Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fejér megye

• Please log in to reply
1941 válasz a témához

#201 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 18. - 16:01

Cav: A rendszám nélküli járgányokat simán fel lehetne jelenteni, mert tuti, h nincs mûszakiuk! Az ilyenekre buknak a rendõrök is! Állítólag Csaláról már ment egy feljelentés ellenük, de több hírt nem tudok, úgy néz ki megállt az ügy.Sajnos ezek a motorosok és rallysok nem állnak meg( ahogy fentebb Lámpás is írta), ha meglátnak egy lovast. Inkább én vagyok az, aki kikerüli õket.Attól tartok, hogy õk nagyon is tudják, hogy a ló ijedõs és menekülõ állat és ezt ki is használják! :mad: Azért majd megpróbálok valamit tenni az ügy érdekében, mert tudom, h az összes lovas ismerõsöm ki nem állhatja õket!Utánajárok a dolognak, hogy hogyan lehetne õket elijeszteni.Sajnálom, h nem tudtunk együtt lovagolni! Posted Image

#202 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 19:09

Mikor még a Bakonba jártunk terepezni, akkor az ott lévõ motorosok mindig megálltak és megvárták amíg elmegyünk.

#203 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 10:27

Falovacska! Ti ismeritek az adott helyzetet, mégis egy-egy javaslat.: Gondolom ugyanazok járnak krosszozni mindig. Egyszer beszélni kell velük a problémáról, lehet õk nem is gondolják, mennyire kib.-nak veletek.Javasoljátok nekik az éjszakai versenyeket.Ha ez nem megy: - kideríteni kié a terület és mi a besorolása. Ha tájvédelmi nyertetek. Egy fényképezõ és mehet a feljelentés. Az erdõknek törvény szerint Magyarországon hármas funciója van: -erdészeti, -vadgazdálkodási, -szabadidõtevékenység. Az auto-motor nem tartozik a szabadidõbe, sõt mindhármat jelentõsen károsítja, õk csak arra kijelölt helyen mehetnek. Keressétek meg a vadásztársaságot, erdészetet õk kevésbé lojálisak, mint a lovasok. - Ha nem akartok vitázni, menjetek inkább a domdosabb részekre, szerintem õk nem arra járnak. :mad: :mad:

#204 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 12:19

Köszi a tippeket, elgondolkodtató...nagyon felkészült vagy a témában! :cool: Egyébként most már tudom, hogy kié a terület, csak telefonon nem tudtam még elérni az illetékest.Sõt most jutott az eszembe, hogy van egy vadász ismerõsöm is, akihez ez a terület tartozik! Ha érdekel benneteket, majd tájékoztatlak a további fejleményekrõl!

#205 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 22. - 9:53

Megvolt a hétvégi dresszir.Általános tapasztalat, hogy nagyon rossz kondiba vannak a lovaink, amin sok-sok lovaglással lehet változtatni.A dolgot tetézi, hogy vedlenek is.Fokozatosan edzeni kell õket, mert bõ 1 hónap és itt van a Bakony túra.( - biztosan szervezõdik már a ismerjük meg a Velencei hg. környékét is)

#206 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 22. - 11:56

Mit foglal magába a dresszir?

#207 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 18:29

Lámpás!Milyen útvonalra gondoltál B.kutiból visszajövet (vasárnap reggel)? Nem lenne érdemes a Tési fennsik fele lejteni? Ez persze csak hallóvány javallat, na de mégis ?Üdv RM. [ Március 23, 2005, 17:29: Az üzenetet átszerkesztette: RIDERMAN ]

#208 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 24. - 7:43

Hú, de régen írtunk már ide....Az utóbbi öt hétben kétszer törték fel a nyergesünket és vittek el 8 nyerget és 11 kantárt.Mostanában már nem is lovazok csak bitonságtechnikai megoldásokon agyalok és annak kivitelezésén.No, de arccal elõre ..... gyönyörû idõ van - igaz este sok a szúnyog - gyerünk a szabadba ki.

#209 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 24. - 9:29

Hú, de régen írtunk már ide....Az utóbbi öt hétben kétszer törték fel a nyergesünket és vittek el 8 nyerget és 11 kantárt.Mostanában már nem is lovazok csak bitonságtechnikai megoldásokon agyalok és annak kivitelezésén.No, de arccal elõre .....  gyönyörû idõ van - igaz este sok a szúnyog - gyerünk a szabadba ki.

Hozzászólás megtekintése

Itt vagytok, Fejér megyeiek? Mit szólnátok egy találkozóhoz újfent? Étteremben, vagy akár nálunk a kertben, vagy ha van jobb ötletetek, bárhol. :) Lámpás, milyen megoldásokon agyalsz? A legjobb lenne egy puskás ember, 2 jelzõkutya, meg 3 kuvasz. Nincs ott állandóan valaki?

#210 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 24. - 11:19

Inkább nálatok a kertben, vagy bárhol a szabadba.Igen, talán az lenne a megoldás, hogy valaki ott lakjon ( nem egy egyszerû dolog ez...)Kell egy pár nap, hogy ébredezzen a társaság ..... haló ÉBRESZTÕ!!!

#211 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 24. - 11:31

Hi Lámpás!Végre áttévedtem az új fórumra és mindjárt sajnálattal értesültem, az újabb "káreseményrõl". (Igaz ami igaz én az elején felszereltem egy riasztót és persze 3 kutya is van de azóta alszom nyugodtan amióta ott alszom)Ha lessz valami összeröffenés javasolnék egy hétfõ esti idõpontot.RM

#212 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 11:43

Inkább nálatok a kertben, vagy bárhol a szabadba.Igen, talán az lenne a megoldás, hogy valaki ott lakjon ( nem egy egyszerû dolog ez...)Kell egy pár nap, hogy ébredezzen a társaság ..... haló ÉBRESZTÕ!!!

Hozzászólás megtekintése

Ok, mehetünk a lovardába is, ide Pákozdra, ha gondoljátok, legalább a lószag is megvan. Idõpontot nemsokára kitalálok, és jelentkezek vele. Augusztustól úgyis valszeg munkanélküli leszek, kiköltözzek? :)

#213 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 11:54

Velencei tóra megyünk az osztállyal :yeah: Majd megpróbálok ellógni valami lovas helyre :D

#214 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 13:40

"Augusztustól úgyis valszeg munkanélküli leszek, kiköltözzek?"Nagyon jó ötlet, még a lovaidnak is szorítunk helyet!Az idõpont jelölésnél vedd figyelembe, hogy nagyon alszik még a csapat. :D

#215 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 25. - 16:39

Zsó, mikor jöttök, hova pontosan? Gyere, gyertek lovazni Pákozdra. :) Lámpás, ezt akkor majd személyesen megdumáljuk, ha nem találok melót, simán megtehetem. Júni 11-hez, vagy 18-hoz mit szólnátok? Az ezutáni hétvége Tatár, jöttök oda? Lóval, lábon, lószállítóval, vagy bárhogy? Ez utóbbi két kérdés minden környékbelinek szólt. :)

#216 Falovacska

Falovacska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 26. - 14:22

Sziasztok! Bejutottam végre én is!Cav, a lovardában lehet szalonnát sütni? vagy ott a tûzgyújtás nem lehetséges? Vagy nem akartok ENNI? :hu:

#217 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 8:37

Üdv minden Fejér megyeinek.Én is szeretnék ennek a fórumnak a tagjai közé tartozni. Én is vérbeli Fejér megyei vagyok. Dunaújváros és környékének lakója. Most költöztünk ki Rácalmásra.

#218 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 8:57

VRONY --- már tagja is vagy a topicnak (reméljük aktív!)Arra gondoltam, hogy lehetne itt nálunk is Úrhidán a következõ találkozó, de még várjunk a többiekre is.

#219 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 9:17

Nagy buli lehet egy ilyen összeröffenés. :kocc: Gyakran rendeztek hasonlókat? Én nem igazán ismerek még itt senkit, de rólad Lámpás már hallottam. Te vagy itt a leginkább Fejér megyei, nem? Az egyik topicos ismerõsöm rögtön a te nevedet mondta, amikor feljött a Fejér megyei topic.

#220 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 11:24

Nagyon nagy buli, amire természetesen téged is szívesen várunk.Nem én vagyok itt a leginkább fejér m.-i, ellenben talán a legöregebb...

#221 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 27. - 12:15

Nagyon nagy buli, amire természetesen téged is szívesen várunk.Nem én vagyok itt a leginkább fejér m.-i, ellenben talán a legöregebb...

Hozzászólás megtekintése

Köszi a meghívást, ha lesz konkrétum, írj.Miért mondod, hogy öreg. Mindenki annyira öreg, amennyire öregnek érzi magát, nem? :)

#222 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 8:38

Mi hír buli ügyben? Jöttök Tatárra?

#223 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 2. - 13:50

Figyeljetek! A nagy happykedés közben ne menjünk már el két sajnálommal a Lámpásnál történt lopások mellett!!!!!!!!!! :mad: :mad: Mindahányan saját lóvéból teremtjük meg a lovazás feltételeit. Erre jön pár BUZI és húsz forint nyereségért még a kedvünket is elveszi . Ez nem járja!-Talán meg kéne jelölnünk a cuccainkat, és ilyen esetben mindenki körülnéz, amikor pedig megvan a szál, közösen eréjesebben fel tudnánk lépni.-Mennyien vagyunk a Fórumon? Ha az állatvédõk bûncselekménnyé tudták tenni a legkisebb kínzásokat (teljesen egyetértek), lobbizni kéne a külterületi, félig külterületi magántulajdonok kifosztásának szigorúbb bûntethetõségéért. Ma teljesen röhejes a BTK, és a biztosító is kiröhög. Nem csoda, hogy két kisfröccs reményében még a kutya edényét is elviszik.Kicsit morozusan ébredtem? :confused:

#224 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 12:20

Sziasztok!Fejér megyében lakom, lovas vagyok...azt hiszem a legjobb topicban járok! :D

#225 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 5. - 16:17

Épp most jövök egy céges rendezvényrõl Domonyvölgybõl. Ez ugye a Lázár lovaspark, vagy inkább lovasparadicsom.Szóval ha nem tudom mit kezdj egy felesleges negyedmiliárddal, ott keresd a választ. :kir: Minden frankón a helyén van, nagyüzemben megy a lovazás. Kicsit azt furcsálom, hogy ennyi pénzzel a háttérben miért még egy újabb vállalkozást indít valaki, nem pedig a világ szeme elöl elzárva szórakozik.VAn azért egy privát rész is, de a birtok 9/10-e Hansit és Brigitét várja.Nekem persze szuper volt körülnéznem, plusz szerényen megjegyzem, hogy mentem idõre egy akadályhajtást, ahol Szegedi László világbajnok volt a segédhajtóm :yeah: A versenyt nem én nyertem, de a nyertes mégis én voltam. Az elsõ kanyarban rákérdezett, hogy ugye már hajtottam, mire bevalottam, hogy azt még nem ,de már régóta lovagolok. Erre mondta, hogy akkor ne szarakodjunk az ügetéssel....Én persze megmutattam a Fejér megyei virtus, csak közben legyaláztam egy bóját, azért az idõm jó lett. :gm: Gyerekek azok a lovak piszkosul tudták a dolgukat. Hihetetlen pontosan és gyorsan reagáltak, ez a sport tényleg az idõrõl és az idõrõl szól, amit gyakorlással töltesz.

#226 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 9:15

Sziasztok!Fejér megyében lakom, lovas vagyok...azt hiszem a legjobb topicban járok! :D

Hozzászólás megtekintése

A legjobb topicban jársz, és légy üdvözölve.Azért ha van idõd bõvebben is írhatnál pl. hol laksz, hol lovazol stb. ........

#227 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 9:21

Ha hozol egy hámot, nálam is befoghatod a kendét persze az élmény nem hasonlítható a Lázár .......Hogy hol nem jársz te ....... céges rendezvény, mindig is irigyeltem a vállalkozókat.

#228 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 9:45

Sziasztok. Én ugyan Budapesten lakom, de a tanyánk, ahol a lovakat tartjuk, az Fejér megyében van, Bicske mellett.Annyit vagyok ott, hogy nyugodtan lehetne az az állandó lakcímem.Hat lovunk van, és két kutyánk. Mindegyik lovat én lovagolom, de a fogathajtás a fõ irányzat nálunk.Felvesztek engem is ebbe a topicba?ja és a Lázár lovaspark tényleg nagyon szép :D

#229 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 12:52

Üdv. neked is BnB, természetesen itt a helyed.Mostanában eléggé magam alatt vagyok, a tanya mûködtetését illetõen.Ti hogy csináljátok?Nekem nagyon sok munka, és sok pénz. Tizedannyit nem lovagolok mint bértartóként.

#230 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 17:10

Mit szólnátok egy most hétvégi találkához valahol? Fedett, zárt helyen, mert végig esõ van. Elmarad a hétvégi pecázásunk, úgyhogy mondjuk vasárnap megint meglátogathatnánk valami éttermet délután, estefelé.

#231 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 11. - 15:26

Hát akkor bõvebben magamról: egészen pontosan Martonvásáron lakom, kb.3 évvel ezelõtt kezdtem el igazán lovagolni a tordasi Hóka Lovardában, majd egy hónap után Martonvásáron találtam egy kis lovasudvart,és immár 3.éve vagyok oszlopos tagja az ottani társaságnak. Viszon pont ma egy hete aláírtam egy adás-vételi szerzõdést,és azóta a lótulajdonosok körét bõvítem! :) Egy 3 éves kanca csikó, Tündér a válsztottam, gyönyörûszép, szelíd, jóindulatú ló, de nem sokat lovagoltak rajta, úgyhogy a patanyomfigurákat még nem ismeri,illetve a hajlításokat még sok-sok gyakorlással tökéletesíteni kell,dehát mire jó a szünidõ?? :D Még egyelõre Érden van,de 1-2 héten belül,amikor kész az istálló, haza tudjuk hozni! :kir: Hát,dióhéjban ennyit magamról. :)

#232 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 7:05

Segítsetek.Fejér megyében keresek lószálító szakembert. A ló elég próblémás, egyszerûen nem hajlandó bemenni semmi árom a futóba. Az egyhónapos csikójával kéne szállítani.Sürgõs.

#233 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 9:18

Hali!Én tudok egy embert nagyon ért a lóhoz, aki elviszi a lovadat (eddig még minden lovat elvitt pedig elég sûrûn ad vesz), ha érdekel. Nem jogosított fel hogy ide ki tegyem a számát de megadom ha kell hívj 30-93-910-84Lámpás! akinek lovai pláne lovardája van az nem arról ismerszik meg hogy örökké lovagol. Keress egy nyári "idény munkást" aki segít a napi teendõkben mert (és ezt tapasztalatból tudom) akinek már van 4-5 lova annyi a dolog , hogy éppen lovagolni nem ér rá. Én mire le futószárazom az enyémeket rendszerint rám sötétedik és éppen lovagolni nem tudok kimenni terepre, és ez utobbi kedvéért fogtam a dologba. Egyébként egy összeröffenés azért is jó mert mindenki másképp csinálja és lehet egypár jó ötletet kapni. Pl tudok halál olcsón tavalyi körbálás szénát (olcsó takarmány) és szalmát (olcsó alom) stb.Üdv mindenkinek RM

#234 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 13. - 9:49

Hali!Én tudok egy embert nagyon ért a lóhoz, aki elviszi a lovadat (eddig még minden lovat elvitt pedig elég sûrûn ad vesz), ha érdekel. Nem jogosított fel hogy ide ki tegyem a számát de megadom ha kell hívj 30-93-910-84

Köszi. És azt lehet tudni hogy hova valósi, mert eddig akiket felhívtam, az volt a probléma, hogy nagyon messzirõl jönnének, és a kiszállás elég húzós.

#235 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 14. - 9:09

Hahó!Nem tudni honnan hova kell a lovat vinni, de az ember fejér megyei rendes lovasember meg lehet vele egyezni.Üdv RM

#236 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 14. - 10:10

Hahó!Nem tudni honnan hova kell a lovat vinni, de az ember fejér megyei rendes lovasember meg lehet vele egyezni.Üdv RM

Hozzászólás megtekintése

Köszi a segítséget.Tegnap sikerült elszállítanunk a lovat, meg kellett szenvedni, de végülis mindenki épségben leszállt a futóról.

#237 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 14. - 10:11

Vrony, hogy sikerült? Mesélj!

#238 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 14. - 11:59

Hozzászólás megtekintése

Hát nem volt olyan egyszerû, mint ahogy azt a Lajos eltervezte. Az elején minden rendben ment, de egyszerûen a hátsó lábait nem volt hajlandó feltenni. A csikó meg ugye mögötte volt mindig, így valószínûleg nem akarta lenthagyni a csikóját. Utólag átgondolta a Lajos, hogy valószínûleg az is lehetett a baj, hogy elõzõ nap mi megpróbáltuk feltenni, de õ gyõzött, ezért úgy gondolta, hogy ha ellenkezik, akkor nem kell felmennie. Egyszerûen nem értettük, hogy miért vannak ennyire rossz élményei. Már csikó kora óta ismerem a lovat, és amikor elõször ment futóban, gond nélkül felment, de félúton megijedhetett és átugrott az elsõ csövön. Valószínûleg ez nagyon megmaradt neki. égülis "csörlõzõs" módszerrel sikerült feltenni. Az utat már nagyon jól viselte. A Lajos pedig megígérte, hogy ha választási a csikó, akkor eljön és megtanítja neki. Amúgy nagyon profi és szimpatikus ember. Kiváncsi vagyok, hogy Tatáron milyen bemutatót csinál.Mégegyszer köszi a segítséget.

#239 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 12:01

Hozzászólás megtekintése

Hát nem volt olyan egyszerû, mint ahogy azt a Lajos eltervezte. Az elején minden rendben ment, de egyszerûen a hátsó lábait nem volt hajlandó feltenni. A csikó meg ugye mögötte volt mindig, így valószínûleg nem akarta lenthagyni a csikóját. Utólag átgondolta a Lajos, hogy valószínûleg az is lehetett a baj, hogy elõzõ nap mi megpróbáltuk feltenni, de õ gyõzött, ezért úgy gondolta, hogy ha ellenkezik, akkor nem kell felmennie. Egyszerûen nem értettük, hogy miért vannak ennyire rossz élményei. Már csikó kora óta ismerem a lovat, és amikor elõször ment futóban, gond nélkül felment, de félúton megijedhetett és átugrott az elsõ csövön. Valószínûleg ez nagyon megmaradt neki. égülis "csörlõzõs" módszerrel sikerült feltenni. Az utat már nagyon jól viselte. A Lajos pedig megígérte, hogy ha választási a csikó, akkor eljön és megtanítja neki. Amúgy nagyon profi és szimpatikus ember. Kiváncsi vagyok, hogy Tatáron milyen bemutatót csinál.Mégegyszer köszi a segítséget.

Hozzászólás megtekintése

Érdemes lesz megnézni, az biztos.

#240 Taraxacum

Taraxacum

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 26. - 19:00

Sziasztok! Jó régen nem jártam erre, és nem is vagyok ide való, mert nem tudok lógolni. Viszont szeretnék tudni. Néhány hete költöztem Válra (Fejér megye) és a közelben Kajászón van egy lovakat tartó hely. Viszont nem tudom, hogy oda mehetnék-e tanulni? Tud valaki a helyrõl valamit? Köszi Té Ui: ha valaki esetleg bármilyen állandó munka lehetõséget is tud a környéken azt is megköszönném.