Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#201 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 16:17

Tetszik? Igaz rád is, vagy mi?

#202 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 16:46

Igaz, ó hogyne lenne igaz. Tegnap "kisregényt" írtam majdnem ugyanerrõl. Mivel nem illik ide, nem rakom fel, de talán majd, egyszer felrakom valahová. Addig is azt hallgatom, hogy mindig rossz kedvem kéne, hogy legyen, emrt akkor szépeket tudok írni.. :rolleyes:

#203 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 19:59

Mondjatok 1 témát és írok rá verset!Nincs semmi, ami megihletne!!!!!!!!!Pedig kisebb koromban csomó verset írtam.

#204 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 21:44

Jm-horseman verse. Kérésemre írta, szerintem nagyon szép ;) Legalábbis nekem bejön.A magányElhagyatottnak lenni,Elveszni a világban,Nincsen kihez menniA hatalmas magányban.Be vagy zárva, börtönbenÉled életedet,Nincsen más, csak a magány,Ki a barátod lehet.De hamis barát csak õ,Megront, megszomorít,Addig kínoz ott belül,Míg a halálba taszít.

#205 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 21:46

Ez nagyon jó! Nekem van még két versem, amik azon a bizonyos hétfõn íródott arról az ominózus szombatról. Ha valakit érdekel felírom.

#206 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 április 28. - 21:50

írjad persze!!

#207 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 1:47

Na itten vannak: Egy angyalItt járt nálam, nem szólt semmit,Csak szemembe nézett és elvitt valamit.Nem szólt semmit, csak elvitte azt a szót,Azt a szót, mi nekem fontos, s a szóval együttTûnt az is, aki nekem fontos volt.Egy angyal járt itt utána, s visszaadta,Visszaadta, mit elvettek, s fontos,Aminélkül nem létezem, s nincs életem.Pedig csak egy szó, egy csodaszép szó,Mely szépen cseng.Szépen cseng, s egy angyal visszaadta nekem.Haja hosszú, szeme kék, csillog, s csak a szemembe néz."Ne félj semmit!" - csak ennyit mond, s tört szívemDarabját helyére ragasztja.Jó az érzés, pedig ez csak egy szó, mely szépen cseng,Szépen cseng, hisz ez a BARÁTSÁG szó. Valóra vált álomÁlmodban láttál, álmomban láttalak,Messze voltál, sosem láttalak.Nem hallottam hangod soha,Nem láttalak, csak az álmomban, ott láttalak.Szépszemedbe néztem mélyen, s felébredtem.Majdan láttalak az életben, szemedbeNéztem, s már nem féltem.Lovam fogom, összeszedem, utánad Vágtába megyünk, hely!Barátságod, s szép szemed az, amiA szívünknek kell.Nem érdekel a múlt, s a jelen,Nem érdekel már semmisem.Ami ma még érdekel, az a Tiszta barátság és annak jelképe.Nem mindenki szereti, ez nekem még is fontos,Hogy Te vagy itt a barát,S velem örömödben osztozkotsz.S, ha bánatunk van...Elmondjuk egymásnak,Furcsán hangzik, deÁlmom valóra vált ma!Ezek kicsit gázosabbak szerintem.

#208 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 9:14

idézet:
Eredeti szerzõ: Jucuus: Ezek kicsit gázosabbak szerintem. [/QUOTE]Lehet, hogy nem nagyon jöttek ki a rímek, meg a szótagok, de a két gondolat nagyon szép!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 12:24

ReggelReggel van, épphogy felkelt a Nap,hideg sugarakkal simítja arcomat.Álmaim ködén át a metró felé megyek,bár inkább csak sodor magával a tömeg.Mégis, vagy épp ezért,de meghallom a bús zenét;eltompul a Moszkva tér dübörgõ moraja,fülemben már csak a hegedû bús szava.Gyémánttiszta hangja áthasít a levegõn,s áthatol a tompultságból reámszõtt lepedõn.Fölocsúdva nézem, s hallgatom síró hangjait-mit keres õ, s mit keresek én itt?Jucuus, szerintem is jók mind, nem a verselés a lényeg, hanem az érzés...

#210 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 13:08

Dé! Nagyon szép a versed!Köszönöm mindenkinek az elismerését. Én néha a rossz ill. jó érzéseket így tudom megosztani másokkal, és rájönnek azok, akik olvassák, hogy õk is így éreznek - e vagy sem.

#211 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 14:02

Jucuus! Posted Image Saját bánatomMikor azt hiszed, csalódtál már az életben elegetAkkor látsz egy srácot, ki nem boldog, csak elégedettOlyan srácot kit a test csak szívével szeretDe megbízni benne már nem nem ... nem lehetMikor azt hiszed boldog ember lehetszEgy hideg tekintet, s mi tiéd volt...elveszettCsak néztek rám némán a sárgászöld szemekA könnyek nem beszélnek, én nem kérdezekMikor azt hiszed a felejtés könnyû nekemHa csukott szemekkel a sötétben lépkedekÉn mindig belédfutok, de ezt csak képzelemNem vagyok más érzem...egy becsapott gyerek

#212 APRIL SURPRISE

APRIL SURPRISE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 15:37

Sziasztok!!!!A barátnõ címû verset kinek írtad,ha nem vagyok indiszkrét????????JUCUUS ;) Posted Image Posted Image

#213 APRIL SURPRISE

APRIL SURPRISE

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 15:55

Anemone "Úgy szerettem kicsit kócos ,fekete sörényed,nem tudom elfelejteni gyönyörû szemed.Mikor rámnéztél szívem megdobbant,és szememben a láng fellobbant." "Kihasználtak Téged és eldobtak,de bántani soha többé nem fognak!!Már nem láthatlak ,mert elvittek és megöltek,de mindig emlékszem majd Rád,mert szeretlek!!" "Téged mindenki szeretett ,csak egyvalaki nem,s az az egyvalaki döntötte a sorsod el.De mostmár vágtázol a felhõkön és nyeríted:Sokkal szebb a túlvilági élet!!!" Posted Image Posted Image

#214 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 16:36

ÖnzésLógsz a semmiben.Félek.Nem bíztál senkiben.Régen.S most mégis.Bennem.Nézel, végig?Nem.Én zuhanok, te maradsz.Fordítva.Ha nem, szaggatsz.Visítva.Így kéne legyen.És mégsem.Szétnyitom kezem.Vérzel.Meghaltál.

#215 Petshu

Petshu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 16:42

Mivel látom már nem csak versek vannak, ide írom egy pár kedvenc idézetemet."Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell. S akit szeretünk, azt nem feledjük el." /Shakespeare/"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni, Egyetlen titka adni, mindig csak adni. Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, És sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet." /Goethe/"Minden dolog nehéz volt, mielõtt egyszerû lett." /Thomas Fuller/Majd még írok, ha érdekel valakit. Van sok. Posted Image

#216 Petshu

Petshu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 16:47

idézet:
Eredeti szerzõ: Devil_girl: de a szerzõjét már akkor se tudtuk. Nem ismeri valaki? [/QUOTE]De igen, és eredetileg így szól:"Furcsák vagyunk mi emberek, Az ajkunk sír a lelkünk meg nevet. Irigykedünk másnak egy vidám szavára, Azt hisszük, ha a másiknak szeme ragyog, Gondolatai tiszták és szabadok. Nem vesszük észre, dehogy vesszük észre, Hogy könnyek égnek ragyogó szemében. Különösek vagyunk mi emberek, Az ajkunk sír, a lelkünk meg nevet. Hazugság az egész életünk, Hisz akkor is sírunk, ha nevetünk. /Dante/ [ Május 06, 2004, 21:11: Az üzenetet átszerkesztette: Petshu ]

#217 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 16:58

Az már egyszer igaz, hogy furcsák vagyunk. De én még sosem sírtam, mikor boldog voltam. Irigykedtem már, persze, de ez teljesen természetes. Ha pedig valaki szeme ragyog, joggal hiszem, hogy nem most rabolt ki egy bankot. (bár, örülhet annak is...)(Ehh, mondjuk nem is mondtam semmit, már megint ott tartok, hogy kiforgattam valaki szavait. De néha elõjön, ha ütközik az én véleményemmel...)

#218 Petshu

Petshu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 17:24

Most nem akarok verset elemezgetni, de szerintem egy kicsit félreértetted a lényegét...PS: Én már sírtam mikor boldog voltam...

#219 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 17:41

A lényege mindenkinek más. Nekem ez volt. Viszont ha arra akart rámenni Dante, hogy az emberek kicsit el lettek fuserálva, azzal sem értek egyet. Mindegy, nem olyan fontos...

#220 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 17:59

Én azt utálom marhára, amikor versekbe, novallákba, mindenbe a nagy okosok belemagyaráznak mindenfélét. Honnan tudják, hogy tényleg azt gondolta? Sehonnan. De nagyon jól hangzik, ha a saját véelményünket belemagyarázzuk..

#221 Petshu

Petshu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 1. - 21:04

Dev, Ezzel teljesen egyetértek. Itt nem arról volt szó, h mire gondolt Dante. De nagy valószínûséggel nem az éppen a bankot kiraboló banditára... Posted Image

#222 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 0:06

Szerintem egy versben mindenkinek más a lényeg. Mindenki más sorban, más szó az, ami fontos, ami érték. Elemezgedhetünk, filozofálhatunk, de akkor sem jövünk rá, hogy az az ember, aki írta mit gondolt, milyen lelkiállapotban volt.

#223 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 14:58

Ezt egy házinak írtam, a cím volt megadva.Csata utánGyorsan eltelt ez a három hónap. Josh még mindig hallja kedvese hangját: „Várlak vissza!”S most épp a harcmezõn küzd életéért. Úgy érzi, csak ez az egy mondat tartja benne a lelket: „Várlak vissza!” Igaz a csata már a végénél jár, de a Halál még mindig lecsap prédáira.Egy árokban vannak, Josh-t eltalálták. Izzó fájdalom égeti lábát. Az inge alá nyúlva elõveszi nyakláncát. Kinyitja… Kedvese arca mosolyog rá vissza. Az az angyali arc! Elinor…Ha most láthatná… De mielõtt jobban belegondolhatott volna, égetõ fájdalma emlékeztette, hogy ideje menni. Az osztagukból alig maradtak páran, de az ellenség azokat sem kímélte. Céljuk a teljes megsemmisítés volt... Éppen utolsó gránátjaikat dobják le a maradék hadseregre. Idõben vissza kell érnie a bázisra…Feltápászkodik és elindul. Mindenhol vér és mocsok szennyezi be a valamikor festõi tájat. Menet közben csak egyetlen kép lebeg elõtte: Elinoré.De egyszer csak valaki megérinti lábát. Egy bajtársa az. Megsebesült. Josh felsegíti, és elindulnak. Csak mennek mindenen keresztül. Végtelennek tûnik ez az út…Valami zaj üti meg a fülüket. Valami tompán puffanva leesett. Már nincs idõ futni. Itt a vég…Josh arca elõtt még mindig egyetlen kép lebeg. És ekkor kiejt egy szót a száján. Az utolsó szót életében: „Elinor…”S e szóval lelkét is kilehelte. Az ellenség ledobta utolsó gránátját is…És itt a vers:Csata utánCsata után a harcmezõVértõl, kíntól süppedõ.Halott hever szerte széjjel,Kínok kínját élték éjjel.Pedig õk csak védték földjük,De az istenek elpártoltak tõlük.Romló vérszag terjeng széjjel,Kínok kínját élték éjjel.Mire volt hát mind ez jó?!Nem maradt más csak sirató.A Halál ette õket kéjjel,Kínok kínját élték éjjel.

#224 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 15:02

Ez meg csak úgy jött:Szeress!Szeress ember! Szeress, míg csak élsz! Ha nem szeretsz, nem is remélsz. Ha szeretsz, ezer mécses lobban szívedben, S kit szeretsz, örökké megõriz lelkében. Ha szeretsz, megszépülsz, s táncra perdülsz, Hiszen a szeretet maga a tûz! A tûz miben a fõnix porrá ég, S hamujából új életébe lép. A tûz sosem alszik el, ha vigyázunk rá, Ha nem fújjuk el, s homokot sem szórunk rá… Ülj hát le szeretteiddel szépen egy körbe, S ápold e lángot, mely mindent éltet, örökre!

#225 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 15:05

CsillagokFelragyognak a csillagok,Ha ezt hallom: Itt vagyok!Itt vagy velem, s kéz a kézbenVágunk bele a végtelenbe.Együtt vagyunk jóban s rosszban,Éberálmom másról sem szólhat!Ne hagyj el engem soha, soha!Ha elmész, a csillagok kialszanak sorra.

#226 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 15:13

Fáraók titkaEgyiptomi fáraók titka,Kincsben földetek nem ritka.Sokan mennek ezért arra,Szuvenírt vinni tõletek haza.Pedig ez nem õket illeti, Fáraók túlvilági éltét segíti.Hórusz, Ízisz vigyáz arra, Mi isteneknek kegye, s titka.Ha kiderülne titkuk isteneknek,Földet söpörné el a kegyetlenek,Tolvajok átka, s ítélete,Mit istenektõl loptak, de örökre.Nem hiányzik ez senkinek, A titkot csak az tudhatja meg,Kinek szíve tiszta, s bátor,S nem osztozik az ördög hasznából.Érdemtelen kezébe nem való,Az azt nézi, neki mi a jó.Se istenek, se szellemek, A titkot ne adjátok ilyennek!Rettegésben tartana állatot, embert,S ez baljós, vigyázzatok, kérlek!Oh istenek, istennõk, papok, fáraók,Érdemtelen kézbe a titkot soha ki ne adjátok!

#227 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 2. - 15:23

Mondanátok róluk véleményt? De õszintén, ne kíméljetek! :D

#228 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 3. - 22:37

Xiren! Nagyon szépek. Nekem nagyon tetszenek.

#229 jm-horseman

jm-horseman

Csikó

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 14:02

Nem kímélünk...Jók. Nagyon jók.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 21:27

Xiren! Beindultál, látom :D Jók!Teddy, király az Önzés! ;)

#231 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 21:56

Xiren, tényleg nagyon szépek. Mindig irigyeltem azokat az embereket, akik egyszerre sokat tudnak alkotni. Én ha ki is préselek magamból egy verset - mert préselek, nem tudok "csak úgy" írni -, utána sokáig nem jön másik.A Csata után fogalmazásodban csak egyetlen nekem nem tetszõ dolgot találtam: a klisét. Számomra nagyon elcsépelt ez a "harc kellõs közepén elõveszem a kedvesem fényképét, elmerengek, az utolsó szavam az õ neve, stb." Szinte minden hollywoodi "történelmi" filmben megtalálható ez, s az említett férfit utána rendszerint megölik. Ha már a huszadik ilyet látod vagy olvasod, unalmas.Nem állt szándékomban durván fogalmazni, de az embernek kritikát is kell hallania, ha érdemben szeretné az írását/versét értékelni. ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 22:05

Ezt nem én írtam, de olyan kis nem-épelméjû, hogy akár nekem is eszembe juthatott volna... De sajnos megelõztek:Horváth György id.: Döglött szivárvány Találtam egy döglött szivárványt.Valaki elvágta a torkát.Kifolyt a vére,ráömlött az utak kövére,mezõk füvére, folyók vizére,az erdõk lombjai közé.Holtában halott színeivégigterültek a tájon,s megölték a búzavirágonmézet keresõ méhet.Mellette láttalak meg Téged.Mellette térdeltél és sírtál,szipogva szólongattad szivárványod,virággal cirógattad,könnyeddel megitattad,szemeddel melengetted,csókoddal élesztgetted -Minden hiába.Az út porábaa,mezõk füvébe, folyók vizébe,az erdõk lombjai közémozdulatlanná fésülte halála.Merev volt akár kõbe zárvavonagló, morcos fájdalom,s tûnõdõen esetleges,mint a hajnali ágakontétova harmat gyöngye,hullni készen.

#233 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 22:10

Dé, látod, ez nagyon tetszik!

#234 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 22:20

nekem is. És szivárvány=boldogság, v ifjúság, v vmi hasonló, ugye? Ilyen késõn má nem tom meglátni a vers igazi értelmét...

#235 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 5. - 22:46

Szép, nagyon szép.Kiwi! Szerintem az, amit te gondolsz. Amilxen épp a hangulatod.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 6. - 20:49

Na jóvan, örülök, h bejövõs Posted Image Majd keresek még ilyeneket, illetve barátnõm szokott küldeni nekem nagyon jókat, nézek még majd!

#237 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 20. - 6:29

Ez egy elég régi versem, de talán nem rossz.Üvöltenék: írta Szellemlovas verseNéha úgy üvöltenék.Üvöltenék,mint sebzett vadállataz éjszakában élõsötét árnyak felé.Üvölteném, elég, elég.De megállít egy hang,azt mondja hagyd,Ne még.Ébredj inkább,s szívedbe szálljon új remény.Ne uralkodjanak rajtadÕk,Akik rõt,iszonyú testükkelmost méga holdat takarják,de már a nap kell nekik,azt akarják, hogyelvesszen az is, mintannyi mindenünk.Üvöltenék,mert kell, hogy megmaradjonéletünk,szerelmünk.Üvöltenék,ha lenne ki hallaná,mint csattan hátamonkínom ostora, mikorverejtékben úszva,forró ágyamban eszméleküvölteném:Szeretlek, sNem kell más soha.2001-03-07 [ Május 20, 2004, 06:31: Az üzenetet átszerkesztette: Szellemlovas ]

#238 Zabocska

Zabocska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 146 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 20. - 15:17

Ez tök jóóó!Tegnap nagyon verselõs kedvemben voltam:Magas hegyek tornyosulnakkicsi magam fölé,kõlavina, szikla omlik, a táj remeg belé.Nincsen hova meneküljek: rámesik az egész. Fölül kéne kerekednem,de az már túl nehéz.[A sok tanulnivaló...]A másik vers:Mit súg a szél,ha a fák közt járvaneked mesél?Mit súg a szél?Dalait min játssza?Kürtön zenél?Mit súg a szél?S szíved hova vágyna?És mondd, miér'?Mit súg a szél?Jege lelked járja,fagya felél.Mit súg a szél?Ki ez erdõt járja,az még remél?Mit súg a szél?Te szegény kis árva!Már csak õ él."Enyhén" elvont lett.

#239 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 20. - 19:07

Nekem tetszenek. Mint láthattátok én is szoktam verseket írni több - kevesebb sikerrel, és álltalában mindíg elvont valamennyire.A szél az jó. Ha nyáron meleg fuvallat átölel, rossz kedvedben, akkor vígasztaló. Végig símogat, átölel, homlokodra csókot nyom, veled megy. Kíséri utadad bármerre mész, versenyez veled, megáll az ész... Posted Image [ Május 20, 2004, 19:07: Az üzenetet átszerkesztette: Jucuus ]

#240 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 május 20. - 19:17

Zabocska!Szemem nedvcseppeket eregetett eme szenvedelmes verset elemezve. Megkedveltem eme remekedet.Nevem: Ember, mely Szellemen repeszt ezerrel. [ Május 20, 2004, 19:20: Az üzenetet átszerkesztette: Szellemlovas ]