Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#201 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 11. - 12:49

Nero + 1 fõ szintén jelentkez

#202 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 12. - 12:13

Lassan-lassan eldõlnek a részletek, este feltoloma kiírást is a netre - véglegesen. Szóval: az már eldõlt, hogy nem az ÁOTE, mert lesz gyakorlati rész is biztosan (tessék rendesen felöltözni én meg megrendelem a meleget - január 19-én igenis relatív meleg lesz... csak mejd ne tessék érte felelõsségre vonni...) A téma: A szakágspecifikus képzés a LOVAS szempontjából avagy: a segítségadási jelrendszer részletek: folyt. köv.

#203 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 12:35

Az eddigi jelentkezések érvényesek, ugye?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 17:46

Na, mielõtt elfogynak a helyek... :kv: ... Dé + 1 fõ is feliratkozna a listára. (Amennyiben ez így érvényes. Ha kell írni mailt, v késõbbi idõpontban megismételni a jelentkezést, én is csatlakozom a tájékoztatásra áhítók táborához :))

#205 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 12. - 19:58

Érvényesek mind, persze - csak aki mégse jön, az jelezze majd és ne úgy, hogy törli a jelentkezését, mert nem akarok mindig visszamenõleg is kukucskálni, hanem új hozzászólásban

#206 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 20:00

Jelentkeztem mailben is, de a biztonság kedvéért akkor itt is: Natos+2 fõ.

#207 Floey

Floey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 95 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 20:01

Bocsi a hülye kérdésért de mire is lehet jelenkezni :confused:

#208 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 20:10

Bal oldalon megnyomod a "FÖL" gombot, és olvashatod

#209 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 12. - 20:13

froclee! Te froclizod az idetévedõket??? :D

#210 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 12. - 20:21

Távol álljon tőlem, csak segítek eligazodni a számtalan, trükkös funkció között. Egyébként a "mire" én is jelentkeznék,magányosan

#211 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 13. - 9:49

Egyébként ebben a 'mire' kérdésben az az érdekes, hogy szerintem akkor sem lenne nagyobb az érdeklõdés, ha azt írnám, hogy ingyen sört osztunk egész nap ropogós csülökkel... Szal a lovaknak mégiscsak van valami varázsa...

#212 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 10:11

Hé, akkor nem lesz sör meg csülök? :eek: :D

#213 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 13. - 11:56

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - a ló sokoldalú képzése - „Sokféle szakág létezik, azonban a stílusok és a kifejezõeszközök igen-igen különböznek egymástól, de a szellemiség vagy inkább a morál mindenütt azonos. Az emberi tartás, amelyet a lovas mûvészet formál, mindig ugyanaz és mindig ugyanarra a fölényre törekszik a véletlennel szemben. Amit a lóval való kapcsolatunk kifejez: társas kötelék, a szolgálat elfogadása, a történelemmel és a szakmával szembeni alázat, következetesség, bátorság, harmónia, derû!” Szeretettel meghívunk minden lovast, edzõt, tenyésztõt, bírót, lótulajdonost, szponzort és lószeretõ embert ’A sokoldalú képzés’ címû elõadássorozatunk II. részére. Téma: A SZAKÁGSPECIFIKUS KÉPZÉS A LOVAS SZEMPONTJÁBÓL - A SEGÍTSÉGADÁSI JELRENDSZER - • testsúly segítségek, • csizmasegítségek, • szársegítségek, • egyéb segítségek, • a ló segítségekre való tanítása, • a lovas segítségekre való oktatása stb. Elõadók: DALLOS GYULA – mesteredzõ, örökös magyar bajnok (idomító lovaglás) KASSAI LAJOS – lovasíjász mester (lovasíjászat) BORKA JÓZSEF – nemzetközi „O” bíró (fogathajtás) PÁSKA ILDIKÓ – szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem tanára (lovastorna) HAÁL GÁBOR– szövetségi kapitány (military) VARGA KATALIN – szakági vezetõségi tag (távlovaglás) VIKTOR FRÖSCHL – NRHAG Futurity Res. / BR Trophy Champ (western, reining) ZUPÁN PÉTER – szakedzõ, a Testnevelési Egyetem tanára (dijugratás) Vendég: PRUTKAI ZOLTÁN – a Magyar Lovas Szövetség Fõtitkára Gyakorlati bemutató: PÁSKA ILDIKÓ – szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem tanára (lovastorna) KASSAI LAJOS – és tanítványai (lovasijászat) VIKTOR FRÖSCHL – (reining) DALLOS ZSÓFIA – kétszeres magyar bajnok (idomító lovaglás) Kommentátor: DALLOS GYULA – mesteredzõ, örökös magyar bajnok STÖCKLER INGRID – junior magyar bajnok (díjugratás) Kommentátor: ZUPÁN PÉTER – szakedzõ, a Testnevelési Egyetem tanára Egyed László – magyar bajnok - 2005. (military) Kommentátor: Haál Gábor – szövetségi kapitány MÓRÓ LAJOS – magyar bajnok, válogatott versenyzõ (fogathajtás) Kommentátor: BOZSIK JÓZSEF – 14-szeres magyar bajnok, világbajnoki ezüstérmes Levezetõ, moderátor: VOBECZKY ZOLTÁN – a Danubius rádió sportszerkesztõje Helyszín: SÓSKÚTI LOVASSPORT CLUB (2038 Sóskút, Bajcsy-Zsilinszky út 61.) Idõpont: 2007. január 19. szombat 10.00 - 1000 – 1230 lovaglás – gyakorlati bemutató - 1200 - 1330 ebédszünet - 1330 - 1700 elméleti elõadások kötetlen beszélgetés kérdések - válaszok Részvételi díj: 3.500.- Ft / fõ (vagyis 2.000.- Ft részvételi díj + 1.500.- Ft ebéd - a költségek összevonása a lebonyolíthatóság, a gördülékenység miatt történt) Az ebédszünetben a helyszínen svédasztalos étkezési lehetõséget biztosít az étterem – melyet a fenti díj tartalmaz. Jelentkezési határidõ: 2007. január 7. hétfõ Regisztráció és további információ: Kérjük, jelezze részvételi szándékát a pasaret.auditor@mail.datanet.hu e-mail címen Szûcs-Gáspár Kinga felé. Kérdéseket az elõadókhoz nem csak a helyszínen, de elõzetesen is várunk a www.paci.hu/forum lovas oldalának ’HÍD a szakágak között’ címû témájában. Budapest, 2007. december 13. Rendezõség

Edited by Haf-Shire, 2007 december 13. - 20:01.

#214 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 12:21

Küldtem mailt, ki nem hagyjuk! Ja, azért itt is megemlítem, hogy 3-an mennénk, tuti rajta legyen mindenki a listán. :) Ööö... mailer daemon jött vissza a megadott címrõl. Van ötleted, hogy miért?

Edited by Palomino, 2007 december 13. - 12:19.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 12:25

Akkor, ha jól olvasom, csak kell küldeni mailt is? :kv: Akkor küldve leszen. Tuti ami sicher... (Persze beazonosíthatóan :)) Viszont van egy kérdésem máris, nem annyira az előadókhoz, inkább a kompetensekhez :) Számomra nem teljesen egyértelmű a kiírás: aki tudja, h nem akar ott ebédet kérni, az ugyanúgy 2000-t fizet, mint legutóbb, vagy mindenkire kötelező érvényű a teljes összeg? Ezt is biztos, ami biztos alapon, mégse értsem már félre. (meg elírtam ezt-azt)

Edited by Dé, 2007 december 13. - 12:38.

#216 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 13:28

..erre el kell mennem. :) (Már küldtem is mélt.)

#217 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 13. - 14:02

1 fõ Méz jelentkezik. Mail küldve. :)

#218 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 13. - 19:55

Aki itt jelentkezik - annak nem kell mail-t küldenie - itt is érvényes a jelentkezés. A részvételi díjat nem tudjuk megbontani (csak azért van részletezve, hogy látszódjon, hogy áll össze). Sajnos ennyi ember kiszolgálását egyébként nem lehet gördülékenyen megoldani. A múltkor a résztvevõk közel 90%-a kért kaját és ez a hagyományos kiszolgálós módszerrel nem az igazi. Mivel a nagytöbbség legutóbb is igényelte, remélem nem fog sokaknak gondot okozni - cserébe viszont jobban tudunk mindent bonyolítani (pl. a múltkor az elõadók egy része étlen kellett nekilássona ásodik résznek majd egy óra csúszással...) köszönöm megértéseteket.

#219 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 13. - 21:58

Eddigi jelentkezések regisztrálva (ezt a kis jelölést inkább magamnak rakom ide)

#220 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 7:42

Már megbocsáss de azért nagyon nem mindegy,hogy 2000 vagy 3500 froncsit fizet-e valaki fõleg ha egy családból többen mennek. Szerintem elég ciki kötelezõvé tenni az ebédet. Ezt azért át kéne gondolni.

#221 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 7:55

Szerintem a ciki naon nem helyénvaló kifejezés. Miért lenne az egy szabadon látogatható rendezvény megtörténte után a tanulságok levonása és keményebb szervezése, ami teljesen természetesen anyagi következményekkel jár? Az adott számokkal 270 látogató érdekében, 30 látogató ellenérdekével? Fõkedves Filly!!! Látod, ez történik, ha nem idézem be a felettem levõt. Közben valaki elõbb befejezi, és ugrott az egyértelmûség... Egyébként én vagyok az egyetlen, aki szerkeszti a beidézést, hogy ne foglaljon el a minimumnál több helyet, így az évek alatt már négyzetkilométereket spóroltam meg, de gondolom a szemrehányást akkor is csak én kaptam. :D

Edited by Ernest, 2007 december 14. - 8:05.

#222 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 8:39

Ernest a zenés bárokban kötelezõ a fogyasztás. És tudom hogy ciki de akkor sem értem,miért csak akkor okosodhatok ha eszem is. Van akinek számít ez az 1500 forint többlet fõleg, ha messzirõl utazik fel Sóskútra. Az a 30 nemebédelõs békésen elsétálgatna közben vagy megenné a hozott szendvicsét. Ciki?

#223 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 8:55

Nem, nem ciki. De asszem kár körben járnunk, Te úgy válaszoltál, mintha nem akarnád figyelembe venni, amit írtam. Én meg csak ismételni tudom magamat.

Edited by Ernest, 2007 december 14. - 8:56.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 9:01

Szeretném, mivel már ugyanerre máskor, máshol én is jutottam az illetékessel, de mégsem tudom megállni, h ne szóljak :) Én is a szendvicses, "ciki, nem ciki, de nem mindegy az 1500"-asok táborába tartozom, és bár emiatt nem mondom vissza a jelentkezésemet, mert nagyon szeretnék ott lenni ismét, azért mégsem tartom mindegynek én sem, mennyiért megyek (még akkor is, ha a színvonalas bemutatók és előadások minden pénzt megérnek :)). Ugyanakkor a szervezői, racionalizáló álláspontot is megértem, hogy valahogyan próbálják kiküszöbölni a múltkori "dugókat" adminisztráció terén... Csak hát - nemtom, na :kv: Gondolom, leginkább annyira van esély, h a 30 ember levonja a konklúziót, miszerint "Ez van.", és eldönti, mit tesz...

Edited by Dé, 2007 december 14. - 9:02.

#225 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 9:22

A racionalizálási törekvést megértem és pont ezért nem értem,miért zavarná az a 30 ember az evõket. A mi esetünkben pl ez négy embert érint akik Hevesbõl utazunk fel és kapásból 6000 forinttal többet kell költenünk.

#226 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 9:35

Mert akkor a szervezők ugyanott tartanának, mint előzőleg. El kell fogadni, hogy ez van. Én úgy veszem, hogy így vagy úgy meg kell fizetni azt, hogy tanulhassak valamit. Mindenesetre lehet, hogy a szervezők rugalmasabban fogják kezelni ezt a kérdést, ha van ilyen igény. Egyébként meg hirdethették volna úgy is, hogy a belépőjegy 3.500,- Ft/fő + ingyen ebéd - egészen másként menne át az infó a leendő résztvevőkhöz. Szerintem így is teltház lesz.

#227 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 13:53

Persze kedves Hosszúhomlok. Voltam már olyan kurzuson ahol kifizettem/kifizettünk napi 5-6 ezer forintot fejenként de ott sem köteleztek arra,hogy vegyem meg a kötelezõ ebédet vagy menjek a francba. mert az általad mondott "El kell dönteni, hogy megfelel vagy sem, és kész." ezt jelenti. Szerintem ez egyszerûen tapintatlanság a szervezõk részérõl akárhonnan nézem.

#228 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 14:01

Szerintem meg annak kéne örülnünk, hogy nem 5-6 ezer forint ez az elõadás. Simán lehetne, mert valamibõl finanszírozni kell az elõadók utazását, lószállítást, a helyszín kibérlését, stb. Nekem is számít az +1500.-, de ha elmondták, hogy sajnos egybe van, akkor egybe van...

#229 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 14:03

...hirdethették volna úgy is, hogy a belépõjegy 3.500,- Ft/fõ + ingyen ebéd - egészen másként menne át az infó a leendõ résztvevõkhöz..

Itt a pont. Marketing kérdése az egész. És még a korrektül kihirdetett ebéd-díjjal együtt sem számít a drága elõadások közé. Mondom én, a fillérre kiszámolt. ;)

#230 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 14:11

A racionalizálási törekvést megértem és pont ezért nem értem,miért zavarná az a 30 ember az evõket. A mi esetünkben pl ez négy embert érint akik Hevesbõl utazunk fel és kapásból 6000 forinttal többet kell költenünk.

Az a 30, ebédet nem fizetõ ember azért zavarná az evõket, mert - jó magyar szokás szerint - a 30-ból jónéhányan, annak ellenére, hogy nem fizettek az ebédért, azért odapofátlankodnának a svédasztalhoz. Mondván, nem ellenõrzik. Tisztább dolog, ha mindenki kompletten fizet, aztán dönt: vagy eszik, vagy nem...

Elnézést, nem olvastam végig a többi hozzászólást, mielõtt reagáltam volna.

Edited by furioso, 2007 december 14. - 14:14.

#231 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 14:25

Hát az ingyenebéd nagyonsokba kerülne a tapasztalatom szerint. :kir:

Az a 30, ebédet nem fizetõ ember azért zavarná az evõket, mert - jó magyar szokás szerint - a 30-ból jónéhányan, annak ellenére, hogy nem fizettek az ebédért, azért odapofátlankodnának a svédasztalhoz. Mondván, nem ellenõrzik. Tisztább dolog, ha mindenki kompletten fizet, aztán dönt: vagy eszik, vagy nem...

Elnézést, nem olvastam végig a többi hozzászólást, mielõtt reagáltam volna.

Ennél azért szellemessebbet szoktál írni fõleg,hogy a plusz 1500 forinton szívtam a fogam, Éspersze kicsengetem de ha kevés lesz a kaja botrány lesz!!!! :kir:

#232 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 14:40

Ennél azért szellemessebbet szoktál írni

ez azért van, mert most nem viccelt, hanem komolyan gondolta amit írt. mert azért ez ismert gyakorlat. :D

#233 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 14. - 15:00

Az meg kit zavarna? :)

#234 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 14. - 18:44

A pont furioso-nál. Változás nem lesz - technikailag nem megoldható, csak ha marad a reggeli és a déli káosz vagy emelünk. Akkor meg ugye plusz az ebéd. Szóval összességében így a legjobb a résztvevõk nagy átlagának. Sajnos ebben nem tudjuk figyelembe venni a véleményeket csak a realitásokat. PONTY. ÚJ TÉMA. Az viszont érdekel, mert az még alakítható és itt is a többség érdeklõdése lenne fontos, hogy az eddig felmerült téma-ötleteket ti hogy rangsorolnátok? (még a február is képlékeny - illetve várok még újakat) A) - BEMELEGÍTÉS - szerepe, hatékonységa, célja, módja... B) - VERSENYZÉS - MENEDZSELÉS - rövid és hosszútávú tervek elõkészítése, követése, felülbírálata; mikor milyen lóval és milyen versenyzõvel hová menjünk versenyezni, hogyan építsük fel az éves tervet, milyen szempontokat vegyünk figyelembe hozzá? C) - ÁTKÉPZÉS - lovak átképzése egyik szakágból a másikba; hogyan? kell-e? szabad-e? D) - KIKÉPZÉSI SKÁLA - a klasszikus kiképzési skála értelmezése és követése a mindennapi edzéseknél, valamint a teljes kiképzésben, illetve az ennek megfelelõ irányelvek más lovaglási irányzatokban E) – TÁMASZKODÁS, SZÁRONLÉT – követelményei szakáganként és: ejtsünk szót a rollkur-ról is! F) – EDZÉSPROGRAMOK FELÉPÍTÉSE – szakáganként (pl. ugorjon-e egy díjló? mennyit járjunk terepre? dolgozzon-e nyereg alatt egy fogatló? és ha igen, mennyit?) G) – BIZALOM – fiatal ló esetében a bizalom elnyerése (már csikókortól!), majd a lovasba vetett bizalom a belovaglás kezdetén, illetve rosszz élményekkel bíró ló bizalmának visszaszerzése, felépítése (a lovas, vagy egyes szituációk iránt) H) – LOVAS NÉLKÜLI MUNKÁK – kapcsolat, körkarám, futószárazás, munka hosszúszáron, szabadon ugratás stb. I) – FELSZERELÉS, SEGÉDESZKÖZÖK, SEGÉDSZÁRAK – mi hasznos és mikor? mi árt? mi az önbecsapás?

#235 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 11:09

Kérdés az elõadókhoz: A zabla szerepe és alkalmazásának kezdete. Azon szakágak esetében, ahol a zabla nélküli munka is felmerül, mit tartanak helyes sorrendnek: elõbb zabla nélkül kiképezni a lovat, zablát csak a finomabb jeladáshoz alkalmazni vagy elõbb zablával kiképezni a lovat és utána elhagyni.

#236 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 19:56

Nem voltam a múltkor, hogy mûködik a fizetés és bejutás pacihus jelentkezés esetén?

#237 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 20:10

Odamész, sorbanállsz a regisztrációnál, majd fizetsz. ;)

#238 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2007 december 15. - 20:31

... pacihus jelentkezés esetén?

Szerintem nem lesz pacihús, de a múltkor igen jó kaja volt, nem kell aggódni. :gm: ;)

#239 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 20:48

Mi van, ha csak enni szeretnék, nézni és hallgatni nem?

#240 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 21:06

Ernest begerjedt a pacihúsra... :eek: :gm: