Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fényképezõk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1936 válasz a témához

#201 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 21:45

Ernest, a gugli az okos, nekem csak rémlett, hogy volt valaha a kezemben.Ahogy látom, le vagyok maradva már megint, még mindíg elég a 128 Mb.De kinéztem már a jövendõ (kis)gépem.Addig bajmolódok a már túlkorosnak számító kompakttal. Tyukudvar gyöngye (nagyobban)Dia helyében én is megvizsgálnám mennyire tetszik meg a Panasonic FZ 4, 5 sõt, ha van még FZ3 valahol az is jó szolgálhatna apró pénzért!

#202 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 5:41

Raw pont eseményeken jó, jelentõsen csökkenti a selejtszázalékot és a képminõségnek is jót tesz (annak mondjuk általánosan). Én két gigabájtnyi területtel gazdálkodom az elég egy napra. Sigma: Éles képet F8-tól tud adni, tág rekesszel lágy mint a babapopsi. A képe sárga, bugyuta af-mf kapcsoló megoldás, lassú és hangos autofókusz és eléggé rossz halálozási arány. 17-40F4L rulz.

#203 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 9:23

Hehe. Hát igen, Fec, a szárnyast nézve, nem a megabájtok a siker titka. Az én gépemen újabban inkább 11 mint 10 Mb a raw, és még 3-4 a jpg. Szóval a 16 Mb-s kártyára 1 kép férne fel. Igazából hadd hízelegjek magamnak azzal, hogy kevés a selejt, de egy része általam meg nem nagyarázható okokból életlen. Így, ha versenyen vagyok, egy indulóról igyekszem 3 képet legalább elsütni. Namost, ha van 2 szám, egyenként 40 indulóval, akkor eszi a helyet. Mindazonáltal nem szégyellem bevallani, hogy kihasználom a digitális azon elõnyét, hogy utólag könnyen selejtezhetek - látom, hogy tizedannyit nézem napközben a monitort, mint mások.Raw+ jpg-t azért használom, mert a laptop igen lassan konvertál (gyakorlatilag ha 2-3 Gigányi rawval este hétkor kezdem, éjfélre nem végez a napi terméssel, de én már kész vagyok...), és a jpg-t nézem hibák miatt, meg ha valaki kiváncsi rá. Még mindig olcsóbb volt CF-eket venni, mint laptopot.

#204 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 9:54

Mivel konvertálsz rawot ? Rawshooter essentialst, vagy premiumot tudom erõsen ajánlani, gyorsan lehet vele dolgozni és relatíve gyorsan konvertál is. Essentials ingyenes.

#205 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 11:12

Azaz, a rawshooter, de a laptop a lassú. már vagy 5 éves, és ha jól emlékszem, akkor is inkább leértékeltben vette a cég.

#206 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 8:14

Megéri az átlag 70-78000.-os árát a Nikon F65 (analóg tükörrefi) gép? Én jókat hallottam róla... (köll valami új pénzszórási lehetõség, héát most ezt néztem ki magamnak, mert a Practikában már nem bízom, nem bírtam vele éles képeket csinálni, viszont szükségem van egy analógra is. Vagy esetleg van valakinek elfekvõben egy tükörreflexes, amit eladna, és jó állapotban van?(nem most fog sor kerülni a vásárlásra, ahhoz még gyûjtögetni kell :) )

Edited by Apple, 2006 április 21. - 8:14.

#207 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 9:05

Nikon rajongók talán meg tudják válaszolni a kérdést. Én tuti inkább valami használt csodát néznék hacsak nem számla kell róla, mert profi analóg gépeknek nevetségesek a használt áraik.

#208 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 10:36

Hát, én kicsit soknak tartom, szerintem keress még. Lehet, hogy F55-öt, s nem 65-öt, de mintha 4-el kezdõdõ árral is láttam volna már. Újat. Persze, itt kérdés az, hogy milyen objektívvel, és hány darabbal. Eggyel se, eggyel vagy kettõvel.

#209 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 14:22

Aham. Amiket eddig néztem, azokhoz mind van 28-80mm, vagy 28-100mm-s obi. De ezt én is sokallom, mert akkor inkább veszek valami antik darabot zsetonért. Csak ez a 65ös úúúgy megtetszett :)

#210 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 14:41

Apple, jól látom? Netto 30-ért?http://www.ringfoto.hu/akcio.htmlItt egy másik objektívval, 70 alatt:http://www.irodaonli...target=d30.htmlObjektívet tekintve egy Nikonost támadj azért meg.

Edited by Ernest, 2006 április 21. - 14:44.

#211 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 14:57

Azigen... Mármint a ringfotós. Még talán a fotósom segíteni is tudna, mert ismeri õket. Hmmm.... Kár, hogy egy fillérem sincs.

#212 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 17:57

Ezt olvastátok???? Nagyon súlyos! :D

#213 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 18:23

Vaze :)

#214 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 18:25

Más szempontból érdekes, hogy a legutóbbi fotós újságban (Photography Monthly) volt egy telezoom objektív teszt, ami számomra elég meglepõ eredménnyel zárult. Mivel a neten nincs fent, lefotóztam nektek a négy oldalt:1 2 3 4Az összegzõ számok csekélyebb angol tudás esetén is magukért beszélnek!

#215 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 19:49

Hát, sajnos ezek az optikák az olcsó kategóriába tartoznak, sok jót nem érdemes tõlük várni.

#216 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 20:08

...illetve, meglepõ, hogy a Tamron optikai jósága mennyire kiugrik a többi közül.

#217 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 26. - 12:28

Sztem senki sem várta tõlük egy fél millás obi teljesítményét. Nem is azokhoz hasonlították õket. De a fotósok többsége ilyet használ, mert erre van pénze. Ahogy sztem mi is. :)Ami viszont tényleg érdekes, hogy ezek közül az egyik legolcsóbb jött ki legjobbnak. Szóval megint nem igaz, hogy a nagy marketing és borsos árcédula többet ad.

#218 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 26. - 19:05

Szerintetek Panasonic FZ30, vagy Cannon S2 IS ?Annyival jobb a Pana, mint amennyivel drágább?

#219 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 18:11

Szerintem az FZ30 lehetõségei jobbak, a kérdés, hogy igényed van-e kihasználni.Aztán az S2 méreteiben kisebb, és így egy nagyobb zsebben elvan, de az FZ30 már külön "tatyós".Az S2-nek Pana megfelelõi inkább az FZ 5 vagy 7, és árban tán még jobbak is.Viszont van akinek egyszerûen Canonra az ideája. Ezen az FZ-ket kivesézõ fórumon rengeteg információt találsz és összehasonlításokat is pl az S2-vel is. Ha van türelmed 50-100 oldalt visszaolvasni, sokmindenre fény derül. Különösen egy KTTech nevû ürgére érdemes figyelni, sokminden keresztülment a kezén, és objektíven ítéli meg a dolgokat. (De igaz az egész fórumra is, hogy igyekeznek nem elfogultak lenni a mértékadó emberek)Jó olvasgatást! :)

#220 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 7:01

Szerintem az FZ30 lehetõségei jobbak, a kérdés, hogy igényed van-e kihasználni.Aztán az S2 méreteiben kisebb, és így egy nagyobb zsebben elvan, de az FZ30 már külön "tatyós".Az S2-nek Pana megfelelõi inkább az FZ 5 vagy 7, és árban tán még jobbak is.Viszont van akinek egyszerûen Canonra  az ideája.  Ezen az FZ-ket kivesézõ fórumon rengeteg információt találsz és összehasonlításokat is pl az S2-vel is. Ha van türelmed 50-100 oldalt visszaolvasni, sokmindenre fény derül. Különösen egy KTTech nevû ürgére érdemes figyelni, sokminden keresztülment a kezén, és objektíven ítéli meg a dolgokat. (De  igaz az egész fórumra is, hogy igyekeznek nem elfogultak lenni a mértékadó emberek)Jó olvasgatást! :)

Hozzászólás megtekintése

Köszönöm!!!

#221 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 7:11

A minapp vettem egy Panasonic FZ-7-es fényképezõt! Most kezdünk ismerkedni egymással. Eddig nagyon meg vagyok elégedve. Okos, mégsem nagy és nehéz. A magyar menü miatt rém könnyû kezelni. Eddig ennyi a tapasztalat. Ja, és mostanság mindenhol akciósan kínálják.

#222 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 11:01

Ami viszont tényleg érdekes, hogy ezek közül az egyik legolcsóbb jött ki legjobbnak. Szóval megint nem igaz, hogy a nagy marketing és borsos árcédula többet ad.

Hozzászólás megtekintése

Ugye te sem hiszed el, hogy például egy sigma 70-200 2.8 és egy Canon 70-200 2.8L között csak az áruk a különbség ? :)

#223 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 11:49

Mér, nem??? :)De itt nem is errõl a kategóriáról volt szó.

#224 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 12:27

Ugye te sem hiszed el, hogy például egy sigma 70-200 2.8 és egy Canon 70-200 2.8L között csak az áruk a különbség ? :)

Hozzászólás megtekintése

Tényleg nem, http://www.naturepho...t/mg0600-1.html ahogy itt írja a csávó, miután mindkettõt kipróbálta, a Sigma-t választotta, én elhiszem neki, hogy mindkettõ ugyanolyan jó. :)

#225 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 13:47

Szerintetek Panasonic FZ30, vagy Cannon S2 IS ?Annyival jobb a Pana, mint amennyivel drágább?

Hozzászólás megtekintése

Hát nemtom..., nekem FZ3 van, de azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve. Az FZ5 meg szerintem már minden igényt kielégít, és most már nem is olyan drága.Az ebben a kategóriában kipróbált gépekhez viszonyítva sokkal szebb a képe, nyilván a lencse miatt, de a lapkája is jobbnak tûnik.Abban igaza van Fecnek, hogy nem fér el a zsebedben, viszont az a zoom nagyon jó szolgálatot tesz szerintem!

Edited by Bokorugró, 2006 április 28. - 13:53.

#226 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 19:08

Tényleg nem, http://www.naturepho...t/mg0600-1.html  ahogy itt írja a csávó, miután mindkettõt kipróbálta, a Sigma-t választotta, én elhiszem neki, hogy mindkettõ ugyanolyan jó. :)

Hozzászólás megtekintése

Mielõtt a válasz érdemi részét elolvassátok, elõrebocsájtom hogy nem célom a sigma vagy egyéb third party optikagyártók üzletét rontani, és semmiféle anyagi vagy egyéb érdekem nem fûzõdik sem a canon sem a nikon sem a többi nagy gyártó termékeinek népszerûsítéséhez. Nem kívánom sem nyíltan sem burkoltan ezen optikákat vagy az õket birtokló esetlegesen vásárolni szándékozó embereket minõsíteni, bármi olyan a mondanivalómban amibõl ez szûrhetõ le nem tudatosan erre irányul. A következõekben leírtak az elmúlt évek során optika adásvételbõl, használati és szerviztapasztalatokból leszûrt konklúziót tárom elétek, elsõsorban azért hogy elkerüljétek azokat a fõleg szervizzel kapcsolatos húzós kiadásokat amikbe én belefutottam. Nos, a rossz tapasztalataim többnyire a sigmák szervizlátogatási statisztikáin és a különféle hibaokokon alapszik amik ezekre a third party optikákra inkább jellemzõ mint az eredeti gyári (canon, nikon, olympus, stb) termékekre. Személy szerint különösen fájó, hogy a blendemotor vezérlõ szalagkábelének fáradásos törése (ami a sigma jelenlegi és ez elõtti canon bajonettes termékkínálatának jelentõs részére jellemzõ, egy sajnálatos konstrukciós hiba miatt, amit azóta is alkalmaz a sigma. Csak idõ kérdése mikor jön elõ az érintett eszközöknél és nagyon sok sigma modellre jellemzõ ez a megoldás) miatt annyiba került volna a 15-30-asom javítása amit kicsit kipótolva tudok venni egy újat. A szalagkábel törése ugyanis annak függvényében hogy milyen sorrendben szûnik meg a vezetõképesség az egyes szálakat tekintve nagy valószínûséggel tönkreteszik a blendét vezérlõ elektronikát is, melynek cseréje ennél az optikánál ~40 ezer forint + a szalagkábel ára + a munkadíj. A méltán népszerû 70-200-as sigma (ami egyébként a sigma termékkínálatának egyik legjobban sikerült darabja) két gyenge ponttal rendelkezik. Az autofokusz mechanikát meghajtó fogaskerékrendszerben található egy mûanyag fogaskerék, mely sugárirányban hajlamos elrepedni és elforog benne hajtó tengely, ez általában az af részleges vagy teljes mûködésképtelenségéhez vezet.A másik gyenge pont a silent wave (HSM) motor, amely szintén elég nagy százalékban hajlamos elpusztulni. A fototipp.hu-n van lehetõség személyes tapasztalatok olvasására, ahol a 70-200-assal kapcsolatban az egyik véleményezõ blendeproblémáról számol be. Mivel a 15-30-asomat nem akartam ilyen áron megjavíttatni, így meghirdettem és eladtam. A srác aki elvitte szintén 70-200-as sigmával fedi le a középtele zoomtartományt, az övé szintén blendeproblémákkal küzdött de 'szerencsére' még garanciaidõn belül, így a javíttatása nem került pénzbe. Egy másik cimborám egy 18-50-es kis dc optikát használ, garanciaidõn belül elromlott benne az AF motor. 30 ezer forintos eszköznek 15 ezer forintos javítása lett volna, de inkább elõkereste a garipapírt. Az itt felsorolt problémák általában a garancidõ lejárta után szoktak jelentkezni, a javítási költségek általában az eladót terhelik. Felhívom a figyelmet a javítások olyenkor várható költségeire és a hasonló átfogású gyári (nikon/canon/stb) termékek ártöbbletére, illetve a javítás ideje alatt értelemszerûen nem tudod használni a cuccot.Szintén megér egy külön misét, hogy a nagynevû gyártók érthetõ anyagi érdekeikbõl adódóan nem adják ki fényképezõgépeik bajonettjének lábkiosztását, az azon bajonetten az optikával kommunikáló soros busz protokollját és az azzal kapcsolatos, fényképezõgépben és optikában található szoftvermegoldásokat. Ezeket a third party gyártók kénytelenek a megvásárolt canon/nikon/stb gyártótól származó cuccok szoftvere alapján visszafejteni, hogy a kérdéses bajonetten mûködõképes optikát tudjanak készíteni. Ez, ahogy a tapasztalatok mutatják a sigma esetében nem százszázalékos, pl a 2003 elõtt gyártott sigma optikák nem képesek blendét állítani a 300d-vel és vele egykorú vagy fiatalabb canon filmes és digitális vázakkal, az ez elõtti sigma optikák használtan emiatt is kerülendõek. Egy részük orvosolható a gyártóhoz visszaküldéssel és térítésköteles chip cserével, de bizonyos régebbi, ma már nem gyártott tipúsokhoz a sigmának nincsen új változatú szoftvere, ezek mehetnek a régi vázakra vagy a gajdeszba. Hasonló eset forog fenn a nikon bajonettes HSM motoros obiknál, melyek a D200-as nikon vázon a hátsó fókuszgomb megnyomására nem állnak élesre. Tehát, third party cuccok esetén van némi kockázat, hogy a jövõben bekövetkezõ vázcserénél esetlen nem fog kifogástalanul mûködni a jelenleg kifogástalanul mûködõ optika. A sigmák képérõl megvan a magam véleménye, amit több fórumon és egyéb helyekrõl feltúrt információkkal kiegészítve egészen hihetõ. Éspedig, a sigmák jelentõs része melegebb képet vetít mint a valóság, pl a 15-30-as olyan mértékben hogy az már a kép elkészülte után a hátsó kijelzõn szemmel láthatóan sárgább mint a valóság, ebbõl leszûrhetjük hogy a színhûsége nem az igazi. Kisebb mértékben, de ugyanez jellemzõ a 70-200-asra és még pár másikra is. Én tisztelem a véleményed, és azt is hogy inkább egy weben publikáló neves természetfotós véleményét részesíted elõnyben, mindössze annyit szögeznék le, hogy a saját tapasztalatom más. Ez egy kicsit hosszúra sikeredett, pedig lenne még mondanivalóm. :) Majd egyszer folytatom, ha lesz rá igény. Várom a hozzászólásokat. :)

#227 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 1. - 10:41

Most már kíváncsi lettem, és leültem tesztelgetni, egyelõre csak egy A4-es papír, meg pár színes ceruza volt a tesztalany, így nem lett teljesen értékelhetõ az eredmény, mivel a Nikon obim nem tud olyan közelre fókuszálni 28mm-en mint a Sigma15-30, illetve a 70-200 meg nem tud olyan közelre mint a Nikon 105-ön. Keresek valami nagyobbat, amin lehet látni jól a színeket, és azt meg is mutatom. A 15-30 tényleg melegebb képet adott, mint a Nikon 28-105, de ezt JPG-bõl kb. 4% sárgát levéve korrigálhatom, már ha akarom. A 70-200-nál nem láttam különbséget. Amúgy manuális módban teszteltem, semmilyen funkció nem volt automatán, tehát itt a gép nem szólt bele. Ez az eltérés engem egyáltalán nem zavar, régen annak is örült az ember, ha zenithez sikerült beszereznie egy 300 mm-est 8-as fényerõvel, manapság el vagyunk kényeztetve. :D AA garanciadolgok sajnos igazak, többen írták, hogy a minõségellenõrzés nem tuti a sigmánál. A 70-200-hoz 7 év garanciát kaptam, remélem nem lesz rá szükség.. Ha sok pénzem volna, én is inkább Nikon VR-t vettem volna, de nincs. Sajnos ezzel kell együtt élnem... :D

#228 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 13:36

ja,igen,a képek...Elfelejtettem leírni. Nem tudom,mennyire lesznek jók,biztos van ezernyi jobb is ezeknél,de rohanás volt+nem tudtam kimenni pl. más fényeknél,vagy én nem tudom.. :rolleyes: Ennek ellenére mindkét kártyám szinte teljesen tele van képekkel,csak éppen a képfetöltõ programom szórakozik /megint,ismét   / úgyhogy egyelõre még én sem tudtam õket rendesen megnézni.(lehet,jobb is így? :D )Amint sikerül valahogy bejátszani,jönnek majd.

Hozzászólás megtekintése

Elmentem egy barátnõmhöz,mert nála is be tudom tölteni,csak éppen a felében lemerült az elem :mad: .Úgyhogy megint semmi.De nem hagyott nyugodni a dolog,úgyhogy elkezdtem gondolkodni..(végre! :D ) Talán "megtört" a kábel (mert nem a géppel volt a gond,az tuti)Variáltam mindenhogy,de nem ment.Végül kihúztam az egészet,és egy másik helyen szúrtam be.Most megy. :yeah: :D (sztem mindjárt lemerül az elem,de nem érdekel,ha most megy,megy majd máskor is..)

Hozzászólás megtekintése

Ezek szerint ez off a Csikóban...Igen,HH,tudsz segíteni? :) :)

#229 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 13:51

kétségkívül ez a legegyszerûbb megoldás,ezt tudom.A kártyaolvasó nem ismeretlen számomra,ismerem az elõnyeit.Semmi új a nap alatt. :) :) Az már más kérdés,hogy miért nem vettem.Talán mert jelenleg nálam nincs keret. (így jár,aki lovagolni megy... :D ). A képfeltöltõ progi az utóbbi idõben tényleg túlzásba viszi a hülyeségeit,de szerencsére már csak kb.2 hét,és itt a Fuji.Aztán majd lesz valahogy.De nem kizárt,hogy veszek majd kártyaolvasót.Csak azt nem értem,hogy a kábel hogyan károsítja a gépet.Arról pedig vitatkoznék,hogy kártyaolvasónál nem törik a kábel.

#230 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 14:18

jaaa,én azt hittem,hogy a PC-t károsítja,arra érted... :rolleyes: :kir:

#231 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 20:07

Én azért nem gondolkodom kártyaolvasóban, mert ha kiveszem a fényképezõbõl a kártyát, mindent elfelejt. Úgy értem, hogy amikor visszarakom, akkor újra be kell állítani a dátumot és idõt, valamint a hangeffekteket újra ki kell kapcsolnom. Ugyanez történik, ha huzamosabb ideig nincs benne az elem. Ha jól rakták össze a zsineget, akkor nem megy tönkre, ha meg rosszul, akkor megvárom amíg tönkremegy, és akkor veszek egy kártyaolvasót.

#232 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 20:10

Nekem ez csak az elemmel történik,ha 10 percnél tovább van kivéve.Hangeffektek meg nincsenek :yeah: :D

#233 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 20:29

Esti: huzamosabb aksitlanságkor nekem is elfelejti a beállításokat.HH: s5500

#234 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 20:32

Fuji finepix S5500. (hozzáteszem, ha csak kiveszem, visszatolom, meg sem kottyan neki, de egy beolvasás már igénybe veszi a rövid távú memóriáját) De én ilyennek szeretem. :DLassú voltam. Hosszabb napon sincs annyi pénzem, hogy még egy xD kártyát összevásároljak. Úgyhogy megúszta a ketyere a doktorbácsit.

Edited by esti, 2006 május 13. - 20:35.

#235 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 20:38

HH: az s2-es mégfurábbakat mûvel, bár én ezt inkább betudom annak, hogy nem olyan új, bár azért 4-5 évesen nem kéne bajának lennie.Szóval van, hogy egyszerûen azt mondja, õ most nem fotóz a kártyára. Elkészíti a képet, visszanézem, sehol a kép. Beteszem a másik kártyát, vele is eljátssza. Majd nagy reménykedve, hogy az eddigi képek nem szálltak el, beteszem a leolvasóba, átmásolom róla a képeket, majd visszateszem a gépbe, és mintha mi se történt volna, mûködik tovább. Rájöttem, hogy ha vmi köze van a számítógéphez (ha csak leolvasom, és nem csnálok vele semmit, akkor is), akkor "megjavul". Csak mondjuk ha verseny közben nem vagyok gépközelben, felettébb kínos.Az meg a másik kínos probléma, hogy ritka az, amikor borotvaéles képet kapok a mozgó témáról. Legalább már megtaláltam az ún. "dinamikus téma fókuszálása" beállítást, mert sokáig a statikusra volt állítva, csak én errõl nem tudtam. Ha beállítom a jóra, még akkor is csak reménykedhetek, hogy nem az élességi tartományba kerülõ -egy helyben maradó- talaj lesz az éles, hanem tényleg a fõtéma. Kézi élességet nem tudok állítani, ahogy a rekeszt is a gépen tudom csak beállítani, nem pedig a gyûrûn.Márpedig nyilván én csinálok vmit rosszul, mert nem hinném, hogy az elõttem ezt használó profi fotósnak is lettek volna ilyen gondjai... :rolleyes:

Edited by Apple, 2006 május 13. - 20:42.

#236 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 8:00

AppleHa ez megnyugtat, akkor rekeszt a vadiúj 20D-n sem lehet az obin állítani csak a gépen.Bár talán jobb is így. Az obin bal kézre így is van már két gyûrû (fókusz, zoom). Logikusabb, ha a rekeszt (és záridõt) ezek után a jobb kézre esõ tekerentyûkön tudom állítani.

#237 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 8:32

Persze, nekem elsõsorban nem is a rekesszel van bajom, az a legkisebb. A zoomot mondjuk nekem is az obin kell állítani (kivéve a makrón ugye, mert az fix), de a fókusz hol jó, hol meg rossz nekem, hogy automata... Mondjuk nyugis témánál akár én is állíthatnám az élességet, de versenyen jó az az automata, csak állatira nem ott éles a kép, ahol kéne :D

#238 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 10:28

Mert a gyári tervezõ nem tudta, Te hol akarod, hogy éles legyen. :)

#239 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 11:19

De hát elhiheted, nem próbálok még vele hihetetlen nagy kunsztokat megcsinálni, tehát azért igazán kitalálhatná, hogy mégis hova kéne. Mertha azt akarnám, hogy van két ember, akik egymás mellett állnak, és hogy ha pl a baloldali fejének a takarásában levõ ember szemét szeretném élesre, még megértem, hogy szaraxik. de így....De mindegy, nem szidom én, mert szinte 80%, hogy én csinálok vmit rosszul, csak mondjuk tökjó lenne, ha vki meg tudná mondani, mit :( (tudom, nem látatlanban köll ilyet kérdezni)

#240 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 11:29

AppleHa ez megnyugtat, akkor rekeszt a vadiúj 20D-n sem lehet az obin állítani csak a gépen.Bár talán jobb is így. Az obin bal kézre így is van már két gyûrû (fókusz, zoom). Logikusabb, ha a rekeszt (és záridõt) ezek után a jobb kézre esõ tekerentyûkön tudom állítani. r

Hozzászólás megtekintése

Tegyük hozzá, hogy az EF bajonettes objektíveken nincs is rekeszgyûrû, mint a nikon és egyéb gyártók objektívjein, eleve nincs más lehetõséged rekeszt állítani. :]