Általában szokott lenni rajta egy gomb (Fn-nel használható) ami kapcsolja, hogy a beépített kijelzõt akarod használni, a külsõt, vagy a kettõt együtt. Ennek a kapcsolgatására gondoltam.mit kapcsolgassak a klavin?
próbáltam újraindítani. áthúzom a monitort, azt kérdi, h bekapcsolom vagy aktiválom-e, már nem emlékszem, leokézom (hejdeszépszó) és semmi sem változik.
nem régi, olyan 1 éves. mytac nemtomhányas.

Számítógép
Közzétéve 2007 október 17. - 20:32
Közzétéve 2007 október 18. - 7:23
Közzétéve 2007 november 1. - 18:28

Guest_Mongol_*
Közzétéve 2007 november 1. - 19:40
Guest_Zebu_*
Közzétéve 2007 november 1. - 21:34
Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 2. - 9:42
Mondjad, mi a gond vele? :eek:Használ valaki Linuxot??
Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 5. - 1:15
Semmi? Mindjárt gondoltam!Mondjad, mi a gond vele? :eek:

Végül, hogy válaszoljak is a kérdésedre: a fél világ!

Közzétéve 2007 november 5. - 17:31
Közzétéve 2007 november 5. - 21:06
Háttérre jobb klikk, tulajdonságok. Azon belül Beállítások fül és színmélység.S.O.S! A monitorom fogta magát és egy újraindítás alkalmával úgy döntött, hogy csak 4 bites "minõségben" hajlandó elém tárni a látványt... Lassan látáskárosodást szenvedek, de sehol átállítani nem tudom. :(
Közzétéve 2007 november 5. - 21:51

Közzétéve 2007 november 5. - 22:12
Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 6. - 7:13

Közzétéve 2007 november 6. - 11:57
Ti mennyi idõnként rázzátok ki?
Mármint a koszt a billentyûzetbõl.
Attól függ, azon a héten mennyit ettem-ittam felette...

Valaki ajánlotta, hogy Clin-windows-zal ((+alcohol Nanoo Protect) fujkájjam, ezt kb. havonta megteszem, azóta nem ragad be (annyiszor

Más: Jó ideje olyan hangos a gépem, hogy idegesít. Elõször kiporszívóztuk a ventillátort, akkor kicsit halkabb lett, de néhány "üzemóra" után megint kezdte.
Most kiderítettük, hogy EZ kell bele. Most nem ilyen van, hanem az Asus alaplapra szerelt gyári, azt ezervalamennyiért meg lehetne venni. Csak azt nem értem, hogy áprilisban volt egy éves a gépem, és hogy a fenébe' van az, hogy ilyen hamar meghal egy ventillátor? :confused: (És ez az új majd tovább bírja?

Közzétéve 2007 november 6. - 14:22
Vagyis ha egy másikra indulsz újra akkor ott minden rendben?
Igen.
Nem, szerencsére nem látja a többit. Direkt így lett megoldva, hogy azon a vinyón, amin internetezni szoktam, azon semmilyen tervezõprogramot nem futtatok, nehogy egy esetleges vírus miatt elússzanak a munkával kapcsolatos dokumentumaim.Nyilván valami azzal a merevlemezzel van, nem kizárt a vírus lehetõsége sem. Ha már vírus,
akkor azt is tudni kéne, hogy amikor a "rossz" van elindítva, látja-e a többi merevlemezt???
Mert ugye, akkor könnyen befészkeli magát oda is...
Már megtörtént. Semmi változás... :(Azért a "rossz" merevlemez esetén én megpróbálkoznék egy VGA kártya újratelepítéssel.
Csak azt nem értem, hogy ha vírus, akkor miért nem irtja le a Panda? Eddig maximális védelmet biztosított minden vírus ellen...
Guest_Zebu_*
Közzétéve 2007 november 6. - 14:57
Hú de régen jártam itt:Mondjad, mi a gond vele? :eek:
nos,hang nincs a gépen,csak ha bedugom a külsõ hangszórót,a wifi és a bluetooth nem mûkszik,na és persze a kártyaolvasót is csak kártyamegõrzésre tudom használni.
Ubuntu Linux van rajta.Ha valamit nem írtam le elég részletesen,szólj.
Közzétéve 2007 november 7. - 10:46
Háhááááááááá! Megjavult! :yeah:Már megtörtént. Semmi változás... :(

Elõször csak frissítettem az illesztõprogramot, és az nem bizonyult elegendõnek, de aztán leszedtem és újraraktam az egészet. És IGEN! Megjavult. Köszönöm, KundK és nagydalton!

Közzétéve 2007 november 8. - 11:17
Közzétéve 2007 november 9. - 12:38

Közzétéve 2007 november 9. - 13:42
Itt 2005-ös driverek vannak hozzá.Help.
Van egy õsgépem, benne egy S3 Trio64V2 monitor-kártéval. A driver hozzá annyit tud, hogy 800*600 pixel 16 bites színmegjelenítéssel, vagy 1024*768 pixel 232 színnel.
Szeretnék nagyobb felbontást több színnel, de sehogyse találok hozzá drivert. Pedig tényleg kerestem, de vagy nem jól olvasom a találatokat, vagy egyéb bénaság van, a lényeg, hogy nem találok...
Valaki nálam ügyesebb, légyszi egy linket, vagy valamit...
De ez nem biztos, hogy a meghajtó hibája. Lehet, hogy ennyit tud a kártya!
Közzétéve 2007 november 9. - 14:20
Segítség! Valami baj van a gépemmel, de nem jövök rá, mi. A számítógépemen két operációs rendszer van: Windows XP és Windovs VISTA. Tegnap óta az XP-n nem tudok levelet elküldeni. Folyton azt írja ki, hogy a kiszolgáló váratlanul megszakította a kapcsolatot. Az MSN-messenger se mûködik.
Ellenben a VISTA-n minden tökéletesen megy. De a VISTA nekem nem szimpi. Egyelõre egyszerûbb az XP-t használni. Mi lehet a bibi?
ÕÕ,hát nekem hottentotta a számítógépes technika.De hasonlóakat nekünk is szokott csinálni a gép.Fõként ha egy vírus beírja magát a lelkébe.Nekem edig a hasonlóakat,csak úgy sikerült megoldanom,hogy lesikáltam,és újrahúztam az xp-t.Ilyenkor az sem segített,hogy a hibajavító változatot próbáltam telepíteni.
Meg nem lehet,hogy esetleg a kettõ progi akad egymással?
Közzétéve 2007 november 9. - 15:46
ÕÕ,hát nekem hottentotta a számítógépes technika.De hasonlóakat nekünk is szokott csinálni a gép.Fõként ha egy vírus beírja magát a lelkébe.Nekem edig a hasonlóakat,csak úgy sikerült megoldanom,hogy lesikáltam,és újrahúztam az xp-t.Ilyenkor az sem segített,hogy a hibajavító változatot próbáltam telepíteni.
Meg nem lehet,hogy esetleg a kettõ progi akad egymással?
Akad. Valószínûleg a tûzfal miatt. Azt hittük, a NOD32 miatt, letiltottam, de így se megy az xp-n az msn. Úgyhogy a router tûzfala lesz a hibás szerintem. De azzal newm lehet mit tenni. Vírus nincs a gépemen.
Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 10. - 8:43
Hát ezt honnan tudod? Tényleg kipróbáltál rajta mindent?(...) Ellenben a VISTA-n minden tökéletesen megy. (...)

Hát a VISTA természetesen. És nem csak neked nem szimpi...Segítség! Valami baj van (...) De a VISTA nekem nem szimpi. Egyelõre egyszerûbb az XP-t használni. Mi lehet a bibi?

Honnan tudod, hogy nincs rajta vírus?Akad. Valószínûleg a tûzfal miatt. Azt hittük, a NOD32 miatt, letiltottam, de így se megy az xp-n az msn. Úgyhogy a router tûzfala lesz a hibás szerintem. De azzal newm lehet mit tenni. Vírus nincs a gépemen.

Komolyan. Melyik lett hamarabb telepítve a merevlemezre? És a router már az XP-VISTA kettõs után került beüzemelésre vagy már korábban is ment?
Amúgy a tûzfalas tipped egészen jó. Lehet, hogy be kell rajta állítanod az MSN-t és a levelezõ programot. Hú, ez lenne a legegyszerûbb megoldás.
Itt 2005-ös driverek vannak hozzá.
De ez nem biztos, hogy a meghajtó hibája. Lehet, hogy ennyit tud a kártya!
Csatlakozom. Mint minden hardverelemnek, az S3-nak is megvan a saját határa.
Maugly, honnan tudod, hogy tudnia kellene az említett felbontást, színmélységet?
Közzétéve 2007 november 10. - 9:46

Közzétéve 2007 november 10. - 9:48
Van rá esély, de arra is h. ugyanadig. Ha már újat veszel, legyen görgõscsapágyazású. (egyébként cseppnyi sikamlós folyadék a megfelelõ helyre igen jó hatással vanCsak azt nem értem, hogy áprilisban volt egy éves a gépem, és hogy a fenébe' van az, hogy ilyen hamar meghal egy ventillátor? :confused: (És ez az új majd tovább bírja?
)

Az asztal képernyõn jobb egérgomb, tulajdonságok, megjelenítés tulajdonságoi, beállítások, speciális, ott az adapter (kártya) jellemzõk között megtalálod mennyi RAM-ot tartalmaz az S3-asod. Ha 1 MB, nem tud többet >>csere, ha 2 vagy több akkor driver problema.Van egy õsgépem, benne egy S3 Trio64V2 monitor-kártéval. A driver hozzá annyit tud, hogy 800*600 pixel 16 bites színmegjelenítéssel, vagy 1024*768 pixel 232 színnel.
Szeretnék nagyobb felbontást több színnel, ..
Sokat nem érdemes vacakolni vele mert ennél lényegesen jobb kártyákkal kutyákat hajigálnak, pl Sóskúton is a belépõ melléklete lesz.
Közzétéve 2007 november 10. - 10:06
Enneka zajkérdésnek kimerítõ elemzése hosszû lenne teljes mélységig. Lényeg, h. a villanyelemkék áramlása hõt fejleszt, ha nagyon összevissza rángatva kénytelen szaladgálni, még többet és ezt a meleget el kell fuvarozni a keletkezési helyérõl amihez friss levegõt ventillálnak tipikusan. (lehetne vizet is rácsorgatni, vagy a rabokkal legyeztetni stb.Mégeccer megkérdezem: Meddig bírja egy ventillátor mielõtt zajossá válik? Mitõl válik zajossá? Mindenkinek hangos a gépe? Akinek nem, az mitõl nem?
![]()
Lényeg, h. ventillátornak az olcsóbb siklócsapágy a kommersz megoldás, ami -ha vacak anyag- hamar kikopik és az ugyanolyan vacak tengely lõdörögni kezd persze mellé extra hangot is ad, mitöbb rángatja a környezetét és hangláda szerepet kölcsönöz a gépdobozodnak....
A kis ventillátor nagy fordulaton, önmagában is hallható légfodrozódást okoz, amit folyamatos súgásként tapasztalunk meg stb,stb. Van ahol szabvány írja le hány deci bel(tartalom) szabad csak szólni...anyósnak is.
Közzétéve 2007 november 10. - 13:04

Közzétéve 2007 november 10. - 14:22
Hát ezt honnan tudod? Tényleg kipróbáltál rajta mindent?
![]()
Hát a VISTA természetesen. És nem csak neked nem szimpi...![]()
Honnan tudod, hogy nincs rajta vírus?VISTA=VIrus+Spam+Troyan+Adware
;)
Komolyan. Melyik lett hamarabb telepítve a merevlemezre? És a router már az XP-VISTA kettõs után került beüzemelésre vagy már korábban is ment?
Amúgy a tûzfalas tipped egészen jó. Lehet, hogy be kell rajta állítanod az MSN-t és a levelezõ programot. Hú, ez lenne a legegyszerûbb megoldás.
Ami nekem kell: msn, levelezés, internet, az ki lett próbálva, megy.
Lefuttattam a NOD-ot, Avastot. Egyik se talált vírust.
Az XP volt hamarabb telepítve, a router pedig hónapok óta megy.
Apámnak mondtam, hogy szerintem a VISTA a baj. Jól felkapta a vizet, és próbálta a NOD-ra kenni a dolgot.

Nem tudom, a routeren hol lehet beállítani az msn-t, meg a levelezõ progit. De hogy egyik percrõl a másikra lehaljon az egész...:(
Még Nau válaszát várom, elvileg neki elküldtem a rendszer és alkalmazás eseménynaplót, hátha kiderül belõlük valami.
Már egész jól boldogulok a VISTA-val, de még mindig azt mondom, hogy az XP lényegeen eccerûbb.
Neked miért nem szimpi a VISTA?
Apám folyton azzal nyaggat, hogy ez a jövõ.

Közzétéve 2007 november 10. - 15:17
Közzétéve 2007 november 10. - 20:24
Kösz, Fec! Mondjuk nem csak ak zaj idegesített nagyon, hanem felmentem valami computer-fanok fórumára, és ott azt olvastam, hogy bármikor be is halhat a zajos ventillátor. Azóta - ha elmegyek vásárolni, stb. - mindig kikapcsolom a gépet. Megijesztett ugyanis ez az info kicsit...
Hja, nekem is volt olyan. Zörgött, zörgött, ha megütöttem nem zörgött. Aztán késpbb rájöttem, hogy azért mert akkor leállt. Nem halt le semmi a gépben.

Közzétéve 2007 november 11. - 13:16

Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 11. - 21:29
Pont ezt válaszoltam volna. Sacperkábé szószerint.Microsoft terméket akkor tesz fel az ember, amikor már múlt. Úttörõnek lenni jó, persze, de csak, ha megfizetik.
(Pl. még mindig kiváló eredményeket érek el w2k-val, minden elfut rajta és ezerszer stabilabb, mint az újak. Újkorában ez is vacak volt, vártam majd két évet, mire elfogadható lett a javításokkal.)
Közzétéve 2007 november 12. - 6:24
Guest_nagydalton_*
Közzétéve 2007 november 12. - 6:49

Közzétéve 2007 november 12. - 10:03
Közzétéve 2007 november 12. - 10:14
Persze. Miért pont itt ne lehetne átesni a ló túloldalára? Sem elavult, sem kiforratlan, ez kell.
Az NT 4.0-nak már rég megszûnt a támogatása és még 3 évig akarják használni?
Nekem 100kw-os nagyságrendben számolandó teljesítményû gyártósort vezérelnek NT alapú panelpc-k. Ezek, míg szét nem esnek atomjaikra addig fognak menni. :]
Közzétéve 2007 november 12. - 16:21
Ami nekem kell: msn, levelezés, internet, az ki lett próbálva, megy.
Lefuttattam a NOD-ot, Avastot. Egyik se talált vírust.
Az XP volt hamarabb telepítve, a router pedig hónapok óta megy.
Nem tudom, a két progi nem e akadhat egymással?
A másik.Én teljesen autódidakta módón kezdtem hozzá a számítógépezéshet.Már mai tyúk sem vagyok,nekünk még nem volt informatika óránk a suliban.
De amit jól megtanultam,és sajni a lányom álltal tapasztalok is.Az msn iszonyat sok vírust szed össze a gépre.A levelezõ prog pedig a másik fele.(ilyet nem is használunk)
Vírus.A telepítés után valamiért az avastot telepítettem le.1hónap után elkezdett furcsákat csinálni a gép.Letöltöttem a Nodot,és láss csodás,kb 5vírust szedett le.SZóval az,hogy lefuttatok egy vírusírtót,és folyamatosan megy is,és frissíti is önmagát,az nem azt jelenti,hogy nem is lesz vírusos a gép.Vannak vírusok,amiket a vírusírtok még nem ismernek fel.
Tüzfal nekünk eleve nem megy de,ha mégis,ez nem befolyásolja az msn mûködését,ha okés a gép.
A router ha bekrepál akkor vagy nem is csatlakozik,vagy bont a kapcsolat.De az hogy hónapok óta megy a router az nem azt jelenti,hogy tökéletes is.Sajni az fogyó eszköz,és gyorsan tönkre megy.Van,hogy már alapbol hibás.De mit csodálkozunk?Made is china
Közzétéve 2007 november 12. - 16:29
Vírus.A telepítés után valamiért az avastot telepítettem le.1hónap után elkezdett furcsákat csinálni a gép.Letöltöttem a Nodot,és láss csodás,kb 5vírust szedett le.SZóval az,hogy lefuttatok egy vírusírtót,és folyamatosan megy is,és frissíti is önmagát,az nem azt jelenti,hogy nem is lesz vírusos a gép.Vannak vírusok,amiket a vírusírtok még nem ismernek fel.
Megaztán a vírusirtó sem csodaszer... Ha a felhasználó sajátkezûleg telepít egy kártevõt, amit pl. emailben kapott (és a vírusirtónak nincs olyan modulja, ami ilyenkor szól), akkor kitehetjük az ablakba...
Közzétéve 2007 november 12. - 17:29

Közzétéve 2007 november 12. - 17:38
Közzétéve 2007 november 12. - 18:15
A router ha bekrepál akkor vagy nem is csatlakozik,vagy bont a kapcsolat.De az hogy hónapok óta megy a router az nem azt jelenti,hogy tökéletes is.Sajni az fogyó eszköz,és gyorsan tönkre megy.Van,hogy már alapbol hibás.De mit csodálkozunk?Made is china
Volt micronet, d-link routerem fagytak, hetente újra kellett indítani, mikor-hogy. US. Robotics-ot kell venni, az tuti, amióta az van, beállítottam, és el is felejthetem a jelszavát is.

Vagy 3Com-ot, de abban nem vagyok biztos, régen sok cuccukat használtuk, de sajnos ma már nem lehet megbízni egy márkában azért mert régen jó volt.