.000 Ft. az 512 MB.Ti mennyiért vettétek? Jajjj ez tök jó :D Posted Image [ December 19, 2004, 18:41: Az üzenetet átszerkesztette: tötõ Zsó ]

#213 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 19:57

Nem tudom mennyiért, nem is akarom (struccpolitika), ajándékba kaptam. Sok másikat néztem alacsonyabb árkategóriában, aztán apukám mégis ezt vette. Azt mondta, belezúgott a 10x-es zoomjába.De igen, drága a nagyobb, a 128(?)-as valami 7.000 Ft. 500 körüli meg 18.000.Egyelõre nem tudom, mi tetszik, mi nem, egyhamar nem lesz akku, úgyhogy óvatosan lõdözgetek vele.De mások már értékelték itt:[url="http://"http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=625&dc_list=opinionslist"]http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?form...st=opinionslist[/url]A fotóstudásomról annyit, hogy gondoltam, megnézem mit mûvelek kézi beállításokkal. Megnéztem. Nagy fehéret. :D Szóval bõven van hova fejlõdni.

#214 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 20:18

Hát az elég illúzióromboló ahogy a csávó odaírta hogy a 4. nap után elromlott neki, és most a szervízben van ... :-/Csaknem szériahiba :confused: .. [ December 19, 2004, 19:18: Az üzenetet átszerkesztette: tötõ Zsó ]

#215 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:24

Tötõ: unokatesómé jó már vagy 1 éve..esti:Gratulálok!Ha akartok nagyobb memoria kártyát akkor szoljatok lehet h tudok segiteni pár ezerrel olcsóbban..Andi

#216 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:34

köszi Posted Image Az a baj, már most annyira örülök, holott még meg sem kaptam. Sõt lehet hogy nem is ezt kapom.... majd ügykezelek Posted Image Posted Image

#217 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:36

Köszi andika, lehet, hogy majd élek a lehetõséggel. Egyelõre azt várom, hogy valaki szóljon, hogy van 2 aksikészlete és az egyiket szívesen nekem adja. :D off off

#218 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:36

Esti, csinálj egy nagy feketét is, és ami a nagy fehér és a nagy fekete között van, az lesz a jó beállítás. :D (Vagy lesd le, mit állít az automata, és állítsd be ugyanaztokat az értékeket manuálisan - én is így kezdtem ;) ).Jó kis gép az a Fuji, épp tegnap volt a kezemben egy ilyen (sajnos nem sokáig). Tötõ, ne izgulj, nem szériahiba, bármilyen géppel elõfordul. [url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=fuji_finepixs5500z"]Itt olvashatsz még róla véleményeket (angolul).[/url]Árakat pedig [url="http://"http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_65&termek_szam=2643"]itt érdemes nézni.[/url] [ December 19, 2004, 20:51: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#219 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:43

Hux, miért egy szomorú a hozzászólásod adatai melletti szmájli? :D Amikor a fõoldalról rákattintottam már azt gondoltam hogy valami olyat fogsz írni a fényképezõrõl, hogy nagyon tré, úgyhogy ne vegyem meg Posted Image ...Istenem de örülnék.. :rolleyes:

#220 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 21:51

Véletlenül rákattinthattam. Mindjárt kijavítom.

#221 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 22:06

Nemgáz, jó volt úgyis :D :D ;) Posted Image Szóval köszi mindenkinek az infót Posted Image Asszem miközben másznak fel a Horvátországi fotók, elfoglalom magam egy kis fotó-irodalommal :D

#222 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 2:41

Látom Tötõ belezûgott a leendõ gépébe :D ;)

#223 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 3:03

ááá dehogy :rolleyes: Habár van egykét dolog amin csodákszom ... Úgy veszem ki a Digitcam oldalárol, hogyPl. nem jár a géphez akksi és töltõ automatikusan :confused: Meg a memókártya is elég húzós.De a 10x-es optikai zoom.. azért az nemsemmi Posted Image Meg azért az is kár hogy külsõ vakut nem lehet csatlakoztatni

#224 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 10:50

Akksit és töltõt sehol nem adnak automatice a géphez, szóval arra még egy 10est kb. rá kell számolni. Az xD kártyának tényleg az a legnagyobb baja, hogy duplaannyiba kerül, mint a CF... én ezért is döntöttem végül az S7000 mellett. Viszont ez a gép ilyen áron az 512-es kártyával szerintem nagyon jó, azért azzal elleszel egy darabig. :D Én a két hetes nyaralás alatt fényképeztem el annyit, mondjuk kellett törölgetni, de így is jó pár száz kép lett...

#225 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 12:05

Mer az jobb, hogy :1 hetes nyaralás, 712 kép? :D :D Haverunk jött horvátba velünk nyáron. Aki fotózik. .. [url="http://"http://www.zsofici.fw.hu/kepek/006/DSC_0116.JPG"]pl. ilyet[/url] Nem jó, mert még nagy. Ha le lesz kicsinyítve jobb lesz. Már feltöltöttem Ftp-re amint a honlapon is láthatóak lesznek, szólok.Gyönyörûségesen szépek Posted Image JAJJJJ mikorleszmár nekem is jó gépem Posted Image :rolleyes:

#226 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 21:15

Zsuzska:De van ahol adnak pl: 10 D vagy D 70..Szerintem a kompaktoknál is találsz olyanokat ahol adnak.De nem is ez a lényeg.712 kép 512-es kártyával?Én raw-ban fotózom 512-re az igaz,de 170 nél többet nem enged vele..Biztos kis formátumban fotóztatok,nem?

#227 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 21:18

Andi, azt nem tudom hogy a Gábor (haver) mekkora kártyával fotózott!! Meg gondolom nem is egy db kártyára fotózta õket. Posted Image

#228 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 21:20

tötõ:Jaa,ok:)Irtam neked a kiállitásosba is:)

#229 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 15:18

Nnnna, én most meg kicsit örömködöm, ha szabad Posted Image Anyum reggel mondta, hogy ha délután semmi dolgom sincs, igazán elmehetnék a s Práter u.-ba tájékoztatót venni, ha van ilyen, hogy ezt-azt megtudjunk errõl a fotós szakról.Nap közben igencsak lusta voltam, eldöntöttem, hogy nem megyek be, van nekem egy telefonszámom, azt felhívom, és majd jól szétkérdezem a telefont felvevõ fejét a kérdéseimmel.Így is történt, a következõket tudtam meg:Jan. 15-én adják ki a jelentkezési lapot, amit majdan ki kell tölteni. Valamint szerezni kell egy hivatásos fotóst, aki a gyakorlati órákat "tartja" majd nekem, és heti x órát vele kell lennem. Ha megvan a fotós, akkor az õ nyilatkozatát hozzá kell csatolnom a jelentkezési laphoz. Kb. 120 fõs férõhely van, de állítólag már évek óta nem telik meg a létszám, tehát nem kell attól félni, hogy esetleg "fotóssal a hónom alatt" sem vesznek fel.Van egy másik lehetõség is. Ha nem tudok fotós mellé csapódni, akkor el kell mennem egy felvételi beszélgetésre a suliba, és ha az megvan, beraknak a 32 fõs osztályba. Itt sem fenyeget a túljelentkezés veszélye.Ez így egész normálisnak tûnik, ráadásul van két fotós, akit szülim ismernek, mindkettõnek jelent már meg albuma, majd valamelyiket kiválasztom, ha bevállal Posted Image Úgyhogy most egy hattttalmas kõ esett le a szívemrõl, ugyanis más helyet nem találtam, ami nem fizetõs és még OKJ-t is ad, kivéve Kaposvárn, nappali tagozatban fotóriporter néven, de oda nem vagyok hajlandó lemenni.

#230 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 16:26

Sok sikert Apple!Remélem júniusban szabadulok ebbõl a trágyadombból...Remélem a két fotós ismerõsödnek van fotós végzettsége, amit elfogad a suli! Erre azért figyelj..Ha be akarsz kerülni a C osztályba (ez az egész nap bent levõs csoport) akkor azért jelentkezz idejében, mert az elõbb telik be, mint az S osztály. (ez a vidéki, bejárós csoport) Még jó, hogy külön kértem anno, pesti létemre, hogy a bejáros csoportba kerüljek.. Posted Image ) Reggel 9kor kell kelnem, és havi 2x bejárnom.. Posted Image ))SOK SIKERT, TÉNYLEG!!!(pénteken foto tech. vizsga.. grrrr... ami nem is lenne baj, mert értem nagyjából, csak a tanár egy görény, imádkozz, hogy a Lévai ne tanítson, bár erre asszem most 0% az esélyed, mert õ az egyetlen tanár)

#231 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 16:32

Ha valaki kíváncsi pár fotómra, akkor a fotozz.hu-n megtalálhatja.. Nem valami nagy szám egyik sem.. Dehát ez van.. Posted Image [url="http://"http://index.hu/tech/digicam/fotozz/felhasznalo_oldala?Felhasznalo_ID=6939"]http://index.hu/tech/digicam/fotozz/felhas...asznalo_ID=6939[/url]

#232 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 16:41

Nézd, lehet akármilyen trágyadomb, maradjak bent 2 évig, és legyen papírom. Ennyi. Ha sz.rt se tanulok hasznosat ott, utána annyit képezhetem magam tanfolyamokon, amennyit nem szégyellek, de legalább papírom lesz. Posted Image

#233 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 16:43

ui.: Mennyiben más a bejárós csoport? Ott is kb. annyit tanítanak, mint az egésznaposban, vagy adnak könyvet, osztán saját magad tanuld meg?Mert nem ártana, ha suli mellett idõm is maradna, nem akarok ugyanígy heti 5x bent környedni reggeltõl estig.

#234 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 17:02

Ha tanulás szempontjából érdekel a dolog, akkor ajánlom a heti 5 alkalmat. Nekem ez a suli csak alibi volt a katonaság miatt, az meg más kérdés, hogy mára már pénzt keresek olykor a fotóimmal..Nekünk ugyanazt az anyagot adják le, mint aki havi 20 alkalommal jár be, és ugyanúgy is követelik vissza. Tankönyveink vannak, csak éppen használhatatlanok. Van egy, ami 1972es kiadás. Már seholsem lehet kapni. Azt viszont elõszeretettel ajánlják. Úgyhogy jobban jársz, hogyha bejársz heti 5 alkalommal, mert akkor legalább tudsz jegyzetelni. Na meg minden nap van gyakorlatod. Az sem egy utolsó dolog. A mi osztályunkban senki nem gyakorol, csak a vizsga elõtt egyszer-kétszer. Nincs lehetõségünk. A mai világban nagyon kevés helyen (szinte sehol) van kézi hívás, kézi retus..Rendszersen úgy vizsgázunk, hogy 40 tételbõl 8-10rõl fogalmunk nincs, mert nincs róla seholsem anyag. Ez a hátránya a bejárásnak.Úgyhogy ha lelkiismeretesen akarod elvégezni menj normál osztályba..

#235 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 17:37

Köszi szépen Posted Image

#236 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 17:41

;)

#237 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 4. - 23:48

Lehet, hogy senki nem tud segíteni, de próba cseresznye.Van egy Nikon Coolpix 3200-as gépecském. Nagyon megvagyok vele elégedve, jó arra a célra, amire nekem kell, nem vagyok profi fotós. Saját magam által keresett pénzbõl erre futotta. Az egyetlen bajom, hogy fedelesben nem tudok jó képet készíteni. Vakuval nagyon becsillannak a porszemcsék, vaku nélkül viszont minél kevesebb a fény, annál homályosabb lesz a kép. Eddig nem találtam semmilyen beállítási lehetõséget, ahogy jó lenne. Van valami ötletetek?[url="http://"http://pg.photos.yahoo.com/ph/maria_goor/detail?.dir=81bf&.dnm=c5bc.jpg&.src=ph"]Ez a kép[/url] rögtön másnap készült, ahogy megvettem a gépet. Azért linkeltem be, hogy lássátok, mi a problémám, bár ez azért extrém példa. Azt ne vegyétek figyelembe, hogy még ráadásul szép sötét is a kép. Még nem ismertem a gépet és nem is ezen a versenyen akartam próbálkozni vele, csak megláttam ennek a lónak a sörényét és elég hirtelen volt muszáj lekapnom. A téma is jó messze volt, a vaku nem érvényesülhetett. Ma sikerült egészen okés képeket csinálnom fedelesben, de mivel ideiglenesen épp egy nagyon régi sz*r videokártya van a számítógépemben és még nem láttam a képeket valódi formájukban (kevesebb színt látok a monitoromon), nem akartam találomra feltenni egyet sem közülük. Erre legalább többé-kevésbé emlékeztem, hogy néz ki. Ha látnám az eredményt, azért legalább világosítottam volna rajta, mielõtt felteszem a netre. Így csak kivágni tudtam.Szóval a ma készült képek azért jóval jobb minõségûek, mint ez, de még nem vagyok megelégedve. Arra sikerült például rájönnöm, hogy fehér háttér elõtt jobb képek sikerülnek, de mivel a fedelesünkben össz-vissz pár méternyi fehérre meszelt fal van, ez nem nagyon segít ki. Jó lenne, ha a gépen találnék valami jobb lehetõséget fedelesben való fényképezéshez, de ennek már egyre kevesebb esélyét látom. Vélemény?

#238 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 5. - 0:01

Van egy rossz hírem.. Minél messzebb van a téma, annál sötétebb és szemcsésebb lesz a kép..Próbáld ki azt, hogy vaku nélkül, minél magasabb ISO értéken fotózol. Asszem a 3200asban, a legmagasabb ISO érték a 800as, de valószínûleg már élvezhetetlen lesz a kép minõség.. Próbáld ki, mondjuk ISO 200on, az még jó minõség lesz.Vakuval maximum 3 méterre fogsz tudni fényképezni.Sajnos az én félprofi gépem sem jó a fedelesben. Úgyhogy elõbb-utóbb vennem kell egy külsõ vakut. Az majd megoldja a problémámat.

#239 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 5. - 0:39

Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy hol lehet itt ISO értéket állítani? :confused: Nem találkoztam még vele, szerintem nem lehet.

#240 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 5. - 0:39

Mano, jobb fényerejû obival sem jó?Én [url="http://"http://zsuzska.kerekperec.hu/kaposvar/"]ezeket a képeket[/url] a kapsovári fedelesben készítettem idén a díjlovagló vk-n, és szerintem ahhoz képest, hogy egy kompakt géppel csináltam állvány nélkül, egész jók lettek. Az elején még nem sok sikerült, mert ott még nem állítottam át az ISO-t, 200-on volt, és [url="http://"http://zsuzska.kerekperec.hu/kaposvar/pages/DSCF2291.htm"]még itt is,[/url] tele állásban (ahol ugye kisebb a fényerõ) teljesen élvezhetõ lett a kép. (Én is a sörényt fotóztam épp. :D ) És a látszattal ellentétben nem volt sok fény, ugyanis szakadt az esõ (itt még). Kb. a fenti kép után jöttem rá, hogy ISO-t is lehet állítani, de akkor is csak 400-ra tettem, pont az élvezhetõség miatt, és így már a lábak se mozdultak be annyira, de szemcsés sem igazán lett. Persze nem profi képek, de én kellemesen csalódtam a gépemben. Posted Image