Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#201 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 1. - 18:49

Reggel ment valami természetfilm a tv-ben, és valami nagyon hihetetlen dolgot láttam benne: brazil lovasokat mutattak, és volt köztük olyan, akinek olyan kengyele volt, amin a kengyelvas csupán egy kis karika volt, a lovas ebbe a karikába dugta a nagylábujját, és úgy lovagolt! Posted Image[ 01 December 2001: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#202 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 1. - 19:01

Nem értem mi a probléma. A vas is drága, a bõr is a csizmához, meleg van - minek olyan bazinagy kengyel? Posted Image

#203 Bazs81

Bazs81

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 1. - 20:09

Csak arra volnék kiváncsi, vajon a felszállást is a "kengyel" segítségével oldják meg? Posted Image Elképzelek egy átlagos európai lovast, amint odaviszik egy ilyen nyereghez/lóhoz. ("Hol a kengyel? És mért lóg itt ez a kulcskarika??" Posted Image )

#204 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 2. - 8:40

A kengyel õse is ilyesmi volt, ha jól emlékszem, annyiból indult a dolog, hogy egy bõrdarab volt felkötve a lóra valahogy, a felszállást megkönnyítendõ, és ez is csak ilyen lábujjas dolog volt. Aztán okos emberünk biztos bent felejtette a lábát, és rájött, hogy milyen jó lenne, ha a másik oldalon is lenne ilyen, és akkor könnyebb lenne megmaradni a lovon. Posted Image Cav

#205 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 14:32

Porfelhõ,jók a színesek. Tovább is van, mondjad még :D A wescósok nagyra vannak azzal, hogy õrzik a többszáz éves hagyományt, a fotókról lemásolt felszereléssel. A chaps-en, kabáton, kesztyûn figyegõ csicsás kis bõrrojtokat azonban nem tudom honnan szedték, bár véleményem szerint azok erõsen hasonlítanak a 70-es évek diszkódivatjára. Ha a kóbojok egy ilyen szõnyegrojtos kabátban berotyóztak volna a sûrûbe egy elkóborolt tehén után, a tüskés ágak elegendõ kapaszkodót találtak volna ahhoz, hogy a polgárt kétlépésenként kirántsák a nyeregbõl. A modern wescós tudja ezt, de lételeme a csicsa - útálja hát a tatterosokat, mert azok öltözete letisztult, célszerû és praktikus.

#206 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 17:39

No.4A tatterosok - ellentétben a természethez hû westernesekkel - szinte megszállottjai a technikai dolgoknak. A lovak pelenkázását is egy füstalatt megoldó vízlepergetõ és napkollektoros lókabáttól, a kevlárerõsítésû bukósisakjukon át, a lócipõig vagy a kocsonyás nyeregalátétig mindenféle baromságot el lehet nekik adni iszonyú jó áron, csak annyit kell nekik beadni hozzá, hogy ez jót tesz a lónak. Ettõl szentimentális lelkük mélyén megrezdül egy húr, s már adják is a sokezret a haszontalan és sokszor kifejezetten ártalmas holmiért.Vásárlási szempontjaik:1. A megvenni kívánt tárgy használata minél távolabb álljon a ló természetes tartási körülményeitõl.2. Legyen általánosan elterjedt vélemény irányadó köreikben, hogy ez jó. Nem baj, ha kényelmetlen a lovasnak vagy a lónak, az sem baj ha nincs rá szükség, csak a többieknek is legyen olyan. (Lásd pl. fáslik, boka és ínvédõk, pótzablapótló zablák, ánizsillatú patazsír, vitaminnak nevezett lucernadara, istállóillatosító, stb.)3. Legyen nagyon drága, mert attól a minõség még jobb!

#207 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 19:44

Félreértések elkerülése végett: a Tatteros becenév és a tatteros határozószó nem azonos! Egyszer nagyot gondolt a tatteros, Ö bizony elmegy túrázni. Persze ezt nem gondolta komolyan, de tegnap volt a vállalati buli, és azok a prosztó Normálisék addig cukkolták, hogy fogadott velük. Egy tatteros 160 centiket ugrat, félórás kûröket csinál végig vigyázz ülésben, mit árthat neki egy 2 napos túra? Másnap reggel szépen összepakolt és elindult a Semmiség Kis Túrára. Az elsõ gond 50 méter után jelentkezett. A jól idomított tatteros lova 50 méter után gyönyörû hajlítással visszafordult. A harmadik kör megtétele után felderengett tatterosban, hogy a fedeles lovarda 50x20 méter. Lehet, hogy túl sokat gyakorolt? Rajta ugyan nem fognak ki, a lovas klub mellett a vitorlás klubnak is tagja. Valami proli kis ürge múlt héten magyarázta, hogyan lehet szembeszélben vitorlázni. Valami krajcolás vagy majszolás vagy ilyesmi. Lényeg, hogy cikk-cakkban kell haladni. Mellesleg mindenki hülyének nézte a fickót, mi a fenéért kanyarognának össze-vissza, hogy szegény vendégek leöntsék magukat a koktélokkal, amikor motor is van a hajón. Na mindegy, lényeg, hogy bevált a módszer. Bár az is lehet, hogy a tatteros ló az elsõ fa látványától kapott sokk hatása alatt tette meg az 51. métert. Szépen haladok – gondolta a tatteros. De miért van vakító világosság és meleg? A Dezsõ bácsi már megint elpiszkálta a világítást meg a légkondít. Ja persze, ez nem a fedeles. Melege volt, egy pofátlan légy meg mindig az orrára szállt. Szívesen megvakarta volna az orrát, de ugye a szárat meg a segédszárat mégsem engedheti el. A lába is kezdett fáradni a folyamatos léptetéstõl, de aztán elképzelte, hogy mire jutna szegény ló a folyamatos léptetés és a segédszár nélkül, és lélekben megerõsödve folytatta az utat. KI KÖPKÖD??? Mégsem kellett volna kijönni a népek közé a lovasklubból. Ja, csak az esõ. Ebbõl nem lehet baj, tatteroson a letisztult, praktikus lovas viselet van. Kobak, fehér ing, nyakkendõ, piros zakó, fehér nadrág, csizma. Mit árthat neki az esõ? Lehet, hogy rálõttek? Á dehogy. A fehér nadrágon csorgó vörös patakocska csak a zakón átfolyó esõvíz. Na jó, lehet, hogy a zakó egy kicsit ereszti a színét. De még mindig elegánsabb mint valami hippis bõrcucc. Ez az. Itt az erdõ, vége az ázásnak. Érdekes, messzirõl sûrûbbnek látszott a lombkorona. Az erdõ meg ritkábbnak. A letisztult, praktikus lovasnadrágja kezd szakadozni. Ezek a buta bokrok meg sem érdemlik, hogy tatteros lovagoljon közöttük. Persze vannak akik farmerban meg valamilyen bõrnadrág szerû izében lovagolnak, amit a farmerra húznak rá. Lehet, hogy most praktikus lenne, de a lovarda drink bárjában biztos kiröhögnék. Tatteros mélyen elgondolkozik. Õ megtiszteli a természetet jelenlétével, az meg így reagál. Disznóság. Gondolkodás közben ereszt egy kicsit a száron. Tatteros lova kitartóan támaszkodik tovább, majd pofára esik. Hûha, itt valami nem stimmel. Alfréd von Shcllut a trénere ilyet nem említett. Mindenesetre érdekes a szitu. A ló a hátsó lábain áll, az elsõkön térdel és az orrán támaszkodik. Vajon hogy lehet elegánsan megoldani ezt a helyzetet? A jól idomított tatteros ló kezd oldalra dõlni. Felállni nem próbál, hiszen a döbbent tatteros nem lépteti. Majd tatteros gázt ad, mindkét sarkantyúját a ló oldalába nyomja. A jól idomított tatteros lónak kitisztul a tudata. Végre valami, amit ismer. A lovas kicsit elõre dõl és sarkantyúz, tehát akadály következik. A jól idomított tatteros ló helybõl elrajtol. Tatteros barátunk némileg lemarad a helybõl felszálló lóról. Átsuhan a tudatán, hogy ezentúl Herry-nek becézi a lovat. A gyönyörû fényesre suvickolt nyereg kicsusszan tatteros alól, a kengyelszíj közelit a 45 fokos szöghöz, a frissen olajozott kengyellakat kötelességtudóan nyílni kezd. A támaszkodáshoz méretezett kantár a végéhez érkezik, és visszarántja tatterost a nyeregbe. Miközben tatteros keze egy picit megnyúlik, az ingujjából felbukkan a csuklójára szíjazott lovaglópálca. Hogy ezt mennyit kereste. Igaz ugyan, hogy a lovaglás utáni ingváltásnál észrevette, hogy az egyik karja merevebb a szokottnál, de Õ sosem a lazaságáról volt híres. Végül is a lakat nem nyílik ki. Ezért a biztonsági kengyel ragadja meg az alkalmat, és távozáshoz lát. Sajnos a biztonsági kengyel 15.000Ft, ezért tatteros a következõ 2 kilométert U alakban visszahajlított lábfejjel teszi meg, amíg sikerül összeszedni a lovat, és korrekten megállni. Mondják, hogy vannak western kengyelek amibe nem szorul bele az ember lába, ezért nem kell mindenféle ravaszdi lakatokat meg kioldókat használni, de azok a fickók biztos nem szeretik a KALANDot. Tatteros egyre nehezebbnek érzi a lábait. Mintha tele lenne a cipõcskéje. Úgy dönt, hogy letáborozik. Foglalt ugyan szobát egy luxushotelben, de térképet elfelejtett hozni, ez a hülye bagoly meg csak ijesztgeti válasz helyett. Az oké, hogy a papagáj nem õshonos, de ez a sok naplopó biológus meg állatvédõ megtaníthatná a baglyot beszélni. Végre egy tisztás. Még hogy TISZTÁS. Tiszta fû meg föld. Nem is rossz. A zakó összefogta pirossal a fehér nadrágját, most még egy kis fû, és mindenki láthatja, hogy Õ aztán Magyar. A nyeregtáskából elõszedi a mobil boksz darabjait, és kitartó munkával összeszereli. Kemény, szaunában edzõdött arcán mosoly suhan át, amikor eszébe jut, hogy Önitató helyett Én itató várható. Ilyet még úgysem csinált. Tatteros csodálkozva tapasztalja, hogy a lovon még mindig nyereg van. A lovardában leszáll a lóról, a lovász elvezeti a lovat, és amikor a jutalomfalatért visszahozza, akkor már nincs rajta nyereg. A ló viszont meg sem próbálja levenni. Tatteros megszemléli a ló fenekét, de nincs ráragasztva az assistance matrica. Most milyen számot hívjon? Egyelõre hanyagolja a problémát. Inkább valami kaja után kéne nézni. Elkezdi kipakolni a nyeregtáskát. Elõkerül 4 istálló fásli, egy vékony lótakaró munka utánra, egy vastag lótakaró éjszakára, egy márkás lótakaró, ha valakivel összefutna, 4 pataharang, 4 patacipõ, egy sörénytépõ kés, egy kefe a sörényhez, egy kefe a fejhez, egy kefe nyereghelyre, egy kefe egyéb helyekhez, bébi törlõkendõ a ló fejének és popsijának tisztításához, kalóriatáblázat a ló etetéséhez. Ez utóbbit visszarakja, mert a tisztás füvének tápértékét és mikroelem összetételét sajnos nem tudja megállapítani. Inkább nem legeltett. De legalább a lómüzli megvan. Nicsak, a táskában van egy kisnövésû lovász is. Ez nagyon helyes – gondolja tatteros - a lótól mégsem várhatom el, hogy felbontsa a tejet a mûzliéhez. A lovász mindenféle népies dolgokat mormolva két mozdulattal leveszi a lóról a nyerget és a kantárt, majd a ló fülébe sugdosva elindulnak a rét felé. Tatteros szívét jeges rémület szorítja össze, csak nem akar ez az alak mosatlan füvet etetni a lovával? Tatteros izzadságban fürödve riad fel. Körülnéz és azonnal megnyugszik. Ez a Tati melegedõje. Fél órával korábban érkezett, és egy kicsit elnyomta a buzgóság a melegben. Már hozzák is a felnyergelt, segéd és egyéb szárakkal gazdagon díszített lovát. Körözget 30-40 percet és mehet is haza.

#208 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 19:48

idézet:

Eredeti szerzõ: sheriff:No.4...mindenféle baromságot el lehet nekik adni iszonyú jó áron, csak annyit kell nekik beadni hozzá, hogy ez jót tesz a lónak. Ettõl szentimentális !...

De aztat se felejtsd el sheriff, hogy a kovbolyok bazi nagy hatlovetuje egyes aberralt manusoknak kekre-zoldre verte a tokeit. Posted Image A mai veszkosok is hordanak ilyen csicsamicsat nem? Jo penzert el lehet nekik adni. Posted Image (azrt jot tesz a leleknek, ha szurhat az ember egyet valakin) Posted Image

#209 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 20:52

Ferenc - böhöhö. :D :D :D Mehet ez is a honlapra? Ha igen, mi lesz a címe?

#210 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 3. - 22:42

Ferenc!Én halálra röhögtem magam! (Majdnem halálra), és szûk 3 szobányi környezetem nézett hülyének, mert hahotázok Posted Image tongue.gif OFF MODE onJa amúgy boldog névnapot (ha esetleg ma tartanád)Huh.... most készültem el a honlapom újításával, sokáig tartott: [url="http://"http://www.extra.hu/calypsoo"]http://www.extra.hu/calypsoo[/url] Nézzétek meg. Ne kíméljetek a véleményetekkel OFF MODE Off

#211 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 12:44

Ferenc! :D :D :D :D :D

#212 Bazs81

Bazs81

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 13:34

Ferencb+ :oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD[ 04 December 2001: Az üzenetet átszerkesztette: Bazs81 ]

#213 bozzy

bozzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 352 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 13:56

Ferenc, ez baromi jó![ 04 December 2001: Az üzenetet átszerkesztette: bozzy ]

#214 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 14:11

Vágtabetolós, jóóó hüje vagyol, vazzeg :DDDDDDDDDDDmuahahaha, nevetek nagyon :DDDDDDD

#215 zsezse

zsezse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 14:59

Jó volt Ferenc :D De mi van azokkal a tatterosokkal, akik büdös waxos kabátban, meg kötött inka sapkában mennek lovagolni ? Posted Image Valószínûleg valami korcsok lehetnek tongue.gif A menhelyi beszámoló alapján megállapítottam, hogy M1s-nek pont olyan sapkája van mint nekem. Ha van sötétlék waxos kabátja is, akkor ez már (m)1en ruhának is nevezhetõ :D

#216 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 18:47

Hej Rigó, Rigó! - avagy ami klasszikus, ezer arccal visszaköszönTerep. Oktatónak nem jut ló csak Trabant, nem baj, így õ, majd autón kíséri a csapatot. Irány a mátyásföldi reptér, a szokott úton. Elsõ utcán balra, másodiknál jobbra, Rózsika néni kocsmájánál veszting (kézifék, nem holmi westernes argó! - a szerk megj.). Gyerekeknek narancslé, felnõtteknek ugyanaz vodkával. O.K., tovább. Reptér. "Lóút" kocsiút elválnak egymástól, oktató az elsuhanó ágak, bokrok között igyekszik szemmel kísérni a csapatot, de hopp, mit tesz Isten? Jön a hat ló ezerrel (császári vadkan hozzájuk képest csúzzal küszködõ selyemhernyók), egyiken sincs lovas.Oktató elõtt felrémlik az útkeresztezõdés, s ezzel egyidõben egy dél-korzikai hentesüzem képe húsvét elõtt. Mi legyen? Irány a lovak után! Porol a Trabant fõtengely-szakadtából, oktató - biztos, ami biztos - valószínûtlen passzusokat mormol az Új Testamentumból, a Koránból, a Baghavad-gitából, a Káma-szútrából (de ez csak reflexbõl ugrott be neki, túl is lépett rajta gyorsan).Végül is nem lett baj. Allah nem iszik bort, Krisna még kevésbé, úgyhogy biztos Jézus segített:a lovak szépen katonásan ott sorakoztak mindahányan Rózsika néni kocsmája elõtt, mintha - akárcsak a szilvafák - õk is ott teremtek volna a kocsma elõtt.Jó kérdés lenne az, hogy mi történt a gyerekekkel végül? Nem tudom. Én nem voltam ott, ezt csak mesélték nekem is.

#217 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 4. - 23:48

Ferenc!Kár, hogy ilyen ritkán írsz ilyen jókat. Ilyenekért érdemes elolvasni azt a sok hülyeséget, amit itt összehordunk, mert egyszer csak jön a Betolós vágta meg a Tatteros a szabadban címû villanás, s az ember csak néz hitetlenkedve és lenyûgözve, mintha atomvillanást látott volna. Olyan szörnyecske nincsen, amit én itt és most alkalmasnak találnék. Hát csiálok egyet. Íme: :xZ5!!!%#&<@D:Porfelhõ!Alakul, alakul! Ferenc iménti remeke elhomályosítja egy kissé ezt a szinesedet, de menni fog ez neked. Mac"De aztat se felejtsd el sheriff, hogy a kovbolyok bazi nagy hatlovetuje egyes aberralt manusoknak kekre-zoldre verte a tokeit."Nekem már mindegy! Van három gyerekem. Azt meg senki sem merte nyilvánosan kétségbevonni, hogy az enyémek-e valóban, mert a hatlövetû azért mégiscsak nálam szok lenni. És télleg bazi nagy! Egyébként igazad van, valóban nagyon drága. Mi sem vagyunk különbek a Deákné vásznánál. (A tatterosoknál viszont igen!)Zsezse!Aki nem fehér cicanadrágban és szénszálas kobakban túralovagol, s nem is rojtos bõrcuccban, az különc. Csak az a baj, hogy õk vannak többségben. Ezek szerint mindenki különc, kivéve azt a pár hülye kóbojt, meg azt a pár szerencsétlen frakkos-cilinderest. Meg vannak még a huszárok, meg a betyárok, meg a szittyák, de mivel ezek se teljesen normálisak, õk sem tartozhatnak a különcök hatalmas táborába. Ti vagytok kisebbségben, ismerd el! Nekünk sokkal nagyobb a pofánk, tehát nekünk van igazunk!No.5A tatterosok alkalmasabbak ûrhajósnak, mint a westernesek. Ezt az bizonyítja leginkább, hogy soha nem szédülnek el a sok forgástól meg körözéstõl. Meg egyébként is: sokkal többet repülnek (lóról), mint a westernesek.

#218 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 11:32

Elég-elég, feltartott kezekkel meghátrálok, túlerõben vagytok, így nem ér. Valóban nektek van nagyobb pofátok, a tatterosok csak sunnyognak a bokorban, úgy érzem magam, komolyan, mintha nekem lenne egyedül angol-nyergem a bandából.Megadom magam, cserben vagyok hagyva,egyedül nem bírok veletek.Na de többet ésszel, mint erõvel...m1s nevet is, meg nem is, vesztett is, meg nem is, tatteros is, meg nem is

#219 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 11:52

SziasztokIgazából én azt nem értem, miért baj ha az ember egy lovardában (akár a Tatterzál) kezdi el a lovagló leckéket. Mindegy milyen lovaglóstílusban. A lényeg, amit én tudni szereték rólatok hõs wescós banda, ti ahogy kitaláltátok, hogy lóra ültök, rögvest irány az elsõ ló, és ki a szabadba a mindenit(mert a karámba klausztofóbiásak vagytok)?! Ja és rögtön volt wescó nyereg meg külcsíny, belbecs stb.? Akkor ez azt jelenti, hogy ti azonnal tudtátok még lóra ülés elõtt fejben, hogy kell "wescó stílusban" lovagolni? Nagyok vagytok ha mindez így van. És most senki ne higgye hogy a western lovaglás ellen beszéltem! Mert egyébként tetszik, mint azt már nyilatkoztam. Uff én beszéltem.Köki tongue.gif

#220 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 12:09

Képzeljétek!Ma reggel telefonáltak, hogy a lovam mrgtanult -ugrás helyett - mászni!Kinti boxban van, kivitték a mellette lévõ boxból a lovat és õ nem óhajtotta megvárni míg visszajönnek érte és kimászott a box ablakán! El tudom képzelni amint egyik lábával a másik után kimászik a 1,20 magas ajtó fölött az 1,10 x 1,10-es ablakon! Hülye ez? Még jó, hogy nem történt baja! DE azt hiszem, ha ma kimegyek hozzá megnézem kiváncsiságból, mi maradt a hasalján a szõrbõl! Posted Image Van esze a drágámnak! Jó kis szabadulómûvész! Biztos Hudini reinkarnációja! Posted Image

#221 mandula

mandula

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 445 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 12:51

Hát igen Ilusta csupa öröm az élet egy önálló, független és határozott lóval. Posted Image Nyári gyakorlaton voltam. A csõdörkém éjszaka járt karámba, ami kb 1ha volt.10h-kor csöng a telefon: azonnal menjek ki a lovamhoz, és fogjam meg, mert egész éjjel futott, és nem lehet megfogni se kajával se nõvel, és 30 kanca vár arra, hogy karámba mehessen.Szépen haza(10km)onnan a lovardába kocsival(25km), karámba be, ló odasétál, vezetõszár nélkül kötõféken bekullog istállóba velem. Lovászok utálnak, kancák boldogok, guta +üt.

#222 Bai

Bai

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 14:21

Ave!Már régen szóltam hozzá a fórumhoz, de azért rendszeres és hûséges olvasó maradok.Ez a kaland tulajdonképpen nem kis színes, hanem kis pöttyös. Lovardánk egyik gyöngyszeme egy nem túl magas, fehér alapon fekete párducpettyekkel rendelkezõ (jé, mekkora dalmata!) appaloosa lovacska. Õ amilyen apró, olyan makrancos.Ennyi bevezetõ után jöjjön a múlt szombati lovaglás. Én balga szép reményekkel kibuszoztam a lovardába, és vártam, hogy beosszanak kedvenc pacikámra. Ehelyett csak annyit mondtak nekem, hogy üljek erre a kis pötyire, aki mellesleg az elmúlt négy napon a TSZ-nél (kb 400 méter a lovardától) megforult és hazajött hátán a lovassal.No, ez ám a jó kezdet! Hozzátenném még, hogy valamikor tavasz tájékán szentül megfogadtam, hogy én erre a lóra többet sose...! De mit lehet tenni, parancs az parancs. Pucolás, nyergelés, pofon a kicsikének, mikor belém akar csípni, és kivezetés az állásból. Hogy megmutassa, ki is az úr a háznál, a kantárat fogó kezem egyszer csak az alsó és felsõ fogsora között találja magát. De mivel nem csak lovardában lehet edzeni magunkat, hanem aerobox edzésen is, várt jutalma nem maradt el. (tudom, tudom, lovat megütni nem szép dolog, de a lovast harapdálni sem!)No, ezután a kezdet után "teljes nyugalomban" ücsörögtem a nyeregben, és egyre inkább elkomoruló, összpontosítástól egymáshoz egyre közelebb kerülõ szemöldökökkel közeledtünk az ominózus ponthoz. Vártam a csodát, hogy õ teljes békében tovább lépeget a többiek nyomában, de csalatkoznom kellett.Elõször csak kis óvatosan elkezdett oldalirányban lépegetni (ezt persze díjlovas órán nem óhajtja alkalmazni), de erõteljes bíztatásomra ment tovább, bár az ilyen "egyenesen" való lépkedést leginkább erõteljesen illuminált állapotban levõ embereknél látni. Már kezdtem megnyugodni, hogy túlértünk a kritikus szakaszon, amikor õ úgy döntött, hogy eddig és nem tovább. Lépésbõl vágtába ugrott, ki a sorból, be a szomszédos szántásba (éljenek a lovasok, gondolhatják a gazdák!) és irány haza. Persze a hátán ülve és erõsen szitkozódva mindent megtettem azért, hogy ez ne következzen be. Némi fáziskéséssel ez el is ért cseppnyi agyacskájához, és erõteljes fordítási kísérletem eredményeképpen szépen megállt a tábla közepén. Persze a többiek megálltak és vártak rám, hiszen tudták, hogy mire számíthatnak. Noszogatásomra elindult lépésben a többiek felé, bár mozdulatainak bizonytalanságából érzõdött, hogy cseppet sem örül a váratlan fordulatnak.Zilált idegekkel - mármint hogy én - indultunk tovább. Még egyszer próbálkozott, de aztán úgy döntött, hogy a mai játszmát megnyerhetem. Amint a faluból a töltéshez vezetõ útról elkanyarodtunk tudtam, hogy innen már nem fog hazamenni, bár azért sokkal jobban figyeltem rá, mint annak idején bármikor is. Tulajdonképpen a lovaglás hátralevõ része "eseménytelenül" telt, békésen ügetgettünk, kényelmes tempóban könnyített vágtáztunk és szimplán jól éreztük magunkat. Hazafelé a lesétáltatáskor sokszor majd lefordultunk a lóról a nevetéstõl, szóval kellemes hangulat uralkodott.Csak ennyi. Ez nem a veregetet_a_saját_vállamat szindróma akart lenni, de ha akkor és ott a lovacska engem hazavisz, akkor saját magam elõtt elsüllyedek a szégyentõl... A többiek pedig kit érdekelnek? (Ja, miért nem rakja be nekem ez a gép a szörnyecskéket, hanem csak kiírja a nevüket???)Na, pá mindenkinek, találkozunk szombaton!

#223 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 15:23

Köki!Édesanyámnak nehéz szülése volt anno, s a szülészeten nem értették, hogy a gyerekkel együtt miért szült rögtön kalapot, csizmát, meg ilyesmit is. Én szõrén kezdtem lovazni, azután angol nyereg jött, s végül a western. De nagyon sok mai politikus is rejteget a múltjában szégyenteljes dolgokat. Miért lenne ez nálam másként? Amíg rám nem bizonyítják, letagadom a tatteros múltamat!

#224 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 15:59

Oké SheriffMeggyõztél! Köki ;)

#225 Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 17:52

Kettõ meg négy+jégcsapokTényleg színes a tél..Két szabadnapom volt a keddi vizsa miatt és ezért úgy dönöttem, hogy hétfõn lovagolnom kell- tanulás helyett..Hosszas könyörgésemmel sikerült hatnom egy régi barátomra, hogy menjünk ki lovagolni.Elõtte felhívott és közölte velem azt az aprócska tényt, hogy baromi hideg van. Nem sikerült lebeszélnie, értem jött..Nagy vagányan kimentem egy garbóban és egy pulcsiban, beszálltam az autójába, és ott volt egy okos kis mütyür, ami megmutatta, hogy minusz 3 fok van odakinn. Ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy kell ez nekem? De fél másodperc múlva még a gondolatát is elhessegettem annak, hogy ne üljek lóra.Kiszálltunk az autóból és két lépés után odafagytam a betonra, barátom aki eredetileg is meg volt fagyva, közölte velem, hogy ugye Õ megmondta..! De azért rámadott egy kabátot amelyben úgy néztem ki mint a Michelin gumiemberkéje, majd körbenézett az istállóban, hogy melyik a legkoszosabb ló, és nekiálltunk lepucolni, nyergelni Rudolfot - aki nem rénszarvas.A felszállásSzerintem egy Fokkernek is kisebb problémát okozott volna felszállni egy négyzetméternyi területrõl, mint akkor ott nekem a ló hátára.Az út csúszott, a ló magas volt, én meg kicsi. De hamar megnõttem, pont egy szerszámosládányi magassággal. (Imádkoztam, hogy ne lássa senki).Barátom bement a saját lováért és kiderült, hogy az Õ lóva nem bratyizik Rudival (ismertem már Maci-t, úgyhogy tudtam, hogy nagyjából erre számíthatok).És közben kiengedett két csikót. A hidegtõl nem fagyott be a szám, úgyhogy megdöbbenve kérdeztem, hogy most mi van?!Jött velünk a két csikó is, aminek csak õk örültek eleinte..Azonnal tudták, hogy nekik most nagyon jó lesz, ezért amolyan gyerekek módjára neki álltak bolondozni, ugrabugráltak körülöttünk és nagyon élvezték a szabadságot.Elsõnek akadályozták a forgalmat (naponta 10 autó jár arra, abból kettõ akkor.. Posted Image )Aztán az emelkedõn ami csupa jég volt hol csúszkálva, hol seggen szánkózva repesztettek utánunk, és kiértünk a szántóföldek közé.Azthiszem életem egyik legszebb látványa tárult elénk. A fák fehérek voltak, ködös volt minden, nagy csend és végtelen távolságok. Ettõl mindenki úgy érezte, hogy õvé a világ, Rudi jókedvûen bukdácsolt, Maci méltóságteljesen végigtekintett a "birtokon" a két kis õrült (Ricsi és Villám) körbeszaladgáltak mindent, egyszer egyikük bevágtatott a fák közé, majd hosszú másodperceken keresztül csak az égnek álló lábait láttuk. Idõnként eltûntek a ködben, majd elõvágtáztak, és próbáltak incselkedni a "nagyokkal". Végig csak sétáltunk, de annyira összefagytunk, hogy már elõre féltem a következményektõl.Hazafele még egy kis bújocska is belefért a csikókkal aztán a leszállás nem is volt olyan vészes, mint vártam, viszont Rudinak sikerült maga után húznia a havon, nem tudtam fékezni a csizmában.A lovak füle deres volt, a szakállukról meg jégcsapok lógtak....Azóta a lovaglás óta mosolygok..

#226 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:00

Bai!Gratula a teljesítményedhez! Szerintem ezek azok az apró örömök, amiért érdemes legközelebb is felülni a pacok hátára (többek között Posted Image ).(Amikor írod a hozzászólást, a szörnyikék helyén tényleg csak furcsaságokat látsz, de ha elküldöd, akkor már ott lesznek! ;) )Wesco vs. tatterosok!Szerintem alapvetõen nem arról vitáztok, amit én is írtam megszólításnak! Az, hogy mit vesz fel az ember lovagláshoz, nem attól függ, hogy milyen stílusban lovagol, hanem hogy mit tart fontosnak: azt, hogy mit lát az, aki megnézi a lovon, vagy azt, hogy miben érzi jól magát. Láttam én már vakszos kabátban lovasnaciban angol nyeregben embert lovagolni, mert esett az esõ, és nem akart elázni. Láttam már lovast angol nyeregben wescocsizmában lovagolni, mert neki az tetszik, abban érzi jól magát! Lovagoltam már lovasnaciban wesco(snak álcázott) nyeregben, mert ki akartam próbálni, de épp nem volt nálam kéznél farmer, chaps, kockás ing és colt. Apropó chaps! Ezt tatterosok is használják, nemde? Erre mit mondtok? Én azt, hogy azért, mert praktikus.Szóval, szerintem, mielõtt egymás torkának estek, tisztázzátok, hogy mirõl is vitatkoztok egyáltalán. :D Üdv: Zsu ;)

#227 Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:13

Sheriff!Bocs, hogy sheriff formátumban írtam a storymat, de így olyan szép! :D Hajnalcsillag Posted Image

#228 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:13

Zsuzska, nem értesz te minket Posted Image Itt a lényeg az egymástorkánakesésen van Posted Image

#229 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:20

Pont ezt mondod??? És az én torkomnak ki esik neki??? :D :D

#230 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:32

Csak szólj nyugodtan! Ha gondolod... Posted Image

#231 Ági1

Ági1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 5. - 18:49

Ma reggel meglátván a havat rögötn eldöntöttem, hogy megint lovaglással kezdem a napot. Nálunk nem lehet terepezni, ezért általában ez edzés, és a végén szoktam egy kicsit körbesétálni levezetésképp. Namost odáig, hogy edzés, minden oké. Utána ki akartam sétálni a lovarda kapujáig, meg vissza. Az út két oldalán egy sekély árok van, azok mellett meg még kb 2-3 m-es sáv, amin lehet menni. Szóval eldönöttem, egyik sávon ki, másikon be. Namost a Whata úgy gondolta, õ már nem akar sehova se menni, szóval 10 méterenként kellett gyõzködnöm, hogy arra menjen, amerre én akarom. Végül elérünk a kapuig, át kellene menni a másik felére az útnak. Árok: keresek egy még sekélyebb részt, sajna elég közel voltak itt egymás mellett a fák, de úgy gondoltam, közöttük simán átférek. Rosszul gondoltam, Whata újfent úgy gondolta, arra megyünk amerre õ akar, én meg már nem tudtam semmit csinálni, és ahogy illik telibe lefejeltem egy faágat. Szóval a szememen monokli, az orrom sebhelyes (lehet, hogy ezek után sebhelyes orrúnak kellene nevezni magam?)meg tele van a képem különbözõ karcolásokkal. Jól nézhettem ki, az orromból csorgott a vörös vér, a szememrõl a fekete szemfesték... Drakula lóháton.Miután elállt az orrom vére, és már nem láttam angyalkákat úgy gondoltam, ezt nem hagyjuk annyiban, visszamegyünk a sapkámért. Hát mit látunk, szegény sapkám hõsiesen hintázik a szélben az árok fölötti faágon. bevallom,nem szedtem le, mert még egy fejelést nem akartam megkockáztatni. Utána az egész lovarda rajtam röhögött. Ja, és ti meg ne ijedjetek meg tõlem, ha nem múlna el a monokli a szombati buliig.[ 05 December 2001: Az üzenetet átszerkesztette: Ági ]

#232 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 6. - 1:51

Hajnalcsillag!Elõször elkezdtem olvasni a szinesedet, de abba akartam hagyni mindjárt az elején, mondván minek olvasgatom én a saját írásomat. Nagyon ismerõs volt a stílus, az életérzés, a tapintható boldogság. De nem emlékeztem rá, hogy mikor is írtam ezt a jó kis beszámolót, s mégis végigolvastam. Mikor végeztem, még mindig nem értettem, hogyhogy nem emlékszem a dologra, ha megírtam? Aztán meg tessék, kiderül, hogy semmi közöm hozzá. Kár, szívesen a magaménak tudnám!Zsuzska!Ritka az olyan ember, aki azért nyafog, mert nem köpködik és pocskondiázzák. De egyetértek Fillyvel, ha neked ez kell, csak szólj valami félreérthetõt (még sértõnek sem kell lennie), s véged lesz, mint a botnak! Ha azonban a tatterosokat kezded zríkálni, akkor megígérem, hogy VIP leszel Silveradon!

#233 Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 6. - 9:42

Sheriff!Én is mindig irigykedek, amikor olvasom az írásaidat, de egyvalamit nem értek.Én is csak angolban lovagolok- bár be kell, hogy valljam - életem nagy álma kipróbálni a westernt (majd megyek is Praclihoz), de azért akkor mi most szeretjük egymást?Vagy akkor és se egyik- se másik nem vagyok, csak egy természet és a lovak által "fertõzött keverék????"

#234 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 6. - 10:03

Igen szeretjük egymást. Posted Image Többek között azért is, mert nagyon jól egymás torkának tudunk ugrani. :D Mégiscsak sokkal "jobb" egy kedves ismerõst, egy hasonszõrût gyötörni nap nap után, mint valami hülye outsidert, aki azt se tudja, hogy mi a különbség a tatteros és a weszkós között. :confused: Az ilyennel muszály udvariasnak, meg illedelmesnek lenni. Posted Image De magunk között?! Posted Image

#235 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 10. - 10:20

Nem lesz vágta!... kötötte ki szigorúan az edzõ, amikor ráirányítottuk a hat lovat a mátyásföldi reptérre. Nem kellett volna a szigor, a tükörjég - úgy hiszem - már önmagában is valamiféle garanciát jelentett erre a feltett szándékra, ti. a lovasok és a lovak, tehát mi tizenketten is eképpen gondoltuk. Elõször. Akkor még nem tudtuk mit jelent 25 méterre lenne egy Zsigulis találkozótól. Tükörjégen. Most már mindnyájan tudjuk: 25 méterre lenni lóhátón egy zsigulis találkozótól (tükörjégen) vakvágtát jelent - helyben. A ló megy mint atomhajtású parókaszárító-propeller, a táj meg egyhelyben áll.Lírai jelenet volt, mit ne mondjak. Mármint úgy értve, hogy a konfirmálásomon tanult összes, egyházi vonatkozású zsoltárt, zsoltárfoszlányt felidéztem.

#236 Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 10. - 12:14

Sirály lehetett!! :D :D :D :D

#237 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 12. - 0:43

Néhány napja mûködik a [url="http://"http://filly.hu"]filly.hu[/url]! :cool: Egyelõre egy sor mendei kép az újdonság, de igyexem...

#238 vadaszgoreny

vadaszgoreny

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 12. - 11:33

Nem kis színes, csak egy recept:Síelés és szánkózás "állatkínzó" módra:Hozzávalók:-egy darab ló (felszerszámozva ízlés szerint, a célnak megfelelõen)+lovas-egy darab megfelelõ hosszúságú kötél-egy pár síléc és/vagy egy darab szánkó-egy vállalkozó szellemû páciens a sílécre és/vagy a szánkóra (védõfelszerelés ízlés szerint)-célnak megfelelõ terep (nem árt, ha hó is van rajta)Ha mindez megvan, akkor hadd szóljon.Tegnap ilyet játszottunk. K.... jó volt. Aki még nem próbálta volna, az feltétlenül tegye meg!Mi kb.5m hosszú kötelet használtunk, ami arra elég volt, hogy ne csússz a ló alá, de ahhoz kevés volt, hogy a szánkón ülve menet közben ne úgy nézzek ki, mint egy hóember. Természetesen nem maradhatott el a felborulás sem. A srácnak most volt elöször síléc a lábán. Egész jól ment neki addig, míg el nem hangzott, hogy AKKOR MOST FORDULUNK felszólítás. Mivel egy kicsit idõszûkében voltunk, ezért én a síelést kihagytam(cipõcsere, sílécet felvenni stb kicsit sokáig tartott volna) de a szánkóra azonnal rávetettem magam. Persze én is felborultam. Vágta közben egy-két buckán még átegyensúlyoztam valahogy, de végül én is repültem. Kár lett volna kihagyni, az tuti.Vadászgörény

#239 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 13. - 10:46

Én is szoktam ilyeneket csinálni. Snowboarddal is próbálkoztam, de az nem az igazi, mert csak nagy sebességnél jó. Ha csak lép a paci, akkor félrehúz, s hamar pofára esel. A sí és a szánkó viszont mindig mûködik.Láttam errõl a sportról filmet is, talán meg is van valahol. Síjöring. A lappok rénszarvassal csinálják. Úgy az igazi, ha egy nagyobb rétre kimegy vagy két három lovas, s azok húzgálják vágtában a sízõket. Mindig csak egy ló vágtázik és húz, pár száz métert. A kötelet átadja az egyik lovas a másiknak, s visszafelé már a másik ló vágtat a sízõvel, amaz meg kifújja magát. Így a lovak nincseneke agyonnyaggatva, a sízõket az élvezetes vágtában húzzák folyton, s a fordulót is meg lehet oldani a kezdõk kedve szerinti -Megállunk. Elesünk. Leveszik a léceket. Kibontják a lábunkat. Felemelnek. Megfordulunk. Felvesszük a sílécet. Gyá! - stílusban.A sporthoz azonban kell még egy nélkülözhetetlen kellék, amit elfelejtettél, pedig szinte ez a legfontosabb, a sílécnél és a szánkónál jóval fontosabb: laposüveg mézespálinkával! E nélkül hozzá se kezdjetek.

#240 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2001 december 13. - 11:47

Posted Image