Packa..., hogy az ordog vigyen el, vagy az isten aldjon meg
Szerinted akarná még valaki közületek azt a "rendet"?

Közzétéve 2008 február 17. - 20:45
Packa..., hogy az ordog vigyen el, vagy az isten aldjon meg
Szerinted akarná még valaki közületek azt a "rendet"?
Közzétéve 2008 február 17. - 20:51
Bocsánat, javítanom kell az idézet Pascaltól származik.
Szerintem technológiai kérdésekben sokat fejlődött a civilizáció, de az alapvető, a lét értelmét érintőekben inkább csak visszafejlődés tapasztalható. Míg Lord Kelvin állítása az előbbire, a spiritualitás törvényszerűségeire vonatkozó Pascali tézis az utóbbira vonatkozik.
Edited by Barefoot, 2008 február 17. - 20:55.
Közzétéve 2008 február 17. - 20:51
Adja az isten, hogy neked legyen igazad.
A kettõnek semmi köze egymáshoz.
Közzétéve 2008 február 17. - 20:58
Tõlem nosztalgiázhatsz, de cserébe engedd meg nekem, hogy én ne sirassam vissza azt a világot amelyikben felnõttem. Azt a világot amelyikben egyfolytában a zsíroskenyér különbözõ válfajait kajáltam, azt a világot amelyikben a vajaskenyér és a kockasajt ünnepi kaja volt. Nekem az a "rend" kicsit sem hiányzik.Packa..., hogy az ordog vigyen el, vagy az isten aldjon meg
, en megertelek, hogy ebben a mai vilagban te ugy erzed magad mint a hal a vizben, de azt kerlek enged meg mar nekem, hogy azt a vilagot amelyikben en felnottem, es amelyik most a szemem latara mulik ki, legalabb megsirassam. A tevedesk elkerulese vegett nem kommunizmust siratom, mint a regi vilag jelkepet, hanem azt az ertekrendett amiben akkor felnottem, es aminek az en esetemben semmi koze nem volt a hithez, de legfokepp nem a kommunizmusi ertek?rendekhez. Szerintem mindanyiunknak hianyzik az a "rend". Persze biztos nem az arcon lefolyo izzadsag, a megkemenyeddet tenyerek, az esti faradsag, mikor ugy erzed mint ha vegig vertek volna, es te most ugy lennel oszedrotozva, hanem a kozos beszelgetesek, vicccelodesek, mert igazabol at jelentette mindanyiunk szamara az a "rend". Az volt a rend lenyege. A kozos munka orome. En elhiszem neked, hogy ez mostanni vilag a legidealisabb(ezt azert szerintem majd inkabb kicsit kesobb dontsuk majd el), csak hagyjad, hogy en nosztalgiazzam egy kicsit. Ugyse tudok mar semmit sem megvaltoztattni, a vilag halad elore, es vele egyutt, akarva vagy akaratlanul, lehet en is.
Közzétéve 2008 február 17. - 21:16
Közzétéve 2008 február 17. - 21:18
ah jó a leírtak után ez hülye kérdés. vegyanis Gábor2 nyitott egy topikot, te meg a szájad íze szerint az egészet lefikázod és hitvita jelleget csinálsz belõle.
Edited by Petya, 2008 február 17. - 21:25.
Közzétéve 2008 február 17. - 21:29
Közzétéve 2008 február 17. - 21:47
De nem ám. Nem írtam le az okát. Ha leírnám nem lenne senki aki elhinné honnan ismerem egy (konkrét) gyülekezet életét belülrõl.Most végre õszinte voltál. Eddig csak egy igen intenzív gyûlöletet sugároztak soraid, most végre leírtad az okát, hogy személyesen is érintett vagy valamilyen csalódásban. Ezt sajnálom.
nem az igazságot védem csak a struccpolitikát bírálom. Bár a hit nem igazi struccpolitika, inkább valami olyasmi mint amikor a strucc a homokba dugja a fejét majd a homokba dugott fejjel kinyitja szemét és az ezer meg ezer szemébe szökõ homokszem közül rápillant egyre, kiválsztja és onnantól eskü árán is állítja hogy "ez AZ !"és te, mint az igazság és szabadság védelmezõje ítéled el ezt a témát
Edited by Petya, 2008 február 17. - 21:48.
Közzétéve 2008 február 17. - 21:48
A butítás a cél itt és most. Félresodródott társadalom ahol azt kell ma elhinned, hogy a szar nem is szar hanem éppen ez a jó aminek örülhetsz.
Hogy még töben higyjék ezt indulnak a gyülekezet rohamok, a marketing, a folytonos szennyáradat a TV-ből... Ez már egy súlyosan romlott ország ahol a vezetőknek más lehetősége nincs mint azt szajkózni, hogy ez így jó mert tettekkel már nem tudnak híveket szerezni (mondjuk ezekkel nem is lehet). Maximum még erőszakkal, így most az ez jön, APEH és egyéb vizsgálatok. De ez már más téma, nem ide való.
ui: odáig fogunk jutni, hogy a lakosság nagy része örülhet majd ha minden nap kockasajtot tud enni és a saját tulajdonát képező ruhákban járhat.
P.
Közzétéve 2008 február 17. - 21:54
Bemutatkozásod alapján, mintha tudományos érdeklõdésed lenne, de itt inkább csak az érzelmek "oxidációjával, lobogásával találkozhattunk".
hinni csak azért mert el akarják hinni azt.tudnak
Közzétéve 2008 február 17. - 22:07
Az érdeklõdésem ha nem is ténylegesen, de legalábbis elviekben tudományos. Éppen ezért nem értem, hogy a látszólag gondolkodni képes, tényeket felfogni képes emberek mi mindent el hinni csak azért mert el akarják hinni azt.
P.
Közzétéve 2008 február 17. - 22:23
Úgy gondolom, hogy a te negatív véleményeid a hiszékenység és a hiszékeny emberekkel visszaélõ hazug vallási vezetõk ellen irányulnak.
A célszerûséget, a logikai sorrendek szabályait és a véletlenszerû események nyomait hordozza magában. Ha egyetlen nyomát látnám vagy találnám a tervezõ külsõ intelligenciának már magam is azt hírdetném.hogy a világ célszerû, intelligens, magában hordozza a tervezõ intelligencia nyomait.
Nem lenne célszerû ezen a fórumon errõl gyõzködnünk egymást.
Edited by Petya, 2008 február 17. - 22:26.
Közzétéve 2008 február 17. - 22:30
Közzétéve 2008 február 17. - 22:34
Közzétéve 2008 február 17. - 23:00
Ezek után tényleg nincs is értelme, hogy hozzászóljak többet. Mivel olyannal hiába is vitatkoznék kultúráltan, aki: " képmutatónak, gõgösnek, ostobának, hidegnek és számítónak, hazugnak, félrevezettnek, kioktatónak és lesajnálónak " nevez.
Most aztán sikerült jól belém rúgni, de komolyan...:
Edited by Petya, 2008 február 17. - 23:15.
Közzétéve 2008 február 18. - 0:06
Közzétéve 2008 február 18. - 8:43
Szerencséd van mert nem volt alkalmad megtapasztalni, hogy nincs. Se hûtõ se kockasajt.Ez szerintem kisse tulzott. Azonkivul szerintem felrertesz. Utoljara mondom nem a kommunizmust sirom vissza. Elgondolod hogy nem tiz evesen altam en a rendben. En nem az etelrol beszelek itt hanem emberi erzesekrol, amelyek nalam fontosabbak annal, hogy van e kockasajt a hutoben vagy nem. Engem nem a kockasajt es vajaskenyer tesz boldogga. De hat ez van, valamit, valamiert. Csak megerje.
Közzétéve 2008 február 18. - 12:18
Úgy általában érdekes volt megfigyelni, a hozzászólások milyen csekély hányada kapcsolódott Gábor írásainak valódi mondanivalójához. Továbbra sem értem, hogy jönnek ide a nagyegyházak középkori gaztetttei vagy a modernkor manipulatív jellegű gyülekezetei (gyanítom, hogy Petya az utóbbival kapcsolatban szerzett lesújtó tapasztalatokat).// Hogy ennek mi köze a valláshoz? :confused: Lassan ezt is politikai topic-ká változtatjátok. //
Közzétéve 2008 február 18. - 14:16
bár nem érzem megszólítva magam ofra által, de ami engem illet, én csak azt mondtam, hogy a téma inkább a satöbbibe illõ. nem degradálásképpen mondtam egyébként, szerintem is érdekes írás volt. plajbászra tán nem jelölném, ha lenne még olyan, de valójában ritkaság manapság az olvasható írás. azon túl is az, hogy engem konkrétan a vallási része nem csigázott, de ettõl még lyó az írás. nem venném magamnak a bátorságot, hogy oly módon biztassam a sorok íróját, mint azt az übermench tette, de tetszett![Korábban többen siránkoztak, hogy a fórumon egyre ritkábbak az értékelhetõ írások, nincs mire szavazni az Aranyplajbász jelölésnél, erre most, hogy valaki kerek mondatokban, élvezetes stílusban oldalakat ír tele egy jól körülírt téma kapcsán, lehurrogjátok.
Edited by realcowboy, 2008 február 18. - 14:20.
Közzétéve 2008 február 18. - 14:26
Közzétéve 2008 február 18. - 14:32
Én például úgy gondolom, a kötelezõ énektanítás a fasizmus egyik jele. És erõsen rasszista is vagyok.
Közzétéve 2008 február 18. - 15:06
Edited by Peter13, 2008 február 18. - 15:08.
Közzétéve 2008 február 18. - 15:46
Közzétéve 2008 február 18. - 15:55
Közzétéve 2008 február 18. - 15:57
Szép gyûjtés. Oriel = "Isten a fényem" egy másik világvallás nyelvén... de van még közte néhány keleties hangzású. Amúgy részben téged szólítottalak meg....Ofir, Ofira, Ofra, Ofrah, Ofrat, Ofrate, Ofrit, Ogarmach, Ogbaad, Ogbat, Ori, Oriel, Oriella, Orielle, Orien, Oriena, Orienn, Orietta, Origen, Orilia
Közzétéve 2008 február 18. - 16:01
Közzétéve 2008 február 18. - 16:10
Közzétéve 2008 február 18. - 16:15
Ugy tünik, Tom Forest, nem erted, mi itt a kerdes..Beszélgessünk, vagy egyet értsük? Ez itt a kérdés.
Közzétéve 2008 február 18. - 16:52
Szeretem a Te magyarázataid, Péntek13!Ugy tünik, Tom Forest, nem erted, mi itt a kerdes..
Edited by Bokorugró, 2008 február 18. - 17:32.
Közzétéve 2008 február 18. - 17:01
Nagyon tévedsz. Szó sincs róla, hogy az egyszerű ember jobban képes megérteni. Arról van szó, hogy az egyszerű ember nem kérdez vissza és ez így nagyon kényelmes. Nem véletlen, hogy a történelem folyamán az egyházak, vagy maguk voltak a hatalom, vagy kiszolgálták a hatalmat. Kivétel nélkül minden hatalmat! A pénzért és a hatalomért mindent. Az egyszerű ember pedig hisz és keresi a maga kis fogódzóit....Jezus nem veletlenül nem tanitott kiralyokat, gazdagokat es "tudos"okat. Az egyszerü ember jobban kepes megerteni.
Közzétéve 2008 február 18. - 17:10
Én már csak ilyen vagyok.Ugy tünik, Tom Forest, nem erted, mi itt a kerdes..
Edited by Tom Forest, 2008 február 18. - 17:15.
Közzétéve 2008 február 18. - 18:01
Közzétéve 2008 február 18. - 18:17
Közzétéve 2008 február 18. - 18:31
Közzétéve 2008 február 18. - 18:42
Sõt... :yeah:...Nem kis része van ebben azoknak a "tekintélyeknek" akiket az ember(ek egy része) elfogad, ...
Közzétéve 2008 február 18. - 18:57
Mert nem kell értzelmezni. Hiszi, vagy nem hiszi...Az irracionálisat mindig egyszerûbb választani....
Kétségeim vannak, hogy valaha is be fog következni. Amíg egy ember elõtt százezrek borulnak térdre amikor az kiáll egy ablakba és olyan ostobaságokat mond, hogy a materializmus sárkánya legyõzhetõ, nem sok remény van.Sõt... :yeah:
Néhány kimûvelt emberfõ (filozófus, pszichológus, vallási guru, transzcendenta) kortól és helytõl függetlenül arra a véleményre jutott, hogy az Ember (ezúttal nagy betúvel) akkor fog nagykorúvá válni, ha ezeket a tekintélyeket és tanokat el tudja engedni, és önnön lábára áll.
Közzétéve 2008 február 18. - 19:05
Most, hogy magyarazzam el, hogy akkor meg nem tudtam kaszalni, de azert meg eleg jol emlekszem , hogy tizeves koromban hogyan eltunk.Szerencséd van mert nem volt alkalmad megtapasztalni, hogy nincs. Se hûtõ se kockasajt.
Ezzel aztán - számodra - a jeletõsége is lényegtelenné zsugorodik. Másnak meg nem és bizony boldoggá tehet egy kockasajt is. Sokakat még ma is.
Az emberi kapcsolatok "hanyatlása" pedig kizárólag az érintettek hibája.
(Persze kényelmesebb külsõ körülményekre hárítani)
Közzétéve 2008 február 18. - 19:15
Petya! Miért van, hogy olyan lenézően nyilatkozol hívő emberek intellektuális szintjéről? Az ostobaság és a hit nem szinonímák. Hihetetlen számú ostoba ateistával találkoztam, és találkoztam intelligens ateistákkal is. ez érvényes a keresztényekre és más vallású emberekre is. Bántó, ahogy lekezeled a hívő embereket. Az akadémikusok körében is sok hívő keresztény ember van. Nem tudom, hogy miért gondolod intellektuálisan felsőbb rendűnek az isten tagadást, mint az isten hitet?Vagy ha a kérdésére megkapja a létező racionális választ de agyilag képtelen megértei azt akkor inkább a sokkal egyszerűbb, számára szimpatikusabbat választja mert elgondolkodni sem képes azon, hogy melyik válasz lehet az igaz. Az irracionálisat mindig egyszerűbb választani, úgy fogalamazhták meg, hogy még a legostobábbak számára is világos és érthető legyen.
P.
Tom mit várunk a lélek darwinjától?Szóval a lélek Charles Darwinjára sajnos még várnunk kell így a XXI. század elején.
:confused:
Közzétéve 2008 február 18. - 19:25
Nem kell magyaráznod, készséggel elhiszem.Most, hogy magyarazzam el
Ok, velem lehet egyezkedni.Hogy az emberi kapcsolatok "hanyatlasa" az "erintettek" hibaja IS, avval egyet tudok ertenni, de hogy kizarolag ez az o hibajuk lenne, es hogy, ezt a kulso korulmenyek semmilyen modon nem befolyasoltak, az szerintem nagyon vitathato allitas.
Közzétéve 2008 február 18. - 19:28