Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#201 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 25. - 20:09

idézet:
Eredeti szerzõ: Paint Horse: Zsuzska!Természetesen! Jöhet emilben, vagy magánüziben is a cím! Posted Image Ha gyors vagy, holnap már fel is adom, s akkor hétvégén biztos nem fogsz unatkozni! Posted Image [/QUOTE]Rulez, elõbb-utóbb már nekem is küldheted! Kíváncsi vagyok arra a könyvre! Posted Image

#202 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 25. - 20:12

idézet:
Eredeti szerzõ: Frankie: Bocs marha lusta vagyok végigolvasni az egész topicot ezért nemtudom volt e már szó róla. A balesetek és a sérülések megelõzése a lovak körül címû könyvrõl tud valaki valamit? [/QUOTE]Frankie!Igen.Számomra alapmû.Ha tudod feltétlenül olvasd el!

#203 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 25. - 20:28

idézet:
Eredeti szerzõ: Paint Horse: Zsuzska!Természetesen! Jöhet emilben, vagy magánüziben is a cím! Posted Image Ha gyors vagy, holnap már fel is adom, s akkor hétvégén biztos nem fogsz unatkozni! Posted Image [/QUOTE]Köszi, emil repült. Posted Image

#204 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 25. - 20:40

Apple!CSak gyûjtsél! Posted Image Zsuzska, holnap megy a motyó! Sajna a balesetes könyv asszem elfogyott, de hamarosan rendelek... A többit megírtam emilben!Szia, PH ;)

#205 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 27. - 16:55

Zsuzska!Gyors vagyok, mint a villám, megjött a balesetes könyv is! Ha gondolod, már holnap postázhatom is!(nem számítottam rá, hogy 1 nap alatt ideér, akkor együtt adtam volna fel!) Bocsi... :rolleyes:

#206 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 12:59

Az elsõ részlet már ide is ért, szupi! Tényleg jobb lett volna egyben, de végülis így sem rossz. :D

#207 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 28. - 13:21

Máskor majd kicsit kivárok... :D , de legalább most van mit olvasnod, amíg odaér a következõ adag!!! Posted Image

#208 Tomahawk

Tomahawk

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 30. - 19:18

Zsuzska!Tudom, hogy nem a témához tartozik, de nem tudtam, hova írjak! Köszi a magánüzit és bocsika! Tudod, mentségemre szolgáljon, még nem igazán tapasztaltam ki a dolgokat, meg a számítógép is össze-vissza hozza be az ablakokat... Na, mindegy, gondolom, így is mindenki bolondnak hisz... :rolleyes: Hellóka!!! Tomahawk

#209 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 31. - 0:36

Szia Tomahawk!Semmi gond, én biztos nem nézlek bolondnak, nem olyan rég még én is így álltam ezekhez a dolgokhoz. ;) Egyébként a magánüzire is tudsz válaszolni, ha az üzenet alatt levõ "válasz erre az üzenetre" linkre kattintasz. Posted Image Off vége :D PH, szupik a könyvek, meg a lovas kis jegyzetecske is ari! Tényleg érdemes rendelni ettõl a csajszitól. Posted Image

#210 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 március 31. - 9:51

Én is minnyá meg tudom rendelni a Patkócsattogást Ph-tól! jihhhá :D

#211 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 3. - 15:52

Nem könyv, kazettaIstállótársaim megláttak egy, a csikónevelésrõl szóló kazettát az Anivetben és, minthogy éppen most cseperedik Szeder csikójuk, hát megvették. Aztán kiderült, hogy a westernképzés alapjait tartalmazza a kazetta, ráadásul egy sorozat második része. Megkérdezték, nem tudnám-e eladni westernes körökben, mondtam dehogynem, és megvettem tõlük kemény 4300.-, vagy 4500.- forintért, már nem tudom.A kazetta tartalmaz hasznosítható ismereteket, viszont - meggyõzõdésem szerint - túl keveset az árához képest. Aki a csikónevelés rejtelmeirõl beszél, az a némethonban élõ honfitársunk, Lik János, aki április 25-én és 26-án Akasztón, Kastély Attila ranchán kurzust tart.Szóval csak annyit szeretnék mondani, hogyha valaki kíváncsi a kazettára, szívesen kölcsön adom.

#212 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 április 3. - 19:13

Köszi Zsuzska! Posted Image Nem árt nekem sem egy ilyen kis reklám... Posted Image

#213 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 4. - 12:28

Nem teljesen vág a témába, mert nem lovas könyvrõl van szó, de azért kapcsolódik a nemes állatokhoz. Ifjúkoromban faltam az indiános könyveket, köztük a Winnetout is. Egyszerûen imádtam, nem tudtam megunni, nem is tudom, hogy hányszor olvastam végig. A könyv idõközben az enyészeté lett, lázasan kezdtem kutatni, hogy honnan lehetne megszerezni újra. Végül kölcsönkaptam egy barátnõmtõl és nagy várakozással nekiláttam az olvasásnak. Óriásit csalódtam, nem olyan, mint amire emlékeztem, úgy látszik, hogy idõközben nagyot változtam. :( Járt már valaki így rajtam kívül a Winnetouval? Persze már ott figyel a Nagy Indiánkönyv is a polcon, remélem, hogy azzal nem járok úgy, mint Winnetouékkal. Ha lehet, azt még jobban szerettem.

#214 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 4. - 14:49

A Winnetout nem olvastam el az utóbbi 30 évben, de elõtte igen. Pár éve viszont újra kezembe vettem a "Nagy medve fiait" és a folytatását a Tokey Ihto visszatértet. Kb ezt is 30 éve olvastam. Nekem nagy élmény volt újra magam elõtt látni a régi eseményeket, nem szentimentalitásból, de jó volt megin kis kamasz korom egyik "alapmûvét" újra végig olvasni. Kár, hogy csalódtál a Winnetouban.

#215 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 4. - 19:00

Ha már Winnetou!Olyan 13-14 éves koromban faltam, hogy hányszor olvastam el a 4 részt, fogalmam sincs! Rengetegszer! Hiába tudtam minden betût kívûlrõl, akkor is újrakezdtem!De, ugyanígy voltam az összes Karl May könyvvel, hisz az volt ezekben a jó, hogy a szereplõk visszaköszöntek egy másik regényben, azok mindig ismerõsek voltak.Nekem nagyon jó emlékeim vannak ezügyben, bár a mai fejemmel nem olvastam vissza õket. Ettõl függetlenül megvenném az összes May könyvet, ha lehetne kapni....majd a lányom elolvassa, ha felnõ hozzá. Posted Image

#216 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 4. - 20:22

Nekem megvan a régi Winnettou! Kb. 9x olvastam, elejétõl a végéig, mostanában latolgatom, hogy elolvasom mégegyszer, vajon közel 35éves koromra hogy fog tetszeni, mert gyerekként imádtam! Posted Image Szerintem antikváriumban keresgéljetek, új kiadásként nem láttam, csak a Delfin könyveket, az meg azt hiszem a Cooper volt (ami nekem sehogysem tetszett, nem olvastam)Mostanában viszont találtam egy olyan könyvet, hogy Törzsfõnökök Bölcsességei... még nem olvastam bele, majd beszámolok!

#217 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 12. - 21:03

Tud valaki segíteni?Megjelent egy kiadvány, amiben kizárólag lovas verseket válogattak össze. A címe valami olyasmi, hogy Patadobbanás, de nem esküszöm meg rá. Nem tudjátok ki írta, mi a címe pontosan és hol, mennyiért lehet kapni? Igencsak érdekelne.

#218 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 12. - 21:11

Nem a Patkócsattogásra gondolsz? Az van nálam a bótban! Posted Image

#219 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 12. - 21:13

idézet:
Eredeti szerzõ: zapolya: A Patkócsattogás nagyon szép novellákat tartalmaz, én a kisföldalatti Mexikói úti végállomásán található könyvesboltban vettem meg. [/QUOTE]Nem lehet, hogy erre gondolsz? Azt is írta valaki a topikban, hogy a Palatinus kiadó adta ki.

#220 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 13. - 17:13

Keresem a Bábolnai Arab ménes c. könyvet! Mostmár nagyon! Sehol sem lehet kapni, még Bábolnát is végig jártam, de semmi! Akinek megvan és már megunta Posted Image szívesen megveszem! :rolleyes: Köszi, PH

#221 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 13. - 19:10

PH!Próbáld meg itt: [url="http://"http://www.agroinform.com/html/konyvek/arabmenes.htm"]vagy lesz nekik, vagy nem...[/url] [url="http://"http://virtant.hypermart.net/cgi-bin/kkeres.pl?tematika=3&lapszam=1"]vagy ezeknél..[/url] [ December 13, 2003, 18:13: Az üzenetet átszerkesztette: Ilusta ]

#222 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 13. - 19:54

Bár nem könyv, hanem videókazetta, talán ide illik legjobban. Egy benzinkútnál láttam elõször. [url="http://"http://www.lohaton.hu/fooldal/"]Lóháton[/url]

#223 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 13. - 20:17

A NLM-ben (?) is van egy hirdetés: Lócsy Krisztina, Van Sapergia (stb) közös western oktató dvd-je megrendelhetõ, magyar nyelven..

#224 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 13. - 20:31

idézet:
Eredeti szerzõ: Ilusta: A NLM-ben (?) is van egy hirdetés: Lócsy Krisztina, Van Sapergia (stb) közös western oktató dvd-je megrendelhetõ, magyar nyelven.. [/QUOTE]20.500 (húszezerötszáz) Ft az ára, ha jól tudom. Állítólag igen jó!

#225 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 14. - 15:43

Köszi Ilus! Ez két igazán jó cím! Megtartom késõbbre is!!! Rengeteg könyvet keresnek rajtam, és nagyon sok hiánycikk... hátha innen meg lehet szerezni! Posted Image Köszi mégegyszer!!!

#226 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 16. - 15:25

Most vettem meg Földi Pál, A magyar lovasság története és Váczi Ernõ, Százhetven év versenyben, tenyésztésben címû könyveket. Ha valakit érdekel internet címet tudok adni.

#227 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 19. - 23:40

Nekem sajnos gyerekkoromban kimaradtak az indiános könyvek (ezért lettem vértatteros? :D ) Viszont, ha valaki kölcsönadna pár May-könyvet, azt nagyon megköszönném...Más: az Irányelvek... állítólag 3 kötetes, de én eddig csak az elsõ kettõvel találkoztam. Ki mit tud a harmadikról?

#228 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 20. - 13:42

Ezt nem értem Filly. Én anno megvettem mindkettõt, de harmadik nem volt a polcon! :mad: MOstmár úgyis csak antikváriumban lehetne ráakadni! :(

#229 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 20. - 17:31

Én sem értem, azért kérdezem. Nekem még a nevelõapámtól rámmaradt példányaim vannak, de a suli, ahová most járok, mind a 3-at kötelezõ olvasmányként írja. És valamennyire logikus is, mivel a címe Irányelvek a lovaglás és hajtás számára, viszont ay 1. és 2. csak a lovaglásról szól. Gondolom, a 3. foglalkozik a hajtással. Ha valakinek meglenne... ;)

#230 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 22. - 12:17

PH! lehet még nálad kapni a Patkócsattogást? kéne jézuskára Posted Image

#231 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 23. - 21:28

Paint Horse! A Lovasélet címû havilap hosszú idõn át hirdette a Bábolnai arab ménes címû könyvet utánvéttel való szállításra. Igaz, hogy a legutóbbi számban már nincs benne a hirdetés, de egy e-mailt megérhet: lovaselet@proxon.hu

#232 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 23. - 21:31

Terembura! Érdekelne A magyar lovasság története címû könyv. Ha volnál szíves a forrást feltárni! Köszönöm!

#233 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 23. - 22:47

Epöl! Bocsi csak most néztem rá... van még. Küldjem, vagy már ne.... hétfõn tudnám postázni...Sorry, PH Posted Image :(

#234 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 24. - 7:43

Furioso!A Magyar lovasság történetét az Anivetben vettem meg. Ha nem tudsz elmenni és megvenni, akkor januárban küldök majd 1-et Neked. De szólj, ha kell.23-án meghozta a postás Kun Péter: Szelek szárnyán címû könyvét. Lényegesen terjedelmesebb mû, mint amire számítottam (és rohadt srága a postai utánvét)Szintén 23-án vettem is egy lovas könyvet. Cormac McCarthy: Vad lovak címû könyvét (Auchan áruház). Állítólag egy 3 részes könyv elsõ része. Bele nem olvastam még, csak az ismertetõjét. "Egy modernkori Western telei-tele lovakkal és fegyverekkel és románccal... egy valódi amerikai klasszikus."

#235 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 24. - 9:40

idézet:
Eredeti szerzõ: Paint Horse: Epöl! Bocsi csak most néztem rá... van még. Küldjem, vagy már ne.... hétfõn tudnám postázni...Sorry, PH Posted Image :( [/QUOTE]Semmi gond, nem mostanra kell, majd csak jan.-ban. Nem kell postáznod sem, Rammal odamegyünk majd jövõhéten Posted Image

#236 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 24. - 10:58

Na, a winnetou-t megtaláltam öcsém könyvespolcán Posted Image

#237 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 25. - 9:23

Furioso!Nekem már példányban is meg van a Magyar lovasság története. Ha megadod a címed, elküldöm postán.A Winettou-t vadi új kiadásban láttam egy könyves bolt polcán.

#238 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 25. - 18:58

idézet:
Eredeti szerzõ: terembura: Szintén 23-án vettem is egy lovas könyvet. Cormac McCarthy: Vad lovak címû könyvét (Auchan áruház). Állítólag egy 3 részes könyv elsõ része. Bele nem olvastam még, csak az ismertetõjét. "Egy modernkori Western telei-tele lovakkal és fegyverekkel és románccal... egy valódi amerikai klasszikus." [/QUOTE]Nem tudok róla, hogy három részes lenne. De ez nagyon jó. [url="http://"http://www.port.hu/pls/ci/cinema.index_htm?i_left=/pls/ci/cinema.frame_htm@@i_city_id=3372@@@i_county_id=1&i_left_s=83&i_body=/pls/fi/films.film_page@@i_where=2@@@i_film_id=40697@@@i_city_id=3372@@@i_county_id=1&i_title=Vad+lovak"]Filmen[/url] is megnézhetõ. Sikerült nem elrontani a könyvhöz képest. Posted Image

#239 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 25. - 23:53

Szkenneltem nektek egy könyvet... Posted Image Elõször is az olvasáshoz kell egy DJVU plugin a böngészõhöz, innen letölthetõ: [url="http://"http://www.lizardtech.com/download/dl_options.php?page=popular"]http://www.lizardtech.com/download/dl_opti...hp?page=popular[/url] Win XP, 2000 alatt válasszátok az Auto installt! Aztán itt van: [url="http://"http://cav.paci.hu/olvasnivalo/bucsuzik%20a%20lovacska.djvu"]http://cav.paci.hu/olvasnivalo/bucsuzik%20...20lovacska.djvu[/url] (jobb gombbal le is töltheted, vagy simán lehet online is olvasni, lapozni a kék nyilakkal)Cav

#240 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 26. - 1:48

Jesszus! Ha mire ezt mind végigolvasom, kifolyik a szemem!De mivel úgy nézem, hogy megéri, így hajrá! Majd szép lassan, napról-napra...Minden esetre megköszönöm Cavnak, mert írtó nagy munka lehetett!