Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#201 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 12:57

Találtam végre a neten képeket a szomszéd Izsó tanyán élõ Betyárról, aki hasonlít Vikingre:http://www.freeweb.h...mg_8778_std.jpghttp://www.freeweb.h...mg_8797_std.jpgÕ is félfjord, és a másik felét nem tudják mi, csak azt, hogy az Alföldrõl származik (elfelejtettem, hogy honnan).

#202 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 13:18

Ezeket a képeket én is pont most néztem meg, és mondtam is magamban:-Jééé! BoKa ló! :D Ezek a mixek mind egyformák! :dev:

#203 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 13:23

Öööö.. A mixek mind egyformák, meg a tiszta fjordok is. Semmi másra nem hasonlítanak, csak egy másik fjordra, igaz, arra nagyon :dev: :DÚgy mondják, ha diplomatikusan akarnak fogalmazni, hogy karakteres lovak :D

#204 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 4. - 13:24

Ez jó volt! És igaz! :D

#205 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 16:18

Nem tom ezek szerepeltek-e már:http://www.nfhr.com/...ry/MVC-506F.JPGhttp://www.welt-der-...de.de/fjord.jpgCsak ritkán találok hosszú sörényû fjordot, és megörültem.(csomó link:http://www.nfhr.com/homelink.html )Ááá mit találtam:http://mypage.direct...icts/Porkie.JPG

Edited by BoKa, 2006 április 11. - 16:24.

#206 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 18:05

Jók!Ezeket valamelyiken találtam, sörény variációk, naggyon jók!Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#207 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 19:01

Nagyon király ez a bástyás-kockás sörény :D :kocc: :kir: Hogy van Haramia lába?

#208 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 11. - 19:06

Inkább a csípõje, a PKN szaloonban elolvashatod.Fantasztikus ez a csontkovácsolás! :yeah:

#209 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 12. - 9:06

Ez a bástyás nekem is nagyon bejön, pedig a lelkem mélyén nem szeretem a szabályos dolgokat :yeah: BoKa, azért Viking úgy jó, ahogy van ;)

#210 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 16:58

fjordok a pro pferd rendezvényen

#211 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 6:47

Köszi Uni! Nagyon szépek! :) Azért érdekes megfigyelni, hogy csak nõnemûekkel voltak. Legalábbis a képeken.Tipikus nõi ló, megbízható, nyugodt, kedves. Egyszerûen imádnivalók! :ang: :yeah: Ja, a voltizslónak ugyanolyan alátétje van, mint Haramiának.Hiába, ez a színkombináció illik hozzájuk! :D

#212 tanita

tanita

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 20:06

Sziasztok!Nekem is van egy fjord lovacskám,bár kicsit gyanus nekem, hogy csak 3/4-ig fjord. Az anyja rendes papiros, de az apa olyan, mint BoKáé. Tettem fel róluk képeket. Véleményezzétek légyszi!!!! A fufruja kicsit béna lett...[img]]Kicsi 1[img]]Kicsi 2[img]]Kicsi 3

#213 tanita

tanita

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 24. - 20:31

Ezeken a képeken a 23 éves anyukájával van, rajta tanultam meg lovagolni. Amikor a tudtom nélkül egyik napról a másikra eladták a lovardából, abbahagytam a lovaglást.Ha tudtuk volna, hogy eladó, bármennyiért is megvettük volna... Aztán 10 év elteltével apukám rátalált, ráadásul egy tõlünk csak kb 20 km-re levõ tanyán.És ott volt mellette a négyhónapos kiscsikója!!!! Kedvest, az anyát nem adták el, de a csikót rögtön lefoglalóztuk, hat hónaposan el is hoztuk, mivel elég rosszul voltak tartva, abrakot meg még hírbõl se láttak...Most már 3 éves, szépen kifejlett, már csak szélesednie kell egy kicsit.[img]]Kedvessel[img]]Kedvessel2[img]]Kicsi 4 hónapos[img]]Apu[img]]Kedveske

#214 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 6:09

Szia Tanita!Örülök, hogy beléptél a fjord lovak és keverékeik kedvelõk közé.Szerintem tipikus fjord, nagyon szép. Az enyém is csak 3/4 részben az, ami csak abból látszik, hogy valamivel könnyedebb, magasabb. Arab van benne még.Bár én nem abrakoltatom túl, nekem így tetszik, nem szeretném túl kövéren. Meg, a túrákat sem bírná nagyobb tömeggel.Lovagolni fogod?

#215 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 8:56

Tanita üdv, jó, hogy ide keveredtél :)Nagyon aranyosak, apja anyja is. Tegyél még fel képeket, érdekelnek.Hol volt az a tanya, ahova Kedvest vitték, és fedeztették?

#216 tanita

tanita

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 25. - 19:42

A tanya Bátán van, egy nagyon kicsi baranyai falu. Mikor Kicsit elhoztuk, 16 felnõtt lovat tartottak szabadon, volt köztük fjord, arab, mindenféle, és az összes csikó a fjord csõdörtõl volt. Amelyik kanca sárlott, azt mind befedezte. Volt vagy 8 csikó, de mint az ikrek, úgy hasonlítottak egymáshoz, és mindegyik a fjord külsõt örökölte, csak egész kicsivel sötétebb színben, akármilyen is volt az anyjuk. Tök érdekes volt, csak méretben különböztek egymástól.Aztán tavaly valamikor szinte az egész állományt felszámolta a tulaj, p@csa árért...A maradék pár lóval nem tudom, mi lehet, de pár hete még víz alatt volt az egész legelõ a Duna miatt.

#217 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:33

Mia új feje:Posted Image

#218 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:35

Ki a Mia?

#219 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:40

De jópofa Mia sörénye!Akárki akármit mond, fjordoknál nekem a "seprûfazon" jön be. ;) Tényleg, ki a Mia?

#220 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:51

HaraMia :D

#221 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:55

Nemmondod! :D Hát ez poén. Ez a haj kicsit félrevezetõ. :)

#222 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 12:59

Jaaaaa :D

#223 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 13:01

Miért félrevezetõ? Herélt csávó nem lehet csíkos? :D

#224 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 13:34

Nem azért mondtam, csak mintha még nem láttam volna Haramiát ilyen frizurával, ezért nem ismertem fel egykönnyen. Tényleg, volt már neki ilyen sörénye?Extra jól sikerült amúgy, gondolom volt vele munka bõven.Elõször ilyen sörényt sok-sok éve láttam a Lovas Juniálison. Hát nehezen tudtam elszakadni attól a lovacskától. :)

#225 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 13:41

Haramiának mindig partvis frizurája volt.Igaz, nem csíkos, csak olyan sima.Egyszer próbálkoztam megnövesztéssel, de a többiek lerágták, ronda volt.BoKa Vikingjének hosszú a haja.Egyébként nem olyan nagy munka, mint gondoljátok.Be kell vizezni, úgy könnyebb levágni. Csak arra kell figyelni, hogy az ív jó legyen, mindkét oldalon.Na, ez nem szokott soha sikerülni, mert amelyiket az üstökétõl kezdem, a jobb oldala, az szokott csúnyább lenni, mint a képen. A marja felé látszik a hiba, meg a fehér ív sem tuti, de azon még lehet javítani. A másik oldala a jobb, majd azt is elkapom és lefotózom.

#226 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 18:57

Nekunk is fjordunk van es neki is mindig "kefefrizut" keszitunk.Viszont a jobb oldali sorenyszakaszt en is mindig elrontom egy picit. :mad: Szerintem ez azert van, mert jobbkezes vagyok es egyszeruen nem esik kezre. :-)Ilusta, gondolom Te is jobbkezes vagy! :-)

#227 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 19:15

Igen, jobbkezes vagyok én is. :) Mesélnél a lovadról?Úgy látom Te most új vagy itt.. :)

#228 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 5. - 19:53

OK. Bemutatom a lovunkat Nektek: :) Yukkanak hivjak, 7 eves fjord gyonyoruszep (-legalabbis szamomra) tenyeszkanca.Apcon vettuk Darazsektol kb. egy eve. Jelenleg a Dunakanyarban tartjuk.Vemhes es jovo honap elso heteben, ha minden jol alakul vilagrahozza pici hasonmasat. :) (Mar varom nagyon!)Ami a termeszetet illeti azt kell mondjam, hogy eleinte kicsit nehezen ment az osszeszokasunk. Az elso terepre menetelnel mar sorozatos bakolasokkal akart megszabadulni tolem. Ez picit vicces volt, mert ezek a fjordok nem igazan tudnak felelmetesen bakolni.. Azota rajottem, hogy az lehetett a baj, hogy nem igazan volt belovagolva a kicsike es mivel O egy nagyon ertelmes, erzekeny kis joszag gondolta, hogy ugy jobb neki nelkulem.A masodik terepen mar rendesen viselkedett... :) Azota meg kifejezetten egyuttmukodo. Bator, nagyon megbizhato es legalabb annyi tuz szorult bele, mint a nagyobb lovakba. Imad vagtazni! Legutobb, amikor meg lehetett az "allapotaval" nagyokat vagtazni siman helybol otthagyott, s vagy 20 meterre le is tudott elozni egy arab telivert (az nem volt lassu es oreg :dev: ! ).Szoval buszke gazdai vagyunk ennek a kis csodalatos joszagnak. :ang:

Edited by Ludmilla, 2006 július 3. - 7:48.

#229 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 13:39

BoKa, tudom hülye vagyok, h nem a tanyán kérdeztem, de nem tudtam h a te lovad. Viking félig fjord vagy egészen? És ha félig, akkor mi a másik fele?Posted Image

Edited by Amira, 2006 május 6. - 13:40.

#230 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 6. - 18:46

Ludmilla!Fotók vannak?

#231 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 10:44

BoKa, tudom hülye vagyok, h nem a tanyán kérdeztem, de nem tudtam h a te lovad. Viking félig fjord vagy egészen? És ha félig, akkor mi a másik fele?Posted Image

Hozzászólás megtekintése

Bocsi, nem láttam a kérdést. Valamiért elkerülte a figyelmem, hogy születtek új hozzászólások a topikban, pedig ezt (szinte már csak ezt) nyomon szoktam követni. Viking szerintem félig fjord. A bácsi, akitõl vettem, ragaszkodott ahhoz, hogy megvannak a papírjai a tenyésztõjénél, és tiszta fjord, de õt meg szinte lehetetlenség utolérni, Vikingen meg szerintem eléggé látszik, hogy nem tiszta. A másik része ebbõl adódóan meglepetés :D NEm tudom mi lehet. Annyira nem is érdekel, a lényeg, hogy jól sikerült gyerek lett :D Tegnap te voltál mellettünk Szemivel?

#232 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 10:56

Azota meg kifejezetten egyuttmukodo. Bator, nagyon megbizhato es legalabb annyi tuz szorult bele, mint a nagyobb lovakba. Imad vagtazni!

Hozzászólás megtekintése

Képeket kérünk :kocc:Furi, hogy ellenkezett belovaglásnál lovad. Merthogy ismereteim szerint az sem annyira jellemzõ rájuk :) Mint ahogy a félelmetes bakolás sem :) Viking szokott néha egyet-egyet, de eddig még mind kifejezetten kis kényelmes volt, és mindet jókedvében adta elõ. Haramia ha jól tudom azért tud kedvesebbeket" is elõadni idõnként ;)Amúgy tényleg kis tüzes mind, nagy vágtakedvvel :) És olyan jó, hogy ez tényleg a megbízhatósággal párosul. Részemrõl alig bírok betelni ezzel az érzéssel :) (tegnap is mentünk egy igen jót, erdõben hegynek fel, völgynek le, vacsiidõben, és zokszó nélkül csinált minden.)

#233 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 14:07

No igen, Haramia volt, hogy akkorát bakolt, hogy én a hóba hullottam. Szerintem simán "kézen állt" akkor. :dev: De azóta sokat nevelõdött. :D ..most meg pihen. :(

#234 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 14:32

Meddig még? Nem járt már le a csontkovácsos történet után az idõ?Meg különben hogy van? A javulás maradandó volt?

Edited by BoKa, 2006 május 10. - 14:33.

#235 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 16:35

Én voltam, csak nem akartalak fárasztani, úgy láttam - lehet h rosszul - nem vagy olyan jó kedvedben.

#236 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 16:40

Elõtte, vagy utána ne volt jó kedvem? :D Amúgy jó kedvem vol, csak akkor lepõdtem meg kicsit, mikor köszönés helyett épp patapucolás közben mondtad, hogy kössem ki neked Szemit :dev: ;)

#237 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:38

Nem csontkovácsilag van baj. Ott már rendben van. Legalábbis gerincileg, csípõileg, térdileg. Nem tudom az esés mit okozhatott még. De hogy attól van, az tuti. :( Lehetett egy repedés, vagy más is.

#238 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:43

Sántít megint? :( Vagy mi a baj? Mesélj már :(

#239 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:45

Igen sántít. Ez a baj. :( De mint mondtam, addig fog pihenni, ameddig szüksége lesz rá. Az idõ másodlagos, õ a fontos. :)Azóta is anyázom magamat, mi a fenéért kellett nekem sárban felülnöm és köröket lovagolnom... :mad: :(

#240 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 18:58

Azért felesleges, van az úgy néha, hogy nem tehetsz mást. Õk is szoktak azért csúszós karámban/terepen maguktól rongyolgatni,és különben is, utólag könnyû okosnak lenni. Haramiának jobbulást.