Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Könyv

• Please log in to reply
528 válasz a témához

#201 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 15. - 21:17

Dr. Lenkei - Cenzúrázott egészség illetve a második könyv, amibe még nem kezdtem bele: Cenzúrázatlan egészség Ajánlom mindenkinek

#202 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 10. - 18:40

Dan Simmons - Hyperion és Endymion könyvek Azzal együtt, hogy erõfejlesztéshez is kitûnõ segédeszközök, nagyon jó stílusú, komplex scifi-k... Számos egybefonódó, izgalmas történet, jövés-menés a téridõben ésatöbbi... :)

#203 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 14. - 14:30

Halihó. Egy ismerõsöm kínálta nekem eladásra Szécehenyi: Lovakrul c. könyvét reprint kiadásban. Van valakinek infója, hogy mi van benne, csak általánosságban beszél a Gróf a lovakról, vagy inkább szakmunkának számít? Merthogy elég vaskos áron adná és nem akarok olyasmit venni amit nem tudok hasznosítani. Mennyit érhet egy ilyen reprint?

#204 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 14. - 15:09

http://193.224.162.5...2005/ah0501.pdf

a 12. oldal

#205 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 14. - 16:31

http://193.224.162.5...2005/ah0501.pdf

a 12. oldal

Köszi szépen az infót, így már jóval érthetõbb, hogy mi lehet benne.

#206 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 25. - 0:15

Ha valaki eddig nem tudott belepillantani a könyv ritkasága mián, az most már megteheti:

Kovácsy - Monostory: A ló és tenyésztése, 1905. III. bõvített, javított és átdolgozott kiadás.

Posted Image

#207 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 25. - 11:51

olyan rendes vagyok, a sikeres vizsgáimért rendeltem magamnak 5 könyvet ;)

#208 Guest_mgbg_*

Guest_mgbg_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 25. - 12:11

Nem olvastam végig vissza, tehát nem tudom, hogy voltak-e már, de néhány kedvencem kedvcsinálónak (vegyesfelvágott):Mika Waltari: Szinuhe - Egy ókori egyiptomi orvos élete nagyon olvasmányos formában. Emberségbõl nagyon sokat ad!Zsoldos Péter: A Viking visszatér , és különösen a második rész "Távoli tûz" - mindkettõ scifi, de inkább történelemmel, õskorral ókorral foglalkozik. Földi ûrhajósok eljutnak egy másik bolygóra, ahol a föld fejlõdése korai idõszakának megfelelõ társadalmakat találnak. Itt kell túlélni, illetve uralkodóként megpróbálni irányítani õket... Nagyon szép és elgondolkodtató könyvek Müller Péter: Madárember - Az egyik elsõ hazai aviatikus (repülõgépépítõ és pilóta az 1910-es években) élete. Nagy magyar hazai valóság a múlt század elejétõl, hogyan próbál egy "mezítlábas proli" kitörni a kereteibõl és feljutni a felhõk fölé hittel, akarattal...

#209 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 8. - 12:31

Dallos Munkacsy eletrajza mennyire tekintheto hitelesnek, nem tudja valaki?

#210 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 8. - 12:35

Azt hiszem Munkácsyt kéne megkérdezni.

#211 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 8. - 12:39

Ez nem jutott eszembe! Az mindenesetre bizonyos, hogy vannak hivatott biografiak, meg bloedli romantikus tulzasok, ami mar inkabb regeny, mint eletrajz. Erre lettem volna kivancsi. Azt hiszem, kicsit lila. :D

#212 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 8. - 12:40

Ez nem jutott eszembe!

Az mindenesetre bizonyos, hogy vannak hivatott biografiak, meg bloedli romantikus tulzasok, ami mar inkabb regeny, mint eletrajz. Erre lettem volna kivancsi.

Azt hiszem, kicsit lila. :D

http://eso.vatera.hu...l_77138401.html

:)

#213 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 8. - 12:55

Az életrajzi mûvek mindig sántítanak kicsit ezért írtam ezt, merthogy attól függ valaki "élete", hogy az író milyen feljegyzéseket, milyen "hiteles" tanukat talál. Az, hogy kicsit lila, esetenként rózsaszín, az nem baj, mert legalább el lehet olvasni. Nekem leginkább Passuth ilyen munkái tetszettek mert a színeset és a szárazat vegyíti. Igazából az se jutott eszembe, hogy kétségbe vonjam a hitelességét. Nem érdekel. Jó volt olvasni.

#214 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 9. - 14:56

Aha. <Zorrenes hallatszott, nyilt a muhelyajto, egy viharlampa nyomult be rajta, egy vastag kendobe bolyalt test es a tel nyelve ugy nyult utanam ehesen es falankan, mint egy farkase. De a becsukodo ajto levagta.> Hat csak merem hinni, hogy ilyen felutessel (nagyon tetszhetett, ha igy megjegyeztem) eletrajz nem kezdodik, bizonyara egy atmeneti, de ahhoz kepest tartosnak bizonyulo oxigenhiany az agyban, az legfeljebb. :D Szegenysegi romantika, giccses szoomlenyek, szavamra, ha nem a seggembol none ki a kezem, az is keresztbe, azt gondolhatnam, en is irhattam volna. :D Mindegy, viragszal ez a regeny a maga ezer lapjaval, raerosok, almatlanok meg sokat vonatozok konyve.

#215 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 18:31

Julia Leigh: Disquiet :yeah:

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#216 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 27. - 12:35

Kezem ügyébe került A Labancz Anna gyilkosság címû Asperján György által megírott kriminálregény, tökre nem érdekelt volna, de, pont hogy egy borzongós városi eset, megesett, benne a Miskolc, hetvenes évek, amikor nem aláhulló gipszstukkók oltottak ki életeket, ott a Semmelweis, Villanyrendõr és Sajóröcsöge (már nem emlékszem pontosan…) háromszögében egy kölünös szépségû ápolónõrõl beszél a textus. Egyvalami // szerintem túl sok (-nekem zavaró-) öncélú szexualitásban tocsog (pedig nem vagyok egy fapina..) és ez egy ezrelékkel rombol az értékén.. Szoval izgalmasabb ha honi krimire vágyik bárki, olvassa inkább Kántorkutya kalandjait az angyalföldi dzsungelben és akkor nem érzi magát néhány oldal után valami vasgyári kukkolónak…

#217 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 27. - 12:45

Kezem ügyébe került A Labancz Anna gyilkosság címû Asperján György által megírott kriminálregény, tökre nem érdekelt volna, de, pont hogy egy borzongós városi eset, megesett, benne a Miskolc, hetvenes évek, amikor nem aláhulló gipszstukkók oltottak ki életeket, ott a Semmelweis, Villanyrendõr és Sajóröcsöge (már nem emlékszem pontosan…) háromszögében egy kölünös szépségû ápolónõrõl beszél a textus.
Egyvalami // szerintem túl sok (-nekem zavaró-) öncélú szexualitásban tocsog (pedig nem vagyok egy fapina..) és ez egy ezrelékkel rombol az értékén..

Nálunk a hotelban gyakran megszáll az író, és ennek örömére hagyott néhány tiszteletpéldányt nekünk. De nekem eleve a borítója sem tetszett, és maga a történet se csigázott fel, így aztán hagytam, hogy a pultos elvigye az uccsó példányt.
Nemtom más is így van-e vele, de ha egy könyv borítója, illata nem szimpi, akkor képtelen vagyok belenézni. :rolleyes:

#218 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 27. - 13:02

Nemtom más is így van-e vele, de ha egy könyv borítója, illata nem szimpi, akkor képtelen vagyok belenézni. :rolleyes:

Én leginkább az epilogus alapján szoktam szórást végezni, szarok a borítóra, mert ritkán lényeges és nem mindig szándékosan fedi a tartalmat, vagy mi. Szagolgatni meg... Hát nem nagyon szoktam...

Viszont ha valaki valamiért a borító alapján szeret szelektálni: jó példa, hogy a fedõpapír soxor mást fed, mint amit belegondolnánk. Ez egy költészeti antológia... :kir:

#219 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 29. - 5:58

Én most Vavyan Fable - Könnyû álmot olvasok :) mostanában olvastam pár könyvet Fable-tõl, ami nem a megszokott vicces stílusban íródott, illetve nem sikerült olyan jól, de ez most nagyon jóóóó :) :yeah:

#220 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2008 október 30. - 21:58

Fegyverszünet, van ebben is minden.

(külön kiemelném Kupcsik Lidi, Bódis Kriszta, Harmos Ilona közleány és Lady Tyereskova írásait :D )

Ecriture feminine

Edited by rugósbicska, 2008 október 30. - 22:32.

#221 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 10:12

Én most Vavyan Fable - Könnyû álmot olvasok :)

Ugye nem fantasy?Ha nem,én is utánna nézek.
Régóta(kb.15-20 éve) nagy kedvencem Fable.Olvastátok a Mesemaratont?
Szerintem ez az egyik legjobb könyve,de Halkirálynõ sorozat a kedvencem. :)

#222 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 11:17

A Mesemaraton nagyon jó, bár utoljára tizenévesen olvastam. De így felnõtt fejjel belefutottam néhány alig humoros, vontatott írásába, azóta hanyagolom! Nekem Rejtõ az abszolút kedvenc! Minden írását olvastam és anno zsebpénzt nem kímélve begyûjtöttem a bordó 4 kötetes összest! :yeah:

#223 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 11:34

Rejtõ:Fülig Jimmy,Holdvilág Charlie,Piszkos Fredd,és a többiek...Nagyon régen nem olvastam,de anno Õ is nagy kedvencem volt. Azt hiszem ezt is elõ kellene venni.... :) Jucc! Leslie.L. Lawrencel hogy állsz?

#224 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 11:53

Lesliet is meg Lõrinc L.-t is olvastam nagy számban. Szeretem, de a leslies könyvek nagyon egy kaptafa. :( Fõleg a legutóbbi évek termései! Azt hiszem nem szabad az összes könyvét elolvasni és akkor megmarad az izgalom. Nagy kedvencem még Agathe Christie! :yeah: Ja, és egy másik stílus: Stephen King. Tök beteg az ember! Tuti! De nagyon jó könyvei vannak! Mostanában Robert Ludlumot, Ken Foletet olvasgatok.

#225 vvkatalin

vvkatalin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 12:02

Igen Lawrence sok könyvében van átfedés,elkezdtek laposodni. Olyan 80%-ban olvastam ,és Lõrinc könyveket is. Ken Folettól csak a Katedrális rémlik.Az elég jó volt. :)

#226 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 12:07

A katedrális a leghíresebb könyve. Én meg azt nem olvastam! :( De majd megtámadom érte a dkeszi könyvtárat! :D

#227 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 22. - 16:16

Ernest, nem tudtam ilyesmivel is foglalkozol ;)

De az angolul tudoknak , nagyon ajanlanam:
Hope Ryden - America's Last Wild Horses

Nem csak a Mustangokrol lehet reszleteses leirast talalni benne, hanem Appaloosarol, bolenyekrol es sok erdekessegrol ami a vadnyugatra jellemzo volt a regi idokben.

#228 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 22. - 10:18

Na, ez egy jó könyv.

#229 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 29. - 14:18

Karácsonyra megkaptam Stephenie Meyer: Alkonyat c. könyvét. 2 nap alatt kilvastam, alig tudtam letenni, annyira tetszett. Romantikus thriller. Most megy a mozikban a könyv alapján készült film. Nemtom az vajon milyen lehet. De könyvben szuper. :yeah:

#230 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 29. - 16:31

Nagyon jó volt a mozija is. Én meg könyvben szeretném megvenni. Nincs valakinek felesleges James Herriot könyve? Akár kölcsönbe is? (fõvesztésem terhe mellett, ha nem adnám vissza!) Nagyon szeretném elolvasni, több kötete van, és nekem csak egy van meg.

#231 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 29. - 16:59

Karácsonyra megkaptam Stephenie Meyer: Alkonyat c. könyvét. 2 nap alatt kilvastam, alig tudtam letenni, annyira tetszett. Romantikus thriller. Most megy a mozikban a könyv alapján készült film. Nemtom az vajon milyen lehet. De könyvben szuper. :yeah:

Nah, akár unokatesóm... :D Megkapta dec 23-án már, 24én hajnal negyed hatkor rakta le kiolvasva, még aznap délelõtt felkelés után újrakezdte :D... mikor én ott voltam nála, már csak 50 oldal volt hátra kb. (A második olvasásból persze)

#232 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 29. - 18:28

:kir: Én 27.-én kezdtem olvasni, hajnal kettõig bírtam a strapát, aztán nap közben indultam a pályára, de már majdnem el se indultam, hogy ne kellejen letenni a könyvet. :o Aztán este mikor hazaértem, folytattam és gyorsan ki is olvastam. Röpke 500 oldal. Utóljára a Scarlettal voltam így. Az majdnem ezer oldal, de azt is kivégeztem 2 nap alatt. :D

#233 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 23:19

Elkezdtem a Szilmarilok. c könyvet, mivel még egyik "Gyûrûk urás" könyvet sem olvastam, így ezzel kezdtem, ez szól a kezdetek kezdetérõl. Egyszerûen nem is tudom milyen, iszonyatos! Szerintem ez a Tolkien egy fantasztikus ember (volt :hupp: ) Ilyenkor sajnálom, hogy az emberek nem élnek legalább pár száz évig, rengeteget írhatott volna még!!! Hihetetlen! Így kitalálni mindent! Áh komolyan, nagyon durva. Aki eddig csak a filmet látta, és még nem kezdte el olvasni, annak nagyon merem ajánlani!

#234 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 január 8. - 10:59

Nem tudom már hanyadszor olvasom Antoine de Saint-Exupéry Az ember földje című csodáját. Ez az ember nem csak pilóta, kalandor, de igazi filozófus is volt. Nem a Kis herceg volt a fő műve. Egyébként is nagy hibának tartom, hogy gyerek könyvnek tartják, gyerekekkel elolvastatják, vagy felolvassák nekik, akik azon nyomban nem akarnak többet tudni róla. A kis herceg felnőttmese. Először pedig hogy igazán megismerjük az írót, nem ezzel kéne kezdeni. Szerintem. Másik nagy szerelmem gyerekkorom óta (ilyeneken nőttem fel) Molnár Gábor minden könyve. Fiatalon, huszonévesen gyűjtött, vadászott Amazóniában, a MTA részére saját költségén, majd egy munkás életét mentve egy robbanás során elvesztette a szemevilágát. Azt mondta, nem bánja, mert már így is sokat látott a Paradicsomból. Vakon hozta haza gyüjteményének nagy részét, közte óriáskígyókat is, amiket az Budapesti Állatkertnek ajánlott fel. Néhány a kedvenceim közül: Az óriáskígyók földjén, Jaguárországban, Éjbe zuhant évek. Még egy amit szeretnék megemlíteni, mert személyes vonzata is lett a könyvnek. Balázs Dénes utazó, geográfus könyvei közül az Amazónia a kedvencem, mert a könyvben szereplő kinn élő magyarok közül kettővel barátságot kötöttünk azóta. Ezek néha még nekem is hihetetlen történetek, de valahányszor fellapozom a könyvet, melléolvasom az idős apácától és az expedíciós fogorvostól kapott leveleket.

Edited by Mongol, 2009 január 8. - 11:14.

#235 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 14:35

Nagyon jó volt a mozija is. Én meg könyvben szeretném megvenni.

Na én is megnéztem filmen az Alkonyatot. Jó volt. De könyvben azért jobban tetszett. Hol lehet ilyen vámpírpasit leakasztani? :dev:
Amúgy most néztem, hogy a könyvnek már van 3 folytatása is. És a következõ rész február-március táján jelenik meg magyar fordításban! :yeah:

#236 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 17:29

Április 23-án jelenik meg az Újhold ( New Moon), azaz a Twilight saga 2. része. :) És õsszel a 3. rész, Holdfogyatkozás címen. Ui. 1: jelenleg a 3. kiadásnál tart a Twilight, és lesz egy Valentin napi különkiadása - szerelmeseknek. Ui.2: Március végén pedig várható egy gyönyörû kivitelû fotós könyv a filmrõl, igényes mûnyomó papíron.

Edited by Natos, 2009 január 16. - 17:33.

#237 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 17:40

Natos, köszi az infókat. :) Áprilisig kiolvasom a Katedrálist, és aztán jöhet az újabb vámpírstory. :kir:

#238 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 18:03

Elkezdtem a Szilmarilok. c könyvet, mivel még egyik "Gyûrûk urás" könyvet sem olvastam, így ezzel kezdtem, ez szól a kezdetek kezdetérõl.

Bátor vállalkozás ezzel kezdeni... :D Viszont szerintem így majd még olvasmányosabb lesz a három GYU könyv (aminek a története Szilmarilokban kb. 1 oldal erejéig szerepel)

#239 ruffryder

ruffryder

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 938 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 21:15

Bátor vállalkozás ezzel kezdeni... :D Viszont szerintem így majd még olvasmányosabb lesz a három GYU könyv (aminek a története Szilmarilokban kb. 1 oldal erejéig szerepel)

Jaja :D:D, néha nem is tudom hogy most ki kicsoda meg ki kinek volt a fia, hûga, meg szürke tünde meg... durvás, de iszonyat jó!!

Eddig a gyûrûk urához annyi köze volt, hogy szó esett Sauronról :D

De tök jó mert a könyv végében van tünde családfa és már rajta van Arwen is, hogy Aragornnal "összejött" tiszta jó :D

#240 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 21:18

és a harmadik részben is tök jó táblázatok, ábc-k családfák vannak :) tizedikben barátnõmmel megtanultuk a törpírást és úgy leveleztünk :kir: A babót is tervezed h olvasod? Bár szintén kevés köze van a dologhoz, de jó