Csikókarám
Közzétéve 2003 november 20. - 9:16
Közzétéve 2003 november 20. - 10:21
Közzétéve 2003 november 20. - 12:00
idézet:
Eredeti szerzõ: Gaga: Szeretik a kivit?[/QUOTE]Gaga!Ne úrizálj itt nekem! :mad: És az afrikai éhezõkre nem gondolsz?Egy plöttyedt kivi ára kb másfél kiló zab, fél kiló szép sárgarépa, kb annyi alma, öt zacskó szotyi,öt szárított zsemle, fél kiló cukor.Nézz körül a spájzba!![]()
Közzétéve 2003 november 20. - 20:51

Közzétéve 2003 november 21. - 9:18
idézet:
Eredeti szerzõ: Eni13:Nekem lenne pár kérdésem. Én nagyon szeretem a lovakat és ha minden jól megy akkor nemsokára egy paci boldog tulajdonosa lehetek.De megszeretném kérdezni, hogy kb. mennyibe kerül a bértartás, mert én nem tudnám eltartani, mert nincs hol. És hogy mennyibe kerülnek a szerszámai?(kb.) :confused: Amugy én még csak most kezdtem el lovagolni és olyan lovat szeretnék ami már be van lovagolva. Ti milyen lovat ajánlotok? :confused redface.gif Ezeket azért kérdeztem, mert én még az ilyen dolgokban nem vagyok jártas. :confused: De mostmár próbálok minnél többet megtudni a lovakról és a tartásukról. Segitségeteket elõre is köszönöm.
[/QUOTE]Én azt mondanám, hogy ne vegyetek MÉG lovat. A felestartás jobb lenne, egy saját ló tartása bértartásban drága, csak úgy szabad belekezdeni, ha havi 40 ezret az ember mindig rá tud szánni. 30 körül van általában, de mindig kell pár apróság. Ha felesben tartasz egy lovat valakivel, akkor bele tudsz kóstolni abba a felelõsségbe amit majd egy saját ló tartása jelent. Hol tanulsz lovagolni? Itt Pákozdon, ahol tartom a lovamat van lehetõség ilyesmire is.. Cav
Közzétéve 2003 november 21. - 19:45

Közzétéve 2003 november 21. - 20:35
idézet:
Eredeti szerzõ: realcowboy:idézet:[/QUOTE]Nem, nem akarok kivit adni nekik, csak kérdeztem. Csak úgy, kíváncsiságból. Baj?
Eredeti szerzõ: Gaga: Szeretik a kivit?[/QUOTE]Gaga!Ne úrizálj itt nekem! :mad: És az afrikai éhezõkre nem gondolsz?Egy plöttyedt kivi ára kb másfél kiló zab, fél kiló szép sárgarépa, kb annyi alma, öt zacskó szotyi,öt szárított zsemle, fél kiló cukor.Nézz körül a spájzba!![]()
Közzétéve 2003 november 21. - 20:38
idézet:
Eredeti szerzõ: NauTiLUS: ööö ... miért nem próbálsz egyszerûen adni nekik? :confused: [/QUOTE]Azért, amit realcowboy is írt. Inkább almát, répát, stb... veszek nekik. De azért szeretném tudni.
Közzétéve 2003 november 22. - 7:34
idézet:
Eredeti szerzõ: Eni13:Én Székesfehárvárra járok lovagolni, a VOLÁN lovardájába. Pákozdon is voltunk, de úgy döntöttünk, hogy inkább ide fogok járni Fehérvárra mert ez közelebb van. [/QUOTE]De Pákozd jobb hely.És nem utolsó sorban van terep.
Na jó, elfogult vagyok, mert utálok a pályán körözgetni, a terep miatt vagyunk itt.
idézet:
Megkérhetnélek, hogy írd le nekem részletesebben azt, hogy mit is értesz azon, hogy elõszõr felesben tartsak lovat? :confused: [/QUOTE]Valakinek van 1 lova, de nincs sok ideje kijárni hozzá. Akkor megbeszélhetitek, hogy együtt fizetitek a bértartást, és felváltva lovagoljátok. Sokaknál mûködik. (valakinél meg nem, de érdemes megpróbálni) Így át lehet érezni kicsit, hogy anyagilag, felelõsségileg mit jelent a lótartás. És ha többet jársz lovagolni, akkor még meg is éri, havi 15e körül van, annyi mint egy 10 órás bérlet, és akár naponta mehetsz lovazni. Cav
Közzétéve 2003 november 24. - 21:13

Közzétéve 2003 november 24. - 22:18

Közzétéve 2003 november 24. - 22:35

Közzétéve 2003 november 25. - 22:24

Közzétéve 2003 november 26. - 6:44

Közzétéve 2003 november 26. - 6:50
Közzétéve 2003 november 26. - 10:38
Közzétéve 2003 november 27. - 6:55

Közzétéve 2003 november 28. - 11:30
Közzétéve 2003 november 28. - 12:11
Közzétéve 2003 november 28. - 12:42
Közzétéve 2003 november 28. - 12:52
idézet:
Eredeti szerzõ: Gumilovas: ...sóhajtottam egy akkorát, hogy a szívem majd kiesett és rájöttem arra, hogy lehetetlen nekem lovat tartanom. Egyszerûen az én életem nincs lótartásra berendezkedve... [/QUOTE]Csikasz, ezt persze lehet "reális látásnak" is nevezni. De ha ezt elhiszi bárki magáról, elfogadja, akkor így is marad. Ha valaha álmodott saját lóról, de azt, hogy nem lehet lova realitásként kezeli, soha nem is lesz. És az álma nem válik valóra. Persze nemcsak lóra igaz ez. Bármire.Ha nagyon durván leegyszerûsítem a fentieket, úgy értelmezhetem: belátható idõn belül - esetleg soha- nem lesz olyan helyzetben, hogy vegyen 3 kilóért egy lovat és havi tervezett 45 rúgót költsön az álmaira. És ebben ez utóbbi a legdurvább. Mert ha valaki az agyát így állítja be - hiszen ott fent dõl el minden - gyakorlatilag végignézi, ahogy az élet elmegy mellette.
Közzétéve 2003 november 28. - 13:02
Közzétéve 2003 november 28. - 13:07
idézet:
Eredeti szerzõ: Csikasz: Mák, mák, mák![]()
![]()
- na ebbõl kell sok!!!!Szerintem mi megmutattuk a jó és rossz oldalt is, meg hogy, van más megoldás is! "öregeim" össze ne kapjunk :eek: ! [/QUOTE]Nem kapunk össze. Csak úgy érzem hiába nyerítek itten. OSH itt ideologizál én meg rárontok a témára. Amit írtam, nem a biblia, csak az én álláspontom. És ha kell ezerszer leírom, hogy nekem is vannak álmaim, de néha fel is kell ébrdeni.
Közzétéve 2003 november 28. - 13:10

Közzétéve 2003 november 28. - 13:23
Közzétéve 2003 november 28. - 13:25
idézet:
Eredeti szerzõ: Csikasz: ...tenni, tenni kell" - ezt kell megérteni a "Csikóknak"![/QUOTE]IGEN! Ez alap. Sültgalamb nem esik az égbõl. De a hogyan nagyon nem mindegy...![]()
Közzétéve 2003 november 28. - 13:26
Közzétéve 2003 november 28. - 13:33

Közzétéve 2003 november 28. - 14:02
Közzétéve 2003 november 28. - 14:36
Közzétéve 2003 november 28. - 20:15
idézet:
Eredeti szerzõ: Old Shatterhand: vegyen 3 kilóért egy lovat és havi tervezett 45 rúgót költsön az álmaira. [/QUOTE]Az a baj, hogy a lótartás szerintem nem errõl szól! Én teljesen Gumimacival értek egyet. Mert tegyük fel, hogy a fenti összegek rendelkezésre állnak (bár én azt mondom, ma az én környékemen az én igényeimnek megfelelõen nem jön ki ennyibõl a lótartás, ha mindent beleszámolok. És akkor még nem tettem meg a szokásos havi körömet a lovasboltban és nem vettem meg csak azt a cuccot, ami a legjobban megtetszett és kéne is, legyen az felszerelés, ruha, táp, akármi...). Azért kell még legalább 3-4 kiló a bármi eshetõségre, kólikamûtét, ilyenolyan baj, akár munakhelyváltás, amikor nem csak a saját megélhetésemre kellhet a tartalék, hanem a lóra is. Az autós történet nagyon szép, tényleg minden elismerésem. De. Az autónak nem lesz semmi baja, ha akár csak egy hétig nincs pénzed megtankolni és leállítod a parkolóba. Attól se lesz baja, ha elromlik egy alkatrésze és csak pár héttel késõbb van pénzed megcsináltatni. Magyarul nem akkora felelõsség, mint egy ló. Ebben a lényeg a vételár biztosítása, míg a lóvásárlásban (tartásban) messze nem ez a lényeg.Aztán egy átlagembernek szerintem baromi sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy ezek a bizonyos összegek a rendelkezésére álljanak. Akkor mikor megyek ki a lóhoz, mikor foglalkozom vele? Persze lehet, hogy találok egy helyet, ahol tényleg nyugodt szívvel hagyhatom akár hetekig is úgy, hogy rá se tudok nézni rajtam kívül álló okok miatt, vagy épp azért, hogy el tudjam tartani. De én (hangsúlyzom, ez csak rám vonatkozik) úgy érzeném igazán magaménak az állatot, ha legalább kétnaponta ki tudnék menni, de inkább azért hatszor egy héten. Így látnám értelmét lovat venni. (Ez persze nem jelenti azt, hogy valóban így is fog történni, ha eljön az ideje a lóvásárlásnak, mert abban biztos vagyok, hogy el fog jönni elõbb-utóbb.)Addig itt a félló, akinek nem lesz baja ha pár napig nem lát, de mégis kijárok hozzá többet, mint idõm engedné, rá is tuti elköltöm azt a havi 45-öt így is, de nincs (akkora) felelõsség, nem kerül eladásra, vágóba, ha bármi történik és nem tudom tovább vállalni, max éli tovább életét egy legelõn. Gyerekkoromban én sem értettem, hogy az én szüleim miért nem vesznek lovat, mikor annyi mindenkinek igen, mi olyan bonyolult ebben? Most már úgy gondolom, sokkal jobb, hogy nem vettek. Úgyis max. hobbilovas maradtam volna, és akkor mit csinálnék vele akár most? Ennyi idõsen már nyilván nem várhatnám el a szüleimtõl, hogy még mindig õk tartsák el a lovam. Olyan kompromisszumokat kéne kötnöm, amikkel nem érezném jól magam a bõrömben, hiába vagyok lótulajdonos és hiába volt ez az álmom.Szóval persze, néha én is felsóhajtok, de aztán egybõl eszembe jut, ahogy Gumilónak is, hogy most ez így jó, sõt tulajdonképpen úri dolgom van, és biztosan teljesülni fog az álmom is, ha eljött az ideje és már maradéktalanul lehetek boldog vele.Újraolvastam, és kicsit pontosítok: az én álmom, és talán nem tévedek, ha azt mondom, Gumilovasé sem az idézett részrõl szól. Ettõl függetlenül lehet, hogy másra viszont abszolút érvényes OSH véleménye. [ November 28, 2003, 19:19: Az üzenetet átszerkesztette: Zsuzska ]
Közzétéve 2003 december 1. - 12:24

Közzétéve 2003 december 1. - 14:49

Közzétéve 2003 december 1. - 15:10

Közzétéve 2003 december 1. - 16:01

Közzétéve 2003 december 1. - 16:25

idézet:
Eredeti szerzõ: Kriszti2:. Jutányos bértartást fizetek érte és csak én használhatom, senki nem ülhet rá a távollétemben. Mellesleg nem is nagyon akar senki, mert gazdis ló, potyognak róla az emberek [/QUOTE]idézet:
Eredeti szerzõ: [url="http://"http://www.paci.hu/cgi-bin/lovas/paciforum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000175;p=2#000080"]Kriszti2[/url] Rendben Boka, Németkéren játszuk le. De akkor a lovamra is rá kell ülnöd, csakhogy valami elismerést is lássak majd a szemedben . [/QUOTE]Na szééépp, mondhatom!! Tudtam én, hogy valahol vmi nem stimmel ebben, gyanús is volt, erõsen
idézet:
De. Most beteg, és majd belehalok, hogy néznem kell, ahogy szenved. Ez az, amit nem kívánok az ellenségemnek se. Ezt nagyon meg kell gondolni, mert a ló betegen is az enyém.... [/QUOTE]Mi van vele? :(
Közzétéve 2003 december 1. - 16:29

Közzétéve 2003 december 1. - 16:58
idézet:
Eredeti szerzõ: Csikasz: " Ha belõlem két egyforma lenne, egyikõnk feleslegesé válna" - Kínai közmondás [/QUOTE]Ez tök jó! Szeretem a csájníz mondásokat, ezt még nem ismertem!![]()
Közzétéve 2003 december 1. - 21:03
Közzétéve 2003 december 2. - 8:59