Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#201 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 10:55

Mi elõször a 18. hétben voltunk 4D uh.-n.És mindent meg tudtak nézni,és a kukacát is megmutatta a kisfiam.Igaz az arcát nem,mert háttal feküdt,de a lábait azt szétrakta :D Utána mehettünk grátiszba a 22-héten.Azt monják,hogy kb a 25.héten férnek bele rendessen még a képbe,utána viszont nagyon jó képet tudnak csinálni az arcocskájukról.Amúgy ha jó az uh.-s doki akkor már a 12.hét után is akár meg tudja állapítani a baba nemét.De ehhez profi szonográfus(vagy mi)kell.

#202 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 11:30

csak azért kérdezem, mert a következõ uh még nagyon messze van.és én meg kíváncsi vagyok.

#203 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 12:22

Hanyadik hétben is vagy Agrobe??Ha jól rémlik akkor az Afp-n már voltál.Azután amúgy is kell menni 18hetessen genetikai uh.-ra.Mi összekötöttük a kötelezõt a kellemessel,és kapásból 4D-re mentünk.Nekem leírhatattlan élmény volt.

#204 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 12:48

16 hetes vagyyok.még nem volt afp-m.most megyek csütörtökön.uh-ra meg csak május elején, ezek szerint 20 hetesen.

#205 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 13:49

Hát nekem 18hetesen kellett menni genetikai uh.-ra.Majd kérdezz rá a dokidra,mert engem tuti az Afp eredmény mikor meglett,azzal együt küldtek genetikai uh.-ra.Ja és,ez azért is fontos,mert ma már inkább az uh. eredményét nézik a szakemberek,és nem azt mi az Afp eredménye.Ugyanis az ma már elég elavult,és sok esetben rossz eredményt ad.Érzed már,hogy mocorog a pocakbaba??

#206 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 14:00

még nem érzem.

#207 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 14:19

kb. 16 hetes volt az elsõ babám, amikor megéreztem a mozgását. Egy fárasztó nap után otthon kicsit lepihiztem. Mikor minden csendes és nyugalmas volt körülöttem, egyszercsak 3 kicsi kopogás-félét éreztem a pocakomban. Annyira jó volt! Aztán már egyre könnyebb volt észrevenni ahogy nõtt. A másodiknál már nem emlékszem az elsõ mozgás észrevételére. A lovaglás ritmusa mindkettõt elringatta, mikor lovon ültem mindketten aludtak, mikor leszálltam, hatalmas mocorgást csaptak, minthacsak azt jelezték volna, hogy kérnek még hintáztatást (legalábbis én így értelmeztem a dolgot, hogy hivatkozhassak arra, hogy a baba is élvezi a lovaglást odabent :D )

#208 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 14:40

:Dmajd én is ezt fogom mondani!!!Az viszont furcsa,hogy azt érzem, hogy mikor hol van, sõt azt is érzem, vagy érezni vélem, hogy mikor zavarja valami, mikor érzi jól magát.Ezt lehet, hogy csak bemesélem magamnak.DE voltunk úszni vasárnap és elõtte folyamatosan olyan érzésem volt, mintha feszítene szét valami. Mikor úsztunk, akkor éreztem, hogy ez megszûnt és kellemes gondolatok áradtak szét bennem.Ha viszont pl, tüsszentek, akkor néha, nem mindig érzem, mintha megijedne és összerendulna ott bennem.Amikor apa ráteszi a kezét a hsamra, akkor õ is szokta érezni, hogy ott van e éppen és volt olyan, hogy nem érezte, aztán egyszer csak "odajött", odabújt a keze alá.Ez hülyeség, csak én gondolom így, vagy lehet benne valami?

#209 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 17:33

Ez hülyeség, csak én gondolom így, vagy lehet benne valami?

Te, most komolyan, nem mindegy, hogy hülyeség-e, vagy nem? Ha te így érzed, akkor így van, és lényegtelen minden más vélemény.Sõt, ha te úgy érzed jól magad, hogy ha énekelsz neki, mert neki ez jó, akkor énekelj neki, mert neki az jó :)

#210 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 21:02

Mi a véleményetek a 4 D ultrahangról?Mikor érdemes menni, hogy már látható legyen a neme, és még beleférjen egészben a képbe?

Szakmai szemmel a 4D UH egy nagy nulla :D Élménynek jó, de ennyi. Minden ami tényleg fontos csak a normál UH-al látható (gyomortelõdés, máj, vese, szívmûködés, stb.) Az elsõ gyerekkel én is voltam, de annyira nem volt érdekes (mondjuk én a sima UH-ot is "látom" - tudom mi micsoda rajta) a második gyerkõccel már nem is voltam csak 2Dsen.Egy jó orvos már 12 hetesen is megmondja a nemét, HA mutatja magát :DGenetikai UH-ra tényleg az AFP eredmény ismeretében kell menni.Az elsõ babánál kb 20 hetesen éreztem elõszõr, hogy mozog - illetve akkor tudatosult az, hogy az a furcsa valami amit hetek óta érzek az a magzatmozgás :D

#211 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 21:12

Ez hülyeség, csak én gondolom így, vagy lehet benne valami?

Nem :) Az én kisfiaim pl. imádtak a pocakban az apjukhoz bújva aludni. Ja, és egy csomó zenét, amit a pocakban szerettek (pl. a nagyobbik fiam Zappa-t) most is nagyopn szeretnek.

#212 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 7:38

akkor megvárom az afp eredményét. Aztán lehet, hogy menni kell úgyis uh-ra és nem kell egy hónapot várni.DE úgyis fiú lesz és kész.Mondta a doki a 12. héten és mi láttuk, bár tudom, hogy ilyenkor még semmi sem biztos.Ha meg nem fiú, akkor garanciába kicseréljük a kórházban. :D

#213 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 8:14

Találtam most valamit, ami érdekes lehet nektek. Hallottatok már Frederick Leboyer módszerérõl? Könyv is jelent meg róla, a címében nem vagyok egészen biztos, de azt hiszem, Gyöngéd születés vagy valami hasonló. Majd utánanézek.http://bebilap.hu/te...seg/csondes.htmUtánanéztem. Ez az.

Edited by Mézszín Sörény, 2007 április 3. - 8:43.

#214 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 8:28

Hallottam róla és nagyon sajnálom, hogy a magyar kórházakban (legalábbis, itt nálunk) fogalmuk sincs az orvosoknak róla. A mostani gyakorlat sem a babának sem a mamának nem gyöngéd.... Ha tudnám, hogy lehet itt a környéken ezzel a módszerrel szülni, tuti bevállalnék egy 3. babát. Csak, hogy kipróbáljam :D :DAz elsõ babámnál tapasztaltam, hogy félt bizonyos hangoktól: pl. mikor sercegett a tûzhelyen az olaj (ugye pont abban a magasságban volt, szóval jól hallotta). De ez inkább már a 8-9. hónapban volt. Aztán a mai napig nagyon zavarják a hangos zajok, egy idõben szinte betegesen félt tõlük.http://bebilap.hu/cs...ldog_indian.htmez nagyon tetszik

#215 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 8:43

Tényleg érdekes, csak kár, hogy nehezen kivitelezhetõ.

#216 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 9:40

Én a lányomnál,kb.18-20 hetessen éreztem elõször,hogy mocorog.Már nem emlékszem pontosan,mert nyáron lesz 12éves :) A fiamnál(õ 15hónapos lesz),hát lehet én is bebeszéltem magamnak de,kb 14hetesen éreztem,valami kaparászást odabentrõl,és 16hetesen,határozottan éreztem,hogy épp hol helyezkedik el.Sõt,ha lefeküdtem,akkor láthatóan kidudorodott a pocakom ott,ahol épp volt,és a párom is érezte.Ugyhogy nem hinném,hogy képzelõdtem :) .Érdekes módón a mocorgásokat,inkább belûlröl éreztem,és a hasam felé csak dudorodást,feszítést.Aztán a 18heti uh.-n kiderült az oka.Kicsi fiam a hátát mutatta a nagyvilágnak,és a belsõmet rugdalta :D Agrobe,az Afp eredménnyel,automatice küldeni fognak genetikai uh.-ra.Ja és azt még írni akartam.A dokid valószinü azért kap hidegrázást a lovaglástól,mert írtad is,hogy elõlfekvõ a méhlepényed.És ha ez így van,akkor jobban kell vigyázni,kimélni magad.

#217 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 11:02

Nem a doki, hanem a védõnõ aggódik.A dokim szinte semmit nem tiltott eddig, kivéve a termálfürdõt.

#218 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 11:40

Ja,ááá a védõnõk állt.mindenért aggodnak.De inkább aggodjon feleslegesen,mint baj legyen.Amúgy meg a doki mondaná,ha bármi gond lenne.Amúgy nekem is elõlfekvõ volt a méhlepény,és ráadásnak,méhszájhoz közeli is.Szerintem a termált azért nem engedik,mert meleg is a víz,és gondolom vannak olyan vegyületek(vagy mik?) benne,ami lehet nem jó a terhességnek.Az én dokim azt mondta,hogy pl.ha nincs semmi gond a terhességgel,akkor a 6-7.hó is szaunázni is lehet de,csak óvatossan,no meg csak olyannak aki szokva van a szaunázáshoz,úszni is lehet,..stb.Hát engem mindentõl eltiltott de,megérte az eredményért :D Hogy tudok képet csatolni?

Edited by Mimi, 2007 április 3. - 11:41.

#219 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 12:25

Segítség a képbeillesztéshez.

#220 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 12:48

Köszönöm!Na az elõbb is így csináltam,csak nem jól másoltam be :) Kicsit sötét a kép de,már szürkült,no meg telóval készült de,a lényeg látható :) Posted Image

#221 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 13:40

Minden erõfeszítés nélkül bezabáltam egy tábla rizses milkát... :DHa ebbõl rendszer lesz, akkora leszek, mint egy bálna.

#222 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 13:46

Egy nagytáblát?? :D Ne aggodj,lesz ez még jobb is.Én pl szoptatás alatt volt,hogy benyomtam egy tábla csokit.Hát ha azt nézzük,hogy min.6x szopizik egy újszülött :D .

#223 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 13:54

nagyot biza.pedig ebédeltem is.De vacsorázni valami értelmeset és nem hízlalót fogok: salátát, vagy gyümölcsöt.

#224 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 14:17

nagyot biza.pedig ebédeltem is.De vacsorázni valami értelmeset és nem hízlalót fogok: salátát, vagy gyümölcsöt.

Én a sültbanánt pereferáltam,jó fahéjasan fagyival.Nem igazán érdekelt,hogy vacsora volt :D

#225 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 14:21

jujj, ne is mondj ilyeneket.Még szerencse, hogy nincs is otthon banán, viszont fagyi van.(minden jól esik, ami hideg, vajon ez miért van? Más pocakosoktól is olvastam)

#226 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 14:49

Azért esik jól a hideg,mert megnyugtatja,a hormonoktól,és a babától égõ gyomrot.Én januárban szültem de,még akkor is tömtem magamba a jégkrémet,fagyit :)

#227 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 20:22

Egy nagytáblát?? :D Ne aggodj,lesz ez még jobb is. Én pl szoptatás alatt volt,hogy benyomtam egy tábla csokit.Hát ha azt nézzük,hogy min.6x szopizik egy újszülött :D .

...és ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a kis-nagyfiam 15 hónapos koráig szopott, majd amikor abbahagyta a szopást akkor már várandós voltam a kis-kisfiammal, akkor asszem érthető már az a "pár" extra kilócska ami még rajtam van... :gm:

Edited by lisawica, 2007 április 3. - 20:38.

#228 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 6:08

...és ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a kis-nagyfiam 15 hónapos koráig szopott, majd amikor abbahagyta a szopást akkor már várandós voltam a kis-kisfiammal, akkor asszem érthetõ már az a "pár" extra kilócska ami még rajtam van... :gm:

Na ja,az én kisfiacskám is szopizik még,nem is keveset kb.naponta 4-5x :D .És esze ágában sincs abbahagyni,én meg tömöm magamba az édességet meg a nasikat ,és csodálkozom,hogy az extra kilók nem mennek le :)

#229 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 7:39

de nekem nem is ég a gyomrom.

#230 Mimi

Mimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 11:18

Nem baj,attol függetlenûl babát vársz,és kívánós vagy,és maradsz is egy darabig :D

#231 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 11:26

Én miért nem voltam kívánós a 2 terhességem alatt? Úgy szerettem volna...... :D :D mondjuk mint a filmekben januárban hajnali 3kor eperért szalajtani a férjemet. De nem.... Viszont enni bírtam 3 helyett is, pl. egy lagziban voltunk, ahol a 150 kilós felnõtt férfiak kidöltek a 3. fogás tájékán, én még lazán érdeklõdtem, hogy hányféle süti és torta lesz, mert még éhes vagyok. :D Aztán mostmár, hogy a kicsi is lassan 5 lesz, jó lenne megszabadulni attól a 8-10 felesleges kilótól.... ;)

amúgy ami késik nem múlik :dev:

Edited by emeset, 2007 április 4. - 11:24.

#232 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 11:46

Na, nemá'! Nem hiányzik.

#233 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 5. - 7:46

És kérdezte valaki, hogy hiányzik-e? :dev: :dev: :D :D Nekem nagyon ritkán és kibírhatóan égett csak a vége felé, de pár falat kenyér vagy keksz javított rajta. Szóval nem vészes (adtak valami savlekötõt, de ha jól rémlik talán 2 szemet vettem be belõle összesen :) )

#234 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 5. - 12:52

Na, nekem nem fog, punktum. Én angyali mosollyal fogok végig járkálni, sõt szülni is. :D

#235 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 5. - 13:17

Ámen! :D

#236 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 13:57

Mit tudtok a láz és gyógyszerek magzatra kifejtett hatásáról?

#237 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 20:27

Milyen magas láz, milyen gyógyszer és melyik trimeszterben?A magas láz nem jó, fõleg az elsõ trimeszterben nem, ha mindenképp muszáj lázcsillapítót szedni, akkor talán az Algopyrin a legjobb.

#238 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 21:29

Elég magas, 2-3 napig 38 fölött, kétszer-háromszor 39-ig felszökve. Elsõ trimeszt legvégén.Azt mondták, hogy algopyrint ne, inkább paracetamol tartalmú pl. rubophent... Abból viszont sikerült sokat :( Úgy, hogy mellette játszott a hideg vizes fürdõ és ecetes zokni is.

#239 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 21:38

Próbálhatod a belladonna Atropa-t is

#240 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 21:57

Hát :( én pont úgy tudom, hogy a paracetamol kifejezetten nem ajánlott :( Illetve, a gyógyszerkönyvben ez áll: "Biztonságos alkalmazása terhesség és szoptatás alatt nem bizonyított" Na köszi...Akkor már inkább az Algopyrin. A paracetamol szedés pl. asztmát indukálhat a magzatban,és az elsõ trimeszter elején gátolhatja a magzatnak a méhbe való beágyazódását (a paracetamol a prosztaglandinok termelõdésének gátlásával hat, a prosztaglandinik viszont, szükségesek a méhbe való beágyazódásához) valamit alacsony születési testsúlyhoz vezethet. Az ibuprofen, aszpirin és a nem-szteroidok pedig vetélést illetve fejlõdési rendellenességeket okozhatnak. Az algopyrin a vörösvérsejt képzést csökkenti, talán még ez a legkevésbé ártalmas. Egy-egy tbl. persze nem árt, csak a tartós szedés. Szerintem az, hogy egy-két napig szedtél ilyet az még nem "tartós szedés". A "tartós szedés" min. egy hét napi 3 tbl. Maga a láz önmagában nem magzatkárosító, csak a vírusok, baktériumok, amik kiváltják a lázat lehetnek azok. Különben ahány orvost kérdezel annyi félét fogsz hallani. A gyógyszerkönyvben meg mindegyiknél az van, hogy terhesség alatt nem javasolt - azért, hogy ha neadjisten lenne valami vetélés, torzfejlõdés, koraszülés stb. akkor a gyógyszergyártókat ne lehessen perelni... :mad:

Próbálhatod a belladonna Atropa-t is

Jaja! Százszor inkább a homeopátiás szerek! :yeah: