Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#201 kazi

kazi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 708 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 19. - 5:41

Engem meg elkezdett gyötörni a lelkiismeretem,hogy ilyen türelmetlenûl követeltem a következõ beszámolót.Azt hittem vidámabb lesz a folytatás.Jobbulást kívánok!

#202 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 20. - 10:00

Gyógyulj, regenerálódj...és írj. :)

#203 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 20. - 12:18

Nekem egy csöpp lelkiismeretfurdalásom nincs. Igenis, tessék írni. Többet! (Sokaaaaat!) Mindenrõl tudni szeretnénk. Engem - a te stílusodban, Vega - az is érdekel, hogy D-durban, vagy c-mollban nyikorgott-e az ajtó, mikor becsuktad magad mögött! :D

#204 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 9:16

Így a szerencsétlenségek sora után cirka egy hónappal, saját szememmel látva Vega egész jó állapotúnak tûnt, bár az idõjárásnak megfelelõ mennyiségû ruházat takarta testét. :) Azt mondta hogy nincs ideje netezni, úgyhogy kitartás, a következõ beszámolóra még várni kell.Azt azért elmondom, hogy a tanyájuk óriási léptekkel feljõdik, épül-szépül! Már vannak akácfadeszkából készült angolboxok is, van mosdó és wc, és nagyon szép, szakszerûen lerakott karámoszlopok és elkerített pálya és +1 tündéri-édes-aranyos-stb lóval bõvült a microménes: Pendivel. Úgy örült nekem, majd kiugrott a bõrébõl! Még 10 méterre sem közelítettük meg, még hozzá sem szólhattam, hátat fordított és elment a több hektáros karám másikfelébe. A drága! :DJa és szegény Vegáék! A kuytaeledelköltségeiket simán megháromszorozta 2-3 kóbor kutya. Az egyik egy németjuhásznak tûnõ, doglábakon álló jószág, aki ráadásul terrorizálja a saját fiúkutyáikat és anyai örömökben szeretné részesíteni a tüzelõ lánykutyájukat.Ha legközelebb kijutok, majd fotózok nektek!

#205 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 április 11. - 11:25

Falun nõttem fel és mindig jelen volt a környezetemben a gazdálkodás, de nemrégiben alakult ki bennem, hogy nekem is ezt kell csinálnom.Nagyon primitíven hangzik lehet, de örömet okoz, ahogy látom a palántákat nõni, a gyümölcsöst, ahogy lassan kipattannak a rügyek, de mindez, a madárhangokkal, a kaszáló illatával azt fogalmazza meg bennem, hogy Hazajöttem!Más normális ember szeretne sportkocsit, yachtot, én a traktoros oldalakat nézem.Nekem a John Deere a Ferrari.Hogy hogyan jutottam el idáig, nem tudom, de nagyon jól érzem magam.Minden erõmmel azon vagyok, hogy fõállásban tudjam csinálni.Ez nem egy fenenagy kerek történet, de nekem ez az élet.

#206 Kriszti2

Kriszti2

:)

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 12:37

Az én fejemben is hasonló gondolatok törnek felszínre mostanság, de asszem csak öregszem és kezdek szentimentális lenni. Nemrég mondtam is Lacikának, hogy minden vágyam, hogy kacsákat neveljek. Azóta is ordítva röhög.Pedig számomra hihetetlen, hogy létezik ember, aki nem vágyik saját kacsákra. De nem tömném.

#207 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:38

Most azonnal felhívlak, csak azért, hogy halld, mennyire röhögök! :D

#208 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:46

quote=Mongol,2006.04.11, 12:25]Falun nõttem fel és mindig jelen volt a környezetemben a gazdálkodás, de nemrégiben alakult ki bennem, hogy nekem is ezt kell csinálnom.Nagyon primitíven hangzik lehet, de örömet okoz, ahogy látom a palántákat nõni, a gyümölcsöst, ahogy lassan kipattannak a rügyek, de mindez, a madárhangokkal, a kaszáló illatával azt fogalmazza meg bennem, hogy Hazajöttem!Más normális ember szeretne sportkocsit, yachtot, én a traktoros oldalakat nézem.Nekem a John Deere a Ferrari.Hogy hogyan jutottam el idáig, nem tudom, de nagyon jól érzem magam.Minden erõmmel azon vagyok, hogy fõállásban tudjam csinálni.Ez nem egy fenenagy kerek történet, de nekem ez az élet.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Mongol, én Budapesten nõttem fel, a rokonságom is városi, de nagyon megértelek. Valahol, egy kalitkába zárva, bennem is ez dörömböl. Gyerekként nem tudtam elképzelni, hogy Pesten kívül is lehet élni, most meg azt nem értem, hogy Pesten hogy lehet. Sajnos az én bátorságomból csak arra futotta, hogy a Város mellé költözzek.Örülök, hogy hazaértél. Sok sikert neked.[quote name='Kriszti2' date='2006.04.11, 13:37']Az én fejemben is hasonló gondolatok törnek felszínre mostanság, de asszem csak öregszem és kezdek szentimentális lenni. Nemrég mondtam is Lacikának, hogy minden vágyam, hogy kacsákat neveljek. Azóta is ordítva röhög.Pedig számomra hihetetlen, hogy létezik ember, aki nem vágyik saját kacsákra. De nem tömném.

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Jaj, Krisztikém! Elképzeltelek, ahogy a megfelelõ árnyalatot kiválasztva, gondosan kirúzsozod magad, aztán a baromfiudvarban versenyt riszálsz a kacsáiddal. :kir: ;)

#209 Kriszti2

Kriszti2

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 13:54

Az elõbb felhív Gumi és nem tud beleszólni, mert fuldoklik a röhögéstõl, pár percre rá Adri barátnõm belémgázol, amikor a legtitkosabb vágyaimat épp a nyilvánosság elé teregetem. Asszem át kell értékelnem a barátságunkat :ang: .Mongol! Hát érdemes ezeknek bármit is mondani? :kocc:

#210 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 április 11. - 22:05

Azért köszönöm a támogatást. :) A haverokban az is jó, hogy amikor esetleg magába hull az ember, még plusz elkezdik cseszegetni és így valahogy az igazi bajt elfelejti. :D

#211 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 9:52

Na ezeket a lelkes kacsatenyésztõket félrelökve :D, belinkelem a Vegáékhoz szegõdött egyik kutya képét:Õ az.Bármikor elvihetõ! A farmon már sajnos így is túlteng a kutyakínálat!A kuytus jelenleg láncon van tartva, mert erõs ingerenciát érez a terület és a tüzelõ szuka õrzésére. A személyiségérõl többet nem tudok mondani sajnos.Vega jól van, bár tegnap szocializálódni szeretett volna a távoli nagyvárosban, egy moziban, de szerintem nem tudott elmenni, mert nem jött meg a felmentõsereg...

Edited by Csuti, 2006 április 13. - 14:59.

#212 Kriszti2

Kriszti2

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 10:59

Csutikám,látom még mindig te vagy minden kutyák anyja. Amióta csak ismerlek te egészen biztosan tudsz néhány elvihetõ kiskutyát :ang: :D .

#213 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 11:01

Ne is mondd, reggel is láttam egy kóbor kutyát az utcán, a szívem majd meg szakadt...:( Te kacsatenyésztõnõ! :)

#214 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 11:08

NANA! Kacsám nekem is lesz. A kacsa szép állat. Az íze pocsék, tehát a halál csak végkimerülés esetén fenyegetné õket. :kir:hátnemééédes

Edited by tötõ Zsó, 2006 április 13. - 11:09.

#215 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 11:12

Biztos hogy ez kacsa? Vagy néma? Vagy liba? Én csak értek hozzá, hioszen a ló elõtt az volt a kedvenc állatom! :D ;) Egyébként tényleg. A másodikszomszédba jártam át kacsasimogatóba.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 11:41

Nekem kacsa nem kell. :cool: Én a kecskékhez vonzódom :D Az volt is már (nem volt enyém, de nagy haver volt), és tutira lesz is! :)

#217 Kriszti2

Kriszti2

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:15

Na, alakul Vega topicja. Lassan a farm ahol élünk alá odakerülhet szelíden és egyszerûen - Lipótmezõ. Mindenki bevallhatja a lelke mélyén rejlõ, vagy elnyomott vágyakat. Itt a nagy vallomások ideje :D .Dé!A kecske elõször megeszi a füvedet, majd a földet, amiból a fû valaha kinõtt. Azután nekilát az egész udvarnak, gépkocsinak és végül a házadnak. Megeszi a százas szöget, a gumiabroncsot és a szárítóról lepottyant nejlon harinacit.A helyedben óvatos lennék :D .

#218 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:18

(Próbáltam nektek keresni a neten kórházi kacsát, de nem találtam róla jó képet :D )

#219 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:19

Nem-nem, a kecske a fûhöz hozzá sem ér, nem jó fûnyírónak. Viszont minden mást felzabál ez tény! A virágoskertet, bokrokat, díszcserjét... :D

#220 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:23

Dé!Ilyen kecske jó lesz? :D

#221 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:30

Megeszi a százas szöget, a gumiabroncsot és a szárítóról lepottyant nejlon harinacit.

Hozzászólás megtekintése

Aztán meg -mivel kifelé nehezebben megy mint befelé-, egy hónapig egy kilógó harinacival a s*ggében futkos az udvaron :D

#222 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 12:36

Sipirc! Aztán meg én leszek a bûnbak hogy mellékvágányra kûttem a topikot! :Dkecske jó, kacsa jó, ló legjobb, punktum.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 7:12

Kriszti, ismerem a kecske-fajtát, ne félj, azzal együtt mondtam ;)

Ilyen kecske jó lesz? :D

Hozzászólás megtekintése

Tökély! :D Ilyen "mindenhováodarosszalkodok" fajta az Ici is - csak minket már elszakajtott az élet (merthogy nem az enyim vót) :cool: De tegnap találtam potenciális kecskeutánpótlás-forrást a kovácsom személyében :kir: De elõbb kell egy farm, ahol éljek, és ahová tehetem a mekegõst is :cool:Egyébként Csutinál az igazság, úgyis a ló viszi a prímet. :)

Edited by Dé, 2006 április 14. - 7:13.

#224 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 7:18

OFF Kicsit olyan mintha a búka=boci is az egyik ágon állna! :D Dé, ezek a kis kotnyelesek Mezõfalván tényleg tündériek! Ölbe is másznak meg mindenhova. Múltkor rohangáltak egyik fától a másikig. ON

#225 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 13:50

A farm, ahol eltek, es akik benne elnek, reszkethetnek, mekmekmek. Penteken tamad a nehezlovassagi szakosztaly :D :gm: :D

#226 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 20:41

Van már egy 850 kilós szépség, ahoz képest hol áll lidérc?

#227 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 11:33

Béla, linkeld be képet a Böszmérõl lécci! :)Tegnap voltam kint, egy röpke zivatar után kimentem egy kis terepre Pendivel, majd nekiálltam fotózni, de lemerültek az aksik. Csak pár kép lett.Aztán meg segítettem lekötni a lovakat vacsihoz és kiosztani a kaját.Itt látható Süti az indiántarka pónikanca és kisfia Tóni.Itt van még Virág póni a naplementében.Meg Pendike a diófák között.Pendi kéthetes pihenõje meglátszott rajta, fõleg a kis mehetnékjén! :)Lidércre már egy külön karám vár! Ez aztán a fogadtatás! :)

#228 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 17:12

Kulon karam? :eek: Szerintem itt valami tevedes van ;)

#229 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:06

Drága Krisztikém!Elképzeltem a jövõdet és rögtön le is fotóztam. Csodálatos lesz Nektek a kacsák között! :DKriszti csókjaA Kis MatykóLackó és ÁciMillió csók: GL :D

#230 Kriszti2

Kriszti2

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:36

Gumikám!Nyazsgem :kir: . Így áruljam el a barátaimnak a legbensõségesebb álmaimat.....egy sátortetõs ház, néhány kacsa a kertben, kedvesen hápogva, gondoltam reszelnék nekik egy kis tököt.....és ez a vége. Mikor is lesz a szülinapod? Csak mert tele vagyok ötletekkel!Csókollak :ang: K

#231 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 8:10

Gumi! Nagyon király fotómontázsok! :yeah: Meggyes! Szoktatásilag kell a karám. Mellette egy másikban lesz Bende, amíg meg nem szeretik egymást...halottam egy régi boxmeccsrõl, amit még nem játszottak le. ;)

#232 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:17

Béla, linkeld be képet a Böszmérõl lécci! :)

Hozzászólás megtekintése

Tessék.

#233 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:31

De szép! Ki õ?

#234 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:31

Szikra névre halgató nagyon kedves koma.

#235 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 10:35

Kössz Pende! Tudtam, hogy a hidegvérûfanok lecsapnak majd! :)Jut eszembe, Römi mami kinézte magának ezt a Szikra nevezetû böszmét és mindenáron óvja-védi, terelgeti. Tegnap azt hitte hogy elveszem tõle a Böszmét, pedig csak Pendit vittem ki a karámból és Römi jött védeni Böszmét és olyan közel ment el a Pendi mögött, hogy kapott egy figyelmeztetõ rúgást. :rolleyes:

#236 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 12:42

Szikrának viszont Zsurmó tetszik :) Hiába, nagyjából egy alkat... :D Hétfõn Zsurmóval pályáztunk, Szikra meg ott kóválygott körülöttünk és nagyon figyelt :kir:

#237 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 12:43

Ja igen, arra alaposan fel kell keszulni. :D Meg kell szervezni a bukmekert es meg kell egyezni egy kereskedelmi tevevel, hogy melyik nap fer bele a BoxKlub adasidejebe ez a meccs. :D

Meggyes! Szoktatásilag kell a karám. Mellette egy másikban lesz Bende, amíg meg nem szeretik egymást...halottam egy régi boxmeccsrõl, amit még nem játszottak le. ;)

Hozzászólás megtekintése

#238 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 21:36

Ez már kicsit giccses?

#239 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 22:17

Tök jót buliztunk, az esõ be akart keverni, de a boszorkányok elzavarták.Örni, köszi a képeket.

#240 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 22:34

:yeah:Erni! Mostanában nagyon keveset fotózol!? Mi történt?Mi van a csajokkal? Olyan rég láttam már Vegát, hogy lassan fel se ismerném! :)