Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#201 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:37

Nekünk is 3 van otthon, de pár hét és négy lesz. Nekünk nem gond az ellátás, sõt, a lovaglás sem (mondjuk bértartás,tehát fizetnek érte, de ha saját lenne , akkor sem)Az egyedüli gond talán a helyhezkötöttség.Nagyon nem tudunk elutazni.Pl, szabin én 10 éve nem voltam, és most,hogy már lovak vannak nem is nagyon fogunk menni.De ez az ára.Egy- két napra még el lehet,mert a közeli lovas barátunk megetet,meg az anyósomék-bár félnek tõlük,de mindig térdig voltak a szénában mire hazaértünk :) - de ezt nem lehet mindig.

#202 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:39

Egyébként nem is olyan régi szokásom, csak amióta tudom,hogy a ló is tud matekozni.

Most is Te kezdted a kötekedést csak most éppen másokkal. Akkor anno is Te kezdted emlékszel? Mint az oviban, ovóóónéni az úgy volt, hogy õõõ kezdte..... Ilyenkor kéne ujjal mutogatni a másikra, de monitoron át sajnos nem lehet. :guny: De azért látom az eléd dobott kesztyût még felveszed! :kocc: :D Igazi lóbarát !3 ló tartása egy családnak nem kis megterhelés. Rendszeres és nem kis munka, etetés, tisztítás, trágyázás...Én is így kezdtem, de néha érzem, hogyrettentõen elvonja az energiámat attól a munkától amibõl élek. Így nekem muszály lovászt alkalmazni.P.

#203 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:42

Ausztriában napelemes akkus volt a villanypásztor, mert a falutól kissé arrébb is voltak karámok (viszont ott fel sem merült, hogy valaki arra jár és hazaviszi...)És spec. én is megmutattam minden új lónak a zsinórt. Igaz, nem érintettem hozzájuk, csak odavezettem és hagytam, hogy megszagolják... (lehet, hogy hülyén hangzik, de mutogattam a zsinórra és közben magyaráztam, hogy az rázni fog :)) Soha semelyik lóval nem volt gond utána.

#204 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:43

Vajon mennyibe kerülhet?

#205 NauTiLUS

NauTiLUS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 461 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:47

48 ezer körül van a Hunzagban a napelemes cucc. Ebben benne van a jeladó, a napelem, az akkumlátor és a töltésvezérlõ. De vannak olyan napok, amikor egy milliwattot sem tölt vissza, fõleg így téli idõben.

#206 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:47

Átszámítva 36e.-ért láttam az ebay-en "sofort kaufen"-es volt. Plussz postaköltség stb. 40bõl hazaér a cucc. De tuti lehet Mo.-on is kapni. Ez egy akksit tölt (mint átmeneti tárolót) és az adja a delejt a vezetékbe. 2-3 héig simán elmegy napsütés nélküli idõben is. Napsütésben 2-3 nap alatt visszatölti az akksit.P.

Edited by Petya, 2006 január 24. - 14:49.

#207 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 14:48

Most így hirtelen rákerestem a Loesdau-ra, a napelemes panel 119,90 Eur.

#208 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 18:22

Azt szeretném tõletek kérdezni , hogy nálatok milyen módon vannak támogatva a versenyzõk .Van egy kislány a lovardában , tavaly díjugratásban korosztályában országos 5. helyezett lett az én lovammal .Most megkerestek a szülei , hogy támogassam a gyereket mert milyen jó ha a lovarda szineiben versenyzik továbbra is .Tavaly önköltségi áron szállítottam a versenyekre , a saját lovam használatáért és az edzésért sem fizett semmit , ugyan van egy saját lova nálunk bértartásban de azzal még nem tud versenyezni .Mennyit érdemes ebbe a témába beleáldozni , mert nekem az a gyanúm kezd lenni hogy ennyit nem .

#209 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 18:42

Szerintem is kevés reklámértéke van a dolognak. Ennyivel talán én is támogatnám de többel egészen biztosan nem.P.

#210 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:08

A ma éjszakai -17 fok letesztelte a víz ellátó rendszerünket . Ez a hideget a vízmelegõ nem tudta lekövetni . Részlegesen lefagyott a víz rendszer .Többnyire az itatók szelepei , de néhol a csövekbe is megállt a víz .A -17 fokot csak a vödrös vizes ítatás bírja .

#211 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:30

Azt szeretném tõletek kérdezni , hogy nálatok milyen módon vannak támogatva a versenyzõk .Van egy kislány a lovardában , tavaly díjugratásban korosztályában országos 5. helyezett lett az én lovammal .Most megkerestek a szülei , hogy támogassam a gyereket mert milyen jó ha a lovarda szineiben versenyzik továbbra is .Tavaly önköltségi áron szállítottam a versenyekre , a saját lovam használatáért és az edzésért sem fizett semmit , ugyan van egy saját lova nálunk bértartásban de azzal még nem tud versenyezni .Mennyit érdemes ebbe a témába beleáldozni , mert nekem az a gyanúm kezd lenni hogy ennyit nem .

Hozzászólás megtekintése

Szerintem ez korrekt,amit eddig beleáldoztál.Hogy valamennyire neked is megérje- reklámozzon, illetve támogatva érezzék magukat valamennyire- csináltass egy edzõ és egy versenyizzasztót, a te logod-dal. Megvan a szabvány méret,hogy mekkora lehet,illetve lehet ezt lótakaróra is,(ott nincs mérettiltás)meg ha jól tudom,a zakóra is fel lehet rakatni, arra is van szabvány méret.Ezekkel tudod magad reklámozni. :)

#212 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:44

Itt valami félreértés lehet. A Napelem tölti az akksit és innentõl ugyan úgy mûködik mint a normál akkus megoldások. Az ár tartalmazza az akkut, a npelemet és a trafot is.Azt írták min 2 hónapig bírja az akku napsütés nélkül, de hiszi a piszi alapon ez 2-4 hét lehet. Addig csak kisüt a nap egy kicsit.Az akkushoz képest az elõnye az, hogy nem kell 3-4 havonta tölteni vinni az akkut és nem kell arra az idõre csereakku sem.P.

#213 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:50

Én úgy tudom,hogy a napelem mûködése nem attól,függ,hogy van e napsugár vagy nem.Mert,ugye a nap mindig süt,csak van amikor gyengébben,illetve nem látod,csak azt,hogy világos van,mert felhõs az ég.

#214 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:51

Dél-Alfõldi le a kalappal elõtted. kicsit nem telhetetlenek a szülõk? :D

#215 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:10

hihi ez tévedés amit írtál.A naplelem annál nagyobb teljesítményt ad le mindnél jobban süt a nap és a nap a cellákat mindnél merõlegesebb szögben éri. Ezért teszik a tetõre a napelemeket mert annak eleve van egy meghatározott, ha nem is pontos dõlésszöge.HH nem értem mi a gond, nincs szükség két akksira hanem elég egy kisebb tejesítményû is. Nem is annyival drágább. Te mennyiért tudsz sima akkusat?Bár nem ide tartozik, de egy efféle kezdeményezés nálam osztatlan sikert aratna:http://www.origo.hu/...alowestern.htmlP.

Edited by Petya, 2006 január 24. - 20:12.

#216 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:19

Igen,ebben igazad van,de valamikor erõsebb,valamikor gyengébb.De mindig van napsugárzás.Egyébként ezt egy napelem-készítõ cég tájékoztatójában van.Összegezve: a napelem mindig töltõdik,csak van amikor erõsebben,és van,amikor gyengébben.

Edited by hihi, 2006 január 24. - 20:19.

#217 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:22

Hozzászólás megtekintése

Szerintem ez korrekt,amit eddig beleáldoztál.Hogy valamennyire neked is megérje- reklámozzon, illetve támogatva érezzék magukat valamennyire- csináltass egy edzõ és egy versenyizzasztót, a te logod-dal. Megvan a szabvány méret,hogy mekkora lehet,illetve lehet ezt lótakaróra is,(ott nincs mérettiltás)meg ha jól tudom,a zakóra is fel lehet rakatni, arra is van szabvány méret.Ezekkel tudod magad reklámozni. :)

Hozzászólás megtekintése

Szerintem az eddigieket mindenképpen megéri, tán még többet is. Egy jónevû ló, egy jónevû lovardából....Van abban több is, ki kell használni.

#218 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:26

Igen,de a lovast szponzorjelekkel tilos ellátni,ugye.Csak az izzasztón lehet,az is korlátozott,illetve a zakón.Ide szokták rakni vagy a szponzor logoját, vagy az egyesületét.A lótakaró nem korlátozott, de max ennyit lehet föltenni.

#219 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:36

Igazi lóbarát! Szerintem ha mindent magad akarsz csinálni akkor telejesen beleveszel vagy a részletekbe vagy a munkába. Nehéz így "egyrõl a kettõre" jutni. Ez tapasztalat, az ember energiája véges...

Hozzászólás megtekintése

Igazi lóbarát !3 ló tartása egy családnak nem kis megterhelés. Rendszeres és nem kis munka, etetés, tisztítás, trágyázás...Én is így kezdtem, de néha érzem, hogyrettentõen elvonja az energiámat attól a munkától amibõl élek. Így nekem muszály lovászt alkalmazni.

Hozzászólás megtekintése

Nem értelek, Petya, mért riogatod szegény Igazi lóbarátot... :rolleyes:Másfél évvel ezelõttig én csináltam mindent egyedül a lovak körül. És nem is akárhogyan! Pedig még dolgoztam is. És hétközben én teljesen egyedül élek itthon, de minden szempontból "patyolat"-ba voltak téve.Mostmár nekem is van "lovászom", (s nagyon lekiismeretesen csinál mindent õ is) de ha rám marad egyszer-egyszer most sem esek kétségbe...Ha úgy egy tizessel hátrébb lennék, és egészséges volnék, azt mondanám, 3 ló ellátása gyerekjáték. Így azt mondom, egy felnõtt, egészséges embernek (még ha dolgozik is) nem kell beleszakadnia. Fõleg, ahol a férj nem csak a hétvégeken van otthon, és ketten csinálnak mindent.A helyüket is saját erõbõl (férjem, aki csak hétvégeken van idehaza!) csináltuk meg, nem mondom, hogy nem lehet benne hibát találni, de a célnak tökéletesen megfelel. Én azt mondom, I.Lb., vágjatok bátran bele. Nem könnyû, de én tudom, milyen klassz érzés, mikor egy-egy "lóház-, lóbútor" elkészülte után elnézed, ahogy birtokba veszik a jószágok. :ang: S hogy ne legyen annyira OFF:Az a gyanúm, szét fog fagyni az ITATÓNK.Gáborunknak ma éppen a Müi.Kp.-ba kellett utaznia, ezért én rendeztem a lovakat. Gyorsan csináltam egy-két felvételt is.Ezt az itatót szintén (jóóóó cementes anyaggal :yeah: ) betonoztuk fel, (akárcsak a zabolókat) ez is olyan VASTAG FALÚ, mint amazok, és ennek is én tapicskoltam simára a tetejét-szélét... (dicsekvõ smyle).Kívülre beépítettünk egy VÍZLEENGEDÕ-KIFOLYÓT (szintén dicsekvõ smyle, mert ezt én találtam ki :D )IS. Most úgy tûnik, ezt az itatót is le kell bontanunk, mert rendesen elkezdett REPEDEZNI :(A box-istálló régen egy présház volt, és itt (a bejárat mellett közvetlenül) volt egy présgép, úgy kb. 4o cm. magas beton aljzattal. Leszereltük a présgép maradványait, téglával felfalaztunk egy (kb. 80-100 liter ûrtartalmú) itatót, és arra került a jó cementes malter. Itt látszik, milyen vastag a cementes vakolás (vagymi), és a TÉGLA is "kilóg" már.A vízcsap efölött az itató fölött van, de nem használjuk, mert Herceg egy hónap alatt három csaptekerõt szerelt le, így most kívülrõl nyitjuk-zárjuk a vizet, a FÕELZÁRÓVAL. Idén még nem fagyott el. (Volt két tél is a négy év alatt, hogy 1-2 napig kancsóban vittünk ki forró vizet, ezt beleöntöttük a fõelzárónak abba a szürke mûa. csövébe, és már folyt is a víz. :yeah:) Most azt nem tudom, ha ez tovább reped, ki lehet-e javítani, (érdemes-e), vagy bontsuk le ezt is, és... :huh: na, akkor mi legyen helyette? :confused:

#220 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:43

Igen,de a lovast szponzorjelekkel tilos ellátni,ugye.Csak az izzasztón lehet,az is korlátozott,illetve a zakón.Ide szokták rakni vagy a szponzor logoját, vagy az egyesületét.A lótakaró nem korlátozott, de max ennyit lehet föltenni.

Hozzászólás megtekintése

Igen, de ilyen versenyekre elõszeretettel járnak versenyezgetõ csemeték milliomos és kellõen sznob apukái is, akik holmi félmilliós lovat csak nem vesznek a tehetséges gyereknek. Egy milláért (még jobb ha kettõért) viszont már igen, ha van ilyen-olyan eredménye is a paccnak. Van ebben biznisz...

#221 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:48

Ugyanarról beszélünk,csak másképp.

#222 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:49

Ugyanarról beszélünk,csak másképp.

Hozzászólás megtekintése

Akkor jó!-))

#223 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 20:54

Nem értelek, Petya, mért riogatod szegény Igazi lóbarátot... Másfél évvel ezelõttig én csináltam mindent egyedül a lovak körül. És nem is akárhogyan! Pedig még dolgoztam is. És hétközben én teljesen egyedül élek itthon, de minden szempontból "patyolat"-ba voltak téve.

Napi 9órás fõállásom volt, mellette 5lovat és egy szamarat tartottam és volt egy vezetni való sörfõzdém is a hétvégi lovas vendégekrõl nem beszélve.Most van mellé még egy cégem amibõl élek és hála az égnek egész embert kíván. 9lovat tartok délutánonként gyakran, míg hétvégéken szinte minden nap lovagoltatok. Este így is én etetek, szénázok... Hétközben többedmagammal takarítom a boxokat, mindig én itatok vödörrel mert folyton tönkremegy az itató, napközben én szénázok, bármi van a lovakkal, körmözés, oltások terménybehordás azt én csinálom. Nem bírom, ennyi volt.... Kell egy lovász, hogy csak annyi dolgom legyen a lovardában, hogy megtisztítsam és lovagoljam az egyszem lovamat.Szerintem kevés biznisz van ebben a támogatásban. A cél, hogy több versenyzõ jöjjön hozzád? Vagy több hobbilovast akarsz ezzel hozzád vonzani? Utóbbi esetben nem sok marketingértéke van egy szponzorációnak. Vagy vannak felkészített ugrólovaid eladó sorban? Ez esetben talán van értelme a dolognak.P.

Edited by Petya, 2006 január 24. - 20:59.

#224 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 21:05

Szerintem Dél-Alföldi egyszerûen úgy gondolta,hogy így-úgy segíti ezt a versenyzõt.Aki szeretne több támogatást még tõle.Erre én írtam,hogy így és így még belefér,pl az izzasztókkal.És , hogy azért neki is jó legyen, logoztassa fel.Ezt zakóra és lótakaróra is lehet rakni.Ezek variációk,amikbõl lehet még választani.

#225 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 21:14

"Nem könnyû, de én tudom, milyen klassz érzés, mikor egy-egy "lóház-, lóbútor" elkészülte után elnézed, ahogy birtokba veszik a jószágok."Ágimam!De nagy igazság ez :) .A rövidke 3 év lóállat tartás alatt már volt alkalmam megtapasztalni ezt az érzést és tényleg a megkoronázása az elvégzett munkának.Legyen egy istálló (beálló), etetõ , vagy csak egy új karámrész.

#226 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 21:40

Hát szerintem -17°C esetén a legbiztosabb itatási mód, ha Marci bácsi(aki ott él a tanyán) vödörbõl megitat.

#227 szmöre

szmöre

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 122 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 21:57

Hali,körkarámot hirdet a Csontó Zoltán, az árát sajna nem tudom, de nem filléres megoldásnak látszik. De legalább tartós. Lovaséletben láttam?Hazai gyártmányú villanypásztort tudnék mindenkinek ajánlani, üzemeltethetõ hálózatról és gépkocsi akkumulátorról.Csak telszámom van: 06-53/317-227 v. 06-30/359-7998Ez a típus a renitens lovakat is jobb belátásra bírja.

#228 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 22:04

Napi 9órás fõállásom volt, mellette 5lovat és egy szamarat tartottam és volt egy vezetni való sörfõzdém is a hétvégi lovas vendégekrõl nem beszélve.Most van mellé még egy cégem amibõl élek és hála az égnek egész embert kíván. 9lovat tartok délutánonként gyakran, míg hétvégéken szinte minden nap lovagoltatok. Este így is én etetek, szénázok... Hétközben többedmagammal takarítom a boxokat, mindig én itatok vödörrel mert folyton tönkremegy az itató, napközben én szénázok, bármi van a lovakkal, körmözés, oltások terménybehordás azt én csinálom. Nem bírom, ennyi volt.... Kell egy lovász, hogy csak annyi dolgom legyen a lovardában, hogy megtisztítsam és lovagoljam az egyszem lovamat.

Hozzászólás megtekintése

Petya! Igazi Lóbarátnak csak 3 lova van, nem 9! És nincs sörfõzdéje, hétvégi lovasvendégei (?), külön "CÉGE", egyéb puccfenéje! Miért gondolod, hogy minden ember egyforma hülyén terheli be az életét?[Na, most van itt az ideje, hogy a modok s@@@be rúgjanak minket! :rolleyes: ]

#229 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 22:13

igazi lóbaráta csodalovász-módszer nem tûnik túl kifinomultnak, de figyuzzatok:Elég jól vezetem az áramot.Sajnos.Valahogy mindig, ha átbújok a vill. p. alatt sikerül szerencsétlenül járnom. :gm: De ebbõl profitáltam egy kicsit.(a csikó éppen abban a felfedezõ korszakában volt, amikor már elmeri hagyni a mutert) az egyik ilyen akciómnál (átbújás a madzag alatt)pont követett, játszani akart, én meg tettem a dolgom nem is figyelve rá, amikor baromira belémcsípett az a francos zsinór. Ugrottam egy jó nagyot még talán el is sikkantottam magam :D és a csikó rendesen levette az adást, jól betojt. Rögtön kipróbáltam megint, persze elõtte kikapcsoltam a naftát és újra eljátszottam az eseményt. Már jóval az elõtt hogy megfogtam volna a drótot, Laci (merthogy fiú a drága, meg a fatert is így hívják :kir: ) látványosan figyelmeztetni akart .( hátrálás, súlypont áthelyezése a menekülõs figurára, horkantás) De én amilyen balga vagyok, hát nem megint megfogtam? (persze ez csak jól hangzik azért ezt jóval többször kellett neki megmutatni)Így elértem, hogy a paci akart engem figyelmeztetni, és közben azt is remekül megtanulta, hogy a gazda bátor, de hülye.Ezt szerintem a szomszédok is így gondolják, mert egy-két akciómat õk is látták :D Én inkább ezt a módszert javasolnám, mert a végeredmény ugyanaz, és a legyek nem köpnek be semmit, és reggelizni jó! :yeah:

#230 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 22:23

Sedon Béla! Ez nagyon tetszik, ezt sokkal szívesebben láttam volna.Ágimam, Petya!Köszönöm. Egyenlõre bírjuk, kb. úgy lebegünk a rózsaszín ködben, mint amikor megvettük a lovakat. Közben igyekszünk egyszerûsíteni a ló körüli munkát, + építgetés, stb., hogy legyen végre idõnk lovagolni is. i.l.

#231 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 0:53

Ezt az itatót szintén (jóóóó cementes anyaggal  :yeah: ) betonoztuk fel, ...

Hozzászólás megtekintése

Ágimam, a betonnak a sok cement éppolyan rossz, mint a kevés. Vagy még rosszabb.

Hozzászólás megtekintése

Hát tudom én ezt azóta már nagyon is jól! :o De masszívat akartunk. Nagyon masszívat. Az is lett. Csak reped a fagytól... :guny: :D Most már csak az a kérdés, mi legyen vele. A csap már ott van felette, tehát oda kell valami. Lehet halogatni, (merhogy majd csak egyben marad... :rolleyes: ) de tudom, akkor õrülnék meg, ha valamelyik cudar télen, mondjuk a minusz 18 fok kellõs közepén egyszer csak szétesne. Ennek nem akarok esélyt adni.A holnapi vízleengedésnél megnézem, mi újság a belsõ oldalon. Ha ott még nem reped, akkor marad, nyáron leverjük a tégláról a betont, (ha egyáltalán meg lehet ezt úgy tenni ezzel az agyoncementezett felhordással... :rolleyes:, hogy a téglafal ne sérüljön ) és akkor új "ruhát" kap, NEMANNYIRACEMENESET! :P Szerintetek? Vagy tudnátok jobb megoldást?

#232 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 6:05

Nem szeretem a Gallagher céget. Pontosabban a Hunzagot. Amióta léteznek ott vásárolok, de soha semmilyen kedvezményt nem tudtam kicsikarni tõlük. :D Állandóan golyóstollakkal akarnak "megvenni". A néniknek bár aranyosak, de gõzük nincsen a dolgokról, körülményesek mindig valami éppen nincsen, vagy épp most várják stb. De sajna a tapasztalat azt mondatja, hogy amint a bank, meg az óra svájci, a gulyás magyar, a villanypászor meg Gallagher. A madzagjaik,szalagjaik egyebeik, messze a legjobbak és tartósak, a pásztorok a kidobásra szánt akkumulátorokkal még hetekig müködnek. és tán árban is a legjobbak hosszú távon. Az õsszel, fejleszteni, növelni kellett a pásztorokat és megpóbálkoztam az olcsósítással. Dabason vettem egy magyar fusit. Aránylag olcsó volt, de úgy csattogott, mint az istennyila. Godoltam legalább jobban hallják a lovak. :D Amikor felszereltem itt fent egy kicsi karámhoz, a saloonból vittem ki egy hosszabítóból az áramot hozzá. Késõbb mikor kimentem a kocsmába arra lettem figyelmes, hogy bent is csattog valami. Csattogott is. A kikapcsolt televízíó. Amikor bekapcsoltam, a pásztor kikapcsolta. Kicsit kivert a víz és gyorsan kihúztam a dugóját is a konnektorból. De csattogott még mindig valami. Kis vizsgálódás után kiderült, hogy az alvó számítógép csattog. Felhívtam a pasit telefonon és kiderült, hogy hiába gyártó, fingja nincsen arról, hogy mi miért van. Szerencsére a következõ hónapban vissza vette zoxszó nékül. Használtam már Hobbygard-ot is. Azzal meg az volt a baj, hogy egy csigát sem bír féken tartani, ha kicsit magasabb az aljnövényzet, vagy sok a zárlat.

#233 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 8:20

igazi lóbaráta csodalovász-módszer nem tûnik túl kifinomultnak, de figyuzzatok:Elég jól vezetem az áramot.Sajnos.Valahogy mindig, ha átbújok a vill. p. alatt sikerül szerencsétlenül járnom. :gm:

Mintha magamat látnám. Fõleg esõben sikerül felvillanyozódnom. Meg száraz idõben. Meg mindig. Többek közt ezért akarok karámfát legalább a telekre. Magam miatt:)))))))

#234 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 8:32

nem biztos, hogy segít, mert még a kapanyél is elsülhet :D

#235 Chico

Chico

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 8:51

http://invitel.hu/vigep/ én tõlük vásároltam. Néhányszor (akaratlanul) én is kiprobáltam a visszatartó erejét. :mad: Elég megrázó volt. :eek:

#236 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 11:52

Ágimam !Ne szedd szét azt az ittót nagyon jó az !Vegyél a helyi vasboltban vagy festékboltban vízüveget és ha végre fagypont fölé emelkedik a hõmérséklet egy kis idõre akkor fesd le vele a belsõ oldalát és a külsejét is. Elõtte nem árt egy gázpörzsölõvel kiszárítani a betonból a vizet de csak óvatosan, el ne égesd a beton anyagát. Ez a vízüveg megakadályozza, hogy a víz beszivárogjon a beton pórusaiba és garantálom, hogy sosem fog szétesni az az itató.Cca 500forint egy liter vízüveg ami elég is ahogy látom az itatódat.Nem akarok a npelemes villanypásztor mellett sem pálcát törni fõleg azért mert nekem egy 220voltosdarab van még a régi TSZ idõkbõl. Akkor marhákat õriztek vele, most viszont nekem dolgozik és a lovaimat õrzi.P.

Edited by Petya, 2006 január 25. - 11:53.

#237 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 12:48

Mi innen vettük a villanypásztort.Most cserélte vissza az ürge(zokszó nélkül)mert nem ütött akkorát,mint kellett volna,és fél éves volt a cucc.Biztos gyári hibás volt.Egyébként teljesen normális. :)

#238 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:07

Az izzasztón rajta az emblémánk , de reklámértéke szerintem nulla , csak szép .Reklám értéke akkor lenne a dolgonak ha az emberek jönnének , hogy nálunk akarnak versenyezni lovagolni stb. Vagy akkor ha elakarnám adni azt a lovat amivel jelenleg versenyzik .Nálunk van egy M-készlet ( 4 ló ) amit soha nem fogunk eladni , mert lelki kötõdésünk van hozzájuk , ez a lovacska is közéjük tartozik .A gond az hogy most kitalálta a lányka apja , hogy hivnak egy edzõt vidékrõl és én szálljak be a díj fizetésbe ami nem kevés mert óránként 4000 Ft-ot kér .Eddig volt edzõnk és annak nem forintosítottuk ki a díját , csak nem kellett külön fizetni az edzésért . Most az új saját edzõm jövõhéttõl jön , de azt nem akarják .Nem döntöttem még az ügyben ezért voltam kíváncsi a ti véleményetekre is .

#239 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:15

Azé' ezmá' szerintem sok lenne...

#240 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:23

Milljomos apucit meg lehetne esetleg kérdezni: - toronyórát, (arany)lánccal? :rolleyes: