Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#201 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 12:24

Velem is ezt csinálja! :hupp: Kicsit elmegyek a géptõl, mire visszaülök, látom, keresett. Próbálom elérni, de már köddé vált... :rolleyes:

#202 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 15:01

MamA locsolást, virtuálisan kapod! ;) Sok boldogságot, neked, Ménesgazdának, s persze a paciknak. :kocc: :yeah: Natos meg kész illúzionista! :rolleyes:

#203 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 15:36

Hû! Remélem kaptatok jó sok locsolást, meg piros tojást! :)Én cirka 8 üveg szódát kaptam, 3-szor öltöztem át, és kicsit sem voltam vizes. Plusz még a kölni. Azt hiszem, még ha akarnék, sem hervadnék el egy darabig. :D

#204 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 15:55

Hû! Remélem kaptatok jó sok locsolást, meg piros tojást!  :)Én cirka 8 üveg szódát kaptam, 3-szor öltöztem át, és kicsit sem voltam vizes. Plusz még a kölni. Azt hiszem, még ha akarnék, sem hervadnék el egy darabig. :D

Hozzászólás megtekintése

Bevallom nektek, én nagyon utálom ezt az egész locsolósdit. Soha nem is szerettem. Tudom, mit gondolnak az "ilyenekrõl" néhányan, de én úgy látom, ahogy õz Ference is írta a kis szösszenetében. Nekem ez meghaladja a tûrõképességemet, elveszítem az összes toleranciámat. Eleinte a locsolkodós napon "kirándulni" mentünk. Késõbb bezárkóztunk. Aztán csak nem akartak "leszokni" rólam, tehát még mindig küzdök.Az, hogy a fél hypermarketet kirámoljam, napokig süssek-fõzzek, abroszt vasaljak, órákig tojásokat szinezzek-hímezzek, hogy frissen ondolált hajjal, ünneplõbe rakva a lakásomat és magamat, várjam és fogadjam az iluminált állapotú falubéli összes alkoholistát, akik az õ kis rúzsakölnijükkel 8 napon túl gyógyuló szemgyulladást, alkohol- és illatanyag allergiát okozva addig maradnak, míg van az üvegben... ez ellen én már úgy 1o-15 éve fellázadtam. Nem vagyok hajlandó!Felzaklat, hogy az összes "beszármazott", (egyébként soha nem köszönõ), ki tudja, kijé-mijé gyerek ilyenkor elindul a kis nájlontasakjával, és hajnali ébresztõt kiabál, merhogy evidens az az 5oo,- Ft. minden egyes purdénak, (2-3oo már nem píz ám!) különben kibeszélünk, mer' mijazhogy három lovuk van, aztán fukarkodnak a szegény gyerekekkel...Mert ez tulajdonképpen koldulás-számba megy az én értelmezésemben, ugyanis ha év közben lenne akár köszönõs-kapcsolatunk: üsse kavics...szóval mindettõl a hátamon feláll a szõr, és.... NEM! Ölögem van abból, hogy minden húsvét-hétfõ délután kb. ötszázféle kölnitõl és pálinka, borszagtól bûzlök... (akkor inkább a bagószag!:() Nem, és nem!És lehet megkövezni, lehet azt mondani; hagyomány-gyilkos, lehet mindenféle jelzõt kitalálni, nem, és nem!

Edited by Ágimam, 2006 április 17. - 15:57.

#205 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 16:01

Mam én a legdrágább Chanell parfümmel mentem locsolni

#206 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 16:33

Mam én a legdrágább Chanell parfümmel mentem locsolni

Hozzászólás megtekintése

Úriember, kifogástalan ízléssel. Már amennyiben Chanel 19.

#207 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 17:55

Most meg mán kihúzom magam. :kir: Mondtam Mam, hogy Natos aranyos. :yeah:A Péter, meg eltünt?Szia Sütyi megszáradtál?Ja született egy kiscsikó, nálunk. Valószinü, hogy Húsvét lészen a neve. ;)

Edited by aroon, 2006 április 17. - 18:19.

#208 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 18:18

Én is így vagyok amúgy a Húsvéttal. Egészen hétfõig szeretem, mert olyan jó a vasárnapi sonkás reggeli a családdal. A sok zöldség meg süti. Persze zöldség van mindig, de ilyenkor nagyobb hangulata van. Mint pl. karácsonykor a húsnak. :) Aztán hétfõn bujdoklás, mert na most ki fog jönni. Városban talán annyival jobb, hogy nem jön akárki. Jön 1-2 szomszéd, akivel jóban vagyunk, jönnek az én barátaim és nõvéremé, de azok közül is csak akikkel olyan a kapcsolat. Szóval így nem vészes. Ilyenkor még a víz is elmegy. Mert legalább gondoltak rád, és eljöttek meglocsolni. Pénzt pedig elvbõl nem adunk. (mellesleg akik jönnek, azok nem is várják el szerencsére)Hát itt ilyen. :)

#209 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 18:19

Igen aroon. Nagy nehezen, de sikerült. (a ruháimnak azért még van mit száradniuk :D )

#210 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 18:23

Nálunk a lányok, vagy bezárkóznak, vagy elmegyünk itthonról. Ja meg a csengõt ki kell kötnöm. Kapu kulcsra zárva, oszt az jöjjön, aki tud.

#211 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 18:26

Kezdõdik a Némó, és én videora akarom venni. És majd amikor depis hangulatban leszek, mindig megnézem! :yeah: :kir:

#212 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 18:36

Szünet elején elhatároztam, annyit fogok lovagolni, amennyit csak tudok. Ha lehet, minden nap. Aztán jöttek dolgok, meg ugye barátokkal is találkozni kellett, így elõször csak szombaton jutottam ki. (Játékra meg nem nagyon ülök fel, de ez egy külön történet L )Úgy döntöttünk kivisszük mind a három lovat, Játék had fusson, az anyjuk mozogjon, mert a rossz lábainak sem árt, de csak vezetõszáron. A 3 éves csikónak pedig nem ártanak már vmi iskola, ha már a gazdája nem csinálja. Meg aztán a fû is zöld, a nap is süt. Mi kell még? Hát mi. Inkább ilyen idõben lovagolna az ember. Egy kis „duzzogás” kerített hatalmába, hogy miazhogynemlovagolunk. Odafelé azért a biztonság kedvéért megkérdeztük az ismerõsünket, mit tervez mára a két hucullal. A válasz bíztató volt. Semmit, õ ugyanis a pacemaker-rel még gondban van a lovak meg tele vannak. Ha akarjuk – vigyük. Naná! Így hát egy gyors nyergelés, apa Játékon, nõvérem az idõsebbik huculon (Hobó) én pedig a már jól megszokott 4 éves Mirzán. Jó kedvük volt. Egy hétig csak a kis karám, most pedig a naaagy rét, jó idõ. Kifelé volt 1-2 ugrabugra, de csak olyan istállógõz kiadás szinten, aztán meg gyorsan el is vettük a kedvüket egy nagy hegymászással. :P Nem hajtottuk õket, mentek ahogy akartak, ahogy kedvük tartotta. Idõnk kivételesen, mint a tenger, semmi nem akadályozhatott meg minket abban, hogy ellátogassunk egy kisebb bakonyi hegyhez. Öskü felé vettük az irány, ott a patakban lábmosás, egy kis fû, aztán irány tovább. A végeláthatatlan mezõn (aminek mellesleg most nagyon jó a talaja – ez is ritkaság) egy verseny amolyan most mutasd meg mit tudsz módon. J Játék csak annyival gyorsabb a kis huculnál, amennyivel egy lépéshossza nagyobb. Tehát nem sokkal. Még majdnem egy jíííhá is kijött a nagy bíztatásban.Még mielõtt az erdõbe beértünk volna felfigyeltünk egy ágreccsenésre. Na mondom mi ez. Hát õz! Aztán rátértünk az ösvényre. Találkoztunk egy birka nagyságú nyúllal (sajnos a bokor alá elfelejtettünk benézni, pedig tojást lehet, hogy találtunk volna alatta), két muflonnal, két õzzel, egy nagyobb beazonosítatlan szarvassal. Ja és még két nyúllal.Tehát ilyenek az itteni hegyek. Szépen bandukoltunk hol az ösvényen, hol kicsit letérve róla, hol pedig az erdõbõl kiérve virágos, sárgán virító tisztásokon. Csodaszép volt. Buja zöld egy „kevés” tavaszi hériccsel és gyólyahírrel tarkítva.Visszaérve a házhoz a két ló gazdája megkért, hogy kislányukat vigyem még el egy körre. Nem mehettünk messzire, mert már sötétedett, így hát elindultunk a Kopaszon felfelé. Egyszer csak nagy motoszkálás. Na mondom mi lesz még? Hát két nyúl J Följebb pedig egy akkora vadkan, mint egy medve. Fekete volt és tényleg hatalmas, tõlünk kb. 50m-re.Kerek 5 órát ültem lovon egyhuzamban. Csoda szép tájakon, kellemes idõben, szépen finoman, nagyon nagyon, lassan és gyorsan egyaránt. Mi kell még?Aztán másnap egy laza két órás terepet mentünk Mirzával és Hobóval. Jól el is áztunk. Mert persze mikor járjunk legmesszebb, ha nem akkor, amikor elkezd esni. Naná! Remélem a ti hétvégétek is szép volt.

#213 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 17. - 19:48

Hú, Sütyi! Tényleg gyönyörû tájak vannak arra. Tudom, mert a vonatról is, a 8-asról is mindig meregetem a szemeimet, és már régen megállapítottam, eszményi lovas-túrás helyek ezek. Szerencsés vagy, hogy ilyen környéken laksz! Nálunk is vannak szép tájak, erdõk, mezõk, de a Somlón kívül nincs meredély, domb, vagy ilyesmi. A Somló meg ugye - egyenlõre - "messze" van nekem. Ístenem, vajon eljutok-e arra a szinte valaha is, hogy elmerészkedjek a hegy lábáig, vagy (Uram bocsá') felkaptassak legalább a térdéig... :rolleyes: Amikor (az eperfáson? v. az avarszagún?) jött FranciaLaci-barátom, õ felment egészen a kilátóig. Egyik lován ült, a másikat vezette. Visszafelé meg a másikon ült. :) Annyira irigyeltem! :hupp:

#214 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 13:00

Már mérne jutná el? He? :) Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, aztán egy kis séta és már ott is vagy. Fecóval. :)

#215 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 15:17

Legközelebb ha kimegyek terepre, megpróbálok készíteni pár képet a jellegzetes helyekrõl, amerre szoktam lovagolni.A szombati pécselyi terepversenyre jön valaki fórumos a környékrõl? Jó lenne összefutni, vagy legalább tudni egymásról, hogy ki fórumos... Én nagy valószínûséggel kicsi tarka lóval leszek és valahol a karámhoz fogom kikötni õlóságát. Ha valaki lát és kedve van beszélgetni, gyûjjön oda. :)

Edited by Méz, 2006 április 18. - 15:17.

#216 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 20:45

Én is megyek! Egy kis foltos appaloosával. :-)

#217 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 20:56

Na majd akkor figyellek. :) És akkor már legalább két fórumos illetõségû csapat ott lesz a versenyen. :)

#218 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 18. - 21:41

Sõt, 3 fórumos illetõségû csapat is lesz. ;)

#219 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 11:08

Én meg nem tudok elmenni..... :huh:

#220 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 19:19

Meg tudja mondani valaki, hogy a lovak szállása (box), hol lesz? Ott ahol a szállás is? (Csikós Lovasudvar?)A kobak dolog mennyire komoly? Tényleg viselni kell a verseny alatt?

#221 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 11:45

Szép (esõmentes) napot mindenkinek! :D Nálunk (éppen) esik a fene egye meg................ :nem:

#222 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 11:50

Köszi!!! Nálunk ezerrel süt a nap! :) De azért ló közelébe nem szándékozom menni, mert tegnap, az egyik csõdör megrugott(baromira fáájjjjik a lábam). :( Szép idõt, és jó lovazást mindenkinek!!!! :yeah:

#223 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 17:09

Hú, szegényem! Aztán mennyire rúgott meg? És hol? És rtg.? (Mondom én, ugye? :D ) De legalább borogatod? Vagy valami?Nálunk egész nap gyönyörû idõ volt, ki is mentem a teraszra kicsit, hátha segít gyógyulni ez a napocska... (Megint tüdõgyuszim van.:( Vagy az is lehet, hogy február óta... t.i. nem mentem vissza kontrollra, pedig éreztem, hogy nincs minden rendben.) Tegnap elõtt egész nap a rendelõkben ücsörögtem-várakoztam, azóta még betegebb vagyok! :rolleyes: A mesteremberek egymásnak adják a kilincset, ma pl. hárommal tárgyaltam, meg folyamatosan munkadíjat-, anyagköltséget számolok, hasonlítgatok árajánlatokat, kezdek belezizizni ebbe az egészbe... :kv: Május 1-én, a munka ünnepén kezdõdik a tetõbontás! :yeah: Mielõtt bárki rákérdezne: nem, nem lovagoltam, köszönöm, a lovak jól vannak. :) (Minden nap megnyitok nekik egy-egy fél méteres sávot a volt lucernás-legelõbõl, had szokják a zöldet.)Mi lehet Péterékkel? (bundasb1) Kezdek aggódni. Ráadásul azt hiszem, tel. számom sincs. :(

#224 Shanka

Shanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 17:34

Szombaton hányklor kezdödik a terep verseny?

#225 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 18:16

Mi lehet Péterékkel? (bundasb1) Kezdek aggódni. Ráadásul azt hiszem, tel. számom sincs. :(

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Ágimam!Még élek és létezem, csak valami irdatlanul elhavazam munkailag: az elmúlt két hétben gyakorlatilag nem jutottam a géphez. Ráadásul a hab a tortán, hogy kedd reggel - a vártnál egy héttel elöbb - beestek a tetõfedõim. Hát mit mondjak: õszinte részvétem, mert te még elötte állsz a legrosszabbaknak. Kívánom, hogy a tüdõgyuszidból pedig épülj fel minél gyorsabban.Aroon! Jobbulást! Remélem nem túl komoly a baj.

#226 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 19:15

Jaaj, végre már! (kõszikla lehullva... :D ) Mondjuk én is sokkal kevesebbet vagyok - mint észrevehettétek - , mert össze-vissza ügyezek (én még ebben a stádiumban vagyok :kv: ), de már alig van két hetem... és kezdõdik az õrültekháza. Katát puszilom, és a gyerekeket is! Aztán majd úgyis jösz, ha fellélegezhetsz egy kicsit!:)

#227 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 20:54

Szombaton hányklor kezdödik a terep verseny?

Hozzászólás megtekintése

Terevezett rajtidõ: 10:00 óra

#228 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 5:57

Sziasztok!Köszönöm az aggódást. Ma már sokkal jobb. Hat csõdört körmöztünk, és az utolsó, a legnagyobb, kitett magáért. Tulajdonképpen, nem is rugott, hanem az elsõ lábával csapott, a lábfejemre. Már múlik a dagadás, csak a színek változnak. Már nem sántítok, olyan nagyon. Talán a hétvégére, a csizmába is belefér a lábam(reméllem). Jõvõ héten még vár 18 kanca(körmözése). De azért szeretem a lovakat!

#229 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 7:27

Jól van, akkor megmaracc... :kir: :yeah: Én ma de. elindulok megint a kis "ügyezõs körutamra". Belem ki fog lógni, mire hazaérek, lovazni ma sem fogok. :(

#230 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 8:21

Sziasztok!Itt a hétvége és a JÓ IDÕ :yeah: Mindenkinek minden jókat kívánok, csak be és el köszöntem, rohanok aztán nyergelek (örülök ha a 3 paciból legalább kettõt ki tudok vinni terepre............. :kir: ) Valahogy egyre rövidebbek a napok :P

#231 Kriss

Kriss

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 13:58

SziasztMeg tudná valaki mondani, hogyan lehet eljutni Pécselyre a Csikós Lovasudvarba?Melyik részén van ez a településnek, mert nem kocsival mennék, és nem igazán tudom hogy menjek. Megnéztem a volán busz menetrendet, van 3 hely is Pécselyen,ahol megáll a busz,ami Balatonfüredrõl jön(Pécsely-elágazás, Pécsely-iskola és Pécsely kúltúrház),de nem tudom merre van a lovasudvar, és melyik megállótól van a legközelebb.Ha valaki járatos arrafelé, az légyszi írjon,nagyon fontos lenne.Köszi szépen

#232 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 21. - 20:00

Nem vagyok járatos, csak egy ötlet, hogy a sofõr lehet, hogy tudja és megmondja, hol szállj le. Talán.

#233 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:20

Üdv!Hogy a lúdvérc csípné meg, a lovam, belelépett az elsõ patájába. Be is szakadt rendesen. Lovaglásnak lõttek.Hát a többi veszprémfi, merre kószál? Lapos a fórum! Lovasoooook!!!!!

#234 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:28

Tegnap versenyeztünk. :) Ma meg nyögjük a tegnapi fáradalmakat. ;)

#235 ménesgazda

ménesgazda

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:29

Hát a többi veszprémfi, merre kószál? Lapos a fórum! Lovasoooook!!!!! Hát, talán lovaztak, ha már ilyén szép idõ van!

#236 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:33

Jó nekik, éngem meg esz a penész. Mi jöhet még, ami gátol a lovaglásban.Hogy vagytok?

#237 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:34

Über jó kis verseny volt Pécselyen.. :kir:Méz!Hányas csapat voltatok?Buliban voltatok este?

#238 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:46

14-es. Tarka póni+melák sárga. :D A bulit kihagytuk.

#239 mano83

mano83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.510 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:50

Akkor lehet, hogy találkoztunk..22-es csapat voltunk, egy sárga heréltel lovagoltam a jó hangulatú ( :D ) csapatom élén..A boros pince (utolsó pont) felkutatása során hozzánk csapódott még két, 2 fõs csapat. Szerintem Ti voltatok azok..

#240 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 23. - 18:59

Igen, mi voltunk. Kiegészülve a 16-os csapattal, hasonlóan vidám hangulatban. :) Jól összejöttünk a 11-esnél. :)